Ο Πούτιν συνεχάρη τον νικητή Τράμπ

ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ» ΛΕΝΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ - ΕΛΠΙΔΑ ΟΤΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΘΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΟΔΗΓΗΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Μ.ΟΜΠΑΜΑ

09/11/2016
      
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν ο πρώτος ηγέτης που συνεχάρει τον Ντόναλντ Τραμπ με τηλεγράφημά του για τη νίκη του και την ανάδειξή του ως ο 45ο πρόεδρος των ΗΠΑ και του ευχήθηκε και καλή υγεία για να ανταπεξέλθει στα νέα του καθήκοντα
 
Στη συνεδρίαση της ρωσικής Δούμας επικράτησαν πανηγυρισμοί όταν ο πρόεδρος του σώματος ανακοίνωσε την ήττα της Χίλαρι Κλίντον.
 
«Συνάδελφοι πριν από τρια λεπτά η Χίλαρι Κλίντον παραδέχθηκε την ήττα της στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ» ανακοίνωσε ο Βιάτσεσλαβ Νικόνοφ με τους Ρώσους βουλευτές να χειροκροτούν και να πανηγυρίζουν στο άκουσμα της θετικής ια τον πλανήτη και την παγκόσμια οικονομία είδηση 
 
Με μία δήλωση που επίσης προδιαγράφει πολύ θετικές διεθνείς εξελίξεις υποδέχτηκαν οικονομικοί κύκλοι από την Μόσχα το Ν.Τραμπ μετά τον σημερινό εκλογικό θρίαμβο του στις ΗΠΑ με τον Κίριλ Ντμίτριεφ, επικεφαλής του ρωσικού κρατικού επενδυτικού ταμείου και στενό φίλο του Β.Πούτιν να δηλώνει ότι «η νίκη του Ντόναλντ Τραμπ θα μειώσει τις γεωπολιτικές αντιπαραθέσεις».
 
«Μια αμερικανική εξωτερική πολιτική με λιγότερες αντιπαραθέσεις θα προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες για το κοινό (ρωσο-αμερικανικό) εμπόριο και τις επενδύσεις»,ανέφερε ο Ντμίτριεφ, επικεφαλής του Russian Direct Investment Fund, σε ανακοίνωση.
 
Πρόσθεσε ότι πιστεύει πως οι χρηματοπιστωτικές αγορές θα ανακάμψουν γρήγορα, «όπως συνέβη και μετά την ψήφο του Brexit».
 
Τα ρωσικά ΜΜΕ που παρακολουθούσαν την εκλογική διαδικασία όλο το βράδυ εστίασαν στο γεγονός πως τα αντίστοιχα αμερικανικά ΜΜΕ μέχρι την τελευταία στιγμή προσεύοχνταν καταφανώς για να βγει η Χ.Κλίντον πρόεδρος ακόμα και όταν ήταν σαφές (φαινότανε αλλά κι τα δικά μας ελληνικά ΜΜΕ προσποιούνταν ότι δεν το έβλεπαν) ότι ο Ν.Τραμπ θα κέρδιζε τις κρίσιμες πολιτείες
 
«Τι πρέπει να γίνει στην τάδε Πολιτεία για να κερδίσει η Χίλαρι; Πώς μπορεί να αλλάξει η ροή των πραγμάτων σε τρεις ακόμα για να έρθει πρώτη η Χίλαρι;».
 
Αυτές τις αναφορές των αμερικανικών ΜΜΕ μετέδιδαν από τις ΗΠΑ απεσταλμένοι μεγάλων ρωσικών ραδιοτηλεοπτικών καναλιών 
 
Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι το ρωσικό ΥΠΕΞ εξέφρασε την δυσφορία του για την πίεση των αμερικανικών αρχών προς Ρώσους διπλωμάτες εκεί, να μην επιχειρήσουν να πλησιάσουν προς εκλογικά κέντρα.
 
Από το Κρεμλίνο δεν υπάρχει ακόμα κάποια επίσημη αντίδραση ωστόσο, στις αναλύσεις εκφράζεται ικανοποίηση από την «παταγώδη αποτυχία» μιας εκστρατείας από την πλευρά της Κλίντον η οποία στηριζόνταν στην ρωσοφοβία 
 
Ο πρόεδρος της κάτω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου δήλωσε πως η Μόσχα ελπίζει πως θα υπάρξει ένας πιο εποικοδομητικός διάλογος με τις ΗΠΑ τώρα που εξελέγη ένας νέος πρόεδρος, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.
 
Ο Βιατσεσλάβ Βολόντιν, πρόεδρος της ρωσικής Δούμας και στενός σύμμαχος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε πως το κοινοβούλιο θα καλωσόριζε οποιαδήποτε βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.
 
Πολλοί πιστεύουν ότι μόλις ο Ν.Τραμπ αναλάβει πρόεδρος των ΗΠΑ θα υπάρξει άμεσα συνάντηση των δύο αντρών που άλλωστε δεν κρύβουν ό ένας για τον άλλο τον αμοιβαίο σεβασμό τους.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: