ΣΑΡΩΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ!

Χαλέπι: Μήνυμα συριακού στρατού σε εξτρεμιστές: «Φεύγετε ή θα αντικρύσετε τον θάνατο»

5-12-2016
Χαλέπι: Μήνυμα συριακού στρατού σε εξτρεμιστές: «Φεύγετε ή θα αντικρύσετε τον θάνατο»Χαλέπι: Μήνυμα συριακού στρατού σε εξτρεμιστές: «Φεύγετε ή θα αντικρύσετε τον θάνατο»
Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις συνέχισαν την προέλασή τους την Κυριακή προκειμένου να διώξουν τους μαχητές της αντιπολίτευσης από τις περιοχές που ελέγχουν οι αντάρτες, σε περιοχές του ανατολικού Χαλεπίου.
Σήμερα έγιναν συγκρούσεις στην περιοχή Καράμ αλ Ταράμπ, όπου οι αντάρτες προσπάθησαν να καταλάβουν περιοχές που τις έλεγχαν από το 2012.
Ο στρατός της Συρίας δια του στρατηγού Σαμίρ Σουλεϊμάν δήλωσε στο πρακτορείο Associated Press ότι ο στρατός έχει, ήδη, καταλάβει τις μισές γειτονικές στο ανατολικό Χαλέπι και ότι οι ειδικές δυνάμεις μάχονται στα στενά δρομάκια του κέντρου της ιστορικής πόλης.
Ο ίδιος έστειλε μήνυμα προς τους αντάρτες του Χαλεπίου «να εγκαταλείψουν αμέσως την πόλη, ειδάλλως θα αντικρύσουν το θάνατο».

Το παραδέχονται και οι Δυτικοί: Μετά το Χαλέπι τελειώνει η δυτική κυριαρχία στη Μ.Ανατολή

Καθοριστικής σημασίας ήταν η ρωσική εμπλοκή στη Συρία.

Ακόμη και οι δυτικοί δημοσιογράφοι παραδέχονται πλέον την οικτρή ήττα της Δύσης (και ιδιαίτερα των ΗΠΑ) σε έναν πόλεμο που εκείνοι προκάλεσαν στη Συρία.
Είναι ενδεικτικό πως μέχρι και δημοσιογράφοι της Washington Post, όπως ο Charles Krauthammer, σχολιάζουν την εξέλιξη των πραγμάτων στη Συρία ως"το τέλος της δυτικής κυριαρχίας" στη Μ.Ανατολή. Μάλιστα ενστερνίζονται τις απόψεις των Ρώσων συναδέλφων τους, που εδώ και καιρό μιλάνε για σαρωτικές και ιστορικές νίκες της Ρωσίας επί ξένου εδάφους.
Και είναι αλήθεια, καθώς πάνω από το 50% του Χαλεπίου έχει ήδη απελευθερωθεί, γεγονός που επιβεβαιώνει και ο συριακός στρατός. 
"Η ζωή είναι έτοιμη να επιστρέψει και πάλι στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας", τονίζουν αξιωματούχοι της Δαμασκού. Πρόκειται για μία πόλη που έχει πληγεί όσο καμία άλλη στον 5ετή πόλεμο της Συρίας, με τη ρωσική εμπλοκή να αποτελεί τον καταλυτικό παράγοντα της δυτικής οπισθοχώρησης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: