Αυτή είναι η αλήθεια για την οικογένεια του "αγωνιστή" συντρόφου του Τσίπρα

21-1-2016


που διόρισε την οικογένειά του!!! Ντοκουμέντα...

Χρηματιστηριακή εταιρεία, σπίτι στην Κηφισιά και όταν δεν πάνε οι δουλειές καλά. θυμόμαστε την "επανάσταση" και σπάμε την Αθήνα και τις περιουσίες των άλλων, όπως έγινε το Δεκέμβρη του 2008, για τον οποίον επαίρεται ο Πρόεδρος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, για να δικαιολογήσει τους διορισμούς...


Οι δικοί μας γονείς που δεν είχαν ΑΧΕΠΕΥ, αλλά μαντριά, δεν ήταν τόσο αριστεροί φαίνεται.

Κάποτε ήταν ένας δημοσιογράφος. Το «κάποτε» τοποθετείται στο μακρινό 1989 – την σημαδιακή εκείνη χρονιά που έπεσε το Τείχος του Βερολίνου. Εκείνη ακριβώς τη χρονιά ο δημοσιογράφος –με καταγωγή από την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και μάλιστα το κινεζόφιλο κομμάτι της και με πολύχρονη θητεία στα φοιτητικά αμφιθέατρα της μεταπολίτευσης ως εκπρόσωπος της παράταξης του στο Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΦΕΕ – έπιασε δουλειά σε μια πρωινή εφημερίδα, μια εφημερίδα «όργανο του αστισμού» όπως θα έλεγαν και οι παλιοί του σύντροφοι.

Μάλιστα, η πρόσληψη του αφορούσε την στελέχωση ενός νέου ενθέτου που αφορούσε την οικονομία, την αγορά και τις επιχειρήσεις. Το οικονομικό ένθετο σε χρώμα σομον – παρέπεμπε στις εκδόσεις των... βρετανικών εφημερίδων- είχε ανέλπιστη επιτυχία και κατάφερε να «εγκαθιδρυθεί» ως έγκυρη έκφραση των ηγετικών ελίτ της οικονομίας και της αγοράς. Εν ολίγοις, ένα όργανο του συστήματος όπως θα έλεγαν και οι νεαροί του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκείνη τη χρονιά – την χρονιά της πρόσληψης του δημοσιογράφου στην «αστική φυλλάδα»- δεν είχαμε μόνο την πτώση του Τείχους του Βερολίνου αλλά και την συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και του τότε ενιαίου Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου (όπου αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας ήταν ο σημερινός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης). Οι παλαιότεροι τα θυμούνται … Οι νεώτεροι ας ρωτήσουν και θα μάθουν…

κάτοικος Κηφισιάς (φυσικά). Η συνοικία που αρμόζει σε κάθε κουρασμένο από τους αγώνες στο βουνό Επονίτη

κάτοικος ΚΗΦΙΣΙΑΣ ο σύντροφος . Και μάλιστα ενός πανάκριβου δρόμου, με εκπληκτικές πολυκατοικίες. Παιδί Βορείων Προσατείων δηλαδή ο μικρός Τσε.

Ο δημοσιογράφος σε αυτή την νέα κατάσταση προσαρμόσθηκε πλήρως και το παρελθόν – σε κάθε περίπτωση, ένα βαρίδι- θέλησε να το βάλει στην πιο βαθειά ντουλάπα. Ο Κων/νος Μητσοτάκης και η φιλελεύθερη Νέα Δημοκρατία δεν άργαν να έρθουν αυτοδύναμοι στα πράγματα και μια καινούργια ατζέντα οικονομικών επιλογών ήρθε για να μείνει. Από τα βασικά χαρακτηριστικά της, η προώθηση των αποκρατικοποιήσεων/ ιδιωτικοποιήσεων και η ενίσχυση της Κεφαλαιαγοράς με τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας της χρηματιστηριακής αγοράς και του ίδιου του Χρηματιστηρίου.Ο δημοσιογράφος – παρότι συντάκτης ύλης και όχι ρεπόρτερ- δεν έμεινε αμέτοχος σε αυτήν την αλλαγή σελίδας και … κυριολεκτικά, «βούτηξε στα βαθειά».στέλεχος της ΑΤΡΙΟΝ του μεγαλοεφοπλιστή, μεγαλοξενοδόχου Γιάννη Δασκαλαντωνάκη.


Δέκα χρόνια μετά – τις μέρες της τρελής φούσκας της Σοφοκλέους- ο άλλοτε συντάκτης ύλης ήταν ένας αναγνωρισμένος παράγοντας της επιχειρηματικής και χρηματιστηριακής πιάτσας. Οι αναλύσεις του από μικροφώνου για τα «ψάρια» και τα «ανεκτέλεστα υπόλοιπα» των εισηγμένων κατασκευαστικών εταιρειών έμειναν στην ιστορία. Αλλά, ο ίδιος δεν έμεινε εκεί – πίσω από το μικρόφωνο. Θέλησε να ζήσει από μέσα όλο το «όνειρο». Το επόμενο χρόνο ( αν δεν με προδίδει η μνήμη μου) συμμετείχε στην ίδρυση μιας νέας χρηματιστηριακής εταιρείας…
Τα επόμενα δέκα χρόνια – μέχρι την στιγμή που η συγκεκριμένη εταιρεία συγχωνεύθηκε με μια άλλη του κλάδου- τα έζησε φορώντας την καθιερωμένη στολή εργασίας – το σκούρο κοστουμάκι- και ζώντας ως μάνατζερ… Ούτε δρόμοι, ούτε πορείες ,ούτε διαδηλώσεις. Αυτά ανήκαν στο παρελθόν… Αλλά, όμως, που ο καιρός έχει γυρίσματα και …«ας όψεται το άτιμο το μνημόνιο». Πάει και το κοστουμάκι μαζί με τη χρηματιστηριακή, πάνε και οι πολυτέλειες και ξανά πίσω στα δημοσιογραφικά γραφεία ως αρθρογράφος σε εβδομαδιαία έντυπα… Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ και ο πηγαιμός του Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου τον βρίσκει πάλι πίσω από τα μικρόφωνα του ραδιοφώνου – αυτή τη φορά του κομματικού ραδιοφώνου να εξηγεί τα ανεξήγητα των κάθε φορά μεταμορφώσεων του. Η διαδρομή του δεν θα αφορούσε κανένα και πολύ περισσότερο εμάς αν ο γιός του – γραμματέας της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ- δεν είχε την φαεινή ιδέα να ξαναγράψει την οικογενειακή ιστορία…

