Ν. Μπογιόπουλος: Για το έγκλημα της Μαρφίν και την ασφαλίτικη σκευωρία

 1-11-2016

κατέρρευσε χθες η σκευορία  στην ακροαματική διαδικασία (Ηχητικό)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ 

Εμείς είχαμε ρισκάρη να κάνουμε την εκτίμηση ότι στην διάρκεια της ακροαματικής διαδικασία θα καταπέσουν οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι αναρχικοί και θα αποδειχτεί όπως τόσες φορές στο παρελθόν- ότι πρόκειται για μια ακόμα ασφαλίτικη σκευωρία.


 κατέρρευσε με πάταγο στην δικαστική ακροαματική διαδικασία η ασφαλίτικη  σκευωρία
 που παρουσίαζε σαν εμπλεκόμενους  στην φονική επίθεση στη τράπεζα Marfin  τους Θοδωρή Σίψα και Παύλο Αντρέεβ και οι δυο αναρχικοί με ομόφωνοι απόφαση του δικαστηρίου αθωώθηκαν, θεωρούμε σκόπιμο να παραθέσουμε σε ηχητικό την σχετική τοποθέτηση του Ν. Μπογιόπουλου.

Μιλώντας, λοιπόν, στην σημερινή του ραδιοφωνική εκπομπή ο δημοσιογράφος δήλωσε ότι σ’ αυτό το έγκλημα με θύματα 3 ανθρώπους «είχαμε φαινόμενα απίστευτης αστυνομικής αυθαιρεσίας». Και αφού αναφέρει τους γελοίους ασφαλίτικους ισχυρισμούς με τους οποίους οι δυο κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στην δίκη επικεντρώθηκε σε ένα πολύ σημαντικό στοιχείο.

Συγκεκριμένα σε μια παράγραφο της έκθεσης που υπέβαλε η Πυροσβεστική, μετά την πυρπόληση της τράπεζας με τα τραγικά αποτελέσματα, αναφέρει ότι αυτό το χτύπημα δεν θα μπορούσα να υπάρξει και αυτή η φωτιά δεν θα μπορούσε σε τόσο λίγο χρόνο να επεκταθεί τόσο πολύ αν το εύφλεκτο υλικό που χρησιμοποιήθηκε δεν ήταν «ειδικού τύπου».

Καταγράφεται, λοιπόν στην έκθεση της Πυροσβεστικής ότι το υλικό που χρησιμοποιήθηκε ήταν «διαβαθμισμένο υλικό».  (Εδώ να σημειώσουμε ότι η ανακοίνωση της ίδιας της Μαρφίν,η οποία αναφερόμενη στην πυρπόληση της τράπεζας υποστήριζε ότι «πετάχτηκαν ειδικές μη συνηθισμένες βόμβες μολότοφ και αδειάστηκε το περιεχόμενο ενός μπιτονιού που περιείχε ένα ειδικό εύφλεκτο υλικό που προκαλεί άμεσα πυκνό καπνό και συνθήκες ασφυξίας. Οι διασωθέντες το παρομοιάζουν με "βόμβες napalm"»).

Και ο Ν. Μπογιόπουλος ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του αναρωτήθηκε: «Ποιοι έχουν πρόσβαση σε "διαβαθμισμένα υλικά"; Ποιοι εισάγουν "διαβαθμισμένα υλικά"; Που πουλιούνται αυτά; Γιατί δεν αναζητήθηκε απάντηση σ’ αυτά τα ερωτήματα; Για να δούμε αυτό το υλικό που προκάλεσε αυτό το έγκλημα ποιοι και πώς θα μπορούσαν να το έχουν προμηθευτεί». 

Ρητορικές είναι φυσικά οι ερωτήσεις του δημοσιογράφου. Οι απαντήσεις είναι αυτονόητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: