Ανδρέας - Τσίπρας: Ο χαρισματικός και το ηλίθιο ανδρείκελο…

24-1-2016


Οι θλιβεροί επικοινωνιολόγοι επιχείρησαν απεγνωσμένα να «φορέσουν» στον Τσίπρα, κάποια χαρακτηριστικά του Ανδρέα: φωνητικών απομιμήσεων, πόζας, μορφασμών, λεκτικών σχημάτων κ.λπ… Μια προσπάθεια των επικοινωνιολόγων που καθιστούσε τον Τσίπρα μια γελοιογραφική απομίμηση του Ανδρέα, δηλαδή γελοίο τον ίδιο.

Ήταν τέτοια η αντίφαση ανάμεσα στο πολιτικό μέγεθος και τη χαρισματική προσωπικότητα του Ανδρέα με αυτήν του Τσίπρα (ραχιτική και χαζοχαρούμενη) που προκαλούσε το γέλιο: Ήταν σαν να φόραγες τα παπούτσια ενός γίγαντα στα πόδια ενός νάνου… 

Μπορεί να έχει κάποιος οποιαδήποτε γνώμη για τον Ανδρέα,αλλά δεν μπορεί να μην παραδεχτεί ότι ήταν ένας ηγέτης υψηλού θεωρητικού και πολιτικού διαμετρήματος, ένα πολιτικό μέγεθος διεθνούς εμβέλειας και ακτινοβολίας. 

Καμία σύγκριση με τον Τσίπρα δεν μπορεί να γίνει. Τα πολιτικά μεγέθη είναι ανόμοια… 


Διαβάζοντας τη συμπεριφορά του Ανδρέα απέναντι στη «σιδηρά κυρία», τη Θάτσερ
, και έχοντας νωπή στη μνήμα μας την ταπεινωτική προσβολή του Σόιμπλε προς τον Τσίπρα («Είναι η εφαρμογή, ηλίθιε!»), δεν αντέξαμε τον πειρασμό να γράψουμε αυτό το σχόλιο, ακριβώς διότι απαστράπτει στις δύο συμπεριφορές (Ανδρέα-Τσίπρα), η τεράστια διαφορά των δύο πολιτικών μεγεθών… 

Ο Ανδρέας που τα ρίχνει κατακέφαλα και αφ υψηλού στη Θάτσερ, που προκαλεί αμηχανία στους ευρωπαίους ηγέτες (τους πολύ ανώτερους του Σόιμπλε) και ο Τσίπρας που τρώει κατακεφαλιές, γίνεται δραματικά καταγέλαστος και συμπεριφέρεται σαν χαζοχαρούμενο ανδρείκελο… 

Τον Τσίπρα τον ταπείνωσε βάρβαρα ο Γερμαναράς «και μόνο …ευχαριστώ που δεν του είπε! 

Αντίθετα ο Ανδρέας δεν δίστασε να εξευτελίσει τη Θάτσερ λέγοντάς της: «Κυρία μου, μας έχετε σπάσει τα αρχίδια»!!! 



 
Τι σχέση, λοιπόν, μπορεί να έχει ο Ανδρέας με το ανθρωπάκι τον Τσίπρα που τον ταπεινώνουν πολυεδρικά όλα τα παράσιτα των μαφιόζων του χρήματος;;;

Πώς ο Ανδρέας Παπανδρέου ξεφτίλισε τη Θάτσερ σε Σύνοδο Κορυφής

 «Κυρία μου, μας έχετε σπάσει τα @ρχίδια»


ΚΥΡΙΑΚΗ 24-1-2016
Έγραφα τις προάλλες για την περιβόητη 
«ώρα ΠΑΣΟΚ», τη συνήθεια των στελεχών 
του να προσέρχονται στα ραντεβού τους με
 μεγάλη καθυστέρηση. Τον κανόνα αυτό δεν 
παραβίασε ο Ανδρέας Παπανδρέου ούτε για
 χάρη της σιδηράς κυρίας της Μ. Βρετανίας 
Μάργκαρετ Θάτσερ, οι σχέσεις με την οποία 
ήταν ιδιαίτερα τεταμένες.






Η Βρετανίδα πρωθυπουργός σχεδόν μισούσε
 τον Ανδρέα, πρώτον γιατί ήταν αντίθετοι 
πολιτικά, δεύτερον.... γιατί η Ελλάδα διατηρούσε
καλές σχέσεις με τους Άραβες, τρίτον γιατί
 δεν άντεχε να ακούει όσα λέγονταν για τις 
ερωτικές επιδόσεις του και τέταρτον γιατί της είχε κάνει δύσκολη τη ζωή από τότε που άρχισε να
διεκδικεί την καθιέρωση των Μεσογειακών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων, το κόστος των οποίων
 θα πλήρωνε μεταξύ άλλων και η Μ. Βρετανία.

Σε μία σύνοδο κορυφής των ηγετών της τότε ΕΟΚ, η κόντρα ανάμεσα τους ξεπέρασε όλα τα όρια.
Η Θάτσερ έφερνε συνεχώς αντιρρήσεις και ο Ανδρέας δεν μπόρεσε να κρατηθεί. «Κυρία μου, μας
 έχετε σπάσει τα αρχίδια», της είπε, προκαλώντας το μειδίαμα των άλλων ηγετών και την οργή της
 ίδιας.

Εκείνη την ώρα, όμως η Θάτσερ δεν είπε τίποτα.

Όταν, όμως η χώρα της ανέλαβε την προεδρία της ΕΟΚ έκανε την πρωτοφανή πολιτική απρέπεια
 να μην έρθει στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της περιοδείας της στις ευρωπαικές πρωτεύουσες για την
 προετοιμασία της συνόδου κορυφής.

Όταν αντιλήφθηκε τη γκάφα της, ζήτησε από τον Ανδρέα να πάρουν μαζί το πρωινό στο ξενοδοχείο
 που έμεναν όλοι οι ηγέτες. Το ραντεβού είχε οριστεί για τις 8 και 30, αλλά ο Έλληνας πρωθυπουργός
 μέχρι την ώρα εκείνη κοιμόταν και κανείς δεν τολμούσε να τον ξυπνήσει.

Το τόλμησε, κάποια στιγμή ο διπλωματικός του σύμβουλος Χρήστος Μαχαιρίτσας που τον έπεισε να
 πάει στο ραντεβού έστω και σε ώρα ΠΑΣΟΚ, δηλαδή με μεγάλη καθυστέρηση.

Η πανίσχυρη Θάτσερ με το ζόρι συγκράτησε την οργή της. Είναι, όμως βέβαιο ότι τίποτε δεν θα τη 
συγκρατούσε αν ήξερε ελληνικά και καταλάβαινε τι είπε γι αυτήν ο Ανδρέας στο ασανσέρ του
 ξενοδοχείου.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός συνοδευόταν από τον τότε υπουργό των Εξωτερικών 
Γιάννη Χαραλαμπόπουλο, στον οποίο γύρισε και είπε πονηρά. «Γιάννη αυτή τη γαμάς;»
 Ο Χαραλαμπόπουλος έγινε κατακόκκινος, η Θάτσερ τους κοίταξε περίεργα και ο Ανδρέας είχε
 σκάσει στα γέλια...



 http://kafeneio-gr.blogspot.com/2016/01/blog-post_771.html#ixzz3yBeorRnQ

Είμαστε FEROGιανοί!..

24-1-2016

     Το blog πιστεύει (εντελώς σοβαρά) πως δεν υπάρχει πιάκανένας λόγος ύπαρξης αυτού του κράτους.
     Δεν υφίσταται καν ως κράτος-χώρα, μιά οντότητα που είναι σεβαστή πρώτα απ' αυτούς που την απαρτίζουν, και μετά κι απ' όλους τους άλλους.

     Εδώ τί έχουμε;
     Ως κεφαλή, και Πρόεδρο της Δημοκρατίας (λεμε τώρα!) ένανδειλό ραγιά, ένα αμφιβόλου αξίας και ευφυίας ανθρωπάκι,
     ..που αφού ψήφισε ''ναι, σε όλα'' για όλα τα μνημόνια,διορίστηκε από τον ιδεολογικό του εχθρό (ξαναλέμε τώρα!) στην θέση που βρίσκεται,
     ..ώστε να βρίσκεται σε θέση
να γυρνά ανά τας χώρας και τας ηπείρους, να δίνει συνεντεύξειςεκθειάζοντας τους καταστροφείς της χώρας του (;), και να εκστομίζει απίστευτες μ@λακίες του τύπου: ''Η Ελλάδα δεν μπορεί να επιβιώσει εκτός Ε.Ε.''!

     Μετά, δεύτερο ''τη τάξη'' αλλά πρώτον στην απατεωνιά στο ψέμα και τον δωσιλογισμό, έχουμε έναν πρωθυπουργό που όλο ''διαπραγματεύεται'',
     ..ασκώντας  κωλυσιεργία, δίνοντας χρόνο στα ΜΜΕ να κάνουν την κατάλληλη πλύση εγκεφάλου στον όχλο, που σαν έτοιμος από καιρό χάβει αμάσητη την προπαγάνδα των συστημικών-καθεστωτικών ραδιοτηλεοπτικών καναλιών.

     Και τέλος, τον ''περί ού'' ο λόγος λάο, ο οποίος ψοφάει για ψέμα και για κοροϊδία. Δώσε τουπαπατζηλίκι και νταβατζηλίκι και πάρε του την ψυχή.
     Μπούκωσέ τον αισχρά ψέματα, βάλ' του Αδώνηδες να τσιρίζουν μέσα στ' αυτιά του μέρα-νύχτα, λασπολόγησε όσους νοιάζονται πραγματικά γι αυτόν, γ@μα του τη ζωή, δείρε τον, μαστίγωσέ τον, ταπείνωσέ τον,
     ..κι αυτός θα αισθανθεί άρχοντας, και θα σε σηκώσει κορώνα στο κεφάλι του, αφέντη και τύραννο, εσένα και το σόϊ σου για γενιές και γενιές.

     Είναι αυτό κράτος; Είναι χώρα
     Χίλιες φορές αναγνωρισμένο προτεκτοράτο τεχνοκρατών αποικιοκρατών, 
     ..παρά ξεφτιλίκι των μετρίων και των ντόπιων φελλών κάθε είδους. 
     Χίλιες φορές να τα δώσουμε στον φον-σακάτη γιατί έτσι γουστάρουμε,
     ..παρά να μας πιάνει κορόϊδα ο κάθε Κούλης, ο κάθε Πάκης, κι ο κάθε ''αριστερούλης'' συμπλεγματικός και στερημένος.

    Ζήτω το γερμανικό προτεκτοράτο Νοτίου Ευρώπης!
    Ζήτω η FEROG ( Former Ellenic Republic Of Greece )!..

     

Είναι η Ευρώπη, Τσίπρα


του Γιάννη Λαζάρου 

Το ότι απευθύνθηκε στον Τσίπρα η παραφρασμένη ρήση «είναι η εφαρμογή, ανόητε» το ένιωσε και το τελευταίο μπρόκολο στην υφήλιο. Το έδειχνε η χαιρεκακία στο στυγνό πρόσωπο του φασίστα Σόιμπλε αλλά και η γλώσσα του σώματος του κατά τα άλλα αξιοπρεπούς πρωθυπουργεύοντος διορισμένου υπαλλήλου του ιδίου φασίστα στην αποκαλούμενη ακόμη Ελλάδα. 
Κάτι έπρεπε να απαντήσει και το κουρδιστό λούτρινο της αριστεράς, έτσι αφού αερολόγησε μέσα στον εξευτελισμό του ζήτησε περισσότερη Ευρώπη. Θα μπορούσε βέβαια στα πλαίσια της διπλωματίας να απαντήσει ως ελεύθερος άνθρωπος πολύ απλά παραφράζοντας κι αυτός την παράφραση του ναζιστή: «Είναι η Ευρώπη, ανόητε».
Ως ελεύθερος και σκεπτόμενος θα μπορούσε να του θυμίσει την ανοιχτή πληγή του πλανήτη που ονομάζεται Ευρώπη. Μια πληγή που αιώνες τώρα δεν αφήνει σε ησυχία τον οποιονδήποτε λαό από την Ασία μέχρι την Αφρική και την Νότια Αμερική μόνο και μόνο για το κέρδος. Από όπου και να την πιάσεις την «πολιτισμένη» Ευρώπη βρωμάει σαπίλα και αίμα. Πουλώντας «πολιτισμό» και Θεό, σκότωσε λεηλάτησε διέλυσε και σκλάβωσε λαούς και ηπείρους. 
Αν ήθελε και για να μην μπλέξει με την αιματοβαμμένη ιστορία της Ευρώπης θα μπορούσε να προσθέσει στην παράφραση το «Είναι η Ευρώπη και ειδικά η Γερμανία, ηλίθιε». Να του κάνει μια ανασκόπηση με λίγα λόγια για την πορεία και τα θέλω αυτής της χώρας από τον Α' παγκόσμιο πόλεμο μέχρι σήμερα. Να του θυμίσει πόσο αίμα και πόνος στον βωμό της κυριαρχίας ενός λαού που κάθε λίγο και λιγάκι σκοτώνει, σφάζει, λεηλατεί. διότι θέλει τον πλούτο για πάρτη του. Όλον τον πλούτο, όλων των λαών. Αυτή ήταν είναι και θα είναι η πολιτική της Γερμανίας έστω κι αν σήμερα ο ναζίστας Σόιμπλε αντί για την σβάστικα φοράει γραβάτα. 
Αντ' αυτού ζήτησε περισσότερη Ευρώπη. Δεν χόρτασαν θάνατο οι Ευρωπαίοι στην Ελλάδα, δεν χόρτασαν δυστυχία, θέλουν κι άλλα συνεπικουρούμενοι από στρατιές Ευρωπαϊστών ελληνόφωνων ανδρείκελων. Αν ήταν θέμα πολιτικής ή ιδεολογίας θα μπορούσες να τους αντιπαλέψεις. Όμως δεν είναι τίποτε από αυτά. είναι απλά θέμα δουλοπρέπειας και ραγιαδισμού. Είναι θέμα κουκουλοφορίας. Τόσο απλά όπως έδιναν τους αγωνιστές την περίοδο της Ναζιστικής κατοχής, έτσι σήμερα συντάσσονται με τα Ευρωπαϊκά κόμματα (ναι, υπάρχουν) στην Ελλάδα και προσκυνάνε τους πάντες για το τομάρι τους. 
Η Ελλάδα δεν μπορεί να καυχηθεί πως τα τελευταία διακόσια χρόνια υπήρξε ανεξάρτητο κράτος, όμως όλα αυτά τα χρόνια υπήρχαν και τα προσχήματα που κρατούσαν τόσον οι εξουσιαστές όσο και οι εντόπιοι εντολοδόχοι. Οι λόγοι ήταν πολλοί, από την χρησιμοποίηση του στρατού της (λέγε με ΑΝΤΑΝΤ) μέχρι και την εκμετάλλευση της γεωστρατηγικής θέσης. Από την στιγμή που εξέλειπαν οι λόγοι αυτοί τα προσχήματα δεν έχουν θέση στο αλισβερίσι κατακτητών και υπόδουλων. 
Είναι ο έβδομος χρόνος που ο κάθε «πολιτισμένος» Ευρωπαίος βγαίνει και λοιδορεί ένα λαό που μπορεί να ζήσει και να μεγαλουργήσει όπως κάθε λαός άλλωστε, αν δεν έχει στο κεφάλι του κεχαγιά ή θεσμούς όπως τους αποκαλεί ο Τσίπρας. 
Ποια Ευρώπη, ρε Τσίπρα; Αυτή που σου δίνει δώρο ένα Μικελάντζελο και σφάζει ανελέητα έναν λαό; Αυτή που θέλει να έχει ρυθμό η δυστυχία που σπέρνει και ξεχνιέται με ένα Βιενέζικο βάλς; Αυτή που μπορεί να πουλήσει και δέκα εκατομμύρια δολάρια  την δυστυχία της Γκέρνικα αποτυπωμένη σε ένα καμβά; 
Ποια Ευρώπη ρε Τσίπρα; Αυτή που μεγαλούργησε στην Αλγερία; Αυτή που ταύτισε την ομορφιά ενός Εντελβάις με το αίμα αδικοχαμένων; Αυτή που έσφαξε τους Σέρβους συνεπικουρούμενη από την πέραν του Ατλαντικού κορασίδα της;  
Ποια Ευρώπη ρε Τσίπρα; Αυτή που με βασιλείες ή αυτοκρατορίες από Ναπολέοντες μέχρι Χιτλεράδες δεν αφήνει ανάσα ποτέ για κανέναν λαό; 
Αυτά φυσικά δεν μπορεί να τα σκεφτεί ένα δουλικό. Γι αυτό και μέσα στον συρφετό της πανευρωπαϊκής δουλικότητας υπήρξε και ένας Ντα Βίντσι και οι όμοιοί του, ένας Θερβάντες και οι όμοιοί του και πάει λέγοντας. Στο τέλος η πλειοψηφία των άχρηστων αιμοδιψών  αυτούς πουλάει χωρίς να καταλαβαίνει ποτέ την αξία τους. Όπως ακριβώς πουλάς εσύ και οι όμοιοί σου αυτό που δεν θα καταλάβετε ποτέ. Την Πατρίδα.

στον Τοίχο