Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έριξε βόμβα: Ο Τσίπρας είχε συμφωνήσει με τους δανειστές πριν τις εκλογές στις 25 Γενάρη

12 Μαρτίου 2016


Ζωή Κωνσταντοπούλου: "...αποδείχτηκε ότι ο Τσίπρας θέλησε να χρησιμοποιήσει αυτό το εργαλείο του δημοψηφίσματος για να δείξει προς τα μέσα προς το εσωτερικό ότι κάνει τα πάντα και ότι δεν έχει παραδώσει το παιχνίδι, ενώ στην πραγματικότητα είχε πουλήσει την παρτίδα... Θα συμπράξω με όλους τους τρόπους για να ανατραπεί το μνημονιακό καθεστώς"


 Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έριξε βόμβα: Ο Τσίπρας είχε συμφωνήσει με τους δανειστές πριν τις εκλογές στις 25 Γενάρη
– Ξεκαθάρισε πως δεν υπήρχε καμία συνεννόηση εάν θα αναλάβει το υπουργείο Δικαιοσύνης πριν τις εκλογές τον Γενάρη του 2015
– Σε συνομιλία της με τον Αλέξη Τσίπρα του είχε πει πως εάν έχανε το δημοψήφισμα θα έπρεπε να παραιτηθεί και εκείνος είχε εκπλαγεί
– Δήλωσε πως ουδέποτε έφεραν τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου στη Βουλή γιατί γνώριζαν πως δεν θα το δεχόταν η ίδια
– Χαρακτήρισε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο εκπρόσωπο των δανειστών

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑϊ, η τέως πρόεδρος της Βουλής εξαπέλυσε επίθεση και κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλου για τον οποίο είπε πως έγινε ένα «ανδρείκελο, το οποίο ουσιαστικά λειτουργεί ως εκπρόσωπος των δανειστών στην χώρα».
Επιπλέον, αποκάλυψε ότι ήδη από τις 16 Μαΐου 2015 ο Γ. Βαρουφάκης ενημέρωνε τα ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια για ένα παράλληλο σύστημα πληρωμών και την έκδοση IOUs.Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Ζωής Κωνσταντοπούλου:


Αναφερόμενη στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, η κυρία Κωνσταντοπούλου σημείωσε πως «το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος το είχα συζητήσει με τον κ. Τσίπρα νομίζω το Φλεβάρη ή το Μάρτη και το είχαμε συζητήσει σε σχέση με την πορεία που θα μπορούσαν να πάρουν τα πράγματα εάν οι δανειστές πίεζαν πολύ» και συμπλήρωσε:  «τότε ο κος. Τσίπρας μου είχε πει ότι αν φτάσει σε αδιέξοδο τότε κάνεις ή εκλογές ή δημοψήφισμα».
Οπως προσέθεσε «αποδείχτηκε ότι ο Τσίπρας θέλησε να χρησιμοποιήσει αυτό το εργαλείο του δημοψηφίσματος για να δείξει προς τα μέσα προς το εσωτερικό ότι κάνει τα πάντα και ότι δεν έχει παραδώσει το παιχνίδι, ενώ στην πραγματικότητα είχε πουλήσει την παρτίδα».
Σε ό,τι αφορά δε την ημέρα της προκήρυξης η κυρία Κωνσταντοπούλου είπε: «Μου έκανε εντύπωση ότι ο Τσίπρας έδειχνε φοβισμένος, και το έλεγε κιόλας μάλιστα ρωτούσε τον  Μαντά  (σ.σ. τότε γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ψυχίατρο) πως να αντιμετωπίσει τον φόβο».

Αναφορικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η κυρία Κωνσταντοπούλου ανέφερε:
«Δεν είχα ενημέρωση περί της επιλογής του μεταξύ των δύο που είχα ερωτηθεί από τον κ. Τσίπρα, δηλαδή μεταξύ Αβραμόπουλου και Παυλόπουλου, σαφώς και είχα δηλώσει ότι είναι προτιμότερος ο Παυλόπουλος και πρέπει να κάνω την αυτοκριτική μου διότι σε καμία περίπτωση δεν είχα φανταστεί το ρόλο που διαδραμάτισε το πρόσωπο αυτό από τη θέση του ΠτΔ. Θεωρούσα δηλαδή ότι τουλάχιστον η συγκρότηση του καθηγητή του Δημοσίου Δικαίου αλλά και η δυνατότητα η θεσμική που του δινόταν θα του επέτρεπε να αρθεί στο ύψος της ευθύνης του και να μη γίνει ένα ανδρείκελο το οποίο ουσιαστικά λειτουργεί ως εκπρόσωπος των δανειστών στη χώρα, αλλά ένας πραγματικός εκπρόσωπος της Δημοκρατίας στην Ελλάδα».

Για την προετοιμασία του παράλληλου νομίσματος, είπε:

«Σε σχέση με το ζήτημα του νομίσματος η δική μου αίσθηση από την ενημέρωση που μου έγινε σε μια συνάντηση στο γραφείο του κ. Τσίπρα από τον κ. Βαρουφάκη στις 16 Μαΐου είναι ότι υπήρχε, είναι δηλαδή ότι γινόταν αυτή η επεξεργασία και αυτή η προετοιμασία».
Προσέθεσε δε: «Ήταν για ένα παράλληλο σύστημα πληρωμών προκειμένου ακριβώς να μπορεί να υπερβεί η χώρα την ασφυξία που θα προκαλούσε ένα κλείσιμο των τραπεζών ή ένα κλείσιμο της ρευστότητας αυτό δηλαδή που έγινε και δε μπορεί κανείς να πεί ότι αυτό που έγινε δεν είχε προβλεφθεί διότι είχε απολύτως συνυπολογισθεί ως ενδεχόμενο από πολύ νωρίς και θα ήταν άλλωστε και εξωφρενικό να μην έχει συνυπολογισθεί όταν είχαμε το προηγούμενο της Κύπρου του Μαρτίου του 2013 που είχε γίνει ένας ανάλογος εκβιασμός».

Για τους πολιτικούς της σχεδιασμούς η πρώην πρόεδρος της Βουλής, προανήγγειλε ουσιαστικά την δημιουργία νέου πολιτικού σχηματισμού, λέγοντας ότι θα πάρει όλες τις πρωτοβουλίες ώστε «να ανατραπεί αυτό το καθεστώς».  

«Σήμερα είμαι ήδη αντίπαλος του κ Τσίπρα γιατί ο κ. Τσίπρας δεν είναι αυτό το οποίο εξήγγειλε και εμφάνισε. Είμαι αντίπαλος του το λέω και υφίσταμαι φυσικά και τις συνέπειες αυτού μέχρι και τις γελοίες διώξεις εκ μέρους του κ. Βούτση για όλο το έργο που κάνει η επιτροπή αλήθειας του δημόσιου χρέους», ανέφερε η τέως πρόεδρος της Βουλής και συμπλήρωσε: «Βεβαίως θα πάρω πρωτοβουλίες και σε επίπεδο πολιτικού οργανισμού και σε επίπεδο κόμματος  και βεβαίως θα κάνω όλα εκείνα που επιβάλλονται προκειμένου να ανατραπεί αυτό το καθεστώς- εκφραστής του οποίου είναι ο κ. Τσίπρας όπως εκφραστής του οποίου είναι διεκδικεί να είναι ο κύριος Μητσοτσάκης, ο κύριος Θεοδωράκης, η κ. Γεννηματά,  το μνημονιακό καθεστώς πρέπει να ανατραπεί και εγώ θα συμπράξω με όλους τους τρόπους και στο επίπεδο της κοινωνίας και στο επίπεδο των κινημάτων και στο επίπεδο το κεντρικό πολιτικό για να ανατραπεί αυτό το καθεστώς».

========================== "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Το Βατερλό της Ελλάδας!

ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΤΟΝ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ “ΠΟΛΕΜΟ” ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Από τον οικονομικό στον γεωπολιτικό “πόλεμο” κατά της Ελλάδας

του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
 12-3-2016
Πόσος ήταν ο προϋπολογισμός του Πανεπιστημίου Αθηνών προ κρίσεως; Ογδόντα οκτώ εκατομμύρια ευρώ.
Πόσος είναι ο προϋπολογισμός του σήμερα; ‘Εντεκα εκατομμύρια ευρώ.
Πόσοι μαθητές υποσιτίζονται στα ελληνικά σχολεία; Διακόσιες πενήντα χιλιάδες.
Ποιά θέση έχει η Ελλάδα στον δείκτη παιδικής φτώχειας μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης; Την πρώτη.
Ξέρετε ότι λόγω της αύξησης της ζήτησης στα κοινωνικά παντοπωλεία Θεσσαλονίκης για δέματα φαγητού σε φτωχούς, υπάρχει λίστα αναμονής που διαρκεί τέσσερις έως έξη μήνες;
Τι συμπέρασμα βγαίνει από αυτά τα νούμερα; Η Ελλάδα δεν είναι σε θέση σήμερα να φιλοξενήσει ούτε 50, ούτε 100, ούτε 150 χιλιάδες. Δεν μπορεί να φιλοξενήσει στην πραγματικότητα ούτε έναν πρόσφυγα. Και πολύ κακώς ο κ. Τσίπρας δέσμευσε την άτυχη χώρα του ότι θα πάρει 50.000 και τώρα ετοιμάζεται να ανεβάσει αυτό το νούμερο, στην πράξη, αν όχι στις συμφωνίες, όσο γουστάρουν οι Ευρωπαίοι “εταίροι”-αποικιοκράτες και η Τουρκία.
‘Επρεπε να πει στους “εταίρους”, ήδη στην προηγούμενη σύνοδο, ότι η χώρα του έχει καταστραφεί, εκτελώντας τις οδηγίες τους, και να ζητήσει εξαίρεση από την κατανομή μεταξύ των χωρών της ΕΕ, λόγω μείζονος ανθρωπιστικής κρίσης που πλήττει τη χώρα και απειλεί την επιβίωση και ασφάλεια των κατοίκων της.
Μα, λέει, θα βοηθήσουν οι πρόσφυγες στο … δημογραφικό! ‘Ελεος αδέρφια, ο εγκέφαλός μας έχει υπερβεί κάθε όριο αντοχής. Που θα ενσωματωθούν δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι; Σε μια χώρα με ενάμισυ εκατομμύρια ανέργους; Γιατί δεν αρχίζουμε την ανόρθωση του “δημογραφικού”, με μια πολιτική αποτροπής της μαζικής μετανάστευσης Ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό;
“Ελάφρυνση” του Μνημονίου;
Η κυβέρνηση ετοιμάζεται τώρα, κατά τα φαινόμενα, ελπίζουμε να μας διαψεύσει, να ανταλλάξει την αρχή μετατροπής της Ελλάδας σε buffer zone μεταξύ Ευρώπης και Μέσης Ανατολής, με ταυτόχρονη υπονόμευση των ίδιων των θεμελίων ύπαρξης του ελληνικού έθνους κράτους, με μια μικρή επιβράδυνση του ρυθμού καταστροφής και λεηλασίας της χώρας, όπως τον προσδιορίζει, με σαφή, ρητό και μαθηματικό τρόπο το Τρίτο Μνημόνιο.
Θα κάνουν ότι την υπόσχονται και θα ζητήσουν παράλληλα και άλλα, ιδίως οι Αμερικανοί (ΔΝΤ), που ενδιαφέρονται να τακτοποιήσουν διάφορες εκκρεμότητες που έχουν στην περιοχή. Ποτέ δεν έκρυψαν την ενόχλησή τους από την κυριαρχία, στην πραγματικότητα την ίδια την ύπαρξη στοιχειωδώς ανεξάρτητου ελλαδικού και κυπριακού κράτους σε αυτή την περιοχή της Μεσογείου, όπως μαρτυρά όλη η νεώτερη ιστορία μας μετά το 1947 (πιο πριν ήταν οι ‘Αγγλοι).
Θα κάνουν ότι του την υπόσχονται, αλλά δεν θα τηρήσουν πάλι τις υποσχέσεις. Θα την πιέσουν ασφυκτικά, απειλώντας ξανά και ξανά με χρεωκοπία και έξοδο από τη Σένγκεν, μέχρι να αποσπάσουν από τον σημερινό Πρωθυπουργό ότι μπορεί να τους δώσει. Θα τον χρησιμοποιήσουν, όπως ήδη γίνεται, για να χρεωκοπήσουν τις αριστερές ιδέες στην Ευρώπη και παγκοσμίως. Κι όταν του πάρουν όλα, θα του επιφυλάξουν απαίσιο πολιτικό τέλος.
Εκτός, αν ο ελληνικός λαός μπορέσει να σταματήσει αυτή τη διαδικασία και να το κάνει με τρόπο έξυπνο και σοβαρό.
Εκτός τόπου και χρόνου διεθνές μήνυμα
Ακούμε επίσης ότι ο Πρωθυπουργός θέλει να πάει στην Ευρώπη να καταγγείλει την “Ευρώπη-φρούριο” και να ζητήσει ανοιχτά σύνορα. Φαίνεται ότι δεν υπάρχει ούτε μισός στο Μέγαρο Μαξίμου, που να αντιλαμβάνεται που κινείται σήμερα η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη. Μπορεί να τα πιστεύει αυτά ο κ. Τσίπρας. Αλλά δεν είναι δική του δουλειά να έρθει σε σύγκρουση τέτοιου τύπου με ένα ανερχόμενο ισχυρό ρεύμα στην πολιτική σκηνή της Ευρώπης.
Αυτό είναι δουλειά των Γερμανών, των Γάλλων, των ‘Αγγλων συντρόφων του. Και θα ήταν πολύ περισσότερο αποτελεσματικοί και έγκυροι σε αυτή τη δουλειά, αν είχαν αντιταχθεί με πιο σθεναρό τρόπο στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας αρχικά και όλου σχεδόν του αραβικού κόσμου στη συνέχεια, ή στον νέο Ψυχρό Πόλεμο με τη Ρωσία τα τελευταία χρόνια.
Αν έχει τα κότσια ο κ. Τσίπρας, που τόσο πολύ θέλει να μιμείται τον Ανδρέα Παπανδρέου, ας πάει να πει σε όλους τους Ευρωπαίους ότι πρέπει να ξανακάνουν ανεξάρτητη την ήπειρό τους, αντί να σέρνονται πίσω από διάφορα διεθνή κέντρα εξουσίας, που προκάλεσαν τους πολέμους στη Μέση Ανατολή ή παίζουν με τη φωτιά μιας στρατιωτικής αντιπαράθεσης με τη Ρωσία. Αυτοί κάνουν τους πολέμους που στέλνουν τους πρόσφυγες στην Ευρώπη.
Ας διεκδικήσει την κληρονομιά του Σαρλ Ντε Γκωλ και του Βίλλυ Μπραντ, που έχει μείνει ορφανή, για να την λεηλατούν τώρα ακόμα πιο επικίνδυνοι δημαγωγοί.
Τέτοιο πολιτικό λόγο θα μπορούσε όμως να ξεστομίσει μόνο μια ελεύθερη και ανεξάρτητη Ελλάδα.
Ζητώντας παράλληλα την εφαρμογή κυρώσεων έναντι της Τουρκίας αν συνεχίσει την κοροϊδία της Ευρώπης και παίρνοντας και όσα μονομερή μέτρα είναι αναγκαία.
Μα δεν πρέπει να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες;
Βεβαίως και πρέπει. ‘Εχουμε νομική, έχουμε και ηθική υποχρέωση. ‘Εχουμε και μεγάλο συμφέρον να το κάνουμε. Πρώτον εγωϊστικό, γιατί κάνοντάς το προστατεύουμε ότι έχει απομείνει από τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά μας. Δεύτερο, εθνικό συμφέρον, γιατί η εικόνα της συμπαράστασης από χιλιάδες συχνά φτωχούς ‘Ελληνες κάνει τον γύρο του κόσμου, υψώνοντας τείχος προστασίας για τη χώρα μας, που δέχεται, εδώ και χρόνια, ανηλεή επικοινωνιακή και προπαγανδιστική επίθεση.
Αναγνωρίζω ότι έχουν ένα επιχείρημα όσοι διαμαρτύρονται ότι τέτοιο κίνημα αλληλεγγύης δεν εμφανίσθηκε προς τους αναξιοπαθούντες ‘Ελληνες, αν και δεν μου μοιάζει σωστό να αντιπαραθέτουμε πράξεις καλοσύνης. Αυτό ακριβώς το επιχείρημα μαρτυρά όμως ότι η φιλανθρωπία δεν είναι, σε τελευταία ανάλυση, αρκετή, ούτε μπορεί, ο μόνος σκοπός των πράξεών μας, να “σώσουμε” τις ψυχές μας. Μόνο ένα έθνος, μια κοινωνία, γιατί ταυτίζονται στην περίπτωσή μας το λαϊκό και το εθνικό, που σηκώνονται και αγωνίζονται συνειδητά για τη σωτηρία τους μπορούν εν τέλει να δώσουν νόημα στις καλές προθέσεις.
Φανταστείτε προς στιγμήν να γενικευτούν οι εμπρησμοί εγκαταστάσεων που προορίζονται για τους πρόσφυγες ή να συμβούν και άλλα φοβερά, από όσους τυχόν πειστούν από τα αποτρόπαια που γράφουν ορισμένες εφημερίδες της υποτίθεται εθνικόφρονος άκρας δεξιάς. ‘Η και από προβοκάτορες, που ασφαλώς αν πάρουν εντολή να δράσουν θα το κάνουν με τη μεγαλύτερη ευκολία στις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί. Λέμε υποτίθεται εθνικόφρονος, γιατί ξέρουμε που οδήγησε την Ελλάδα στο παρελθόν, ποιών διεθνών δυνάμεων υπήρξε απόφυση, καταφέρνοντας στο τέλος το ακατόρθωτο. Να οδηγήσει, χωρίς αντίσταση, τον τουρκικό στρατό στην Κύπρο.
Πολλοί ανώτεροι στρατιωτικοί βγήκαν στα μπαλκόνια τον Ιούλιο να καλούν τους ‘Ελληνες να υποταγούν στους πιστωτές. Τώρα τι ακριβώς θέλουν με αυτά που λένε και γράφουν; Την πολιτική του “Ναι” που υποστήριξαν ακολουθεί ο Πρωθυπουργός. Από τη στιγμή που η Αθήνα συνθηκολόγησε στο κύριο μέτωπο και εκλιπαρεί την επιείκεια των Δανειστών, πως θα γίνει Ηρακλής να αντιμετωπίσει τις γεωπολιτικές απειλές που εμφανίζονται ήδη;
Από την άλλη όμως και ο Χριστός έλεγε ο έχων δύο χιτώνας να δώσει τον ένα. Δεν είπε και τους δύο, παρόλο που ο ίδιος τους έδωσε, και τους χιτώνες και τη ζωή του. Γιατί ήξερε μάλλον τι μπορεί να ζητάει και τι όχι από τους ανθρώπους.
Κάνοντας ότι επιβάλλει η συνείδηση, ο ανθρωπισμός μας και το συμφέρον μας, συμπαραστεκόμενοι στους δυστυχισμένους, που δεν είναι ασφαλώς οι εχθροί μας, αλλά είναι θύματα των εχθρών μας, θα πρέπει να προστατεύσουμε, με νύχια και με δόντια, την κοινωνική μας ειρήνη, την εθνική μας συνοχή, το πολίτευμά μας και, εν τέλει, την ίδια την εθνική μας υπόσταση, που απειλούνται ευθέως από την κατάσταση που πάει να δημιουργηθεί.
Πρέπει να αποτρέψουμε πάση θυσία τη συνέχιση της ροής προσφύγων από την Τουρκία και να κάνουμε ότι μπορούμε για να αποδεχθεί η ΕΕ την υποδοχή όσων βρέθηκαν στην ελληνική επικράτεια. Πρέπει να προστατεύσουμε ως κόρη οφθαλμού την κυριαρχία μας στο Αιγαίο και την ασφάλεια των παραμεθόριων περιοχών, αλλά και όλων των περιοχών όπου θα εγκατασταθούν πρόσφυγες. Πρέπει να διευκολύνουμε, με κάθε μέσο, την αποχώρηση όσων περισσότερων προσφύγων είναι δυνατό από την ελληνική επικράτεια.
Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι η χώρα είναι αποκεφαλισμένη. Βγαίνουν τώρα διάφοροι πολιτικοί αρχηγοί για παράδειγμα και εξηγούν ότι το βέτο είναι έγκλημα καθοσιώσεως, αφού διαρρηγνύει τους βασικούς κανόνες καλής συμπεριφοράς, σαβουάρ βιβρ, που η ελληνική πολιτική τάξη νομίζει ότι είναι το απαύγασμα της διπλωματίας και της εξωτερικής πολιτικής. Ξεχνώντας και την λαϊκή παροιμία ότι και ο ‘Αγιος φοβέρα θέλει (πόσο μάλλον που δεν υπάρχει κανείς ‘Αγιος εδώ!)
Το βέτο είναι ένα όπλο, απολύτως θεμιτό και νόμιμο στην ΕΕ. Είναι συζητήσιμο αν πρέπει να χρησιμοποιηθεί τώρα και αν θα έφερνε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αλλά το να αποκλείεται και να καταδικάζεται εκ των προτέρων, είναι ο καλύτερος μάρτυς του απολύτως “ανατολίτικου” χαρακτήρα της “ευρωπαϊστικής” πολιτικής και άρχουσας τάξης της χώρας μας. Υποκλίνεται ενώπιον του Βεζύρη ή του Σουλτάνου, του φιλάει τα πόδια και ελπίζει στο έλεός του. Μόνο που εδώ δεν υπάρχει έλεος, όπως αποδεικνύει η τελευταία εξαετία. Θέλουν αυτό που συμβαίνει, δεν συμβαίνει κατά λάθος!
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι, μετά τη “γενική δοκιμή” της Γιουγκοσλαβίας (όπως την ομολογεί η ίδια η Θάτσερ στα απομνημονεύματά της), ο αραβομουσουλμανικός κόσμος δέχτηκε, τα τελευταία 15 χρόνια, μια από τις αγριότερες επιθέσεις στην ιστορία του Λευκού Ανθρώπου. Δεν συνιστά όμως λύση η μετανάστευση του πληθυσμού του στην Ευρώπη, που θα ολοκληρώσει την καταστροφή των χωρών προέλευσης και θα προωθήσει την ατζέντα του “πολέμου των πολιτισμών”, που ονειρεύονται οι πιο σκοτεινές δυνάμεις της αναδυόμενης “αυτοκρατορίας της παγκοσμιοποίησης”.
Το καλύτερο δώρο που θα μπορούσαμε να κάνουμε, και σε αυτούς και σε εμάς, είναι η αποκατάσταση ενός στοιχειωδώς ελεύθερου και ανεξάρτητου ελληνικού κράτους, που θα τολμάει αίφνης αυτό το στοιχειώδες, που τόλμησε το Βουκουρέστι, να διατηρήσει πρεσβεία στη Δαμασκό. Που θα έκανε κοινά Υπουργικά Συμβούλια με την Κύπρο, όχι με την Τουρκία, όπως το μεθαυριανό, ή το Ισραήλ, που επέβαλαν οι ΗΠΑ.
Υπήρξε στο παρελθόν τέτοιο κράτος η μικρή Ελλαδίτσα και η ακόμα μικρότερη Κύπρος, του Ανδρέα Παπανδρέου (ό,τι άλλο κι αν του προσάψει κανείς), του αρχιεπισκόπου Μακαρίου και του “Γιατρού” Βάσσου Λυσσαρίδη. Νερό έπιναν τότε στο όνομά τους σε όλες τις αραβικές πρωτεύουσες. Κι αν οι δυτικοί δεν τους αγαπούσαν, τους λογάριαζαν πάντως.
6 Μαρτίου 2016
http://www.konstantakopoulos.gr/

OΛΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ!Oλα ηταν ενα τραγικο λαθος!

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Η χώρα έχει εμπλακεί στη δίνη πολύ σοβαρών διεθνών προβλημάτων με παγκόσμια σημασία. Θέλουν να την κάνουν νέο ιστορικό “παράδειγμα” για την εποχή του ανερχόμενου χρηματοπιστωτικού ολοκληρωτισμού που ανατέλλει. Απειλείται με καταστροφή ως χώρα πια. Όπως πάμε, οι ‘Ελληνες θα έχουν τη μοίρα των Εβραίων επί του αυτοκράτορα Τίτου, να διασκορπισθούν δηλαδή στα πέρατα της Γης, χωρίς συνείδηση καν τι τους συνέβη.
Η πάσης φύσεως ηγεσία όμως της χώρας δεν αντιλαμβάνεται καν το διεθνές περιβάλλον. Δεν το ξέρει καθόλου, δεν έχει δουλέψει, όπως δεν δούλεψε και για τίποτα και ποτέ στη ζωή της, και το διαβάζει συστηματικά λάθος. ‘Ολες οι στρατηγικές της παραδοχές είναι εσφαλμένες και συχνά υποβολιμιαίες. Εκλαμβάνει τις επιθυμίες της για πραγματικότητες, φτιάχνοντας σχήματα όχι γιατί στέκονται κάπου, αλλά γιατί νομίζει ότι την εξυπηρετούν. Εκμεταλλευόμενοι ένα περιβάλλον απίστευτης διανοητικής και ηθικής παρακμής, οι “πράκτορες επιρροής” των ξένων δυνάμεων μπορούν πολύ εύκολα να χειραγωγήσουν και τους ‘Ελληνες πολιτικούς και τις κρατικές υπηρεσίες και τους υπόλοιπους θεσμούς της χώρας.
Δεν υπάρχει μεγαλύτερο, πιο καταστροφικό σφάλμα στην πολιτική, όπως και στη ζωή, από το να μην καταλαβαίνεις ποιός είναι εχθρός και ποιός φίλος. Πάρτε για παράδειγμα την βασική υπόθεση που έκανε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ από το 2012-13 και η οποία εξηγεί την πανωλεθρία του Ιουλίου. Θεώρησε ότι μπορεί να βασιστεί στους Αμερικανούς για να αντιμετωπίσει τη Μέρκελ. Αν αυτό μπορούσε όντως να συμβεί, θα της έδινε τεράστιο πλεονέκτημα.
Με τη διαφορά ότι υπήρχαν μερικές δυσάρεστες “λεπτομέρειες” που αγνόησε παντελώς, στην πρεμούρα της να κάτσει στην καρέκλα της εξουσίας, αλλά και λόγω της σύγχυσης που την χαρακτήριζε (δεν υπάρχει πιο επικίνδυνος συνδυασμός από αυτόν της βαθειάς σύγχυσης και της μεγάλης φιλοδοξίας). Οι “λεπτομέρειες” αυτές ήταν ότι οι Αμερικανοί είχαν καθοριστική επιρροή στην κυβέρνηση Παπανδρέου που μας έβαλε στο μνημόνιο, αντίστοιχη με αυτή που έχουν στη σημερινή κυβέρνηση. Το ένα μέλος της τρόικας, ο τεχνικός οργανωτής του οικονομικού πολέμου κατά της Ελλάδας, τελούσε και τελεί υπό καθοριστική επιρροή των ΗΠΑ. Και δύσκολα φαντάζεται κανείς την Ουάσιγκτων να θέλει την επικράτηση μιας κυβέρνησης της “ριζοσπαστικής αριστεράς” στην Ευρώπη, αν έμενε κατ’ ελάχιστον πιστή στις διακηρύξεις της.
Σα να μην έφτανε αυτό το βασικό λάθος, ουδείς στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ γνώριζε με ποιόν ακριβώς μιλούσε, τι έλεγε και τι άκουγε στις συζητήσεις με τους Αμερικανούς. Το να μιλήσει αίφνης κανείς στον ηγετικό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ για την αδυσώπητη, υποβόσκουσα σύγκρουση Μπρζεζίνσκι και Κλίντον, θα τους φαινόταν πιο ακατανόητο από το να τους μιλήσει κινέζικα. Πήγαν και βρήκαν διάφορους, τα “συστήματα”Τσακόπουλου και Κλίντον, τον Σιμόν Πέρες και άλλους, χωρίς να καταλαβαίνουν τι ήθελαν αυτοί και γιατί τους προσέγγιζαν. Εξαιρετικά καχύποπτοι απέναντι στους συντρόφους τους, κατάπιαν αμάσητα όλα τα δολώματα που τους πέταξαν οι ξένοι. Δεν άκουσαν ούτε καν τους ξένους συντρόφους τους που τους προειδοποιούσαν.
Φυσικά, για να μη γίνει καμιά παρεξήγηση, αυτή είναι η κατάσταση με όλη την πολιτική τάξη, όχι μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η χώρα δυστυχώς μοιάζει να έχει περιέλθει εδώ καιρό σε ένα είδος εγκεφαλικού θανάτου. Αλλά με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, η διαδικασία έφτασε στο αποκορύφωμά της.
Στο μεταναστευτικό-προσφυγικό, λόγω και της ιδεοληψίας, ήταν εξίσου εύκολο να την πάθουνε. Να χρησιμοποιηθούν δηλαδή στον ρόλο του “χρήσιμου ηλίθιου”, για να χρησιμοποιήσουμε τον όρο που μας κληρονόμησε η ρώσικη φιλολογία. Ο “χρήσιμος ηλίθιος” δεν είναι ηλίθιος. Είναι κάποιος που αγνοεί πως τον χρησιμοποιούν για να πετύχουν σκοπούς τελείως αντίθετους με τις δικές του επιδιώξεις και δεν αντιλαμβάνεται τις στρατηγικές συνέπειες των ενεργειών του. Αυτό έπαθε και η Αθήνα, όπως και η Μέρκελ, σε αυτό το ζήτημα.
Διστάζω κάπως αν πρέπει να ταξινομήσω στην κατηγορία των “χρήσιμων ηλίθιων” και τους οπαδούς της μετατροπής της Ευρώπης σε “αεθνικό χυλό”. Από τη μια μεριά τους συμφέρουν αυτά που γίνονται, από την άλλη ενδέχεται να σκάβουν το λάκκο τους, ευνοώντας τελικά την ανάδειξη εθνικιστικών, αυταρχικών δυνάμεων, απαραίτητων κατά τη μετάβαση από τον νεοφιλελεύθερο στον καπιταλισμό της καταστροφής, αλλά και για την πραγμάτωση του σχεδίου του Πολέμου των Πολιτισμών, εναντίον του Ισλάμ, της Ρωσίας, της Κίνας…
Για να υπάρξει η προσφυγική κρίση δεν έφταναν όμως οι “χρήσιμοι ηλίθιοι”. ‘Επρεπε να κινητοποιηθεί και ο Ερντογάν, διεθνής προβοκάτορας όλο και πιο επικίνδυνος, όσο στριμώχνεται. Ο Ερντογάν όμως δεν κινείται βέβαια μόνος του. Κινείται για λογαριασμό των ίδιων διεθνών κέντρων που του είπαν να καταρρίψει το ρωσικό αεροσκάφος. Αυτοί είναι και οι αρχιτέκτονες της προσφυγικής κρίσης που απειλεί με καταστροφή την Ελλάδα και διάλυση την ΕΕ.
Δεν μιλάμε ακριβώς για τις ΗΠΑ, γιατί οι ΗΠΑ δεν είναι ένα πράγμα, αλλά πεδίο αδυσώπητης σύγκρουσης δύο πολύ διαφορετικών ρευμάτων στο κέντρο της Αυτοκρατορίας, που εκπροσωπούνται, για να το πούμε χοντρικά, από τον Πρόεδρο Ομπάμα και τους νεοσυντηρητικούς αντίστοιχα.
Ποιοί κλείνουν τώρα τα σύνορα με την Ελλάδα; Βαλκανικά κράτη που ελέγχει ασφυκτικά, όχι βέβαια η … Αυστρία, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες. Ποιός επιτίθεται με σκαιό τρόπο στην Ελλάδα; Οι πολιτικοί της Ουγγαρίας, της Σλοβακίας, της Βουλγαρίας, της “Νέας Ευρώπης”, των αμερικανικών νεοπροτεκτοράτων που δημιουργήθηκαν εκεί μετά την κατάρρευση του “υπαρκτού”. Πρόκειται για την “Νέα Ευρώπη” που δήλωσε υπερηφάνως ο Ντόναλντ Ράμσφελντ, υπουργός ‘Αμυνας του Μπους, ότι θα χρησιμοποιήσει κατά της Γαλλίας και της Γερμανίας. Ποιός θα “επιθεωρήσει” μεθαύριο Πέμπτη αυτοπροσώπως την Ειδομένη; Μα η Κυρία Νούλαντ βεβαίως, βοηθός Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, η “Κυρία Μαϊντάν”, για τον ρόλο της στην ουκρανική κρίση, μέλος του κεντρικού ηγετικού πυρήνα των νεοσυντηρητικών και σύζυγος του βασικού θεωρητικού τους. Από αυτήν κρέμεται τώρα για να σωθεί η ελληνική κυβέρνηση!
Μωραίνει ο Κύριος ον βούλεται απωλέσαι.
ΥΓ. Ο κ. Τσίπρας θα μάθαινε πολλά για τους φίλους και συνεργάτες του, αν έπαιρνε μια κόλα χαρτί και έγραφε τις συμβουλές που του έδωσε ο καθένας τους μετά το 2011.
www.konstantakopoulos.gr
7 Μαρτίου 2016

Η Ελλάδα καίγεται, η Ευρώπη χαίρεται


Επιπλέον 100,000 πρόσφυγες μέχρι τον Απρίλιο θα στοιβαχτούν στην Ελλάδα-Ήξεραν από την αρχή ότι τουλάχιστον 50,000 θα μείνουν μόνιμα στην χώρα.

12-3-2016


Η παρθενική εμφάνιση της ευρωπαϊκής διακυβέρνησης και ο μηδενισμός της εθνικής γίνεται τελικά στην Ελλάδα με αφορμή το προσφυγικό. Η ελληνική κυβέρνηση έχει παραδώσει τα όπλα στις Βρυξέλλες οι οποίες αποφασίζουν για ό,τι αφορά στους πρόσφυγες.

Μέρκελ κερνάει, Μέρκελ πίνει
Η καγκελάριος Μέρκελ έχει αναλάβει τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης όσον αφορά στην Ελλάδα όπως αποδεικνύεται από την συνέντευξή της στο Reuters. Η ίδια μάλιστα ενημέρωσε ότι δεν είναι απόφαση της τελευταίας στιγμής να μείνουν μόνιμα 50,000 πρόσφυγες αλλά ήταν εξ αρχής αποφασισμένο ότι  η Ελλάδα θα σήκωνε αυτό "βάρος". "Με βάση τον αρχικό σχεδιασμό, η Ελλάδα θα πρέπει να παράσχει κατάλυμα για 50.000 πρόσφυγες μέχρι τα τέλη του 2015", δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος.
Η απόφαση είχε παρθεί και αυτό σημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση απλά κορόιδευε τον ελληνικό λαό ότι στην Ελλάδα θα γινόταν η ταυτοποίηση των προσφύγων για να συνεχίσουν το ταξίδι τους από την δυτική Ευρώπη. Ο υφυπουργός Δρίτσας ήταν αυτός που έλεγε ότι στα hot spots θα έμεναν μόνο για 2-3 ημέρες μέχρι να ταυτοποιηθούν ενώ στα στρατόπεδα συγκέντρωσης η διαμονή τους θα ήταν το πολύ 3 μήνες.  
Επίσης, η ελληνική κυβέρνηση από την στιγμή που ήξερε ότι 50,000 πρόσφυγες θα έβρισκαν "κατάλυμα" στην Ελλάδα θα έπρεπε εδώ και ένα χρόνο να έχει πάρει αποφάσεις μέσω της Βουλής για το πού θα στεγαζόταν οι πρόσφυγες, πώς θα καλυπτόταν για την συντήρησή τους αλλά και να είχε ανοίξει διάλογο στην Βουλή για το πώς θα συνέχιζαν την ζωή τους οι πρόσφυγες μέσα στον κοινωνικό ιστό της Ελλάδας. Αντιθέτως, η ελληνική κυβέρνηση άφησε κατ' εντολή να "λιμνάσει" το θέμα και να φτάσει στο σημείο να φτιάχνει τσαντίρια όπου βολεύει τα οποία θα είναι και τα μόνιμα καταλύματα ανθρώπων που κανείς δεν τους θέλει. Αντιθέτως, δείχνει ότι μόνο μέσω "φιλανθρωπιών" και δήθεν αλληλεγγύης μπορεί να αντιμετωπίσει το προσφυγικό και αντί να το κάνει θέμα και παράδειγμα οργάνωσης για όλη την Ευρώπη επιδεικτικά το καθιστά στην συνείδηση του λαού ως πρόβλημα. Είναι να αναρωτιέται κανείς τι θα έκανε αυτή η κυβέρνηση αν ένας σεισμός σε μια ελληνική πόλη άφηνε άστεγους και αποδυναμωμένους οικονομικά (λόγω Μνημονίων)  300,000 Έλληνες.
Είναι απίστευτο ότι έχουν ανοίξει τον δρόμο για μία τεράστια επιχείρηση ιδιωτικών συμφερόντων με το προσωπείο της "φιλανθρωπίας". Ο υπουργός Κουρουμπλής ανακοίνωσε ότι οι πρόσφυγες θα εγκατασταθούν σε ιδιωτικές κατασκηνώσεις ενώ τα "φιλάνθρωπα" αισθήματα εφοπλιστών και  celebrities έχουν αρχίσει να γίνονται το νέο ξέπλυμα συνειδήσεων και πορτοφολιών κάνοντας το δράμα των προσφύγων διαφήμιση προς όφελός τους. Μάλιστα μετά την ρύθμιση για απαλλαγή ΦΠΑ για όσους επιχειρηματίες δίνουν "βοήθεια" ή παρέχουν υπηρεσίες στους πρόσφυγες αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση στήνει ένα εργοστάσιο ψυχών καλυμμένο με την αόρατη κοινωνική πολιτική της "αριστεράς". 

Πιο πολύ Frontex, πιο πολύ Σένγκεν
Δεν είναι όμως μόνο 50,000 που θα μείνουν προσωρινά για 2-3 χρόνια (και πιθανόν μόνιμα) στην Ελλάδα. Όπως ενημέρωσε ο επιτρόπος της ΕΕ για τη Μετανάστευση, τις Εσωτερικές Υποθέσεις και την Ιθαγένεια, Δημήτρης Αβραμόπουλος στην εκδήλωση για το προσφυγικό του Ινστιτούτου Δημοκρατίας "Κωνσταντίνος Καραμανλής-Αντενάουερ", η Ελλάδα μέχρι τέλη Μαρτίου θα δεχθεί 100,000 πρόσφυγες. Δεν έκανε καμία νύξη για το αν αυτοί οι άνθρωποι θα εγκλωβιστούν με το ζόρι στην Ελλάδα ή αν θα συνεχίσουν το ταξίδι τους για εκεί που θέλουν να φτάσουν.
Αντιθέτως, ο κ. Αβραμόπουλος μιλάει ως υπάλληλος της Ε.Ε που το κύριο μέλημά της είναι να μείνει σε ισχύ η συνθήκη Σένγκεν που δεν συμφέρει την Ελλάδα αλλά μόνο τις χώρες που την χρησιμοποιούν για το οικονομικό τους συμφέρον. "Εκείνο που οι χώρες όμως οφείλουν να κάνουν είναι να τηρούν με ευλάβεια όσα προβλέπει ο συνοριακός κώδικας της Σένγκεν. Πρέπει να διαφυλάξουμε το μεγαλύτερο επίτευγμα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, τη Ζώνη Σένγκεν. Προϋπόθεση για τη διατήρησή της είναι η τήρηση των κανόνων που υπάρχουν", είπε ο κ. Αβραμόπουλος. Ο επίτροπος ξεχνά ότι η χώρα που εκπροσωπεί είναι στην Συμφωνίας Σένγκεν και είναι η μόνη που αντιμετωπίζεται ως εκτός της Συμφωνίας.
Η απομόνωση της Ελλάδας θα συνεχιστεί. Η Αυστριακή εφημερίδα "Der Standard" δημοσιοποίησε το προσχέδιο της ανακοίνωσης της Κομισιόν για το προσφυγικό-μεταναστευτικό σύμφωνα με το οποίο όχι μόνο δεν τηρείται η Σένγκεν για την Ελλάδα αλλά αντιθέτως η Ελλάδα θα σφραγιστεί ακόμη περισσότερο στην είσοδο της "Βαλκανικής Οδού" αφού η Ε.Ε είναι έτοιμη να ενισχύσει την Frontex με ακόμη περισσότερες δυνάμεις ασφαλείας στα σύνορα Ελλάδας-Σκοπίων και Ελλάδας-Αλβανίας.

Μόνιμος στρατός στα σύνορα με την Βουλγαρία
Η "Βαλκανική Οδός" όχι μόνο δεν πρόκειται να ανοίξει αλλά το φράξιμό της ενισχύεται ακόμη περισσότερο. Η Βουλγαρία με μία απειλητική στρατιωτική άσκηση που έκανε το Σάββατο στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα όχι μόνο έδειξε ότι δεν πρόκειται να γίνει δίοδος για τους πρόσφυγες αλλά ότι ο στρατός θα έχει μόνιμη θέση στα σύνορα για το προσφυγικό. 
Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ, μετά το τέλος της "στρατιωτικής άσκησης" δήλωσε ότι "μερικές εκατοντάδες άτομα, περισσότερα από 400, του στρατού, της χωροφυλακής και της αστυνομίας, θα παραμείνουν εδώ μόνιμα". Μάλιστα, δεν άφησε την ευκαιρία να προσβάλλει την Ελλάδα λέγοντας ότι αν δεν μπορεί η Ελλάδα να αντιμετωπίσει τους διακινητές μπορεί η Βουλγαρία να μάς "δανείσει" τις δυνάμεις ασφαλείας της. 

στον Τοίχο

ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ(ΚΑΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥ) ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ΒΡΟΝΤΑ!!!

Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016


Η ΡΩΣΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΔΩ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΔΙΑΛΕΓΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΡΟΪΚΑ Ή ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ Ή «ΘΕΣΜΟΥΣ» (ΘΑΝΑΤΟΥ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΜΑΣ!!!


Μια νέα ευκαιρία δίνει στην Ελλάδα και στην ελληνική κυβέρνηση ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, τώρα που αποκαλύπτεται ότι η Ε.Ε. εγκατέλειψε για άλλη μια φορά την Ελλάδα, με την απαράδεκτη συμπεριφορά της στο προσφυγικό ζήτημα. 

Ρώσος πρόεδρος Β. Πούτιν σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε χθες Πέμπτη με τον Τσίπρα του είπε ξεκάθαρα ότι «η Ρωσία είναι εδώ έτοιμη να βοηθήσει αρκεί να το ζητήσετε» !!!

Αυτό του το είπε γιατί στο παρελθόν όταν ο Τσίπρας πήγε στη Μόσχα έπαιζε θέατρο και μιλούσε για «νέα λιμάνια στα οποία είναι έτοιμη η Ελλάδα να καταφύγει" αλλά στην ουσία όπως δήλωσε τότε ο Πούτιν «Ο Τσίπρας δε ζήτησε βοήθεια από τη Ρωσία» 

Ούτε τώρα όμως ο Τσίπρας πρόκειται να ανταποκριθεί στην βοήθεια που του προτείνει ο Πούτιν. Γιατί απλούστατα προτιμάει να ζητάει βοήθεια από τους τούρκους, που όμως δια στόματος του υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Βολκάν Μποζκίρ ανακοίνωσαν ότι «η Τουρκία δεν θα δεχθεί την επαναπροώθηση στο έδαφός της προσφύγων και λαθρομεταναστών που βρίσκονται ήδη στα ελληνικά νησιά» !   

Δηλαδή συνδιαλέγεται με εκείνους  που αρνούνται να  πάρουν πίσω όσους λαθρομεταναστες μας «φόρτωσαν»  και με την  Ε.Ε. που ενώ δεν θέλει παριστάνει ότι δεν μπορεί να επιβάλει τίποτα στον Ερντογάν.

Επίσης συνδιαλλέγεται με τους οικονομικούς δολοφόνους της Ελλάδας, την πάλαι ποτέ τρόϊκα, νυν τετρόϊκα ή κουαρτέτο ή «θεσμούς" οι οποίοι όμως με το «καλημέρα» της «διαπραγμάτευσης» δείχνουν τις απάνθρωπα σκληρές διαθέσεις τους και την απόφαση να μας αφανίσουν σαν λαό. 

Επιμένουν οι τοκογλύφοι κατακτητές, σε μια εθνική σύνταξη-πείνας κατοχικής. Στις πρώτες κι όλας επαφές τους με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, οι εκπρόσωποι των τοκογλύφων κατέβασαν τον πήχη της εθνικής σύνταξης από τα 384 (που είναι η κυβερνητική πρόταση για σύνταξη πείναςστα 320 ευρώ τον μήνα!!!

Ζητούν να δίνεται αυτή σε όσους έχουν από 20 έτη ασφάλισης και άνω και έχουν συμπληρώσει τα 67 έτη ηλικίας(!), ενώ θέτουν και ζήτημα αυστηρών εισοδηματικών κριτηρίων για την καταβολή της!!! 

Από τα 15 έτη έως τα 20 έτη ασφάλισης θέλουν να δίνεται ένα κλιμακωτό ποσό-φιλοδώρημα, που σύμφωνα με την απαίτηση τους, θα ξεκινά ακόμα και από τα 180 ευρώ!!!

Παράλληλα, οι δανειστές ζητούν χαμηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης, με κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς», δηλαδή ένα «πακέτο» μέτρων που οδηγεί σε περικοπές των αποδοχών τόσο των νέων όσο και των παλαιών συνταξιούχων.

Αν επικρατήσουν οι θέσεις τους, θα απειληθούν όχι μόνον οι συντάξεις άνω των 1.200 ευρώ, αλλά και οι χαμηλότερες, ακόμη και κάτω των 1.000 ευρώ. Οι τοκογλύφοι αντιδρούν και στις εκπτώσεις που έχει προτείνει η κυβέρνηση για αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες, με βασικό επιχείρημα πως ανατρέπουν τη λογική των ενιαίων κανόνων στις εισφορές για όλους.

Αυτό σημαίνει πως βρίσκονται στον αέρα όλες οι προτάσεις που έχει κάνει το υπουργείο Εργασίας για να μετριάσει την τελική επιβάρυνση των συγκεκριμένων επαγγελματικών κατηγοριών από τη νέα ασφαλιστική εισφορά 20% επί του εισοδήματός τους.

Παρ όλα αυτά συνεχίζει ο Τσίπρας να μιλάει με την Ευρώπη και να διαπραγματεύεται τον θάνατο του Ελληνικού λαού.
Όμως αργά ή γρήγορα ο λαός αυτός θα σηκωθεί από την νάρκη του διότι δεν θα έχει πλέον να χάσει τίποτε εκτός από την προοπτική της εξόντωσής του.

Και τότε αλλοίμονο στους δωσίλογους...Ευρώπη σαν τα μούτρα σας


Εσείς εκεί πάνω, οι του Βορρά της Ευρώπης, οι πολίτες που συνεχίζετε να απλώνετε πολύ βούτυρο στο κρουασάν σας, που μέσα από επαναστάσεις των λαών υποστηρίζετε ότι καταφέρατε να αλλάξετε τα καθεστώτα με κόκκινες και πορτοκαλί επαναστάσεις, ρίξτε ένα βλέμμα εδώ χαμηλά και αποδείξτε ότι είστε κάτι καλύτερο από τις κυβερνήσεις σας.
Εσείς που παινεύεστε ότι γκρεμίσατε το τείχος του Βερολίνου, εσείς που καμαρώνετε ότι διαφωτισμός της χώρας σας έβαλε στην γκιλοτίνα τα κεφάλια μοναρχών και εσείς εκεί παρά πέρα που το' χετε καμάρι ότι στην Βρετανία εχθρός δεν πάτησε το πόδι του, πού είστε να αποδείξετε ότι πολεμήσατε για όλα αυτά που οι κυβερνήσεις σας καταστρατηγούν σκοτώνοντας Έλληνες διά του χρήματος και πρόσφυγες διά του ξεριζωμού;
Αν ο ελληνικός λαός έχει ευθύνες για την επιλογή του να κυβερνάται από απάνθρωπα κτήνη, άλλες τόσες έχετε κι εσείς που δίνεται άνω του 45% στην εξουσία που σφάζει ανθρώπους στο Νότο της Ευρώπης. Τι έχετε να πείτε για τη Μέρκελ σας, τον Ολαντ σας και τον Κάμερόν σας; Καμαρώνετε που σάς έχουν στη ζέστη, στην ασφάλεια και στον υψηλό μισθό σας; 
Ο δικός μας καθρέπτης είναι αυτός που μάς κυβερνά, αν και εδώ έγινε τοις πάσι γνωστό ότι μετά το πραξικόπημα της επόμενης ημέρας του δημοψηφίσματος ο Έλληνας έχει μείνει μόνος του απέναντι σε δύο εξουσίες που τον στήνουν καθημερινά σε τοίχο εκτέλεσης: 
Στην μισθοφορική δική του και στις δικές σας, λαοί της Ευρώπης, που είναι οι εργοδότες-μακελάρηρες την ώρα που εσείς βγαίνετε στους πολιτισμένους σας δρόμους και σχολιάζετε την ελληνική κοινωνική κατάντια λες κι εσείς δεν έχετε μερίδιο του εκδημοκρατισμένου μακελειού που συντελείται επτά χρόνια με έναν οικονομικό πόλεμο και τουλάχιστον ένα χρόνο με έναν απάνθρωπο πόλεμο με θύματα πρόσφυγες.
Θέλετε για άλλη μια φορά να ρίξετε το φταίξιμο σε όσους έγιναν θύματα: Οι Έλληνες έφεραν την καταστροφή τους με τις δικές τους επιλογές και οι πρόσφυγες θα φέρουν την καταστροφή σας αν δεν στοιβαχτούν μακρυά από την Oxford Street, την Champs-Élysées και την Πλατεία Pariser.
Ας αφήσουμε έξω τις χώρες των Βαλκανίων από την κουβέντα διότι αυτές και πάλι οι δικές σας δημοκρατικές επιλογές τις κατάντησαν ένα απέραντο ιδιωτικό έδαφος εταιρειών των δικών σας χωρών αφού πρώτα έσπειραν τον τρόμο του πολέμου και μετέπειτα την φτιαχτή οικονομική κρίση. 
Εσείς εκλέξατε τον καγκελάριο Σρέντερ, εσείς τον πρωθυπουργό Μπλερ, εσείς εκλέξατε και τον Σιράκ που για εκείνον τον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας είχε δηλώσει: "Το όραμα ενός πολυπολικού κόσμου ενισχύθηκε με την ανάπτυξη ευρωπαϊκών στρατιωτών στο Κόσοβο". Η δημοκρατική επιλογή, πολίτες του Ευρωπαϊκού Βορρά, έκαναν τα Βαλκάνια πεδίο φαστιστοειδών που ενισχύονται στρατιωτικά από τις δικές σας κυβερνήσεις για να απομονώσουν τα δικά σας θύματα σε μια χώρα που την θυμάστε όταν μπαίνει καλοκαίρι στο γαλάζιο του Αιγαίου ή όταν θέλετε να παινευτείτε ότι ο Ελληνικός αρχαίος πολιτισμός κοσμεί τα Μουσεία σας αντί εισιτηρίου.
Από τα σκλαβάκια των Βαλκανίων δεν περιμένουμε τίποτε αλλά από λαούς που σηκώνουν σημαίες για δημοκρατία, ελευθερία, αδελφοσύνη και του κώλου τα εννέα μέρη περιμένουμε να αποδεχτούν ότι γουστάρουν αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα. Αλληλέγγυοι από μακρυά με ευρωβουλευτές που εσείς εκλέξατε να συμφωνούν να δίνουν πακέτα χρημάτων στους κακομοίρηδες του Νότου για ένα συσσίτιο απόρων ή για διορισμένους ανθρωποφύλακες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Συμφωνείτε να δίνεται αβέρτα χρήμα αρκεί το πρόβλημα να μένει μακρυά από εσάς. Μακρυά από το γαλάζιο αίμα των Αψβούργων, των Καρολίδων και των Ουίνσδορ, πρωτοξάδελφα όλα βάση του γερμανικού τους dna.
Τελικά όμως ως λαοί πάντα μακρυά από το πραγματικό πρόβλημα ήσαστε. Ο σωβινισμός σας είναι τόσο ισχυρός που θυμίζει εποχές Αντενάουερ, Ντε Γκολ και Τσώρτσιλ. Δεν αλλάξατε τίποτε από τις πολιτικές σας πεποιθήσεις αν και ξέρατε ότι τους πολέμους που εσείς δημιουργήσατε όπου πάτησε η ψήφος σας το πόδι σας, δεν έληξαν ποτέ.
Το ύψος των χωρών σας είναι ακριβώς ίσο με το ύψος των ευθυνών σας. Πολύ υψηλό. Το θεμέλιο των δημοκρατιών σας είναι ακριβώς ίδιο με το θεμέλιο των αξιών σας. Πολύ σαθρό.
Ναι, οι Έλληνες έχουν τι δικές τους ευθύνες για τις δικές τους επιλογές αλλά δεν φόρτωσαν τις ευθύνες τους σε κανέναν από σας. Ούτε ένα σεντ δεν δώσατε χωρίς να πάρετε τους πολλαπλάσιους τόκους. Και τώρα που καλείστε να αναλάβετε τις ευθύνες των καταστροφών, που έκαναν από την Τυνησία μέχρι και το Αφγανιστάν οι ψηφισμένοι κυβερνήτες σας, εσείς συνεχίζετε να πίνετε το καφεδάκι σας στην Quartier Latin, να παλεύετε για τους αγώνες δικαιοσύνης των λαών από φόρουμ και συναθροίσεις ελίτ τμημάτων ακαδημαϊκών παραμάγαζων του Λονδίνου και του Μονάχου. 
Τους φράκτες δεν τους έφτιαξε καμία εξουσία δημοκρατική αλλά το κάθε δέσιμο του συρματοπλέγματος έγινε επιμελώς από τα δικά σας χέρια. Την απομόνωση της Ελλάδας δεν την επέβαλλε καμία κυβέρνηση δικτατορική αλλά υπογράψατε βάση της ψήφου σας όλα τα απάνθρωπα μέτρα που κάνουν Έλληνες να πηδούν από μπαλκόνια και πρόσφυγες να κοιμούνται μέσα στην λάσπη στους μηδέν βαθμούς Κελσίου. 
Ζείτε στην Ευρώπη των μέτρων σας εκεί που ζούσατε και σε καιρούς ειρήνης γι' αυτό μην περιμένετε από τους σκλαβωμένους του Νότου να σας θεωρήσουν ποτέ κάτι παραπάνω από αυτούς που είναι τόσο οι λαοκτόνες εξουσίες σας, όσο και οι "φιλέλληνες" πλιατσικολόγοι πρόγονοί σας.

στον Τοίχο

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΡΟΛΟ ΜΠΑΝΑΝΙΑΣ ΤΗΣ ΕΕ

Εκτύπωση
11-3-2016
ΔΙΠΛΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ  
Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΞΟ  
Του ΑΡΗ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ  
Όταν αυτή η στήλη προειδοποιούσε, την περασμένη εβδομάδα, για την επερχόμενη “Μαύρη Δευτέρα”, με αφορμή τη σύνοδο κορυφής Ε.Ε.- Τουρκίας για το προσφυγικό και τη συνεδρίαση του Eurogroup για την αξιολόγηση, οι υπερασπιστές της κυβέρνησης θα ήθελαν να πιστέψουν ότι πρόκειται απλώς για χρησμούς Κασσάνδρας, προϊόντα κεκτημένης αντιπολιτευτικής ταχύτητας. Δυστυχώς, τα γεγονότα φαίνεται να δικαιώνουν τις δυσοίωνες εκτιμήσεις ταχύτερα απ' ό,τι θα περίμενε κανείς.
Κατά την προσφιλή του συνήθεια, ο Αλέξης Τσίπρας εμφάνισε εαυτόν νικητή και τροπαιούχο μετά τη μαραθώνια σύνοδο κορυφής της περασμένης Δευτέρας (εδώ το έκανε την αποφράδα 13η Ιουλίου, τώρα θα δίσταζε;). Η απόφαση της συνόδου “επανέφερε το προσφυγικό στη σωστή κατεύθυνση”, η Αυστρία και οι χώρες του Βίζεγκραντ που μας έκλεισαν μονομερώς τα σύνορα “απομονώθηκαν”, το κουαρτέτο γυρίζει στην Αθήνα με καλές προθέσεις, η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα μπει γρήγορα πάνω στο τραπέζι, όπως μας διαβεβαίωσε ο κ. Ντάιζελμπλουμ. ΟΥΑΟΥ!
Ουδείς πολιτικός, διπλωμάτης ή αναλυτής με στοιχειώδη αίσθηση ρεαλισμού ανά τας Ευρώπας συμμερίστηκε την αμέριμνη αισιοδοξία του Έλληνα πρωθυπουργού. Όλες οι σοβαρές ευρωπαϊκές εφημερίδες (Le Monde, Guardian, Financial Times κλπ) μιλούσαν για απαράδεκτη απόφαση μιας Ε.Ε. που παραβιάζει βάναυσα τη συνθήκη του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, σέρνεται πίσω από τις απαιτήσεις του Ερντογάν και τσαπαλατά την Ελλάδα, μετατρέποντάς την σε απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης Στο ίδιο μήκος ήταν και η τοποθέτηση της ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ.
Πριν αλέκτορα φωνήσαι, ήρθε ο ίδιος ο πρόεδρος της Ε.Ε. Ντόναλντ Τουσκ να γελοιποιήσει τις κομπορρημοσύνες του Αλέξη Τσίπρα, γράφοντας ορθά- κοφτά στο Twitter ότι το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου είναι μη αναστρέψιμο, τετελεσμένο γεγονός και ευχαριστώντας τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων που υλοποιούν όχι μια μονομερή απόφαση, αλλά την πολιτική της ίδιας της Ευρώπης- φρούριο! Όσο για τη συνεργασία της Τουρκίας, για την οποία εκλιπαρούσε ο Αλέξης Τσίπρας τον Αχμέτ Νταβούτογλου στη Σμύρνη, συνέβη ακριβώς το αντίθετο: Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα, στις τρεις μέρες που ακολούθησαν τη σύνοδο κορυφής, οι ροές προσφύγων από την Τουρκία αυξήθηκαν δραματικά, με συνέπεια ο αριθμός των εγκλωβισμένων στην Ελλάδα να ξεπερνά ήδη τις 41.000.
Ίδια γεύση στο πεδίο της μνημονιακής αξιολόγησης. Αντί για τη γλίσχρα ανταμοιβή που περίμενε η κυβέρνηση για την αποδοχή των απαράδεκτων τετελεσμένων στο προσφυγικό, το κουαρτέτο, που επέστρεψε στην Αθήνα, της επεφύλαξε με το “καλημέρα” μια πραγματική ψυχρολουσία. Στη συνάντηση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, οι εκπρόσωποι των “θεσμών” απαίτησαν την πλήρη απελευθέρωση πώλησης “κόκκινων δανείων” στα αρπακτικά funds μετά την 15η Απριλίου, περιορίζοντας την όποια προστασία μόνο μια πολύ μικρή κατηγορία πολιτών, με τα ελάχιστα δυνατά εισοδημοατικά και κοινωνικά κριτήρια.
Όσο για το τεράστιο θέμα του Ασφαλιστικού, το κουαρτέτο ζήτησε από τον Γ. Κατρούγκαλο ρυθμίσεις που θα χειροτερέψουν κατά πολύ το ήδη εκτρωματικό σχέδιο της κυβέρνησης: Μείωση των ποσοστών αναπλήρωσης, που θα οδηγήσουν σε ακρωτηριασμό παλιών και νέων συντάξεων, ενίσχυση της ανταποδοτικότητας εισφορών- παροχών, ακύρωση των βελτιωτικών ρυθμίσεων που υποσχέθηκε η κυβέρνηση για να ξεφουσκώσει τις αντιδράσεις αγροτών και επαγγελματιών, επανυπολογισμό (μείωση) των συντάξεων και της προσωπικής διαφοράς από το 2018, πραγματικό σφαγιασμό των επικουρικών. Τέλος, στο σκέλος του χρέους, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ξεκαθάρισε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι η Ελλάδα δεν έχει να περιμένει καμία ουσιαστική ρύθμιση γιατί δεν μπορεί, λέει, να πείσει τους βουλευτές τους να ψηφίσουν κάτι τέτοιο.
Με αυτά τα δεδομένα, η ελληνική κοινωνία βαδίζει προς μια “τέλεια καταιγίδα”, η οποία θα κλονίσει όχι μόνο την κυβέρνηση Τσίπρα, αλλά το σύνολο του μνημονιακού, “φιλοευρωπαϊκού” τόξου. Η Νέα Δημοκρατία και οι λοιπές, παλαιομνημονιακές δυνάμεις δεν έχουν κανένα δικαίωμα να επιχαίρουν για τα αδιέξοδα αυτής της κυβέρνησης, αφού οι ίδιες όχι μόνο δεν τολμούν να αρθρώσουν λέξη εναντίον των ολέθριων πολιτικών της Ε.Ε., αλλά υπερφαλαγγίζουν την κυβέρνηση τόσο στο πεδίο της μνημονιακής λιτότητας, όσο και στο πεδίο των αντιπροσφυγικών μέτρων. Η ανυπότακτηριζοσπαστική Αριστερά, στην Ελλάδα και την Ευρώπη, οφείλει να πρωτοστατήσει στην πάλη εναντίον της ευρωτυραννίας, αν δεν θέλει να αφήσει ανοιχτό το πεδίο της εθνικιστικής, αντιδραστικής δημαγωγίας στην απειλητικά ανερχόμενη, σε ευρωπαϊκή κλίμακα, Ακροδεξιά.
http://www.iskra.gr/index.php

Η Ελλάδα γερνά, οι συντάξεις συρρικνώνονται


by 
Δραματική μείωση του ενεργού πληθυσμού
49C9FC303B1C4629CBA2068313737EF6
Από το in.gr 
11-3-2016
«Η όποια λύση, όσο επώδυνη κι αν είναι, δοθεί στο ασφαλιστικό σύστημα το επόμενο διάστημα θα είναι καλή ώς την επόμενη που σίγουρα θα απαιτηθεί ξανά σε λίγα χρόνια». Αυτή είναι η εδραιωμένη άποψη ειδικών επιστημόνων και των οικονομετρών, οι οποίοι -πίσω από την πολιτική αντιπαράθεση για τα μέτρα αντιμετώπισης του οξυμένου προβλήματος των ελλειμμάτων των ασφαλιστικών ταμείων και την αδυναμία του προϋπολογισμού να τα αντιμετωπίσει- προβάλλουν το μέλλον και βλέπουν ότι: Το πιο σοβαρό πρόβλημα της χώρας είναι η δημογραφική της γήρανση. Πρόβλημα μακροχρόνιο και σύνθετο που δημιουργείται με αργούς ρυθμούς κατά τη διάρκεια πολλών δεκαετιών και επιλύεται με επίσης πολύ αργούς ρυθμούς.
Και αυτό πέρα από την αδήριτη ανάγκη να επιστρέψει η οικονομία σε αναπτυξιακή τροχιά ώστε να μειωθεί σταδιακά το ποσοστό ανεργίας, που βρίσκεται στο 24%, μετά την πιο μακρά περίοδο ύφεσης που έχει ζήσει η χώρα μετά τον πόλεμο.
Τα ζητήματα αυτά ετέθησαν στις συναντήσεις του Δικτύου με τους αρχηγούς των κομμάτων στην προσπάθεια αναζήτησης μιας σφαιρικής, πιο μακροπρόθεσμης και συναινετικής λύσης για το ασφαλιστικό σύστημα αντί αποσπασματικών μέτρων για τα τρέχοντα ελλείμματα των Ταμείων.
Όπως επισημαίνει ο διευθυντής του Δικτύου Γιάννης Μαστρογεωργίου σε σημείωμά του:
«Η πληθυσμιακή μας απίσχνανση συγκριτικά και με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που αντιμετωπίζουν οξύ δημογραφικό πρόβλημα, αποκτά ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις.Το έτος 2050, όταν θα συνταξιοδοτείται ένας νέος που εισέρχεται σήμερα στην εργασία, το ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού με ηλικία 65 ετών και άνω θα φθάνει στο 33,9% σε σχέση με το 20,5% που είναι σήμερα. Αυτές οι 13,5 ποσοστιαίες μονάδες θα σημαίνουν περισσότερα 1.230.000 άτομα άνω των 65 ετών σε σχέση με σήμερα».
Οι σκληροί αριθμοί
Στις μελέτες που έχει πραγματοποιήσει η Εθνική Αναλογιστική Αρχή φαίνεται η δραματική συρρίκνωση του πληθυσμού της Ελλάδας.
Το -όχι και τόσο μακρινό- 2060 έξι στα δέκα άτομα του ενεργού πληθυσμού θα είναι άνω των 65 ετών, ενώ ένας στους τέσσερις Έλληνες ηλικίας από 65 ώς 74 ετών θα εργάζεται.
Το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης θα είναι 71,9 έτη, ενώ το άθροισμα της κύριας και της επικουρικής σύνταξης θα έχει μειωθεί δραματικά.
Το ποσοστό αναπλήρωσης για το σύνολο των συνταξιοδοτικών δαπανών από 80% σήμερα θα πέσει κάτω από 60%.
Η σημαντική μείωση μάλιστα ξεκινά από το πολύ πιο κοντινό μας 2020, όταν το ποσοστό αναπλήρωσης θα έχει ήδη μειωθεί στο 64,6%. Και όλα αυτά χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε νέα παρέμβαση στο ασφαλιστικό σύστημα.
Ηλικιωμένοι θα εργάζονται
Η μείωση του πληθυσμού έχει ως αποτέλεσμα τη δραματική αύξηση των ηλικιωμένων, ώστε το 2060 έξι στα 10 άτομα που συμπεριλαμβάνονται στον ενεργό πληθυσμό να είναι άνω των 65 ετών από τρεις στους 10 σήμερα.
Ακόμη μεγαλύτερη αναμένεται η συμμετοχή των ηλικιωμένων μεταξύ 55 και 64 ετών (78% το 2060 από 42,4% το 2013).
Η επικίνδυνη γήρανση του πληθυσμού θα έχει ως αποτέλεσμα να παραμένουν στην αγορά εργασίας ολοένα και μεγαλύτερα σε ηλικία άτομα.
Έτσι, ενώ το 2013 μόλις 4,9% του εργατικού δυναμικού ήταν ηλικίας από 65 ως 74 ετών, το 2030 το ποσοστό αυτό αυξάνεται σε 14,3% και το 2060 εκτινάσσεται σε 24,4%.
Το 2026 η μέση ηλικία του εργατικού δυναμικού της χώρας θα είναι 44 ετών από 39 σήμερα. Η μέση πραγματική ηλικία εισόδου στην αγορά εργασίας θα παραμείνει σταθερή τόσο για τους άνδρες (22,4 ετών) όσο και για τις γυναίκες (24,7 ετών), ενώ λόγω των αλλαγών στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης (Ν. 3863/2010) η μέση πραγματική ηλικία συνταξιοδότησης για τους άνδρες θα αυξηθεί από 61 έτη το 2013 σε 64,9 το 2020, 65,9 το 2030 και 67,5 το 2060 και για τις γυναίκες από 61,2 το 2013 σε 64,8 το 2020, 65,5 το 2030 και θα φθάσει τα 67,1 το 2060.
Οι συντάξεις θα μειώνονται
Την ίδια στιγμή, βέβαια, σύμφωνα με τη μελέτη, το ποσοστό αναπλήρωσης των συντάξεων θα βαίνει μειούμενο.
Ενώ το 2014 το ποσοστό αναπλήρωσης για κύρια και επικουρική σύνταξη ήταν 79,68% (64,42% η κύρια και 15,26% η επικουρική), το 2020 πέφτει σε 53,02% για την κύρια και 11,66% για την επικουρική (σύνολο 64,68%) και μειώνεται στο 56,8% το 2060.
Για να καλυφθεί η μηνιαία συνταξιοδοτική δαπάνη, που υπερβαίνει τα 2 δισ. ευρώ, θα έπρεπε να πληρώνουν τη μέση εισφορά του ΙΚΑ πάνω από 5,5 εκατ. εργαζόμενοι. Και όλα αυτά σε μια χώρα που οι έχοντες εργασία φθάνουν τα 3,5 εκατ. άτομα και η εργατική δύναμη ανέρχεται σε 4,8 εκατομμύρια.
Η αναλογία αυτή αναμένεται να επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο στο μέλλον με βάση τις σημερινές δημογραφικές τάσεις με προεξάρχουσα τη γήρανση του πληθυσμού.
Επομένως η όποια επώδυνη λύση δοθεί στο ασφαλιστικό σύστημα το επόμενο διάστημα θα είναι καλή ως την επόμενη που σίγουρα θα απαιτηθεί ξανά σε λίγα χρόνια.
Δυστυχώς το δημογραφικό πρόβλημα που βρίσκεται στη ρίζα του Ασφαλιστικού δεν θα επιλυθεί. Η οικονομική κρίση καθιστά το πρόβλημα της υπογεννητικότητας δυσεπίλυτο και θα συνεχίσει να ταλανίζει αθόρυβα την ελληνική κοινωνία περιορίζοντας το εργατικό δυναμικό.
Περιοδικό Άρδην – Εφημερίδα Ρήξη