Οι πονηροί μας κάνουν μπλόκο


του Γιάννη Λαζάρου
Όσο ανακατεύονται ή παίρνουν πόζα αγωνιστή μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες κομματοσυνδικαλιστές (ιδίως των μνημονιακών κομμάτων) αλλά και πρώην συριζαίοι που τώρα έγιναν Λαφαζανικοί δημιουργώντας νέα αναχώματα στην δίκαιη οργή του λαού, οι όποιοι αγώνες των αγροτών, των επιστημονικών κλάδων και των επαγγελματιών είναι τελειωμένοι όσο κι αν τραβήξουν απεργίες, μπλόκα και διαμαρτυρίες.
Όλοι γνωρίζουν πως το πρόβλημα δεν λύνεται με το να πέσει ο πεσμένος Τσίπρας για να αναλάβει ο επόμενος όπως κι αν λέγεται. Εκτελεστής εντολών θα είναι κι αυτός κι ας βαφτίσουν όπως θέλουν την επόμενη κυβέρνηση.
Ειδικά για το αγροτικό θέμα, που είναι το σοβαρότερο, φαίνεται ξεκάθαρα ότι γίνεται ξανά μία προεκλογική περίοδος στις εθνικές οδούς και στα μπλόκα. Οι αγρότες αυτή την στιγμή δεν ξέρουν τι ακριβώς απαιτούν αφού από τη μια μεριά θέλουν τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις (δεν αρνήθηκαν τα 3,6 δις που "έκλεισε" γι' αυτούς η κυβέρνηση με την Ε.Ε) και από την άλλη θέλουν να είναι φορολογούμενοι ειδικής κατηγορίας κάτω όμως από την επίβλεψη της Ε.Ε.
Η ενημέρωση για τα σοβαρότατα θέματα που πανευρωπαϊκά και παγκόσμια αλλάζουν στην αγροτική οικονομία τούς αφήνουν παντελώς αδιάφορους ζητώντας απλά "συζήτηση για το ασφαλιστικό από μηδενική βάση". Εννοούν τη μηδενική βάση προ του Μνημονίου 3 και όχι τη μηδενική βάση προ του Μάαστριχτ και των αποφάσεων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής που υπέγραψαν οι Πασοκονδκράτες ηγέτες στηριζόμενοι από τους αγροτοπατέρες που κρατούν σήμερα τα πανό.
Ζητούν από τους εφαρμοστές των Μνημονίων να ακυρώσουν μέρος του Μνημονίου που αφορά αποκλειστικά το ασφαλιστικό και το φορολογικό χωρίς να κάνουν οποιαδήποτε νύξη στο όλον του Μνημονίου που πάλι θα τους ακυρώσει αφού οι εφαρμοστικοί νόμοι είναι φτιαγμένοι για να ακυρώσουν την ίδια την αγροτική οικονομία όπως την ξέρουμε σήμερα. Ακόμη κι αν διατηρούνταν οι νόμοι για τους αγρότες χωρίς καμία αλλαγή αυτά που αλλάζουν δίπλα τους θα τους αναγκάσουν σε αναγκαστική εξαθλίωση όπως συνέβη σε επαγγέλματα που χτυπήθηκαν ανελέητα.
Δεν μπορείς να θέλεις να είσαι ανεξάρτητος αλλά να επικροτείς της συμβολαιακές καλλιέργειες μέσω Τραπεζών. Δεν μπορείς έχεις κέρδος από την στιγμή που τα εισαγόμενα προϊόντα έχουν το 1/10 της τιμής του εγχώριου προϊόντος. Καμία αντίδραση για το γάλα των 10 ημέρων που αφήνει διάπλατα την εισαγωγή "φρέσκου" γάλακτος σε τιμές που το ελληνικό να φαντάζει είδος πολυτελείας. Δεν μπορείς να υπερασπιστείς ούτε την γη σου από την στιγμή που το ίδιο το κράτος δίνει για ενοίκιο δημόσια καλλιεργήσιμη γη σε ιδιώτες. Θα παλεύει ο μικρομεσαίος αγρότης με τα 100 στρέμματα απέναντι στον ιδιώτη που θα έχει με συμβόλαιο 1,000-2,000  στρέμματα τις εγκαταστάσεις του οποίου θα τις χαρακτηρίζει το κράτος ως επενδύσεις εθνικής σημασίας.
Παρόμοιες αλλαγές στην οικονομία έχουν ξαναγίνει. Κατά την βιομηχανική επανάσταση στην Αγγλία χύθηκε αίμα, φυλακίστηκαν άνθρωποι γιατί διεκδικούσαν την ζωή τους ως οικοτέχνες, ελεύθεροι παραγωγοί και βιοτέχνες αλλά δεν ανέκοψαν με τίποτε την "εξέλιξη". Κατέληξαν ακόμη και τα δισέγγονά τους να καταπιούν την πρόοδο και να γίνουν εργάτες των μεγάλων συμφερόντων.
Το ίδιο πράγμα θα συμβεί και με την αγροτική οικονομία η οποία είναι το μεγαλύτερο κομμάτι της κάθε εθνικής οικονομίας. Οι σημερινοί αγρότες θα καταλήξουν εργάτες γης, οι κτηνοτρόφοι εργάτες γαλακτοβιομηχανιών και κρεατοβιομηχανιών. Δεν έχει σημασία αν θα χτυπούν κάρτα ως υπάλληλοι ή θα έχουν το δικό τους κεφάλαιο να το διαχειρίζονται, διότι αυτό που θεωρούν δικό τους κεφάλαιο δεν είναι δικό τους. Είναι υποθηκευμένο από την Ε.Ε και ο εκάστοτε εφαρμοστής-πρωθυπουργός θα κάνει κάθε φορά αυτό που θα του επιβάλλει η Ε.Ε ή η Εμπορική Συμφωνία Ε.Ε-ΗΠΑ όπου έρχεται για να αλλάξει όλον τον οικονομικό χάρτη στην Ε.Ε.
Το ίδιο ακριβώς θα συμβεί και στα υπόλοιπα επαγγέλματα που αυτή την στιγμή κάνουν κοινό αγώνα με τους αγρότες. Οι επαγγελματίες δικηγόροι θα γίνουν υπάλληλοι μεγάλων δικηγορικών γραφείων και τραπεζών, οι γιατροί θα γίνουν υπάλληλοι πολυκλινικών και ιδιωτικών νοσοκομείων που θα αυξάνονται στην Ελλάδα όσο το ασφαλιστικό επίτηδες το καταρρέει η νυν και η επόμενη κυβέρνηση. Οι έμποροι δεν θα υπάρχουν αφού τα λαϊκά πολυκαταστήματα θα γίνουν οι νέες αγορές μιας φτωχής χώρας. Όπως συμβαίνει παντού στην Ευρώπη εδώ και δεκαετίες. Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι θα υπογράφουν συμβάσεις σκλαβιάς και όχι εργασίας για 350 ευρώ και θα είναι αυτασφάλιστοι. Μέχρι να αρχίσει ο ευρωπαϊκός μεσαίωνας όπου μετανάστες και πρόσφυγες θα είναι ακόμη φτηνότερα χέρια για το σύστημα. 
Οι ξεσηκωμοί και οι αγώνες εναντίον του κάθε εντόπιου εκτελεστή εντολών τύπου Τσίπρα δεν καταλήγουν πουθενά γιατί και οι υποσχέσεις του επόμενου σε χειρότερα θα καταλήξουν. Το πρόβλημα είναι η πολιτική της Ε.Ε που αποδέχονται ακόμη κι αυτοί που κατεβαίνουν στο δρόμο. Η λύση είναι η απελευθέρωση της χώρας από τα δεσμά της ναζιστικής λαίλαπας που αποκαλείται Ε.Ε. 
Η λύση αυτή απαιτεί απλά έναν λαό που είναι διατεθειμένος να εργαστεί για την προκοπή και την ανεξαρτησία του, διότι καλές οι δηλώσεις μπροστά στις κάμερες αλλά κανείς δεν θέλει να δουλέψει για την χώρα. Κανείς δεν θέλει να βγει μπροστά λέγοντας ότι δεν αποδέχεται κανένα χρέος, δεν αποδέχεται καμία τραπεζική σωτηρία, δεν αποδέχεται να πληρώνει φόρους για χρέη τραπεζών και πολιτικών ηγεσιών όταν μάλιστα τα εισοδήματα έχουν μηδενιστεί. Όλοι φοβούνται να σηκώσουν μανίκια και να είναι ελεύθεροι. Προτιμούν το φόρο του 100% με αφεντικό την Ε.Ε χωρίς κανένα κοινωνικό αντίκρισμα παρά να πληρώνουν φόρο 50% στην Ελλάδα με κοινωνική δικαιοσύνη για όλους.
Ποτέ άλλοτε το "θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία" δεν ήταν τόσο επίκαιρο όσο σήμερα. Με φιλοτομαριστές και άτολμους δεν υφίσταται κοινωνία. Γι' αυτό οι όποιες κινητοποιήσεις είναι ένας προεκλογικός αγώνας για το ποιος εφαρμοστής-πρωθυπουργός θα πάρει την σκυτάλη πετώντας ξεροκόμματα στην ανάλογη συντεχνία που θα τον διατηρεί ως δημοκρατικό καθεστώς μιας καθολικά ναζιστικής Ε.Ε.-

στον Τοίχο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ “ΑΙΜΑ” ΖΗΤΑΕΙ ΤΟ ΔΝΤ

Εκτύπωση
ΣΑΒΒΑΤΟ 30/1/2016 
ΑΞΙΩΝΟΥΝ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΤΑ 15%
ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Εν μέσω κλιμάκωσης του αγώνα μισθωτών, συνταξιούχων, αγροτών και επαγγελματιών για το ασφαλιστικό, οι εκπρόσωποι του “Κουαρτέτου” επιστρέφουν αύριο, Σάββατο, στην Αθήνα, φέρνοντας στις αποσκευές τους νέες απαιτήσεις για ακόμη βαρύτερα μέτρα από την παραδομένη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ανοίγει το θέμα του εργασιακού, απαιτώντας να “λυθεί” βάσει των δεσμεύσεων που έχει ήδη αναλάβει η κυβέρνηση με το τρίτο μνημόνιο, προτού ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση, που θα επιτρέψει την απελευθέρωση της δόσης των 5,7 δισ ευρώ. Συγκεκριμένα, το ΔΝΤ ζητάει απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, κατοχύρωση του δικαιώματος των εργοδοτών για ανταπεργία (lock out) και αλλαγή της συνδικαλιστικής νομοθεσίας, ώστε η κήρυξη απεργίας να απαιτεί τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των εργαζομένων και όχι απλά των συνδικαλισμένων- κάτι που σημαίνει, ουσιαστικά, νομοθετική ακύρωση των εργατικών συνδικάτων.
Επιπλέον, σύμφωνα με δημοσίευμα του Huffington Post, το ΔΝΤ ζητάει μεσοσταθμικό ακρωτηριασμό όλων των συντάξεων, κύριων και επικουρικών, κατά 15%. Η ωμή τακτική του ΔΝΤ απειλεί να καθυστερήσει επ' αόριστον την πρώτη αξιολόγηση και να δημιουργήσει  και πάλι συνθήκες πιστωτικής ασφυξίας τους επόμενους μήνες, καθώς η κυβέρνηση καλείται να αποπληρώσει χρεωστούμενα της τάξης των τεσσάρων δισ ευρώ μέσα το πρώτο τρίμηνο του 2016.
Οι εξελίξεις που διαγράφονται προοιωνίζονται εκρηκτικά αδιέξοδα της “διαπραγματευτικής” γραμμής της κυβέρνησης Τσίπρα, η οποία προσδοκούσε ότι η πλήρης παράδοσή της στα συμφέροντα του αμερικανικού παράγοντα (ακύρωση του ρωσικού αγωγού, ταύτιση με τον άξονα ΗΠΑ- Ισραήλ στην περιοχή κ.α.) θα ανταμοιβόταν με μια πιο χαλαρή στάση του ΔΝΤ έναντι του ελληνικού προβλήματος.
Όσο για τους ευρωπαϊκούς θεσμούς του Κουαρτέτου, συμπίπτουν επί της ουσίας με τις αξιώσεις του ΔΝΤ για σκληρότερα μέτρα- άλλωστε και οι ίδιοι διαπιστώνουν “σημαντικές αποκλίσεις” έναντι της μνημονιακής δέσμευσης της κυβέρνησης για μείωση κατά 1,8 δισ της ασφαλιστικής δαπάνης μέσα στο 2016- αλλά δεν έχουν καταλήξει αν ζητήσουν να προωθηθούν τα πρόσθετα, σφαγιαστικά μέτρα στο διάστημα της πρώτης ή τη δεύτερης αξιολόγησης. Κάτι τέτοιο ελάχιστη σημασία θα είχε για τους εργαζόμενους, θα προσέφερε όμως στην κυβέρνηση τη δυνατότητα να “σαλαμοποιήσει” το σκληρό πακέτο, ελπίζοντας ότι θα το περάσει με τις λιγότερες δυνατές κοινωνικές αντιδράσεις.
Το συμπέρασμα προκύπτει αβίαστα: η μεγάλη μάχη που δίνουν οι εργαζόμενες τάξεις για να μην περάσει το σχέδιο- έκτρωμα Κατρούγκαλου έχει καθοριστική σημασία όχι μόνο για αυτό καθ' εαυτό το τεράστιο ζήτημα της κοινωνικής ασφάλισης, αλλά και για το εργασιακό, το φορολογικόκαι το σύνολο των “μεταρρυθμίσεων” που βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη, απειλώντας να εγκλωβίσουν μακροπρόθεσμα την Ελλάδα σε συνθήκες εργασιακού- κοινωνικού Μεσαίωνα.
http://www.iskra.gr/index.php

Ο Συριακός Στρατός ανακοινώνει την απελευθέρωση της Λαττάκειας

TO ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟ ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΣΦΥΡΟΚΟΠΟΥΝ ΑΝΕΛΕΗΤΑ

30/01/2016
Translate this page: EN FR DE ES RU AR
του Βασίλη Καπούλα
Εκατόμβη νεκρών ισλαμιστών στο ανατολικό Χαλέπι καθώς οι ειδικές δυνάμεις "Τίγρης" του συριακού Στρατού μαζί με τους Ρώσους πεζοναύτες και άρματα μάχης Τ-90 ανακαταλαμβάνουν το ένα χωριό μετά το άλλο ενώ στη Λαττάκεια το Γενικό Επιτελείου του συριακού Στρατού θα ανακοινώσει την ολική απελευθέρωση της καθώς και το τελευταίο οχυρό των ισλαμιστών, η Kinsibba, "πέφτει".
 
Στο ανατολικό Χαλέπι ο συριακός Στρατός κατέλαβε το χωριό Afesh και το χωριό Wadiah και πλέον βρίσκεται 100 μέτρα από το σταθμό παραγωγής ρεύματος ενώ πλέον βλέπει το al-Bab με "γυμνό μάτι".
 
Στη Λαττάκεια ο συριακός Στρατός και οι σύμμαχοι του κατέλαβαν το χωριό Mezzin το οποίο βρίσκεται δυτικά της Kinsibba και βόρεια του Al-Ghunaymiyah στο Jabal Al-Akrad ενώ σφυροκοπούν και τα στρατηγικής σημασίας χωριά Ruweisat Al-Nimr και Touma.
 
Τα τελευταία αποτελούν την είσοδο στην Kinsibba η οποία βρίσκεται βόρεια από τα συγκεκριμένα χωριά. Στην Kinsibba μάχονται μαζί οι ισλαμιστές της al-Nusra, Harakat Anhar Al-Sham και FSA.
 
H ανατολική περίμετρος των ισλαμιστών χτυπήθηκε ανηλεώς στα βουνά Jabal Al-Akrad από το ρωσικό πυροβολικό ενώ τα ρωσικά μαχητικά πραγματοποίησαν 16 επιδρομές.
 
Επόμενος στόχος η στρατηγικής σημασίας πόλη Jisr Al-Shughour.
 
Ταυτόχρονα στο Χαλέπι, οι ειδικές δυνάμεις "Τίγρης" περικυκλώνουν το εργοστάσιο ρεύματος και προχωρούν περαιτέρω στον αυτοκινητόδρομο Χαλέπι-Ράκκα Μ4.
 
Αν οι ισλαμιστές του ISIS χάσουν το εργοστάσιο ρεύματος τότε θα βρεθούν σε δεινή θέση στο Al-Plateau καθώς ο συριακός Στρατός θα μπορέσει να σφραγίσει τον δρόμο και να μπλοκάρει τους ισλαμιστές τρομοκράτες στην περιοχή Deir Hafer ανατολικά του Χαλεπίου.
 
Μετά την απελευθέρωση της βάσης Kuweires στα τέλη Νοεμβρίου, ο συριακός Στρατός έχει κάνει τεράστια πρόοδο στο ανατολικό Χαλέπι.
 
Πριν ξεκινήσουν οι ρωσικές επιδρομές η περιοχή ήταν απρόσβλητη.
 
1
 
Embedded image permalink
 
Embedded image permalink
 
Embedded image permalink
 
 
Embedded image permalink
 
Embedded image permalink
 
Embedded image permalink
 
Embedded image permalink
 
 
 
 
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Embedded image permalink