Κύριε Τσίπρα, μιλήστε επιτέλους για τις offshore της Αυγής

και τα «θαλασσοδάνεια» του ΣΥΡΙΖΑ!

Γιατί η κυβέρνηση του δήθεν «ανένδοτου» κατά της Διαπλοκής δεν λέει λέξη για τους μετόχους – «σκιές» της Αυγής – Τι δήλωσε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ο οικονομικός διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ - Θα ανοίξουν, επιτέλους, τα στόματα;

Το Newsbomb.gr έχει επανειλημμένα στηλιτεύσει τη «σιγή ασυρμάτου» που τηρεί το Μέγαρο Μαξίμου και προσωπικά ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας  με το να επιμένει και να μη βγάζει... άχνα για τα ονόματα και τις διευθύνσεις που κρύβονται πίσω από την εταιρεία που συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της εφημερίδας «Αυγή».
Δυστυχώς, για πολλοστή φορά, η κυβέρνηση επιλέγει το νόμο της «ομερτά», αλλά τα γεγονότα την προλαβαίνουν.
Χθες, Πέμπτη (17/11/2016) ανήμερα της 43ης επετείου του Πολυτεχνείου, κατέθεσε ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής για τα «θαλασσοδάνεια» των κομμάτων και των ΜΜΕ ο οικονομικός διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑΔημήτρης Δαρειώτης.
Ο ίδιος, ενώ ερωτήθηκε πολλές φορές από τους βουλευτές της Επιτροπής αναφορικά με το θέμα των δανειοδοτήσεων του κόμματος, το status quo της «Αυγής» αλλά και την περίεργη ιστορία με το ακίνητο της Κουμουνδούρου, το οποίο φαίνεται ότι είχε περιέλθει στην κυριότητα του ΣΥΡΙΖΑ το 2016 με αδιαφανή μέσα, δεν είπε ούτε λέξη!
Σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν βάσει της κατάθεσης του κ. Δαρειώτη, ο ΣΥΡΙΖΑ συνήψε δάνειο το 2014, με υπόσχεση εμπράγματης εγγύησης ένα ακίνητο το οποίο κατά το χρόνο που το δήλωνε είναι βέβαιο ότι δεν το είχε στην κυριότητα του και το οποίο υπό πολύ περίεργες και αδιαφανείς συνθήκες φαίνεται να επιχειρήθηκε να έρθει στην κυριότητά του.
Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ήδη «φέσια» προς τις τράπεζες, η Κουμουνδούρου ζητούσε επιπλέον χρήματα και μάλιστα κατά παράβαση των κανόνων δανειοδότησης που διέπουν τη σχέση των τραπεζών με νομικά πρόσωπα!

Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας αρνείται να πει το όνομα της εταιρείας - φάντασμα της «Αυγής»;

Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας αρνείται να πει το όνομα της εταιρείας - φάντασμα της «Αυγής»;

Απίστευτη κομπίνα και με το κτήριο της Κουμουνδούρου

Ωστόσο, την ίδια στιγμή, το πλέον απίστευτο στοιχείο,όπως προέκυψε από την εξέταση του οικονομικού διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, έχει να κάνει με αυτό καθαυτό το κτήριο, όπου στεγάζεται σήμερα το κυβερνών κόμμα στην πλατεία Κουμουνδούρου.
Ενδεικτικά, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο κ. Δαρειώτης, το δάνειο της Ε.ΑΡ. που είχε συναφθεί για την αγορά του κτιρίου της Κουμουνδούρου, ενώ είχε καταγγελθεί και μάλιστα στα τέλη 1995 είχε γίνει κατάσχεση από την «Ιονική και Λαϊκή Τράπεζα» υπέστη μια... πρωτοφανή αναδιάρθρωση.
Συγκεκριμένα ο κ. Δαρειώτης είπε ότι το δάνειο της Ε.ΑΡ. που ανερχόταν το 1998 σε ποσό άνω των 400 εκατ. δραχμών «κουρεύτηκε» κατά 60% καθώς κατεβλήθησαν μόνο 175 εκατ. δραχμές! 
Εδώ, λοιπόν μιλάει κανείς για ένα πρωτοφανές και σκανδαλώδες «κούρεμα» χρέους! Γιατί, ενώ υπήρχε ακίνητο για την ικανοποίηση της απαίτησης επί του δανείου , ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο δεν το χρησιμοποίησε αλλά έτυχε μιας εξόχως ευνοϊκής αντιμετώπισης.
Και, για να προλάβουμε κάποιους κακόπιστους που θα πουν «μα τι σχέση η Ε.ΑΡ. με τον ΣΥΡΙΖΑ;», τους μεταφέρουμε τη δήλωση του οικονομικού διευθυντή του κυβερνώντος κόμματος ενώπιον της Εξεταστικής, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο καθολικός διάδοχος της Ε.ΑΡ.».
Το Μαξίμου ακούει; Κύριε Τσίπρα, θα μιλήσετε ανοικτά, επιτέλους, στον ελληνικό λαό ή θα προτιμήσετε εκ νέου το δρόμο της ένοχης σιωπής;

«Ανοικτή πληγή» τα δάνεια των κομμάτων

Με εκτενή δημοσιεύματά του, το Newsbomb.gr το έχει επισημάνει πολλές φορές: Τα δάνεια των κομμάτων, εδώ και χρόνια, δεν εξυπηρετούνται αφού τα έξοδα των κομμάτων είναι πολλαπλάσια των εσόδων τους.
Αν παρόλα αυτά, οι τράπεζες ή τα αρμόδια όργανα της ελληνικής πολιτείας τολμήσουν να δώσουν περίεργες «ευελιξίες» στα χρεωμένα κόμματα που κατέστρεψαν τον τόπο, αυτό θα είναι και το τελευταίο τους.
Κοινώς να μην τολμήσουν να διανοηθούν να προβούν σε οποιαδήποτε ευνοϊκή ρύθμιση διότι η οργή του λαού θα πέσει στα κεφάλια τους σαν κεραυνός!
Αν τα κόμματα δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνεια, να προχωρήσουν οι τράπεζες και οι δημόσιοι οργανισμοί στους προβλεπόμενους πλειστηριασμούς και αν χρειαστεί να τα «κλείσουν», όπως κλείνουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και πετάνε στο δρόμο Έλληνες οικογενειάρχες που δεν μπορούν να διασφαλίσουν ούτε το γάλα των παιδιών τους.
Αν δεν μπορούν να ανταπεξέρθουν όλοι αυτοί οι «σαλτιμπάγκοι» της πολιτικής που ζουν μόνο για τον «παραγοντισμό», να τους κλείσουν και αν τα κόμματά τους δεν έχουν ρευστότητα, να δεσμευθούν οι περιουσίες των διευθυντικών στελεχών των κομμάτων.
Ξεκάθαρα πράγματα. Ό,τι ισχύει για τους απλούς πολίτες, να ισχύσει και για τους πολιτικούς οργανισμούς.
Αρκετά πια με την ατιμωρησία και την ασυδοσία των πολιτικών απατεώνων!


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/746737/kyrie-tsipra-miliste-epiteloys-gia-tis-offshore-tis-aygis-kai-ta-thalassodaneia-toy-syriza#ixzz4QMQysW7X

Δεν υπάρχουν σχόλια: