Άσαντ: «ΗΠΑ κι Ευρωπαίοι βοήθησαν το Ισλαμικό Κράτος»

9-10-2016



Άσαντ: «ΗΠΑ κι Ευρωπαίοι βοήθησαν το Ισλαμικό Κράτος»
Για την κατάσταση που επικρατεί στη Συρία και δη στο Χαλέπι μίλησε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο της Δανίας TV 2,ο Σύρος πρόεδρος, Μπασάρ αλ Άσαντ.
Όπως είπε ο Σύρος πρόεδρος, οι ΗΠΑ δεν έχουν πρόθεση να καταλήξουν σε συμφωνία για τη συριακή κρίση, επισημαίνοντας πως γνώριζε εκ των προτέρων ότι η συμφωνία Ουάσιγκτον – Μόσχας δε θα είχε επιτυχία, καθώς όπως είπε «το βασικό τμήμα της αφορούσε στην επίθεση κατά του Μετώπου της Αλ Νούσρα, το οποίο είναι το χαρτί στης Αμερικής στη Συρία».
Ισχυρίστηκε δε, ότι «οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι βοήθησαν το Ισλαμικό Κράτος με τις επιθέσεις κατά του συριακού στρατού στην Ντείρ αλ-Ζορ», τονίζοντας πως είναι 100% σίγουρος ότι το «χτύπημα» ενάντια στις στρατιωτικές δυνάμεις από αμερικανικά αεροσκάφη ήταν σκόπιμο.
Την ίδια στιγμή, τόνισε πως η συριακή μετριοπαθής αντιπολίτευση είναι «ένας μύθος σαν τους μονόκερους» και πρόσθεσε ότι για να καταλήξουν σε μία πολιτική λύση της κρίσης απαιτείται αγώνας κατά της τρομοκρατίας και αναγνώριση ότι δεν είναι αποδεκτό οι τρομοκράτες να ελέγχουν περιοχές της Συρίας.
«Αποστολή μου να υπερασπιστώ τους αμάχους, να πολεμήσω τους τρομοκράτες και να πάρω τον έλεγχο όλων των περιοχών της χώρας μου», είπε ο Άσαντ, προσθέτοντας πως στόχος της κυβέρνησης είναι να οδηγηθούν όλοι οι τρομοκράτες έξω από το Χαλέπι ώστε να μπορέσουν οι πολίτες να επιστρέψουν στην κανονική ζωή τους.
Ο πρόεδρος της χώρας, τόνισε, μάλιστα, πως η φρικτή κατάσταση που επικρατεί στο ανατολικό Χαλέπι έχει προκληθεί από τους τρομοκράτες και όχι από την κυβέρνηση.
Όσο για τις επιθέσεις σε νοσοκομεία αρνήθηκε πως πίσω από αυτές βρίσκονται κυβερνητικές δυνάμεις, υποστηρίζοντας πως «δεν κερδίζουμε τίποτα με το να θέτουμε στο στόχαστρό μας νοσοκομεία ή σχολεία».
Την ίδια στιγμή, μιλώντας για τα χιλιάδες θύματα των συγκρούσεων δήλωσε πως στην πλειονότητά τους είναι υποστηρικτές της κυβέρνησης και συμπλήρωσε: «Χάσαμε μέλη της οικογένειάς μας κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης εξαιτίας των τρομοκρατικών επιθέσεων».
Εξαπολύοντας και πάλι επίθεση στη Δύση, είπε πως τα ΜΜΕ δυτικών χωρών δεν κάνουν αναφορά στους νεκρούς που προκαλούνται από τους αντάρτες και πρόσθεσε: «Όταν βλέπω φωτογραφίες με νεκρά παιδιά σε αυτό τον πόλεμο, αναρωτιέμαι γιατί το Κατάρ, η Σαουδική Αραβία κι η Τουρκία έχουν διαπράξει αυτά τα εγκλήματα».
Grothia

Δεν υπάρχουν σχόλια: