Παντελιάδα Και ΜΜΕ

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016


Με τον Παντελή Παντελίδη «δεν ταιριάζαμε σου λέω, τόσο αντικειμενικά στο λέω». Δεν τον άκουγα, δεν με είχε δει ποτέ του όπου κι αν τραγουδούσε. Τώρα είναι αργά για να τον κρίνουμε, έφυγε. Καλό του ταξίδι. Οι βρικόλακες όμως έμειναν. Μέρες τώρα πίνουν το αίμα του κι απ’ ό,τι φαίνεται θα θρέφονται από αυτό για πολύ καιρό ακόμα.
Ο θάνατος πουλάει. Ειδικά όταν αυτός είναι βίαιος και φρικτός. Ό,τι καλύτερο για κανάλια, ιστοσελίδες και άλλα μέσα ενημέρωσης. Κατακλυσμός λεπτομερειών για το θάνατό του, ζωντανές ανταποκρίσεις, δηλώσεις κάθε ανθυπομέλους του εγχώριου star-system, χιλιάδες εικόνες και πολλά-πολλά ρεπορτάζ. Το εμπόριο του θανάτου και της συγκίνησης
Πρωί –πρωί από τον ΑΝΤ1 έπαιρναν τηλέφωνο φίλους και συνεργάτες τους και τους ενημέρωναν στον αέρα για το δυστύχημα. Ναι, στον αέρα ! Σοκ παθαίναν φυσικά οι άνθρωποι. Να ακόμα μια είδηση. Το σοκ των δικών του ανθρώπων ! Κάμερες του STAR καραδοκούσαν για πλάνα που να δείχνουν τη συντριβή της τραγικής μάνας. Λες και υπάρχει μάνα που θα χάσει το παιδί της και δεν θα είναι συντετριμμένη ! Είδηση κι αυτό για τα κανάλια ! Το κοράκι Ευαγγελάτος, το τερμάτισε, με ρεπορτάζ του τύπου «αυτή είναι η φονική λάμα που τον σκότωσε». Ναι, η λάμα έπεσε μόνη της πάνω στον μακαρίτη ! Ο εξυπνάκιας Μπογδάνος στον ΣΚΑΙ κατήγγειλε την υποκρισία των άλλων καναλιών τα οποία πριν 2-3 μέρες «έκραζαν τον Παντελίδη για τους στίχους του τελευταίου του τραγουδιού με αναφορά στα κατεχόμενα της Κύπρου». Λες και το να κατακρίνεις τους στίχους ενός ανθρώπου...
συνεπάγεται τη χαρά σου όταν αυτός πεθάνει !
Και έχουμε και τον δημοσιογράφο Λημνιό του Πρώτου Θέματος που, κατά μια εκδοχή, προσπάθησε να μπει στο νεκροτομείο για να βγάλει φωτογραφίες  και κατέληξε να φάει πολύ ξύλο από τους συγγενείς του Παντελίδη στο Ασκληπιείο Βούλας. Αν πραγματικά αυτός ήταν ο σκοπός του δημοσιογράφου, και λίγες έφαγε. Το Πρώτο Θέμα, πρωτοπόρο πάντα στην αθλιότητα, τον κιτρινισμό και την διαστρέβλωση. Ήθελε οσμή θανάτου και μέσα από το νεκροτομείο αλλά να μεταδώσει και την -φυσιολογικά- άθλια ψυχολογική κατάσταση των συγγενών του! Αυτό το εμπόριο θανάτου και πόνου το λένε «ενημέρωση». Ας θυμηθούμε τα πρωτοσέλιδα με το νεκρό μόδιστρο Ασλάνη ή τον δολοφονημένο Παύλο Φύσσα. Ελεεινοί !
Και να πεις ότι ο μακαρίτης ήταν άνθρωπος των media … Αν για κάτι θα μείνει στην ιστορία, δεν είναι τα τραγούδια του, φυσικά. Είναι ο τρόπος που έφτασε στην επιτυχία. Σε αντίθεση με τηλεμαϊντανούς, «ταλέντα» που τα «σπρώχνουν» οι managers, «φωνάρες» που γδύνονται στην πίστα και όχι μόνο, «όμορφους» που γυρνάνε από εκπομπή σε εκπομπή, «τραγουδούν» play-back και η φωνή στα cd τους είναι πολλαπλώς επεξεργασμένη από φίλτρα υπολογιστών, ο Παντελίδης ξεκίνησε μόνος του. Δεν είχε πλάτες. Έγραφε τα τραγούδια του και τα ανέβαζε στο You Tube. Τα διέδιδαν οι φίλοι του και το όνομά του διαδόθηκε από το διαδίκτυο. Ακόμα κι όταν έγινε «όνομα» δεν έδινε συνεντεύξεις και δεν χαριεντίζονταν σε χαζοεκπομπές σαχλαμάρας. Ήταν σεμνός και μετρημένος. Υπηρέτησε το καψουροτράγουδο, ειδικά το πονεμένο και το «βασανιάρικο» αλλά με αυθεντικότητα. Δεν ήταν «δήθεν» και δεν χρειάζονταν «προώθηση». Γι’ αυτό και αγαπήθηκε ως τραγουδοποιός, ειδικά από τη νεολαία η οποία συχνάζει στο διαδίκτυο. Αν για κάτι πρέπει να μνημονεύεται, είναι γιατί απέδειξε ότι μπορείς να φτάσεις στην «επιτυχία» χωρίς να έχεις «μέσα» και χωρίς να χρειαστεί «να γλείψεις κατουρημένες ποδιές».
Θα έπρεπε όμως και ο τρόπος του θανάτου του να μνημονεύεται. Ως παράδειγμα προς αποφυγήν. Ειδικά στα νέα παιδιά που δεν έχουν πιάσει ακόμα τιμόνι στα χέρια τους αλλά και σε αυτούς που διανύουν τα πρώτα τους χιλιόμετρα. Το βράδυ του ατυχήματος είχε πρόβα στο μαγαζί όπου θα εργάζονταν από το επόμενο βράδυ. Δεν πήγε στο σπίτι του μετά όμως. Προτίμησε να πάει σε κάποιο κλαμπ για ποτό. Στη συνέχεια σε κάποιο σπίτι. Επέστρεφε στο δικό του σπίτι το πρωί. Εικασίες δεν θέλουμε να κάνουμε αλλά όσοι εργάζονται ή κυκλοφορούν τη νύχτα ξέρουν ότι το αλκοόλ είναι στο πρόγραμμα…
Αλκοόλ και οδήγηση. Η αιτία για την οποία η χώρα μας θρηνεί περισσότερα θύματα κι από τους πολέμους ! «Το αυτοκίνητο γίνεται όπλο, όταν μπαίνει ένα βλήμα» λέει χαρακτηριστικά ο γνωστός οδηγός αγώνων ταχύτητας Ιαβέρης και εξηγεί: «Μέσα στα τελευταία 100 χρόνια, στην Ελλάδα που πέρασε και δύο πολέμους, έχασαν την ζωή τους σε ώρα μάχης 70.000 ελληνόπουλα. Στα 60 τελευταία χρόνια με το αυτοκίνητο έχασαν τη ζωή τους 140.000 άνθρωποι, δηλαδή τα θύματα ήταν τετραπλάσια, ενώ 350.000 έμειναν ανάπηροι».
Δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας. Άνεση και μαγκιά. Γιατί ο Έλληνας είναι οδηγάρα, έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στις οδηγικές του ικανότητες και ξέρει πώς να αποφεύγει τον κίνδυνο. Έχει και μεγάλο εγωϊσμό βέβαια. Αντιστρόφως ανάλογο με την οδηγική του παιδεία. Ο Παντελίδης ήταν νέο παιδί. Έπιασε στα χέρια του ένα αυτοκίνητο που είχε αποκτήσει προ λίγων ημερών και για το οποίο ήξερε ότι ήταν εξαιρετικά αξιόπιστο, ασφαλές και με πολλές δυνατότητες. Μάλλον δεν ήξερε όμως ότι για να οδηγήσεις ένα οποιοδήποτε όχημα το οποίο έχει λειτουργίες τις οποίες δεν έχεις δοκιμάσει, πρέπει πρώτα να εκπαιδευτείς. Δεν μαθαίνεις οδηγώντας, όπως κάνουν οι περισσότεροι στη χώρα μας. Εκπαιδεύεσαι πρώτα. Κι ύστερα οδηγείς. Γιατί αν μαθαίνεις δοκιμάζοντας υπό τυχαίες συνθήκες, ίσως και να μην προλάβεις να μάθεις…. Όπως δεν πρόλαβε κι αυτό το παλικάρι.
Τα τραγούδια του δεν τα εκτιμούσα. Αλλά ένα «μάθημα Παντελίδη» στα σχολεία, έστω και συνοδευόμενο από τα «άσματά» του θα το ήθελα. Ειδικά το κεφάλαιο που λέει ότι αν η κατάστασή σου δεν είναι κατάλληλη για να οδηγήσεις, αφήνεις το αυτοκίνητό σου και παίρνεις ταξί. Δεν παίρνεις δύο αθώες κοπέλες ή όποιον άλλο στο λαιμό σου. Παθαίνω φρίκη πάντα όταν βλέπω νέα παιδιά, συνήθως όταν σχολάνε τα σχολεία ή αργά το βράδυ να επιβιβάζονται ακόμα και τρικάβαλο σε παπάκια που οδηγούν αντίστοιχα νέα παιδιά. Τα οποία δεν έχουν μάθει να κουμαντάρουν το δικό τους σώμα πάνω στο μηχανάκι αλλά θεωρούν ότι μπορούν να τα καταφέρουν και με περισσότερα και ανεκπαίδευτα σώματα !
Δεν περιγράφω άλλο. Θλίβομαι. Για το παλικάρι που έφυγε αλλά και για όλους τους αδικοχαμένους στην άσφαλτο. Κι ας μην έγινε ο θάνατός τους «θέμα». Κι ας τους έκλαψαν μόνο οι δικοί τους άνθρωποι. Μπροστά στο θάνατο είμαστε όλοι ίσοι.
Εκπαιδευτικός 
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

ΑΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ

ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ


E-mailΕκτύπωσηPDF
------00agro2                           ΤΡΙΤΗ 23/2/2016              
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ, ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΙΕΙΣ ΣΕ ΠΕΝΤΕ (2021) ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΤΡΙΑ (2019) ΧΡΟΝΙΑ!!!
Ο ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΑΛΙΕΥΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΣΙΜΠΗΣΕΙ ΤΟ "ΔΟΛΩΜΑ". ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ
Αντί η καταστροφή της μικρομεσαίας αγροτιάς να συντελεστεί μέχρι το 2019, να επιμηκυνθεί μέχρι το 2021. Αυτή είναι η “παραχώρηση” που έκανε η κυβέρνηση στους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους αλιείς, προκειμένου να “γλυκάνει το χάπι”, που θα τους πετάξει έξω από την πρωτογενή παραγωγή! 
Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση πρότεινε να έχουν δυνατότητα επιλογής οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες χαμηλότερου ποσοστού εισφοράς σε ποσοστό 16% (!), αντί 20%, αλλά με αντίτιμο την χορήγηση σύνταξης πενίας και εξαθλίωσης, η οποία θα κάνει τα δύσκολα, έτσι κι αλλιώς, γεράματα κανονικό βασανιστήριο.  
Όσον αφορά το φορολογικό, τα μέτρα "υποχώρησης" της κυβέρνησης συνιστούν αόριστες υποσχέσεις για θέσπιση αφορολόγητου ορίου και φορολογική ελάφρυνση, έτσι ώστε περισσότερο να μοιάζουν ως δόλωμα για να πιαστούν οι αγρότες, κτηνοτρόφοι και αλιείς στο αγκίστρι.  
Ταυτόχρονα, ο ορισμός του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη, ως αυτού που θα είναι ασφαλισμένος στον ΟΓΑ και θα έχει εισόδημα τουλάχιστον 51% από αγροτικές δραστηριότητες, πράγματα που θα αποτελούν προϋποθέσεις για να μπορούν να ενταχθούν οι αγρότες στα μέτρα, οδηγεί αυτόματα στον καιάδα ένα πολύ μεγάλο ποσοστό μικροαγροτών, το οποίο, για λόγους επιβίωσης, ασκεί στην επαρχία και άλλες δραστηριότητες (γκαρσόνιαοικοδομήεπαγγελματικές υπηρεσίες κλπ κλπ).
Οι εκπρόσωποι των αγροτών, που έδωσαν το παρών στη συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα, δεν έκαναν δηλώσεις μετά τη συνάντηση. Κατευθύνθηκαν, όπως είπαν, στα μπλόκα όπου θα συζητήσουν με τους αγρότες τις κυβερνητικές προτάσεις και θα αποφασίσουν από κοινού.
Αριστεροί συνδικαλιστές τους αγροτικού χώρου τόνιζαν στην Iskra ότι ο διάλογος με την κυβέρνηση ήταν διάλογος-παρωδία και οι προτάσεις της κενές ουσιαστικού περιεχομένου.
Οι ίδιοι συνδικαλιστές υπογράμμιζαν ότι ο κόσμος της υπαίθρου δεν έχει καμία άλλη επιλογή από την κλιμάκωση του αγώνα μέχρι τέλους και μέχρι τη νίκη.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑ.Ε
ΑΝΘΡΑΚΕΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ 39 ΜΠΛΟΚΩΝ
Η ΛΑ.Ε εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση για τη σημερινή συνάντηση Τσίπρα-εκπροσώπων των αγροτών:
"Άνθρακες το αποτέλεσμα της πολυδιαφημισμένης και πολύωρης συνάντησης της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των 39 μπλόκων, οι οποίοι προσέτρεξαν σήμερα στο Μαξίμου. Ο κ. Αλ. Τσίπρας αφού συνέστησε στους αγρότες ότι «δεν μπορούν να μην λαμβάνουν υπόψη τους τη συνολική κατάσταση της χώρας» δηλαδή το 3ο καταστροφικό μνημόνιο, το μόνο συγκεκριμένο, πέρα από τις κούφιες γενικολογίες, που τους είπε, είναι το τρικ με τη ψευδεπίγραφη μείωση της εισφοράς στο 16% και η επιμήκυνση για τον τριπλασιασμό των εισφορών σε 5 αντί για 3 χρόνια. Ταυτόχρονα η αυστηροποίηση της έννοιας του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη θα έχει ως συνέπεια τον «εξοστρακισμό» όλων των μικρών αγροτών από την αγροτική δραστηριότητα.
Όμως, οι μικρομεσαίοι αγρότες είναι τόσο καιρό στο δρόμο γιατί το τρίτο μνημόνιο, που έχουν ψηφίσει οι 222 βουλευτές όλου του μνημονιακού «τόξου» (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΑΝΕΛ) και με το οποίο συμφωνεί και η Ένωση Κεντρώων, τους αφανίζει κυριολεκτικά αφού:
  • Πολλαπλασιάζει τις ασφαλιστικές εισφορές.
  • Αυξάνει υπέρογκα τη φορολογία.
  • Σχεδόν τετραπλασιάζει την προκαταβολή φόρου από 27% που ίσχυε σε 100%.
  • Αυξάνει τρομακτικά το κόστος παραγωγής (αύξηση του ΦΠΑ από 13% σε 23% για όλα τα γεωργικά μέσα και εφόδια, τρομακτική αύξηση του ΕΦΚ από 66 ευρώ/χιλιόλιτρο σε 300 ευρώ/χιλιόλιτρο κ.α.)
  • Αφανίζει την κτηνοτροφία με την αύξηση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος.
  • Καταστρέφει την αμπελουργία με την επιβολή φόρου στο κρασί και στο τσίπουρο.
Συνεπώς, η επίλυση των προβλημάτων των αγροτών δεν μπορεί να γίνει μέσα στα μνημονιακά πλαίσια. Οι μικρομεσαίοι αγρότες που αγωνίζονται σκληρά τόσο καιρό δεν πρέπει να πέσουν στην παγίδα του προσχηματικού «διαλόγου διαρκείας», που τους προσέφερε ο κ. Τσίπρας αντίθετα πρέπει να εντείνουν τον αγώνα τους και να τον συνδέσουν ακόμα περισσότερο με τον συνολικό αγώνα για την ακύρωση των μνημονίων.
Η κλιμάκωση του αγώνα τους, η ενότητα τους, η συμπαράταξή τους με  όλο τον αγωνιζόμενο Ελληνικό λαό και ο σαφής αντινεοφιλελεύθερος και αντιμνημονιακός προσανατολισμός του αγώνα τους, αποτελούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την τελική νίκη".
ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ Ο. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ
Τα 25 ασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα που πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντησή του με τουςαγρότες, ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη. Μεταξύ αυτών είναι πενταετής μεταβατικότητα του ταμείου ασφάλισης των αγροτών, καθώς και κλιμάκωση των εισφορών.  
Μετά τη μαραθώνια συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες, η οποία διήρκεσε πέντε ώρες, η κ. Γεροβασίλη είπε: «Η κυβέρνηση επεδίωκε και επιδιώκει τον απευθείας διάλογο με τους αγρότες. Η σημερινή συνάντηση είναι ένα ιδιαίτερα θετικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση».  
«Στην συνάντηση εκπροσωπήθηκε η πλειοψηφία των μπλόκων και των αγροτικών κινητοποιήσεων και έγινε μια ειλικρινής συζήτηση» σημείωσε και πρόσθεσε πως στους εκπροσώπους των αγροτών κατέστη σαφής η δέσμευση της κυβέρνησης να πάρει άμεσα μέτρα προστασίας των αγροτών, ακόμα και μέσα στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, που είναι γνωστές σε όλους τους Έλληνες πολίτες.  
«Τα μέτρα για την στήριξη του αγροτικού κόσμου, που παρουσιάσαμε στην σημερινή συνάντηση, αφορούν το σύνολο των αγροτών και των δραστηριοτήτων τους, με ισχυρή έμφαση στους μικρούς και μεσαίους παραγωγούς», πρόσθεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.  
Οι προτάσεις στις οποίες αναφέρθηκε η κ. Γεροβασίλη, είναι:  
Για το ασφαλιστικό:  
1. Πενταετής μεταβατικότητα του ταμείου ασφάλισης των αγροτών έως το 2021.  
2. Κλιμάκωση των εισφορών για ηπιότερη μετάβαση στο προβλεπόμενο ύψος, έως το 2021.  
3. Δυνατότητα επιλογής χαμηλότερου ποσοστού εισφοράς για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, σε ποσοστό 16 αντί για 20%, που διασφαλίζει τελική σύνταξη ανώτερη από την εθνική.  
4. Θέσπιση του εργόσημου ως βασικού εργαλείου πληρωμής της απασχόλησης στον αγροτικό χώρο, ώστε η δαπάνη αυτή να καταλογίζεται ως έξοδο στην αγροτική επιχείρηση.  
Για το φορολογικό:  
5. Φορολογική ελάφρυνση για την μέγιστη πλειοψηφία των αγροτών.  
6. Θέσπιση αφορολόγητου ορίου για τους μικρούς και μεσαίους παραγωγούς.  
Ως αποτέλεσμα του συνδυασμού των παραπάνω προτάσεων επί του ασφαλιστικού και του φορολογικού, η συνολική επιβάρυνση για την μεγάλη πλειοψηφία των αγροτών, που αγγίζει το 90%, θα είναι μικρότερη από την σημερινή.  
Επίσης η κυβέρνηση παρουσίασε μια ακόμα σειρά μέτρων που στοχεύουν στην στήριξη της αγροτικής παραγωγής. Τα μέτρα αυτά είναι:  
7. Ορισμός του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη και ένταξη στο Μητρώο Αγροτών, με αυστηρό προσδιορισμό που προβλέπει δύο βασικές προϋποθέσεις: ασφάλιση στον ΟΓΑ και εισόδημα προερχόμενο τουλάχιστον κατά 51% από αγροτικές δραστηριότητες.  
8. Ρύθμιση χρεών στην ΔΕΗ με τουλάχιστον 36 δόσεις, για όλα τα παλιά και νέα χρέη, χωρίς προκαταβολή.  
9. Στήριξη για εγκατάσταση μικρών φωτοβολταϊκών, μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, για την μείωση του κόστους παραγωγής.  
10. Άμεση καταβολή ποσού των συνδεδεμένων ενισχύσεων και αποζημιώσεων των παραγωγών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα για το ρωσικό εμπάργκο.  
11. Ομαλοποίηση και σταθεροποίηση ενισχύσεων και αποζημιώσεων. Σε ετήσια βάση, οι πληρωμές τουΟΠΕΚΕΠΕ θα ξεκινούν από τον Νοέμβριο και θα ολοκληρώνονται μέχρι τα τέλη Μαρτίου του επόμενου έτους, εκτός από το 10% που αφορά την εξόφληση και θα καταβάλλεται τον Ιούνιο. Δέσμευση για συντομότερη καταβολή των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ.  
12. Στήριξη των νέων αγροτών, έως 40 ετών, με στόχο την παραμονή αλλά και την επιστροφή των νέων στην περιφέρεια. Στήριξη επενδυτικών σχεδίων πρώτης εγκατάστασης με επιδότηση έως 22.000 ευρώ. Στήριξη εκκίνησης μη γεωργικής δραστηριότητας με επιδότηση από 11.000 έως 20.000 ευρώ.  
13. Επιτάχυνση στης επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες ειδικού καθεστώτος, καθώς και όλων τωνοφειλών του δημοσίου, όπως ο ΦΠΑ και ο φόρος πετρελαίου.  
14. Κάρτα του αγρότη, για χρηματοδότηση των αγροτικών εργασιών, σε ετήσια βάση, με εγγύηση τις κοινοτικές επιδοτήσεις. Στόχος αυτού του μέτρου είναι η εξασφάλιση ρευστότητας με το χαμηλότερο δυνατό επιτόκιο και η μείωση του κόστους κατά τουλάχιστον 10%, ιδιαίτερα στον τομέα των εφοδίων. Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η εξασφάλιση της κάρτας και για τους αγρότες που έχουν ανοιχτά δάνεια.  
15. Έλεγχος της αγοράς και αποφασιστικός περιορισμός της ασυδοσίας των μεσαζόντων και των καρτέλ. Φραγμός στην διακίνηση προϊόντων με ανεξέλεγκτη έκδοση τιμολογίων αγοράς και στις απαράδεκτες –πολλές φορές επτάμηνες και οκτάμηνες- καθυστερήσεις πληρωμών.  
16. Καθιέρωση υποχρεωτικής τήρησης βιβλίων εσόδων – εξόδων, χωρίς γραφειοκρατικές δυσκολίες. Κατ εξοχήν ωφελημένοι θα είναι οι ίδιοι οι αγρότες, που θα μπορούν να αφαιρούν από το ακαθάριστο εισόδημά τους το σύνολο του υψηλού κόστους παραγωγής.  
17. Άμεση προώθηση προς ψήφιση του σχεδίου νόμου για το πλαίσιο λειτουργίας του συνεργατισμού. Κίνητρα για συλλογικές μορφές οργάνωσης της παραγωγής και της μεταποίησης, συνεταιρισμούς, ομάδες και οργανώσεις παραγωγών. Δομές αυστηρού ελέγχου για να αποφευχθούν νοσηρά φαινόμενα του παρελθόντος που δυσφήμισαν τον συνεταιριστικό θεσμό.  
18. Συγκρότηση Εθνικού Δικτύου Αγροτικής Πολιτικής, για την υλοποίηση πολιτικής και χάραξη συνολικής στρατηγικής στον αγροτικό τομέα, με την συμμετοχή των εκπροσώπων του αγροτικού κόσμου.  
19. Ίδρυση Φορέα Αξιοποίησης της δημόσιας αγροτικής γης και παραχώρησή της προς αξιοποίηση σε νέους αγρότες και συνεταιρισμούς,  
20. Υλοποίηση προγραμμάτων για την προώθηση των αγροτικών προϊόντων.  
21. Συγκρότηση συμβουλευτικών δομών σε όλη την Ελλάδα, για την επιστημονική και τεχνική υποστήριξη της αγροτικής παραγωγής.  
22. Ειδικό σχέδιο για την στήριξη της κτηνοτροφίας, με στόχο την αύξηση της παραγωγής, την διατροφική επάρκεια. Την συγκράτηση του πληθυσμού στην ύπαιθρο και την συμπληρωματική απασχόληση ιδιαιτέρα των κατοίκων των ορεινών περιοχών.  
23. Στήριξη της αλιείας με άμεσα μέτρα που θα εξασφαλίσουν την δυνατότητα αναγέννησης των ιχθυοαποθεμάτων και θεσμοθέτηση ενός ολοκληρωμένου πλαισίου για την αειφορική διαχείρισή τους.  
24. Υλοποίηση διαφοροποιημένων προγραμμάτων και παρεμβάσεων για την αγροτική παραγωγή σε ορεινές, απομακρυσμένες και νησιωτικές περιοχές.  
25. Δημιουργία Τράπεζας Γενετικού Υλικού με στόχο την διατήρηση, αναπαραγωγής, εμπορίας και προώθησης του εγχώριου γενετικού υλικού.  
Η κυβέρνηση επανέλαβε την απόφασή της να στηρίξει με κάθε διαθέσιμο μέσον τον αγροτικό τομέα, στον οποίο αποδίδει καθοριστική σημασία για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.  
«Στο πλαίσιο αυτό, επιδιώξαμε - και αποδείξαμε ότι το εννοούμε - ο διάλογος με τους εκπροσώπους των αγροτών, παρά την δύσκολη συγκυρία, να είναι παραγωγικός, ειλικρινής και αποτελεσματικός» κατέληξε η κ. Γεροβασίλη.
http://www.iskra.gr/index.php

Η ανάγκη της σωστής ενημέρωσης


Print Friendly

ΕΙΚΟΝΑ---Δημοσιογραφία,-γενική
Φυσικά δεν θεωρεί κανείς την κυβέρνηση υπεύθυνη για τα προβλήματα που είχαν συσσωρευτεί στην Ελλάδα έως το 2015 – ασφαλώς όμως για το ότι παραπλάνησε τους εκλογείς της, ισχυριζόμενη πως είναι σε θέση να τα λύσει
.
«Η δημοσιογραφία είναι μία κόλαση – μία άβυσσος της αδικίας, των ψεμάτων και της προδοσίας. Το να ζητάς λοιπόν από έναν λαό να ψηφίζει ή να κρίνει σωστά, όταν είναι αντιμέτωπος με τέτοια ενημέρωση, είναι μάλλον υπερβολικό. Δυστυχώς, το μόνο που βοηθάει σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η προσεκτική επιλογή των ΜΜΕ, με τα οποία ενημερώνεται κανείς – κάτι που όμως είναι εξαιρετικά δύσκολο στην εφαρμογή του» (πηγή).
.

Άποψη

Πριν από έναν περίπου χρόνο, τέτοια εποχή, η νέα τότε κυβέρνηση δεν ήθελε να κλείσει η αξιολόγηση της Τρόικας που θα έθετε τέλος, θεωρητικά τουλάχιστον, στην εποχή των μνημονίων. Ταυτόχρονα, έστειλε πίσω τα περίπου 11 δις €, τα οποία προβλέπονταν για την ενίσχυση των κεφαλαίων των τραπεζών, εφόσον θα την είχαν ανάγκη – ενώ ισχυριζόταν πως ήταν αποφασισμένη να συγκρουστεί.
Μερικούς μήνες αργότερα, μετά από μία καταστροφική διαπραγμάτευση, η οποία προκάλεσε μεταξύ άλλων μαζικές εκροές των καταθέσεων και αφού έκλεισαν οι τράπεζες, η κυβέρνηση δείλιασε την τελευταία στιγμή να συγκρουστεί με τη Γερμανία – υπέγραψε το χειρότερο μνημόνιο στην παγκόσμια οικονομική ιστορία, ξεπούλησε τις τράπεζες ζημιώνοντας το δημόσιο κατά 40 δις €, ενώ άρχισε να νομοθετεί βιαστικά τους νόμους που απαιτούσαν οι δανειστές.
Σήμερα παρακαλάει γονατιστή να κλείσει η αξιολόγηση που προηγουμένως αρνιόταν, πριν αναγκαστεί να δηλώσει αδυναμία πληρωμών – ενώ έχει υιοθετήσει πλήρως τη στάση της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης,σύμφωνα με την οποία πρέπει
(α) αφενός μεν να τηρηθούν απαρεγκλίτως όλοι οι όροι του μνημονίου, (β) αφετέρου να δρομολογηθεί ένα παράλληλο πρόγραμμα, ελληνικής ιδιοκτησίας, μέσω του οποίου θα μπορούσε η Ελλάδα να επανέλθει σε πορεία ανάπτυξης.
Εύλογα αναρωτιέται λοιπόν κανείς γιατί προκάλεσε η κυβέρνηση τις εκλογές του 2015, ποιός ήταν ο λόγος που ζημίωσε την Ελλάδα με ένα ποσόν που υπερβαίνει τα 100 δις € μέσα σε ένα μόλις χρόνο, καθώς επίσης εάν είναι παθολογικά σχιζοφρενής – εναλλακτικά, εάν πρόκειται για μία ομάδα αδίστακτων ανθρώπων που ήθελαν με κάθε τρόπο να αναρριχηθούν στην εξουσία, με στόχο τα προσωπικά τους οφέλη.
Συνεχίζοντας, φυσικά δεν θεωρεί κανείς την κυβέρνηση υπεύθυνη για τα προβλήματα που είχαν συσσωρευτεί στην Ελλάδα έως το 2015 – ασφαλώς όμως για το ότι παραπλάνησε τους εκλογείς της ισχυριζόμενη πως μπορεί να τα λύσει, ακόμη χειρότερα με τους τρόπους που είχε παρουσιάσει στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Άλλωστε, εάν δεν μπορούσε να τα λύσει επειδή ήταν πολύ μεγάλα, όπως ισχυρίζεται σήμερα, τότε για ποιό λόγο ήθελε να κυβερνήσει; Την υποχρέωσε κανείς ή μήπως ο μοναδικός της στόχος ήταν η νομή της εξουσίας;
Την κατηγορεί επίσης για το ότι, προσπαθεί σήμερα να περιορίσει τις ελευθερίες των Πολιτών, συμπεριλαμβανομένων των ΜΜΕ και του διαδικτύου, μιμούμενη καθεστώτα όπως αυτό της Τουρκίας – το οποίο έθεσε στο στόχαστρο του τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όταν ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις στην πλατεία της Κωνσταντινούπολης.
Αυτό δεν σημαίνει όμως πως όλα τα ελληνικά ΜΜΕ λειτουργούν με γνώμονα την ελευθερία και όχι την ασυδοσία,πως ορισμένα δεν προσπαθούν να χειραγωγήσουν επαίσχυντα τους Πολίτες ή ότι δεν εκβιάζουν με το χειρότερο δυνατό τρόπο τις εκάστοτε κυβερνήσεις – αφού κάποια από αυτά επιβιώνουν μέσω της κρατικής διαφήμισης που κυριολεκτικά υπεξαιρούν.
Επίσης μέσω άλλου είδους «πιέσεων» της ιδιωτικής οικονομίας, όπως με τη μη μετάδοση αρνητικών ειδήσεων αφού προηγηθούν απειλές κοκ. – κρίνοντας από αυτά που συμβαίνουν σήμερα στη Γερμανία . Ειδικότερα, από το Γερμανό που αναφέρθηκε σε εξαγορασμένους χειραγωγείς – αποκαλύπτοντας τον τρόπο, με τον οποίο τα λόμπι της Πολιτικής, του χρηματοπιστωτικού συστήματος, καθώς επίσης των μυστικών υπηρεσιών, χρηματίζουν ορισμένους δημοσιογράφους που επηρεάζουν με τις αναφορές τους την κοινή γνώμη .
Ενδεχομένως λοιπόν ορισμένα τέτοιου είδους ελληνικά ΜΜΕ «ωρύονται» με τις τοποθετήσεις της κυβέρνησης, συμπαρασύροντας άλλα, όχι επειδή θέλουν να προστατεύσουν την ελευθερία της έκφρασης αλλά, ίσως, για να υπηρετήσουν τα δικά τους ιδιοτελή συμφέροντα – τα οποία φυσικά δεν είναι ίδια, με αυτά των Πολιτών.
Εν τούτοις, το γεγονός αυτό δεν αιτιολογεί σε καμία περίπτωση τη σταλινική στάση της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο θέμα – η οποία μας εξευτελίζει ακόμη μία φορά διεθνώς, ενώ ούτε ο δικός της στόχος είναι ανιδιοτελής, αφού σκοπεύει απλά και μόνο να «κλειδωθεί» στην εξουσία.
Σε κάθε περίπτωση, το θέμα είναι μεν σημαντικό, αλλά δεν δικαιολογεί επαρκώς τα δεκάδες πύρινα άρθρα και τις αναφορές εναντίον της κυβέρνησης – ειδικά σε μία εποχή που η Ελλάδα είναι εγκλωβισμένη σε μία σειρά σοβαρών προβλημάτων, λόγω των οποίων κινδυνεύει ακόμη και η εδαφική της ακεραιότητα, ενώ έχει απολέσει εντελώς την εθνική της κυριαρχία.
Πόσο μάλλον όταν απαιτείται μία ευρύτερη πολιτική και κοινωνική συναίνεση, χωρίς την οποία είναι αδύνατον να ξεφύγουμε από το τέλμα – ενώ ο χρόνος που κυλάει ανεκμετάλλευτος μας βυθίζει ακόμη περισσότερο στην κινούμενη άμμο, στην οποία έχουμε παγιδευτεί μετά το 2010. Εμείς πάντως έχουμε την άποψη πως δεν έχει ούτε η αξιωματική αντιπολίτευση το μαγικό ραβδί – πως είναι επίσης ανεπαρκής, μη διαθέτοντας τα ανάλογα στελέχη, ενώ δεν δίνει τις σωστές απαντήσεις στα ερωτήματα που οφείλουν να μας  απασχολούν.
Ειδικότερα, δεν δίνονται από κανέναν απαντήσεις στο θέμα της εξόδου μας από την ύφεση, παρά το ότι αποτελεί την αφετηρία του καθοδικού σπειροειδή κύκλου του θανάτου, στον οποίο είμαστε παγιδευμένοι – όπως φαίνεται από το γράφημα που ακολουθεί.
.
ΓΡΑΦΗΜΑ - ο φαύλος κύκλος της ύφεσης
(*Πατήστε στην εικόνα για μεγέθυνση)
.
Προφανώς δε το ξεπούλημα της περιουσίας του δημοσίου, με τις τιμές που έχουν σήμερα διαμορφωθεί, καθώς επίσης η λεηλασία του ιδιωτικού μας πλούτου, μέσω των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών, δεν είναι η σωστή συνταγή – υπενθυμίζοντας πως η βασική αιτία, λόγω της οποίας οι επιχειρήσεις καταφεύγουν στη λύση της χρεοκοπίας, δεν είναι άλλη από την προστασία τους απέναντι στους πιστωτές.
Στα πλαίσια αυτά, εύλογα αναρωτιέται κανείς γιατί δεν είναι η χρεοκοπία η σωστή λύση ενός κράτους, όπως συμβαίνει με τις επιχειρήσεις – κυρίως όταν αποτελεί το ελιξίριο του καπιταλισμού , το οποίο δικαιούνται όλοι. Ειδικά η Ελλάδα η οποία, μπορεί μεν να ευθύνεται για τα τεράστια λάθη της έως το 2010, αν και ένα μεγάλο μέρος τους οφείλεται στην ΕΚΤ , αλλά σε καμία περίπτωση για τη μετέπειτα εποχή – όπου ο βασικός υπεύθυνος της καταστροφής της είναι η Τρόικα, όπως το έχει παραδεχθεί άλλωστε πολλές φορές το ίδιο το ΔΝΤ (.
Εν προκειμένω, κατά την άποψη μας το πλέον ορθολογικό σήμερα, υπό τις εγχώριες και διεθνείς συνθήκες που έχουν πλέον δημιουργηθεί, είναι η στάση πληρωμών εντός της Ευρωζώνης – αν και έχουμε καθυστερήσει αδικαιολόγητα, αρνούμενοι να παραδεχθούμε πως η χώρα μας έχει χρεοκοπήσει .
Αυτό δεν σημαίνει πως δεν αποδεχόμαστε καμία άλλη λύση ή ότι δεν πρέπει να έχουμε έτοιμο ένα σχέδιο επιστροφής στο εθνικό νόμισμα – αφού διαφορετικά είναι αδύνατον να διαπραγματευτούμε επιτυχώς με τους δανειστές μας. Σημαίνει απλά πως το σημαντικότερο είναι να αποδεχθούμε ότι, η Ελλάδα πτώχευσε, προτού χάσουμε ότι μας έχει απομείνει – αναζητώντας αμέσως μετά τις ορθολογικότερες και φυσικά ρεαλιστικές, εφικτές λύσεις διαχείρισης της δεδομένης χρεοκοπίας της.
Στο σημείο αυτό η ελληνική δημοσιογραφία υστερεί, αφού δεν ασχολείται ως οφείλει με την αντικειμενική και λεπτομερή ενημέρωση της κοινής γνώμης – όσον αφορά την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, καθώς επίσης την ανάγκη αναζήτησης και εύρεσης των σωστών λύσεων. Αντίθετα, συνεχίζει να «εμπλέκεται» με την πολιτική, παίρνοντας το μέρος είτε της κυβέρνησης, είτε της αντιπολίτευσης, άμεσα ή έμμεσα – πολύ σπάνια της χώρας και των Πολιτών της, τους οποίους συνήθως αποπροσανατολίζει (προφανώς με φωτεινές εξαιρέσεις).
Ολοκληρώνοντας, θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς πως οι Πολίτες είναι τουλάχιστον συνυπεύθυνοι – αφού ενδιαφέρονται και δραστηριοποιούνται μόνο την ύστατη στιγμή, ειδικά όταν κινδυνεύουν να θιγούν τα δικά τους προσωπικά, συντεχνιακά ή άλλου είδους συμφέροντα. Έχουμε όμως την άποψη πως κάτι τέτοιο θα ήταν υπερβολικό και άδικο, ειδικά κάτω από τις σημερινές συνθήκες – επειδή αντιμετωπίζουν τόσο μεγάλα προβλήματα επιβίωσης, ώστε να μην έχουν το χρόνο ή την ηρεμία να ασχοληθούν με την καλύτερη ενημέρωση τους για τα κοινά.
Analyst.gr

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ; ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ 18 ΗΜΕΡΩΝ

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016


ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ ΜΕ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ






Μετάφραση από το αμερικανικό  περιοδικό ΓΣΙ.

Η Ρωσία δεν θα έχει άλλη επιλογή από την χρήση το τακτικών Πυρηνικών Όπλων για να υπερασπιστεί τη Συρία από χερσαία εισβολή που θα διαρκούσε 18 ημέρες, αφού οι Σαουδάραβες (και οι σύμμαχοι τους) στέλνουν 350.000 στρατιώτες, 20.000 άρματα μάχης, 2.450 στρατιωτικών αεροπλάνων και 460 ελικόπτερα από 25 χώρες που θα συγκεντρωθούν στο βόρειο τμήμα της Σαουδικής Αραβίας για να εισβάλουν στη Συρία.

 Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Ουαλίντ αλ-Μουαλέμ προειδοποίησε το Σάββατο «οι επιτιθέμενοι που θα εισέρχονταν στη χώρα θα επιστρέψουν στην χώρα τους σε ξύλινα φέρετρα» Η Ρωσία έχει προειδοποίηση «κάθε χώρα που στέλνει χερσαίες δυνάμεις στη Συρία χωρίς την άδειά της θα θεωρηθεί κήρυξη πολέμου». Χιλιάδες στρατιώτες από τις περιφερειακές χώρες που θα συμμετάσχουν σε αυτό που “ονομάζεται στρατιωτική άσκηση” τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Σαουδικής Αραβίας ανέφεραν ότι θα λάβουν μέρος υπό την ηγεσία Σαουδικής Αραβίας στο Hafer αλ-Batin , στο βόρειο τμήμα της Σαουδικής Αραβίας.

Η τεράστια στρατιωτική συγκέντρωση, “άσκηση”, που ονομάστηκε “Βόρειος Θενταρ” είναι προγραμματισμένη να διαρκέσει 18 ημέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων θα κλείσει ο εναέριος χώρος πάνω από τη βόρεια Σαουδική Αραβία. Δημοσιεύματα των ΜΜΕ αναφέρουν οτι έχουν κάνει έρευνα οπου παρόμοια στρατιωτική δύναμη δεν εχει συγκεντροθή ποτέ για “άσκηση”. Είναι προφανές ότι η «άσκηση» είναι προσχηματική και θα επιχειρηθεί εισβολή, και αυτό θα σημάνει πόλεμο. Η Αίγυπτος, το Σουδάν, το Πακιστάν και τα αραβικά κράτη του Περσικού Κόλπου είναι μεταξύ των 25 χωρών που θα λάβουν επίσης μέρος στις «ασκήσεις».

Σε μια ευαίσθητη στιγμή , η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε την προθυμία της να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε χερσαία εισβολή στη Συρία, εάν η αμερικανική ηγεσία αποφάσιζε να ξεκινήσει μια τέτοια επιχείρηση. (τι σύμπτωση ?). Η Σαουδική Αραβία είναι μέλος της αμερικανικής συμμαχίας που διεξάγει αεροπορικές επιδρομές στο εσωτερικό της Συρίας.

Οι αεροπορικές επιθέσεις συνεχίζονται χωρίς καμμία άδεια από τη συριακή κυβέρνηση, ή εντολή του ΟΗΕ, από τον Σεπτέμβριο του 2014. Η Σαουδική “άσκηση” πιστεύεται πως ειναι προετοιμασία για πιθανή χερσαία εισβολή στη Συρία. Ο Pavel Krasheninnikov, αναπληρωτής πρόεδρος της Κρατικής Δούμας της Ρωσίας, έχει προειδοποιήσει τη Σαουδική Αραβία ότι οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση εισβολής στο έδαφος της Συρίας, χωρίς την συγκατάθεση της Δαμασκού θα ισοδυναμούσε με κήρυξη πολέμου.

Ο εμφύλιος πόλεμος που έχει καταστρέψει τη Συρία τα τελευταία αρκετά χρόνια, έχει χρηματοδοτηθεί και υποστηρίζεται από τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες. Όταν η Ρωσία άρχισε να βομβαρδίζει τους αντικαθεστωτικούς / ISIS προστατεύοντας την σύμμαχό της την Συρία, το Χαλέπι απελευθερώνεται από τη νόμιμη κυβέρνηση της Συρίας και οι αντάρτες καταρρέουν , αφού το Χαλέπι ήταν προπύργιό τους.

 Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, η Σαουδική Αραβία δήλωσε δημοσίως την «προσφορά» της για την διάθεση 150.000 χερσαίες δυνάμεις υπό τις ΗΠΑ για να εισβάλει στη Συρία για την καταπολέμηση της ISIS ???.  Ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Ash Carter απάντησε δημοσίως ότι οι Σαουδάραβες έχουν μια καλή ιδέα και θα την συζητήσει με τους συμμάχους του. Αλλά το Χαλέπι και η Ράκκα έπεσαν, ο εμφύλιος πόλεμος έχει τελειώσει.
Από 10 Φεβρουαρίου, 2016 το Χαλέπι απέκοψε κάθε ανεφοδιασμό του ISIS .

Η Σαουδαραβία, το Κατάρ, η Τουρκία και οι ΗΠΑ μπορούν να ελπίζουν για την προστασία του ISIS μόνον εάν εισβάλουν στην Συρία.
Είναι όμως προβληματισμένοι, διότι η Ρωσία έχει ως δόγμα την χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων, προκειμένου να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους. Η χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων είναι επιβεβλημένη, δεν υπαρχή άλλη επιλογή σε περίπτωση εισβολής.

Το ΝΑΤΟ γνωρίζει ότι είναι ο μόνος τρόπος για να σταματήσει 20.000 άρματα μάχης και αρκετές χιλιάδες στρατιωτική δύναμη εισβολής, και οι Ρώσοι το γνωρίζουν πολύ καλά. Και οι Ρώσοι θα αναγκαστούν να χρησιμοποιήσουν τακτικά πυρηνικά, προκειμένου να προστατεύσουν τη Συρία.

Από τη στιγμή που τα στρατεύματα και τα άρματα μάχης αρχίσουν να περνούν στην Συρία, οι ρώσικοι πύραυλοι S-300 και S-400 θα αρχίσουν να καταρρίπτουν τα 2.450 στρατιωτικά αεροπλάνα και 460 ελικόπτερα. Τα S-400 είναι τα πιο προηγμένα αντι-αεροπορικά συστήματα στον κόσμο και τα επιτιθέμενα αεροσκάφη θα πέφτουν σαν τις μύγες. Αλλά όταν οι 350.000 στρατιώτες και 20.000 άρματα μάχης αρχίσουν την παραβίαση των συνόρων, η μόνη λύση για τους Σύριους και τους Ρώσους θα είναι να χρησιμοποιήσουν τακτικά πυρηνικά όπλα

ΓΙΑΤΊ  ΤΏΡΑ;

Η κυβέρνηση στις ΗΠΑ, και αυτές στην Ευρώπη, χρειάζονται να αποσπάσουν την προσοχή του κοινού από την επερχόμενη οικονομική κατάρρευση....
Αυτή τη στιγμή, οι τράπεζες σε όλη την Ευρώπη βρίσκονται στο χείλος της κατάρρευσης από επισφαλή δάνεια, την κερδοσκοπία και τη διαφθορά τους. Στη Γερμανία, για παράδειγμα, Deutsch Bank έχει περισσότερο από πενήντα τοις εκατό (50%) μειωθεί η αξία των μετοχών της, με το 40% της εν λόγω πτώσης από τον Ιανουάριο 2016. Οι πολίτες αποσύρουν τα χρήματα τους μαζικά. Οι τράπεζες γίνονται ασταθείς.

Εάν (ή όταν) η Deutsch Bank καταρρεύσει, θα είναι εκτεθειμένη σε «παράγωγα» αξίας $ 50 τρισεκατομμύρια, και τότε θα επηρεάσει και τις υπόλοιπες τράπεζες, πολλές από τις οποίες θα καταρρεύσουν.
Στις ΗΠΑ, το “too big to fail” οι τράπεζες είναι πλέον στα πρόθυρα κατάρρευσης διότι, αντί να αλλάξουν μεθόδους μετά την διάσωσή τους το 2008, κράτησαν το δικαίωμα να κάνουν ό,τι έκαναν ! Τώρα το χρέος είναι τεράστιο !

Οι κυβερνήσεις δεν έχουν πλέον χρήμα για να διασώσουν τις τράπεζες και πάλι, έτσι οι τράπεζες θα καταρρεύσουν. Οι κυβερνήσεις πρέπει να αποσπάσουν την προσοχή του κόσμου από το γεγονός ότι οι οικονομίες μιας ζωής και τα χρήματα συνταξιοδοτήσεις έχουν χαθεί; έτσι ένας «περιορισμένος πυρηνικός πόλεμος” είναι ακριβώς αυτό που χρειάζονται για να μετατοπίσουν την προσοχή των πολιτών.

ΥΓ. Σ’ αυτά να προσθέσετε και τα περίπου 57 πολεμικά πλοία που μαζεύτηκαν στην Μεσόγειο (και προσχηματικά) του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Αναρωτιέμαι αν θα υπάρξει μετά, και τί ευθύνες θα μοιράσουν οι ιστορικοί τόσο παγκοσμίως όσο και για την Ελλάδα. Πάντως, σε ένα τέτοιο εφιαλτικό τοπίο-μετά δεν θα θελα να ζω!


Υπό κατάρρευση το σχέδιο περιπολιών του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΕΙΣ

23/02/2016
Translate this page: EN FR DE ES RU AR
Το σχέδιο για περιπολίες του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με σκοπό τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών από τα τουρκικά παράλια στα ελληνικά νησιά φαίνεται πώς καταρρέει με ευθύνη του συνήθη ύποπτου, της Τουρκίας. Η Άγκυρα δεν δέχεται τις επαναπροωθήσεις και επιμένει στην εξαίρεση των Δωδεκανήσων και της Λήμνου από τις περιοχές δράσης της Συμμαχικής δύναμης, κάτι που δεν γίνεται αποδεκτό.
Και δεν γίνεται αποδεκτό όχι μόνο από την Ελλάδα, που αποδεχόμενη εξαίρεση των Δωδεκανήσων και της Λήμνου είναι σαν να αποδέχεται de facto πώς δεν μπορεί να διατηρεί δυνάμεις αυτοάμυνας στα νησιά της, αλλά και από το ΝΑΤΟ καθώς σε περίπτωση που ικανοποιούνταν οι αξιώσεις της Τουρκίας η Συμμαχική δύναμη θα είχε έναν καθαρά διακοσμητικό ρόλο στο Αιγαίο και τίποτα περισσότερο.
Αυτό είναι που γλιτώνει (;) και τη χώρα μας από την αμφισβήτηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, αν και η Άγκυρα επιμένει στις αξιώσεις που έθεσε από την πρώτη στιγμή. Αν εξαιρεθούν τα Δωδεκάνησα και η Λήμνος τότε το μισό Αιγαίο εξαιρείται από τις περιπολίες του ΝΑΤΟ και οι Τούρκοι θα μπορούν να σπρώχνουν τους μετανάστες από τη Ρόδο, την Κω, το Καστελόριζο και γενικά το νότιο Αιγαίο.
Εκείνο πάντως που αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και προκάλεσε την αντίδραση και εντός του ΝΑΤΟ τη στιγμή μάλιστα κατά την οποία βρίσκεται σε εξέλιξη ο επιχειρησιακός σχεδιασμός για την SNMG 2 είναι πώς οι Τούρκοι δεν αποδέχονται σε καμία περίπτωση τις επαναπροωθήσεις. Χωρίς επαναπροωθήσεις τότε δεν υπάρχει λόγος παρουσίας της Συμμαχικής δύναμης.
Και πραγματικά είναι απορίας άξιο πώς συμφωνήθηκε σε αρχική φάση κάτι τέτοιο όταν Ερντογάν και Μέρκελ πρότειναν την παρουσία του ΝΑΤΟ για περιπολίες στο Αιγαίο. Το σύστημα των διακινητών είναι στημένο από την τουρκική κυβέρνηση, ελέγχεται και καθοδηγείται από την ΜΙΤ και ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων μπαίνει στα Ταμεία του κυβερνώντος κόμματος.
Πρόκειται δηλαδή όσον αφορά στη διακίνηση των μεταναστών για μεγάλη “μπίζνα” δισεκατομμυρίων ευρώ. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι οι Τούρκοι διακινητές επιλέγουν ποιους θα προωθήσουν από τα σύνορα με τη Συρία προς τα τουρκικά παράλια και εν συνεχεία στα ελληνικά νησιά. Αυτούς που πληρώνουν τα περισσότερα ή έχουν να πληρώσουν. Τους υπόλοιπους τους αφήνουν στους καταυλισμούς να βουλιάζουν στις λάσπες.
Χωρίς την επαναπροώθηση των μεταναστών που εντοπίζονται να επιχειρούν να περάσουν στο Αιγαίο δεν μπορεί το ΝΑΤΟ να δεχθεί να αναλάβει περιπολίες στο Αιγαίο. Ή λοιπόν θα καταρρεύσει το σχέδιο πριν καν ξεκινήσει ή (και εδώ υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για τα ελληνικά συμφέροντα) να αρχίσει η εφαρμογή του με εξαίρεση της Λήμνου ίσως και των Δωδεκανήσων και εν συνεχεία να εκπέσει γιατί οι Τούρκοι δεν πρόκειται ποτέ να δεχθούν τις επαναπροωθήσεις.
Κι αυτό συμβαίνει τη στιγμή που οι μετανάστες συνωστίζονται στα ελληνικά νησιά, τα περίφημα hot spots γεμίζουν και δεν προλαβαίνουν να αδειάσουν και τα Σκόπια έχουν κλείσει τα σύνορα με αποτέλεσμα να επικρατεί στην Ειδομένη το αδιαχώρητο.
Έχει όπως φαίνεται αρχίσει το σχέδιο μετατροπής της Ελλάδας σε αποθήκη μεταναστών. Οι Τουρκία στέλνει καραβιές στα ελληνικά νησιά και τα Σκόπια και η βόρεια Ευρώπη εκβιάζουν με κλείσιμο των συνόρων και έξοδο της χώρας μας από τη Συνθήκη Σένγκεν.
Κατά τα λοιπά, ευτυχώς που υπάρχει ο γυναικολόγος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας να κάνει συνέχεια διαπιστώσεις και να δείχνει αποφασισμένος να εκτονώσει το πρόβλημα στην Ειδομένη ή όπου αλλού υπάρχει πως; Δημιουργώντας σε πολλές ακόμη πόλεις της Ελλάδας κέντρα φιλοξενίας μεταναστών. 
zIyk.dpuf