ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΠΟΛΙΘΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΔΕΛΛΕΣ

 ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ «ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ»!


14-11-2016
ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΑ ΜΕΤΩΠΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
Ο Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε Παν. Λαφαζάνης επισκέφθηκε την Παρασκευή (11/11) και το Σάββατο (12/11) τη Ρόδο.
Ο Παν. Λαφαζάνης μαζί με τοπικά στελέχη της ΛΑ.Ε περιόδευσαν την Παρασκευή το πρωί στην πόλη της Ρόδου, όπου συνάντησαν τη θερμή υποδοχή των πολιτών και των επαγγελματιών της πόλης, οι οποίοι σε σημαντικό βαθμό εκδήλωναν την ευρεία υποστήριξή τους στον αγώνα και τις θέσεις της ΛΑ.Ε.
Ο Παν. Λαφαζάνης την Παρασκευή το μεσημέρι έδωσε στο Δημαρχείο της πόλης συνέντευξη Τύπου, ενώ συνεντεύξεις έδωσε, επίσης, στο κρατικό ραδιόφωνο και σε τοπικές τηλεοράσεις.
Το βράδυ της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και με τη συμμετοχή πολλών πολιτών που για πρώτη φορά προσέγγιζαν τη ΛΑ.Ε, ανοικτή πολιτική συγκέντρωση στη Ρόδο με ομιλητή τον Παν. Λαφαζάνη.
Το Σάββατο ο Παν. Λαφαζάνης και τα τοπικά στελέχη της ΛΑ.Ε περιόδευσαν στον Αρχάγγελο, όπου έτυχαν εντυπωσιακής υποδοχής και θερμών εκδηλώσεων από τους πολίτες και τους επαγγελματίες.
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΠΟΛΙΘΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΒΔΕΛΛΕΣ
Ο Γραμματέας της ΛΑ.Ε στις τοποθετήσεις του στη Ρόδο τόνισε μεταξύ άλλων:
«Ο λεγόμενος ψευδεπίγραφος “ευρωπαϊσμός” της ευρωζώνης και της ΕΕ μαζί με τη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση έχουν περιέλθει σε βαθιά κρίση και σε αποτελμάτωση, προκαλώντας σε όλη την Ευρώπη και τον πλανήτη πρωτοφανείς κοινωνικές ανισότητες, μεγάλη ανεργία, διάλυση των εργασιακών σχέσεων, εκτεταμένη φτώχεια και εξαθλίωσηπολέμους και καταστροφή του περιβάλλοντος.
Η Αριστερά σήμερα, πρέπει να καταφέρει να ριζοσπαστικοποιηθεί και να περάσει στην αντεπίθεση, εάν δεν θέλουμε να δούμε να εκμεταλλεύονται αυτήν την κρίση του ψευδεπίγραφου ευρωπαϊσμού και της λεγόμενης παγκοσμιοποίησης νεοσυντηρητικέςακροδεξιές, πολύ πιο αυταρχικές και ανορθολογικές δυνάμεις.
Αυτό σημαίνει, ότι η Αριστερά πρέπει να απεξαρτηθεί από την ευρωπληξία και τις αυταπάτες της αγοραίας “παγκοσμιοποίησης”, η οποία αντιπροσωπεύει, ίσως, τον πιο επιθετικό και καθολικό ιμπεριαλισμό που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα.
Αυτό σημαίνει, επίσης, ότι η Αριστερά θα επαναθεμελιωθεί με ταξικούςκινηματικούς και πολιτικούς όρους για να εμβαθύνει, ξεπερνώντας μεγάλα λάθη του παρελθόντος, σε ένα ρεαλιστικό εναλλακτικό σχέδιο και βιώσιμο πρόγραμμα οικονομικοκοινωνικώνμετασχηματισμών, που θα έχουν ως συνέπεια μια αποδοτική οικονομία, και μια δίκαιη και αλληλέγγυα κοινωνία.
Η ελληνική κυβέρνηση και η συνολικά παρηκμασμένη μνημονιακή πολιτικοοικονομική τάξη πραγμάτων της χώρας μοιάζουν όλο και περισσότερο ως αραχνιασμένα απολιθώματα και ως πολιτικές βδέλλες που ρουφάνε κάθε ικμάδα αυτού του τόπου και πίνουν κυριολεκτικά το αίματου ελληνικού λαού.
Η κυβέρνηση, με τη συναίνεση και της μνημονιακής αντιπολίτευσης και μπροστά στην παταγώδη αποτυχία και του τρίτου μνημονιακού προγράμματος, οδεύει ολοταχώς σε τέταρτο μνημόνιο.
Το τέταρτο μνημόνιο διαμορφώνεται ως απαίτηση κυρίως του ΔΝΤ και με άλλοθι κάποιες ρυθμίσεις και αόριστες υποσχέσεις κοροϊδία για το αβίωτο και επονείδιστο χρέος που καλπάζει.
Αυτό το τέταρτο μνημόνιο θα δίνει τη χαριστική βολή στις κύριες συντάξεις, τις εργασιακές σχέσεις, τα λαϊκά εισοδήματα, τα σπίτια και ακίνητα των νοικοκυριών και μικρών επιχειρήσεων κλπ.
Σήμερα η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός δεν έχουν καμία άλλη επιλογή από την άμεση έξοδο από την ευρωζώνη και τη σύγκρουση και ρήξη με τη νεοφιλελεύθερη ΕΕ, στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος που θα περιλαμβάνει τη διαγραφή του χρέους, την αποτελεσματική διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου, τη διαγραφή των χρεών των πιο αδύνατων νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την εθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση των τραπεζών, τη διακοπή των ιδιωτικοποιήσεων και την ανάκτηση των δημόσιων στρατηγικών επιχειρήσεων, τη στήριξη των μικρών και πολύ μικρώνεπιχειρήσεων και της μικρομεσαίας αγροτιάς, την επαναφορά των εργασιακών κατακτήσεων και την ενίσχυση μισθών και συντάξεων».
ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΤΟ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Τέλος, ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ότι «σήμερα είναι πιο αναγκαίο και πιο επείγον από ποτέ να διαμορφωθεί το πιο πλατύ και αγωνιστικό πολιτικόκινηματικόκοινωνικό και εκλογικόμέτωπο όλων, χωρίς εξαίρεση των αριστερών, ριζοσπαστικών, πατριωτικών, δημοκρατικών αντιμνημονιακών δυνάμεων.
Αυτό το μέτωπο των αντιμνημονιακών δυνάμεων είναι βέβαιον ότι θα αλλάξει αμέσως με την εμφάνισή του το πολιτικό σκηνικό, θα αποκτήσει γρήγορα πολιτική και κοινωνική δυναμική και είναι δυνατόν σε πρώτη φάση να αναδειχθεί σε δεύτερη πολιτική δύναμη, υποσκελίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ, με ορατό στόχο να αναδειχθεί σε κυβέρνηση για μια ριζοσπαστική αντιμνημονιακή πορεία της χώρας.
Όσες δυνάμεις του ριζοσπαστικού αντιμνημονιακού χώρου δεν συμβάλλουν αυτήν την ώρα στη μεγάλη αντιμνημονιακή συμπαράταξη που έχει ανάγκη ο τόπος, χρεώνονται με μεγάλη ευθύνηαπέναντι στο λαό και την Ελλάδα».


http://www.iskra.gr/index.php

Δεν υπάρχουν σχόλια: