ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΣΚΗΝΙΚΟ

 ΚΑΙ Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΕ Ε.Ε. ΚΑΙ “ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ”


9-11-2016
Εκτύπωση
ΝΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ!
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Ο ΜΑΡΑΤΖΙΔΗΣ ΤΟΝ ΒΡΩΜΙΚΟ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ, ΚΑΤΑΧΡΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Καχύποπτοι απέναντι στο πολιτικό σύστημα και παγιδευμένοι αισθάνονται οι πολίτες, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Βήμα της Κυριακής (6/11).  
Απογοητευμένοι από το πολιτικό σύστημα και τον λεγόμενο "ευρωπαϊσμό" οι πολίτες αποδοκιμάζουν ευρύτατα τα κατεστημένα κόμματακαι την ΕΕ αλλά και την αποκαλούμενη "παγκοσμιοποίηση", χωρίς, όμως, να υιοθετούν ακόμα συγκεκριμένη εναλλακτική κομματική και πολιτική στάση, ενώ σε σημαντικό βαθμό κυριαρχεί η απογοήτευση ή η γενική απόρριψη.  
Σύμφωνα με την έρευνα, τα κυβερνητικά κόμματα της κρίσης εκκινούν από πολύ χαμηλά. Τα άλλοτε υψηλά ποσοστά του 45% είναι απρόσιτα, ενώ και το 35% του ΣΥΡΙΖΑ επιτεύχθηκε σε συνθήκες αποχής-ρεκόρ, που έφτασε στο πρωτοφανές ύψος του 44%!   
Οι 6 στους 10 πολίτες, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, πιστεύουν, όμως, ακόμη και σήμερα, ότι μια διαφορετική λύση από το μνημόνιο είναι εφικτή, ενώ οι 4 στους 10 πιστεύουν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή.  
Η εμπιστοσύνη, επίσης, σε θεσμούς όπως τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (6,5%), πολιτικά κόμματα (4,5%), Συνδικαλιστικές οργανώσεις (5,5%), κυβέρνηση (11,5%) έχει καταρρεύσει, αφήνοντας στη δημόσια σφαίρα μια πελώρια “μαύρη τρύπα”.
Επίσης, βάσει της έρευνας, είναι πιθανό στις επόμενες εκλογές η συμμετοχή να πέσει κάτω από το ψυχολογικό φράγμα του 50%.  
Η κατάσταση που περιγράφει η έρευνα αλλά και την οποία διαπιστώνουμε γύρω μας, έρχεται να επιβεβαιώσει πόσο κατασκευασμένες και σκόπιμες είναι οι δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται όσον αφορά τουλάχιστον, την πρόθεση ψήφου στα κόμματα. Ακόμα, όμως και εκείνες οι δημοσκοπήσεις, που θέλουν να κάνουν σοβαρά τη δουλειά τους, είναι αδύνατο να εξάγουν σοβαρά, παρά μόνο αυθαίρετα, συμπεράσματα, σε ένα τόσο ρευστό κοινωνικό τοπίο, με τόσο ευρείες αποστασιοποιήσεις από την πολιτική.  
Το ζήτημα είναι η σημερινή ρευστότητα να μην οδηγήσει σε νεοσυντηρητικές αναδιπλώσεις, όπως διακρίνουμε σε πολλές εκφάνσεις της δημόσιας ζωής αλλά σε ένα νέο ριζοσπαστισμό.
Αυτό το τοπίο στην κοινωνία, με τις τόσο έντονες τάσεις αποστασιοποίησης και αποστροφήςστα κατεστημένα κόμματα, στην κυβέρνηση, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τον επίσημο συνδικαλισμό, είναι εν δυνάμει ένα κοινωνικό τοπίο που μπορεί, κάτω από προϋποθέσεις, να αποκτήσει από στιγμή σε στιγμή ανατρεπτικό προσανατολισμό ή και ακόμα να γίνει ανατρεπτική βόμβα για το σημερινό σκηνικό.
Ένα μέτωπο σήμερα όλων, ανεξαιρέτως, των αντιμνημονιακών δυνάμεων θα μπορούσε αυτήν την ώρα να παίξει ρόλο θετικού καταλύτη σε μια τέτοια θετική δημοκρατική ανατρεπτική κατεύθυνση.  

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Ο ΜΑΡΑΤΖΙΔΗΣ ΤΟΝ ΒΡΩΜΙΚΟ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ, ΚΑΤΑΧΡΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Και ενώ αυτή είναι η πραγματικότητα στην κοινωνία, η οποία καθιστά σχεδόν αδύνατη την αξιόπιστη αναζήτηση των πολιτικών τάσεων, πολύ περισσότερο κομματικών ποσοστών, ο Μαρατζίδηςαρθρογράφος της Καθημερινής, γνωστός ‘’διαστρεβλωτής’’ της ιστορίας, συνέχισε σήμερα Δευτέρα (7/11) τον διπλό βρώμικο ρόλο του.  
Πρώτον, ως σφετεριστής του ονόματος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το οποίο απορούμε πως ανέχεται να διασύρεται και να χρησιμοποιείται από τον Μαρατζίδη ο τίτλος του ως προσωνύμιο εταιρείας δημοσκοπήσεων!!!  
Δεύτερον, ως δημοσκοπικός ‘’υπάλληλος’’ του Κυρ. Μητσοτάκη, προκειμένου ως ‘’λαγός’’ να τον δείχνει να θριαμβεύει με χειραγωγημένα ποσοστά και ως ‘’νεκροθάφτης’’ της ΛΑ.Ε, της μόνης δύναμης, η οποία με την συγκεκριμένη εναλλακτική της λύση, την δυναμική της κινηματική πρακτική και την ενωτική πολιτική της πρόταση μπορεί να ανοίξει ένα ριζοσπαστικό δρόμο ανατροπής του μνημονιακού σκηνικού.  
Δυστυχώς, η τηλεόραση του Sky, ως ομπρέλα και ο κ. Μαρατζίδης ως ‘’λαγός’’, ενωμένοι σε ‘’σάρκα’’ μια, υπηρετούν μια και μόνο υπόθεση: να φύγει το ψευτοαριστερό καθεστώς Τσίπραγια να το διαδεχθεί το καθεστώς των παραδοσιακών ολιγαρχών με το Μητσοτάκη.  
Η αλήθεια να λέγεται! Από τον Άννα στον Καϊάφα.  
Θα πρέπει, όμως, να γνωρίζουν ότι δεν είναι λίγοι εκείνοι που παρακολουθούν καλά τις εξελίξεις, τους σχεδιασμούς και τα τεκταινόμενα
Όπως θα πρέπει να γνωρίζουν ότι έχουν οι καιροί γυρίσματα.
Η αυθεντική ανατροπή, αν προδόθηκε και ξεπουλήθηκε στον πρώτο γύρο από τον Τσίπρα, θα υπάρξει και δεύτερος γύροςνικηφόρος τώρα και θα υπάρξει πολύ γρήγορα, όσες ψεύτικεςκαι στημένες δημοσκοπήσεις και αν δημοσιοποιούν.  

http://www.iskra.gr/index.php
Σ.Π

Δεν υπάρχουν σχόλια: