Το «κίνημα της γραβάτας»

Το μέτωπο του «Ναι» και οι πολιτικές εξελίξεις


23-1-2016
Του ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΦΕΙΡΗ

1. Η Πολιτική Οικονομία έχει δυστυχώς τους δικούς της αδήριτους νόμους. 
2. Ο «αναχρονισμός» της ύπαρξης εκτεταμένων μικροαστικών στρωμάτων ήταν πάντα η Μεγάλη Πρόκληση του ελληνικού καπιταλισμού. 
Ο αναχρονισμός αυτός, παρ όλες τις προσπάθειες,

παρέμεινε ως σημείο αντιλεγόμενο, καθώς οι απόπειρες άρσης ματαιωνόταν λόγω της ανάγκης της αστικής τάξης της χώρας και των πολιτικών της εκπροσώπων να οικοδομούν κοινωνικές συμμαχίες. 

3. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναλαμβάνει την «ιστορική», για τη αστική τάξη της χώρας και τα διεθνή κέντρα «στήριξης», αποστολή, να άρει τον «αναχρονισμό». 

4. Απαραίτητη πολιτική προϋπόθεση για να γίνει κάτι τέτοιο είναι να στηθεί ξανά ένα καθεστώς νέου δικομματισμού. Στον ένα πόλο μια αναβαπτισμένη κεντροδεξιά, με «καθαρά» νεοφιλελεύθερο πρόταγμα και εκπρόσωπο-σύμβολο μια ιδεοληπτική φιγούρα του νεοφιλελευθερισμού και στον άλλο πόλο μια «αριστερά» που, ενώ θα υλοποιεί νεοφιλελεύθερη πολιτική, θα χτίζει κοινωνικές συμμαχίες με τα λαϊκά στρώματα στη βάση του φόβου και του κοινωνικού αυτοματισμού. 

5. Το 4ο Μνημόνιο (ασφαλιστικό, αγροτικό, συνταξιοδοτικό) έδωσε τέλος στην κινηματική άπνοια μιας μεγάλης περιόδου. 

6. Παράλληλα δημιούργησε τους αντικειμενικούς, υλικούς όρους να δημιουργηθεί ένα μεγάλο αυθόρμητο, παλλαϊκό μέτωπο της εργατικής τάξης με τα μικρομεσαία στρώματα. 

7. Το «κίνημα της γραβάτας», το κίνημα δηλαδή των στρωμάτων εκείνων που, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, στήριξε το ΝΑΙ, έρχεται να συναντήσει στο δρόμο τα κοινωνικά στρώματα που στήριξαν το ΟΧΙ. 

8. Η συνάντηση αυτή αποτελεί ένα μεγάλο συστημικό κίνδυνο. Ένα κίνδυνο όμως που για να πραγματωθεί απαιτείται η «από τα πάνω», η πολιτική δηλαδή, πρωτοβουλία. 

9. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για την Αριστερά σήμερα.Αυτό απαιτεί η ΛΑΕ, το ΚΚΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να μην εγκλωβιστούν σε ένα πολιτικό και ιδεολογικό πλαίσιο που θα αντιλαμβάνεται περιορισμένα τις κοινωνικές συμμαχίες. 

10. Πέρα από τα σχέδια επί χάρτου των διαφόρων επιτελείων, κανείς δε μπορεί να προδικάσει την εξέλιξη των κινητοποιήσεων. Ούτε και την έκταση των πολιτικών εξελίξεων που μπορεί να προκαλέσουν. 

11. Οι πολιτικές εξελίξεις είναι πολύ πιθανές γιατί οι δοκιμασμένες στο παρελθόν συστημικές λύσεις (συναίνεση, καταστολή, φόβος, κοινωνικός αυτοματισμός) δύσκολα θα μπορέσουν από μόνες τους να λειτουργήσουν. 

12. Το πολιτικό κενό που δημιουργείται στο έδαφος της διάλυσης τόσο παραδοσιακών κοινωνικών στρωμάτων όσο και του υπάρχοντος (μέσω συντάξεων) κοινωνικού ιστού δημιουργεί μια νέα, ιστορική ευκαιρία για την Αριστερά. 

13. Απαραίτητη προϋπόθεση να υψωθεί σε «πατριωτική» δύναμη, να δώσει δηλαδή ρεαλιστικές απαντήσεις στο επίπεδο της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. ΠΗΓΗ: 
http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=23282:zafeiris-gravates&catid=72:dr-ekdilosis&Itemid=279

Οι αγρότες «πολιορκούν» την κυβέρνηση

 Γέμισε τρακτέρ η Ελλάδα
23-1-2016


Εθνικές οδοί και τελωνεία έκλεισαν οι αγρότες το μεσημέρι της Παρασκευής προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις μεταρρυθμίσεις που τους αφορούν και περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για το νέο Ασφαλιστικό αλλά και για το φορολογικό.
Μέχρι στιγμής τα καταγεγραμμένα μπλόκα πλησιάζουν τα 50 με τους αγρότες να διαμηνύουν ότι τις επόμενες μέρες θα στηθούν περισσότερα.
Το μεγαλύτερο από αυτά βρίσκεται στην Νίκαια Λάρισας όπου περίπου 3.000 τρακτέρ απέκλεισαν την Εθνική Οδό το μεσημέρι της Παρασκευής.
Στο μεταξύ συνεχίζεται η προσέλευση τρακτέρ στην περιοχή - οι διοργανωτές υπολογίζουν ότι έχουν ξεπεράσει πλέον τις δυο χιλιάδες - με αποτέλεσμα να γίνεται το αδιαχώρητο, τόσο επί της ΠΑΘΕ οπού έχουν παραταχθεί σε διπλή σειρά, αλλά πλέον και στον παράδρομο, όπου επίσης έχουν παραταχθεί τρακτέρ προκειμένου να χωρέσουν όλα. Γι’ αυτό και η διακοπή της κυκλοφορίας εξακολουθεί να ισχύει στην περιοχή και η κυκλοφορία για 30 χλμ περίπου, διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές που έχει υποδείξει η Αστυνομία.
Από τα δεκάδες αγροτικά μπλόκα που έχουν στηθεί κατά τόπους αυτά που ξεχωρίζουν ωε προς την κομβική θέση τους είναι το μπλόκο των Τεμπών, το μπλόκο στο Κάστρο Βοιωτίας, το μπλόκο στον Προμαχώνα, το μπλόκο στα Φάρσαλα και τα μπλόκα στα τελωνεία σε Καστανιές και Κήπους.
Στο μεταξύ ανοικτή είναι πλέον η ΠΑΘΕ από τον κόμβο Γυρτώνης έως και την διασταύρωση Στομίου που είχε κλείσει νωρίτερα από το μπλόκο των αγροτών.
Ωστόσο σημειώνεται ότι αύριο Σάββατο, αναμένεται να κλείσουν στις 12:00 τα Τέμπη λόγω συνέλευσης για τα μπλόκα που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί εκεί. 
Έκαψαν σημεία του ΣΥΡΙΖΑ στις Σέρρες
Εξαγριωμένοι αγρότες πραγματοποίησαν πανσερραϊκή αγροτική συγκέντρωση έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας που αρχικά κατευθύνθηκε στο βουλευτικό γραφείο της Υφυπουργού Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά και ακολούθως στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.
Εκεί αγρότες έκαψαν συμβολικά σημαία του Σύριζα (Διαβάστε περισσότερα εδώ)
a
Τρεις από τους αγρότες φόρεσαν μάσκες του πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου και του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργου Κατρούγκαλου…
Στους ρόλους των θυμάτων ένας κτηνοτρόφος και ένας αγρότης φορώντας μάλιστα τη χαρακτηριστική πορτοκαλί στολή που προκαλεί…τρόμο καθώς έχει συνδεθεί με τις αποτρόπαιες πράξεις του ISIS.
Αγρότες περικύκλωσαν τρεις βουλευτές στο αεροδρόμιο της Καστοριάς
Μία... έκπληξη περίμενε τους τρεις βουλευτές Μ. Αντωνίου από τη Ν.Δ, Ολ. Τελιγιορίδου από τον ΣΥΡΙΖΑ και Μ. Δημητριάδη επίσης από το ΣΥΡΙΖΑ.
Αγρότες είχαν συγκεντρωθεί στο αεροδρόμιο της Καστοριάς, και ζητούσαν από τους βουλευτές να πάρουν θέση για ασφαλιστικό. Απαιτούσαν μάλιστα να τους πουν αν θα το ψηφίσουν. (Διαβάστε περισσότερα εδώ)
Τα μπλόκα στην Βόρεια Ελλάδα
Στο τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, είναι συγκεντρωμένα περισσότερα από 1500 τρακτέρ, ενώ το μπλόκο ενδυναμώνεται διαρκώς και ενισχύεται με διάφορες παραγωγικές και επαγγελματικές ομάδες. Σήμερα πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο των Σερρών και επιδόθηκαν ψηφίσματα διαμαρτυρίας στα γραφεία βουλευτών του Σύριζα.
Υπό κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται από τις 20/1 η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, με το μπλόκο να αριθμεί περισσότερα από 800 τρακτέρ, ενώ κλείνουν και οι παρακαμπτήριοι δρόμοι συμβολικά και όχι για περισσότερο από μισή ώρα κάθε φορά.
Στη διασταύρωση Κοκκινογείων Δράμας, στο δρόμο προς το τελωνείο της Εξοχής, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, περισσότερα από 600 τρακτέρ καταλαμβάνουν συμβολικά το οδόστρωμα. Σήμερα έγινε και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Δράμας.
Στο νομό του Κιλκίς, το μπλόκο αριθμεί περισσότερα από 450 τρακτέρ και βρίσκεται επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Πεστριτσίου.
Στο Νομό Πέλλας, έχουν στηθεί τρία μπλόκα συνολικής δυναμικότητας 700 τρακτέρ και τις επόμενες ημέρες θα αποφασιστεί το σημείο που θα ενωθούν. Σήμερα βρίσκονται στον κόμβο Μελισσίου, στον περιφερειακό δρόμο Γιαννιτσά - Έδεσσα στον κόμβο Μανδάλου και λίγο πριν την γέφυρα στα Σέρβια στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Γιαννιτσών - Έδεσσας.
agrotes malgara copy
Στην είσοδο στη Χαλκηδόνα, είναι παρατεταγμένα περισσότερα από 500 τρακτέρ και προχωρούν σε συμβολικούς αποκλεισμούς, έχοντας το βλέμμα τους στραμμένα στο τι μέλει γενέσθαι σε πανελλαδικό επίπεδο.
Στα διόδια των Μαλγάρων υπερβαίνουν τα 800 τα τρακτέρ που βρίσκονται παρατεταγμένα και κλείνουν συμβολικά το δρόμο ανά τακτά χρονικά διαστήματα και για όχι περισσότερο από δύο ώρες.
Στον κόμβο Νισελίου στην Εγνατία οδό Θεσσαλονίκης - Βέροιας, το μπλόκο αριθμεί πάνω από 500 τρακτέρ και λίγο πιο κάτω στον κόμβο της Κουλούρας, έχει στηθεί δύναμη άνω των 750 τρακτέρ.
Στο χορό των κινητοποιήσεων εισήλθε και ο νομός Χαλκιδικής, έχοντας παρατάξει 200 τρακτέρ -μέχρι στιγμής- στον κόμβο των Νέων Μουδανίων. Σήμερα πραγματοποιήθηκε και συμβολικός αποκλεισμός μισής ώρας.
Το Σάββατο στα Τέμπη καθορίζεται η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων
Η σημερινή ημέρα αποτέλεσε για τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα, την τελευταία που πραγματοποιούν συμβολικούς αποκλεισμούς στα οδοστρώματα και αύριο στη μεγάλη συνάντηση που οργανώνεται στα Τέμπη, με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών από όλα τα μπλόκα της χώρας, φαίνεται ότι «θα αποφασιστεί το επ’ αόριστον κλείσιμο των δρόμων», όπως χαρακτηριστικά επισήμαναν διάφοροι αγροτοσυνδικαλιστές από διαφορετικά μπλόκα.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, του Αθηναϊκού Πρακτορίου, αγροτοσυνδικαλιστές επισήμαναν ότι «οι δηλώσεις των υπουργών της κυβέρνησης όχι μόνο δεν μας καθησύχασαν, αλλά μας εξαγρίωσαν ακόμα παραπάνω και πλέον οι κινητοποιήσεις μας θα φτάσουν μέχρι το τέλος». Με ποιηματάκια «θέλουνε να τους πληρώνουμε ευρωπαϊκά και να μας πληρώνουν τριτοκοσμικά», αλλά και με συνθήματα, όπως «λέμε ναι στο σύμφωνο επιβίωσης» και «μην μας στερείτε την ελπίδα», «μην ερημώνετε την ύπαιθρο», οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα δεν προτίθενται να φύγουν από τα μπλόκα, εάν δεν αποσυρθεί το νομοσχέδιο για το φορολογικό και ασφαλιστικό, όπως οι ίδιοι υπογράμμισαν.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Αγροτών Αλεξανδρούπολης Κώστα Αλεξανδρή, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με καθημερινούς ολιγόωρους αποκλεισμούς του τελωνείου επ’ αόριστον. (Διαβάστε περισσότερα εδώ)
Απόφαση για επανάληψη και αύριο του σημερινού αποκλεισμού, από τις 12:00 έως τις 14:00, του τελωνείου Καστανέων Ορεστιάδας, έλαβαν οι αγρότες του βορείου Έβρου, οι οποίοι το πρωί επέδωσαν ψήφισμα για τους λόγους της κινητοποίησής τους στις τελωνειακές αρχές, ζητώντας την κατανόηση και συμπαράστασή τους.
Κλειστά τα Τέμπη το μεσημέρι του Σαββάτου - Οι εναλλακτικές διαδρομές
Ανακοίνωση σχετική με την απαγόρευση της κυκλοφορίας αύριο από τις 12 μ στα Τέμπη, λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων, εξέδωσε πριν από λίγο η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Υπενθυμίζεται ότι το Σάββτο οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών έχουν απευθύνει πρόσκληση προς εκπροσώπους όλων των μπλόκων προκειμένου να συντονίσουν τον αγώνα τους.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση από τις 12μ και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα της ΠΑΘΕ από τον κόμβο Γυρτώνης μέχρι την διασταύρωση Στομίου.
Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές ως ακολούθως:
Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη:
Όλα τα οχήματα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, φορτηγά και λεωφορεία, θα εκτρέπονται:
Από τον Ανισόπεδο Κόμβο Βελεστίνου (χ/θ 312+000) προς την Π.Ε.Ο. Βόλου - Λάρισας και στη συνέχεια:
  • είτε θα εισέρχονται στον ΠΑΘΕ από τον Κόμβο Πλατυκάμπου (χ/θ 351+000) και εν συνεχεία από τον Κόμβο Γυρτώνης [Χ/Θ 365+550 του Π.Α.Θ.Ε.] θα κατευθύνονται προς την Επαρχιακή Οδό Γυρτώνης – Αμπελώνα – Τυρνάβου – Ελασσόνας – Κοζάνης – Εγνατία Οδό και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε., στο ύψος του Κόμβου Κλειδίου Ημαθίας (χ/θ 474+500).
  • είτε μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης θα κατευθύνονται στην Ε.Ο. Λάρισας– Τρικάλων – Καλαμπάκας – Γρεβενών και θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό.
Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα:
1. Τα φορτηγά μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία θα εκτρέπονται από τον κόμβο Κλειδίου Ημαθίας (χ/θ 474+500) προς Βέροια (Εγνατία Οδό) – Κοζάνη και από εκεί:
α)είτε μέσω Ε.Ο. Κοζάνης – Ελασσόνας – Τυρνάβου – Αμπελώνα – Γυρτώνης θα κινούνται έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. και ακολούθως θα εξέρχονται του ΠΑΘΕ στον Κόμβο Πλατυκάμπου και θα κατευθύνονται στην παλαιά εθνική οδό Λάρισας – Βόλου και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ από Α/Κ Βελεστίνου.
β)είτε μέσω Ε.Ο. Κοζάνης – Γρεβενών – Καλαμπάκας – Τρικάλων – Λάρισας και εν συνεχεία, θα κινούνται στην περιφερειακή οδό Λάρισας – Τρικάλων, στην Π.Ε.Ο. Λάρισας – Θεσσαλονίκης, την Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου προς κόμβο Βελεστίνου και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ από Α/Κ Βελεστίνου.
2. Τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και τα φορτηγά μέχρι 3,5 τόνους που θα προέρχονται από Θεσσαλονίκη και Πιερία, θα εκτρέπονται στη διασταύρωση Στομίου [χ/θ 393+300] και μέσω της Επαρχιακής Οδού Ομολίου – Στομίου – Βελίκας – Αγιοκάμπου – Αγιάς και της Ε.Ο. Αγιάς – Λάρισας θα οδηγούνται στην Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ από Α/Κ Βελεστίνου.
3. Όλα τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και τα λεωφορεία που θα προέρχονται από Κατερίνη – Πλαταμώνα, θα αναστρέφονται από τον Α/Κ Αιγάνης και εν συνεχεία, επίσης μέσω Κατερίνης, θα εκτρέπονται κατάλληλα.
Εξαιρούνται από τις παραπάνω ρυθμίσεις, προκειμένου να διευκολύνεται η κοινωνικοοικονομική ζωή των κατοίκων της περιοχής παραλιακού άξονα Αγιοκάμπου καθώς και των κατοίκων του Δήμου Τεμπών:
  • Λεωφορεία του τοπικού ΚΤΕΛ, για μεταφορά κατοίκων μόνο της περιοχής, ήτοι για την εξυπηρέτηση της δημόσιας επιβατικής συγκοινωνίας των διαμενόντων στην περιοχή κατοίκων και
  • Φορτηγά, για την εξυπηρέτηση αποκλειστικά και μόνο αναγκών τοπικού ως άνω χαρακτήρα (λ.χ. τροφοδοσία τοπικών επιχειρήσεων, τουριστικών καταλυμάτων κλπ, συλλογή γάλακτος με βυτιοφόρα γαλακτοβιομηχανιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, εφοδιασμός κτηνοτροφικών μονάδων με ζωοτροφές κ.ά.).

Newsbomb.gr


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/663107/oi-agrotes-poliorkoyn-tin-kyvernisi-gemise-trakter-i-ellada#ixzz3y32T6H73

Έτσι δρα η Λέσχη Bilderberg

23-1-2016

Απόρρητο στρατιωτικό έγγραφο αποκαλύπτει τη δράση και την δογματική και κυριαρχική νοοτροπία της ελὶτ της Παγκόσμιας Κυβέρνησης...
Αυτό το εκτενές και λεπτομερές έγγραφο που χρονολογείται από το 1979 περιγράφει μία πολιτική που επιβλήθηκε από το 1950. Το έγγραφο λέει πως: «ο αθόρυβος πόλεμος κηρύχθηκε από την Διεθνή Ελίτ σε μία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα 1954». Το 1954 όμως είναι το έτος που για πρώτη φορά συναντήθηκε η λέσχη Μπίλντερμπεργκ. 

Εδώ υπάρχει μία περίληψη του περιεχομένου του: «Η εμπειρία έχει αποδείξει πως η πιο απλή μέθοδος για την εξασφάλιση ενός σιωπηλού όπλου και η απόκτηση ελέγχου του κοινού, είναι να τους διατηρούμε Ανεκπαίδευτους και αδαείς όσον αφορά τις...

αρχές των βασικών συστημάτων αφ’ ενός, ενώ αφ' ετέρου να τους κρατούμε σε σύγχυση, να τους έχουμε αποδιοργανωμένους και αποσπασμένους σε θέματα που δεν έχουν καμία πραγματική σημασία.

Αυτό επιτυγχάνεται με:
1. Το χωρισμό των εγκεφάλων τους την υπονόμευση των πνευματικών τους δραστηριοτήτων την παροχή ενός προγράμματος χαμηλής ποιότητας στην δημόσια εκπαίδευση, τα μαθηματικά, τον σχεδιασμό συστημάτων και τα οικονομικά αλλά και την αποθάρρυνσή τους στον τομέα της τεχνικής δημιουργικότητας.
2. Την εξάρτηση των αισθημάτων τους και την αύξηση της αυτοικανοποίησής τους αλλά και της ικανοποίησής τους σε συναισθηματικές και σωματικές δραστηριότητες με:
α) Άσχετες συναισθηματικές προσβολές και επιθέσεις (πνευματικός και συναισθηματικός βιασμός) μέσω μίας μόνιμης επίθεσης σεξ, βίας και πολέμων στα μέσα ενημέρωσης -κυρίως την τηλεόραση και τις εφημερίδες. β) Την ικανοποίηση κάθε επιθυμίας τους -σε υπερβολή- «σκουπιδοτροφές για τη σκέψη» και με την αποστέρηση όλων αυτών που πραγματικά έχουν ανάγκη.
γ) Την επανεγγραφή της ιστορίας και του νόμου και την υποταγή του κοινού σε μία παρεκκλίνουσα δημιουργία, έτσι ώστε να μπορεί να ανορθώνει τη σκέψη του από τις προσωπικές ανάγκες σε ιδιαίτερα κατασκευασμένες εξωτερικές προτεραιότητες.
Τα σιωπηλά όπλα της τεχνολογίας κοινωνικού αυτοματισμού θα παρεμποδίζουν τα ενδιαφέροντά του και τις ανακαλύψεις του. Όσο περισσότερη σύγχυση, τόσο περισσότερο όφελος. Άρα η καλύτερη προσέγγιση είναι να δημιουργούμε προβλήματα και μετά να προτείνουμε λύσεις.»
Περιληπτικά: Στα μέσα διατηρήστε την προσοχή του ενήλικου κοινού μακριά από τα πραγματικά κοινωνικά θέματα και αιχμαλωτίστε το με θέματα που δεν έχουν καμιά πραγματική αξία. Στα σχολεία κρατήστε το νεαρό κοινό σε άγνοια όσον αφορά τα πραγματικά μαθηματικά, τα πραγματικά οικονομικά θέματα, τον πραγματικό νόμο και την πραγματική ιστορία (ο μέσος άνθρωπος πτυχιούχος κολεγίου! δεν ξέρει ούτε τα βασικά περί δεύτερου παγκόσμιου πόλεμου! ).
Στη διασκέδαση διατηρήστε την διασκέδαση του κοινού κάτω από το πνευματικό επίπεδό της Στ' δημοτικού.

Στην εργασία διατηρήστε το κοινό απασχολημένο ... απασχολημένο ... απασχολημένο ... για να μην έχει χρόνο να σκεφτεί φέρτε το πίσω στο αγρόκτημα με τα άλλα ζώα.(βλέπε ηλίθιες ιστοσελίδες που διαβάζει! αυτό μπορούμε να το δούμε εύκολα με το alexa! τα αλλα τα βλέπει μόνο η ελίτ!)

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΙΩΠΗΛΑ ΟΠΛΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΜΕ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΝΟΥ ΜΕ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ.
Γράφει για τον αθόρυβο πόλεμο:
«Πυροβολεί καταστάσεις αντί για σφαίρες. Προωθείται με επεξεργασία δεδομένων αντί με την πυρίτιδα με έναν υπολογιστή αντί για ένα όπλο- την χειρίζεται ένας προγραμματιστής υπολογιστών αντί ένας σκοπευτής- ενεργεί κάτω από τις διαταγές ενός τραπεζικού μεγιστάνα αντί ενός στρατηγού του στρατού. Δεν δημιουργεί προφανείς θορύβους, δεν προκαλεί προφανείς σωματικές βλάβες και δεν αναμιγνύεται φανερά στην καθημερινή κοινωνική ζωή κανενός.
Προκαλεί όμως αλάνθαστους «θορύβους», προκαλεί αλάνθαστες σωματικές και πνευματικές βλάβες και εμπλέκεται με αλάνθαστο τρόπο στην καθημερινή κοινωνική ζωή, δηλαδή αλάνθαστα στον εκπαιδευμένο παρατηρητή, αυτόν που γνωρίζει που να κοιτάζει. Το κοινό δεν μπορεί να κατανοήσει το όπλο κι έτσι δεν μπορεί να πιστέψει πως δέχεται την επίθεση και υποτάσσεται από ένα όπλο.
Το κοινό μπορεί ενστικτωδώς να αισθανθεί πως κάτι πάει στραβά, εξ' αιτίας όμως της τεχνολογικής φύσης του σιωπηλού όπλου, δεν μπορεί να εκφράσει τα συναισθήματά του με λογικό τρόπο, η να χειριστεί το πρόβλημα με έξυπνο τρόπο. Έτσι δεν γνωρίζει πως να ζητήσει βοήθεια και δεν ξέρει πως να συνεργαστεί με άλλους για να αμυνθούν εναντίον του.
Όταν ένα σιωπηλό όπλο εφαρμόζεται σταδιακά, τότε το κοινό προσαρμόζεται στην παρουσία του και μαθαίνει να ανέχεται την επέμβασή του στη ζωή του, μέχρι που η πίεση (ψυχολογική η οικονομική) να γίνει πάρα πολύ μεγάλη και να καταρρεύσει.
Άρα το σιωπηλό όπλο είναι ένας τύπος βιολογικού πολέμου. Επιτίθεται στη ζωτικότητα, την κινητικότητα και τις επιλογές των ατόμων μίας κοινωνίας, γνωρίζοντας, κατανοώντας, χειριζόμενο και επιτιθέμενο στις πηγές φυσικής και κοινωνικής ενέργειας και στις σωματικές, πνευματικές και συναισθηματικές δυνάμεις και αδυναμίες».
Με άλλα λόγια διαίρει και βασίλευε. Όταν κάποιοι εισαγάγουν την παγκόσμια δικτατορία τους με σταδιακή προσέγγιση τότε πολλοί λίγοι θα συνειδητοποιήσουν τι πραγματικά γίνεται μέχρι να είναι πολύ αργά.
Στην πραγματικότητα οι πολλοί θα καταδικάσουν και θα γελάσουν αυτούς που θα προσπαθήσουν να τους καταδείξουν τι ακριβώς συμβαίνει. Κλείνοντας το θα αναφέρω τρία μόνον αποσπάσματα από κάποιες εκατοντάδες αναφορές που κατά καιρούς έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά για την σύνδεση του ανθρώπινου εγκεφάλου με κρατικούς υπολογιστές μέσω ραδιοεπικοινωνιών:
«Είναι μέσα στην εξουσία μας να παρατηρούμε τι βλέπει, τι αισθάνεται και τι σκέπτεται ένα άτομο, να εξετάζουμε εξονυχιστικά τη συμπεριφορά και να ανιχνεύουμε ακόμη την περίπτωση του τυχαίου στις συνειδητές του αποφάσεις, αλλά και στην ψυχολογική και ασυνείδητη κατάστασή του».(Telemetry is coming of age)
«Μπορούμε να επιλέξουμε να χρησιμοποιήσουμε την αυξανόμενη γνώση μας για να σκλαβώσουμε τους ανθρώπους με τρόπους που δεν φανταστήκαμε ποτέ, αφαιρώντας τους την προσωπικότητα και ελέγχοντάς τους με μέσα τόσο προσεκτικά επιλεγμένα που δεν θα γνωρίσουν ίσως ποτέ την απώλεια της προσωπικότητας τους» (Καθηγητής Καρλ Ρότζερς - Science).

«Έχουν αναπτυχθεί τεχνικές για την έρευνα και τον χειρισμό του ανθρώπου. Οι διπλής ροής επικοινωνίες με τα βάθη του εγκεφάλου κάνουν δυνατή την αποστολή και την λήψη πληροφοριών από και προς τον εγκέφαλο ... Μπορούμε να ξεκινήσουμε, να σταματήσουμε ή να τροποποιήσουμε μία ποικιλία αυτόνομων σωματικών συμπεριφορών και πνευματικών εκφράσεων.

Μπορούμε να πειραματιστούμε με τους εγκεφαλικούς μηχανισμούς που είναι υπεύθυνοι για τον καθορισμό και την διατήρηση .... συγκεκριμένων συμπεριφορών και πνευματικών λειτουργιών ...Καθώς δεν χρησιμοποιούνται μπαταρίες, η ζωή του μεταδότη είναι απεριόριστη. Ενέργεια και πληροφορίες παρέχονται από ραδιοφωνικές συχνότητες» (Αναφορά ψυχιατρικών ερευνών: «Η επέμβαση του Ανθρώπου στις διεγκεφαλικές Λειτουργίες» από το Ψυχιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Γέηλ των ΗΠΑ).

ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝΕκτύπωση

23/1/2016
Των ΚΩΣΤΑ ΛΑΠΑΒΙΤΣΑ, ΖΩΗ ΧΑΣΙΟΥΡΑ*
Το Τρίτο Μνημόνιο της κυβέρνησης Τσίπρα θα έχεικαταστροφικά αποτελέσματα για τον αγροτικό τομέα. Δεν υπάρχουν «ισοδύναμα», ούτε παράλληλο πρόγραμμα». Το Μνημόνιο δένει τη χώρα χειροπόδαρα και προκαλεί όλεθροστα μικρομεσαία αγροτικά στρώματα.
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
Η κυβέρνηση έχει ήδη ψηφίσει σκληρά μνημονιακά μέτρα για τους αγρότες, όπως προκαταβολή 55% του φόρου στα εισοδήματα με αναδρομική ισχύ για το 2014 και εν συνεχεία αύξηση στο 75% για το 2016 και στο 100% για το 2017. Θα υπάρξει επίσης αύξηση του συντελεστή φορολογίας από 13% σε 20% για τα εισοδήματα του 2016 και σε 26% για τα εισοδήματα του 2017, ενώ αυξήθηκε ο ΦΠΑ από το 13% σε 23% στα αγροτικά μέσα, εφόδια και υπηρεσίες (φάρμακα, λιπάσματα, σπόρους, ζωοτροφές).
Η μνημονιακή λογική επέβαλε ακόμη δραστική μείωση της επιστροφής φόρου στο πετρέλαιο με αύξηση του συντελεστή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του αγροτικού πετρελαίου από τα 0,066% ευρώ στα 0,330 ευρώ στο λίτρο μέχρι την 1η Οκτωβρίου 2016. Επέβαλε, τέλος,απελευθέρωση των ημερών φρέσκου γάλακτος που θα καθορίζονται από τον παρασκευαστή, σε βάρος των εγχώριων παραγωγών και καταναλωτών και υπέρ του εισαγόμενου γάλακτος από τις βόρειες χώρες της ΕΕ.
Με τα προτεινόμενα στο ασφαλιστικό τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα. Προβλέπεται αύξηση συνταξιοδοτικών εισφορών από 7% σε 10% μέχρι το τέλος του 2016 (με αναδρομική ισχύ από 1 Ιουλίου 2015) και στόχο να φθάσουν κλιμακωτά στο 20% μέχρι το 2019. Οι υφιστάμενες ασφαλιστικές κατηγορίες καταργούνται από 1ης Ιανουαρίου 2017 και η ασφαλιστική εισφορά υπολογίζεται ως ποσοστό επί του φορολογητέου εισοδήματος: 14% το 2017, 17% το 2018 και 20% το 2019.
Επιπλέον ορίζεται εισφορά υπέρ υγειονομικής περίθαλψης σε ποσοστό 6,95% επί του ασφαλιστέου εισοδήματος των αγροτών που θα βαρύνει εξολοκλήρου τους ασφαλισμένους και θα προστεθεί στο 20% της φορολογίας, Το κατώτατο ασφαλιστέο εισόδημα για τους αγρότες ορίζεται στα 468,8 ευρώ τον μήνα, κάτι που θα ισχύει ακόμη και σε περίπτωση μειωμένης πραγματικής παραγωγής, π.χ. λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.
ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΕΙ ΤΙΣ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
Είναι κοινός τόπος ότι ο αγροτικός τομέας στην Ελλάδα έχει πλήθος προβλημάτων και απαιτεί ολική μεταρρύθμιση. Η συγκέντρωση της ιδιοκτησίας και της χρήσης γης σε λίγα χέρια έχει προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς και οι μικροί και μεσαίοι αγρότες βρίσκονται σε κατάσταση ασφυξίας. Υπάρχει όντως τεράστιο κοινωνικό ζήτημα φοροαποφυγής, ιδίως για τους μεγάλους αγρότες, όπως και τεράστιο ζήτημα μη καταβολής ασφαλιστικών εισφορών. Οι μικρομεσαίοι αγρότες αισθάνονται αποδυναμωμένοι και δύσπιστοι λόγω της αποτυχίας των συνεταιρισμών, με την εκτεταμένη διαφθορά που παρατηρήθηκε για χρόνια.
Επιπλέον, η συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ έφερε την εξάρτηση από τις επιδοτήσεις που κυμαίνονται στα 2-3 δις ευρώ το χρόνο. Η διασπάθιση του κοινοτικού χρήματος και η κληρονομική μεταβίβαση των δικαιωμάτων στην επιδότηση είναι καταστάσεις που πνίγουν τους νέους αγρότες. Τέλος, η σκανδαλώδης πώληση της (βαθιά προβληματικής) ΑΤΕ έχει αφήσει τον αγροτικό τομέα χωρίς εξειδικευμένο πιστωτικό θεσμό.
Υπάρχει όμως κανείς που σοβαρά πιστεύει ότι τα φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα του Τρίτου Μνημονίου στοχεύουν, ή βοηθούν με οποιονδήποτε τρόπο στην ανασυγκρότηση του ελληνικού αγροτικού τομέα; Τα μέτρα έχουν εισπρακτικό χαρακτήρα με στόχο να επιτευχθούν τα πλεονάσματα για τα οποία δεσμεύτηκε για μια ακόμη φορά η χώρα. Τα αποτελέσματά τους θα είναι καταδίκη για τους μικρομεσαίους αγρότες που ήδη βρίσκονται στα όρια.
ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΚΤΟΣ ΟΝΕ
Η πραγματικότητα είναι ότι δεν θα βρεθεί εναλλακτική λύση για τον αγροτικό τομέα όσο η χώρα θα βρίσκεται σε καθεστώς Μνημονίων. Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι η απόρριψη των Μνημονίων σημαίνει απαραίτητα έξοδο από το ευρώ, η οποία μπορεί να γίνει η απαρχή μιας επαναδιαπραγμάτευσης της σχέσης της χώρας με την ΕΕ, ώστε να αλλάξει το υφιστάμενο παραγωγικό μοντέλο και να προσαρμοστεί στις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής οικονομίας. Είναι καθαρή τρομοκρατία να λέγεται ότι ο αγροτικός τομέας θα χάσει τις επιδοτήσεις, αν βγούμε από την ΟΝΕ. Αντίθετα, μπορεί να επωφεληθεί από την αποδέσμευση από το ευρώ και να τονώσει τις εξαγωγικές του δυνατότητες, όπως και τις δυνατότητες υποκατάστασης των αγροτικών εισαγωγών.
Η επιθυμητή αναδιάρθρωση του αγροτικού τομέα είναι εφικτή μόνο με συνολικό εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης στο πλαίσιο της εξόδου από την ΟΝΕ. Το σχέδιο πρέπει να περιλαμβάνει την αναδημιουργία από μηδενική βάση ενός αποτελεσματικού θεσμικού πλαισίου για τους μικρομεσαίους αγρότες, όπως Συνεταιρισμούς και Ομάδες Παραγωγών. Πρέπει επίσης να προβλέπει επαρκή χρηματοδότηση των αγροτών μέσα από ένα νέο εξειδικευμένο φορέα, δηλαδή τη δημιουργία μιας νέας ΑΤΕ με δημόσιο χαρακτήρα που δεν θα πάσχει από τις στρεβλώσεις και τα λάθη του παρελθόντος.
Η αγροτική αναδιάρθρωση είναι αδύνατη χωρίς ενίσχυση της έρευνας σε θέματα παραγωγικής διαδικασίας, νέων τεχνικών στις καλλιέργειες και καλλιεργητικών εφοδίων, αντιστρέφοντας τη μνημονιακή αποδυνάμωση οργανισμών, όπως ο ΕΘΙΑΓΕ, που μπορούν να συμβάλλουν στη σωστή κατεύθυνση. Η αναζωογόνηση του αγροτικού τομέα, τέλος, απαιτεί την άρση των επιβαρύνσεων με την μορφή φόρων και τελών στο κόστος παραγωγής, όπως του παράλογου ΕΝΦΙΑ σε ακίνητα που χρησιμοποιούνται στην παραγωγική διαδικασία, όπως καλλιεργήσιμη γη, αποθήκες συγκέντρωσης, συσκευασίας, μεταποίησης και διάθεσης προϊόντων, σταβλικές και αλιευτικές εγκαταστάσεις.
Η αλλοπρόσαλλη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δε βοηθάει στην ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα, αλλά την κάνει δυσκολότερη. Τρία παραδείγματα αρκούν.Πρώτον, ο νέος φόρος στο κρασί για να μην ανεβεί ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση πλήττει ευθέως ένα από τα δυναμικότερα κομμάτια της ελληνικής γεωργίας. Δεύτερο, η έλλειψη σχεδίου για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης αποθαρρύνει την παραγωγή τεύτλων στον κάμπο της Μακεδονίας και αλλού. Τρίτο, η διστακτικότητα στην επαναλειτουργία της κλωστοϋφαντουργίας δεν βοηθάει – όπως όφειλε – στην παραγωγική αξιοποίηση του ελληνικού βάμβακα, αλλά τον αφήνει να εξάγεται ως πρώτη ύλη στην Τουρκία και αλλού.
Η ελληνική γεωργία, κτηνοτροφία και αλιεία, με τους έμπειρους ανθρώπους που διαθέτουν, έχουν σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης, οι οποίες όμως απαιτούν σχέδιο για να γίνουνπραγματικότητα. Με μνημονιακά εισπρακτικά μέτρα, «τακτοποιήσεις» εκκρεμοτήτων υπό συνεχή πίεση και εξάρτηση από τις επιδοτήσεις δεν θα υπάρξει πρόοδος. Χρειάζονται κίνητρα για την εγκατάσταση νέων ανθρώπων στο αγροτικό επάγγελμα με μέριμνα για την συνεχή επιμόρφωση τους στις νέες πρακτικές και τεχνολογίες.
Χρειάζεται επίσης ένα νέο μοντέλο διαχείρισης του γεωργικού προϊόντος από τη συγκομιδή, τη μεταφορά, την τυποποίηση, την επεξεργασία, έως και την διάθεση στον τελικό καταναλωτή. Η περιορισμένη παρουσία του ελληνικού αγροτικού προϊόντος στις ευρωπαϊκές αγορές, για παράδειγμα, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αδυναμία αποτελεσματικής εμπορίας σε συνεργασία με τις μεγάλες αλυσίδες του εξωτερικού. Χωρίς νέες και υγιείς συνεταιριστικές οργανώσεις, το πρόβλημα δε μπορεί να λυθεί.
Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε παντελώς αναξιόπιστη και η πολιτική που ακολουθεί είναι καταστροφική για τη χώρα. Οι αγρότες δικαιολογημένα έχουν ξεσηκωθεί. Δεν φτάνει όμως η διαμαρτυρία. Τώρα είναι η ώρα για ουσιαστικές προτάσεις ανασυγκρότησης του ελληνικού αγροτικού τομέα. Οι αλλαγές είναι εφικτές με τις δικές μας δυνάμεις. Αρκεί να ξεφύγουμε από το ασφυκτικό μνημονιακό πλαίσιο που μας επιβάλλουν ξένοι και εγχώριοι παράγοντες, πλήττοντας την κοινωνική και εθνική μας υπόσταση.
*Πηγή: costaslapavitsas.blogspot.gr

ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΟΝ ΛΑΦΑΖΑΝΗE-mailΕκτύπωσηPDF
231/2016 
Του ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ*
Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θ. Δρίτσας, ενημερώθηκε για την πώληση (παραχώρηση) ποσοστού 67% των μετοχών του ΟΛΠ από το δελτίο Τύπου του ΤΑΙΠΕΔ, όπως και εμείς οι απλοί θνητοί. Αυτό τουλάχιστον αναφέρει ο ίδιος ο υπουργός και ποιοι είμαστε εμείς που θα τον αμφισβητήσουμε. Ο υπουργός είπε πως θα ζητήσει αναλυτική ενημέρωση για την απόφαση αυτή να δοθεί ουσιαστικά στην COSCO ο έλεγχος του λιμανιού το οποίο ανήκει (ε) στην επικράτεια του υπουργείου του. Παραμένει άγνωστο, πώς και αν θ' αντιδράσουν σ' αυτήν την πώληση οι κυρίες Εύη Καρακώστα και Ελένη Σταματάκη, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες τον περασμένο Οκτώβριο είχαν συμμετάσχει σε διαδήλωση κατά της συγκεκριμένης πώλησης.
Επανερχόμαστε στον υπουργό όμως. Υπάρχει ένα βασικό ερώτημα. Όταν πληροφορηθεί περισσότερο γι' αυτήν την πώληση, τι ακριβώς σκέφτεται να κάνει; Θα παραμείνει βουλευτής και υπουργός, αλλά ενημερωμένος πια υπουργός, σαν να μην συνέβη τίποτα; Θα παραμείνει στις ίδιες θέσεις, αλλά θα εκφράζει τη διαφωνία του με την πώληση; (Δηλαδή κατά κάποιο τρόπο θα αυτοτρολάρεται, όπως κάνουν άλλοι υπουργοί που δηλώνουν ότι συμφωνούν με τις αντιδράσεις διαμαρτυρίας κοινωνικών σε κυβερνητικές αποφάσεις, παρ' ότι οι ίδιοι τις ψηφίζουν;). Θα παραιτηθεί από τις θέσεις του, επειδή διαφωνεί με την πώληση όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν;
Αναμένοντας τις αντιδράσεις του υπουργού, να υπενθυμίσουμε δυο αντικειμενικά δεδομένα: 1) Την πώληση του ΟΛΠ την προβλέπει το τρίτο μνημόνιο (το αναφέρει ξεκάθαρα), το οποίο ψήφισε και ο κ. Δρίτσας και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (όσοι δεν ήταν στην προηγούμενη Βουλή, αποδεχόμενοι να είναι υποψήφιοι ενός κόμματος που ψήφισε το μνημόνιο, ουσιαστικά το αποδέχονται και αυτοί) 2) την πώληση του ΟΛΠ την προέβλεπε η πρόταση 47 σελίδων (ένα μνημόνιο δηλαδή), την οποία στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων είχε κάνει η ίδια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τον περασμένο Ιούνιο στους δανειστές. Πριν, δηλαδή, υπογραφεί το τρίτο μνημόνιο, η ελληνική κυβέρνηση είχε περιλάβει στις προτάσεις της τη συγκεκριμένη πώληση.
Ο κ. Δρίτσας έχει την ακόλουθη στάση, απέναντι σε αυτά τα δεδομένα: Ήταν υπουργός τον Ιούνιο, όταν η κυβέρνησή του πρότεινε στους δανειστές (και) την πώληση του ΟΛΠ. Ήταν ανάμεσα σε αυτούς του βουλευτές που ψήφισαν το μνημόνιο, που προβλέπει την πώληση. Είναι υπουργός της νέας (μνημονιακήςπια) κυβέρνησης που προώθησε την πώληση. Νομίζω ότι κάτι συμβαίνει με τον κ. Δρίτσα και τις όποιες ενστάσεις του αναφορικά με την πώληση.
Τι συμβαίνει, θα πρέπει να το πει ο ίδιος. Κυρίως σ' εκείνους που απευθυνόταν όταν δήλωνε πως διαφωνεί με την πώληση. Αυτό που εμείς πρέπει να πούμε είναι πως είναι προτιμότερη η στάση πρώην συναδέλφων του κ. Δρίτσα στο ίδιο κόμμα. Εκείνων που μετά την υπογραφή του τρίτου μνημονίου πήγαν σπίτι τους ή δοκίμασαν την τύχη τους με άλλα κόμματα. Ανεξάρτητα από τον βαθμό συμφωνίας ή διαφωνίας με τις επιλογές τους, έχει σημασία ότι υπερασπίστηκαν τις απόψεις τους μέχρι τέλους με την ίδια συνέπεια. Προτιμώ δηλαδή τον Λαφαζάνη από τον Δρίτσα. Ο οποίος (Λαφαζάνης), άλλωστε, έκανε μια επιλογή μεκόστος. Απώλεια βουλευτικής, ενδεχομένως και υπουργικής, θέσης με όλα τα παρεπόμενα και αυτονόητα οφέλη…
*Δημοσιεύθηκε στο LIBERAL την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Η ρωσική Αεροπορία εξαΰλωσε ισλαμιστές στα σύνορα Συρίας-ΤουρκίαςΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΗ ΛΑΤΤΑΚΕΙΑ - ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η "ΜΗΤΕΡΑ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ" ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ

23/01/2016

Translate this page: EN FR DE ES RU AR
του Βασίλη Καπούλα
Η Ρωσική Αεροπορία βομβάρδισε το συνοριακό πέρασμα Bab Al-Hawa στα σύνορα με την Τουρκία στην επαρχία της Ιντλίμπ και κατέστρεψε αποθήκες οπλισμού της al-Nusra Front και FSA καθώς και νέο κoμβόι ενισχύσεων και πυρομαχικών στέλνοντας ηχηρή απάντηση στις απειλές του Ρ.Τ.Ερντογάν.
Tα άσχημα νέα για την al-Nusra ξεκίνησαν από την Τετάρτη όταν ανακοίνωσε τον θάνατο δύο διοικητών της, των Abu Hazim και Lyad Al-Adel, μετά από επιτυχημένη ενέδρα των ρωσικών ειδικών δυνάμεων στην πόλη Ariha της Ιντλίμπ ενώ στην Daraa σε νέα ενέδρα σκοτώθηκαν τρεις ισλαμιστές της και ο διοικητής της ταξιαχίας"Omari" Leader στον δρόμο για El Karak.
Την ίδια μοίρα είχε και ο διοικητής της Ahrar al-Sham.
Οι ισλαμιστές των FSA, ISIS και Ahrar Sham όμως ξεκίνησαν να σφάζονται μεταξύ τους στο Χαλέπι όπως θα δείτε σε εικόνες παρακάτω.
Στη Λαττάκεια ο συριακός Στρατός με τους συμμάχους του κατέλαβε ακόμη δύο στρατηγικής σημασίας λόφους στα βουνά των τουρκομάνων μετά από σφοδρές μάχες με τους ισλαμιστές της Jabhat Al-Nusra και FSA και συγκεκριμένα τα υψώματα Jabal Kazbar και Jabal Al-Sindiyan.
Οι δύο αυτοί λόφοι είναι δίπλα στην στρατηγική πόλη Al-Rabi’yah, το προπύργιο του FSA στη Λαττάκεια, και νότια των τουρκικών συνόρων με την Λαττάκεια. Αυτό σημαίνει ότι ο συριακός Στρατός είναι πολύ κοντά στο να σφραγίσει τα τουρκικά σύνορα με τη Λαττάκεια στο σημείο αυτό.
Ταυτόχρονα ο συριακός Στρατός προχωρεί από δύο διαφορετικούς άξονες στη Λαττάκεια: από το Jabal Al-Akrad στο οποίο κατέλαβε τα χωριά Ruweisat Al-Nimr, Al-Duwayrakah και από το Jabal Al-Turkmen.
Στο τελευταίο κατάφερε να ανακαταλάβει 7 χωριά τις τελευταίες ημέρες και συγκεκριμένα τα Khan Al-Jouz, Baghtos, Ras Al-Ghazal, Katf Kamoa, Khanda Morek, Ghanaymiyah, ‘Ara ενώ ανέκτησε τον έλεγχο των κοιλάδων Ras Ghazal και Ras al-Kabir.
Επιπλέον σύμφωνα με πληροφορίες ελέγχει τα Kindeissieh και Sukariah, Khanadiq, Kindeissieh, Kezbar και Sendian, στα βόρεια περίχωρα της Λαττάκεια .
Επόμενος στόχος είναι τα χωριά Al-Rabi’yah, Kabani και Kinsibba. όλα προπύργια των ισλαμιστών κοντά στα τουρκικά σύνορα με τη Λαττάκεια.
Προσοχή όλα τα βίντεο περιέχουν σκληρές εικόνες. Είναι μια πρόγευση του τι θα ακολουθήσει στο Χαλέπι όπου ξεκινάει η "μητέρα όλων των μαχών" καθώς η Λαττάκεια θεωρείτει πλέον "τελειωμένη υπόθεση"....
Στο βόρειο Χαλέπι οι ισλαμιστές του ISIS και FSA σφάχτηκαν μεταξύ τους   Νέο στρατόπεδο εκπαίδευσης ισλαμιστών κατά μήκος των συνόρων Συρίας-Τουρκίας        

Στο βόρειο Χαλέπι οι ισλαμιστές του ISIS και FSA σφάχτηκαν μεταξύ τους    Νέο στρατόπεδο εκπαίδευσης ισλαμιστών κατά μήκος των συνόρων Συρίας-Τουρκίας                   
                 
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Στο βόρειο Χαλέπι οι ισλαμιστές του ISIS και FSA σφάχτηκαν μεταξύ τους
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Νέο στρατόπεδο εκπαίδευσης ισλαμιστών κατά μήκος των συνόρων Συρίας-Τουρκίας
Embedded image permalink
Embedded image permalink