Αναρτήθηκε από 

Νέο ξεπούλημα δρομολογούν και στο Σκοπιανό

21-1-2016

Η ανατροπή τους είναι πλέον ζήτημα εθνικής σημασίας

Ψυχρολουσία για την ελληνική διπλωματία από τα Σκόπια καθώς σύμφωνα με πληροφορίες όλες οι κινήσεις καλής θέλησης του Νίκου Κοτζιά  και οι σχεδιασμοί της ελληνικής πλευράς για την επίτευξη συμβιβασμού  στο θέμα της ονομασίας, φαίνεται να πέφτουν στο κενό, με την ΠΓΔΜ να προωθεί στην «πλάτη» της Αθήνας τη δική της εναλλακτική «φόρμουλα»...

Ψυχρολουσία για την Ελληνική διπλωματία από τα ΣκόπιαΜετά από ένα μπαράζ ανοιγμάτων προς τα Σκόπια ο Νίκος Κοτζιάς συναντήθηκε με τον ομόλογο του Nikola Poposki στις Βρυξέλλες, αλλά η σκοπιανή πλευρά εμφανίστηκε  με μια ακραία πρόταση την οποία φρόντισε να δημοσιοποιήσει αμέσως μετά εκθέτοντας την ελληνική πλευρά. 

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του σκοπιανού ΥΠΕΞ κατά την συνάντηση των κ. Κοτζια και Poposki  συζητήθηκε η «υπέρβαση του πολύχρονου εμποδίου και η έναρξη διαπραγματεύσεων για ένταξη της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στην ΕΕ, η εξάλειψη  των εμποδίων σε αυτήν την πορεία, καθώς και οι θετικές επιπτώσεις που αυτό θα είχε στις προσπάθειες για υπέρβαση της διαφοράς για το όνομα». 

Ο κ. Poposki αποκαλύπτει ουσιαστικά ότι οι συζητήσεις με την Αθήνα εστιάζονται σε φόρμουλα η οποία θα προβλέπει την ανατροπή της έως τώρα ελληνικής πολιτικής, καθώς...
θα δοθεί το πράσινο φως για την  έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων (στην Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου) της ΠΓΔΜ με την Ε.Ε. και αυτή η κίνηση θα «έχει θετικές επιπτώσεις» και στην επίλυση της διαφοράς για το όνομα.

Δηλαδή η Ελλάδα θα καταθέσει  το ποιο ισχυρό ίσως όπλο που διαθέτει, με αντάλλαγμα τη... συνέχιση των συνομιλιών. Η δήλωση του κ. Poposki  παραπέμπει σε φόρμουλες που είχαν μπει στο  τραπέζι στο παρελθόν, οι οποίες όμως είχαν απορριφθεί καθώς συνέδεαν την λύση του θέματος της ονομασίας στο απώτερο μέλλον με την τελική ένταξη της χώρας στην Ε.Ε.

Η Αθήνα πάντως αναμένεται να αντιμετωπίσει σοβαρές δυσκολίες το επόμενο διάστημα για να πείσει τους εταίρους για την  ορθότητα της συνέχισης της πολιτικής της αλλά και να εξηγήσει ότι το αδιέξοδο έχει δημιουργηθεί από την αδιαλλαξία της άλλης πλευράς που το περισσότερο που δέχεται είναι μια μορφή διπλής ονομασίας.
Εφόσον οι εκλογές στα Σκόπια διεξαχθούν ομαλά και αποκατασταθεί η πολιτική ομαλότητα στη χώρα, τότε όλο το βάρος των πιέσεων από την διεθνή κοινότητα θα στραφεί στην Ελλάδα για να επιτευχθεί η ένταξη της χωράς στο ΝΑΤΟ και η έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε., καθώς θεωρούν ότι αυτό θα στηρίξει ακόμη περισσότερο την σταθερότητα στην χώρα.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Poposki  την Δεύτερα παρακάθισε σε πρόγευμα  στο ξενοδοχείο Sofitel των Βρυξελλών  που οργάνωσαν οι υπουργοί  εξωτερικών  της Αυστρίας και της Ουγγαρίας Sebastian Kurz και Péter Szijjártó  παρουσία και άλλων υπουργών εξωτερικών.

Σύμφωνα  με τα σκοπιανά ΜΜΕ οι δυο Ευρωπαίοι υπουργοί εξήραν την συνεισφορά της «Μακεδονίας» στην ανακοπή του προσφυγικού ρεύματος (σ.σ. κλείνοντας τα σύνορα με την Ελλάδα) και εξέφρασαν την πλήρη στήριξη τους στην διαδικασία  εξομάλυνσης της πολιτικής κατάστασης στα Σκόπια. Και οι δυο υπουργοί όπως και άλλοι που συμμετείχαν στο πρόγευμα , δήλωσαν ότι πρέπει να προχωρήσει η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας…
Η σκοπιανή πλευρά ελπίζει ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν ομαλά στις 24 Απριλίου ώστε να υπάρχει έστω και ο λίγος χρόνος που απαιτείται  μέχρι να διαμορφώσει η Κομισιόν την Έκθεση της για την ΠΓΔΜ (την οποία δεν είχε δημοσιοποιήσει τον Οκτώβριο) και η οποία αναμένεται να είναι θετική . Ο κ. Poposki μάλιστα επεσήμανε ότι με αυτή την θετική Έκθεση που θα συστήνει την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων , οι «φίλοι» της χωράς θα μπορέσουν να υποστηρίξουν στην Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

ΤΟ 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣΕκτύπωση
 21/1/16 
Η ΑΓΡΟΤΙΑ ΠΑΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΟ 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ
Του  ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ*  
Οι αγρότες ξεσηκώθηκαν σε όλη την Ελλάδα από τη Κρήτη μέχρι τον Έβρο γιατί δεν αντέχουν άλλο τα βάρβαρα εξοντωτικά μέτρα του 3ου Μνημονίου που μαζί ψήφισαν στις 14 Αυγούστου ΣΥΡΙΖΑ,Ν.Δ.,ΠΑΣΟΚ,ΠΟΤΑΜΙ και ΑΝΕΛ.
Η ΛΑΕ εκφράζει τη συμπαράσταση της στον αγώνα των αγροτών και είναι μια συμπαράσταση όχι με λόγια αλλά με έργα διότι εμείς ψηφίσαμε ΟΧΙ στο 3ο μνημόνιο.
Το 3ο Μνημόνιο αφανίζει κυριολεκτικά τους αγρότες.
Οι εξαιρετικά υψηλές εισφορές, τόσο για την σύνταξη, όσο και για την υγειονομική περίθαλψη, σε συνδυασμό με την υπέρμετρη φορολόγηση, μαθηματικά οδηγούν τους αγρότες σε οικονομικό αφανισμό και την αγροτική παραγωγή της χώρας σε διάλυση.
Η κυβέρνηση με την πρόταση της για το Ασφαλιστικό δεν «σφάζει» κυριολεκτικά μόνο όλες τις συντάξεις.
Ο βασικές αλλαγές όσον αφορά στο πεδίο της ασφάλισης των αγροτών συνοψίζονται στο ότι: α) το κράτος αποσύρεται από οποιαδήποτε χρηματοδοτική στήριξη παρείχε, β) ο ΟΓΑ ενοποιείται με τα άλλα Ταμεία, γ) οι ασφαλιστικές εισφορές σταματούν να καταβάλλονται ανάλογα με την ασφαλιστική κατηγορία και μετατρέπονται σε φόρο επί του εισοδήματος για την κύρια σύνταξη και για την περίθαλψη.
Οι αγρότες θα καταστραφούν κυριολεκτικά με τον τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών τους από 7% σε 20%.
Συγκεκριμένα προβλέπεται αναδρομική αύξηση συνταξιοδοτικών εισφορών, από 1ης Ιουλίου του 2015 από το 7% στο 10%(αυξηση 42,86%)!!! και θα φθάσει την 1η Ιανουαρίου του2019 στο 20% και μαζί με τις εισφορές περίθαλψης θα αγγίξει το 27% επί του συνόλου των εισφορών.
Γεγονός που σημαίνει ότι θα υπάρξουν αν ψηφιστεί το του συγκεκριμένο νομοσχέδιο άμεσα αυξήσεις το 2016 από 88,08 ευρώ έως 252 ευρώ το εξάμηνο.
Ακολουθούν διαδοχικές αυξήσεις καθώς από την 1η Ιανουαρίου 2017 οι υφιστάμενες ασφαλιστικές κατηγορίες καταργούνται και το ποσό της ασφαλιστικής εισφοράς υπολογίζεται ως ποσοστό επί του φορολογητέου εισοδήματος. Συγκεκριμένα, το 2017 το ποσοστό επί του φορολογητέου εισοδήματος διαμορφώνεται σε 14%, από 1/1/2018 αυξάνεται σε 17% και από 1/1/2019 διαμορφώνεται στο τελικό 20%.
Κατώτατο ασφαλιστέο εισόδημα για τους αγρότες ορίζονται τα 468,8 ευρώ τον μήνα, τα οποία αντιστοιχούν στο ποσό που αναλογεί στο 80% του εκάστοτε προβλεπόμενου κατώτατου βασικού μισθού άγαμου μισθωτού άνω των 25 ετών.
Δηλαδή ακόμα και ζημίες αν έχει ένας αγρότης ή μηδενικό φορολογητέο εισόδημα, τότε θα έρχεται ο νόμος και θα λέει περίπου ότι, αφού ζεις έχεις εισόδημα τουλάχιστον 468 ευρώ τον μήνα, οπότε θα πληρώσεις ΟΓΑ σύμφωνα με αυτό το ποσό, που θα είναι 1200 ευρώ το χρόνο και από το 2019 και μετά 1521 ευρω!!!.
Τόσο θα οριστεί για όσους δεν έχουν εισόδημα η δόση στον ΟΓΑ.
Επιπλέον, η καταβολή των εισφορών από τους αγρότες θα γίνεται από 1/1/2017 ανά τρίμηνο (αντί για εξάμηνο που είναι σήμερα).
Ο ΟΓΑ καταργείται ως ασφαλιστικό ταμείο και συγχωνεύεται σ’ ένα υπερταμείο. Θα μείνει ως αυτοτελή νομική προσωπικότητα μόνο για προνοιακή δραστηριότητα.
Η ενοποίηση του ΟΓΑ με τον νέο φορέα σημαίνει ότι οι αγρότες θα υπόκεινται στους νέους ενιαίους κανόνες παροχών και εισφορών που θα ισχύουν για όλους τους υπόλοιπους ασφαλισμένους. Στα πλαίσια αυτά, εκτός από το 20% για την κύρια σύνταξη η ασφαλιστική εισφορά υπέρ υγειονομικής περίθαλψης των ελεύθερων επαγγελματιών, των ανεξάρτητα απασχολούμενων, των κατ’ επάγγελμα αγροτών καθώς και των λοιπών κατηγοριών των οποίων οι ασφαλιστικές εισφορές κλάδου σύνταξης υπολογίζονται κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 53 και 54, αντιστοίχως του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, ορίζεται σε ποσοστό 6,95% επί του ασφαλιστέου εισοδήματός τους, και βαρύνει εξολοκλήρου τους ασφαλισμένους και κατανέμεται κατά ποσοστό 6,45% για παροχές σε είδος και ποσοστό 0,50 % για παροχές σε χρήμα.
Δηλαδή εκτός από το 20% που θα πληρώνουν οι αγρότες για να έχουν δικαίωμα συνταξιοδότησης στο μέλλον, θα πληρώνουν επιπλέον 6,95% για παροχές υγείας φαρμάκων κτλ.
Αυτό χοντρικά σημαίνει ότι αν ένας αγρότης έχει 10 χιλιάδες ευρώ εισόδημα θα πρέπει να πληρώνει 2.745 ευρώ το χρόνο στον νέο ΟΓΑ.
Ή αν ένας αγρότης έχει 5 χιλιάδες ευρώ το χρόνο εισόδημα θα πρέπει να πληρώσει 1541 ευρώ το χρόνο στον νέο ΟΓΑ.
Ή αν ένας αγρότης δεν έχει καθόλου εισόδημα θα πρέπει να πληρώσει 1521 ευρώ!!! το χρόνο στον νέο ΟΓΑ
Εάν σε αυτά προσθέσουμε και τις άλλες δραματικές επιβαρύνσεις των αγροτών από τα φορολογικά μέτρα του 3ου μνημονίου, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση και οι δανειστές, οδηγούν σε εξαφάνιση τη μικρομεσαία αγροτιά της χώρας
Συγκεκριμένα το 3ο μνημόνιο περιλαμβάνει στα μέτρα της άγριας φοροεπιδρομης και αύξησης του κόστους παραγωγής
Την αύξηση της προκαταβολής φόρου από 27,5% σε 55% και μάλιστα αναδρομικά για τα εισοδήματα του 2014 και εν συνεχεία στο 75% και στο 100%.
Την αύξηση του ΦΠΑ από το 13% στο 23%  σε όλα τα αγροτικά μέσα ,εφόδια και υπηρεσίες, (φάρμακα, λιπάσματα, σπόρους, ζωοτροφές κλπ).
Την κατάργηση του ψηφισμένου από τη Βουλή νόμου για απαλλαγή από τη φορολογία των αγροτικών επιδοτήσεων έως 12.000. Την κατάργηση, επίσης, της επιστροφής του Ειδικού Φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης και την αύξηση του ΕΦΚ έπο τα 66 ευρώ το χιλιόλιτρο στα 200 ευρώ άμεσα και στη συνέχεια από 1/10/2016 στα 330 ευρώ.
Την μονιμοποίηση του ΕΝΦΙΑ για τα αγροτικά σπίτια και αγροτεμάχια, ενώ άμεσα προβλέπεται να ανοίξει ο φάκελος των «κόκκινων δανείων» 35.000 αγροτών της ΑΤΕ τα οποία πλέον έχουν περάσει στην Τράπεζα Πειραιώς, μετά τη σκανδαλώδη εξαγορά της ΑΤΕ από την Πειραιώς
Την υιοθέτηση της απαράδεκτη πρότασης του ΟΟΣΑ για την απελευθέρωση των ημερών ζωής του παστεριωμένου γάλακτος, που θα καθορίζονται πλέον… από τον παρασκευαστή!!!
Την επιβολή ΕΦΚ στο κρασί και
Την αχαλίνωτη φοροεπιδρομή στο αγροτικό εισόδημα, με αύξηση της φορολογίας από το πρώτο ευρώ, από 13% σε 20% από 1/1/2016, σε 26% από 1/1/2017 και στη συνέχεια στο 29%.
Αυτή η λαίλαπα μέτρων, θα συνθλίψει ότι έχει μείνει ακόμα όρθιο στον αγροτικό τομέα και στην ελληνική ύπαιθρο.
Για τη «Λαϊκή Ενότητα» ο αγροτικός τομέας θεωρείται κρίσιμης σημασίας. Κατά συνέπεια άμεση προτεραιότητα έχει η μείωση του κόστους παραγωγής ,η χαμηλότοκη χρηματοδότηση των αγροτών μέσα από μια δημόσια νέα ΑΤΕ και η εφαρμογή ολοκληρωμένης εθνικής αγροτικής πολιτικής με στόχο την ενίσχυση της διατροφικής επάρκειας .
Η «Λαϊκή Ενότητα» αγωνίζεται για την πολύπλευρη στήριξη των αγροτών, κυρίως της οικογενειακής γεωργίας και της κτηνοτροφίας.
Η «Λαϊκή Ενότητα» στηρίζει τις κινητοποιήσεις των αγροτών κατά των μέτρων-ταφόπλακα σε βάρος κυρίως των μικρομεσαίων παραγωγών.
Μόνο οι συντονισμένοι, μαζικοί, ενωτικοί, μαχητικοί πολύμορφοι και κλιμακούμενοι αγροτο-εργατικοί και λαϊκοί αγώνες μπορούν να ανατρέψουν το 3ο μνημόνιο και τις μνημονιακές πολιτικές και στον αγροτικό τομέα και ν’ ανοίξουν το δρόμο για μία ελπιδοφόρα εναλλακτική αντιμνημονιακή και προοδευτική πολιτική.
Υπάρχει άλλος δρόμος…
αλλά προϋποθέτει:
  • Την ανατροπή των μνημονίων η οποία είναι μονόδρομος για την επιβίωση των μικρομεσαίων αγροτών και της αγροτικής παραγωγής.
  • την παραγωγική ανασυγκρότηση και τη δραστική μείωση και εξάλειψη της ανεργίας,
  • την άμεση παύση πληρωμών στο χρέος και τη βαθειά διαγραφή του,
  • τη συγκρότηση εθνικής αγροτικής πολιτικής και κλαδικών πολιτικών για τα βασικά αγροτικά προϊόντα
  • την εθνικοποίηση των τραπεζών και την δημιουργία πάλι πραγματικά δημόσιας ΑΤΕ η οποία να λειτουργεί σε νέα βάση για να στηρίζει την αγροτική παραγωγή και τους αγρότες
  • Την έξοδο από την Ευρωζώνη
Η ΛΑΕ καλεί το λαό και τη νεολαία σε παλλαϊκό ξεσηκωμό για να τους σταματήσουμε για να μην περάσει το αντιασφαλιστικό έκτρωμα, για να μην περάσουν τα καταστροφικάφορολογικά μέτρα σε βάρος των αγροτών.
Ναι μπορούμε να νικήσουμε.
Για να υπάρξει μία καινούργια πορεία, της Ελλάδας σε αντιμνημονιακη προοδευτικήκατεύθυνση, με ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης και εξόδου από την Ευρωζώνη.
*Ο Θανάσης Πετράκος είναι τ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ και ΜΕΛΟΣ του Π.Σ. ΤΗΣ ΛΑΕ

http://www.iskra.gr/index.php

Ψάχνουν στα σκουπίδια για τροφή στην Ελλάδα του ευρωπαράδεισου


21/01/2016 
Στη σύγχρονη Ελλάδα του ευρωπαράδεισου, συχνά βλέπουμε συμπολίτες μας να ψάχνουν στα σκουπίδια για τροφή ή μαζεύουν φρούτα και λαχανικά από το δρόμο, με το πέρας των λαϊκών αγορών.Το σκηνικό αυτό καταγράφηκε από το Patra Times.gr  στην περιοχή της Αγίας Σοφίας στην Πάτρα, όταν δύο γυναίκες μάζευαν από το δρόμο πεταμένα πορτοκάλια και λεμόνια, τα οποία δεν δόθηκαν προς πώληση λόγω κακής ποιότητας.
Οι δύο γυναίκες περίμεναν καρτερικά να τελειώσει η λαϊκή και να ξεκινήσουν οι πωλητές να «σουν» τους πάγκους τους και να πετούν τα «χτυπημένα» προϊόντα που δεν αγοράσθηκαν. Την ώρα εκείνη λοιπόν, έσκυψαν στο δρόμο και άρχισαν να μαζεύουν τα πορτοκάλια και τα λιγοστά λεμόνια.
Η θέα τους μόνο θλίψη προκαλούσε. Η μία δέχθηκε να μιλήσει στο PatrasTimes.gr, κρατώντας όμως την ανωνυμία της, για αυτό και η φωτογραφία τους την ώρα της ταπεινωτικής «δράσης» τους δεν δημοσιοποιείται, τηρώντας την δημοσιογραφική δεοντολογία.
«Δεν το περίμενα ποτέ αυτό στη ζωή μου, να μαζεύω φρούτα από το δρόμο. Είχαμε μεγάλο κατάστημα με ήδη ρουχισμού, για πολλά χρόνια. Βγάζαμε καλά λεφτά και ζούσαμε μια άνετη ζωή. Δυστυχώς όμως η οικονομική κρίση απέφερε δεινά για εμάς», λέει η κ. Μαρία.
«Κλείσαμε το μαγαζί που είχαμε με τον σύζυγό μου, αφού πολλές μέρες δεν έμπαιναν ούτε 5 ευρώ στο ταμείο συνολικά. Τα δάνεια έτρεχαν ώσπου μας έπνιξαν τα χρέη. Τώρα δεν έχουμε ούτε τα προς το ζην Τι να κάνω; Θα πάρω πορτοκάλια και από το δρόμο», συμπληρώνει με δάκρυα στα μάτια η συμπολίτισσά μας.
Στιγμές ντροπής στην Πάτρα και στην Ελλάδα της ευρωλάγνας ΠΦΑ.
- See more at: http://www.drachmi5.gr/ellada/psahnoyn-sta-skoypidia-gia-trofi-stin-ellada-toy-eyroparadeisoy#sthash.ociJ5BNY.dpuf

ΣΥΡΙΖΑ : Εθνομηδενισμός, κοινωνική αναλγησία με κατάληξη την εθνική προδοσία

ΠΕΜΠΤΗ 21/01/2016 
Ένα ιδεολογικό και πολιτικό σχήμα που, δυστυχώς, είχε καταστεί κυρίαρχο τα τελευταία είκοσι-τριάντα χρόνια στην Ελλάδα, έρχεται να καταρρεύσει παταγωδώς με τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.Στο παρελθόν, στην ελληνική παράδοση, μέχρι και την περίοδο του "πατριωτικού" ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου της δεκαετίας του '80, η κοινωνική ευαισθησία ήταν πάντα συναρτημένη με τον πατριωτισμό και την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων – τουλάχιστον από την... Επανάσταση του '21 και μετά.

Πιο πρόσφατα, στην Κατοχή, το ΕΑΜ εξέφρασε ακριβώς αυτή τη σύνθεση των παραμέτρων της ελληνικής ιδιοπροσωπίας:   Κοινωνική δικαιοσύνη και ελεύθερη πατρίδα ήταν οι δύο βασικοί πυλώνες της ιδεολογίας του.

Επιγενέστερα, ακόμα και η Ένωση Κέντρου του Γεωργίου Παπανδρέου θα συνδυάζει την κοινωνική πολιτική με την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων στο Kυπριακό.

Και όπως προαναφέραμε, το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου θα εμφανιστεί με μια διφυή συνθηματολογία, από τη μία «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» και αντιμετώπιση του τουρκικού επεκτατισμού, και από την άλλη η σοσιαλιστική και κοινωνιοκεντρική συνθηματολογία.

Όπως έχουμε επαναλάβει πολλές φορές, ακόμα και η μήτρα των εθνικομηδενιστικών ρευμάτων στην Αριστερά, το ΚΚΕ εσωτερικού, είχε παρ' όλα αυτά ως σύμβολό του την ελληνική σημαία μαζί με το σφυροδρέπανο.

Όμως, από τη δεκαετία του 1990 και ακόμα περισσότερο από εκείνη του 2000, στην παράδοση της ανανεωτικής Αριστεράς ιδιαίτερα, καθώς και του αριστερισμού, που απετέλεσαν και τα συστατικά στοιχεία του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια, η κοινωνιοκεντρική αντίληψη και ο πατριωτισμός άρχισαν να παίρνουν διαζύγιο μεταξύ τους.

Η "ανανεωτική Αριστερά" και ο ΣΥΡΙΖΑ θα ταυτιστούν σταδιακά με τις εθνομηδενιστικές αντιλήψεις, ιδιαίτερα στον χώρο των πανεπιστημίων, της νεολαίας και της διανόησης.   Αντίθετα, ο πατριωτισμός στο εσωτερικό των αριστερών κομμάτων και σχηματισμών συρρικνωνόταν διαρκώς.

Στο ΠΑΣΟΚ θα κυριαρχήσει ο σημιτικός εθνομηδενισμός και θα περιθωριοποιηθούν οι πατριωτικές φωνές (Χαραλαμπίδης, Τσοβόλας, Παπαθεμελής), ενώ και στον χώρο του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ επίσης, οι πατριωτικές φωνές (Αλαβάνος, Λαφαζάνης, Γλέζος) είτε θα σιγήσουν είτε θα προσαρμοστούν στην κυρίαρχη εθνομηδενιστική αντίληψη.

Τόσο ώστε, ο Λαφαζάνης και ο Αλαβάνος να υπογράψουν κείμενο υπεράσπισης της Μαρίας Ρεπούση!

Όσοι επιμέναμε στην παραδοσιακή σύνθεση κοινωνιοκεντρισμού, οικολογίας, και πατριωτισμού, είχαμε γίνει μειοψηφία και, μάλιστα, η κυρίαρχη τάση ήταν να εκδιώκονται και να αποβάλλονται οι πατριωτικές φωνές από τις κοινωνικές κινητοποιήσεις και η οικολογική ευαισθησία να ταυτίζεται με τον αντιπατριωτισμό.

Αυτή η εξέλιξη, η οποία κατέστη ηγεμονική στις δεκαετίες 1990 και 2000, απέκοψε ουσιαστικά, και στο επίπεδο των λαϊκών στρωμάτων, τον πατριωτισμό από την Αριστερά.

Σε πατριωτική κατεύθυνση έμεναν περισσότερο τμήματα της λαϊκής Δεξιάς ή της Εκκλησίας, ενώ ο εθνομηδενισμός της Αριστεράς συναγωνιζόταν εκείνον της νεοφιλελεύθερης Δεξιάς. (Καθόλου τυχαία, με το σχέδιο Ανάν θα συνταχθεί ο Σημίτης και οι περί αυτόν, η Μπακογιάννη και ο Μητσοτάκης, ο Συνασπισμός και ο Κωνσταντόπουλος, ενώ θα αντιδράσουν οι δυνάμεις της πατριωτικής Αριστεράς και της λαϊκής Δεξιάς).

Εμείς, στο Άρδην, ξεκινούσαμε πάντα από τη διαπίστωση πως η ελληνική κοινωνία είναι μια κοινωνία εξαρτημένη από τις παλιές αποικιοκρατικές δυνάμεις της Δύσης και ταυτόχρονα απειλείται κατ' εξοχήν από τον τουρκικό επεκτατισμό.

Γι' αυτό και θεωρούσαμε πάντοτε πως ήταν πρωταρχική η εμμονή στην πατριωτική διάσταση, διότι χωρίς ανεξάρτητη πατρίδα δεν μπορεί να υπάρχει ούτε κοινωνική δικαιοσύνη, ούτε δημοκρατικά δικαιώματα, ούτε... προστασία του περιβάλλοντος.

Έτσι, για είκοσι τουλάχιστον χρόνια, από το 1993 και μετά, όταν καταρρέει το ανατολικό στρατόπεδο και κυριαρχεί η αμερικανοκεντρική παγκοσμιοποίηση, θέτουμε ως κεντρικό πολιτικό ζήτημα της χώρας το ζήτημα της εθνικής ανεξαρτησίας.

Γι' αυτό και συμμετέχουμε ενεργά σε όλους τους μεγάλους αγώνες, για την υπεράσπιση της κατακρεουργούμενης Γιουγκοσλαβίας, για την συμπαράσταση στους μόνους αυθεντικούς συμμάχους μας στην Τουρκία, τους Κούρδους και στον Οτσαλάν, προπαντός δε για την απόρριψη του σχεδίου Ανάν στην Κύπρο.

Στο ιδεολογικό πεδίο, κύρια μέριμνά μας γίνεται η αποδόμηση των εθνοαποδομητών και του εθνομηδενισμού που κυριαρχεί σταδιακά στον χώρο της διανόησης και της αριστεράς.

Παραδειγματική υπήρξε η αντίθεσή μας στο βιβλίο της Ρεπούση και γενικότερα στην αποδόμηση της ελληνικής ιστορίας, που απεργάζονται από κοινού οι ΜΚΟ του Σόρος και οι ψευδοαριστεροί.

Οι Συριζαίοι αντίπαλοί μας και οι συνοδοιπόροι τους μας επέκριναν όλα αυτά τα χρόνια ως «εθνικιστές» και «εθνοπατριώτες», που εγκαταλείπουν δήθεν την κοινωνική προτεραιότητα προτάσσοντας την εθνική.

Βέβαια, το πόσο ψευδής ήταν αυτή η ιδεολογία φάνηκε με το ξέσπασμα της κρίσης, όταν απεδείχθη ότι η ανεργία και η κατακρεούργηση των κοινωνικών δικαιωμάτων των Ελλήνων ήταν συνέπεια του αποικιακού χαρακτήρα των σχέσεών μας με τη Δύση.

Γι' αυτό εξάλλου και πρωτοστατήσαμε στις κινήσεις ενάντια στο μνημόνιο με τους Αγανακτισμένους και τη «Σπίθα». Η κοινωνική κρίση στην Ελλάδα υπήρξε συνέπεια του παρασιτικού και εξαρτημένου χαρακτήρα της ελληνικής οικονομίας.

Μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα, ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ, και ο νεαρός λαοπλάνος αρχηγός του, ενδύθηκαν πρόσκαιρα, μετά το 2012, τη λεοντή του πατριωτισμού.
Άρχισαν να μιλάνε για «πατρίδα» και «πατριωτισμό», εξαπατώντας ακόμα και ένα τμήμα της εναπομείνασας πατριωτικής Αριστεράς.

Εμείς δεν παρασυρθήκαμε από αυτά τα απατηλά λόγια, αλλά εξακολουθούσαμε να υπενθυμίζουμε -έστω και εάν φανήκαμε για ένα διάστημα μονότονοι και ιδεοληπτικοί.

Πως ο εθνομηδενιστής, του οποίου το ιδεολογικό σύμπαν κινείται σε έναν «μεταεθνικό κόσμο», και του οποίου η πατρίδα βρίσκεται στο Λονδίνο του Τσακαλώτου και του Παππά ή την Αμερική του Βαρουφάκη, δεν μπορεί να γίνει πατριώτης, ούτε μπορεί να υπερασπιστεί αυθεντικά τα κοινωνικά δικαιώματα του ελληνικού λαού, τα οποία προϋποθέτουν ακριβώς την εθνική ανεξαρτησία.

Για να το κάνουμε πιο λιανά, σε μια χώρα που αποτελεί παρασιτικό εξάρτημα της Δύσης, και απειλείται άμεσα από τον τουρκικό επεκτατισμό, η εθνική πατριωτική αντίληψη είναι προϋπόθεση και για οποιαδήποτε κοινωνιοκεντρική πολιτική. Και αυτό φάνηκε πολύ καθαρά μετά την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Άνθρωποι που δεν αγαπάνε την πατρίδα τους δεν μπορούν και να αγαπάνε τον λαό της.

Άνθρωποι που θεωρούν τους Έλληνες, «Ελληνάρες», «εθνικιστές», «καθυστερημένους», «θρησκόληπτους», δεν μπορούν να τους υπερασπιστούν απέναντι στους «πολιτισμένους» Αμερικανούς, Γερμανούς ή Ολλανδούς πολιτικούς και επιχειρηματίες, που σαν τον Σάϋλοκ απαιτούν ένα κομμάτι σάρκας από τους Έλληνες, και ακόμα λιγότερο μπορούν να αντισταθούν στον Ερντογάν που θέλει να παγιώσει και de jure την κατοχή της Κύπρου.

Γι' αυτό και εν τέλει οι δήθεν αντιμνημονιακοί και κοινωνιοκεντρικοί ψευδο-αντικαπιταλιστές γλείφουν με τόση επιμέλεια τις μπότες της Μέρκελ και της Λαγκάρντ και εφαρμόζουν το χειρότερο μνημόνιο σε βάρος του ελληνικού λαού.

Εξάλλου, αφού διάβηκαν τον Ρουβίκωνα του μνημονίου, τον Ιούλιο του 2015, ξεδιπλώνουν με τη μεγαλύτερη αναισχυντία και την εθνομηδενιστική ιδεολογία τους.

Δηλώσεις του Φίλη για τους Ποντίους, αλλαγή των βιβλίων της Ιστορίας από την Αναγνωστοπούλου, ανακήρυξη του εθνομηδενιστή [και πρόεδρου του σημιτικού ΟΠΕΚ] Λιάκου σε υπεύθυνο για τη μεταρρύθμιση της παιδείας(!), απόλυτη αδιαφορία για τις συνέπειες του προσφυγικού και μεταναστευτικού κύματος στην ελληνική κοινωνία.

Και επειδή όλα πρέπει να πηγαίνουν μαζί, ακολουθεί η προσπάθεια οριστικού ενταφιασμού του κυπριακού ελληνισμού, με ένα νέο σχέδιο Ανάν στο οποίο πρωταγωνιστούν ανενδοίαστα.

Τι έχουν να χάσουν πλέον; Τα λαϊκά στρώματα, που τους πίστεψαν και τους ψήφισαν προς στιγμήν, τα έχουν ήδη απολέσει. Καθώς και ένα μεγάλο μέρος της ίδιας της κομματικής τους βάσης  – ιδιαίτερα εκείνους που κάτι πίστευαν από τις εξαγγελίες τους.

Επομένως, μια και δεν έχουν πουθενά αλλού να στηριχθούν, θα πρέπει να στηριχθούν αποκλειστικά στις ξένες καγκελαρίες και να γίνουν οι πιστότεροι τοποτηρητές των συμφερόντων των αφεντικών τους. Γι' αυτό εξάλλου και αυτοί τους ανταμείβουν:

Καμιά άλλη κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια δεν είχε τόσο μεγάλη στήριξη από Αμερικανούς και Ευρωπαίους, διότι ως γνωστόν οι αποστάτες είναι πάντοτε προτιμότεροι ακόμα και από τους ομοϊδεάτες.

Αυτά που κάνει ο Κατρούγκαλος στο ασφαλιστικό, ο «μαρξιστής» των λονδρέζικων σαλονιών και της Μπλακ Ροκ, Τσακαλώτος, η Χριστοδουλοπούλου στο μεταναστευτικό, δεν μπορούσαν να τα κάνουν ούτε κατά διάνοιαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή ο Αντώνης Σαμαράς.

Και ήταν έτοιμοι από καιρό: 

Η εθνομηδενιστική ιδεολογία τούς είχε προετοιμάσει για να είναι οι καλύτεροι υπηρέτες των ξένων και μάλιστα με εκσυγχρονιστικό πασπάλισμα για δικαιώματα των μειονοτήτων, αντιρατσισμό, υπέρβαση των «εθνικών στερεοτύπων» και άλλα ηχηρά παρόμοια.

Όσο λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι, όσο αυτή η κυβέρνηση, όσο αυτός ο πρωθυπουργός, βρίσκονται στην εξουσία, δεν θα κινδυνεύουν μόνο οι συντάξεις των πολιτών και τα βιβλία της Ιστορίας, αλλά η εθνική μας συνοχή, η Κύπρος, το Αιγαίο και η ανεξαρτησία μας, όση μας έχει απομείνει.

Και όσο χάνουν τη λαϊκή στήριξη, τόσο πιο επικίνδυνοι γίνονται, γιατί το μόνο που τους απασχολεί είναι το να κρατηθούν στην εξουσία με κάθε τίμημα. Γιατί ξέρουν πως, αν απομακρυνθούν από αυτή –την εξουσία–, δεν έχουν κανένα μέλλον και καμία τύχη. Θα αποσυντεθούν πολύ χειρότερα και από το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ. 

Γι' αυτό και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι για κάθε είδους υποταγή, για κάθε είδους προδοσία.

Ελπίζω, έστω κατόπιν εορτής, αυτοί  που θεωρούν «προδότη» του αντιμνημονιακού αγώνα τον Τσίπρα, να αρχίσουν να καταλαβαίνουν πως όσοι αντιπαραθέτουν κοινωνικά δικαιώματα και πατριωτισμό, ή θέτουν τον πατριωτισμό σε δεύτερη μοίρα στην Ελλάδα, θα εισπράττουν αναπόφευκτα έναν ΓΑΠ ή έναν Τσίπρα. 

Εδώ, σε αυτόν τον τόπο είσαι πριν απ' όλα ή πατριώτης ή εθνομηδενιστής και μετά οτιδήποτε άλλο.
Αυτό σε τελική ανάλυση επικαθορίζει και τα υπόλοιπα.

Εάν αυτή η –πασιφανής από όλη την ιστορική μας διαδρομή– αλήθεια δεν γίνει κατανοητή, τότε και τον πατριωτισμό θα εγκαταλείψουμε στα χέρια της Χρυσής Αυγής, και θα συνεχίσουν εσαεί να μας κυβερνάνε τα ανδρείκελα των ξένων, και θα νιώθουμε διαρκώς εξαπατημένοι και ανήμποροι.

- See more at: http://www.drachmi5.gr/politiki-apopseis/syriza-ethnomidenismos-koinoniki-analgisia-me-katalixi-tin-ethniki-prodosia#sthash.Q0pwaEGE.dpuf