Το υπερκράτος Ευρώπη στήθηκε


Ο Κάμερον ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Υπερκράτος και τον Ευρωστρατό-Ο Ντάισελμπλουμ ζήτα την κατάργηση της νομοθετικής εξουσίας των κρατών-μελών. Σιγή ιχθύος από το ελληνικό πολιτικό σύστημα. 

22-2-2016

Η Βρετανία κατάφερε να ξεφύγει από τον ολοκληρωτισμό του υπερκράτους της Ε.Ε, πράγμα το οποίο θα συμβεί άμεσα. Είναι κάτι που εδώ και δύο χρόνια "ψήνεται" μεθοδικά από τις Βρυξέλλες με αφορμή την τραπεζική κρίση και την δήθεν οικονομική που χτύπησαν τις πιο αδύναμες χώρες. Τα συμπεράσματα από την τελευταία Συμφωνία Ε.Ε - Βρετανίας που αφορούσε στην απόφαση των Βρετανών με το επικείμενο δημοψήφισμα για παραμονή ή όχι στην Ε.Ε, είναι τραγικά για την εθνική ανεξαρτησία των κρατών μελών της Ε.Ε και βέβαια για την δημοκρατία των κρατών όπως μέχρι τα ξέραμε.
Ο Κάμερον εκπροσωπώντας μία αυτοκρατορία έδειξε στους "μικρούς" εταίρους του πώς διεξάγεται πολιτική όταν ένα κράτος μπορεί να είναι σε μία Ένωση αλλά με δικό της νόμισμα και εκτός Συνθηκών, όπως η Σένγκεν, που συμφέρει αποκλειστικά τις ισχυρές οικονομικά χώρες της Ευρώπης και όχι τις χώρες που οι εξαγωγές τους βάση παραγωγής είναι σε σημείο μηδέν.
Κατάφερε επίσης όχι μόνο να μείνει έξω από το υπερκράτος της Ε.Ε αλλά και να μπορεί να απελάσει μετανάστες υπηκόους των κρατών-μελών της Ε.Ε όταν αυτοί γίνονται οικονομικό βάρος ή δεν συμφέρουν την εγχώρια οικονομία της βρετανικής  "αυτοκρατορίας" που αυτό σημαίνει ότι οι Βρετανοί είναι πολίτες με μεγαλύτερα δικαιώματα στην Ε.Ε από οποιονδήποτε άλλο πολίτη μέλους-κράτους.

Το υπερκράτος σημαίνει το τέλος της εθνικής νομοθετικής εξουσίας
Η δήλωση του Κάμερον έρχεται να επιβεβαιώσει όλον τον σχεδιασμό των Βρυξελλών ότι η Ε.Ε οδεύει πραγματικά προς ένα οικονομικό σύστημα, μία δικαιοσύνη και βέβαια μία διακυβέρνηση. Αυτό βέβαια δεν θα γίνει μέσα σε ένα βράδυ αλλά αυτό που συνέβη τρεις ημέρες πριν την συμφωνία Βρυξελλών-Λονδίνου συντομεύει τα πράγματα προς την δημιουργία του υπερκράτους, αρχής γενομένης με τα κράτη-μέλη που αν και με την επίβλεψη της Τρόικα και παρόλα τα δις ευρώ που δανειστήκαν, οι χώρες δεν μπορούν να ανακάμψουν.
Συγκεκριμένα, στις 17 Φεβρουαρίου ο επικεφαλής του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ, με αφορμή τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης και την πορεία των δημοσιονομικών, τάχθηκε υπέρ της «μεταφοράς» ορισμένων αποφάσεων από τα εθνικά κοινοβούλια σε κεντρικό ευρωπαϊκό επίπεδο."Τα μεγαλύτερα προβλήματα στην Ευρωζώνη οφείλονται στις εφαρμοζόμενες εθνικές πολιτικές και όχι στο Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης", είπε ο επικεφαλής ο οποίος εμμέσως πλην σαφώς εννοούσε την Ελλάδα και τις χώρες που βρίσκονται κάτω από Μνημόνια ή είναι σε επίβλεψη αν και τα Μνημόνιά τους έλαβαν τέλος, όπως η Πορτογαλία και η Ιρλανδία.
Με λίγα λόγια ο εκπρόσωπος των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, ζητά την εκχώρηση της νομοθετικής εξουσίας των χωρών στις Βρυξέλλες ακυρώνοντας κατ' αυτόν τρόπο την δημοκρατία στα κράτη για το καλό των πολιτών!
"Το να υπάρξει μεταφορά αρκετών δικαιοδοσιών από τα εθνικά κοινοβούλια σε ευρωπαϊκό επίπεδο, θα ήταν θετικό και θα βοηθούσε να επιτευχθούν οι βασικοί στόχοι", δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ.
Ανάμεσα σε αυτά που συμφώνησε η Βρετανία με την Ε.Ε είναι κάτι πολύ σημαντικό που προμηνύει την δημιουργία υπερκράτους από το οποίο μόνο η Βρετανία θα απέχει: 
Μια ειδική εξαίρεση της Βρετανίας από την περαιτέρω ολοκλήρωση της Ε.Ε, στο πλαίσιο μιας διαδικασίας που αποκαλείται «όλο και πιο στενή ολοκλήρωση».
Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Ε.Ε που σε Συνθήκη της θα μπει ο όρος "ολοκλήρωση" και δεν ακούστηκε ούτε ένα βέτο από καμία από τις 28 χώρες ειδικά από τις χώρες που είναι σε κατάσταση υπό την κηδεμονία της Τρόικα, όπως η Ελλάδα, και θα είναι οι πρώτες που θα δεχθούν και την τυπική παράδοση εθνικής κυριαρχίας τους.  
Να προσθέσουμε ότι η μείωση των βουλευτικών εδρών που ζητά ο πρόεδρος της ΝΔ,Μητσοτάκης, αφορά αποκλειστικά την αποδυνάμωση της δημοκρατίας εντός του εθνικού κοινοβουλίου. Τι τούς χρειάζεσαι τους βουλευτές από την στιγμή που οι νόμοι θα έρχονται απευθείας από τις Βρυξέλλες; 

Υπερκράτος με έναν υπερστρατό
Τα πράγματα για την Ελλάδα είναι τραγικότερα ακόμη κι αν ο κ. Τσίπρας περιχαρής στην Σύνοδο Κορυφής δήλωνε ότι η Ε.Ε κέρδισε αφού το θέμα εξόδου από την Σένγκεν θεωρείταιτελειωμένο.  Ο Κάμερον επανέλαβε ότι η Βρετανία δεν θα υπάρξει μέρος ευρωπαϊκού υπερκράτους, και τόνισε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα γίνει μέρος ενός ευρωπαϊκού στρατού.
Ο ευρωπαϊκός στρατός είναι κάτι που συχνά πυκνά ακούγεται από υπουργούς κρατών της Ε.Ε όταν πρώτος τον Μάρτιο του 2015 ο πρόεδρος της Κομισιόν, Γιούνκερ, έκανε την επίσημη πρόταση του που βρήκε θετική πρώτη απ' όλους την Γερμανία, πριν ακόμα αρχίσουν οι "τρομοκρατικές" επιθέσεις ισλαμιστών στην καρδιά της Ευρώπης.  Άλλωστε η επέκταση της Frontex σε ένα όργανο φύλαξης τόσο των εξωτερικών όσο και των εσωτερικών συνόρων σηματοδοτεί την ενοποίηση όλων των εθνικών στρατών κάτω από μία σημαία. Ακόμη και η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο υπό γερμανική διοίκηση δεν είναι τίποτε άλλο από μία πρόβα τζενεράλε ενός ευρωστρατού που με αφορμή το προσφυγικό θα γίνει άμεση ανάγκη αφού απεδείχθη μεθοδευμένα και με την συνδρομή της ελληνικής κυβέρνησης ότι η Ελλάδα δεν είναι ικανή να φυλάξει τα σύνορά της.

Τσίπρας: Ο πρώτος που ζήτησε υπερκράτος
Όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις έπαιξαν το ρόλο τους για την δημιουργία υπερκράτους της Ε.Ε χρησιμοποιώντας το όπλο των εταίρων που δεν ήταν άλλο από τα Μνημόνια. Η συνεχόμενη ύφεση της οικονομίας, τα δημοσιονομικά κενά που δεν λένε να κλείσουν με όλους τους απίστευτα υψηλούς φόρους που κατέστρεψαν ολοσχερώς την ιδιωτική και δημόσια οικονομία, η τρομοκράτηση των πολιτών ότι η έξοδος από το ευρώ θα σήμαινε νέα "μικρασιατική καταστροφή" και η άρνηση των κυβερνήσεων να αναλάβουν την ευθύνη αποκλειστικής διακυβέρνησης του ελληνικού κράτους από κυβέρνηση ελληνική και όχι με κυβέρνηση που απλά υπηρετούν τις εντολές του υπερκράτους της Ε.Ε, ήταν τα σκαλοπάτια που ως τελικόστόχο ήταν το υπερκράτος της Ε.Ε.
Ο κ. Τσίπρας  είναι αυτός που πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου επικαλούμενος τον ευρωπαϊκό κανονισμό 413/2013 κάλεσε με επιστολή του τον Γερμανό πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, "να λειτουργήσει ως ο έσχατος εγγυητής της δημοκρατικής λογοδοσίας και συμβατότητας της οικονομικής πολιτικής στην Ευρώπη με το ευρωπαϊκό πολιτικό και κοινωνικό κεκτημένο", ανοίγοντας την πόρτα στο Ευρωκοινοβούλιο να κάνει την δουλειά που θα έπρεπε να κάνει το εθνικό κοινοβούλιο. Ως φερετζέ ο κ. Τσίπρας ανέφερε την Χάρτα Δικαιωμάτων της Ευρώπης που ως γνωστόν δεν ισχύει για πολίτες χωρών που έχουν υπογράψει Μνημόνια. Ο σκοπός του ήταν η Ευρωβουλή να κάνει την πρεμιέρα της ως ανώτατο νομοθετικό όργανο στην Ελλάδα με την μορφή  του πέμπτου "θεσμού".
Οι πολιτικοί και ιδεολογικοί αντίπαλοι του κ. Τσίπρα, οι Ευρωπαίοι Φιλελεύθεροι (ακραίοιφεντεραλιστές) έκαναν πρόταση μετά την επιστολή Τσίπρα να είναι το Ευρωκοινοβούλιο ο πέμπτος θεσμός επιτήρησης της Ελλάδας αφού είχαν και την συναίνεση του πρωθυπουργού της Ελλάδας. Έτσι, από τις  21 Ιανουαρίου του 2016  το Ευρωκοινοβούλιο είναι ο επόπτης του "προγράμματος σωτηρίας" με τον φιλελεύθερο, Γκι Φερχόφστατ να τρίβει τα χέρια του δηλώντας: "Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα εκλεγμένα μέλη, μπορούν τώρα να παίξουν το ρόλο που τους έχει ανατεθεί, για να συμβάλουν σε εποικοδομητικές αλλαγές στην Ελλάδα".  
Έρχεται το υπερκράτος της Ε.Ε με την συμβολή όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων της Ελλάδας και με όλα τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα να συμφωνούν για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και την μετάλλαξη των χωρών από κράτη σε ευρωπαϊκές πολιτείες.  Άλλωστε μέλημά τους αυτή την στιγμή δεν είναι ότι το Αιγαίο θα τελεί υπό μόνιμη γερμανική διοίκηση με γερμανική σημαία στα ΝΑΤΟϊκά σκάφη, αλλά τα ανοικτά εσωτερικά σύνορα της Ε.Ε λες και η Βρετανία που τα είχε και τα έχει κλειστά έχασε ή θα χάσει από την μη προσχώρησή της στο Ευρωπαϊκό Υπερκράτος.

στον Τοίχο

Αλ Τσαντίρι Νιούζ: Μαθήματα υποτέλειας και ραγιαδισμού!


Γράφει: Δημήτρης Κουφοβασίλης       ΔΕΥΤΕΡΑ 22-2-2016

Η ηγ   εσία του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζοντας την παραπλάνηση του ελληνικού λαού και θέλοντας να πείσει για το «πρώτη φορά αριστερά», επιχειρεί ένα ιδεολογικό πολιτικό «μασάζ» ώστε να αποδεχτεί ο λαός τις οβιδιακές μεταμορφώσεις του, τις θεαματικές κωλοτούμπες και τη βαθειά αντιλαϊκή – μνημονιακή πολιτική του, την εφαρμογή και την προώθηση των συμφερόντων των ξένων ευρωπαϊκών κολοσσών, της ντόπιας πλουτοκρατικής ολιγαρχίας και τα γεωστρατιωτικά σχέδια της υπερατλαντικής δύναμης. Σ’ αυτά τα προπαγανδιστικά πλάνα δεν θα μπορούσε να λείψει ο γνωστός σατιρικός «αντιμνημονιακός, αντιρατσιστής, υπερδημοκράτης» Λάκης Λαζόπουλος.

Στο τελευταίο Αλ τσαντίρι νιούζ, (εκπομπή από την οποία εξαπέλυε βόμβες αντιμνημονιακής σάτιρας ενάντια σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ) τα κανόνια του υπεραντιμνημονιακού Λάκη όχι μόνο στόμωσαν αλλά με εμετικές μεθόδους και υποκριτικά θεατρικά τεχνάσματα επιχείρησε να δικαιώσει τις κωλοτούμπες και τις μνημονιακές πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ. 

Με τον πιο αντιδιαλεκτικό, αντιεπιστημονικό τρόπο, με ρατσιστική οσμή και συριζέϊκο «αριστερό πνεύμα» προσπάθησε να εξηγήσει πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και ο λαός μας – τα οποία κατά την πρόβλεψή του θα οξυνθούν – προέρχονται από τον Σόιμπλε. Και γιατί: 

Γιατί – με βαθυστόχαστο ύφος ανέλυσε – πως οι άνθρωποι που είναι σε αναπηρικό καροτσάκι όπως ο Σόιμπλε είναι από το λόγο αυτό κολλημένοι σε μια ιδέα. Συγκεκριμένα είπε: 
«Ο Σόϊμπλε έχει δύο εμμονές – όσο κι αν φανεί σκληρό αυτό που θα πω. ¨Όταν ένας άνθρωπος είναι καθηλωμένος σε μια καρέκλα σιγά-σιγά το μυαλό του καθηλώνεται και σε μια ιδέα, εγώ το λέω παράνοια, το λέω παραφροσύνη…..» 

Με βάση αυτή την «επιστημονική» διαπίστωση εξήγησε στους τηλεθεατές πως εξυφαίνονται σκοτεινά σχέδια και μέσα σ‘ αυτά έμπλεξε όλους τους πολιτικούς του αντιπάλους, Μητσοτάκη, Σαμαρά, Βενιζέλο, Θεοδωράκη κ.α. 

Όμως η διαλεκτική σκέψη, η επιστημονική, η πολιτική σκέψη, η ανθρώπινη εμπειρία, η πραγματική αριστερή σκέψη εκτιμούν εντελώς διαφορετικά το φαινόμενο Σόιμπλε: ο Σόιμπλε παρά την αναπηρία του, παρότι είναι αναγκασμένος να ζει πάνω σένα καροτσάκι είναι ένας ευφυέστατος πολιτικός, αποφασιστικός, με ψύχραιμη πολιτική σκέψη και εξυπηρετεί με την πολιτική και τους σχεδιασμούς του τα κολοσσιαία κεφαλαιοκρατικά συμφέροντα του γερμανικού ιμπεριαλισμού. 

Σε αντίθεση με τα μυαλά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ που με συνεχείς πολιτικές κολοτούμπες, με μόνιμη «τρικυμία εν κρανίω» και για να κρατηθούν στην εξουσία – και όχι για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του λαού – γίνονται μαριονέτες του Σόιμπλε και των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών. 

Ο λαλίστατος θεατρίνος Λαζόπουλος δεν έμεινε μόνο εκεί.Επιχείρησε να τρομοκρατήσει θεατές και τηλεθεατές συνιστώντας ψυχραιμία για να αποφύγουμε πάση θυσία ένα νέο διαφαινόμενο εμφύλιο πόλεμο. 
Και προχώρησε με ανυπέρβλητο θράσος. Προς το τέλος της εκπομπής «εκμυστηρεύτηκε» στο κοινό τη συμβουλή που του έδωσε πρόσφατα αριστερός αγωνιστής της εθνικής αντίστασης, που για δεκαετίες υπηρέτησε το λαό, την εξής: 
«Στη διάρκεια της χούντας – του είπε ο παλαίμαχος – ήθελα να ανοίξω ένα κρεοπωλείο για να θρέψω την οικογένειά μου όμως δεν μου έδιναν άδεια. Οι χουντικές αρχές με εκβίασαν να βάλω στο κέντρο του μαγαζιού μια μεγάλη φωτογραφία του Παπαδόπουλου… Τελικά το έκανα, έπρεπε να ζήσω την οικογένεια. Μήπως επειδή έβαλα την φωτογραφία του Παπαδόπουλου έπαψα να είμαι κομμουνιστής;» 

έκλεισε την συμβουλή του ο παλαίμαχος, την οποία υιοθέτησε ο Λάκης και τη σύστησε στον ελληνικό λαό! 

Με αυτού του είδους «ανάταση » του αγωνιστικού πνεύματος, με αυτή τη ραγιάδικη πολιτική επιχειρεί να εμποτίσει το πνεύμα του ελληνικού λαού για να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ προωθώντας τα ξένα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τα συμφέροντα της ντόπιας πλουτοκρατίας. 

Όμως η ιστορία έχει διδάξει και ο ελληνικός λαός έχει αποδείξει πώς στο τέλος του Έλληνα ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει και πώς τους λακέδες του ιμπεριαλισμού, τους ρίχνει στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας. 

ΠΗΓΗ: 
https://www.alfavita.gr/apopsin/al-tsa