Η πολιτική κατάσταση στην ΕΕ & η ΠαγκοσμιοποίησηΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016
Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης του Τάκη Φωτόπουλου στη διαδικτυακή εκπομπή της
Φωτεινής Μαστρογιάννη
Στη συνέντευξη θίγονται:
—Το αίτιο της καταστροφής των λαϊκών στρωμάτων στην Ελλάδα: Η μεταπολεμική ενσωμάτωση στη διεθνή αγορά που εντάθηκε με την ένταξη μας στην ΕΟΚ/ΕΕ και οδήγησε στην πλήρη καταστροφή της αυτοδυναμίας της χώρας, μέσα από την καταστροφή των παραγωγικών μας τομέων, και στη συνακόλουθη χρεοκοπία
— Ο λόγος της ανάδυσης των νεο-εθνικιστικών κινημάτων στην Ευρώπη – η πλήρης αποδόμηση της Εθνικής και Οικονομικής Κυριαρχίας των λαών μέσα στην παγκοσμιοποίηση και ιδιαίτερα την Ευρωζώνη, και ο ρόλος συναυτουργού της παγκοσμιοποιητικής “Αριστεράς” που μετέτρεψε το αντι-παγκοσμιοποιητικό κίνημα σε ένα “πανηγυράκι” για “έναν καλύτερο κόσμο” του Παγκόσμιου Κοινωνικού Φόρουμ, που χρηματοδοτούσαν πολυεθνικές, ο Σόρος κλπ.
—Η νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση, άμεση συνέπεια των 4 “ελευθεριών” των αγορών που επέβαλε η Νέα Διεθνής Τάξη μέσω των συνθηκών Μάαστριχτ κλπ. για χάρη της ανταγωνιστικότητας που είναι σήμερα το απόλυτο οικονομικό κριτήριο για την παραγωγή
—Η εξελισσόμενη λατινοαμερικανοποίηση της Ελλάδας και η ανάγκη για μέτωπο για την κοινωνική και εθνική απελευθέρωση και για αμεση έξοδο από την ΕΕ  και ΝΑΤΟ, καθώς και αποδέσμευση από τους θεσμούς της παγκοσμιοποίησης (ΠΟΕ, ΔΝΤ κλπ.)
—Το BREXIT και τα αυξανόμενα λαϊκά κινήματα κατά της παγκοσμιοποίησης σε όλη την Ευρώπη


 http://www.antipagkosmiopoihsh.gr/

Αρκεί μια αφορμή για να χάσει τον έλεγχο η Τουρκία


Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2016


Οι σχέσεις της με τη Δύση, ο (σχεδόν) πόλεμος με το PKK, η έκρυθμη κατάσταση στην εμπόλεμη Συρία και οι βλέψεις των Κούρδων που ζουν εκεί, η ισλαμιστική τρομοκρατία και οι ιδιαίτερα τεταμένες σχέσεις της με τη Ρωσία είναι μερικά από τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει σήμερα η Τουρκία. Προβλήματα πολλά, πολυσύνθετα και αλληλένδετα... 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Οπως εκτιμά ο Κερίμ Χας, τούρκος ερευνητής της Διεθνούς Οργάνωσης Στρατηγικών Ερευνών (USAK), που εδρεύει στην Αγκυρα, ακόμη και μια ελάχιστη αφορμή αρκεί για να βγει εκτός ελέγχου η κατάσταση με απρόβλεπτες συνέπειες για την όμορη χώρα.

Οσον αφορά τις κάκιστες πλέον σχέσεις μεταξύ Αγκυρας και Μόσχας και το ενδεχόμενο να ξεσπάσει ένας πόλεμος μεταξύ των δύο χωρών, ο κ. Χας, αναλυτής ειδικευμένος σε ζητήματα ασφαλείας και ενέργειας, εμφανίζεται επιφυλακτικός, δίχως ωστόσο να το αποκλείει.  «Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε μια ανοιχτή ρωσοτουρκική στρατιωτική αντιπαράθεση στο άμεσο μέλλον στην περίπτωση που η σύρραξη στη Συρία κλιμακωθεί περαιτέρω, ειδικά αν η τουρκική κυβέρνηση αποφασίσει - δίχως να έχει πρώτα καταλήξει σε... συμφωνία με τους εταίρους της στη Δύση και δίχως την έμμεση έγκριση της Μόσχας - να διεξαγάγει μια χερσαία επιχείρηση στη συριακή επικράτεια για να αποτρέψει τη δημιουργία ενός κουρδικού "διαδρόμου" με κατεύθυνση από τα ανατολικά προς τα δυτικά στις βόρειες επαρχίες της χώρας. Είναι σαφές ότι η ένταση στις τουρκορωσικές σχέσεις βρίσκεται σχεδόν στο απόγειό της και μια μικρή σπίθα αρκεί για να εξελιχθεί σε ανοιχτή στρατιωτική αντιπαράθεση» επισημαίνει.

Και τονίζει: «Τα σχέδια της Αγκυρας για τη Συρία κατέρρευσαν σχεδόν ολοκληρωτικά μετά την έναρξη των ρωσικών αεροπορικών επιχειρήσεων στην εμπόλεμη χώρα και τη μετέπειτα κατάρριψη, στις 24 Νοεμβρίου 2015, του ρωσικού μαχητικού από την τουρκική πολεμική αεροπορία. Ως αποτέλεσμα, τώρα τα συμφέροντα της Ρωσίας και της Τουρκίας στη Συρία δεν είναι μόνο διαφορετικά αλλά και αντικρουόμενα».

Η Αγκυρα δεν έχει περιφερειακό όραμα
Σύμφωνα με τον τούρκο ειδικό, το κουρδικό ζήτημα, τόσο στο εσωτερικό της Τουρκίας όσο και στην όμορη Συρία, αποτελεί το κύριο σημείο τριβής στις σχέσεις της Αγκυρας όχι μόνο με την εχθρική πλέον Ρωσία αλλά και με τη σύμμαχο Δύση.

«Η κυβερνώσα πολιτική ελίτ στην Αγκυρα ερμηνεύει τη δημιουργία ενός κουρδικού διαδρόμου κατά μήκος της Βόρειας Συρίας ως απειλή για την εδαφική της ακεραιότητα και τις σχέσεις της με τον αραβικό κόσμο. Καθώς πολεμούσε την τρομοκρατία του PKK, για πολλά χρόνια η Τουρκία δεν θα μπορούσε να έχει σχηματίσει το δικό της εποικοδομητικό περιφερειακό όραμα όσον αφορά το κουρδικό ζήτημα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό» μας λέει. Και προσθέτει: «Η απουσία ενός τέτοιου οράματος όχι μόνο προκαλεί αστάθεια στο εσωτερικό της Τουρκίας αλλά αναγκάζει την Αγκυρα να έρθει αντιμέτωπη και με τους εταίρους της στη Δύση και με τη Ρωσία».

Γιατί; «Γιατί τόσο για την υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συμμαχία όσο και για τη Ρωσία το Κόμμα Δημοκρατικής Ενωσης (PYD), το αδελφό προς το PKK κουρδικό κόμμα της Συρίας, αποτελεί έναν από τους κύριους εταίρους όσον αφορά τις χερσαίες επιχειρήσεις στην εμπόλεμη χώρα (σ.σ.: κυρίως κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους). Σύμφωνα με την Τουρκία, ωστόσο, αυτός ο προσωρινός  "συμμαχικός συνασπισμός" των Κούρδων της Συρίας και με τις ΗΠΑ και με τη Ρωσία θα μπορούσε να εξελιχθεί περαιτέρω σε μια "μόνιμη συμμαχία", κυρίως στους τομείς της ασφάλειας και της ενέργειας. Αυτή η συμμαχία θα μπορούσε να περιορίσει τον ρόλο της Αγκυρας στα περιφερειακά ζητήματα. Επιπλέον, έπειτα από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, η Τεχεράνη αναδύεται ως εν δυνάμει ισχυρός εταίρος τόσο για τους Αμερικανούς όσο και για τους Ρώσους. Μια τέτοια συνεργασία θα μπορούσε να αποκλείσει την Τουρκία από τη διευθέτηση ζητημάτων που σχετίζονται με την ασφάλεια και την ενέργεια στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής».

Δοκιμάζοντας τη συνοχή της Ατλαντικής Συμμαχίας
Το κουρδικό ζήτημα θα μπορούσε επίσης να αποτελέσει αφορμή για να ψυχραθούν οι σχέσεις της Αγκυρας και με τους εταίρους της στο εσωτερικό της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας εξαιτίας και πάλι της Ρωσίας. «Φαίνεται επίσης ότι η Ρωσία πρόκειται να χρησιμοποιήσει το κουρδικό χαρτί εναντίον της Τουρκίας πιο αποτελεσματικά κατά την ερχόμενη περίοδο, όχι μόνο για να προκαλέσει μια αντίδραση της Τουρκίας στη Συρία αλλά και για να δοκιμάσει τα όρια του ΝΑΤΟ ως μιας στρατιωτικής συμμαχίας» υποστηρίζει ο κ. Χας.

Και εξηγεί: «Η Μόσχα θεωρεί ότι οι σχέσεις της τουρκικής κυβέρνησης με την Ουάσιγκτον και τις ισχυρές χώρες της Δύσης είναι σχετικά χειρότερες τώρα από ό,τι πριν από λίγα χρόνια, οπότε είναι μια καλή στιγμή για να δοκιμάσει αυτά τα όρια. Από την άλλη πλευρά, μπορεί να υποστηριχθεί ότι κατά τους τελευταίους μήνες η ανησυχία της Αγκυρας δεν αφορά την αποχώρηση του υποστηριζόμενου από το Κρεμλίνο προέδρου της ΣυρίαςΜπασάρ αλ Ασαντ αλλά τον κουρδικό διάδρομο στη Βόρεια Συρία. Και τα δύο ζητήματα ωστόσο εξακολουθούν να έχουν σημασία για την πολιτική και τη ρητορική της τουρκικής κυβέρνησης σε τέτοιον βαθμό ώστε να μην μπορεί να αποκλειστεί μια ανοιχτή σύγκρουση με τη Ρωσία».

ΕΚΤΙΜΗΣΕΕΙΣ
«Δεν βλέπω ευρύτερη σύγκρουση Δύσης - Ρωσίας»
Ερωτώμενος για το ενδεχόμενο μια στρατιωτική αντιπαράθεση μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας να εξελιχθεί σε σύγκρουση της Δύσης με το Κρεμλίνο, ο κ. Χας  εμφανίζεται και πάλι επιφυλακτικός. «Αν η ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας εξελιχθεί σε ανοιχτή στρατιωτική αντιπαράθεση, δεν είμαι σίγουρος ότι θα μπορούσε να καταλήξει σε μια μεγαλύτερη σύγκρουση ανάμεσα στη Δύση και στη Ρωσία.

Το τελευταίο διάστημα το ΝΑΤΟ στέλνει ξεκάθαρα μηνύματα στην Αγκυρα ότι μπορεί να παραμείνει ουδέτερο αν επαληθευτεί το σενάριο μιας ρωσοτουρκικής σύρραξης.

Φυσικά είναι αλήθεια ότι, αν ξεσπάσει μια ανοιχτή στρατιωτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην Τουρκία και στη Ρωσία, οι σχέσεις της Δύσης με το Κρεμλίνο σίγουρα θα επιδεινωθούν αλλά δεν πιστεύω ότι η Δύση θα κήρυττε τον πόλεμο στη Ρωσία για την Τουρκία». Για τον λόγο αυτόν, καταλήγει ο Κερίμ Χας, «τώρα η Αγκυρα θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο προσεκτική».

ΠΑΡΑΔΟΜΕΝΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ


E-mailΕκτύπωσηPDF

4-3-2016           
ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΚΑΙ EUROGROUP ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ  

Προς μια εξαιρετικά κρίσιμη καμπή, όπου συμπυκνώνονται μεεκρηκτικό τρόπο όλα τα μεγάλα κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα, βαδίζει η χώρα εν όψει της “Μαύρης Δευτέρας”, 7ης Μαρτίου. Την ημέρα αυτή συγκαλείται αφ' ενός μεν η σύνοδος κορυφής Ε.Ε.- Τουρκίας για το προσφυγικό, αφ' ετέρου δε το Eurogroup για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. Και στα δύο μέτωπα, η κυβέρνηση Τσίπρα εμφανίζεται απολύτως παραδομένη, έχοντας αποδεχθεί επί της ουσίας τις αξιώσεις του ευρωσυστήματος και εξαντλεί τις προσπάθειές της στην ψυχολογική προετοιμασία του ελληνικόυ λαού για το βαρύτατο τίμημα που θα κληθεί να πληρώσει.
Στο προσφυγικό, χαρακτηριστικές για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν την κυβέρνηση Τσίπρα οι εταίροι της ήταν οι προκλητικές δηλώσεις του Σλοβάκου πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο. Η Ελλάδα “ίσως πρέπει να θυσιαστεί για το καλό της Ε.Ε.” δήλωσε θρασύτατα ο κεντροευρωπαίος πολιτικός, για να προσθέσει: “Κύριε Τσίπρα, θα υπάρξει μόνο ένα hotspot και θα λέγεται Ελλάδα”!
Είναι φανερό ότι η Αυστρία και ο χώρες του Βίζεγκραντ, που επέβαλαν μονομερώς το κλείσιμο των ελληνικών συνόρων, κάνουν απλώς τη βρόμικη δουλειά για λογαριασμό της κ. Μέρκελ, τοποθετώντας την Ελλάδα ντε φάκτο εκτός Σέγκεν, στην ίδια μοίρα με την Τουρκία. Οι δύο χώρες, Ελλάδα και Τουρκία, προορίζονται για απέραντα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων επ'αόριστον, με αντάλλαγμα κάποια εκατομμύρια “ανθρωπιστικής βοήθειας”- γύρω στα 500 εκατομμύρια, σε βάθος τριετίας, που κι αυτά δεν θα δοθούν στην ελληνική κυβέρνηση, αλλά σε ΜΚΟ.
Αν ήθελαν η κ. Μέρκελ και οι λοιποί ισχυροί της Ε.Ε. θα μπορούσαν να “μαζέψουν” τους ηγέτες της Αυστρίας και της κεντρικής Ευρώπης και να επιβάλουν τα ανοιχτά σύνορα για τους πρόσφυγες. Όλοι θυμούνται πως, όταν η Ελλάδα βάδιζε προς το δημοψήφισμα του περασμένου Ιουλίου, ο κ. Γιόυνκερ, μιλώντας στο όνομα του ευρωιερατείου, δήλωσε προκλητικά ότι “δεν υπάρχει δημοκρατική επιλογή ενός λαού κόντρα στις ευρωπαϊκές συνθήκες”, για να ακολουθήσει ο στραγγαλισμός των τραπεζών και ο ωμόςεκβιασμός των Ελλήνων. Αυτή τη φορά, που η νεκρανάσταση της Αυτοκρατορίας των Αψβούργων μας κλείνει τα σύνορα και ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν κάνει δημοψήφισμα εναντίον της αναλογικής κατανομής των προσφύγων- κινήσεις που παραβιάζουν ωμά όχι μόνο ευρωπαϊκές συνθήκες, αλλά και στοιχειώδεις ανθρωπιστικές αρχές- ο Γιούνκερ, η Μέρκελ, ο Τουσκ και όλη η παρέα τους ποιούν την νήσσαν.
Αντί να απαντήσει δυναμικά, με αντίποινα εναντίον των μονομερών μέτρων και διεθνείς πρωτοβουλίες, σε επίπεδο Ε.Ε. και ΟΗΕ για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδεχθεί τα τετελεσμένα και προετοιμάζεται για τη διαχείρισή τους. Αυτό διαμηνύουν η δήλωση Κοτζιά στον ΣΚΑΪ ότι η χώρα μπορεί να αντέξει 150.000 πρόσφυγες και η τοποθέτηση Μουζάλα στην ΚΕΔΕ ότι οι πρόσφυγες θα εγκλωβιστούν για μεγάλο διάστημα στη χώρα. Αντί για αναλογική κατανομή των προσφύγων μεταξύ των χωρών- μελών της Ε.Ε. περνάμε τώρα σε πρόγραμμα αναλογικής κατανομής τους μεταξύ των... νομών της ελληνικής επικράτειας!
Όσο για το δεύτερο “Σταυρό” που κουβαλάει ο ελληνικός λαός, την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου, η κυβέρνηση Τσίπρα είναι σαν να διαμηνύει “φέρτε ό,τι να είναι να το υπογράψω, για να κλείσει επιτέλους η αξιολόγηση”, ελπίζοντας σε κάποια ελάχιστη επιείκεια λόγω του προσφυγικού. Είναι πιθανό τη Δευτέρα, στο Eurogroup, να ανοίξει ο δρόμος για το κλείσιμο της αξιολόγησης- αν και δεν αποκλείεται αυτό να γίνει σε... δόσεις, με τμηματική εκταμίευση της δόσης, ανάλογα με την ψήφιση και εφαρμογή των μνημονιακών νόμων, κατά το “εν τη παλάμη και ούτω βοήσωμεν”. Το τίμημα, όμως, θα είναι βαρύτατο. Ήδη, ο Αλέξης Τσίπρας άρχισε να προετοιμάζει το λαό για μειώσεις και κυρίων συντάξεων άνω των 1.200 ευρώ, για βαρειά αύξηση της φορολογίας σε εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ, ενώ στο λογαριασμό περιλαμβάνονται επίσης τα κόκκινα δάνεια και το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων.
Εν όψει της διπλής ταπείνωσης της χώρας και των νέων, εξοντωτικών μέτρων που περιμένουν τον ελληνικό λαό, αποκτά επείγοντα χαρακτήρα η ευρύτερη δυνατή λαϊκή κινητοποίηση και η μετωπική συσπείρωση των μαχόμενων, αριστερών δυνάμεων που δεν αποδέχονται τα τετελεσμένα. Γίνεται ηλίου φαεινότερον πλέον ότι δεν υπάρχει δρόμος κοινωνικής σωτηρίας και ανθρωπιστικής διαχείρισης του προσφυγικού προβλήματος μέσα στο ασφυκτικό περιβάλλον της υπαρκτής, αντιδραστικής και ξενοφοβικής Ε.Ε., που καταδικάζει την Ελλάδα στο ρόλο ενός οιονεί προτεκτοράτου, με όλες τις αρνητικές επιπτώσεις από τη συμμετοχή της και χωρίς κανένα θετικό αντάλλαγμα από αυτήν.
http://www.iskra.gr/index.php

Μένουμε...Γερμανία


Αλλαγή τακτικής της Γερμανίας για το χρέος με αφορμή το προσφυγικό-Η καγκελαρία στήνει το μέλλον της αποικίας Ελλάδα.

4-3-2016

Η ομιλία του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο London School of Economics  ήταν τουλαχιστονανατριχιαστική. Μετά από 7 χρόνια ανελέητου πολέμου εναντίον της Ελλάδας και των Ελλήνων ο Γερμανός υπουργός είπε δημοσίως: "Ο μόνος πραγματικός φίλος της Ελλάδας, αναφορικά με την προσφυγική κρίση, σε ολόκληρη την Ευρώπη είναι η Γερμανία". 
Πριν αρχίσουμε να χειροκροτούμε την Γερμανία και την στάση του Σόιμπλε που ξαφνικά έγινε φίλος της Ελλάδας εξαιτίας του προσφυγικού και σε πολύ λίγο θα γίνει υπέρμαχος μιας χαλαρωμένης οικονομικής πολιτικής για την Ελλάδα πρέπει να έχουμε υπόψιν ότι η Γερμανία αυτή την στιγμή παίζει τον κύριο ρόλο στο θεατρικό της "Μεγάλης Ευρώπης του ενός λαού" ενάντια στην "Μεγάλη Ευρώπη του ενός λαού των εθνικιστών". Πρόκειται για δύο ομάδες με προπονητή την Γερμανία η οποία αυτή την στιγμή μετατρέπεται σε Ράιχ "φιλανθρωπίας" βάζοντας την Αυστρία και τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων να παίξουν τον ρόλο των κακών της Ευρώπης. 

 Η Γερμανία έχει το πάνω χέρι στον δανεισμό
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας βάζει νερό στο κρασί του χαλαρώνοντας τις πιέσεις εναντίον της Ελλάδας εξαιτίας του προσφυγικού. Μάλιστα είναι έτοιμος να προτείνει για την περίοδο 2016-2018 ελαστικοποίηση των μνηνονιακών όρων αφού η Γερμανία και η Ε.Ε για τα επόμενα δύο με τρία χρόνια θα κάνει την Ελλάδα μια χώρα Νταχάου με εγκλωβισμένους πρόσφυγες και μετανάστες. Η αποδοχή της ελληνικής κυβέρνησης και συγκεκριμένα του υπουργού Μουζάλα πριν δύο ημέρες, ότι για 2-3 χρόνια η Ελλάδα θα γίνει ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης, ήταν ο αγγελιοφόρος των ειδήσεων ότι ο κ. Σόιμπλε θα ζητήσει για δύο χρόνια χαλάρωση του προγράμματος της Ελλάδας εξαιτίας του προσφυγικού.
Ξαφνικά ο σκληρός αντίπαλος γίνεται το ΔΝΤ στο οποίο η Ελλάδα οφείλει το μικρότερο ποσό του χρέους της που είναι κάτω των 30 δις ευρώ. Αντιθέτως ο συμπαραστάτης της Ελλάδας γίνεται η Ε.Ε του καλού Ράιχ με πρώτη την Γερμανία αν και το χρέος της Ελλάδας προς τον ESM (δηλαδή προς τις χώρες τις Ε.Ε), αλλά και ξεχωριστά προς τις χώρες της Ε.Ε από όπου έχει πάρει δάνεια, ξεπερνά τα 200 δις ευρώ. Από το συνολικό χρέος της χώρας πάνω του 80% η Ελλάδα το χρωστά στους εταίρους της. Στην ΕΚΤ και το ΔΝΤ χρωστά μόλις το 16% του χρέους. 
Το μεγαλύτερο χρέος ακόμη και στον ESM η Ελλάδα το έχει προς την Γερμανία αφού το ποσοστό συμμετοχής της είναι 27% και το περίεργο είναι ότι το ποσοστό της πτωχευμένης Ελλάδας στον ESM είναι 2,79%. Μπορεί να φαίνεται μικρό αλλά είναι μεγαλύτερο ακόμα και από το ποσοστό της Αυστρίας και του Λουξεμβούργου  [Φινλανδία (1,78%), την Αυστρία (2,76%), την Κύπρο (0,19%), την Εσθονία (0,18%), την Ιρλανδία (1,59%), τη Λετονία (0,27%), τη Λιθουανία (0,40%), το Λουξεμβούργο (0,24%), Μάλτα ( 0,072%), Πορτογαλία (2,49%), Σλοβακία (0,81%), Σλοβενία (0,42%)]. 
Συνολικά στον ESM η Γερμανία και η αποικία της, Ελλάδα, έχει το 30% όταν για μια έκτακτη χρηματοδότηση χρειάζεται το 85% των ψήφων. 
  
Στήνουν την διακυβέρνηση του μέλλοντος της αποικίας τους
Η αλλαγή Σόιμπλε δεν είναι γιατί ξαφνικά κατάλαβε ότι οι Έλληνες θα επωμιστούν και δεύτερη ανθρωπιστική κρίση στην ήδη υπάρχουσα ελληνική και πρέπει να τους "ελαφρύνει". Απλά βρίσκει μια τεράστια ευκαιρία να φορτώσει την ανθρωπιστική κρίση αποκλειστικά στην Ελλάδα που αν την επωμιζόταν όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε τότε το κόστος θα ήταν πολύ μεγαλύτερο για τα κράτη-μέλη των αναπτυγμένων χωρών με την γερμανική οικονομία να σηκώνει το μεγαλύτερο λόγω του υψηλού ποσοστού της στα ταμεία Ευρωπαϊκής Επενδυτικής Τράπεζας, ΕSM και EKT.
Ο σημαντικότερος όμως λόγος που η Γερμανία αλλάζει τακτική είναι γιατί τώρα έχει στα χέρια της την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας με την Frontex και το ΝΑΤΟ υπό γερμανική διοίκηση στα σύνορα της χώρας , την διαχείριση όλων των περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδας μέσωτου Ινστιτούτου Ανάπτυξης που χειρίζεται ο Σόιμπλε, έχει καταφέρει να ανακεφαλαιοποιήσει τις ελληνικές τράπεζες με ενέχυρο τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας, έχει στα χέρια της την task force, μέσω ανακεφαλαιοποιημένης Τράπεζας Πειραιώς έχει το μεγαλύτερο ποσοστό καλλιεργήσιμης γης μέσω αγροτικών δανείων της πρώην ΑΤΕ, και κλείνει τους λογαριασμούς για τις πολεμικές αποζημιώσεις με Ελληνογερμανικά Ταμεία για το Μέλλον. 
Ειδικά όσον αφορά το προσφυγικό και την συμμετοχή των Δήμων και Περιφερειών της Ελλάδας που ζήτησε η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη τους δικούς τους ανθρώπους να χειριστούν τοπικά την κατάσταση με το ελληνογερμανικό δίκτυο «Περιφέρειες, δήμοι, άνθρωποι» (GRDE). Καθόλου απίθανο να δούμε και ένα Γερμανικό Σχέδιο Μάρσαλ για το προσφυγικό που ακόμη και οι γερμανικές διεκδικήσεις Ελλήνων απογόνων σφαγιασμένων απότα στρατεύματα του Γ' Ράιχ να κλείσουν ως "ανθρωπιστικό πακέτο" σταματώντας οποιαδήποτε αναφορά σε δικαστήρια εναντίον της Γερμανίας.

Μένετε Ευρώπη...ως σκλάβοι
Η ελάφρυνση του χρέους που θα ζητήσει ξαφνικά ο κ. Σόιμπλε και ο υπάλληλός του κ. Ρένγκλινγκ του ESM δεν θα είναι ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας αλλά ελάφρυνση του χρέους της γερμανικής αποικίας, Ελλάδα. Όσο για τους Έλληνες πολίτες δεν θα αλλάξει απολύτως τίποτε όσον αφορά τους μνημονιακούς όρους και την σκληρή πολιτική λιτότητας. Η Γερμανία στήνει την αποικία της γεωπολιτικά και οι πολίτες της Ελλάδας θα πρέπει να είναι αφοσιωμένοι στην προσωπική τους επιβίωση και όχι στα εθνικά θέματα. Ο πόλεμος ενάντια στον προσωπικό μικρόκοσμο είναι ο καλύτερος αντιπερισπασμός όταν μια χώρα αλλάζει χέρια, αλλάζει σύνορα, αλλάζει σημαία.

στον Τοίχο

ΜΟΝΟ ΜΕ ΛΑΪΚΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2016


ΜΙΑ ΔΥΝΑΤΗ ΚΡΑΥΓΗ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ Σ' ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: “ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!”

(Β΄ ΜΕΡΟΣ)            Γράφει η Κατερίνα Χατζηθεοδώρου


Σε αυτό το κείμενο συμβαίνει μια πρωτοτυπία, προηγείται ο επίλογος! 

Επίλογος. 

Ας το στοχαστούν  “όσοι πιστοί” 
σε τούτη την πολύχρονη πατρίδα:
ας το τολμήσουν οι αγρότες 
-η πιο ρωμαλέα πολιτική δύναμη-
και ας σαλπίσουν την έναρξη,
ας το κατανοήσουν οι άνεργοι, οι άστεγοι,
 οι υποαμειβόμενοι και ας πράξουν ομοίως, 
ας το συνειδητοποιήσουν  οι μελλοντικοί άνεργοι
 και  άστεγοι και ας προστρέξουν...

Ας ηγηθούν (ίσοι μεταξύ ίσων) οι δικαστές,  
οι δικηγόροι,  οι γιατροί,  οι μηχανικοί, 

ας ακολουθήσουν οι μικρομεσαίοι, οι συνταξιούχοι, 
οι ανοσήλευτοι, οι ανασφάλιστοι,

ας προτάξουν στήθη οι επιφορτισμένοι με την άμυνα της πατρίδας,

ας ξεσηκωθούν οι γονείς  που τα παιδιά τους αφ-ελληνίζονται και εκ-φυλίζονται...


Ας συμπαρασταθεί η Εκκλησία και ας προσευχηθούν οι ασκητές.


Τώρα ή ποτέ, σε λίγο θα είναι πια πολύ αργά...

Υπάρχει ελπίδα;

Πριν από την αγωνιστική κινητοποίηση των αγροτών συνάντησα ένα γνωστό μου ταξιτζή, που ξέρω ότι έχει την ενστικτώδη σοφία τού λαϊκού ανθρώπου, ενισχυόμενη από το γεγονός ότι ανήκει σ' έναν κλάδο, ο οποίος έχει επικοινωνία  (συχνά εκ βαθέων) με πάρα πολλούς ανθρώπους.

-Πώς νιώθεις τα πράγματα, τον  ρωτάω. Υπάρχει ελπίδα;

-Όχι, καμία, μου απαντάει. Βλέπεις  κανέναν Έλληνα στο δρόμο; Βλέπεις  κάποιους από όσους θα μπορούσαν  να ηγηθούν να  είναι στο  δρόμο; Βλέπεις τη νεολαία  στο δρόμο;  Όλοι μπροστά  σ' έναν κομπιούτερ, κάνουν την επανάσταση από εκεί!

Ξανασκέφτηκα τα λόγια αυτά και τότε διέκρινα το βάθος που κρύβουν.  Λίγο αν τα σκεφτείτε, θα το διακρίνετε κι' εσείς. Όλη η Ελλάδα ένα απέραντο πεδίο σχολιασμών! Λόγια, λόγια, λόγια...και καμία συνεννόηση κανενός με κανέναν, καμία ουσιαστική  δράση άμυνας και αντίστασης. Μοιραίοι κι' άβουλοι αντάμα, περιμένουμε και πάλι τους βαρβάρους: να προκύψει “μια κάποια λύση”  μέσα από τις επόμενες εκλογές! 

Βέβαια, μέσα στο πλήθος των αναλύσεων όποιος  αναζητάει βρίσκει αξιόλογα κομμάτια ενημέρωσης, γνώσης, πρότασης... Και το ψηφιδωτό της πραγματικότητας παίρνει ξεκάθαρο σχήμα και χρώμα, διευρύνοντας τη συνειδητότητα όσων επιλέγουν τι διαβάζουν και τι ακροώνται. 

Ταυτόχρονα, όμως, υπάρχει σαβούρα και μάλιστα δηλητηριώδης, οξείας δράσης. Εισάγει στη συνείδηση φόβο,  ανασφάλεια, μοιρολατρεία, υποτακτικότητα και κυρίως... σύγχυση. Σύγχυση ως προς το τι να αποδεχτεί ο πολίτης και τι να απορρίψει. Ευρώ ή εθνικό νόμισμα -φοίνικας, δραχμή, οβολός ή όπως το πούμε; Εντός της Σένγκεν ή εκτός; Καλό το διπλό νόμισμα αλά Σόιμπλε ή καταστροφικό; Eντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή εκτός;  

Και ενώ οι απαντήσεις είναι λογικά ξεκάθαρες, αν κάποιος έχει γνώμονα μόνον το “κοινό συμφέρον” (δηλ. της πατρίδος μας, μέσα στο οποίο βρίσκεται το συμφέρον όλων μας), το τσουνάμι της σύγχυσης  το φουσκώνουν μεθοδευμένα αυτοί που θέτουν υπεράνω όλων το προσωπικό τους συμφέρον, συνήθως ταυτισμένο το συμφέρον της  ντόπιας και ξένης Ολιγαρχίας  που σαν πιστά σκυλιά  υπηρετούν,  διαστρέφοντας με λογικοφανή τρόπο την εικόνα της Πραγματικότητας μέσα στον Έλληνα.


Εγκλωβισμένος στη σύγχυση ο πολίτης  ανέχεται πολιτικές αποφάσεις ενάντια στα πιο στοιχειώδη -σχεδόν επιβίωσης!- συμφέροντά του, πεπεισμένος για ένα πράγμα: ότι οι καταστάσεις είναι εξαιρετικά πολύπλοκες για να μπορεί να τις αντιμετωπίσει ο ίδιος -μην έχοντας κατανοήσει στο ελάχιστο τι σημαίνει δημοκρατία και πώς λειτουργεί. Αυτό ακριβώς θέλουν και τα τσιράκια της Ν.Τ.Π.: να μένει ο πολίτης στη γωνία, στην άκρη του, να ιδιωτεύει,  να είναι ιδιώτης=idiot= ηλίθιος! Πόσο πιο ηλίθιος μπορεί να είναι κανείς όταν αφήνει τη ζωή του στα χέρια άλλων και μάλιστα των εχθρών του;


Παθητική αντίσταση...  μπορεί να είναι η οδός προς τη λύτρωση;

Σ' αυτήν την παραζαλισμένη  κοινωνία διαχέονται, πέρα από κάθε αμφιβολία, πάμπολλες ιδεο-πολιτικές  απάτες και ψευδαισθήσεις,  που υψώνουν διαχωριστικούς τοίχους μεταξύ των μελών της, ένας από τους λόγους που η συνοχή της  διαλύεται. Η συνοχή οικοδομείται μόνον πάνω στο θεμέλιο  της δημοκρατίας, όχι βέβαια της “εικονικής δημοκρατίας” πού κυριαρχεί παντού σήμερα και μετεξελίσσεται ραγδαία σε απανταχού χούντα. Ωστόσο, αν, όσοι σχολιάζουν με αλήθεια και εντιμότητα συνείδησης τα τρέχοντα, αφιέρωναν λίγο απ' αυτόν το χρόνο στο να συναντηθούν μεταξύ τους  και να αναζητήσουν τρόπους και δρόμους, μέσω των οποίων θα μπορούσε να σωθεί η Ελλάδα, σίγουρα θα βρίσκανε κάποιους, τουλάχιστον για μιαν αρχή. Ασφαλώς  υπάρχουν μερικοί απλοί, ακίνδυνοι και ανέξοδοι τρόποι  αντίστασης,  οι τρόποι της παθητικής αντίστασης. Αυτή η μεγάλη ψυχή (μαχα-άτμα), ο Μαχάτμα Γκάντι, με παθητική αντίσταση ελευθέρωσε μια αχανή χώρα (σημερινό Πακιστάν και Ινδία μαζί!) από την πιο σκληροτράχηλη αποικιοκρατική κατοχή.  Ας μελετηθούν, από όλους όσους επιθυμούμε τη λευτεριά μας, οι τρόποι του.Εμείς οι Έλληνες, για πολλούς ψυχολογικούς (ανυπομονησία για άμεσο αποτέλεσμα, προχειρότητα, φιλαυτία...) και ιστορικούς λόγους, έχουμε εθιστεί να να διεκδικούμε τη λευτεριά μας με τρόπους βίας. Όμως, στην παρούσα συγκυρία δεν είναι οι πλέον κατάλληλοι. Επειδή δεν  υπάρχουν προς το παρόν, παρά τα τόσα δεινά, πολλοί Έλληνες αποφασισμένοι να διακινδυνεύσουν τη ζωή τους για την πατρίδα τους, ενώ σε ειρηνικές ενέργειες παθητικής αντίστασης πάρα πολλοί θα ήσαν πρόθυμοι να συμμετέχουν. 


Συν  Αθηνά και χείρα κίνει...

Θέλετε, άμεσα, έναν τρόπο παθητικής αντίστασης; Θα μπορούσε να κληθεί ο λαός (βεβαίως από κάποια συλλογικότητα είτε υπάρχουσα είτε δημιουργημένη προς τούτο) μία συγκεκριμένη ημέρα και ώρα να βγει  ακριβώς έξω από το σπίτι, το μαγαζί, το γραφείο του ή το αυτοκίνητο, το καφενείο, το χώρο που εκείνη τη στιγμή βρίσκεται τέλος πάντων. Και να παραμείνει εκεί για έναν ορισμένο χρόνο. Αρχίζοντας από  μισή , οι ώρες θα μπορούσαν να γίνουν μία, δύο,  και βάλε... έως ότου ο λαός συνειδητοποιήσει το μεγάλο “εκτόπισμα”  και τη μεγάλη δύναμή του. Ένα ποτάμι, που αν κινηθεί όχι ανεξέλεγκτα, αλλά συντονισμένα, τίποτα δεν μπορεί να του αντισταθεί. Όμως ο κίνδυνος είναι ακριβώς αυτός, ο λαός στην απελπισία του να κινηθεί ανεξέλεγκτα. Τότε διακινδυνεύει και τη ζωή και το στόχο του.


Οι τρόποι παθητικής αντίστασης απαιτούν βέβαια οργάνωση, μέθοδο, θέληση και επιμονή από μεγάλο μέρος του λαού, αν θέλει τη λευτεριά του. Ωστόσο, δεν προϋποθέτουν αίμα, εφ' όσον έχουν οργανωθεί έτσι ώστε να προστατεύεται  η αντίσταση από προβοκάτσια. Και κανείς , μα απολύτως κανείς, δε θα μπορούσε να χτυπήσει μια πανελλήνια (πολύ σημαντικό αυτό, επειδή η τοπικά εστιασμένη χτυπιέται πιο εύκολα) προ-δηλωμένα ειρηνική διαμαρτυρία-“έγερση”, χωρίς κανένα όπλο, ούτε καν μαγκούρα και χωρίς συνθηματικές κραυγές παρά μόνον μία εντολή: 

ΦΥΓΕΤΕ!

Σκεφθείτε τι θα γινόταν αν όλοι αυτοί οι διάσπαρτοι -αλλά πολλοί!- άνθρωποι , κάποια στιγμή, συντεταγμένα ξεκινούσαν πεζοπορία ακτινωτά προς τις πλησιέστερες πόλεις, μεταξύ των οποίων και η Αθήνα. Το πολιτικό αυτεξούσιο και η απελευθέρωση από κάθε είδους κατοχή δεν έρχεται, αν συν τη Αθηνά δεν κινηθεί και χείρα!  Σε μισή ώρα θα είχαν εγκαταλείψει οι πάντες τις ματωμένες με το αίμα τού ελληνικού λαού (που συνέχεια χύνεται αλλά δε φαίνεται) καρέκλες τους και όπου φύγει-φύγει... Και χαμός στα διεθνή μέσα προς κάλυψη των συμβαινόντων στην Ελλάδα  -που θα πρέπει να έχουν κληθεί να είναι παρόντα.


Αν χτυπηθεί μια τέτοια διαμαρτυρία -και μόνον με  προβοκάτσια θα μπορούσε να χτυπηθεί - αυτή θα είναι τόσο προφανής, που θα ξεσήκωνε την παγκόσμια κοινή γνώμη υπέρ των Ελλήνων.  Δεν πρόκειται ποτέ να πράξουν κάτι τέτοιο οι δωσίλογοι τοποτηρητές της “κατοχής”. Επειδή μια τέτοια προβοκάτσια δημιουργεί τεράστια “παράπλευρη απώλεια” για τους παγκόσμιους Ολιγάρχες. Αφυπνίζει τους λαούς προς βαθύτερη επίγνωση της Πραγματικότητας, όπως τώρα εξελίσσεται. Κάτι που το φοβούνται όπως ο διάβολος το λιβάνι. Τίποτ' άλλο δε φοβούνται περισσότερο από τη συνειδησιακή αφύπνιση της ανθρωπότητος, επειδή η γνώση, και κυρίως η επίγνωση που αυτή φέρνει, είναι Δύναμη και συνεπώς Ελευθερία. Δεν ειπώθηκε τυχαία: “Γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς”. 

Το ψέμα  έχει τόση δύναμη όση το Μηδέν

Εν κατακλείδι: δύναμή μας είναι μόνον η ένωσή μας σε κοινή δράση κάτω από το προγονικό ιδανικό της   ελευθερίας και της αυτεξουσιότητας τού κάθε Έλληνα. Κόμματα,   ηγετίσκοι,  παραγοντίσκοι,  μασονίσκοι και όλοι οι -ίσκοι(!)  ας πεταχτούν στα “εν αχρηστεία” αυτής της πατρίδας. Τούτη η πατρίδα είναι πολύ μεγάλη για το μπόϊ τους, όση δύναμη ψευτιάς και υποκρισίας  αν διαθέτουν. Το ψέμα, ως μη ον, (εφ' όσον το ψέμα αντιπροσωπεύει κάτι που δεν υπάρχει, σε αντίθεση προς το  αληθινό -που είναι αυτό που πραγματικά υπάρχει!) έχει τόση δύναμη όση το Μηδέν,  θα τους έλεγε ο μεγάλος μας φιλόσοφος Παρμενίδης. Σύντομα θα το διαπιστώσουν  στην πράξη.

 Η φιλοξενία και ο εποικισμός.

Στο σημείο αυτό, ας μου επιτραπούν δυο λόγια για τον επιχειρούμενο εποικισμό της Ελλάδος και μάλιστα χωρίς αυτή να ηττηθεί σε πόλεμο. Οι ελληνικές μου ρίζες δεν μου επιτρέπουν να μη φιλοξενήσω τον ξένο. Για “τις ρίζες μου”, αυτοί που έρχονται είναι ξένοι και  αυτήν την ιδιότητα θα πρέπει να διατηρούν όσο παραμένουν εδώ. Τους παρέχουμε φιλοξενία τώρα στην ανάγκη τους, όσο καλύτερα μπορούμε. Αλλά όταν η εμπόλεμη πατρίδα τους ειρηνεύσει -και πρέπει με όλες μας τις δυνάμεις να συμβάλλουμε σε αυτό- θα πρέπει να επιστρέψουν στην πατρώα γη τους. Αλλιώς μεταβάλλονται σε οικονομικούς μετανάστες.

 Η φιλοξενία αφορά τον ξένο και όχι αυτόν που ήρθε να κατοικήσει μόνιμα στο σπίτι μας, ίσως διώχνοντας και εμάς του ίδιους από αυτό. Συνεπώς χωρίς αναστολές, οι οικονομικοί μετανάστες θα πρέπει να πάνε σε χώρες που η οικονομία τους αντέχει ή και επιδιώκει οικονομικούς μετανάστες ή στην πατρίδα τους. Ως τότε, άτεγκτη θα πρέπει να είναι η τιμωρία όσων θελήσουν, με οποιοδήποτε τρόπο, να στραφούν ενάντια σε αυτήν εδώ τη χώρα που τους φιλοξενεί. Ακόμα και μια απλή κλοπή θα πρέπει να σημαίνει άμεση απέλαση, αλλιώς εκτός από τα hot spots  θα πρέπει να χτίσουμε και φυλακές!


Ακόμη,  θα πρέπει να καταγγείλουμε  στον Ο.Η.Ε. και τη διεθνή κοινή γνώμη  τον άμεσο κίνδυνο που διατρέχει η Ελλάδα, αν το θέμα αυτό -όπως ήδη τείνει- γίνει εντελώς ανεξέλεγκτο. Εκ μέρους της Ελλάδας δεν υπάρχει άλλος τρόπος αντιμετώπισης μιας τυχόν ανεξέλεγκτης κατάστασης από το επαναπατρίζονται άμεσα οι οικονομικοί μετανάστες -τουλάχιστον αυτοί! Γιατί ο ελληνικός Στρατός να υπηρετεί νεαρότατους και ακμαιότατους οικονομικούς μετανάστες και να μην τους επαναπροωθεί με C-130 στην πατρίδα τους, κόβοντας έτσι και το ρεύμα  προς τα εδώ; Θα στοίχιζε περισσότερο κάτι τέτοιο από τη διαμονή και την τροφή τους; Αλλά, άλλα είναι τα σχέδια, καταχθόνια και ύπουλα. 

Αλλιώς, όμως, θα πράξουμε, όταν πάρουμε την “κλεμμένη” πατρίδα μας πίσω -ακόμα ένας λόγος που πρέπει να την πάρουμε επειγόντως και πάλι υπό την κυριαρχία μας! Ο Νάσερ έδιωξε τους Έλληνες- Αιγύπτιους πολίτες, από αιώνες ριζωμένους στην Αίγυπτο. Και δε θα μπορέσουμε εμείς να στείλουμε στις πατρίδες τους τούς “εξ' ορισμού” ξένους; Γιατί όχι; Για να παίξουμε το παιχνίδι της Ν.Τ.Π.;


Όμως αδέλφια Έλληνες, ποτέ δε θα κάνουμε εμείς  κουμάντο στον τόπο μας και στη ζωή μας, αν δε φύγουμε από όλες τις εστίες της Ν.Τ.Π.: Ευρωζώνη, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΝΑΤΟ. Μόνον εντελώς ανεγκέφαλοι ή προδότες μπορούν ακόμα να ισχυρίζονται ότι αυτοί οι θεσμοί μάς προστατεύουν. Το λάκκο τού αφανισμού μας σκάβουν, όπως ήδη αναφέρθηκε στο πρώτο μέρος αυτού του άρθρου. Οι “φυσικοί” μας σύμμαχοι είναι άλλοι, ας τους αναζητήσουμε. 

Όλοι μαζί θα αποφασίζουμε, κανένας άλλος!

Κι αν ελευθερωθούμε από τους ξένους και ντόπιους δυνάστες, μόνον εμείς όλοι οι γνήσιοι Έλληνες (Όχι οι ανθέλληνες που φοράνε μάσκα Ελλήνων! Αυτούς πρέπει να τους εντοπίσουμε και να τους απομονώσουμε) δημοκρατικά, δηλαδή όλοι μαζί, θα αποφασίζουμε για την πορεία τη δική μας, των παιδιών μας, των ξένων που φιλοξενούνται εδώ,  της πατρίδας μας στο σύνολό της. Κανένας άλλος! Και την εξουσία αυτή μας τη δίνει ένα αληθινά δημοκρατικό Σύνταγμα, που  όλοι μαζί θα συντάξουμε. Μια προσπάθεια για το πολιτικό μας αυτεξούσιο, που έμεινε ανολοκλήρωτη από το 1822...

Χωρίς αυτό το τέρμα, ενός άλλου Συντάγματος που να στερεώνει αμετάκλητα τη δημοκρατία,  πάλι αυτοί οι δαιμονο-παμπόνηροι  Νεοταξίτες θα μας βάλλουν “από κάτω”. Κι αν αυτό συμβεί μετά  την ήττα τους από εμάς το λαό, θα σημάνει τον οριστικό αφανισμό μας.

Σημ: Θα υπάρξει ένα  ακόμη κείμενο (Γ.μέρος), για το τι μπορεί να γίνει άμεσα προς ετοιμασία της παθητικής αντίστασης και γιατί δεν χρειάζονται “προτάγματα” αν λειτουργήσει η δημοκρατία, έστω και υποτυπωδώς στην αρχή. Το Γ.μέρος θα δημοσιευθεί, αν όχι εδώ, οπωσδήποτε στην ιστοσελίδα που αναγράφεται πάρα κάτω.


Επίλογος. Τον διαβάσατε ήδη ως πρόλογο. Στοχαστείτε το πάλι κι αποφασίστε: το χαμό ή τη σωτηρία σας (μας).  


Κατερίνα Χατζηθεοδώρου


Η ΠΝΙΓΗΡΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ...

Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2016ΜΙΑ ΔΥΝΑΤΗ ΚΡΑΥΓΗ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ Σ' ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: “ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!”

(Α΄ ΜΕΡΟΣ)
Γράφει η Κατερίνα Χατζηθεοδώρου


Τη χάνουμε την πατρίδα μας αδέρφια Έλληνες. Χάνουμε και τη ζωή μας μέσα σ' αυτήν, την πριν λίγο ευλογημένη χώρα. Κι' αν αργήσουμε έστω και λίγο να την πάρουμε πίσω, θα κλαίμε με μαύρα δάκρυα πάνω στα ερείπιά της -και τα δικά μας!

Μόνον οι τυφλοί τω πνεύματι δε βλέπουν ότι η Ελλάδα και όσοι έχουμε εναπομείνει γνήσιοι Έλληνες -το τονίζω, γνήσιοι Έλληνες- δεχόμαστε Ολιστική Επίθεση που άρχισε πολλές δεκαετίες πριν και κορυφώνεται τώρα.

Επίθεση στις αρχές και αξίες μας, επίθεση στις πολιτισμικές μας ρίζες και τη γλώσσα μας, επίθεση στην εθνική αυτοσυνειδησία μας (ας την πούμε καλύτερα αυτοσυνειδησία συλλογικής ταυτότητας, για να μην αντιδράσουν “οι σκόπιμα ανεγκέφαλοι” που ταυτίζουν το Έθνος με το Κράτος). Επίθεση στην ιστορικο-πολιτισμική μας κληρονομιά άλλοτε με το “θάψιμο” της και άλλοτε με  την πλαστογράφησή της. Επίθεση στην πληθυσμιακή μας ομοιογένεια, επίθεση στην πληθυσμιακή μας επάρκεια (ώστε να αφανιστούμε αριθμητικά ως διακριτός λαός), επίθεση σε κάθε έννοια δημοκρατίας, επίθεση σε κάθε έννοια οικονομικής αυτάρκειας και τέλος επίθεση στην εδαφική μας ακεραιότητα.

Αν αυτό δεν είναι Ολιστικός Πόλεμος εναντίον των Ελλήνων, τότε τι είναι; Και πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί αυτός ο λαός δέχεται αυτήν την άνευ προηγουμένου στην Ιστορία της ανθρωπότητας επίθεση; Η απάντηση είναι απλή για όποιον έχει έστω και λίγο ανοιχτά τα μάτια τού πνεύματός του. Επιδιώκεται Ολικός Όλεθρος, επειδή αυτός ο λαός  ως ενιαία συλλογικότητα, είναι ο μόνος που μπορεί να αποτελέσει το αντίπαλο δέος, (παρ' όλο που τον έχουν φέρει στο ναδίρ, αλλά μετά το ναδίρ αρχίζει πάντα η άνοδος προς το ζενίθ, αν βέβαια καταφέρει να κρατηθεί ζωντανός κατά το Πνεύμα  και τη φυσική του υπόσταση), σε  “κάποιους”  που έχουν σχεδιάσει και μανιωδώς επιχειρούν τον εξανδραποδισμό, την υποδούλωση ολόκληρης της ανθρωπότητας. Ίσως σε όσους δεν έχουν μάθει να παρατηρούν σφαιρικά τα  πράγματα αυτό να φαίνεται  υπερβολή, μα δεν είναι καθόλου.

Έχουν σχεδιάσει και και εκτελούν την πολτοποίηση των ανθρώπων σε ά-μορφη και ά-σχημη (χωρίς σχήμα άρα χωρίς ομορφιά, χαίρε ω θεία ελληνική γλώσσα!) μάζα (αξιακά, πολιτικά, θρησκευτικά, φυλετικά, εθνικά=πολιτισμικά) κάτω από τη στυγερή ηγεσία μιας παγκόσμιας δικτατορίας, ήδη ατύπως υπάρχουσας,  πλήρως και de jure επερχόμενης. Γι' αυτό και τώρα ανακατεύουν σκόπιμα -και βαθμιαία- τους λαούς εκεί όπου οι πολιτισμικές ρίζες είναι ισχυρές, για να χαθούν ή έστω να αδυνατίσουν οι μορφές και τα σχήματά τους, δηλαδή οι πολιτισμικές (εθνικές) τους ταυτότητες.

Όμως  η κραυγή: “Δεν πάει άλλο!” βγαίνει οξύτατη σχεδόν μέσα από κάθε γνήσιο Έλληνα. Και πρέπει οπωσδήποτε να βρούμε δρόμους και τρόπους να πάρουμε την πατρίδα και τη ζωή μας πίσω. Αλλά πριν απ' αυτό, ας προσπαθήσουμε να δούμε ποιοι ακριβώς είναι αυτοί που μας έχουν κάνει στόχο Ολιστικής Επίθεσης. Εν συντομία, γιατί πλέον τους αναγνωρίζουμε όλοι όσοι “βλέπουμε”. 

Οι αρχιστράτηγοι της επίθεσης είναι αφανείς, οχυρωμένοι στο σκοτεινό τους (ολόμαυρο) παρασκήνιο, σχεδιάζουν μιαν ανθρωπότητα-δούλο και τον αφανισμό των Ελλήνων, πληρώνοντας δεκάδες ειδικευμένα think-tank που εργάζονται πυρετωδώς για να αναπτύσσουν επικαιροποιημένες  τεχνικές χειραγώγησης και εξόντωσης. Είτε αυτούς τους ονομάσουμε “αγορές”, είτε πολυεθνικές εταιρείες, είτε “πλουτοκρατορική” πλανητική Ολιγαρχία, το ίδιο πράγμα λέμε. Μια ενιαία δύναμη είναι αυτή  και είναι δύναμη απάνθρωπη, ανελεύθερη και ανάλγητη.  Δηλαδή είναι μια αντί-θεη δύναμη,  που  εκείνο το Θεϊκό  “όστις θέλει ...”  το αλλάζει  σε:  “θα κάνεις αυτό που θέλω εγώ”! 

Και   προβάλλει την ταυτότητά της με ένα αναιδές (χωρίς αιδώ) όνομα: Νέα Τάξη Πραγμάτων (Ν.Τ.Π.), θέλοντας προφανώς να υποκαταστήσει την αρχαία ελληνική έννοια -και όχι μόνον αρχαία- της Παγκόσμιας Θεϊκής τάξης, ένεκα της οποίας το Όλον είναι ένα κόσμ-ημα (Κόσμος, η απόλυτη ομορφιά και ευ-ταξία),  με μία άλλη, κατά δική της επιβολή “τάξη”. Αθάνατη Ελλάδα, όλα τα μέγιστα τα είπες και όλα τα εξέφρασες, πώς να μη σε μισούν οι επίδοξοι σφετεριστές μιας “υπέρτερης” εξουσίας;

Στο προσκήνιο έχουν τοποθετήσει το νούμερο ένα υπηρετικό τους προσωπικό, τούς πολιτικούς, από τους πιο ισχυρούς  ως τους πιο αδύναμους. Είναι αδύναμοι μέσα στην ομήγυρη της παγκόσμιας πολιτικής ελίτ, αλλά είναι πανίσχυροι μέσα στη χώρα τους και ειδικά μέσα στην Ελλάδα, εφ' όσον εδώ ποδοπατάνε, κάθε μέρα βαναυσότερα, ακόμη και αυτήν την “εικονική δημοκρατία” που μέχρι πριν λίγα χρόνια λειτουργούσε, έστω και εν “εσόπτρω”. Τώρα πια με απίστευτο θράσος πράττουν ενάντια στη βούληση σχεδόν του 80% του ελληνικού λαού, που είναι εναντίον όλων αυτών που αποφασίζονται γι' αυτόν, χωρίς αυτόν.

Αρκετά αφελής η άποψη ότι ο Α.Τσίπρας πιέστηκε και μεταλλάχτηκε. Ο Α. Τσίπρας ήταν “σαν έτοιμος από καιρό...”, επειδή οι κρύφιοι ηγεμόνες τού Δυτικού κόσμου προετοιμάζουν εξ απαλών ονύχων τους μελλοντικούς πολιτικούς ηγέτες του. Και γνωρίζουν με δαιμονική εξυπνάδα έγκαιρα να τους επιλέγουν, να τους εκπαιδεύουν και να τους προωθούν σε ύπατα αξιώματα, με βέβαιη την ενσυνείδητη υποταγή τους στα δόλια σχέδια  των πατρόνων τους εναντίον της ανθρωπότητας. 

Τυχαία και από το πουθενά ο εθνοπροδότης Α.Τσίπρας είχε την ικανότητα να εξαπατήσει έναν ολόκληρο λαό; Δε δείχνει τόσο ικανός. Σχέδιο εκτελούσε και μάλιστα πολύ καλά μελετημένο και προετοιμασμένο. Ας είναι καλά τα “εργαστήρια σκέψης “ των παγκόσμιων Ολιγαρχών. Ακραίο το παιχνίδι εδώ, γιατί αν αποτύχουν στην Ελλάδα θα αποτύχουν παντού. Θέατρο παιζόταν επί 6 μήνες κι οι μάσκες ΟΛΩΝ, ντόπιων και ξένων πολιτικών υπηρετών της Ν.Τ.Π., έπεσαν την επόμενη τού δημοψηφίσματος, οπότε ο ηρωικός αυτός λαός τους “πέταξε στα μούτρα” ένα αναπάντεχο ΟΧΙ.

Και είναι, το λιγότερο, τραγικό για όλους μας να υπάρχουν Έλληνες που ετοιμάζονται να γευτούν και πάλι αυτό στο οποίο “έφτυναν” χτες (Ν.Δ. -ΠΑΣΟΚ και βάλε...) Είναι στ' αλήθεια κρίμα σε αυτήν την εικονική δημοκρατία να μας “θάβουν ζωντανούς” λίγοι ανεγκέφαλοι ή συμφεροντολόγοι  Έλληνες(;). Ας ελπίσουμε ότι θα αντιδράσουμε εγκαίρως και δε θα τους το επιτρέψουμε.

Σε τίποτα δε διαφέρουν μεταξύ τους τα κόμματα που “δρουν” μέσα -και αρκετά εκτός- στο ελληνικό κοινοβούλιο, ΟΛΑ εντολοδόχοι της Ν.Τ.Π. είναι -με άμεσο ή λίγο πιο έμμεσο τρόπο. Και για να παραπλανούν, ώστε αν ξεφεύγεις από το ένα να “περιπίπτεις” στο άλλο, φοράνε διαφορετικές προβιές. Δήθεν Εθνική προβιά το ένα, δήθεν εργατοπατερική το δεύτερο, δήθεν υπέρ της “ελεύθερης αγοράς” το τρίτο -πιο ανελεύθερη αγορά από την παρούσα δεν μπορεί ανά τους αιώνες να υπάρξει. 

Δήθεν με ισοδύναμα έναντι της κατασπάραξής μας από τις αγορές το τέταρτο, δήθεν υπέρ του σοσιαλισμού το πέμπτο (εδώ  γελάει και το παρδαλό κατσίκι), δήθεν θα τ' αλλάξει όλα αν πάει προσωπικά στη Μέρκελ το έκτο (εκεί μάλλον υπάρχει χρεία ειδικού γιατρού), δήθεν ότι θα ελέγχει τον μηχανοδηγό (ποιος; ο κολαούζος του!) και τέλος το κόμμα του δήθεν ούτε αριστερά ούτε δεξιά, αλλά   “πάση θυσία” εντός Ευρώπης (εμάς μας ρώτησε; ή μάλλον όταν μας έθεσαν το δίλημμα  είπαμε ΟΧΙ!)

Και όλο αυτό το απίστευτο πολιτικό κατακάθι, το ψηφίζει μεγάλο κομμάτι τού ελληνικού λαού. Έλεος! Κάποιος πρέπει να μας σώσει  από τη βλακεία ορισμένων συνελλήνων μας. Κινδυνεύουμε  να μας αφανίσει  πιο πολύ από τους εχθρούς μας, που με σχετική ευφυΐα είναι αντιμετωπίσιμοι.

Όμως η ύστατη ώρα έχει φτάσει κι αν θέλουμε να σωθούμε, θα πρέπει να πετάξουμε “στη θέση που τους αρμόζει” όλους τους πολιτικούς λακέδες, που παραδίδουν τη σκυτάλη της προδοσίας της πατρίδος μας  από τον ένα στον άλλο. Θα πρέπει να τα βάλουμε και με όλους τους πληρωμένους μπράβους της Ν.Τ.Π.: με “δημοσιογράφους”, “διανοητές” και “φιλόσοφους” με πολύ γαμψά  “ράμφη” εναντίον της Ελλάδος και του λαού της αλλά και με τους κίναιδους που θα εκ-φυλίζουν “επί σκοπώ” τα παιδιά των Ελλήνων. 

Αλήθεια,  γιατί ποτέ δεν αναφέρθηκε και από κανέναν αυτός ο κίνδυνος: ο έφηβος δε διαμορφώνει τη φυλετική του προτίμηση μόνον από βιολογικούς παράγοντες, αλλά και από το παράδειγμα τού περιβάλλοντός του; Έλληνες γονείς, διδάξτε στα παιδιά σας νωρίς να κρατήσουν ψηλά την αξιοπρέπεια τού βιολογικού τους φύλου, ώστε να αποφύγουν το παράδειγμα της “διπλανής πόρτας”. Κι αν περάσει ο νόμος για την “υιοθεσία” κάποιοι πρέπει να κάτσουν “στο σκαμνί” για τις στρατιές των άρρωστων ψυχολογικά παιδιών που θα μεγαλώσουν μέσα σ' αυτές τις “υιοθεσίες”. 

Θα πρέπει ακόμα να τα βάλουμε με τους μασονο-ρασοφόρους που δια της σιωπής, του λόγου ή της δράσης τους, στο πρόσωπό τους -ευτυχώς  μόνον σ' αυτό -η “αρχηγεύουσα” εκκλησία γίνεται διάκονος της “Νέας τάξης”. Ενώ θα έπρεπε  να είναι με καρδιά και πνεύμα αφοσιωμένη να οδηγήσει τους ανθρώπους ώστε να επιλέξουν αυτοβούλως τη Θεϊκή Τάξη: της Αγάπης και της Δικαιοσύνης -καλή η ελεημοσύνη στην έκτακτη ανάγκη, αλλά πόρρω απέχει από την κοινωνική δικαιοσύνη και μάλιστα την αντιστρατεύεται όταν δε δίνεται ταυτόχρονα μάχη για την κοινωνική δικαιοσύνη. Την Τάξη της Συ(γ)χώρεσης και της ολοκληρωτικής, “έσω και έξω”, Ειρήνης. Επειδή η δεύτερη δε θα καταστεί ποτέ δυνατή χωρίς την πρώτη – ο ανειρήνευτος έσω άνθρωπος δημιουργεί ή ανέχεται τους πολέμους. Μήπως θα πρέπει να γίνει πάλι ο χαιρετισμός μας  -αυτός ο ύψιστος- το: “Ειρήνη σε σένα”; 

[Σημ. Σκέφτηκα πολύ αν  θα έπρεπε να γράψω τα σχετικά  με την Εκκλησία, υπό το φόβο  μήπως θεωρηθώ γραφική. Και από  πολλούς θα θεωρηθώ. Όμως αν δεν επαναθεμελιώσουμε μέσα μας και στην  κοινωνία μας αρχές, αξίες και πίστεις που έχουν κλονιστεί, για να μην πω έχουν γκρεμιστεί, βασιζόμενοι στην Εκκλησία, στην Παιδεία, (απαιτώντας εμείς, ο λαός, οι θεσμοί αυτοί να λειτουργούν για τη συνειδησιακή άνοδο της κοινωνίας), στην αρχαιοελληνική Γραμματεία και σε  κάθε άλλη υγιή πηγή, όποια αλλαγή κι αν επιχειρήσουμε θα είναι εντελώς προσωρινή. Πάλι στην ίδια κατάσταση θα βρεθούμε και η “μοίρα” του χαμού μας είναι προδιαγεγραμμένη.]


Ακόμη θα πρέπει να τα βάλουμε με τις Σόρρειες και άλλες ανθελληνικές Μ.Κ.Ο. Κι ακόμη με τους εγωπαθείς   διεθνιστές, που απορρίπτουν το Έθνος τους -δηλαδή την πολιτισμική ταυτότητα με την οποία γεννήθηκαν. Είναι μικρό -αισθάνονται- το έθνος τους για να χωρέσει το μέγεθος τού μεγαλείου των ιδεών τους: αν όλοι οι εργάτες γίνουν παντού “σούπα”, με κάποια αλληλεγγύη  θα περνάνε καλύτερα!  Δεν μπορεί να είναι τόσον ανόητοι αυτοί οι “νεαρούληδες”,  κατήχηση καταπίνουν και  ηθελημένα οι “ώριμοι κατηχητές” τους υπηρετούν την παγκόσμια πλουτοκρατική Ολιγαρχία και τα σχέδιά της. Εξ' άλλου η ίδια η λογική τού διεθνισμού είναι διάτρητη. Πώς μπορείς να αγωνίζεσαι για την όποια “διεθνή ένωση”, αν επιδιώκεις τον εκμηδενισμό τού έθνους σου; Τι θα αναμίξεις, αέρα κοπανιστό; Ευκταία η όποια ισότιμη διεθνής ένωση, αλλά στη βάση μιας ισχυρής πολιτισμικής ταυτότητας  δηλ. ενός ισχυρού έθνους και φυσικά στη βάση της αληθούς και αμετάκλητης δημοκρατίας, στα μέρη και στο όλον. 

Είναι μακρύς ο κατάλογος με όσα θα πρέπει “να  στήσουμε απέναντί μας”, απ' αυτά που είναι μέσα μας και γύρω μας. Θα τα ανακαλύψουμε ως κοινωνία εν καιρώ όλα. Τώρα επιστρέφουμε στην αναζήτηση ενός τρόπου, ενός δρόμου, να πάρουμε την πατρίδα μας πίσω. Αλλά θα συνεχίσουμε στο Β. μέρος τού άρθρου, που σύντομα θα ακολουθήσει.

Υ.Γ.-1 Διαβάζω: “Ο δήμαρχος Πατρέων θα κάνει πορεία κατά της ανεργίας” και σκέφτομαι: κάθε αγώνας καλός, αλλά πώς μπορείς να σώσεις το δέντρο, όταν καίγεται ολόκληρο το δάσος; Μήπως τελικά η προσπάθεια για το ένα δέντρο (ανεργία) “νομιμοποιεί”  το γεγονός ότι όλο το δάσος (Ελλάδα)  καίγεται και... εγκαταλείπεται να καεί; 

Υ.Γ.-2 Μάλλον την ακούει την κραυγή “Δεν πάει άλλο!” η  κυβέρνηση και άρχισε να προετοιμάζεται,  αρχίζοντας από την κήρυξη περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Φοβάται ένοπλη εξέγερση; Δε θα της κάνουμε τη χάρη. Υπάρχουν πιο έξυπνοι τρόποι να ξαναπάρουμε την “κλεμμένη” πατρίδα μας!


Υ.Γ.-3 Κυκλοφορεί ότι υπάρχει κίνδυνος χρεωκοπίας  εντός του Μαρτίου. Εδώ ας ηχήσουν όλες οι σειρήνες κινδύνου μαζί. Διότι μπορεί η κατάσταση αυτή να έχει μεθοδευτεί έτσι ώστε:

Α. Να δεχτούμε την κάρτα τού πολίτη, ώστε μέσω αυτής να φαίνεται ότι το κράτος μας χρωστάει (μισθούς, συντάξεις κ.τ.λ.) και μόνον έτσι να μπορούμε να αγοράσουμε τρόφιμα.

Β. Αν η τυχόν αυτή χρεωκοπία συμβεί ανεξέλεγκτα, η σπανιότης τροφίμων που θα συμβεί στην αρχή της, ίσως οδηγήσει τους όσους φιλοξενούνται εδώ σε ακραίες αντιδράσεις, γιατί η πείνα δεν υποφέρεται -ιδού ένας ακόμη λόγος για την (προ)κήρυξη περιοχών σε έκτακτη ανάγκη. Μας εθίζουν σιγά-σιγά (όπως κάνουν για όλα) στην ιδέα να κηρυχτεί στρατιωτικός νόμος! Ωστόσο, σε μια τέτοια περίπτωση, οι “συνέταιροί” μας -τι λέω, οι επίδοξοι ιδιοκτήτες μας- θα πρέπει να τροφοδοτήσουν άμεσα εμάς και τους φιλοξενούμενους, για να μην υπάρξουν παρατράγουδα.

Γ. Στην αναμπουμπούλα, ίσως οι διεκδικητές ελληνικών εδαφών τολμήσουν... “ Έσω έτοιμος”, στρατευμένε Έλληνα, που είσαι ο φύλακας της Πατρίδας. Αν χρειαστεί θα δώσουμε όλοι και τη ζωή μας γι αυτήν, αλλά έτσι ώστε να πιάσει τόπο η θυσία και όχι να πάει στο βρόντο. Και θυσία και υποδούλωση. Και ο νοών, νοήτω!

Βέβαια, όλα αυτά ανάγονται στη σφαίρα του πιθανού, όχι όμως της φαντασίας. Μπορεί να μη συμβεί ούτε η χρεωκοπία ούτε, αν συμβεί, να έχει αυτές τις συνέπειες. Ωστόσο δε βλάπτει να είμαστε σε “καθ' υποψία” εγρήγορση.Κατερίνα ΧατζηθεοδώρουΡωσία: "Τέλος στην Συνθήκη του Καρς

ΤΑ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ Η ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΤΟ 1921!

03/03/2016
Translate this page: EN FR DE ES RU AR
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Πρoσωπική εντολή να καταγγελθεί η περιβόητη Συνθήκη του Καρς με βάση την οποία η πάλαι ποτέ Σοβιετική Ένωση είχε "χαρίσει" στην Τουρκία του Κεμάλ το 30% του σημερινού εδάφους της, έδωσε ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν.
 
Η Συνθήκη της Μόσχας ή Καρς  (1921) πρέπει να ανανεώνεται κάθε 25 χρόνια αλλιώς παύει να βρίσκεται σε ισχύ. Πρόκειται για την σοβιετο-τουρκική συνθήκη «φιλίας και αδελφοσύνης», η οποία υπεγράφη στις 16 Μαρτίου, 1921 στην Μόσχα μεταξύ της  κυβέρνησης του Κεμάλ Ατατούρκ και της κυβέρνησης των Μποσλσεβίκων.
 
Η τότε νεοσυσταθείσα Σοβιετική Ένωσε συμφώνησε στην εθελοντική απόσυρση από τις περιοχές Καρς, Αρνταχάν καθώς και από το Όρος Αραράτ και να δωθούν στην Τουρκία
 
Ήταν η εποχή που ο ελληνικός Στρατός πολεμούσε την μάχη του Σαγγαρίου με την οποία απέτειχε να διασπάσει τις γραμμες των Τούρκων με τα γνωστά αποτελέσματα.
 
Οι τουρκικές δυνάμεις τότε παραλάμβαναν όπλα και πυροβόλα από όλους τους πρώην "συμμάχους" αλλά και από την Σοβιετική Ένωση καθώς οι Μπολσεβίκοι δεν ξέχασαν ποτέ την εκστρατεία που έγινε με διαταγή του Ε.Βενιζέλου στην Οδησσό το 1919. Ένα στρατηγικό λάθος που πλήρωσε μετέπειτα ο Ελληνισμός της Μικράς Ασίας καθώς οι Μπολσεβίκοι στήριξαν τον Κεμάλ.
 
Η συμφωνία προβλέπει ότι η Ρωσία θα την  παρέτεινε γραπτώς  κάθε 25 χρόνια. Φέτος το 2016 πρέπει να υπογραφτεί ξανά και να ανανεωθεί. Κάτι που η Ρωσία μπορεί να αρνηθεί νόμιμα . Με βάση την συμφωνία τα εδάφη θα πρέπει να επιστραφούν στον διάδοχο της Σοβιετικής Ένωσης την Ρωσία.
 
Τα εδάφη αυτά μετά την Γενοκτονία των Αρμενίων και  την γενοκτονία των Ποντίων είναι αραιοκατοικημένα και επειδή η Τουρκία φοβόνταν πάντοτε το ενδεχόμενο επιστροφή τους την Ρωσία (ή και στην Αρμενία εάν θεωρηθεί ότι της ανήκουν ως διάδοχος των σοβιετικών συμφερόντων στην περιοχή) δεν προσπάθησε να  επενδύσει στην περιοχή και οι υποδομές είναι υποτυπώδεις και απέχουν πολύ από το να θεωρηθούν σύγχρονες.
 
Η αποστολή νέων ρωσικών μαχητικών και ελικοπτέρων από τη Ρωσία στην αεροπορική βάση Ερεμπούνι στην Αρμενία, ανησυχεί την Άγκυρα, ειδικά τώρα που γνωρίζει ότι η Ρωσία προτίθεται να θέσει θέμα νομιμοποίησης των ανατολικών εδαφών της.
 
Όπως αναφέρει η τουρκική Hurriyet, θα έχει σοβαρές συνέπειες η ενέργεια αυτή ,καθώς πέρα από την στρατηγική περικύκλωση της Τουρκίας επηρεάζει και την σύγκρουση στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ αλλά και την ευρύτερη περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα.
 
Η Αρμενία ιστορικά διατηρεί στενές στρατιωτικές σχέσεις με τη Ρωσία την στιγμή που τα δεδομένα για την Τουρκία έχουν αλλάξει από τότε που καταρρίφθηκε το ρωσικό μαχητικό, τον Νοέμβριο του 2015. 
 
Σημειώνεται ότι και οι Αρμένιοι αλλά και οι Ρώσοι σαν λαοί δεν έχουν καμία συμπάθεια στην Τουρκία αλλά και οι Τούρκοι έχουν διαρκές μίσος για Ρώσους, Έλληνες και Αρμένιους (φυσικά αυτό δεν περιλαμβάνει άπαντες αλλά αυτό είναι το γενικό κλίμα).
 
Στην κεντρική είσοδο της Σχολής Πολέμου στην Άγκυρα, όπως αναφέρει ο γνωστός τουρκολόγος Ν.Χειλαδάκης υπάρχει μια παλιά επιγραφή που αναγράφει στα τούρκικα : «Türklerin en büyük düşman Rus bir Yunan iki», δηλαδή, «Ο μεγαλύτερος εχθρός των Τούρκων πρώτος ο Ρώσος και δεύτερος ο Έλληνας»!
 
Οι όποιες οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μέχρι τον Νόέμβριο δεν μπορούσαν να το αλλαξουν αυτό. Στην Ιστορία έχουν γίνει οκτώ ρωσοτουρκικοί πόλεμοι. Η οικονομία δεν είναι εις θέσην να "εξαγοράσει" την ηρεμία, όποιος το πιστεύει αυτό σφάλει σφόδρα.
 
Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρει η Hurriyet, δεν προκαλεί έκπληξη που το Ναγκόρνο – Καραμπάχ έχει επανέλθει στην ατζέντα και των δύο χωρών. Μία μόλις ημέρα μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού, ρώσοι βουλευτές κατέθεσαν ένα νομοσχέδιο που θα έστελνε ενώπιον της δικαιοσύνης οποιονδήποτε αρνούνταν τη γενοκτονία» των Αρμενίων το 1915 από τις οθωμανικές δυνάμεις.
 
Στις 3 Δεκεμβρίου, ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου επισκέφθηκε το Μπακού και επαναδιαβεβαίωσε την δέσμευση της Τουρκίας για τη διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας του Αζερμπαϊτζάν.
 
Μέσα σε μία εβδομάδα και για πρώτη φορά μετά την εκεχειρία το 1995, το Αζερμπαϊτζάν χρησιμοποίησε βαρύ πυροβολικό στο μέτωπο του Καραμπάχ. Το Μπακού κατηγόρησε την Αρμενία ότι προκάλεσε το θερμό επεισόδιο και ότι επιτέθηκε πρώτη σε οικισμούς Αζέρων.
 
«Η επιστροφή στον πόλεμο για το Καραμπάχ απειλεί να εμπλέξει πολύ μεγαλύτερες περιφερειακές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων της Τουρκίας, της Ρωσίας και του Ιράν. Σε περίπτωση εκ νέου εχθροπραξιών, μπορεί να επηρεαστεί και η λειτουργία των ενεργειακών αγωγών» σχολίασε ο Ρίτσαρντ Γκιραγκόσιαν, διευθυντής του Κέντρου Περιφερειακών Σπουδών (RSC) στο Ερεβάν, αναφερόμενος σε σχεδιαζόμενα έργα όπως ο αγωγός φυσικού αερίου TANAP αλλά και σε υπάρχοντα όπως ο αγωγός Μπακού – Τιφλίδα – Τσεϊχάν (BTC).
 
Είναι απλά τα πράγματα: Η Τουρκία έχει μετανιώσει για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού. Της έχει στοιχίσει οικονομικά, έδωσε αφορμή στην Μόσχα να στηρίξει με οπλισμό τους Κούρδους εναντίον της, έχει προβλήματα και με το Ιράν και τώρα για πρώτη φορά ανησυχεί για την εδαφική της ακεραιότητα καθώς δεν τίθεται μόνο θέμα "Κουρδιστάν". 
 
Υπάρχουν κι άλλες κλεμμένες πατρίδες, άλλωστε ολόκληρη η Τουρκία στηρίχθηκε πάνω σε κλεμμένα εδάφη, έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν, ξέρουν ότι κάποια στιγμή θα έρθει ο "λογαριασμός" και θα είναι βαρύτατος.