Η Ρεμπέκα Φονγκ, γενική πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, επισκέφθηκε εθιμοτυπικώς στη Λάρισα τον περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό και αφού είπε και αυτή τα ίδια που λένε συνήθως οι αμερικανοί αξιωματούχοι, ότι «κατανοούν τη δυσκολία που αντιμετωπίζει η Ελλάδα», αποκάλυψε: ομάδα 12 αμερικανών τεχνοκρατών, με εντολή της κυβέρνησης των ΗΠΑ, βρίσκεται στην Ελλάδα στο πλευρό της ελληνικής κυβέρνησης για να προτείνει στον κ. Τσίπρα και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο «μέτρα ανάκαμψης ώστε να μπορέσει η χώρα να επανέλθει στην κανονικότητα». Και επειδή οι αμερικανοί δεν δίνουν συνήθως λεπτομέρειες, έγινε ένας μικρός χαμός και να σου το θέμα έρχεται στη Βουλή. Ποιοι είναι αυτοί οι 12 (ονόματα και γενικά βιογραφικά), ποιος τους πληρώνει (η ελληνική κυβέρνηση, η αμερικανική ή το ΔΝΤ), με ποιους υπουργούς συνεργάζονται και σε τι είναι μερικά από τα ερωτήματα που υπέβαλε ήδη προς τον Πρωθυπουργό ο γαλάζιος βουλευτής Χρ. Κέλλας
Αυτά διαβάζουμε στο Βήμα και επειδή διάφοροι διερωτώνται τι κάνουν οι Αμερικανοί στην Ελλάδα τους παραπέμπουμε να μελετήσουν προσεκτικά το έξοχο βιβλίο του Πέρκινς “Εξομολόγηση ενός Οικονομικού Δολοφόνου” από τις εκδόσεις Αιώρα και το επόμενο που έβγαλε “The secret History of the American Empire” ή τις συνεντεύξεις που έδωσε.
Πολύ φοβούμεθα ότι η συνθηκολόγηση του περασμένου Ιουλίου και η προσχώρηση και της αυτοαποκαλούμενης “ριζοσπαστικής (!) αριστεράς” (μόνο με εισαγωγικά μπορεί κανείς να γράφει πια στην Ελλάδα) στους οπαδούς των μνημονίων, δεν είναι μόνο η τελευταία από τις μνημονιακές καταστροφές, αλλά κινδυνεύει να αποδειχθεί και η πρώτη στις επερχόμενες, καθαυτό εθνικές, γεωπολιτικού χαρακτήρα καταστροφές του ελληνισμού, με πρώτη από αυτές την κατάλυση, αν επιτευχθεί, της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το “μυαλό” του ελληνικού κράτους, οι υπηρεσίες του, οι ηγετικοί πυρήνες όλων σχεδόν των κομμάτων ελέγχονται/χειραγωγούνται από ξένες δυνάμεις και δεν διαθέτουν τη γνώση και αναλυτική ικανότητα να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα.
Με τα υπάρχοντα κόμματα, μόνο αν ο ίδιος ο ελληνικός λαός, μπορέσει να πάρει την τύχη του στα χέρια του, μπορεί να σώσει τη χώρα του, εφόσον αποκτήσει το πρόγραμμα και την ηγεσία που τόσο τραγικά του λείπουν ακόμα.