ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ ΔΕΝ ΕΒΑΛΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ!!!

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2016



ΕΤΣΙ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΠΡΑ! ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ-ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ-ΔΝΤ! 



Ή άρνηση χρέους ή θάνατος 



ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΟΦΛΗΣΕΙ ΔΥΟΜΙΣΙ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ! Η ΕΥΡΩΠΗ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΣΕ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΕΘΝΗ! ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΠΙΑ! 

Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΥΛΩΣΕΙ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ! 

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΑΞΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ! 




Γράφουν οι Γιάννης Παπαζήσης (δημοσιογράφος-συγγραφέας δεξιά φωτό) 
Μάκης Βραχιολίδης (δημοσιογράφος-εκδότης) 



Σόιμπλε: «Αν η Ελλάδα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της δεν θα της δοθούν άλλα χρήματα. Τον λόγο πλέον έχει ο Αλέξης Τσίπρας»! 


Ποιος θα βουλώσει με επιχειρήματα το στόμα όλων αυτών των αθλίων της Ευρώπης (δήθεν εταίρων μας) που παραδίδουν μαθήματα ενάρετης συμπεριφοράς στην Ελλάδα; Ποιος θα τους πει ότι η Ελλάδα δεν χρωστάει πλέον τίποτε και ότι έχει πληρώσει στο πολλαπλάσιο το δημόσιο χρέος της, που δολίως και με τοκογλυφικό τρόπο έχουν κατασκευάσει και καταστρέφουν δι’ αυτού το γένος των Ελλήνων; 



Τον λόγο πλέον έχει ο Αλέξης Τσίπρας, όχι να σκύψει το κεφάλι σαν φοβισμένος μαθητής στον Σόιμπλε, αλλά για να τρίψει στην μούρη των Ευρωπαίων τα ντοκουμέντα του δόλιου χρέους το οποίο έχουμε εξοφλήσει δυόμισι φορές. Έτσι θα δράσει υπέρ των συμφερόντων του έθνους για τη διαγραφή του.


Ιδού τα ντοκουμέντα: 







Οι δυο παραπάνω πίνακες, επίσημα στοιχεία του ΟΔΔΗΧ (Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους) δείχνουν το έγκλημα που συντελείται σε βάρος των Ελλήνων από τους δήθεν εταίρους μας, αλλά ουσιαστικά οικονομικούς δολοφόνους μας. Αν προσθέσει κανείς τα ποσά που έχει δώσει η χώρα μας στους δανειστές από το 1991 μέχρι σήμερα, θα διαπιστώσει ότι έχουμε πληρώσει το χρέος μας σχεδόν δυόμισι φορές! Πάνω από 700 δις ευρώ έχουν πάει στα χέρια των εταίρων μας! Και όμως, το χρέος της χώρας φαίνεται να παραμένει ανεξόφλητο και αυτή τη στιγμή να χρωστάμε πάνω από 300 δις ευρώ!


Κανείς Έλληνας πολιτικός μέχρι σήμερα δεν έχει τρίψει στη μούρη των Ευρωπαίων εταίρων/δανειστών μας αυτή την μεγάλη αλήθεια. Κανείς δεν τους είπε: «πάψτε να διασύρετε τους Έλληνες ότι δεν πληρώνουν τα χρέη τους και σταματήστε να παραδίδετε μαθήματα για τις δήθεν υποχρεώσεις μας απέναντί σας. Σας έχουμε πληρώσει δυόμισι φορές σε τόκους και χρεολύσια τα λεφτά σας και συνεχίζετε να ζητάτε κι άλλα; Μετατρέψατε την Ευρώπη σε τοκογλυφικό οργανισμό που εξοντώνει λαούς! Ε, όχι, φτάνει πια. Σας έχουμε εξοφλήσει και με το παραπάνω»! 

Και ιδού πιο κάτω γιατί το χρέος κατασκευάστηκε δολίως και με τοκογλυφική νοοτροπία.


2.















Δείτε επιτόκια με τα οποία φορτώνουν τη χώρα μας οι τοκογλύφοι! Επίσημα στοιχεία. Την ώρα που η Γερμανία δανείζεται με επιτόκιο 0,30% από την ΕΚΤ, σε μας φουσκώνουν δολίως το χρέος με επιτόκια από 2,0% έως 6,0%! Και όχι μόνον. Μέχρι και 14% επιτόκιο υπέγραψαν να πληρώνουμε οι πολιτικοί μας.

Δείτε: 




Στη φωτό απεικονίζονται τα ομόλογα των τεσσάρων μεγάλων ελληνικών τραπεζών που με λογιστική απάτη ο κ. Στουρνάρας τα μετέφερε από το 2013 για για το 2014 έως 2016 με φουσκωμένα επιτόκια που επιβαρύνουν το δημόσιο χρέος κατά 9 δις ευρώ επιπλέον. Το σκιαγράφημα δημοσιεύτηκε στο diaforos.blogspot.gr. 

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Στουρνάρας, φόρτωσε στον λαό με προσαυξημένο επιτόκιο 14%, σχεδόν 26 δισεκατομμύρια ευρώ τα οποία οι Τράπεζες αρνούνται να πληρώσουν! 

Συγκεκριμένα, τα 26 δις ευρώ-χρέη των Τραπεζών που με τις δόλιες ενέργειες του τ. υπουργού Οικονομικών μεταφέρθηκαν στον λαό, κατανέμονται ως εξής: 

1. Εθνική Τράπεζα: 4 κρατικά ομόλογα αξίας 8.765.000 δις ευρώ. 


2. EUROBANK: 4 κρατικά ομόλογα αξίας 7.770.000 δις ευρώ. 

3. Τράπεζα Πειραιώς: 3 κρατικά ομόλογα αξίας 4.576.000 δις ευρώ. 

4. ALPHA BANK: 3 κρατικά ομόλογα αξίας 4.867.000 δις ευρώ. 


Δεν φορτωνόμαστε με παράνομα επιτόκια μόνον από την ΕΚΤ αλλά και από το ΔΝΤ. Δείτε το παρακάτω ντοκουμέντο. 


3. 







Η Ελλάδα ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της δημιουργίας του ΔΝΤ! Το 1945 με Αναγκαστικό βασιλικό νόμο πληρώσαμε 40 εκατομμύρια δολάρια για την ίδρυση του ΔΝΤ! Σήμερα είναι παράνομο να δανειζόμαστε με το επιτόκιο του 2% από το ΔΝΤ το οποίο μάλιστα το θεωρούμε και ευεργεσία σε σχέση με αυτό της ΕΚΤ. Το επιτόκιο δανεισμού μας από το ΔΝΤ (ως ιδρυτικό μέλος που είμαστε) έπρεπε να είναι 0,15%! Δεν φτάνει που γδάραμε τον ελληνικό λαό με 40 εκατομ. δολάρια για να ιδρυθεί το ΔΝΤ, το Ταμείο μάς τσακίζει με παράνομα επιτόκια. Να απαιτήσουμε τότε να μας επιστρέψει πίσω το ΔΝΤ τα 40 εκατομ. δολάρια που τους δώσαμε, μαζί με το μέρισμα των κερδών που είχαν όλα αυτά τα 70 χρόνια! 


4. ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΔΙΑΓΡΑΨΑΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ 


Στις 27 Φεβρουαρίου 1953 οι πιστωτές της Γερμανίας με πρωτοβουλία των ΗΠΑ συγκεντρώθηκαν στο Λονδίνο για να διευθετήσουν το χρέος της Γερμανίας και συγκεκριμένα αυτό της Δυτικής Γερμανίας. Το γερμανικό χρέος (προπολεμικό και μεταπολεμικό) ανερχόταν σε 32 δισεκατομμύρια μάρκα, χωρίς να υπολογίζονται οι πολεμικές επανορθώσεις και αποζημιώσεις. Στους πιστωτές περιλαμβάνονταν χώρες, όπως οι ΗΠΑ, Καναδάς, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, το Ιράν, η Ιταλία, η Ισπανία, η Ελβετία, η Γιουγκοσλαβία, η Νότιος Αφρική και η Ελλάδα. Η Ρωσία και οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης δεν συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις. 


Οι διαπραγματεύσεις κράτησαν περίπου έξι μήνες και στις 8 Αυγούστου 1953 υπεγράφη η Συμφωνία του Λονδίνου για τα Γερμανικά Εξωτερικά Χρέη (London Agreement on German External Debts), που προέβλεπε «κούρεμα» κατά 60% και αποπληρωμή τους με μάρκα σε 30 χρόνια. Ένας σημαντικός όρος της συμφωνίας ήταν ότι αποπληρωμή θα γινόταν εφόσον η Δυτική Γερμανία είχε εμπορικό πλεόνασμα και η εξυπηρέτηση του χρέους δεν θα ξεπερνούσε το 3% των εσόδων της από το εξαγωγικό εμπόριο. Από ελληνικής πλευράς, τη συμφωνία υπέγραψε ο πρεσβευτής μας στο Λονδίνο, Λέων Β. Μελάς, και κυρώθηκε από τη Βουλή με το νόμο 3480/56 (ΦΕΚ 6/7.1.1956). Το «κούρεμα» του γερμανικού χρέους, μαζί με το σχέδιο Μάρσαλ, βοήθησαν καθοριστικά στην οικονομική «απογείωση» της καθημαγμένης από τον πόλεμο Δυτικής Γερμανίας και τη βοήθησε να ενταχθεί ομαλά στους διεθνείς θεσμούς. Λόγω της οικονομικής της ανάπτυξης, η αποπληρωμή του χρέους ήταν εύκολη υπόθεση για τη Δυτική Γερμανία. Η τελευταία δόση του πληρώθηκε στις 3 Οκτωβρίου 2010, όταν η Ελλάδα βρισκόταν στον αστερισμό του πρώτου μνημονίου. Το «κούρεμα» του γερμανικού χρέους το 1953 χρησιμοποιήθηκε ως παράδειγμα από μη κυβερνητικές οργανώσεις (ATTAC κ.ά.) για τη διεκδίκηση διαγραφής του χρέους των υπερχρεωμένων χωρών του Τρίτου Κόσμου. Το επικαλέστηκε για το ελληνικό χρέος και ο τότε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και νυν πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Ευρωκοινοβούλιο στις 27 Σεπτεμβρίου 2012. 


Ο Πρωθυπουργός της χώρας οφείλει να απαιτήσει όλα τα παραπάνω. Διότι αυτές θα είναι πράξεις υπεύθυνες υπέρ του λαού και της Πατρίδας. Υπεύθυνες πράξεις δεν είναι να υπαναχωρεί με σκυμμένο κεφάλι στο αίτημα για διαγραφή του χρέους, να επαναλαμβάνει ότι θα τηρήσουμε στο ακέραιο τις υποχρεώσεις μας στους δανειστές (;) και να συμφωνεί με τις απαιτήσεις των εκβιαστών-δανειστών για συνέχιση της ίδιας, βάρβαρης πολιτικής. 

Αν κύριε Τσίπρα, όπως είπατε, οι εταίροι μας είχαν ετοιμάσει παγίδες, εμείς έχουμε τα δίκαια με το μέρος μας. Καταγγείλτε τους τοκογλύφους και στείλτε τους στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Απαιτείστε τα δίκαια του λαού και χρησιμοποιείστε το δεδικασμένο επί Ιωάννη Μεταξά. 


Το 1936 το Ελληνικό Κράτος (δηλαδή το καθεστώς του δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά), αρνήθηκε να εξυπηρετήσει δάνειο που είχε συνάψει με την Βελγική Τράπεζα Societe Commerciale de Belgique. Η κυβέρνηση του Βελγίου έσπευσε να συνδράμει τη Βελγική Τράπεζα και προσέφυγε στο Διεθνές Δικαστήριο του Διεθνούς Δικαίου που είχε ιδρυθεί από την Κοινωνία των Εθνών (πρόδρομό του ΟΗΕ).

Στην προσφυγή της η Βελγική Κυβέρνηση κατηγορούσε την Ελλάδα ότι αθετεί τις διεθνείς της υποχρεώσεις. Το Ελληνικό Κράτος (η δικτατορική φασιστική κυβέρνηση Ιωάννη Μεταξά), απάντησε με υπόμνημα στο οποίο ανέφερε

• «Η Κυβέρνηση της Ελλάδος, ανήσυχη για τα ζωτικά συμφέροντα του Ελληνικού λαού και για τη διοίκηση, την οικονομική ζωή, την κατάσταση της υγείας και την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της χώρας, δεν θα μπορούσε να προβεί σε άλλη επιλογή. Όποια κυβέρνηση κι αν ήταν στην θέση της, θα έκανε το ίδιο»

(Yearbook of the International Law Commission, 1980, τομ. ΙΙ, μέρος Α., σελ. 25, 26)

Η δική έγινε το 1938 και ο νομικός εκπρόσωπος του Ελληνικού Κράτους (της φασιστικής κυβέρνησης Ιωάννη Μεταξά), κατέθεσε νέο υπόμνημα στο οποίο ανέφερε:

• «Ενίοτε μπορεί να υπάρξει μια έκτακτη κατάσταση, η οποία κάνει αδύνατο για τις Κυβερνήσεις να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τους δανειστές και προς τον Λαό τους. Οι πόροι της χώρας είναι ανεπαρκείς για να εκπληρώσουν και τις δύο υποχρεώσεις ταυτόχρονα. Είναι αδύνατον να πληρώσει μια Κυβέρνηση το χρέος, και την ίδια στιγμή να παρασχεθεί στον λαό η κατάλληλη διοίκηση και οι εγγυημένες συνθήκες για την ηθική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη. Πρέπει να...» επιλέξει ανάμεσα στα δύο. 

Και φυσικά, το καθήκον του Κράτους να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των βασικών δημοσίων υπηρεσιών, ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ έναντι της πληρωμής των χρεών της. Από κανένα κράτος δεν απαιτείται να εκπληρώσει, μερικά ή ολικά, τις χρηματικές του υποχρεώσεις, αν αυτό ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών του, κι έχει σαν αποτέλεσμα την αποδιοργάνωση της διοίκησης της χώρας. Στην περίπτωση που η αποπληρωμή των χρεών θέτει σε κίνδυνο την οικονομική ζωή και τη διοίκηση, η Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να διακόψει ή και να μειώσει την εξυπηρέτηση του χρέους

Με βάση αυτά τα επιχειρήματα, το Διεθνές Δικαστήριο Διεθνούς Δικαίου της Κοινωνίας των Εθνών δικαίωσε την Ελλάδα.

Το σπουδαιότερο όμως είναι το εξής: Σε αυτό το νομικό δεδομένο (Νομικά Επιχειρήματα, Δικαστική Απόφαση), στηρίχθηκε το 2003 ο Πρόεδρος της Αργεντινής Νέστωρ Κίρσνερ, για να διαγράψει το μεγαλύτερο μέρος του Δημόσιου Χρέους της Αργεντινής και να σώσει την χώρα του από τα νύχια του ΔΝΤ.

Καλούμε τον Κύριο Πρωθυπουργό να πράξει το πατριωτικό του καθήκον και επουδενί να μην συμβάλλει σε μία ακόμη πράξη υποταγής όπως έκαναν οι τελευταίοι προκάτοχοί του! 

Εξαιρετική έρευνα από: 

Γιάννης Παπαζήσης (δημοσιογράφος-συγγραφέας)
Μάκης Βραχιολίδης (δημοσιογράφος-εκδότης) 



Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΜΠΟΣΟ ΑΛΛΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΚΑΝΕΙ Η ΡΩΣΙΑ...

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2016


ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΠΛΗΣΙΑΣΑΝ 8 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ







Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται από την Άγκυρα και που έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία, οι Ρώσοι που έχουν αναλάβει όλη την διοίκηση των συριακών και κουρδικών δυνάμεων που επιτίθενται στο Azez, τελευταία πόλη πριν από τα τουρκικά σύνορα, έχουν ήδη φτάσει σε απόσταση 8 χιλιομέτρων από τις θέσεις των Τούρκων.

Όπως αναφέρεται, (Yeni Şafak 18/2), οι Ρώσοι έχουν προωθήσει στην επίθεση πάνω από 25 ρωσικά άρματα μάχης τύπου Τ72, Τ55 και Τ62, ενώ μεγάλος αριθμός ρωσικών τεθωρακισμένων έχουν προωθηθεί στα περίχωρα της πόλης Azez και μετέχουν στις πολεμικές επιχειρήσεις. Παράλληλα στην περιοχή του Kybar έχει ήδη πλασαριστεί μεγάλος αριθμός ρωσικών ολμοβόλων που έχουν στρέψει τις κάνες τους προς την Τουρκία.

Τις επιχειρήσεις των Κούρδων και του συριακού στρατού διευθύνουν όπως αναφέρεται 8 ανώτεροι Ρώσοι αξιωματικοί, ενώ μετέχει και αριθμός Ρώσων κομάντος που καθοδηγούν τους Κούρδους στις επιθέσεις τους. Η επιχείρηση στηρίζεται από την πολεμική γραμμή των ρωσικών βάσεων Λαττάκειας και Hmeymin, από όπου έχουν το στρατηγείο του Ρώσοι στρατηγοί που παρακολουθούν όλες τις κινήσεις στα πεδία των συγκρούσεων.

Είναι χαρακτηριστικό όπως αναφέρεται, ότι οι Κούρδοι έχουν εκπαιδευτεί στο Afrin από Ρώσους εκπαιδευτές για τις πολεμικές επιχειρήσεις και τον γενικό συντονισμό Σύριων Κούρδων τον έχουν αποκλειστικά οι Ρώσοι, που ήδη όπως αναφέρεται από χτες το βράδυ οι Τούρκοι συνοριοφύλακες αισθάνονται την «καυτή τους» ανάσα.

Ήδη οι Κούρδοι με την ρωσική καθοδήγηση έχουν καταλάβει την πόλη Tel Rıfat και έτσι έχει κλείσει ο κλοιός γύρω από το Azez, ενώ στην κατάληψη της συνέβαλλαν αποφασιστικά τα ρωσικά άρματα μάχης

Να δούμε τώρα τι θα κάνει η Άγκυρα, καθώς η Αρκούδα είναι ήδη στο προαύλιο της.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

ΟΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΨΕΥΤΟΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΨΕΥΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ...

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2016


Γ. Κοντογιώργης: "Το ελληνικό πολιτικό σύστημα στο σύνολό του ούτε θέλει ούτε μπορεί να αντιστοιχηθεί με την Ελλάδα του πολιτισμού ούτε και να υπερβεί τον εαυτό του"

ΒΙΝΤΕΟ


Ο Γ.Κοντογιώργης, ομ. καθηγητής στο Πάντειο συνομιλεί με τον Πέτρο Ιωάννου στον Σπορnews 90,1 της Λάρισας, στην εκπομπή 'Ακροβάτες του ονείρου'' (στις 4.2.16).

Κατακεραυνώνει τους πολιτικούς αγύρτες που σέρνονται μέσα στο κοινοβούλιο, καταπατούν το Σύνταγμα, πλαισιώνουν αλλά και δίνουν ουσία στο καθεστώς κατοχής, ενός ψευτοκοινοβουλευτισμού, μιας ψευτοδημοκρατίας.

Ανατομία του πολιτικού συστήματος, της κομματοκρατίας, των πραιτωριανών της ευρωπαϊκής δικτατορίας αλλά και της ψυχοσύνθεσης του Ελληνικού λαού, της καταπίεσης και του εξευτελισμού του.





ΠΗΓΗ  ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Έκτακτα... Τρομάρα μας...

19-2-2016

Σ αυτήν την έκτακτη χώρα, που βρίσκεται επί οκτώ συναπτά έτη σε έκτακτη ανάγκη, καταδικασμένη να τη διοικούν έκτακτοι πολιτικοί…


Με αδιαφιλονίκητο προσόντο της έναν έκτακτο λαό που όταν πιάνει στα χέρια του ψηφοδέλτιο, έχει έναν έκτακτο τρόπο να δολοφονεί τα όνειρα και την αξιοπρέπεια του, τα πάντα χορεύουν σε έναν έκτακτο ρυθμό.

Έκτακτα χαράτσια, έκτακτοι κεφαλαιακοί έλεγχοι στην έκτακτη εθνική μας ολιγαρχία που είναι οι συνταξιούχοι, οι μισθωτοί, οι αγρότες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, έκτακτα αλλεπάλληλες μειώσεις μισθών και συντάξεων, έκτακτο χούφτωμα σε οτιδήποτε παραπέμπει σε λαϊκή αποταμίευση, τα πάντα μετατρέπονται καθημερινά σε ένα έκτακτο νεκροταφείο.

Κι που εντελώς έκτακτα εμφανίζεται ένας πολιτικός τσόγλανος για να σε κάνει έκτακτα ν αναθαρρήσεις πως τα χειρότερα πέρασαν και πως μια έκτακτη χαρά όπου να ναι θα κάνει έκτακτα τη θριαμβευτική της εμφάνιση, εμφανίζεται έκτακτα λόγω των έκτακτων μέτρων ένα έκτακτο δημοσιονομικό έλλειμμα, και για την αντιμετώπισή του εντελώς εκτάκτως βγαίνει ο χαχανίζων με το...
έκτακτο χαμόγελο υπουργός της έκτακτης «Αριστεράς» Σταθάκης και δηλώνει με έκτακτο ύφος πως η αντιμετώπιση του έκτακτου προβλήματος δυστυχώς απαιτεί την επιβολή μιας έκτακτης εισφοράς της τάξης του 10%, έτσι για να ορθοποδήσωμεν. 

Τι κι αν αυτό το πολυσυζητημένο ορθοπόδιασμα δεν ήρθε ποτέ παρά τις έκτακτες ορθοπεταλιές που ρίχνει οκτώ χρόνια τώρα αυτός ο έκτακτος λαός πειθόμενος από τις υποσχέσεις των έκτακτων κυβερνήσεών του…

Σημασία έχει ότι σ αυτό τον έκτακτο τόπο, έκτακτοι πολιτικοί και έκτακτοι άνθρωποι, γοητευμένοι από το μεγαλείο των έκτακτων μέτρων, γι ακόμη μια φορά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια έκτακτη απόφαση για ν αντιμετωπίσουμε ένα τόσο δα έκτακτο προβληματάκι.

Μ αυτά και με κείνα, εξοικειωμένοι πια με το έκτακτο, παγιώσαμε γύρω μιας έκτακτη ζωή, και κανείς από μας δεν ξέρει το επόμενο πρωί ποιος θα είναι το επόμενο έκτακτο θύμα.


Πως μας βρίσκετε??? Αρκούντως έκτακτους ή να καταφύγουμε σε έκτακτα μέτρα για να σας πείσουμε περί αυτού???

Τουρκία: Εκλωβισμένη στον γεωπολιτικό λαβύρινθο της Μέσης Ανατολής


Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2016


Ως ένα μικρό παγκόσμιο πόλεμο χαρακτήρισε πρόσφατα την κατάσταση στη Συρία η δημοσιογραφική ομάδα της Washington Post, με μία δόση υπερβολής μεν, αλλά χωρίς να βρίσκεται μακριά από την παραγματικότητα. Τα αίτια, επομένως, της χαώδους κατάστασης πρέπει να αναζητηθούν στις προσπάθειες όλων των εμπόλεμων μερών να επωφεληθούν από την ανακατανομή ισχύος και τον επαναπροσδιορισμό των συνόρων που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή... 


ImageΑπό την υπέρμετρα φιλόδοξη πολιτική των μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες, η Τουρκία βρίσκεται πλέον με την πλάτη στον τοίχο και μπροστά στο ενδεχόμενο να είναι η μεγάλη χαμένη, ήδη καταβάλλοντας υψηλό φόρο αίματος. Οι τελευταίες βομβιστικές επιθέσεις σε στρατιωτικά λεωφορεία στο κέντρο της Άγκυρας και σε στρατιωτική φάλαγγα στο Ντιγιαρμακίρ στη νοτιο-ανατολική Τουρκία στις 17 και 18 Φεβρουαρίου, έρχονται να προστεθούν στις επιθέσεις αυτοκτονίας στην πόλη Σουρούτς κοντά στα σύνορα με τη Συρία τον Ιούλιο του 2015, στην Άγκυρα σε φιλοκουρδική ειρηνική διαδήλωση τον Οκτώβριο του ίδιου έτους και στην Κωνσταντινούπολη τον Ιανούαριο του 2016. 

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες τρομοκρατικές ενέργειες, όμως, οι τελευταίες βομβιστικές επιθέσεις αποδόθηκαν από την πρώτη στιγμή από την τουρκική κυβέρνηση στους ΚούρδουςΤόσο ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν όσο και ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου ισχυρίζονται ότι υπεύθυνοι των επιθέσεων είναι το... 
συροκουρδικό Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), το στρατιωτικό του παρακλάδι (YPG) και το PKK, τα οποία θεωρούν ένα και το αυτό. Μάλιστα, λίγες ώρες μετά την επίθεση αυτοκτονίας στην Άγκυρα, τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη προέβησαν σε αντίποινα, βομβαρδίζοντας θέσεις Κούρδων ανταρτών του PKK στο βόρειο Ιράκ στην περιοχή Χαφτανίν, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. 

Ωστόσο, σύσσωμη η κουρδική πλευρά αρνείται την εμπλοκή της στις επιθέσεις. Ο Σαλίχ Μουσλίμ, ηγέτης του συροκουρδικού PYD και ο Τζεμίλ Μπαγίκ, κορυφαίο στέλεχος του PKK, αρνήθηκαν κατηγορηματικά κάθε ανάμειξη στις τελευταίες επιθέσεις. Πέρα από τις επίσημες διαψεύσεις της κουρδικής πλευράς, αποτελεί πράγματι ερωτηματικό και στερείται στρατηγικής λογικής γιατί οι Κούρδοι να επέλεγαν να προκαλέσουν ανοιχτά με αυτό τον τρόπο μία εκτεταμένη επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία εναντίον τους.

Γιατί επομένως η Τουρκία στοχοποιεί τους Κούρδους; Οι Κούρδοι μαχητές της Συρίας έχουν κατορθώσει να αντιμετωπίσουν με μεγάλη επιτυχία τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, έχοντας την πλήρη υποστήριξη, για διαφορετικούς λόγους, τόσο των Ηνωμένων Πολιτειών όσο και της Ρωσίας. Ο συνδυασμός των ρωσικών βομβαρδισμών και της αμερικανικής υποστήριξης έχουν συμβάλλει στην προέλαση των Κούρδων στη βόρεια Συρία, αν και στο κοντινό μέλλον οι Κούρδοι μπορεί να αντιμετωπίσουν το δίλημμα με ποια πλευρά να συμπαραταχθούν. Προς το παρόν, οι κουρδικές επιτυχίες στη Συρία έχουν προκαλέσει την αγανάκτηση της τουρκικής πλευράς, η οποία βλέπει τον γεωπολιτικό της εφιάλτη να ισχυροποιούνται οι κουρδικές θέσεις σε μήκος των νότιων συνόρων της να ξετυλίγεται μπροστά της. Οι Κούρδοι της Συρίας αποσκοπούν σε ένα καθεστώς αυτονομίας—αντίστοιχο με αυτό που απολαμβάνουν οι Κούρδοι του βόρειου Ιράκ—σε μία μελλοντική ομοσπονδιακή Συρία. 

Η Άγκυρα δεν έχει μείνει με σταυρωμένα χέρια, βέβαια, έχοντας εξαπολύσει νέα σειρά βομβαρδισμών τις τελευταίες ημέρες εναντίον κουρδικών θέσεων στη Συρία, ενώ πληθαίνουν οι φήμες χερσαίας επέμβασης με τη βοήθεια της Σαουδικής Αραβίας. Μετά τις τελευταίες επιθέσεις, παρατηρείται έντονη κινητικότητα τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στα σύνορα της χώρας με τη Συρία. Ωστόσο, γεγονός παραμένει ότι η τουρκική κυβέρνηση δεν μπορεί να έχει ταυτόχρονα εχθρούς το καθεστώς Άσαντ, το Ισλαμικό Κράτος και τους Κούρδους της Συρίας, την ίδια στιγμή που οι σχέσεις της με τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο, ενώ με τη Ρωσία οι σχέσεις της είναι σε τεντωμένο σχοινί—αν όχι εχθρικές—ιδιαίτερα μετά από την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους τον Νοέμβριο του 2015.

Η Τουρκία, επομένως, βρίσκεται απομονωμένη και ανήμπορη να αντιδράσει μπροστά στην ανακατανομή ισχύος στην περιοχή και την διαφαινόμενη ισχυροποιήση των κουρδικών θέσεων σε όλο το μήκος της περιφέρειάς της, φοβούμενη τον ενδεχόμενο αντίκτυπο και στο εσωτερικό της, όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος του κουρδικού έθνους, κοντά στα 15 εκατομμύρια από τα 30 συνολικά εκατομμύρια Κούρδων. Η Τουρκία έχει επιλέξει να διατηρεί σχετικά καλές σχέσεις με το αυτόνομο ιρακινό Κουρδιστάν, αν και θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος Μασούντ Μπαρζάνι πρόσφατα επανέφερε την πρόταση για διενέργεια δημοψηφίσματος για την ανεξαρτητοποίηση της περιοχής. Αν και κάτι τέτοιο βρίσκει αντίθετη πέρα από την Άγκυρα και την Ουάσιγκτον—η οποία θεωρεί ότι αυτό θα ήταν καταστρεπτικό για το Ιράκ—φαίνεται πως όλοι οι Κούρδοι της περιοχής προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις ευνοϊκές για αυτούς συγκυρίες και να αποκομίσουν τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη στην προοπτική μίας μελλοντικής διαπραγμάτευσης για την κατανομή ισχύος στην ευρύτερη Μέση Ανατολή. Από την άλλη, η Τουρκία φαίνεται αυτή τη στιγμή να χάνει, όχι μόνο Τούρκους πολίτες στο έδαφος της, αλλά και τους κυριότερους συμμάχους της. 


*Ο Σπύρος Κατσούλας είναι Διδάκτωρ Στρατηγικής και Διεθνών Σχέσεων του University of Reading. 

Είναι συνεργάτης ερευνητής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (ΙΔΙΣ) του Παντείου Πανεπιστημίου, όπου είναι επικεφαλής της Ομάδας Στρατιωτικής Ιστορίας, και ερευνητής στο Κέντρο Μεσογειακών, Μεσανατολικών και Ισλαμικών Σπουδών (ΚΕΜΜΙΣ). 
Είναι ακόμα ενεργό μέλος της Ακαδημίας Στρατηγικών Αναλύσεων (ΑΣΑ), μέλος της συντακτικής ομάδας της Έδρας Στρατηγικών Σπουδών - ΓΕΕΘΑ “Θουκυδίδης”, και διδάσκων Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικής στο Διεθνές Τμήμα Σπουδών της Σχολής Εθνικής Άμυνας (Σ.ΕΘ.Α). 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΦΟΡΟΙ, ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΕΣΟΔΑ!



Εκτύπωση
19-2-2016
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ  
Μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες διεκδικεί η κυβέρνηση Τσίπρα, έχοντας πετύχει μέσα σε λίγους μήνες ένα μοναδικό “επίτευγμα”: να προσθέσει μεγάλα φορολογικά βάρη σε έναν ήδη καθημαγμένο λαό, για να εισπράξει στο τέλος όχι περισσότερα, αλλά... λιγότερα δημόσια έσοδα!
Την τραγελαφική αυτή εξέλιξη αποτυπώνει η έκθεση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για το 2015. Όπως προκύπτει από την εν λόγω έκθεση, μισθωτοί και συνταξιούχοι, τα συνήθη υποζύγια του κρατικού προϋπολογισμού, πλήρωσαν την περασμένη χρονιά 11,2% περισσότερο φόρο εισοδήματος μέσω της αύξησης στις μηνιαίες παρακρατήσεις των απολαβών τους. (Τι κρίμα που οι ψυχροί αριθμοί δεν συγκινούνται από το “ταξικό πρόσημο” και το “παράλληλο πρόγραμμα” αυτής της κυβέρνησης...). Πάνω σ' αυτά, ήρθε η πρόσθετη ληστεία των εισοδημάτων τους μέσω της αύξησης του ΦΠΑ σε βασικά είδη και υπηρεσίες. Παρόλα αυτά, τα συνολικά δημόσια έσοδα του 2015 από άμεση και έμμεση φορολογία... μειώθηκαν κατά 610 εκατομμύρια ευρώ!
Πρόκειται, βέβαια, για ένα απολύτως προβλέψιμο αποτέλεσμα του τρίτου μνημονίου, καθώς η υπερφορολόγηση των λαϊκών στρωμάτων μειώνει ακόμη περισσότερο τη ζήτηση, κλείνει μαγαζιά και επιτείνει την υφεσιακή καταστολή της ελληνικής οικονομίας, με αποτέλεσμα να μειώνονται και τα δημόσια έσοδα. Ο παραλογισμός φτάνει στα άκρα, καθώς οι τροϊκανοί, προκειμένου να καλύψουν το δημοσιονομικό κενό που προκαλεί η ίδια η μνημονιακή πολιτική, αξιώνουν, αυτή την περίοδο, πρόσθετα μέτρα μείωσης μισθών και συντάξεων, αλλά και αύξησης της εισφοράς αλληλεγγύης- μέτρα που θα προκαλέσουν ακόμη μεγαλύτερη ύφεση και ακόμη μεγαλύτερα “δημοσιονομικά κενά”. Κι ο σκύλος θα συνεχίσει να κυνηγάει την ουρά του...
Μια άλλη πτυχή του μνημονιακού αδιεξόδου αποκαλύπτουν τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον πληθωρισμό. Σύμφωνα με αυτά, η Ελλάδα βρίσκεται για 35ο συνεχόμενο μήνα σε αποπληθωρισμό (με τον γενικό δείκτη να αυξάνεται μόλις κατά 0,7% σε ένα χρόνο), γεγονός που συντηρεί την αποεπένδυση και την ύφεση. Παρόλα αυτά, και παρά τη δραματική μείωση των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, όλα τα βασικά είδη που μπαίνουν στο “καλάθι της νοικοκυράς” εμφανίζουν σοβαρή αύξηση, κυρίως λόγω των αυξήσεων στον ΦΠΑ. Μια οικονομία σε κώμα, ένας πληθωρισμός γύρω στο μηδέν, οι τιμές της ενέργειας διεθνώς να καταρρέουν- κι όμως, τα βασικά είδη και οι βασικές υπηρεσίες που επιβαρύνουν τη λαϊκή οικογένεια εκτοξεύονται στα ουράνια! Σκεφτείτε και να μην είχαμε μια κυβέρνηση με τόση... “ταξική μεροληψία” τι θα γινότανε.  
Α.Θ.
http://www.iskra.gr/index.php

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ

ΘΕΛΟΥΝ ΤΕΧΝΗΤΑ ΚΑΘΗΛΩΜΕΝΗ ΤΗ “ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ” 


Εκτύπωση
19-2-2016
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΛΑ.Ε, ΠΑΝΑΓ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΟΝ REAL – FM ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ Α. ΔΕΛΑΤΟΛΑ  
Ο Παναγ. Λαφαζάνης έδωσε σήμερα συνέντευξη στο ραδιόφωνο του Real fm και στους Ν. Χατζηνικολάου και Α. Δελατόλα.  
Ολόκληρη η συνέντευξη του Παναγ. Λαφαζάνη έχει ως εξής:
ΕΡ: Καλημέρα κύριε Πρόεδρε.
Π.Λ.: Καλημέρα κύριε Χατζηνικολάου, καλημέρα και στο κύριο Δελατόλα και στους ακροατές σας.  
ΕΡ: Να σε ρωτήσω ευθέως το εξής. Θεωρείς εφικτό μετά τις αντιδράσεις των αγροτών και άλλων ομάδων οι οποίες θα συνεχιστούν να κάνει πίσω η κυβέρνηση, ή πιθανό ενδεχόμενο, στα δυο αυτά νομοθετήματα ασφαλιστικό - αγροτικό ή θα προχωρήσει παρά τις αντιδράσεις με κάποιες βελτιώσεις;  
Π.Λ.: Κοιτάξτε, νομοθετήματα όπως αυτά για το ασφαλιστικό – αγροτικό δεν μπορούν να περάσουν. Έχουν απέναντι τους ένα κοινωνικό τείχος. Η κυβέρνηση, αν επιμείνει να εφαρμόσει αυτά τα μέτρα έστω με κάποιες παραλλαγές, θα έχει αντιμέτωπη όλη την κοινωνία, επομένως δεν θα μπορέσει να επιβιώσει. Πολύ περισσότερο που οι πιστωτές ζητάνε επιπλέον μέτρα. Τους δίνουν γάτα, λένε, ενώ ζητάνε αγελάδα!! Βλέπετε λοιπόν, ότι υπάρχει μια διελκυστίνδα, η οποία είναι αδιέξοδη . Η κυβέρνηση προσπαθώντας να εφαρμόσει το τρίτο μνημόνιο δεν έχει κανένα μέλλον.
ΕΡ: Δε θα περάσουν εννοείτε από τη βουλή ή δε θα έχουν απόδοση αργότερα και θα έχουν συνεχώς αντιδράσεις κοινωνικών ομάδων; ..γιατί από τη βουλή μπορεί να περάσουν... 
Π.Λ.: Θεωρώ πολύ δύσκολο να περάσουν και από τη Βουλή, διότι οι βουλευτές που θα ψηφίσουν τα μέτρα θα είναι σε δυσχερέστατη θέση και ιδιαίτερα αυτοί της επαρχίας θα είναι πολύ δύσκολο να πάνε στην περιφέρεια τους. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι τα πράγματα εξελίσσονται εφιαλτικά για την κυβέρνηση.  
ΕΡ: Βλέπετε επομένως πιθανότητα να πέσει η κυβέρνηση;  
Π.Λ.: Βεβαίως βλέπω πιθανότητα να πέσει η κυβέρνηση! Η κυβέρνηση είναι ήδη μετέωρη. Έχει να προωθήσει ένα πρόγραμμα το οποίο δεν εφαρμόζεται και το οποίο ταλαιπωρεί αφόρητα τη χώρα, ταλαιπωρεί και την ίδια και κυρίως ταλαιπωρεί, πολύ περισσότερο, τον ελληνικό λαό. Ακόμα και τα φοροεισπρακτικά μέτρα αυτού του προγράμματος που εφαρμόστηκαν, όπως είδατε στα πρωτοσέλιδα σήμερα, αντί να αποδώσουν, απέφεραν λιγότερα έσοδα!!!  
ΕΡ: Εδώ όμως οι δημοσκοπήσεις κύριε Λαφαζάνη, και το λέω γιατί πριν από λίγο παρουσιάσαμε τις τάσεις της MRB, δείχνουν να έχει περάσει πάλι μπροστά η Νέα Δημοκρατία, και το ερώτημα είναι τι θα αλλάξει εάν πέσει η κυβέρνηση και πάμε σε εκλογές; Πάλι δε θα εφαρμοστεί το 3ο μνημόνιο. Θέλω να πω, εδώ μοιάζει να είναι μια εικόνα αδιέξοδου. Μέχρι τον Ιανουάριο του 15' ο σύριζα μιλούσε για έναν άλλον δρόμο – τώρα μιλάν όλα τα κόμματα πλην ΚΚΕ και ΛΑΕ, όλα τα υπόλοιπα κόμματα με παραλλαγές, μικρο παραλλαγές, μιλούν για τον ίδιο δρόμο... 
Π.Λ.: Βεβαίως και δεν μπορεί να αλλάξει τίποτε με τη Νέα Δημοκρατία. Γι΄ αυτό αναζητείται μια διέξοδος με “οικουμενική” κυβέρνηση, η οποία, όμως, δεν είναι διέξοδος. Δεν πρόκειται καμία οικουμενική μνημονιακή κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που δεν μπορεί να λύσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Το θέμα δεν είναι πόσοι θα συμμετάσχουν σε μια κυβέρνηση για να εφαρμόσουν το τρίτο μνημόνιο. Το πρόβλημα είναι το ίδιο το 3ο μνημόνιο. Αυτό είναι το πρόβλημα. Αν δεν τελειώσουμε με τα μνημόνια και ειδικότερα με το τρίτο μνημόνιο, δεν θα υπάρξει θετική προοπτική για τη χώρα. Θα έχουμε ένα απόλυτο αδιέξοδο και μια απόλυτη εξαθλίωση.  
ΕΡ: Οι προτάσεις που εσύ κανείς και η Λαϊκή Ενότητα για μια σειρά πράγματα, για μια διαφορετική προσέγγιση ενός προγράμματος, οικονομικού και όχι μόνο, φαίνεται ότι δεν ανταποκρίνονται στα θέλω του ελληνικού λαού. Ο κόσμος δε θέλει την άλλη άποψη...
Η Λαϊκή Ενότητα στις δημοσκοπήσεις παραμένει ένας ζωντανός πολιτικός οργανισμός, τι θα γίνει δηλαδή, ο κόσμος δεν θέλει την άλλη άποψη, σε πλειοψηφία τουλάχιστον, τι θα κάνουμε, τι θα γίνει, θα σταματήσει η χώρα να κυβερνάται, θα σταματήσει η χώρα να συναλλάσσεται.
Π.Λ.: Η Χώρα ήδη από μία άποψη δεν “κυβερνάται”. Η χώρα ήδη πνίγεται στα προβλήματα. Πνίγεται η οικονομία της. Εξαθλιώνεται ο ελληνικός λαός. Βλέπετε υπάρχουν ανυπέρβλητα πολιτικά αδιέξοδα. Και “οικουμενική” κυβέρνηση να γίνει, δεν θα πετύχει τίποτα. Αν έρθει η ΝΔ , θα έχει το ίδιο πρόβλημα και χειρότερο με αυτό του ΣΥΡΙΖΑ σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Το θέμα, λοιπόν, είναι να αλλάξουμε ριζικά πορεία. Να ακολουθήσουμε ένα δημοκρατικό αντιμνημονιακό δρόμο. Λέτε ότι δεν γίνεται διότι δεν το θέλει ο ελληνικός λαός. Κάνετε μεγάλο λάθος, αν το πιστεύετε αυτό.  
ΕΡ: Όχι, εννοώ ότι δεν αποτυπώνεται δημοσκοπικά και εκλογικά, δε λέω ότι ο κόσμος δεν θέλει άλλη άποψη, προφανώς θέλει.
Π.Λ.: Δεν ξέρω τι αποτυπώνει η δημοσκόπηση. Δεν έχω δει τις τάσεις της MRB . Πέραν αυτού, όμως, υπάρχει ένα πελώριο θέμα με τις δημοσκοπήσεις και την αξιοπιστία τους. Βεβαίως αυτή τη στιγμή οι δυνάμεις οι οποίες θέλουν μια εναλλακτική αντιμνημονιακή προοπτική για τη χώρα, δεν έχουν πλειοψηφία. Προφανέστατο.
Έχουν, όμως, μία δυναμική. Αν, λοιπόν, αυτή η δυναμική εκδηλωθεί με εκλογές, θα καταρρεύσει τάχιστα όλο το μνημονιακό μπλοκ και θα έχουμε ριζική αλλαγή πολιτικού σκηνικού. Γι' αυτό έχουν πέσει λυτοί και δεμένοι για να καθηλώσουν την Λαϊκή Ενότητα σε ένα μέγεθος, το οποίο την εμφανίζει, περίπου, να είναι οριακά εκτός ή εντός Βουλής. Γιατί το κάνουν αυτό; Γιατί ξέρουν ότι η αν Λαϊκή Ενότητα εμφανιστεί, έστω και με μικρή ανοδική δυναμική, θα σαρωθεί καταρχάς ο ΣΥΡΙΖΑ και συνολικά στην πορεία, ως χιονοστιβάδα, όλο το μνημονιακό πολιτικό σκηνικό. Διότι οι δρόμοι που προτείνουν οι μνημονιακές δυνάμεις είναι αδιέξοδοι. Υπάρχει μία απόσταση ,τεράστια απόσταση, χαώδης απόσταση, η οποία αυξάνεται μέρα με τη μέρα, ανάμεσα στο μνημονιακό πολιτικό σκηνικό, που κυριαρχεί στη Βουλή και στις διεργασίες που σημειώνονται στην κοινωνία.
ΕΡ: Σας ευχαριστούμε θερμά κ. Λαφαζάνη.
http://www.iskra.gr/index.php

Η νέα αιματηρή προβοκάτσια στην Άγκυρα


 19-2-2016

Μόνο οι διατεταγμένοι χρήσιμοι ηλίθιοι δεν μπορούν να διακρίνουν την καραμπινάτη τρομοκρατική προβοκάτσια του μαφιόζικου τουρκικού κράτους εναντίον των Κούρδων… Σήμερα η «τρομοκρατία» αποτελεί, όπως έχουμε αναλύσει κατά κόρον, το προνομιούχο πεδίο άσκησης πολιτικής των κρατών και ιδιαίτερα των πλανητικών μυστικών υπηρεσιών…

Η τρομοκρατική προβοκάτσια έχει αναχθεί σε επιστήμη από τον διεθνή ιμπεριαλισμό και τα κράτη μαφίες… 

Το τούρκικο κράτος είναι ένα τέτοιο κράτος μαφία, ένα κράτος δολοφόνος: Σε κάθε οξυμένη και ρευστή πολιτική κατάσταση, ιδιαίτερα όταν το καθεστώς Ερντογάν στριμώχνεται, του τουρκικό κράτος καταφεύγει ΠΑΝΤΑ σε τέτοιες αιματηρές τρομοκρατικές προβοκάτσιες… 

Να θυμίσουμε τις αιματηρές προβοκάτσιες εναντίον των Κούδρων το 2015; 

α). 20 Ιουνίου. 
β). 7 Ιουλίου. 
γ). 10 Οκτωβρίου:
 Διπλή βομβιστική επίθεση στο κέντρο της Άγκυρας με πολλούς νεκρούς και τραυματίες. 


Το καθεστώς Ερντογάν χάνοντας το έδαφος κάτω από τα πόδια τους καταφεύγει σε τέτοιες τρομοκρατικές προβοκάτσιες για να διασωθεί. 

Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι με την πλάτη στον τείχο. 

Οι "συμπτώσεις" στο αιμοσταγές φασιστικό καθεστώς Ερντογάν... πείθουν όσους είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία! 

Την ώρα που ο φασίστας Ερντογάν τα παίρνει όλα από την "πολιτισμένη" δύση, ακόμη ως λάφυρο την αποικία του 4ου Ράιχ, τη μνημονιακή Ελλάδα και ξεκληρίζει με μια χωρίς προηγούμενο Γενοκτονία τον Κουρδικό λαό, απειλώντας και την Αδούλωτη κι Αδέσποτη Συρία... ήρθαν τα νέα "γεγονότα"! 

Τι συμπτώσεις! 

Όταν οι Κούρδοι κι στρατός της Συρίας τελειώνουν τους φονιάδες-μισθοφόρους, που εκπαιδεύτηκαν κι εξοπλίστηκαν στην Τουρκία, το κτήνος Isil-Nusra-"Ελεύθερο Συριακό Στρατό"... 

Όταν έχει αποκαλυφθεί πλήρως ο ρόλος της Τουρκίας, της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ, του Ισραήλ... απέναντι στο χαλιφάτο... 

Ποιος βάζει βόμβα στην Άγκυρα; 

Ένας Κούρδος της Συρίας... όπως είναι "φυσικό" και "επόμενο"... 

Τ' αμερικανάκια αναζητούν πρόθυμους ηλίθιους...προσφέροντας καθρεφτάκια στους ιθαγενείς... 
Τώρα γνωρίζουμε πολύ καλά τη στρατηγική της έντασης... 


Δεν τσιμπάμε! 

Η Συρία θα γίνει ο τάφος των ιμπεριαλιστών και των λακέδων τους
!

ΡΕΣΑΛΤΟ - Περιοδικό Πολιτικής και Πολιτισμικής Παρέμβασης