Ο Κώστας Δαμαβολίτης στηρίζει το ΚΙΝΗΜΑ ΑΡΔΗΝ

7-11-2016

Από την ιστοσελίδα creteplus.gr

Την απόφαση του να στηρίξει την Κίνηση Πολιτών «Αρδην» ανακοίνωσε ουσιαστικά και τυπικά ο πρώην Βουλευτής κ. Κωστής Δαμαβολίτης!
Η ανακοίνωση αυτή έγινε στη διάρκεια της εκδήλωσης για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του κ. Καραμπελιά στο Ηράκλειο με τίτλο «Πέραν της Αριστεράς και της Δεξιάς: η Υπέρβαση».
«Δυστυχώς σήμερα είναι δύσκολο να προσδιορίσουμε όλοι κάποιες έννοιες που να έχουν κοινό τόπο. Η λέξη «αυτονόητο», η λέξη «προσκήνιο» ή «παρασκήνιο». Το Αρδην έχοντας μια ζύμωση μέσα στο χρόνο, έχει φτάσει σε ένα επίπεδο ωρίμανσης που έχει φτάσει στη μεταβατική φάση της μετεξέλιξης, από κίνημα σε κόμμα, διατηρώντας τον κινηματικό του χαρακτήρα, γιατί είναι αλήθεια ότι ο Γιώργος Καραμπελιάς που ηγείται δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις και αποτελεί εγγύηση για τα παραπάνω.
Δυστυχώς έχει χαθεί το ενδιαφέρον και η ιεράρχηση στο τι είναι προσκήνιο και τι παρασκήνιο. Αυτή τη στιγμή οι φόροι, τα δημοσιονομικά θεωρούνται προσκήνιο και παρασκήνιο θεωρείται η μεγαλη καταστροφή που γίνεται μέσα από το μεταναστευτικό, το δημογραφικό πρόβλημα ή η μεθοδευμένη κίνηση για την κατάργηση του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου που είναι ένα ροκάνισμα στα θεμέλια της κοινωνίας και του έθνους μας κ.α.», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Δαμαβολίτης, ο οποιος από το Επιμελητήριο Ηρακλείου έκανε γνωστό σε όλους πως θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις το «Άρδην»
«Κάνουμε αυτή την προσπάθεια, ξεκινάμε κάτι μικρό, προσπαθώντας να βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να βοηθήοσυμε τον Γιώργο Καραμπελιά και είμαστε σε μια φάση για να κάνουμε το επόμενο βήμα», επισήμανε ο κ. Δαμαβολίτης.
Αναγκαίο ένα Οραμα για την Ελλάδα
Από την πλευρά του ο συγγραφέας, εκδότης, δημοσιογράφος, άριστος γνώστης της Ιστορίας και της Γεωοπολιτικής, με έντονη πολιτική δράση από τα πρώτα χρόνια της ενηλικιωσης του ως σήμερα, παρουσίασε  το νέο του βιβλίο, αλλά έκανε λόγο και για την πολιτική Κίνηση Αρδην, εχοντας την ευκαιρία να συνομιλήσει και με τον κόσμο που έσπευσε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου για την εκδήλωση.
«Το Εθνος των Ελλήνων βρίσκεται σε μια κομβική στιγμή. Ποτέ άλλοτε στην ιστορία δεν απειλούμαστε με ιστορική έκλειψη. Γιατί αν συνεχιστεί η δημογραφική κατάρρευση και η μεταναστευτική αιμορραγία των νέων, με την ταυτόχρονη πίεση που δέχεται η Ελλάδα, η οποία βρίσκεται στα σύνορα ενός κόσμου που αλλάζει, από τον οποίο έχουμε μεγάλες πληθυσμιακές μετακινήσεις. Εαν εσύ χαθείς δημογραφικά, οικονομικά και πολιτικά όπως συμβαίνει, δεν έχεις τύχη. Για πρώτη φορά στην ιστορία απειλούμαστε πραγματικά. Αρα κάτι πρέπει να κάνουμε και αυτό είναι να αποκτήσουμε ένα όραμα.
Οι Έλληνες χωρίς όραμα είναι νεκρός λαός. Οποτε όμως είχαμε όραμα, κάτι καταφέραμε. Εμείς λοιπόν περικλείουμε αυτό το όραμα στη φράση ‘Ο εκσυγχρονισμός της Παραδοσης’. Λέμε λοιπόν πως αυτό που μας έχει ταλανίσει από τη στιγμή που γίναμε κράτος ήταν ότι είχαμε έναν εκσυγχρονισμό που ήταν διαρκώς εισαγόμενος και από την άλλη είχαμε μια Παράδοση που έμενε απλά προσκολημμένη στο παρελθον. Δεν ενσωματωσαμε τα νεωτερικά στοιχεία στην Παράδοση μας και δε βλέπουμε πως έχουμε ένα τεράστιο ιστορικό απόθεμα, που δεν έχουμε αξιοποιήσει στο Σήμερα»
Σε σχέση με την τελευταία 7ετία και τα όσα βιώνει ο ελληνικός λαός σε σχέση με το πολιτικό σύστημα ο κ. Καραμπελιάς αναφέρει: «Τα τελευταία 7 χρόνια δοκιμάσαμε όλες τις εκδοχές των πολιτικών προτάσεων και είδαμε την αδυναμία των προτάσεων και την ανικανότητα των φορέων. Δεν είναι μόνο η έλλειψη του Οράματος, ειδικά από την Αριστερά, αλλά είναι και άλλα πράγματα. Όμως από κανέναν δεν ακούσαμε να μιλούν για Οραμα, το οποίο θα εμπνεύσει τον ελληνικό λαό, τους νέους. Υπαρχει μια πλήρης αφωνία οραματικού λόγου από την Αριστερά και τη Δεξιά»
Μέσα σε αυτά τα δεδομένα το «Αρδην» έρχεται να προτείνει ένα Όραμα, μια πρόταση προς τους πολίτες το οποίο περικλείεται στη φράση του εκσυγχρονισμού της Παράδοσης»

http://ardin-rixi.gr/ ΚΙΝΗΜΑ ΑΡΔΗΝ