ΧΑΛΕΠΙ: ΚΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΙΣΛΑΜΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ «ΕΣΒΗΣΕ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΑΚΟ ΣΤΡΑΤΟ



05/11/2016
  
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Άφθονο ρέει το αίμα στις μάχες του δυτικού Χαλεπίου όπου οι ισλαμιστές της  Jaysh Al-Fateh (Army of Conquest) πραγματοποιούν επιθέσεις κατά κύματα εναντίον των θέσεων του συριακού Στρατού: Μόνο τις τελευταίες 48 ώρες έχουν σκοτωθεί 170-200 ισλαμιστές με μονάχα τους 86 από αυτούς να είναι Σύροι στην εθνικότητα!
 
Επιβεβαιώθηκαν έτσι οι φήμες που ήθελαν μια πρόσφατη «ενίσχυση» των ισλαμιστών με μαχητές απο το Ιράκ που αφήνουν την περιοχή της Μοσούλης μαζί με πρόσφυγες και κατευθύνονται στα συριακά μέτωπα προς ενίσχυση των τρομοκρατικών οργανώσεων.
 
Πολλοί περνούν και από τα ιορδανικά σύνορα. Σημειώνεται ότι σε παλαιότερη έκεθσή του ο ΟΗΕ ανέφερε ότι στην Συρία πολεμούν εθελοντές από 29 χώρες.
 
Οι νέες απώλειες των ισλαμιστών έλαβαν χώρα κατά την διάρκεια της δεύτερης φάσης των επιθέσεών τους στο δυτικό Χαλέπι όπου επιχειρούν να δημιουργήσουν άνοιγμα διαδρόμου για δέυτερη φορά μετά τον Αύγουστο προς το Ανατολικό Χαλέπι.
 
Αυτή τη φορά ο συριακός Στρατός είναι σαφέστερα πιο έτοιμος για να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις αυτές. Έχει οργανώσει κύριες θέσεις άμυνας, συμληρωματικές προς αυτές θέσεις άμυνας, αλλά και εναλλακτικές θέσεις άμυνας σε περίπτωση που αναγκαστεί ν α εγκαταλείψει τις κύριες.
 
Συν τοις άλλοις έχουν στόχο να κρατήσουν μέχρι την ερχόμενη Τρίτη όπου διεξάγονται οι αμερικανικές εκλογές καθώς μέρχι τότε η ρωσική Αεροπορία για να μην επηρεαστεί η δυναμική του Ντόναλντ Τραμπ δεν προβλέπεται να διεξάγει αεροπορικές επιδρομές.
 
Τα κυβερνητικά στρατεύματα προσμένουν σε βοήθεια από την Τετάρτη και μετά όταν και στην Μόσχα αισιοδοξούν ότι θα έχουν απέναντί τους ένα Αμερικανό πρόεδρο με στέρεα επιχειρηματική λογική που θα επιδιώκει στις διαπραγματεύσεις του μια πολιτική «win-win» δηλαδή «κερδίζεις-κερδίζω» και φυσικά πρόκειται για τον Ν.Τραμπ.
 
Η Jaysh Al-Fateh ξεκίνησε την δεύτερη φάση των επιχειρήσεών της νωρίτερα αυτή την εβδομάδα προσβλέποντας στην δημιουργία αυτού του διαδρόμου στο ανατολικό Χαλέπι
 
Πάντως ακόμα κι αν ο διάδρομος αυτός ανοίξει πολύ δύσκολα θα μείνει ανοιχτός καθώς όπως και την πρώτη φορά θα τελεί υπό καθεστώς άμεσης βολής. Όποιος μπαίνει μέσα θα χτυπιέται ανελέητα ενώ θα χρειαστεί χιλιάδες ισλαμιστές να είναι εγκλββισμένοι σε λίγα τετραγωνικά μέτρα αποτελώντας εύκολο στόχο για τον συριακό Στρατό αλλά και για την ρωσική Αεροπορία η οποία θα αναλάβει κάποια στιγμή εκ νέου επιχειρήσεις.
http://www.pronews.gr/portal

Δεν υπάρχουν σχόλια: