Οι Αθεόφοβοι


Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , 29 Οκτωβρίου 2016 .

Γράφει ο mitsos175

Όμοιος τον όμοιο αγαπά κι η κοπριά τα λάχανα, λέει η παροιμία. Τώρα μεταξύ Φίλη και Άδωνη ποιός είναι το λαχανικό και ποιός το λίπασμα είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα.

Ο "άθεος" και ο "δωδεκάθεος" λοιπόν δίπλα - δίπλα στην Εκκλησία, να ψέλνουν και να προσεύχονται. Τι έψελναν; Την εξόδιο ακολουθία της Οικονομίας ίσως; Μήπως δέηση να μην ξυπνήσουμε και τους πάρουμε στο κυνήγι; Δεν άκουσα. Αν κρίνω όμως από το σταυροκόπημα του μπουμπούκου, μάλλον είναι προσευχή πριν το γεύμα. Καθόσον, όταν είναι να ορμήσει στο ψητό, έτσι κάνει το σταυρό του, να δουν οι άλλοι πόσο θρήσκος είναι. Σταυροκοπιούνται πριν φάνε κι άλλα από τα εισοδήματα των εργαζομένων στο οικουμενικό φαγοπότι που ετοιμάζουν.

"- Ευλόγησον δανειστή. - Ευλογημένη η κατοχή του ΔΝΤ και της ΕΕ και των αγίων Τραπεζών. Αμήν..."
Κι εμείς να παρακαλούμε: "Σώσον Κύριε το Λαό σου..." Αλλά αν δεν κουνήσεις κι εσύ λίγο το χεράκι σου, καλέ μου εργαζόμενε, τι να σου κάνουν οι προσευχές;

Μόνο χεράκι - χεράκι δεν πιάστηκαν Άδωνης και Φίλης. Φίλοι - Φίλη... καριοφίλι. Θα έδιναν και καυτό φιλί με γλώσσα, ίσως να χαμουρεύονταν λίγο, αλλά σεβάστηκαν το χώρο. Τους ψηφοφόρους πάλι δεν τους σέβονται καθόλου, αλλά αυτοί είναι ποίμνιο, δεν είναι ποιμένες. Έχει διαφορά: Το πρόβατο τρως, όχι το βοσκό.

Ήταν που υπήρχε "κόντρα" μεταξύ της κυβέρνησης και της Εκκλησίας! Όσο για το χέρι - χέρι με το υπόλοιπο του Καρατζαφέρη μην απορείς. Ψήνεται οικουμενική και θέλουν να σε βάλουν στο κλίμα, μη σου έρθει απότομα και σκαλώσει το κουτόχορτο στο λαιμό.

Όλα, λόγω της ημέρας, που μια συναίνεση την ήθελε. Βέβαια οι παππούδες μας το 40 δεν συνήνεσαν με τους φασίστες, τους πολέμησαν, αλλά ο Φίλης είναι ομοϊδεάτης με τον Άδωνη.

Τώρα θα γίνω πολύ κακός: Παπά, ο Άδωνης χασμουριόνταν, δεν έψελνε. Καλά σ' αυτό δεν τον κατηγορώ. Κι εμένα, όταν μας πήγαιναν Εκκλησία, με έπιανε μια νύστα. Θες το λιβάνι, η γλώσσα που δεν καταλαβαίναμε γρι, μου έρχονταν να την πέσω για ύπνο στην καρέκλα. Έπιανα όμως την ψιλοκουβέντα με το διπλανό, έτσι περνούσε η ώρα. Είχαμε όμως και το νου μας στο δάσκαλο, μη μας ρίξει μετά τίποτε καντήλια, διότι "δεν σεβόμασταν την ιερότητα του χώρου".

Τώρα, ρε δάσκαλε, τι έχεις να πεις για τους κηφήνες, ε; Αυτοί που παριστάνουν τις θεούσες, έχουν ιερό και όσιο; Σέβονται τίποτα; Τίποτε απολύτως! Όλα ένα σώου, μια απάτη. Τους "τίμησαν" τους αγωνιστές. Τους πετσόκοψαν τη σύνταξη. Τους έκοψαν τα φάρμακα, το ΕΚΑΣ, τους έβαλαν χαράτσια. Όποιος γλύτωσε το 40 από τα SS το βρίσκει τώρα από τις Τράπεζες.
Ακόμα χειρότερη η λεηλασία σήμερα. Διότι τότε στα έπαιρναν όλα: Σοδειά, κοσμήματα, σπίτι, ζωή. Και τώρα πάλι όλα στα παίρνουν, αλλά σήμερα σε βγάζουν και χρεωμένο από πάνω! Μας λένε ακόμα χρωστάμε!

Σας χρωστάμε ρε κερατάδες, πράγματι. Μπόλικες φάπες με κλωτσιές για επιτόκιο. Πότε θα σας "ξοφλήσουμε", πότε θα πληρώσετε κακούργοι, για όσα μας κάνετε, δεν ξέρω, αλλά νιώθω ότι η ώρα ζυγώνει. Κανάγιες! "Εθνική ομοψυχία" στη μάσα, στην εκμετάλλευση του αδύνατου. Ένας Άρης 

ΠΗΓΗ:http://tsak-giorgis.blogspot.gr/
χρειάζεται να κάνει την αρχή. Θα φανεί, που θα πάει, είναι ώρα... .

Δεν υπάρχουν σχόλια: