Το 2016 θα είναι η χρονιά της εξαφάνισης της έκφρασης «αραβικός κόσμος»

Ποιός επωφελείται

Το 2016 θα είναι η χρονιά της εξαφάνισης της έκφρασης «αραβικός κόσμος»
Umberto Boccioni, «To γέλιο», 1911
Το 2016 θα είναι η χρονιά της εξαφάνισης της έκφρασης «αραβικός κόσμος» ;Δεν ακούμε πια να μιλάνε παρά για διάφορους πληθυσμούς,για την μια ή την άλλη θρησκευτική ή ομολογιακή πλειοοψηφία, όσο και για μειονότητες εθνικές ή σε σεκταριστικές που η κάθε μια είναι στην αναζήτηση ενός ξένου προστάτη.
Η σεκταριστική ή θρησκευτική ταυτότητα τέθηκε σ΄αντιπαράθεση με το ανήκειν σ΄ενα έθνος ή χώρα. Οι ταυτότητες οι πιο αρχαίες ανασύρθηκαν κι ανακτήθηκαν:φαραονική,φοινικική,ασσυριακή,κουρδική κ.α Ωστόσο κατεξοχήν πολυπολιτισμικές πολυεθνοτικές χώρες όπςω ΗΠΑ,Αγγλία αποτελούν ένα ομογενές σύνολο και δομούν ένα αδιαφοροποίητο μπλοκ αναξέρτητα από θρησκεία, καταγωγή ή χώρα .
Οι άραβες έχασαν την πολιτική τους κυριαρχία και τις πολιτισμικές τους όσο και ιντελεκτουέλ αναφορές.Η παρακμή των Αιγύπτου,Ιράκ ,Συρίας,Αλγερίας αλλά και Λιβάνου που τις έχουν καταπιεί τα εσωτερικά τους προβλήματα,η ελαχιστοποίηση των μεγάλων εκπόρευσε την διόγκωση των μικρών.Αυτοί που χρηματοδοτούν τις μάχες σε Λιβύη και Συρία εγκατέλειψαν τους νεαρούς μουσουλμάνους στα μαχαίρια τους … ανοίγοντας διακριτικά παράθυρο συνδιαλλαγής με τον ισραηλινό αντίπαλο.
Είδαμε με το τέλος του 2015 στη σύνοδο κορυφής των G20 ότι οι ισχυροί του κόσμου θέλησαν να κάνουν να ξεχαστεί ότι παρείχαν για 2 χρόνια στη Daech,προστασία για πέρασμα στη Συρία και στο Ιράκ. Assafir 4/1/16
Ποιός είναι ο κερδισμένος από την εφαρμογή και διαιώνιση του χάους στη Μέση Ανατολή αυτό είναι πασίδηλον όσο και πασιφανές.
« Οι ισραηλινοί διευθύνοντες δεν λένε τίποτα αλλά τρίβουν απ΄πο ικανοποίηση τα χέρια τους : η αντιπαλότητα μεταξύ Σ Αραβίας και Ιράν,η αποδυνάμωση της Αιγύπτου,τα προβλήματα που έχει η Τουρκία με τη Ρωσία και η αποδόμηση χωρών όπως το Ιράκ και η Συρία ευνοούν απόλυτα το εβραικό κράτος το οποίο βλέπει να ενδυναμώνει το status της τοπικής περιφερειακής σταθερής δύναμης.Αναλαμβάνοντας επίσημα τα καθήκοντά του την Τετάρτη το νέο αφεντικό της Mossad Yossi Cohen, όρισε τον πρωταρχικό εχθρό του Ισραήλ: την «ιρανική ααπειλή»
http://hellasforce.com/

Εμφύλιος στην Τουρκία

από Αύγουστο ως Γενάρη νεκροί 162 πολίτες και 260 στρατιωτικοί

Εμφύλιος στην Τουρκία
To μεγαλύτερο φιλοκουρδικό κόμμα της Τουρκίας και ένα ίδρυμα Αναθρωπίνων Δικαιωμάτων μετέφεραν την Κυριακή ότι περισσότεροι από 160 πολίτες συμπεριλαμβανομένων γυναικών σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια συγκρούσεων και απαγόρευσης καυκλοφορίας στα ΝΑ της χώρας.
Σε αναφορά του το Δημοκρατικό Κόμμα του Λαού (HDP) οι τουρκικές αρχές επέβαλαν σε μια σειρά από κουρδικές πόλεις και κωμοπόλεις ααπγόρευση κυκλοφορίας κατά την διάρκεια των οποίων σκοτώθηκαν 161 πολίτες εκ των οποίων οι 30 γυναίκες.
« Η πολιορκία 7 κουρδικών πόλεων και 20 κωμοπόλεων και οι έφοδοι σε σπίτια πολιτών έχουν διαρκέσει 280 ημέρες και είναι πάντα σε εξέλειξη και οι αρχές έχουν ανανεώσει την απαγόρεσυη κυκλοφορίας 56 φορές, »συνεχίζει η έκθεση.
Η Turkish Human Rights Foundation επίσης μεταφέρει ότι μεταξύ Αυγούστου και Γενάρη σκοτώθηκαν 162 πολίτες σε συγκρούσεις μεταξύ μελών του (PKK) και του τουρκικού στρατού σε κουρδικές πόλεις.
« Η έκθεση δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις καταπατήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μετά τις 11 Δεκέμβρη 2015 και τονίζει ότι η ζωή του άμαχου πληθυσμού έχει επηρεαστεί πολύ από τον τρόπο που επιβάλεται η απαγότευση κυκλοφορίας,το εύρος των εμπεκόμενων περιοχών,την αυξανόμενη λήψη αυστηρών στρατιωτικών μέτρων και από το γεγονός ότι ανεβάζει τοyz τόνους το κόμμα της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) » μεταφέρει η κυριακάτικη Zaman.
Επιπρόσθετα αναφέρεται ότι « 260 μέλη των τουρκικών αρχών σκοτώθηκαν σε μάχες με το PKK μετά την διακαοπή της εκεχειρίας τον Ιούλιο. »Λόγω της κλιμάκωσης των συγκρούσεων μεταξύ στρατού και κατοίκων της ΝΑ Τουρκίας εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι εκτοπίστηκαν από τις εστίες τους.
http://hellasforce.com/

Ας αρχίσουμε να ξεσκεπάζουμε τις δημοσιογραφικές πόρνες της Νέας Τάξης:

 "Αυγή", Κούλογλου, ΑΠΕ



11-1-2016
Όσοι διαθέτουν "αδένες", ας αναδείξουμε την αλήθεια, να ακουμπήσουμε τις συνειδήσεις της πατριωτικής Ελλάδας, της πατριωτικής αριστεράς... αυτούς που συνεχίζει να παγιδεύει ο "αριστερός" Δούρειος Ίππος του 4ου Ράιχ

13 εβδομάδες από την αίτηση συνδρομής της Συρίας στη Ρωσία για αντιτρομοκρατική συνδρομή... Οι μυστικές υπηρεσίες ΗΠΑ, Ε.Ε., Ισραήλ και σκοταδιστικών δικτατορικών "αραβικών" καθεστώτων ξεκίνησαν δράση γκεμπελικής διαστρέβλωσης μέσω των δημοσιογραφικών πορνών... Αυγή, ΑΠΕ & Κούλογλου... προσφέρουν ΝΑΤΟϊκές υπηρεσίες...

της ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ ΙΣΙΔΩΡΟΥ

Μετά τις αποκαλύψεις... για τον ρόλο των νεοαποικιοκρατών, με τους "εξεγερμένους" επί 5 χρόνια, τους "μετριοπαθείς" και μη "μετριοπαθείς"  φονιάδες μισθοφόρους τους στη Συρία, τον ρόλο της "αραβικής άνοιξης made in USA"... την ανάθεση ευθύνης εκπαίδευσης κι εξοπλισμού των αποκεφαλιστών του χαλιφάτου δολοφόνων από Τουρκία, Ισραήλ και την πλήρη ενίσχυση από τον παιδόφιλο "μονάρχη" της Σαουδικής Αραβίας -προεδρεύει και στο "Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων" του γελοίου οργανισμού ΟΗΕ (τώρα ενδιαφέρεται και για τα "ανθρώπινα δικαιώματα" των φονιάδων), αλλά και του Κατάρ με το "al jazeera"... την μεγαλειώδη επιχείρηση κατασκευής "προσφυγικού" ζητήματος για αποπροσανατολισμό της διεθνούς κοινής γνώμης, την μεγάλη οικονομική μπίζνα του διευθυντηρίου της Ε.Ε. και σήμερα με την δήθεν απάνθρωπη επίθεση της Συρίας σε ελεγχόμενα χωριά από φονιάδες αποκεφαλιστές, τρομοκράτες της δύσης, το διαδίκτυο και τα μέσα ενημέρωσης έχουν πλημμυρίσει με όλων των ειδών τις ανόητες φήμες, μύθους και... 
ψέματα για το τι θα μπορούσε να θα συνέβαινε και τώρα τι συμβαίνει.
Αυτές οι φήμες, μύθοι και ψέματα όχι μόνον εξακολουθούν, αλλά εντείνονται κι εξαπλώνονται με συντονισμένες επιχειρήσεις γκεμπελικής προπαγάνδας της "πολιτισμένης" δύσης, των ιμπεριαλιστών της "νέας τάξης"...

Δείτε ενδεικτικά, τις ελληνικές δημοσιογραφικές πόρνες της σιωνιστικής "αριστεράς" -ξεπερνούν κατά παρασάγγες την στρατευμένη στην υπόθεση του 4ου Ράιχ δεξιά και νεοφιλελεύθερους σοσιαΛΗΣΤΕΣ-, πως μπαίνουν στην πρώτη γραμμή των λακέδων του ιμπεριαλισμού και κανέναν δεν τολμάει να γράψει ή να μιλήσει!

Ο γνωστός πολιτικός γυρολόγος, πολιτικός απατεώνας, αλλά και καταδικασμένος για λογοκλοπές κ.α., ο Γεωργιάδης του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην μνημονιακό οικόσιτο του ΓΑΠ, ο κ. Κούλουγλου, σήμερα "ριζοσπάστης αριστερός" ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με μηνιάτικο περίπου στα 35.000 ευρώ (τώρα τουλάχιστον πληρώνει τους εργαζόμενους στο "αριστερό" tvxs του;)... στην πρώτη γραμμή.

Από κοντά κι "Αυγή" της κοσμοπολίτικης "αριστεράς", με πηγές πάντα τα ιμπεριαλιστικά κατασκευάσματα (Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων... Γιατροί Χωρίς Σύνορα κ.α.)

Δεν υπολείπεται το κρατικό ΑΠΕ, που πληρώνει για την επίσημη παραπληροφόρησή του ο Έλληνας φορολογούμενος πολίτης:Επετράπη η πρόσβαση των ανθρωπιστικών οργανώσεων στην υπό πολιορκία πόλη Μαντάγια.
Ας μην ασχοληθούμε με τον αστικό τύπο, που έχει ίδιο σημείο αναφοράς, μιας και είναι διαχρονικά γνωστός ο ρόλος του κι οι "υπηρεσίες" του...

Όλοι αυτοί δεν έχουν γράψει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ για τους 250.000 νεκρούς που έχει "πληρώσει" ο ηρωικός κι αδούλωτος λαός της Συρίας, μέχρι σήμερα...

Όλοι αυτοί αποσιωπούν το φονικό-δολοφονικό εμπάργκο της επίσημης Ελλάδας (κυβέρνησεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και σήμερα της "πρώτη φορά αριστεράς) εναντίον του λαού της Συρίας: Άμεση Αποκατάσταση των Διπλωματικών Σχέσεων με τη Συρία – Άρση του Εμπάργκο κατά του λαού της Συρίας!

Νοιώθουν "ανίσχυροι" κάτω από την προστασία της "νέας τάξης"... ας αρχίσουμε, έστω με μικρές δυνάμεις να τους αποδομούμε...

Όσοι διαθέτουν "αδένες", ας αναδείξουμε την αλήθεια, να ακουμπήσουμε τις συνειδήσεις της πατριωτικής Ελλάδας, της πατριωτικής αριστεράς... αυτούς που συνεχίζει να παγιδεύει ο "αριστερός" Δούρειος Ίππος του 4ου Ράιχ!

Έστω σε λίγα ιστολογοφόρα (blogs) που δεν έχουν "εξαρτήσεις", επώνυμους κι ανώνυμους σχολιαστές... διαδίδουμε την αλήθεια!


Ας μας πουν πότε (χρονολογία) και που, δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες, βίντεο... που τώρα αναδημοσιεύουν ως χθεσινά!

Ο πριν χρόνια [2009], επαίτης (Clouchard της "πολιτισμένης" δύσης)... -"αθάνατη" φωτογραφία που σήμερα κάνουν χρήση στο διαδίκτυο και τα ΜΜΕ οι δημοσιογραφικές πόρνες-, που εμφανίζουν ως "θύμα" του "αιμοσταγούς δικτατορικού καθεστώτος της Συρίας", με τη συνδρομή της Cia, Μοσάντ και μυστικών υπηρεσιών Ε.Ε....
Η Συρία θα γίνει ο τάφος των ιμπεριαλιστών και των λακέδων τους! Η "αραβική τους άνοιξη" ας γίνει χειμώνας κι η Συρία νέο Στάλινγκραντ!
Να υπερασπίσουμε, με τις όποιες μικρές δυνάμεις μας Tα πραγματικά χαρακώματα του ευρωπαϊκού πολιτισμού!
Ο Αμάρ Μπαγκντάς, Γ.Γ. του Κομμουνιστικού Κόμματος Συρίας στην αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση του KKE, ας αποτελέσει σημείο αφύπνισης όσως συντρόφων και συντροφισσών παραμένουν εγκλωβισμένοι και παραμυθιασμένοι από τους επαγγελματίες "αντιρατσιστές" της ηγετικής κλίκας του νέου ΣΥΡΙΖΑ, των ΜΚΟ του (χθες του ΓΑΠ, σήμερα του Τσίπρα και του πετυχημένου υπερασπιστή των "προσφύγων" του "αριστερού" Μουζάλα) και της "αριτεράς" του Σόρος!
Στη γειτονική Ιταλία ξεσκεπάστηκε η μπίζνα των "προσφύγων-μεταναστών" του "αριστερού" Ρέντζι... (Στην Ιταλία δεν συγκεντρώνουν βοήθεια για τους πρόσφυγες, αλλά για το λαό της Συρίας), ας ξεκινήσουμε κι εδώ!
Ποιος βουλευτής έχει "αδένες" να κάνει κοινοβουλευτική ερώτηση στους "αριστερούς" Κοτζιά και Τσίπρα, γιατί συνεχ΄πιζουν φονικό εμπάργκο εναντίον του λαού της Συρίας;
Ας είναι μια αρχή στο αστικό κοινοβούλιο του 4ου Ράιχ!

Βιώσιμο χρέος και έξοδος απο τα μνημόνια. Εποχή Μεσαίωνα…

11-1-2016


Tου Καθηγητή Δρ. Γ.Ζουγανέλη - zcode-gr

Στη φωτογραφία φαίνεται πως λειτουργεί η Μακροοικονομία σε μια χώρα της Δύσης. Η Ελλάδα παρότι ισχυρίζεται ότι ανήκει στη Δύση δεν λειτουργεί με βάση το παραπάνω σχήμα.
Η χώρα δεν παράγει και δεν εξάγει. Εταιρείες σοβαρές για παραγωγή δεν έχει. Ο τραπεζικός τομέας είναι άρρωστος και τροφοδοτείται με φορολόγηση του πλαστικού χρήματος. Ο τομέας στέγη περνάει σε ξένα χέρια απο τα οποία και θα ελέγχεται. Οι φόροι είναι άνισοι και κράτος δικαίου δεν υφίσταται. Στόλος τεμπέληδων συνεχίζει να εκλογομαγειρεύει και να κυβερνάει τη χώρα.
Βιώσιμο χρέος λέγεται ένα χρέος απο το οποίο δεν προκύπτει έλειμμα στο προυπολογισμό. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι το συνολικό χρέος θα γίνει μικρότερο απο το AEΠ,  ώστε να επιτρέψει στην Ελλάδα να βγεί απο τα μνημόνια.
Αυτό που συμφέρει την Ελλάδα είναι να κάνει όλο της το χρέος Ευρωπαϊκό. Για κάποιο λόγο η κυβέρνηση των ξένων δεν το θέλει ενώ αντί να φορολογεί τα εισοδήματα των εφοπλιστών με εισφορές κάθε χρόνο, επιβάλλει ισοδύναμα στο λαό, δεν αυξάνει τις ...
εξαγωγές, κρατάει ακριβά την ενέργεια, βουλιάζει τη χώρα με το μεταναστευτικό για λόγους δήθεν ανθρωπισμού (πρόκειται για μεγάλη κονόμα με MKO κλπ), ξεπουλάει τον ορυκτό πλούτο, ταίζει τα ΜΜΕ με αγύριστα δάνεια, αφαιρεί τη ρευστότητα απο την αγορά με το πλαστικό χρήμα το οποίο φορολογεί υπέρ των τραπεζών ενώ με την αφαίρεση των capital controls επιδιώκει την έξοδο κεφαλαίων απο “επενδυτές” στο εξωτερικό (όλα εν γνώσει του Μάριο Ντράγκι και της ΕΚΤ).
Γενικά η κυβέρνηση των ξένων στην Ελλάδα, κάνει συνέχεια ότι δεν πρέπει να κάνει και τα χρόνια περνούν. Οαντιρατσιστικός νόμος προεκλήθη μέν απο τη ΧΑ με τις βλακείες που έκανε αλλά ο λόγος που επεβλήθη απο την ΕΕ ήταν άλλος. Να εκφοβήσει το λαό να μιλάει κατά του κύματος μεταναστών που ερχόταν και των αλλαγών στην Ελληνική κοινωνία, που δεν έχουν καμμία σχέση με αυτό που όλα τα ΜΜΕ διαφημίζουν, τον Ελληνικό πολιτισμό. Μέχρι και το Κολοσσό της Ρόδου θυμήθηκαν κάποιοι Λαγουμιτζήδες πρόσφατα να φτειάξουν για να γίνουν πλουσιότεροι οι εφοπλιστές, τη στιγμή που στην Ελλάδα δεν φτειάχνεται ούτε πινέζα. Μόνη σωστηρία (μετά το κόλπο, “θέλουμε ΑΟΖ” ενώ ξεπουλάμε παράνομα οικόπεδα υδρογονανθράκων σε διεθνή ύδατα και ενώ δεν μιλάει για το θέμα κανένα ΜΜΕ της διαπλοκής) μια “φοβερή” ανακάλυψη που στη πραγματικότητα έχει να κάνει με το  θάψιμο της υπόθεσης “παραγωγή ενέργειας απο νερό”. Κάτι δεν έχουν υπολογίσει όμως…
(βλέπετε κάτω)

Υδρογόνο απο νερό (II): Σχετικά με τη θεωρία της συσκευής παραγωγής

Tου Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη
Σας επισημαίνουμε καταρχήν, ότι μια συσκευή παρασκευής υδρογόνου απο νερό δεν σχεδιάζεται μέ ένα μόνο τρόπο αλλά με πολλούς. Δεν πρέπει να περιμένετε να σας εξηγήσουμε το πως εργάζεται η συσκευή δεξιά (δικής μας σχεδίασης) που είναι και προηγμένης τεχνολογίας. Μπορούμε να σας εξηγήσουμε  πως θα έπρεπε να λειτουργεί η συσκευή αριστερά(γνωστή και ως συσκευή της “Καμπούλ” απο τη χαρμόσυνη εμφάνιση που έχει).
Παραγωγή υδρογόνου
Είναι γνωστό απο δεκαετία τουλάχιστον και υπάρχουν και διεθνείς δημοσιεύσεις σε αυτό, ότι ηλεκτρομαγνητικοί παλμοί όταν χτυπούν νερό σε ένα δοχείο σε κάποιες γνωστές συχνότητες το οδηγούν σε παραγωγή υδρογόνου (και οξυγόνου) με διάφορους ηλεκτρονικούς μηχανισμούς, διαφορετικούς απο αυτούς που υπάρχουν στη DC ηλεκτρόλυση. Αυτό πάντως δεν είναι ο λόγος για τον οποίο η θερμοκρασία του νερού δεν αυξάνει, όταν λειτουργεί μια τέτοια συσκευή. Το φαινόμενο αυτό το επιβεβαιώνουμε.
H Ιαπωνική εταιρεία NGΚ μια εταιρεία ειδική σε κατασκευή μπουζί αυτοκινήτου, απο το 2006 έχει δημοσιεύσει σχετικό άρθρο σε διεθνές περιοδικό που αφορά τη χρήση παλμών για τη παραγωγή υδρογόνου απο νερό. Αυτό όμως δεν αφορά το πως αντιλαμβανόμασθε εμείς συνολικά το θέμα (μη μας ταυτίσετε με την αντίληψη αυτής της δημοσίευσης). Σε ένα μπουζί παραγωγής υδρογόνου, σκοπός φυσικά δεν είναι να παρουσιασθεί το φαινόμενο του dielectric breakdown και αυτός ο περιορισμός δημιουργεί αυτόματα κάποιες προυποθέσεις στις συνθήκες λειτουργίας.
Παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος
Στη συσκευή της “Καμπούλ” που παράγει ρεύμα, υποτίθεται ότι χρησιμοποιείται μια κυψελλίδα καυσίμου. Παλαιότερα σας είχαμε παρουσιάσει για παράδειγμα μία κυψελλίδα καυσίμου που χρησιμοποιεί μαγνήσιο (βλέπετε σχετικά εδώ). Στη συσκευή αυτή υποτίθεται ότι εφαρμόζεται μια μέθοδος παραγωγής παλμών που αυξάνει την απόδοση της αντίδρασης. 
Πατέντες
Οι τρόποι παραγωγής υδρογόνου και ρεύματος απο νερό με βάση την ανωτέρω θεωρία δεν είναι μοναδικοί. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υπάρξει το ίδιο αποτέλεσμα και δεν καλύπτονται όλοι με μια πατέντα. Αν μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο, τότε μόνο μία εταιρεία στο κόσμο θα πούλαγε μπαταρίες!
Το επαναλαμβάνουμε αυτό για να ξέρουν όλοι στην Ελλάδα που πατούν και να μη ακούγονται βλακείες στα ΜΜΕ. Στις εταιρείες που ασχολούνται στο εξωτερικό απο δεκαετίες με το θέμα “παραγωγή υδρογόνου απο νερό”, η θεωρία στην οποία αναφερόμαστε είναι ήδη γνωστή απο πολλά χρόνια. Η ΒMW π.χ. έχει ήδη φτειάξει αυτοκίνητο που λειτουργεί με υδρογόνο απο το 2009, για το οποίο έχουμε ήδη μιλήσει σε προηγούμενο άρθρο μας. Η Toshiba πουλάει εργοστάσια σε μέγεθος container που παράγουν ρεύμα απο το υδρογόνο του νερού με τη βοήθεια ΑΠΕ.
Αυτό που είναι ο στόχος κάθε ανάπτυξης, είναι η επιλογή του καλύτερου και τεχνολογικότερου απο τους σχεδιασμούς παραγωγής υδρογόνου και ρεύματος απο νερό, αυτού με το μικρότερο κόστος, τη καλύτερη λειτουργικότητα και το μικρότερη κίνδυνο στη λειτουργία για το χρήστη.
Άλλα παρεμφερή θέματα
Με το θέμα “νερό” είχαμε ασχοληθεί πρίν μια δεκαετία τουλάχιστον μελετώντας κάτι άλλο. Eίναι μεν ευχάριστο ότι ξεκίνησε μια συζήτηση για αυτό στην Ελλάδα. Εϊναι δυσάρεστο όμως ότι αυτό γίνεται με λάθος τρόπο και για πολιτικούς λόγους 
Η θεωρία όπως σας εξηγήσαμε είναι γνωστή και κανένα μυστικό δεν υπάρχει (ούτε Νόμπελ για την Ελλάδα θα υπάρξει). Αυτά που ακούστηκαν για την “7η αρμονική” στην εκπομπή zougla.gr όπως και πολλά άλλα είναι παπαριές σε επίπεδο στρατόσφαιρας. Ελλάδα είναι, ότι θέλεις λές.
http://zcode-gr.blogspot.jp/

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

ΠΡΩΤΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Η ΝΔ ΣΤΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΕΠΑΤΗΜΕΝΗ ΩΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ


Εκτύπωση
---000_K_Mitsotakis11/1/16 
ΝΕΟ ΔΙΔΥΜΟ! ΤΣΙΠΡΑΣ: Ο ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΣ ΝΕΟΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ – ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΑΠΟ ΚΟΥΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΒΟΥΛΑ
ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΔΥΜΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ ΤΟΞΟΥ ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Η πρωτιά Μητσοτάκη στην κούρσα της ΝΔ δεν εξέπληξε όσους παρακολουθούσαν από κοντά και προσεκτικά τις εξελίξεις στο χώρο της Κεντροδεξιάς και της Δεξιάς, αλλά και τις παρυφές της Ακροδεξιάς.
Πολιτικοί παράγοντες τόνιζαν ότι ο Β. Μεϊμαράκης πλήρωσε τελικά το κλίμα συναίνεσης προς την κυβέρνησηΤσίπρα, το οποίο του προσέδιδε η στήριξη Καραμανλήκαι Καραμανλικών, που έριχναν συνεχώς γέφυρες προς την κυβέρνηση.
Οι ίδιοι παράγοντες, όμως, εκτιμούσαν ότι θα είναι ο Μητσοτάκης και όχι ο Μεϊμαράκης, που θα κινηθεί τελικά στην πράξη πολύ πιο κοντά και συναινετικά προς τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή του και μάλιστα με τον πλέον κυνικό τρόπο.
Ο Μητσοτάκης θα αποδειχθεί το «δεξί» χέρι τουΤσίπρα, προκειμένου να τον βοηθήσει για να εφαρμόσει με όσο το δυνατόν λιγότερες αντιδράσεις, πιο εύκολα και γρήγορα το τρίτο μνημόνιο, παρότι οι μνημονιακές προσπάθειες του διδύμου θα πέσουν στο κενό εξαιτίας των λαϊκών κοινωνικών αντιστάσεων, που δεν θα μπορέσουν να τις χαλιναγωγήσουν.
Ο Μητσοτάκης πρέπει να σημειωθεί ότι δεν μπορεί ν’ αποκτήσει ευρύτερη εμβέλεια, διότι είναι άκρως απωθητικός στον αριστερό, προοδευτικό, δημοκρατικό κόσμο, τον οποίον έχει προδώσει και ο Αλέξης Τσίπρας με τον πλέον απεχθή τρόπο, διαψεύδοντας απολύτως τις προσδοκίες του.
Κύκλοι της Αριστεράς τόνιζαν, ότι το δίδυμο Τσίπρα-Μητσοτάκη στην πρωθυπουργία και την αρχηγία της ΝΔ είναι άκρως καταστροφικό για τον τόπο, διότι παρά τις διαφορές στις προελεύσεις τους, έχουν φανατική προσήλωση στη σημερινή αντιδραστική γερμανική ΕΕκαι ομνύουν στην εφαρμογή των μνημονιακών δογμάτων στη χώρα.
Η διέξοδος για τη χώρα προϋποθέτει την ανατροπή μέσα στο 2016 της μνημονιακής μπότας, που θα επιχειρήσει να την εγκαταστήσει πιο σκληρά στον τόπο το νέο δίδυμο Τσίπρα-Μητσοτάκη.

http://www.iskra.gr/index.php    

Ο κομπασμός της νεοφιλελεύθερης δολιότητας…



Η αθλιότητα του Νάσου Αθανασίου δεν αποτελεί απλώς μια δήλωση - όνειδος υπέρ του Σημίτη, αλλά και μια συνειδητή απόπειρα παραποίησης της πραγματικότητας και εξαπάτησης του ελληνικού λαού: Αλητεία στο τετράγωνο.

Μιλάει το μικροσκοπικό πολιτικό μορμολύκειο του συριζαίικου νεοφιλελευθερισμού περί «κατάρρευσης» του Ασφαλιστικού (που ο Σημίτης «είχε καταλάβει»), αποκρύβοντας δολίως την άγρια και πολύχρονη λεηλασία των Ταμείων: Αυτή που αποτελεί και το βασικό αίτιο της κατάρρευσης. 

Το ΕΓΚΛΗΜΑ αυτό που επί δεκαετίες διαπράχτηκε σε βάρος των Ταμείων (για τη «σωτηρία» τους) το παρασιωπά ο κύριος αυτός: Τέτοιο μέγεθος κυνισμού και πολιτικής αλητείας. 

Μήπως δεν γνωρίζει ο «αριστερός» αυτός ότι επί δεκαετίες ΟΛΕΣ οι κυβερνήσεις οργίαζαν στην ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΗ των Ταμείων και στην εξόντωση των συνταξιούχων; 

Παραπέμπουμε πάνω σ’ αυτό το ΕΓΚΛΗΜΑ στο κείμενο- ντοκουμέντο του Νίκου Μπογιόπουλου,

“Πόλεμος” μονομερής και ανελέητος! 


Δημοσίευση: 08/01/2016 Ο Νίκος Μπογιόπουλος στον eniko
“Πόλεμος” μονομερής και ανελέητος!

    Η πολιτική της δήθεν «σωτηρίας» των Ταμείων και της προστασίας των συνταξιούχων, που οδηγεί στην καταλήστευση των Ταμείων και στην εξόντωση των συνταξιούχων, δεν είναι σημερινή. Πρόκειται για ένα έγκλημα δεκαετιών.
    Πριν ακόμα συντελεστεί το μεγάλο «ριφιφί» των αποθεματικών των Ταμείων με το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου το 2000, πριν ακόμα αποκαλυφθεί το σκάνδαλο των ομολόγων το 2007, είχε προηγηθεί μια ολόκληρη 40ετία (1951 - 1990), κατά την οποία συνέβαινε το «απίθανο»:
    Οι εκάστοτε κυβερνώντες - εφαρμόζοντας την πολιτική της συσσώρευσης προς όφελος των λίγων διά μέσου της αποστέρησης από τους πολλούς - υποχρέωναν τα Ασφαλιστικά Ταμεία να καταθέτουν όχι μόνο ατόκως, αλλά και με αρνητικό επιτόκιο τα λεφτά των εργαζομένων στις τράπεζες!
    Οι τράπεζες, με τη σειρά τους, επιδοτούσαν (ανέξοδα και με λεφτά των εργατών) τους βιομηχάνους, τους τραπεζίτες και τους εργολάβους.
    Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι τα λεφτά των εργαζομένων από τις ασφαλιστικές τους εισφορές κατατέθηκαν στις τράπεζες:
  • το 1950 με αρνητικό επιτόκιο -7,6%,
  • το 1954 με αρνητικό επιτόκιο -11,1%,
  • το 1974 με αρνητικό επιτόκιο -21,8%,
  • το 1981 με αρνητικό επιτόκιο -13%,
  • το 1986 με αρνητικό επιτόκιο -8%,
  • το 1990 με αρνητικό επιτόκιο -2,4%.
    Από αυτή και μόνο την κομπίνα (καθ' όλα νόμιμη - με το νόμο 1611/1950 είχε γίνει)το κράτος των Παπάγων, των Πλαστήρων, του Καραμανλή και των Παπανδρέου λεηλάτησε, σε τιμές της δεκαετίας του 2000, περί τα 58 δισ. ευρώ από τα Ασφαλιστικά Ταμεία!
    Μήπωςόλα αυτά είναι «περασμένα – ξεχασμένα»; Ούτε «περασμένα» είναι (απόδειξη ότι επαναλαμβάνονται διαρκώς), ούτε «ξεχασμένα»:
    Οι εργάτες του '50, του '60, του '70, από τους οποίους έκλεψαν τότε τις ασφαλιστικές εισφορές, είναι οι σημερινοί συνταξιούχοι των 300, 400 και 500 ευρώ..
    Στη συνέχεια, στις αρχές της δεκαετίας του ’90 ήρθαν οι περίφημοι εκείνοι νόμοι των Σιούφα - Σουφλιά επί κυβέρνησης Μητσοτάκη. Τότε ήταν που δόθηκε το ελεύθερο στην εκάστοτε κυβέρνηση να τζογάρει τα λεφτά των εργαζομένων. Τότε νομοθετήθηκε ο «εκσυγχρονισμός» της εισαγωγής των αποθεματικών και της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων στην γκανιότα του Χρηματιστηρίου.
    Η λεηλασία των Ταμείων δεν σταμάτησε στους νόμους Σιούφα - Σουφλιά της ΝΔ. Το ΠΑΣΟΚ ήρθε και στον τομέα αυτό να βάλει τη δική του «σφραγίδα». Αυτοί οι φοβεροί «σοσιαλιστές», οι εκπρόσωποι των «μη προνομιούχων», αυτοί κι αν παρέδωσαν τους εργαζόμενους και τα Ταμεία τους στους «αλογομούρηδες» των χρηματιστηριακών.
    Τον Οκτώβρη του 1997, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τη «Χρηματιστηριακή Αγορά Παραγώγων», η τροπολογία που κατατέθηκε ήταν σαφής:
«Επιτρέπεται - έλεγε η τροπολογία - σε φορείς κοινωνικής ασφάλισης κατά τη διαχείριση των διαθεσίμων τους να αγοράζουν και να πωλούν μετοχές εισηγμένες στο ΧΑΑ».
    Την είχε καταθέσει ο τότε υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γ. Παπαντωνίου...
    Έτσι οι διοικήσεις των Ταμείων ανέλαβαν το «καθήκον», κατόπιν των κυβερνητικών επιλογών, να σπρώχνουν τα λεφτά των ασφαλισμένων στον «Καιάδα» της Σοφοκλέους προς χάριν των «επενδυτών» και των μιζαδόρων.
    Κι όταν τα χρήματα άρχισαν να εξανεμίζονται; Τι έκαναν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ; Συνέχιζαν να ανταλλάσουν φιλοφρονήσεις!
     Πάρτε μια γεύση:
    • «Μια διάσταση για να αξιοποιήσουμε σωστά τα περιουσιακά της στοιχεία (σ.σ.: της Κοινωνικής Ασφάλισης) είναι η αξιοποίησή τους μέσα από το χρηματιστήριο(...). Λέμε "ναι" για ένα νόμο που είχε ψηφιστεί από τη ΝΔ (σ.σ.: για την προώθηση των αποθεματικών των Ταμείων στη Σοφοκλέους) και σωστά τον έκανε»!
    • «Με παρρησία είπαμε ποια άρθρα του νόμου 2084 και του νόμου 1902 (σ.σ.: οι νόμοι Σουφλιά - Σιούφα) παραμένουν εν ισχύι... όταν... συμφωνούμε με θέσεις της ΝΔ, με παρρησία τα δεχόμαστε»!
    Αυτές ήταν οι απαντήσεις που έδινε στη Βουλή στις 5/11/2003 απαντώντας σε ερώτηση του ΚΚΕ ο τότε υφυπουργός Εργασίας του ΠΑΣΟΚ. Με αυτό τον τρόπο το ΠΑΣΟΚ επαινούσε τη ΝΔ όταν και οι δυο μαζί προωθούσαν το τζογάρισμα των αποθεματικών των Ταμείων και τη μετατροπή των διοικήσεών τους σε «παίχτες» με τα λεφτά των εργαζομένων.
    Το αποτέλεσμα αυτής της δόλιας πολιτικής ήταν καταστροφικό. Τα στοιχεία είναι συντριπτικά:
    • Μέσα σε μία τριετία, το διάστημα 1999 - 2002, έγιναν φτερό στον άνεμο του χρηματιστηριακού τζόγου τα 2/3 των αποθεματικών των Ταμείων !
    • Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κοινωνικού Προϋπολογισμού, που είχε δημοσιοποιηθεί τον Οκτώβρη του 2003, η αξία των μετοχών που είχαν στην κατοχή τους τα ασφαλιστικά Ταμεία κατρακύλησε από τα 5,3 δισ. ευρώ σε 1.8 δισ. ευρώ.
    • Μέσα σε μία τριετία, δηλαδή, οι καπιταλιστές και οι χρηματιστές λεηλάτησαν 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ!
    Αυτή ήταν η πολιτική της εισαγωγής των αποθεματικών των Ταμείων στο χρηματιστηριακό τζόγο. Μόνο τυφλοί ή πολιτικά αγύρτες δεν βλέπουν την αλήθεια.
    Η κλοπή των αποθεματικών των Ταμείων συνιστά ένα άνευ προηγουμένου «ριφιφί » κατά του εργαζόμενου λαού.
    Μια αρπαγή τεράστιων κεφαλαίων που τα έβαλαν στο χέρι τράπεζες, ασφαλιστικοί όμιλοι και χρηματιστηριακές εταιρείες, αφού πρώτα τους άνοιξαν την πόρτα ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ νομοθετώντας το τζογάρισμα των αποθεματικών στη χρηματιστηριακή «πιάτσα».
    Και μετά απ’ όλα αυτά φτάσαμε στον κανιβαλισμό των Μνημονίων. Εκτοτε ζούμε το ριφιφί στο τετράγωνο: Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης (ΠΟΠΟΚΠ), 
    • οι απώλειες χρημάτων των Ασφαλιστικών Ταμείων στο διάστημα των Μνημονίων ανήλθε στα 33 δισ. ευρώ.
    • Μόνο από το περίφημο PSIοι απώλειες των Ταμείων ξεπέρασαν τα 12,5 δισ. ευρώ.
    Φυσικά η κλοπή των Ασφαλιστικών Ταμείων των εργαζομένων δεν αποτελεί ελληνική ευρεσιτεχνία:
«Έκλεψαν το ταμείο των συντάξεων για να βοηθήσουν τους πλούσιους τραπεζίτες φίλους τους»,
    έγραφε η «Irish Daily Mirror» την επομένη της ανακοίνωσης της ιρλανδικής κυβέρνησης για την προσφυγή της χώρας στο «μηχανισμό» ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ...
    Και πως απαντά η «πρωτοδεύτερη φορά Αριστερή» κυβέρνηση σε αυτό το έγκλημα; Τι κάνει ο κ.Τσίπρας, αυτός που θα έδινε την… 13η σύνταξη στους συνταξιούχους; Τι πάνε να διαπράξουν μετά από 20 μειώσεις συντάξεων κατά τα μνημονιακά χρόνια που επέφεραν μείωση του συντάξιμου μισθού κατά 50%;
    Μια απλή ανάγνωση του νομοσχεδίου Κατρούγκαλου είναι αρκετή για καταλάβει και ο πιο αδαής την αλήθεια: Τους δίνει και τη χαριστική βολή!Αλλά για μια ακόμα φορά, οι του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που κάνουν την πιο βρώμικη δουλειά, παριστάνουν τους «διαπραγματευτές» και τους… «αριστερούς».
    Κάπως έτσι έχουμε φτάσει στην εξής κατάσταση: Να παρακολουθούμε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ από τη  μια μεριά, και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ ΑΝΕΛ από την άλλη, να… μαλώνουν για το συνταξιοδοτικό, και είναι σαν να ακούς δυο λωποδύτες να τσακώνονται μεταξύ τους για το ποιος είναι ο αυθεντικότερος εκπρόσωπος του…«πνεύματος και της ηθικής»!
    Αντί να κρύβονται (και οι δυο), αντί να προσεύχονται να ανοίξει η γη και να τους καταπιεί (και τους δυο), αυτοί κυκλοφορούν ανερυθρίαστοι, ξεδιάντροποι, με αυθάδεια χιλίων πιθήκων, λέγοντας ψέματα, προσπαθώντας να τα ρίξουν ο ένας στον άλλον για τη λεηλασία των αποθεματικών των Ταμείων, διεκδικώντας ψήφους ο ένας εις βάρος του άλλου για ένα έγκλημα που μαζί σχεδίασαν, μαζί ψήφισαν, μαζί προωθούν και μαζί το συνεχίζουν, ψηφίζοντας (μαζί) το τρίτο Μνημόνιο.
    Είναι εκεί, στο τρίτο Μνημόνιο, που ενσωματώνονται τα δυο προηγούμενα και που ορίζεται το πλαίσιο εντός του οποίου ενταφιάζονται τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα νυν και μελλοντικών συνταξιούχων.
***
    «Απ' τη θάλασσα έφτασα ως εδώ, με φορτίο από κλέφτες...», έγραφε ο Αραγκόν.
    Θα μπορούσε να το έχει γράψει για τον Έλληνα συνταξιούχο. Τον άνθρωπο τον ηλικιωμένο, τον γέροντα, που δούλεψε μια ζωή και που η μια μετά την άλλη οι  δεξιές και «αριστερές» κυβερνήσεις «εθνικής σωτηρίας» του κόβουν κι άλλο τη σύνταξη πείνας, τον εξαναγκάζουν να ζει στη φτώχεια, για τον εξής πολύ απλό - και ταξικό λόγο:
    Γιατί, ενώ του χρωστούν συντάξεις ανθρώπινες, συντάξεις τις οποίες έχει πληρώσει, οι κυβερνήσεις των τραπεζιτών, των βιομηχάνων και των εργολάβων, τις έχουν καταχραστεί.
    Και τώρα εκείνο που εξυφαίνεται είναι η πλήρης μετατροπή του χώρου της κοινωνικής ασφάλισης σε πεδίο ιδιωτικής μπίζνας. Είναι η μετατροπή της σύνταξης σε μια έννοια που δεν θα αντιστοιχεί ούτε καν στην έννοια του «ψίχουλου».
    Αν αυτό δεν είναι «αιτία πολέμου», ενός μονομερούς, ανελέητου «ταξικού πολέμου» που έχει κηρυχτεί και εξελίσσεται αδυσώπητα εναντίον του λαού, τότε τι είναι;


Και αντιγράφουμε σχετικά με το τι έκανε ο Σημίτης που «είχε καταλάβει»! 

«Μέσα σε μία τριετία, το διάστημα 1999 - 2002, έγιναν φτερό στον άνεμο του χρηματιστηριακού τζόγου τα 2/3 των αποθεματικών των Ταμείων ! 
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κοινωνικού Προϋπολογισμού, που είχε δημοσιοποιηθεί τον Οκτώβρη του 2003, η αξία των μετοχών που είχαν στην κατοχή τους τα ασφαλιστικά Ταμεία κατρακύλησε από τα 5,3 δισ. ευρώ σε 1.8 δισ. ευρώ. 
Μέσα σε μία τριετία, δηλαδή, οι καπιταλιστές και οι χρηματιστές λεηλάτησαν 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ!».
 

Αρκετά πια με όλη αυτήν την «αριστερή» πολιτική αλητεία που ξεπλένει το θηριώδες ΕΓΚΛΗΜΑ της καταλήστευσης των Ταμείων και προωθεί το νέο ΕΓΚΛΗΜΑ: Αυτό των χαριστικών βολών στα Ταμεία, δηλαδή το έγκλημα της νέας λεηλασίας τους και του ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ τους…

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΡΕΣΑΛΤΟ"
 

«Αριστερή κυβέρνηση»: Στα βαλτονέρια της παρασιτικής αλητείας…

10-1-2016


Έχουμε γράψει, πολλές φορές ότι ο μέγας άθλος των «αριστερών» ανδρεικέλων είναι ότι ξεπερνούν σε αγριότητα, σε δωσίλογη κακουργία και σε υστερία εμπαιγμού, κάθε προηγούμενη κυβέρνηση. 
Βεβαίως όταν Καταστρέφεις την Ελλάδα με νοσηρή …βουλιμία, καταληστεύεις τον ελληνικό λαό (τους μισθούς, τις συντάξεις, τα σπίτια τους κ.λπ), συσσωρεύεις στρατιές ανέργων και άστεγων, κλείνεις τεράστιο πλήθος επιχειρήσεων, οδηγείς χιλιάδες συνανθρώπους μας σε αυτοκτονία, δεν αφήνεις ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ
 

και έρχεσαι μετά, με κυνική αυθάδεια, και βαπτίζεις το κρέας ψάρι, τότε πλέον έχεις χάσει κάθε συναίσθηση, έχεις απολέσει κάθε ίχνος συνείδησης, έχεις βουτήξει στα βαλτονέρια της παρασιτικής αλητείας. 

Πολλές τέτοιες πρακτικές πωρωμένων απατεώνων και αλητών, …συσσωρεύονται, καθημερινά, στον «αριστερό» κυβερνητικό βάλτο… 

Μία από αυτές, από τις πλέον κυνικές και μοχθηρές, είναι η δήλωση του Νίκου Μανιού: 

«Γιατί να μην το ψηφίσουν; Μετά από 11 μειώσεις, αν υποθέσουμε ότι γίνει η 12η, αυτή θα τους χαλάσει; Η 12η μείωση;».

ΑΚΟΥΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ "ΑΡΙΣΤΕΡΟ" ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΟ!!

 

Τέτοια αθλιότητα, συνοδευόμενη και από σαδιστικό χαμόγελο, μόνο ένας πωρωμένος κακούργος μπορεί να ξεστομίσει… 

Μόνο ένα παράσιτο, με «αριστερή» μάσκα, μπορεί να χλευάσει, με τέτοια ξετσιπωσιά, την καταλήστευση των συντάξεων… 

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ με «αριστερά» γιλέκα… 


Ένας άλλος «άθλος» αθλιότητας και κυνισμού είναι η τοποθέτηση 
του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΡΤ, Νάσου Αθανασίου:
 
«Πρέπει από τον πρωθυπουργό Σημίτη και τον Τάσο Γιαννίτση να ζητήσουμε συγγνώμη, διότι από τότε είχαν καταλάβει ότι το ασφαλιστικό καταρρέει και έπρεπε να κάνουμε κάτι»!!! 



Εδώ ομολογείται απερίφραστα η σημιτικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ 

Υπογραμμίζαμε πριν από λίγες ημέρες: 


«Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ του σημιτικού «εκσυγχρονισμού», ΟΧΙ απλώς αποκαθίσταται, αλλά επανέρχεται πιο ισοπεδωτικά και μοχθηρά… 
Ο σημιτισμός επανέρχεται πλέον και ως φάρσα, αλλά και ως νέα τραγωδία…».

Αποτυπώνει τους ψυχολογικούς παράγοντες της παρασιτικής αλητείας: Τον παροξυσμό της αναισθησίας τους και της κραιπάλης τους… 

Ο αυτοϊκανοποιημένος κυνισμός αυτής της «αριστερής» κυβέρνησης είναι μια νέα («εκσυγχρονισμένη») μορφή Φαιάς Πανούκλας…

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΡΕΣΑΛΤΟ"

"Εριξαν" τον Καντάφι γιατί είχε τόσο χρυσό που θα εκτόπιζε το δολάριο στην Αφρική

ΟΛΟΙ ΑΓΝΟΗΣΑΝ ΤΙΣ "ΠΡΟΦΗΤΙΚΕΣ" ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΙΒΥΟΥ ΗΓΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΡΠΩΘΟΥΝ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

10/01/2016
Translate this page: EN FR DE ES RU AR
Η κατάσταση στην Λιβύη δείχνει να εκτροχιάζεται μετά την πτώση του Καντάφι καθώς φαίνεται ότι η χώρα μετατρέπεται σε άντρο ισλαμιστών που πιεζόμενοι όλο και περισσότερο στην Συρία αποχωρούν από την Μέση Ανατολή για την Βόρεια Αφρική ερχόμενοι ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στις ευρωπαϊκές ακτές κάτι που σημαίνει ότι οι πολίτες της ΕΕ θα βρεθούν μπροστά στον κίνδυνο των μαζικών χτυπημάτων
 
Αλλά  αυτό που οι περισσότεροι δεν ήθελαν να παραδεχθούν έρχεται πλέον στην επιφάνεια της δημοσιότητας καθώς αποκαλύπτεται ποιος είναι ο πραγματικός λόγος της πτώσης του Καντάφι αλλά και τι πρόκειται να προκαλέσουν στον κόσμο.
 
Οι υπεύθυνοι έχουν ονόματα, ΗΠΑ και Γαλλία που ηγήθηκαν της πτώσης του Λίβυου ηγέτη με άλλη αφορμή αλλά με ιδιοτελή (για ακόμα μια φορά) κίνητρα με σκοπό δηλαδή το κέρδος αδιαφορώντας για το μέλλον των πολιτών της χώρας αλλά και της διεθνούς ασφαλείας.
 
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αποχαρακτήρισε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Χίλαρι Κλίντον, στα οποία αναφέρονται οι λόγοι της διεθνούς επέμβασης στη Λιβύη.
 
Οι κύριοι λόγοι για την εισβολή στη χώρα ήταν ο χρυσός και το πετρέλαιο της καθώς και η επέκταση της γαλλικής επιρροής στην περιοχή.
 
Σε αρκετές επιστολές, που δημοσιεύθηκαν από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αναφέρουν ότι ο Καντάφι είχε τόσα αποθέματα χρυσού που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση για ένα νέο παναφρικανικό νόμισμα που θα μπορούσε να ανταγωνισθεί το δολάριο στη Βόρεια Αφρική.
 
Η διεθνής παρέμβαση είχε λάβει την έγκριση και για άλλους δύο λόγους. Στη Λιβύη υπάρχουν πλούσια αποθέματα πετρελαίου τα οποία θα μπορούσε η Γαλλία να προσεγγίσει με την αναβάθμιση της επιρροής της στην περιοχή της Βόρειας Αφρικής.
 
Το 2011, οι πολιτικοί ηγέτες πολλών χωρών χαιρέτισαν την ανατροπή του καθεστώτος του Μουαμάρ Καντάφι, θεωρώντας ότι έγινε ένα «δημοκρατικό» βήμα.
 
«Τα αποχαρακτηρισμένα γράμματα στην Κλίντον, επιβεβαιώνουν την επέμβαση της Γαλλίας και την υποστήριξη στη δράση αυτή από τις ΗΠΑ.
 
Ο κύριος λόγος για την επέμβαση είναι τα τεράστια αποθέματα πετρελαίου στη χώρα και όχι, φυσικά,  η «χειρονομία περί δημοκρατίας».
 
Η κυβέρνηση Ομπάμα από την αρχή ακολούθησε  λάθος γραμμή για την αντιμετώπιση της κατάστασης στη Λιβύη» είπε ο πολιτικός σχολιαστής Αριέλ Μπεν Σόλομον.
 
Και αυτή η απόκάλυψη έρχεται λίγες μέρες μόνο μετά την αναφορά των Βρετανικών ΜΜΕ για την «προφητική» προειδοποίηση του Καντάφι προς τον Τόνι Μπλερ, ότι τζιχαντιστές θα επιτεθούν στην Ευρώπη εάν το καθεστώς του καταρρεύσει, όπως είχε απευθύνει ο συνταγματάρχης Μουαμάρ Καντάφι σε τηλεφωνικές τους επικοινωνίες στις 25 Φεβρουαρίου 2011, καθώς η Λιβύη βυθιζόταν στον εμφύλιο πόλεμο, έναν πόλεμο που η δύση υποδαύλιζε.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Telegraph, ο Καντάφι είπε ότι οι τζιχαντιστές θέλουν να ελέγξουν τη Μεσόγειο και στη συνέχεια θα επιτεθούν στην Ευρώπη.
«Είναι κατάσταση τζιχάντ. Έχουν όπλα και τρομοκρατούν κόσμο στους δρόμους. Όταν τους επιτίθεσαι, τρέπονται σε φυγή. Δεν βγαίνει η αληθινή εικόνα. Δεν υπάρχουν ξένοι ανταποκριτές εδώ. Ζητήσαμε από δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο να έρθουν εδώ και να δουν την αλήθεια. Υπάρχουν ένοπλες συμμορίες...δεν μπορείς να συζητήσεις μαζί τους. Λένε συνέχεια πράγματα όπως ότι ο Μωάμεθ είναι το “κέρδος”. Σαν τον μπιν Λάντεν. Ανοίγουν τον δρόμο στη Βόρεια Αφρική, μετατοπίζουν το σύστημα στη Βόρεια Αφρική. Ελέγχουν τη Μεσόγειο...όπως τις ημέρες του Μπαρμπαρόσα (Χαϊρεντίν) και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Θέλουν να ελέγξουν τη Μεσόγειο και μετά θα επιτεθούν στην Ευρώπη. Πρέπει να εξηγηθεί αυτό στη διεθνή κοινότητα», είχε πει ο Καντάφι, όπως αναφέρεται στην απομαγνητοφώνηση της πρώτης συνομιλίας, διάρκειας μισής ώρας- όπου επέμεινε ότι προσπαθούσε να προστατέψει τη Λιβύη από τους μαχητές της αλ Κάιντα (η οποία επισκιάστηκε από την άνοδο του Ισλαμικού Κράτους).
«Δεν τους πολεμάμε, μας επιτίθενται...θέλω να σου πω την αλήθεια, δεν είναι δύσκολο να την καταλάβει κανείς. Είναι απλά αυτό: Μια οργάνωση έχει γεμίσει πυρήνες “εν υπνώσει” τη Βόρεια Αφρική. Δεν χρησιμοποιούν αραβικές λέξεις, χρησιμοποιούν ισλαμικές. Λέγεται αλ Κάιντα στη Βόρεια Αφρική. Οι πυρήνες στη Λιβύη είναι παρόμοιοι με αυτούς στην Αμερική πριν την 11η Σεπτεμβρίου».
Στη δεύτερη συνομιλία, λίγο παραπάνω από τέσσερις ώρες μετά, ο Καντάφι είπε στον Μπλερ: «Θα πρέπει να οπλίσω τον κόσμο και να ετοιμαστώ για μάχη. Λίβυοι θα πεθάνουν, θα υπάρξει ζημιά στη Μεσόγειο, στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Αυτές οι ένοπλες ομάδες χρησιμοποιούν την κατάσταση στη Λιβύη ως δικαιολογία- και θα τους πολεμήσουμε». Επίσης, όπως υποστήριξε, «είναι εκστρατεία αποικισμού, πρέπει να αψηφήσουμε τον αποικισμό».
Ο Μπλερ είχε καλέσει δύο φορές τον Καντάφι για να διαπραγμευτεί την αποχώρηση του από την Τρίπολη καθώς η χώρα είχε βυθιστεί στον εμφύλιο. Τρεις εβδομάδες αργότερα, συνασπισμός χωρών υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ άρχισε βομβαρδισμούς που οδήγησαν στην πτώση του Καντάφι, ο οποίος έπεσε τον Αύγουστο και βρήκε τον θάνατο στα χέρια πλήθους τον Οκτώβριο. 
Και τώρα η Χίλαρι Κλίντον κυνηγά τον προεδρικό θώκο για να κυβερνήσει τον πλανήτη όπως αυτή ή αυτοί που την στηρίζουν επιθυμούν. Οι πολίτες πρώτα της Ευρώπης όμως θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τον ισλαμιστικό κίνδυνο και θα τους ζητήσουν οι κυβερνήσεις να πολεμήσουν έναν αόρατο "τρομοκρατικό" εχθρό που αυτοί άφησαν να δημιουργηθεί.