ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ Η ΡΩΣΙΑ ΑΛΛΑ… ΑΥΤΟΙ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ !




Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Εν όψει τής ολοκληρωτικής οικονομικής κατάρρευσης από την συνεχή πτώση των τιμών του πετρελαίου, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προσχωρούν στην δραματική απόφαση να διακόψουν εντελώς τις εξαγωγές πετρελαίου μήπως και αρχίσει μια καινούργια ανοδική πορεία των τιμών.
Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, (εφημερίδα Radikal), ο πρωθυπουργός των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Mohammed Rashid Al Maktoum, περιγράφοντας την δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η οικονομία των άλλοτε πάμπλουτων Εμιράτων των πετροδόλαρων, ανακοίνωσε ότι αποφασίστηκε να διακοπούν εντελώς οι εξαγωγές πετρελαίου ελπίζοντας με την έλλειψη που θα δημιουργηθεί να ανεβούν οι τιμές.
Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός των ΗΑΕ, η οικονομία των Εμιράτων εξαρτάται κατά 70% από τις εξαγωγές πετρελαίου. Η συνεχιζόμενη πτώση των τιμών που άρχισε εδώ και καιρό εξ’ αιτίας της «δυτικής» πίεσης για να χτυπηθεί η ρωσική οικονομία που είναι από τους πιο μεγάλους εξαγωγείς πετρελαίου, είχε σαν αποτέλεσμα να φτάσει η οικονομία των Εμιράτων στα πρόθυρα της πλήρης κατάρρευσης, με οδυνηρές συνέπειες ακόμα και για την ύπαρξη τους.
Η κατάσταση αυτή επέβαλλε σαν πρώτο μέτρο εκτάκτου ανάγκης να διακοπούν εντελώς οι εξαγωγές, με στόχο να προκληθεί άνοδος των τιμών.
Με λίγα λόγια, πήγαν… για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι!
Τα ήθελαν και τα έπαθαν!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr