Μαρί Λεπέν κατά Χίλαρι

ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ


02/09/2016
Translate this page: EN FR DE ES RU AR
Η Μαρίν Λεπέν, πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου στη Γαλλία, του δεξιού κόμματος που συνεχώς κερδίζει έδαφος και “χτυπάει” την εξουσία, χαρακτήρισε την υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον για την προεδρία των ΗΠΑ ως καταστροφική, συνώνυμο του πολέμου και υποστήριξε πώς μια ενδεχόμενη εκλογή της σημαίνει αποσταθεροποίηση σε όλον τον κόσμο.
Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN η Μαρίν Λεπέν ανέφερε πώς “σε ότι αφορά στο συμφέρον της Γαλλίας η θέση μας είναι οποιοσδήποτε εκτός από την Χίλαρι Κλίντον”. Σε ερώτηση απάντησε ότι “πιστεύω ότι Χίλαρι Κλίντον σημαίνει πόλεμος, καταστροφή, αποσταθεροποίηση στον κόσμο, οικονομικές επιλογές που θα είναι ολέθριες για τον λαό μου, γεωστρατηγικές επιλογές που θα οδηγήσουν σε παγκόσμιες συγκρούσεις".
Εξέφρασε την ίδια στιγμή τη στήριξη της στον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος Ντόναλντ Τράμπ σημειώνοντας πώς η υποψηφιότητα του, όπως και η δική της είναι “αντισυστημικές”. "Αυτό που έχουμε κοινό είναι ότι δεν συμμετέχουμε στο σύστημα, δεν βασιζόμαστε σε κανέναν και δεν δεχόμαστε εντολές από κανένα χρηματοπιστωτικό οργανισμό", τόνισε στην συνέντευξη της η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου.
Η Μαρίν Λεπέν δεν είναι η μόνη ηγέτης κόμματος στην Ευρώπη που τάχθηκε κατά της υποψηφιότητας Κλίντον, καθώς η υποψήφια των Δημοκρατικών θεωρείται από αρκετούς ότι εξυπηρετεί “σκοτεινά” συμφέροντα που προάγουν τον πόλεμο ανά το κόσμο ως μέσο επίτευξης διαφόρων στόχων.
Στο μεταξύ, η δημοτικότητα της παρουσιάζει τις τελευταίες ημέρες καθίζηση με συνέπεια ο Ντ. Τράμπ να την πλησιάζει στις δημοσκοπήσεις.
Συγκεκριμένα, η Χίλαρι Κλίντον παρότι συνεχίζει να προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου, εν μέσω επικρίσεων για το σκάνδαλο με τα email και για τα πεπραγμένα του Ιδρύματος Κλίντον, εισέπραξε ένα 59% αρνητικών απόψεων για το πρόσωπό της μεταξύ των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, ενώ ο ρεπουμπλικάνος αντίπαλός της ένα 60%, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Washington Post και του τηλεοπτικού δικτύου ABC News.
Το ποσοστό των θετικών γνωμών για την Κλίντον περιορίζεται στο 38% και για τον Τραμπ στο 37%, με βάση την ίδια δημοσκόπηση. Στο σύνολο του ενήλικου πληθυσμού στις ΗΠΑ, οι αρνητικές γνώμες για την Κλίντον φθάνουν το 56% και οι θετικές ένα 41%. Πρόκειται για μια πτώση του ποσοστού της κατά έξι εκατοστιαίες μονάδες μέσα σε τρεις εβδομάδες, αλλά και για το χειρότερο ποσοστό που έχει καταγράψει ποτέ τα 25 χρόνια που συμμετέχει στον δημόσιο βίο.
Η Κλίντον και ο Τραμπ είναι οι λιγότερο δημοφιλείς υποψήφιοι για την προεδρία στην αμερικανική ιστορία: πριν από αυτούς, η τιμή αυτή ανήκε στον Τζορτζ Χέρμπερτ Ουόκερ Μπους, με τις αρνητικές γνώμες για το πρόσωπό του να φθάνουν το 53% το 1992, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση των Washington Post-ABC News.
Αμέσως μετά το συνέδριο των Δημοκρατικών, η Κλίντον είχε δει τις θετικές γνώμες να αυξάνονται στιγμιαία στο 48%, αλλά το ζήτημα που συνεχίζει να απασχολεί τη δημοσιότητα και αφορά τον τρόπο που χειριζόταν το ηλεκτρονικό της ταχυδρομείο όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών, όπως και το ζήτημα του Ιδρύματος Κλίντον, που ο Τραμπ επιμένει να χαρακτηρίζει μια εστία διαφθοράς, μετέστρεψαν αυτή την τάση.
Το πιο ανησυχητικό για την Κλίντον πιθανόν είναι ότι τα ποσοστά της πέφτουν και στις ομάδες όπου ήταν αξιοζήλευτα. Μεταξύ των γυναικών, οι θετικές γνώμες γι' αυτήν μειώθηκαν από το 54% στο 45%, ενώ μεταξύ των ισπανόφωνων από το 71% στο 55%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: