Ποιός κυβερνά αυτόν τον τόπο;


Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016 




Γράφει ο mitsos175 

Καλά ρε συ Κώτσο, σοβαρά δεν ήξερες ποιός κυβερνά τον τόπο; Μωρέ ήξερες κι εσύ κι όλοι εμείς. Να τους πούμε όλους; Γιατί είναι πολλά τα όρνεα που τρώνε τις σάρκες μας χρόνια τώρα.

Οι πρώτοι που κυβερνούν είναι φυσικά οι πλούσιοι. Αυτοί έχουν το χρήμα, αυτοί αγοράζουν τους κηφήνες που φτιάχνουν τους νόμους στα μέτρα τους. Θέλει ο πλούσιος σκλάβους; No problem, κάνει παραγγελιά ένα νομοσχέδιο, μια τροπολογία, ο βουλευτής ψηφίζει, ενώ το κανάλι του καπιταλιστή βαράει παλαμάκια σερβίροντας ταυτόχρονα και την απαραίτητη προπαγάνδα, πόσο "αναγκαία" είναι η δουλεία και πόσο "ανταγωνιστικούς" μας κάνει. Θέλει η πολυεθνική "φιλέτο"; Ομοίως, το ξεπούλημα βαπτίζεται "επένδυση".

Μια κι είπα " βαπτίζεται" μην ξεχάσω τον κλήρο. Το παπαδαριό κρατά τα μπόσικα του συστήματος. Είναι θα λέγαμε το ηρεμιστικό. "Νηστεία και προσευχή τέκνο μου. Σε πηδάνε ναι, αλλά σαν πας στον Παράδεισο, δε θα σε τσούζει πλέον"!
Αν υπάρχει σίγουρα Παράδεισος; Αμέ! Δεν βλέπεις ότι οι παπάδες είναι τρισευτυχισμένοι, καθώς αρπάζουν ότι βρουν; Οι εργαζόμενοι; Μπορεί να είναι "αμαρτωλοί". Οι πλούσιοι κι οι παπάδες τον βρήκαν τον παράδεισο εδώ στη Γη. Εμείς πάλι που χτίσαμε τους παραδείσους τους, βρεθήκαμε να βράζουμε στο ζουμί μας στην κόλαση που έκαναν αυτοί. Μην ξεχάσεις πως να ντυθείς, τι θα φας (αν είσαι τυχερός και φας), πως θα μιλήσεις και τι θα σκεφτείς.
Α και πως θα το κάνεις! Με ποιάν - ποιόν, πόσους, τη στάση, πότε κλπ. Αυτά δεν είναι προσωπικά; Όχι, ο Θεός ξέρει τα πάντα. Έτσι "οι εκπρόσωποι Του" χώνονται παντού, ακόμα και στο κρεβάτι μας. Να μην ασελγήσουν πάνω μας κι αυτοί; Μόνο οι άλλοι πλούσιοι;

Εμάς εδώ στην Ελλάδα, ως τώρα μας κυβερνούσε η Αμερική. Μετά μας πούλησαν στους Ευρωπαίους, τους Γερμανούς συγκεκριμένα. Κράτησαν όμως οι ΗΠΑ την ψιλή κυριότητα. Όπως με τα οπλικά συστήματα. Δεν μπορούμε να τα πουλήσουμε αν και δώσαμε ένα σκασμό λεφτά να τα αγοράσουμε. Είναι της Αμερικής! Πολύ πλάκα. Ταφόπλακα. Τώρα λοιπόν κυβερνάνε και οι τοκογλύφοι. Κι αυτοί γλείφουν το αίμα από τις πληγές που οι ίδιοι μας κάνουν, μέχρι να πεθάνουμε από αιμορραγία. Το άσχημο με την Ελλάδα είναι ότι ποτέ δεν πεθαίνει, οπότε την πατήσαμε σαν τον Προμηθέα και τον αετό που του έτρωγε το συκώτι.

Οι πολιτικοί; Όχι! Οι πολιτικοί δεν κυβερνούν. Είναι απλά βιτρίνα. Μπορείς να τους πεις "εκπρόσωπους", "επιστάτες", "λακέδες", "δούλους", "μαριονέτες" κα, αλλά σίγουρα εκτελούν εντολές. Δεν τους βλέπεις; Αυτοί οι άχρηστοι δεν είναι ικανοί ούτε να μπουσουλήσουν, όχι να κυβερνήσουν. Κάνουν μόνο ότι τους λένε οι άλλοι.

Αχ παραλίγο να ξεχάσω! Την εποχή του Καραμανλή του Α' "του θείου", κυβερνούσε και το Παλάτι. Οι αυλοκόλακες η καμαρίλα, η μπόχα κι η δυσωδία. Αγαπημένη ασχολία των γαλαζοαίματων το κυνήγι. Έπαιρναν τα παρακρατικά τους παλιόσκυλα κι έβγαιναν για κυνήγι. Συνήθως κυνηγούσαν Κομμουνιστές, δεν έλεγαν όχι όμως και σε άλλα θηράματα. Ανθρώπινο κρέας να υπάρχει στο πιάτο κι όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες. "Γλυτώσαμε από αυτούς" θα πείτε. Χμ, μπορεί. Σήμερα πάντως οι παρακρατικοί κι οι φασίστες αξιώθηκαν να έχουν το δικό τους κόμμα στη βουλή. Μεγάλη "πρόοδος" της αστικής δημοπρασίας.

Λοιπόν αυτοί είναι. Οι γάτοι της εξουσίας σε προσκαλούν κάθε φορά σε δείπνο, καναρίνι μου γλυκό. Πες τους έστω για μια φορά: Μη φάτε, έχω γλάρο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: