Ζωή Κωνσταντοπούλου: "όταν παίζεις με όρους μαφίας, θα καείς"

2-11-2016


"Τη νεολαία είναι που πρέπει να φοβούνται!!! ["Κάποιοι βλέπουν καρέκλα και αμειβόμενη θέση και δεν μπορούν να συγκρατηθούν"] - VIDEO


«διέλυσαν την επιτροπή της Βουλής για το χρέος. 
Το Σάββατο θα συνεδριάσει η επιτροπή αλήθειας δημοσίου χρέους, στις 18:00. Θα κάνει αυτά που δεν κάνει η κυβέρνηση. Αυτό που διεκδικούμε είναι να ειπωθεί η αλήθεια γιατί μας έχουν φλομώσει στα ψέματα. 
Πρέπει ο λαός να μάθει την αλήθεια και να διεκδικήσει την αλήθεια. Είναι ανοιχτή η συζήτηση για το χρέος και περιμένω να δω ποιες θα είναι οι νέες επιθέσεις που θα δεχθεί η επιτροπή αλήθειας. Θα έρθουν από όλο τον κόσμο τα μέλη της επιτροπής αλήθειας. 
Η ανυπακοή στην πράξη σημαίνει και αναζήτηση και ανάδειξη της αλήθειας και διεκδίκηση της διαγραφής του χρέους».

Αιχμηρή και εύστοχη όπως πάντα η Ζωή Κωνσταντοπούλου και χωρίς να μασάει τα λόγια της, απάντησε στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου στη συνέντευξη που έδωσε σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο του alpha και στην εκπομπή του Σπύρου Χαριτάτου. (mp3)

Παρακάτω σας παραθέτουμε μερικά κύρια σημεία της συνέντευξης αυτής.


Για την αντισυνταγματικότητα του νόμου Παππα:

  • Υπάρχει οργή στον κόσμο εναντίον των τηλεοπτικών σταθμών και πάνω σε αυτό πάτησε η κυβέρνηση
  • Κυνηγάνε το παλιό προτείνοντας τον κύριο Πολύδωρα;
  • Έχουν υπάρξει αντισυνταγματικές πρωτοβουλίες κυβερνητικές που δεν καταγράφηκαν ως αντισυνταγματικές από το ΣτΕ

Για τις αλλοπρόσαλλες κυβερνητικές συμπεριφορές:


  • Όταν είσαι διατεθειμένος να πάρεις το σχήμα της καρέκλας είσαι επικίνδυνος
  • Οι διαρκεις χαριεντισμοί του Τσίπρα με τον Λεβέντη δείχνουν πόσο χαμηλά θα φτάσει ο πρωθυπουργός για να διατηρήσει την καρέκλα

Για το Σύνταγμα και την καταπάτηση των κεκτημένων των εργαζομένων:


  • Το Σύνταγμα είναι κεκτημένο μας ανεκτίμητης αξίας Δεν είναι υπό διαπραγμάτευση
  • Ο περισσότερος κόσμος όταν είναι προ του διλήμματος ελευθερία ή θάνατος... λέει ελευθερία
  • Η επίθεση στην αξιοπρέπεια γίνεται με μία τακτική σταδιακής αφαίρεσης δικαιωμάτων και ελευθεριών
  • Η σύνταξη δεν είναι επίδομα βασίζεται στην εργασία των ανθρώπων πολλά χρόνια.
  • Όταν τα παιδιά σου μεγαλώνουν δίπλα σε παιδιά δυστυχισμένα θα γίνουν και αυτά δυστυχισμένα
  • Τη νεολαία είναι που πρέπει να φοβούνται ( Σχόλια: Έλενα Χατζή)
Πυρά στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση για τις τηλεοπτικές άδειες και το ΕΣΡ εξαπέλυσε, μέσω του Αlpha 989 η Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτηρίζοντας "εξωφρενική" την υποψηφιότητα Πολύδωρα για την προεδρία του ΕΣΡ.
"Κάποιοι βλέπουν καρέκλα και αμειβόμενη θέση και δεν μπορούν να συγκρατηθούν", είπε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας. Έκανε λόγο για “ξετσίπωτο παζάρι για να βάλει ο καθένας τους δικούς του”.
Χαρακτήρισε "καπρίτσιο" τον περιορισμό των καναλιών σε 4", ενώ ζήτησε παραίτηση της κυβέρνησης αλλά όχι -όπως είπε- για να έρθει ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος διέλυσε την Δημόσια Διοίκηση.
Αποκάλυψε πως είπε πει στον Νίκο Παππά πως "όταν παίζεις με όρους μαφίας, θα καείς" ενώ απέδωσε παρακρατικά χαρακτηριστικά στην επίθεση στον αντιπρόεδρο του ΣτΕ.
Ακολουθούν τα βασικά σημεία της συνέντευξης:
«Ο Παππάς και η κυβέρνηση έπρεπε να παραιτηθούν. Γνώριζαν ότι φέρουν τον νόμο που είναι αντισυνταγματικός, τους το είχα πει από τον Αύγουστο του ’15. Επέλεξαν αυτή τη διαδρομή με αυτή τη σκηνοθετημένη διαδικασία και προσποιούνται ότι δήθεν θα δώσουν τη μεγάλη μάχη. Προσπαθούν να χειραγωγήσουν τη δικαιοσύνη και τελικά τα ήθελαν και τα έπαθαν. Η κυβέρνηση δίνει το δείγμα γραφής της και αντί να παραιτηθεί προσπαθεί να αντιμεταθέσει το ενδιαφέρον», δήλωσε στον Alpha 989 η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Για την επιλογή Πολύδωρα, σχολίασε χαρακτηριστικά:
«Γιατί όχι; Εδώ έχει ξεφτιλιστεί το σύμπαν με αυτή την κυβέρνηση. Συμπεριφέρεται σαν να μην υπάρχει αύριο. Κάνει τον «καμπόσο» εκεί που θεώρει ότι «την παίρνει». Τα πάντα έχουν χάσει το νόημά τους άρα γιατί όχι τέτοια εξωφρενική πρόταση και γιατί όχι και άλλες τέτοιες προτάσεις.
Κυνηγάνε το παλιό προτείνοντας τον κ Πολύδωρα; Μετερχόμενοι τις πιο παλαιοκομματικές μεθόδους.
Έχει καλλιεργηθεί η αίσθηση ότι σε αυτούς που υπηρέτησαν σε θέσεις εξουσίας τους «χρωστάει» με κάποιον τρόπο η ζωή. Όπως π.χ η κα Κατσέλη ή ο Γ. Αρσένης που είχε προταθεί ως πρωθυπουργός. Σαν να χρωστάει ο τόπος να πληρώνει δια βίου πρόσωπα που υπηρέτησαν την δημόσια σφαίρα. Είναι αντιδημοκρατική αυτή η νοοτροπία στην πλάτη των Ελλήνων πολιτών. Δεν είναι ζήτημα προσώπων».
«Το παζάρι που γίνεται να βάλει ο ένας με τον άλλο δικούς τους, είναι ξετσίπωτο. Δεν πρέπει να μιλάμε για πρόσωπα συνδεδεμένα με κόμμα. Κάποιοι βλέπουν καρέκλα και αμειβόμενη θέση και δεν μπορούν να συγκρατηθούν. Πρέπει οι πολίτες να φτάσουμε να διεκδικήσουμε και η Πλεύση Ελευθερίας γι’ αυτό συγκροτήθηκε. Για να μην πάνε τα λιγούρια αλλά οι άνθρωποι που έχουν αίσθηση ευθύνης», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενη στη ΝΔ η κα Κωνσταντοπούλου είπε ότι«χρησιμοποιεί ως πρόσχημα το παρελθόν του Πολύδωρα, είναι ανειλικρινής, ήταν κεντρικό στέλεχος προταθείς ως Πρόεδρος της Βουλής, υπουργός της ΝΔ».
«Το μείζον πρόβλημα είναι ότι εδώ παρατηρούμε ότι οι θεσμικές θέσεις και λειτουργίες αντιμετωπίζονται ως πεδίο συναλλαγής.Θα σε βάλω εκεί. Πώς έβαλαν δηλ τον Παπουτσή εκπρόσωπο της χώρας στην Παγκόσμια Τράπεζα. Είναι ουκ ολίγοι, όσοι έχουν προσφέρει αντισυνταγματικές κινήσεις σε κυβερνήσεις και δεν μπορούν να συγκρατηθούν, τους τρέχουν τα σάλια (πχ ο καθ. Συνταγματικού Δικαίου Γ. Δρόσος).
Για το ΕΣΡ είπε ότι «ο κος Παππάς έφερε μια τροπολογία και είπε ότι παύει όλα τα εν ενεργεία μέλη και τις αρμοδιότητες του ΕΣΡ. Δεν υπήρχε όμως ΕΣΡ. Με γελοία –νομικά- κατασκευή προφασίστηκαν ότι δεν μπορούσαν να συγκροτήσουν ΕΣΡ, αυτοί δηλ που το έκλεισαν. Σαν το παιδί που σκοτώνει τους γονείς του και κλαίει. Αυτό ήταν η πεμπτουσία της κατασκευής αυτής. Είναι κατασκευή ανθρώπων που καταστρώνουν σχέδια. ΕΣΡ υπήρχε με σύνθεση 4 μέλη. Για 1η φορά από τον Απρίλιο του ’15, μετά από πάρα πολλά χρόνια, το ΕΣΡ είχε ενεργά μέλη. Αυτό κατήργησε ο Παππάς. Το 2015 υπήρχε ευκαιρία να λειτουργήσει το ΕΣΡ με νόμιμες θητείες των μελών του. Είχαν απομείνει μέλη με ενεργείς θητείες και υπήρχε η ανάγκη να συμπληρωθεί με τρία μέλη, μπορούσε να λειτουργεί και με τα τέσσερα».
«Προφανώς μιλάμε για «όρους μαφίας». Είχα πει στον κ Παππά ότι «όταν παίζεις με όρους μαφίας θα καείς». Η κα Αλεξίου διορίστηκε το 2011 στο ΕΣΡ με ομόφωνη απόφαση της διάσκεψης των προέδρων στην οποία ούτε συμμετείχα, είχα ενημερώσει τότε ότι για λόγους δεοντολογίας θα απείχα και ζήτησα να αναλάβει κάποιος άλλος την διαδικασία, επειδή η αντιπρόεδρος ήταν μητέρα μου. Η κα Αλεξίου είναι ένα πρόσωπο εγνωσμένης δημοσιογραφικής διαδρομής και δευτερευόντως είναι μητέρα μου και ορίστηκε το ‘11 στο ΕΣΡ πριν από δική μου εμπλοκή στην πολιτική. Με ομόφωνη απόφαση στη διάσκεψη των προέδρων και έχει δώσει τις εξετάσεις της σε όσες θέσεις έχει υπηρετήσει αμισθί με μεγάλη επιτυχία».
Έκανε λόγο για «διαδικασία ενός κυνηγιού μαγισσών που εξαπολύθηκε μετά την προδοσία Τσίπρα. Το κυνήγι μαγισσών στόχευσε στα πρόσωπα που ήταν ανεξάρτητα
και η βλάβη σε αυτά θα ήταν και βλάβη στους αντιφρονούντες. Το δυστύχημα είναι ότι για λόγους μικροκομματικούς και μνημονιακής αλληλεγγύης τότε, όλα τα κόμματα τότε δεν αντιδρούσαν και νομιμοποίησαν τον κο Τσίπρα. Συνολικά έχει αποτυπωθεί ποιος είναι ο αυταρχισμός και η ολοκληρωτική αντίληψη αυτών που κυβερνούν».
Απέδωσε σε «καπρίτσιο» τον περιορισμό των τηλεοπτικών αδειών σε 4.
Χαρακτήρισε «πολύ χυδαίο και ακραίο αυτό που γίνεται» και πρόσθεσε χαρακτηριστικά «αν κλαίνε για τα εκατομμύρια, ας βάλει ο Παρασκευόπουλος την υπογραφή του για τα θύματα του Διστόμου. Εάν κλαίνε για αυτά που θα εισέπρατταν ας διεκδικήσουν την διαγραφή του χρέους».
Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «διέλυσαν την επιτροπή της Βουλής για το χρέος.
Το Σάββατο θα συνεδριάσει η επιτροπή αλήθειας δημοσίου χρέους, στις 18:00. Θα κάνει αυτά που δεν κάνει η κυβέρνηση. Αυτό που διεκδικούμε είναι να ειπωθεί η αλήθεια γιατί μας έχουν φλομώσει στα ψέματα.
Πρέπει ο λαός να μάθει την αλήθεια και να διεκδικήσει την αλήθεια. Είναι ανοιχτή η συζήτηση για το χρέος και περιμένω να δω ποιες θα είναι οι νέες επιθέσεις που θα δεχθεί η επιτροπή αλήθειας. Θα έρθουν από όλο τον κόσμο τα μέλη της επιτροπής αλήθειας.
Η ανυπακοή στην πράξη σημαίνει και αναζήτηση και ανάδειξη της αλήθειας και διεκδίκηση της διαγραφής του χρέους».
Αναφερόμενη στην «επίθεση» στον αντιπρόεδρο του ΣΤΕ, η κα Κωνσταντοπούλου είπε πως «έχει χαρακτηριστικά παρακρατικά και της σκοτεινότερης δράσης που κατεγράφη ιστορικά.
Λυπάμαι για τους δημοσιογράφους από δήθεν αριστερά φύλλα».
«Ζητάμε να παραιτηθεί αυτή η κυβέρνηση όχι για να έρθει ο κ Μητσοτάκης, με αντίστοιχα δείγματα έχει δώσει το στίγμα του. Έχει υπάρξει ο υπουργός που διέλυσε την δημόσια διοίκηση».
«Πρέπει να ξεκινήσουμε το «ξήλωμα» από αυτούς που κυβερνούν, κυβερνούν χειρότερα από τους προηγούμενους», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
«Ο πρωθυπουργός μιμείται ακόμα και στην φωνή τον Παπανδρέου», υποστήριξε η κα Κωνσταντοπούλου.
Για τις καλές σχέσεις Τσίπρα-Λεβέντη είπε πως «οι διαρκείς χαριεντισμοί του κ Τσίπρα με τον Λεβέντη δίνουν το τόνο του πόσο χαμηλά θα φτάσει ο πρωθυπουργός για να διατηρήσει την καρέκλα .
Όταν είσαι διατεθειμένος να πάρεις το σχήμα της καρέκλας, είσαι επικίνδυνος και ο κ Τσίπρας είναι επικίνδυνος».
Για τον Π. Καμμένο είπε χαρακτηριστικά: «νομίζω ότι είναι σε επίπεδο προσβολής της νοημοσύνης οι επαναστατικές ασκήσειςτου κ. Καμμένου».
Κατηγόρησε για προδοσία την κυβέρνηση λέγοντας πως «αυτοί που δέχονται να κυβερνούν χωρίς κυριαρχία είναι ακατάλληλοι να υπερασπιστούν την εθνική κυριαρχία.
Υπέγραψαν αναγνωρίζοντας στην Τουρκία να στέλνει αστυνομικούς στα νησιά μας για να ελέγχουν την διαδικασία στο προσφυγικό αναγνωρίζοντας τι;
Ότι η Τουρκία είναι ασφαλής τρίτη χώρα αναγνωρίζει στην Τουρκία.
Δεν γνωρίζει ο Πρωθυπουργός ότι η Τουρκία έχει καταδικαστεί για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων;
Ήδη καταγράψαμε μία οπισθοδρόμηση στο πεδίο της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Δεν εκπλήσσομαι από το γεγονός ότι μόνο λόγια ακούμε γιατί αυτοί που βρίσκονται στο τιμόνι της χώρας είναι μαριονέτες των θεσμών και δεν έχουν καμία ανησυχία για τα συμφέροντα του τόπου αυτού – τα παρέδωσαν.
Εκτελούν εντολές έξωθεν».
«Νομίζω ότι αυτό που διακυβεύεται είναι η ζωή και το μέλλον των ανθρώπων σε αυτή την χώρα. Έχουν εγκαταλείψει την χώρα πολλοί άνθρωποι και αυτό είναι μία φοβερή πραγματικότητα, όπως μιλάμε σήμερα μιλάνε κάποιοι για τη γενιά των 100 ευρώ. Η κατηφόρα αυτή δεν έχει τέλος.
Η επίθεση στην αξιοπρέπεια γίνεται με μία τακτική σταδιακής αφαίρεσης δικαιωμάτων και ελευθεριών. Οι συνταξιούχοι δεν έκλεψαν και η σύνταξη δεν είναι επίδομα, βασίζεται στην εργασία των ανθρώπων πολλά χρόνια.
Η επίθεση στην κοινωνία δεν θα σταματήσει αν δεν το κάνει η κοινωνία. Δεν υπάρχει κανείς που θα μείνει εκτός αυτής της στόχευσης, της πολίτικής υποδούλωσης, της εξαθλίωσης. Όταν τα παιδιά σου μεγαλώνουν δίπλα σε παιδιά δυστυχισμένα θα γίνουν και αυτά δυστυχισμένα.
Περισσότερος κόσμος βρίσκεται προ του διλήμματος: ελευθερία ή θάνατος».
Αναφερόμενη στους δημοσιογράφους είπε ότι «επί μνημονίων οι δημοσιογράφοι αποδέχθηκαν τον ρόλο του υποστηλωτή των μνημονίων πιστεύοντας ότι θα έχουν δουλειά. Υπήρχε και υπάρχει οργή στον κόσμο εναντίον των τηλεοπτικών σταθμών και πάνω σε αυτό πάτησε η κυβέρνηση που στην πραγματικότητα συναλλασσόταν και αυτή».
 «Δεν υπάρχει καλός σε αυτή την ιστορία. 
Οι πολίτες πρέπει να επιλέξουν και να διεκδικήσουν και να φροντίσουμε ώστε στις θέσεις ευθύνης να μην πάνε αυτοί που λιγουρεύονται και να πάνε άνθρωποι που θα συγκρουστούν και θα κάνουν ό,τι χρειαστεί», τόνισε χαρακτηριστικά.

http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: