Ελλάς τέλος στο ορατό μέλλον


13/03/2016 
Η οικονομική κρίση εκτός από οικονομικάαδιέξοδα,φτώχεια,  ανεργία,  μιζέρια, έχει δημιουργήσειπαράλληλα και ένα τεράστιο πρόβλημα δημογραφικήςκατάρρευσης και εξάρθρωσης του ελληνισμού. Την ώρα που εισρέουν μαζικά στη χώρα εκατοντάδες χιλιάδες μη αφομοιώσιμοι μουσουλμάνοι μετανάστες, ο ελληνικός πληθυσμός μειώνεται δραματικά. Οι γεννήσεις έχουν μειωθεί κατά 15% από το 2008, οι θάνατοι ελληνογενών είναι περισσότεροι από τις γεννήσεις, ενώ 150.000 συμπατριώτες μας έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό. Και το κύμα της μεταναστευτικής εξόδου αυξάνεται συνεχώς, αφού η ανεργία παραμένει σε δυσθεώρητα ύψη, 27% στο σύνολο και 60% για τους νέους. Η Ελλάδα κατέχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας διεθνώς όπως φαίνεται από τον πίνακα εδώ και δεν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι αυτή η εικόνα θα ανατραπεί στο προβλεπτό μέλλον.
Όπως είναι γνωστό από τη βασική οικονομική θεωρία και πρακτική, για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας σε μια χώρα , απαιτείται ανάπτυξη του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος άνω του 3,5% ετησίως. Επί πλέον, για να αποπληρωθούν τα διαρκώς αυξανόμενα χρέη μας, χρειαζόμαστε ετήσια ανάπτυξη της τάξης τουλάχιστον του 4%. Συνολικά δηλ. απαιτείται ετήσια ανάπτυξη της τάξης του 8%  για να μπορέσει η χώρα να σταθεί στα πόδια της και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, κάτι που αποτελεί και το βασικό ζητούμενο για την επιβίωσή της. Αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι πιθανό  να συμβεί ούτε στο πλέον μακρινό ορατό ορίζοντα. Κατά συνέπεια, με τα σημερινά οικονομικά και πολιτικά δεδομένα, μέσα στη μέγκενη του μνημονίου, της ακραίας λιτότητας και του υπερτιμημένου ευρώ, ακόμα και αν δεχτούμε μερικώς την όποια εικονική αισιοδοξία της χλωμής ανάπτυξης που παρουσιάζουν οι ιθύνοντες κάθε χρόνο τέτοια εποχή -για να διαψευστούν τον επόμενο-κανένας, ακόμα και οι πλέον υπεραισιόδοξοι κυβερνητικοί παράγοντες και  παπαγαλιστές του συστήματος, δεν τολμούν να ισχυριστούν ότι προβλέπουν στο ορατό μέλλον ετήσια ανάπτυξη της τάξης του 8% !
Το γενικό συμπέρασμα από όλα αυτά είναι ότι, όπως πορεύονται τα πράγματα σήμερα, με τη μονιμοποίηση του οικονομικού αδιέξοδου, τη δημογραφική συρρίκνωση της χώρας, την ορμητική μετανάστευση Ελλήνων στο εξωτερικό και τη μαζική εισβολή μη αφομοιώσιμων μεταναστών, η χώρα έχει προδιαγραφεί να τερματίσει την ιστορική  της διαδρομή των 3.000 χρόνων στο ορατό μέλλον. Οι επόμενες γενιές των παιδιών, είναι αμφίβολο αν θα έχουν θέση στον ήλιο αυτής της όμορφης πατρίδας που μας κληρονόμησαν οι πρόγονοί μας. Δυστυχώς οι πολιτικοί και οι πολιτικές που ασκούνται σήμερα, επικεντρώνονται στις επόμενες εκλογές, αντί για τις επόμενες γενιές.
- See more at: http://www.drachmi5.gr/ellada/ellas-telos-sto-orato-mellon#sthash.wFfZ021V.dpuf

Ελλάδα: Χώρος κατασκευής και αποθήκης δούλων


13-3-2016

Η Σύνοδος των «28» στις Βρυξέλλες μεταξύ Ε.Ε. – Τουρκίας για το «προσφυγικό», ουσιαστικά νομιμοποίηση αυτό που γινόταν στην πράξη, εδώ και πολλά χρόνια:Την οργανωμένη εισαγωγή-εισβολη στην Ελλάδα αλλοδαπών δούλων-ισλαμιστών. 
Η χρόνια αυτή πράξη της «κατασκευής» δούλων, της εισαγωγής τους και της «αποθήκευσής» τους στην Ελλάδα, «κωδικοποιήθηκε» επισήμως, πλέον, από τη Σύνοδο των «28» και οργανώθηκε περαιτέρω… 
Αναγκαία επισήμανση:

Η «αριστερή» ελληνική κυβέρνηση πιάνεται, για άλλη μια φορά, επ’ αυτοφώρω, να ψεύδεται ασυστόλως. Ενώ είχε συμφωνήσει στη μετατροπή της Ελλάδας σε «αποθήκη» δούλων, εδώ μας έλεγε τα αντίθετα: Ότι αγωνιζόταν για να μην κλείσει ο «Βαλκανικός δρόμος»!!! 

Η δήλωση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντ. Τουσκ, δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνειών: 
«Το κλείσιμο του “Βαλκανικού Δρόμου” δεν είναι «μονομερής ενέργεια, αλλά κοινή απόφαση των “28”». 

Η Σύνοδος, συνεπώς, των «28» επισημοποίηση και νομιμοποίησε, πλέον, όλη την ΠΡΑΚΤΙΚΗ του δουλεμπορίου που γινόταν όλα αυτά τα χρόνια, καθώς και την ΕΠΙΛΟΓΗ της Ελλάδας ως χοάνη παραγωγής της νέας δουλείας και ως «αποθήκη» συλλογής δούλων προς ΕΞΑΓΩΓΗ στην Ευρώπη, για τις ανάγκες και τους σχεδιασμούς των πολυεθνικών μαφιόζων του χρήματος… 

Η Ελλάδα από παλιά είχε επιλεγεί, ως Ιφιγένεια, στους στρατηγικούς σχεδιασμούς των πλανητικών κέντρων εξουσίας: Ήταν η χώρα και το «πρόγραμμα» πιλότος… 

Είχε επιλεγεί σε εφιαλτικό «κέντρο» συλλογής και εγκλωβισμού λαθρομεταναστών, σε «διαδικασία» παραγωγής και κατασκευής νέων δούλων, σε μια δεξαμενή τροφοδοσίας εργατικού δυναμικού (σε επίπεδο δούλου) στα αφεντικά: Εγχώρια και ξένα… 

Αυτό, λοιπόν, που επί χρόνια ήταν οργανωμένη, αλλά ανεπίσημη ΠΡΑΞΗ του 4ου Ράιχ και των ανδρεικέλων τους, τώρα η Σύνοδος των «28», επισήμως, το κωδικοποίησε πολιτικά και νομικά. 

Επίσημα, πλέον, υπογράφεται η ληξιαρχική πράξη θανάτου της Ελλάδας. Ήδη οι αθρόες και πολύχρονες εισβολές αλλοδαπών δούλων έχουν τινάξει τα πάντα στο αέρα… 
Τώρα επέρχεται η ολοκληρωτική καταστροφή της χώρας μας, σε όλα τα επίπεδα (τα έχουμε αναλύσει διεξοδικά σε πολλά κείμενά μας και από πολύ παλιά…). 

Επίσημα πλέον και με τη συμφωνία της «αριστερής» κυβέρνησης των ανδρεικέλων, η Ελλάδα γίνεται ένας δουλεμπορικός μηχανισμός:Στρατόπεδο Συγκέντρωσης Δούλων και τροφοδοσίας της ευρωπαϊκής εργοδοσίας, ανάλογα με τις ανάγκες της και τους σχεδιασμούς του 4ου Ράιχ… 
Το κλείσιμο των συνόρων του λεγόμενου «Βαλκανικού Δρόμου» αποτελεί το «μοχλό» της περαιτέρω ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ της αποικίας των νέων δούλων, της ΑΠΟΙΚΙΑΣ-ΕΛΛΑΣ. 

Μετατρέπεται, πλέον, η Ελλάδα σε ολοκληρωτική ΑΠΟΙΚΙΑ των νέων αποικιοκρατών, σε μηχανισμό συλλογής και οργάνωσης δούλων,συνακόλουθα σε μηχανισμό δουλεμπορικής ΕΠΙΛΟΓΗΣ, ΦΙΛΤΡΑΡΙΣΜΑΤΟΣ και ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ δούλων στην Ευρώπη. 
Το 4ο Ράιχ, επί της ουσίας δεν κλείνει τα σύνορα. Απλώς κλείνει το «Βαλκανικό δρόμο» για να αναχαιτίσει μια εκρηκτική, μαζική εισβολή ισλαμιστών στην Ευρώπη (που το ίδιο το 4ο Ράιχ προκάλεσε και οργάνωσε), να την χειραγωγήσει, να την φιλτράρει (στην ελληνική αποικία) και κατόπιν να την ΕΙΣΑΓΕΙ ελεγχόμενα, ανάλογα με τις ανάγκες και τους σχεδιασμούς του, στα ευρωπαϊκά κράτη. 

Τα σύνορα είναι ΑΝΟΙΚΤΑ για ροές και εισβολές στην Ελλάδα (στη χοάνη της νέας δουλείας), αλλά μπαίνουν προστατευτικά και ελεγκτικά φίλτρα στην ελληνική αποικία από το 4ο Ράιχ: Για να εισάγουν οι μεγάλες εταιρείες του σύγχρονου δουλεμπορίου φτηνή εργασία στα αφεντικά της Ευρώπης. 

Και αυτή τη ΦΡΙΚΗ της νέας δουλείας, αυτό το αποτρόπαιο ΕΓΚΛΗΜΑ του υποβιβασμού της εργατικής δύναμης σε καθεστώς δουλείας, αυτήν την ολοκληρωτική ισοπέδωση και καταστροφή της ελληνικής κοινωνίας, όλα αυτά τα περνάνε με υστερικούς «ανθρωπιστικούς» θρήνους, σπαραγμούς και δάκρυα... 

ΟΛΑ μελετημένα…
 

Μελετημένη και η στρατηγική της Τουρκίας: Ανά πάσα στιγμή μπορεί να «αξιοποιήσει» τα κύματα των «προσφύγων»… 

Μελετημένη και η αυτοκρατορική, ιμπεριαλιστική στρατηγική των ΗΠΑ: Η ελληνική αποικία των νέων δούλων, η θύελλα των λαθρομεταναστευτικών εισβολών, θα «αξιοποιηθούν» από τις ΗΠΑ στο δέοντα χρόνο εναντίον της Ευρώπης… 

Μόνο τα ανδρείκελα της ελληνικής αποικίας, όλων των χρωμάτων, δεν θέλουν να διακρίνουν τους μεγάλους κινδύνους… 

Ιδιαίτερα τα ανδρείκελα της «αριστερής» κυβέρνησης που πρωτοστατούν στο νέο δουλεμπόριο του 4ου Ράιχ, από κοινού με τους ποικίλους «αριστεριστές» και επαγγελματίες των «ανοικτών συνόρων», τους επαγγελματίες «ανθρωπιστές»…

ΡΕΣΑΛΤΟ - Περιοδικό Πολιτικής και Πολιτισμικής Παρέμβασης

Το τέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Η γαλλική συμμετοχή


13.03.2016 | από Σύνταξη
Το τέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Η γαλλική συμμετοχή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δημοσίευση: Φύλλο 302 - 05/03/2016
       
Χρειάζονται μέτρα άμεσα και μεγάλου βεληνεκούς, όπως σε καιρούς συλλογικών καταστροφών
Του Ετιέν Μπαλιμπάρ*

Σ’ ένα δραματικό κύριο άρθρο, η μεγάλη γαλλική εφημερίδα αναγγέλλει «τον κλινικό θάνατο της Ευρώπης», ανίκανης να αντιμετωπίσει συλλογικά την προσφυγική κρίση. «Οι ιστορικοί θα σηματοδοτήσουν σίγουρα από αυτή την υπόθεση την αρχή της διάλυσης της Ευρώπης».
Αλίμονο, δεν είναι ανάγκη να περιμένουμε τη γνώμη των ιστορικών. Το γεγονός είναι ήδη εδώ. Και οι συνέπειές του θα είναι καταστροφικές. Όχι μόνον για το «ευρωπαϊκό σχέδιο», ή για την Ευρωπαϊκή Ένωση ως θεσμό, αλλά για τους λαούς που την αποτελούν, και καθέναν απ’ αυτούς ως άτομα και ως πολίτες. Όχι γιατί αυτή η Ένωση, για την οποία λένε πως ο μόνος τομέας όπου δραστηριοποιείται είναι «η διαχείριση της ενιαίας αγοράς», θα ήταν μια όαση αλληλεγγύης και δημοκρατίας, πόρρω απέχει. Αλλά γιατί η διάλυσή της θα σημάνει βραχυπρόθεσμα ακόμα λιγότερη δημοκρατία, με την έννοια της λαϊκής κυριαρχίας, ακόμα λιγότερες δυνατότητες να αντιμετωπιστούν οι παγκόσμιες οικονομικές και οικολογικές προκλήσεις, και λιγότερη ελπίδα να ξεπεραστούν κάποτε οι δολοφονικοί εθνικισμοί από τους οποίους, τουλάχιστον θεωρητικά, έπρεπε να μας προφυλάξει.
Από αυτήν τη ζοφερή εικόνα που μπορεί κανείς να συμμεριστεί (και που συμμερίζομαι), μου φαίνεται πως λείπει ένα στοιχείο, όπως συμβαίνει και σε άλλα σχόλια: η συμμετοχή της Γαλλίας σ’ αυτό το αποτέλεσμα. Δεν θα έπρεπε ίσως να την απομονώσουμε, αλλά το να την αποσιωπήσουμε θα ήταν μια απάτη και μια αποποίηση των ευθυνών μας. Ως Ευρωπαίος και ως Γάλλος ο ίδιος, δεν μπορώ και δεν θέλω να την αποδεχτώ.
Όταν στο τέλος του περασμένου καλοκαιριού η καγκελάριος Μέρκελ πήρε τη μονομερή απόφαση να χαλαρώσει τους όρους του Δουβλίνου για να μπορέσει να υποδεχθεί στη Γερμανία τους πρόσφυγες, που, κατά εκατοντάδες χιλιάδες τώρα, φεύγουν να σωθούν από το μακελειό στη Συρία (για το οποίο αρχίζουν να λένε ότι παίρνει χαρακτήρα γενοκτονίας που διαπράττεται από πολλούς εμπόλεμους συγχρόνως) και άλλες εμπόλεμες περιοχές της Μέσης Ανατολής, υπήρχαν δύο επιλογές: να ενισχύσουμε την πρωτοβουλία της και να στηρίξουμε την προσπάθεια των Γερμανών ή να τη σαμποτάρουμε.
Μετά από κάποιες υπεκφυγές, η γαλλική κυβέρνηση προσποιήθηκε ότι υιοθετεί την πρώτη για να πράξει στην πραγματικότητα τη δεύτερη. Έχοντας, τελικά, αποδεχθεί το σχέδιο Γιούνκερ για την κατανομή των προσφύγων στην Ευρώπη, εμφανώς ανεπαρκές, αλλά που αποτελούσε μια αρχή αντιμετώπισης του προβλήματος, η Γαλλία έκανε κάθε τι ώστε αυτή η συμφωνία να παραμείνει νεκρό γράμμα. Σήμερα, από τους 24.000 πρόσφυγες που όφειλε, έχει δεχθεί μόνο μερικές δεκάδες. Μας λένε πως οι πρόσφυγες «δεν επιθυμούν» να έρθουν στη Γαλλία. Αν υποθέσουμε ότι αυτό ισχύει, δεν αναρωτιόμαστε γιατί η άλλοτε «γη ασύλου» έγινε τόσο αποτρεπτική γι’ αυτούς που στερούνται τα πάντα στον κόσμο; Το ότι αυτή η εγκατάλειψη της άλλης μεγάλης ευρωπαϊκής χώρας θα πείσει τους Γερμανούς ότι θα σηκώσουν μόνοι το βάρος, είναι πρόβλημά τους. Ας μην το παίζανε ανώτεροι από τους άλλους… Είναι πρόβλημά τους, αλλά κι εμείς ανακατευόμαστε. Και με τι τρόπο!
Τον περασμένο μήνα, με πρόφαση την ανάγκη συντονισμού των μέτρων ασφαλείας μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις (και δεν έχω καμία πρόθεση να υποτιμήσω τη σοβαρότητα των μέτρων προστασίας που επιβάλλουν), ο πρωθυπουργός Manuel Valls πήγε στο Μόναχο να στηλιτεύσει την πολιτική στάση της Angela Merkel: δεύτερος κατά σειρά από τους Ευρωπαίους πρωθυπουργούς, μετά τον Viktor Orban, που έσπευσε επί τόπου να στηρίξει τη γερμανική ακροδεξιά, που έχει στόχο να αναγκάσει την καγκελάριο να υποκύψει ή να παραιτηθεί.
Και μόλις χθες, ο υπουργός Bernard Cazeneuve, έχοντας ξεκινήσει τη διαδικασία διάλυσης της «ζούγκλας» του Καλαί, πράγμα που θα πετάξει στους δρόμους εκατοντάδες απελπισμένους, σε συντονισμό με τον Βρετανό ομόλογό του, εκπλήσσεται  βλέποντας το Βέλγιο να κλείνει τα σύνορά του. Φτάνουμε να πιστέψουμε πως η Marine Le Pen κυβερνά ήδη τη Γαλλία.
Ναι, η Ευρώπη διαλύεται κάθε μέρα και περισσότερο, και έχουμε μερίδιο ευθύνης. Θα υποστούμε λοιπόν τις συνέπειες σε όλα τα επίπεδα: της τιμής, που έχει λιγότερο αμελητέο μέρος απ’ όσο νομίζουμε από την ιστορική νομιμότητα των πολιτικών δομών, αλλά και της συλλογικής ασφάλειας ή της ατομικής προστασίας, που αποτελούν προϋποθέσεις της πολιτικής ζωής.
Εκτός και αν, στο χείλος της καταστροφής, ένα πεφωτισμένο κίνημα μαζί με μια γενναία αντίδραση των κυβερνώντων μας (ή μερικών απ’ αυτούς), άρχιζε μια ανάκαμψη. Δεν το πολυπιστεύω βέβαια, μετά από όσα είδαμε.
Θα αναφέρω εντούτοις τις δύο προϋποθέσεις που μου φαίνονται απαραίτητες:
Η πρώτη είναι να πούμε ξεκάθαρα πως η Μέρκελ είχε δίκιο και πως η πρωτοβουλία της (από την οποία, ακόμα και αμυνόμενη, δεν παραιτήθηκε επισήμως) δεν πρέπει να αποτύχει. Το θέμα δεν είναι να αναλύσουμε στα κίνητρά της τι ποσοστό έχει το οικονομικό όφελος και τι η ηθική.  Είναι να αναγνωρίσουμε την ορθότητα μιας πολιτικής απόφασης, τη διαχωριστική γραμμή που χαράσσει μεταξύ δύο αντιλήψεων της Ευρώπης, και τη σημασία των ευθυνών που απορρέουν για όλους μας. Κατόπιν αυτού, είναι βέβαιο ότι η Μέρκελ πληρώνει με την απομόνωσή της τα χρόνια της «πολιτικής ισχύος» και της επιβολής της λιτότητας στην Ευρώπη, αλλά δεν είναι εκεί το θέμα – και δεν έχουμε να της ζηλέψουμε τίποτε ως προς αυτό, αφού την ακολουθήσαμε, όταν θα έπρεπε, αντιθέτως, να της αντισταθούμε. Ο Γάλλος πρόεδρος πρέπει λοιπόν να πάει στο Βερολίνο, αυτήν τη φορά για καλό σκοπό: να επισημάνει την ιστορική στιγμή όπου βρισκόμαστε και να καλέσει επισήμως μαζί με τη Γερμανία τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη να την αντιμετωπίσουν προς το συμφέρον τους και για το μέλλον τους.
Η δεύτερη είναι να αρνηθούμε άμεσα και δραστικά την απομόνωση της Ελλάδας, που κατακλύζεται από το μεγάλο κύμα των προσφύγων – δηλαδή τον αποκλεισμό της από τη ζώνη των ευρωπαϊκών χωρών που οι πολιτικο-οικονομικές απαιτήσεις της τρόικας δεν είχαν καταφέρει να επιβάλουν και που το κλείσιμο των συνόρων, από την Ουγγαρία και την Αυστρία μέχρι τη Μακεδονία και την Αλβανία, πραγματοποιούν ντε φάκτο, μετατρέποντας ολόκληρη τη χώρα σε υπαίθριο στρατόπεδο κράτησης όπου θ’ αναπτυχθούν για λογαριασμό μας και υπ’ ευθύνη μας πάσης φύσεως βιαιότητες που δεν θα είναι καιρός να θρηνήσουμε όταν θα έχουν γίνει πια ανεξέλεγκτες. Δεν αρκεί, απ’ αυτή την άποψη, να κάνουμε υποκριτικά υποδείξεις στους Βαλκάνιους γείτονες και στους ίδιους τους Έλληνες, ή να παρακαλάμε τους Τούρκους που εμπλέκονται όλο και πιο δραστήρια στον πόλεμο της Μέσης Ανατολής υποσχόμενοι λίγο περισσότερα χρήματα ή να αναθέτουμε στο ΝΑΤΟ ένα ναυτικό ανταρτοπόλεμο κατά των «διακινητών».
Χρειάζονται μέτρα άμεσα και μεγάλου βεληνεκούς, όπως σε καιρούς συλλογικών καταστροφών. Το πιο προφανές είναι να μεταφερθούν αεροπορικώς ή ακτοπλοϊκώς οι  ήδη καταγεγραμμένοι πρόσφυγες και αυτοί που θα καταγραφούν, στις βόρειες χώρες -εξ ων η δική μας- που έχουν τη δυνατότητα να τους δεχτούν, κινητοποιώντας όλα τα πολιτικά και στρατιωτικά μέσα που διαθέτουμε.
Ονειρεύομαι; Όχι, ανοίγω τη συζήτηση, ώστε το χειρότερο να μην είναι ακόμα το πιο σίγουρο. Το χειρότερο είναι η παραίτηση, είναι ο παραλογισμός, είναι ο ιστορικός συντεχνιασμός ακόμα και όταν αυτοπαρουσιάζεται ως ρεαλισμός. Ας συζητήσουμε λοιπόν, παρακαλώ, αλλά μην καθυστερούμε πολύ, γιατί η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη αρχίσει.
*Πολιτικός φιλόσοφος, συγγραφέας, πανεπιστημιακός.
Το άρθρο δημοσιεύθηκε στη Liberation (http://www.liberation.fr/ – Μετάφραση: Τερέζα Αλάτση)
Φωτογραφία : Γιώργος Μουτάφης
- See more at: http://www.e-dromos.gr/to-telos-ths-europaikhs-enosis/#sthash.LY8cVGJw.dpuf

ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΕΕ



E-mailΕκτύπωσηPDF
13/3/2016 
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Έχει άραγε συµφωνήσει ο Αλέξης Τσίπρας µε την Άνγκελα Μέρκελ η µεν Ελλάδα να δεχτεί να εγκλωβιστούν στη χώρα µας καµιά εκατοσταριά χιλιάδες πρόσφυγες, οι δε Γερµανοί και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι να χαλαρώσουν λιγάκι τη θηλιά που έχουν βάλει στο λαιµό του ελληνικού λαού στο ασφαλιστικό, στο φορολογικό, στα κόκκινα δάνεια κ.λπ.; Να του δώσουν δηλαδή του Τσίπρα περισσότερο χρόνο για να εκτελέσει τις εντολές τους; Για υποψία πρόκειται µέχρι στιγµής. Δεν έχουµε κάποια πληροφορία. Υπάρχουν όµως γεγονότα που ενισχύουν κατά πολύ τις υποψίες µας και αυτό µας προβληµατίζει.
Η σχετική «βόµβα» έσκασε όταν την Τετάρτη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συµβουλίου, ο απεχθής Πολωνός Ντόναλντ Τουσκ, έγραψε στο τουίτερ: «Οι παράνοµες µεταναστευτικές ροές κατά µήκος των Δυτικών Βαλκανίων έφτασαν στο τέλος τους. Δεν πρόκειται για ζήτηµα µονοµερών ενεργειών, αλλά για κοινή ευρωπαϊκή απόφαση των 28 (της ΕΕ). Ευχαριστώ τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων για την υλοποίηση µέρους της συνολικής στρατηγικής της ΕΕ για την αντιµετώπιση της µεταναστευτικής κρίσης»! Ώπα! Ώστε έλεγε ασύστολα ψέµατα ο Αλέξης Τσίπρας µετά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ! Θυµάστε τι είχε πει; Να σας το θυµίσουµε επί λέξει εµείς: «Το συµπέρασµα είναι ότι σε αυτή τη σύνοδο όχι µόνο δεν αποµονώθηκε η Ελλάδα, αλλά αντιθέτως αποµονώθηκαν οι χώρες εκείνες που ήθελαν να αποµονώσουν την Ελλάδα. Στην πραγµατικότητα αυτό που συνέβη ήταν να δηµιουργηθούν τείχη απέναντι σε αυτούς που χτίζουν τείχη»! Τι ακριβώς είδους «αποµόνωση» είναι αυτή που συνοδεύεται από …ευχαριστίες και µάλιστα δηµόσιες του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συµβουλίου;
Είπε και κάτι άλλο ο Αλέξης Τσίπρας, επιχειρώντας να κοροϊδέψει και τους αρχηγούς των πολιτικών κοµµάτων της Ελλάδας,, από τους οποίους άλλωστε κανένας δεν είναι και «ξυράφι» αναφορικά µε τις πολιτικές του ικανότητες: «Έχουµε ουσιαστικά πετύχει τη συντριπτική πλειονότητα των στόχων που από κοινού χαράξαµε» στη σύνοδο των πολιτικών αρχηγών την περασµένη Παρασκευή! Δεν είναι φυσικά µόνο ο Τσίπρας σε ρόλο πολιτικού απατεωνίσκου. Όταν ο Τουσκ ισχυρίζεται ότι το κλείσιµο του διαδρόµου των Δυτικών Βαλκανίων συνιστά «κοινή ευρωπαϊκή απόφαση των «28» της ΕΕ, αυτό σηµαίνει ότι και οι 28 ηγέτες των κρατών – µελών της ΕΕ κοροϊδεύουν τους λαούς τους, θεωρώντας τους ηλίθιους που θα καταπιούν οτιδήποτε τους σερβίρουν αυτοί. Αυτό αποκάλυψε επί της ουσίας ο Τουσκ. Προφανώς και είναι ηλίθιος όποιος νοµίζει ότι είτε η ΠΓΔΜ και η Σερβία που φιλοδοξούν να µπουν στην ΕΕ είτε η Κροατία και η Σλοβενία που συνεργάστηκαν ακόµη και µε τους Γερµανούς ναζί, θα τολµούσαν ποτέ να κάνουν κάτι που δεν είχε την έγκριση της Γερµανίας – πόσω µάλλον να έλθουν σε ευθεία σύγκρουση µε την πολιτική του Βερολίνου! Αφού ξέρουν ότι από τη Γερµανία εξαρτάται η τύχη των κρατών τους. Είναι προφανές λοιπόν ότι µε πλάγια µέσα τους είχε δοθεί η γερµανική εντολή να τηρήσουν τέτοια στάση ακριβώς.
Αυτό φυσικά δεν σηµαίνει ότι δεν υπήρξαν αντιδράσεις σε ορισµένες χώρες. Σε λίγες όµως – στη Γαλλία, στην Ισπανία, στην Ιταλία. Ουσιαστικά και σε αυτά τα κράτη, οι αντιδράσεις περιορίστηκαν στις καθεστωτικές εφηµερίδες, αφού οι ηγέτες τους τρέµουν να βγουν και να αµφισβητήσουν ανοιχτά τα όσα επιτάσσει στην Ευρώπη η Γερµανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. Σφοδρότατα επικριτικά ήταν για παράδειγµα την Τετάρτη η γαλλική εφηµερίδα Λε Μοντ. «Οι Ευρωπαίοι απορρίπτουν τους µετανάστες προς την Τουρκία» ήταν ο κεντρικός πρωτοσέλιδος τίτλος της. «Το γερµανικό σχέδιο δίνει …εργολαβία στην Τουρκία τη διαχείριση των µεταναστών» προσθέτει ο υπότιτλος. Η Τουρκία «ξαναγίνεται κατά κάποιον τρόπο η… Υψηλή Πύλη» προς την Ευρώπη, τονίζει η γαλλική εφηµερίδα που είναι γνωστό ότι απηχεί στα διεθνή θέµατα τις απόψεις που κυριαρχούν στο γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών. «Η ΕΕ αποσυντίθεται!» ισχυρίζεται. Μακάρι να αποσυντίθετο τόσο εύκολα µε όσο δειλούς και ασήµαντους ηγέτες, τον Τσίπρα συµπεριλαµβανοµένου, αποκλείεται να συµβεί αυτό, θα λέγαµε εµείς. Την αδυναµία να επηρεάσουν έστω και κατά τι τη γερµανική πολιτική διαπιστώνει πικρόχολα και η δεξιά γαλλική εφηµερίδα Λε Φιγκαρό, η οποία τώρα που η γαλλική Δεξιά του Σαρκοζί είναι αποκλεισµένη από την εξουσία, γράφει πολύ πιο ελεύθερα. «Το µάθηµα του φιάσκου των τελευταίων είκοσι µηνών είναι ότι ακόµη δεν έχουν αισθανθεί το βάρος της Γερµανίας, όταν αυτή τρέχει προς τη λάθος κατεύθυνση και οι εταίροι της, υπεράνω όλων η Γαλλία, αποδεικνύονται πάρα πολύ αδύναµοι για να φέρουν τη Γερµανία στα λογικά της» σηµειώνει εµφανώς απελευθερωµένη από το γεγονός πως ούτε το Παρίσι δεν λαµβάνουν πια υπόψη τους οι Γερµανοί.
Από ανάλογο πνεύµα διακατέχεται άρθρο και στην ισπανική Ελ Παΐς«Η Ευρώπη είναι αποφασισµένη να στείλει το µήνυµα που εκτόξευσε πριν από λίγες µέρες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συµβουλίου Ντόναλντ Τουσκ: «Μην έρχεστε στην Ευρώπη!» γράφει η εφηµερίδα. «Μόνο γι’ αυτή την επονείδιστη φράση αυτό ο Τουσκ αξίζει αιώνια περιφρόνηση», υπογραµµίζει.  
*Δημοσιεύθηκε στο ΠΡΙΝ το Σάββατο 12 Μαρτίου 2016
http://www.iskra.gr/index.php

Εντολή των δανειστών: Ζήστε με 180 ευρώ!

13-3-2016

Εντολή των δανειστών: Ζήστε με 180 ευρώ!

ΣΕ ΓΕΝΙΚΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΕ ΑΜΕΣΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΤΟ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ – ΕΞΑΣΘΕΝΗΜΕΝΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

Στα 320 ευρώ το μήνα η σύνταξη για όσους είναι ασφαλισμένοι πάνω από είκοσι χρόνια και για όσους δεν έχουν κλείσει 20ετία να δίνεται κλιμακωτά ένα ποσό που θα ξεκινά από τα 180!!! Και φυσικά θα εγκρίνεται, αφού συνυπολογιστούν και τα εισοδηματικά κριτήρια!
Σε αυτό επιμένουν οι δανειστές που θέλουν να τελειώνουν μια ώρα αρχύτερα με το ασφαλιστικό Κατρούγκαλου. Οι αντοχές του υπουργού Εργασίας αν και τις επικοινωνεί… διαφορετικά δεν φαίνεται να είναι αποδοτικές προς όφελος των Ελλήνων ασφαλισμένων και των συνταξιούχων.
AdTech Ad
Σύνταξη ή επίδομα κοινωνικής πρόνοιας;
Εάν πετύχουν αυτό που θέλουν οι δανειστές, τότε δεν μιλάμε για σύνταξη αλλά για επίδομα κοινωνικής πρόνοιας. Ποιος μπορεί να ζήσει με 180 ευρώ ή ακόμη και με 320 ευρώ το μήνα;
Από την πλευρά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η εκπρόσωπός του Ντέλια Βελκουλέσκου είναι «αμείλικτη». Σαφώς και τάσσεται υπέρ των άμεσων μειώσεων – τσεκούρι των συντάξεων.
Από την ελληνική πλευρά, το σχέδιο Κατρούγκαλου αναφέρεται σε χαμηλότερες νέες συντάξεις μεσοσταθμικά κατά 15% κυρίως για τις υψηλές συντάξεις. Λίγα… πολύ λίγα για τις απαιτήσεις των δανειστών οι οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν δραματικές περικοπές στις επικουρικές συντάξεις και εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος και μικρότερα ποσοστά αναπλήρωσης για τον υπολογισμό των νέων συντάξεων.
Μαχαίρι στις κύριες συντάξεις και άμεσα!
Πλέον θεωρείται βέβαιο. Με την αρχή να γίνεται από τις κύριες συντάξεις που ξεπερνούν τα 1.300 ευρώ και για όσες η «προσωπική διαφορά» ξεπερνά τα 300 ευρώ.

Απορίας άξιον που ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά το τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες των συσκέψεων με το κουαρτέτο και που αναμένεται να κλειδώσει η τελική συμφωνία, επιμένει να δηλώνει: «Προς το παρόν δεν τίθεται θέμα μείωσης της εθνικής σύνταξης»…


Read more: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/678323/entoli-ton-daneiston-ziste-me-180-eyro#ixzz42lR5BKKO


ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΟΕΒΡΑΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ (ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ)

Κυριακή, 13 Μαρτίου 2016



        ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

 
 

Γράφει ο  ΑΝΤΩΝΗΣ  ΓΡΥΠΑΙΟΣ

        
Αρχίζω με σκληρές προτάσεις διότι βλέπω ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται για  την πατρίδα.

Όλοι οι ηλίθιοι αρμόδιοι ενδιαφέρονται για τα συμφέροντα της Παγκόσμιας Δικτατορίας!!!

Κατεβάστε γρήγορα τη ΡΩΣΙΑ στο Αιγαίο, αλλιώς από τους Δυτικούς  είμαστε χαμένοι!

Εάν θέλετε να σώσετε την Ελλάδα και τον Ελληνισμό κατεβάστε γρήγορα τη ΡΩΣΙΑ στην Ελλάδα. Μην είσθε δούλοι, και ορντινάντσες της Παγκόσμιας Δικτατορίας! 

Ο Τσίπρας στη Σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. υπέγραψε το κλείσιμο των βορείων συνόρων από τα κράτη του Βίζεγκραντ+Σκόπια. (Βλέπε δηλώσεις ΤΟΥΣΚ).

Η Εβραία ΝΟΥΛΑΝΤ έρχεται με άγριες διαθέσεις. Ο Νταβούτογλου θεωρεί το Αιγαίο δικό του.

ΤΟ  ΝΑΤΟ ΜΕ  ΣΚΟΠΟ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ, ΘΑ  ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ.

Γι’ αυτό πήγε η ΝΟΥΛΑΝΤ στην Ειδομένη...

Όλα τα κακά τα είχαμε οι Εβραίες ΝΟΥΛΑΝΤ & Σάραντον & Δρακουλέσκου  μας έλλειπαν!!!

Η ΝΟΥΛΑΝΤ λειτουργεί για τα συμφέροντα της παγκόσμιας κυβέρνησης! 

Ο Τσίπρας μας έβαλε μέσα στο βρακί-στριγγάκι της Λαγκάρντ & Δρακουλέσκου.

Ο Τσίπρας υπέγραψε άγνωστες για τον Ελληνικό Λαό, συμφωνίες με τους Τούρκους.

Οι υποχωρήσεις Τσίπρα έναντι των Τούρκων έγιναν κατόπιν εντολών της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας. Το κλειδί της Ν.Τ.Π. είναι το Αιγαίο και η Ρωσία. Το Αιγαίο είναι ο προθάλαμος των στενών Δαρδανελίων & Βοσπόρου.

Ο Τσίπρας έκανε άτακτη υποχώρηση στα αιτήματα Νταβούτογλου.

Ο Τσίπρας έφερε Τούρκους χωροφύλακες στα νησιά.(ΜΜΕ). Ο Τσίπρας φάνταζε σαν αφελής μπροστά στην αλεπού τον Νταβούτογλου.

O Τσίπρας μετά την επίσκεψη στον «Φίλο Αχμέτ» πρέπει να συλληφθεί για εσχάτη εθνική προδοσία.

Τον Τσίπρα τον έστειλε στον Νταβούτογλου η ΜΕΡΚΕΛ, κατόπιν εντολών της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, να κλείσουν το Αιγαίο μαζί Ελλάδα-Τουρκία, λόγω ΡΩΣΙΑΣ. 

Η Χώρα καταρρέει και οι Ελληνο-Εβραίοι πολιτικοί σκέφτονται τα προσωπικά τους και κομματικά τους συμφέροντα.

Οι Έλληνες μεταναστεύουν, και οι λαθρό έρχονται στην Πατρίδα μας.

Το κουαρτέτο των δανειστών έχει εντολές από τους κλέφτες «Θεσμούς» να φτωχοποιήσει τους Έλληνες, και οι Ελληνοεβραίοι πολιτικοί «πέρα βρέχει». Υπακούουν σε όλα.

Οι Κοσμοκράτορες δανειστές αρνούνται να διαγράψουν το χρέος για να κρατάνε τον Έλληνα σκλαβωμένο. Δεν μας αφήνουν να αναπτυχθούμε.

Οι Ελληνο-εβραίοι πολιτικοί λένε ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ.

Οι δημοσιογράφοι έχουν άγνοια για τη παγκόσμια εξουσία, νομίζουν ότι τη Γη διοικούν ο ΟΜΠΑΜΑ, η ΜΕΡΚΕΛ, και την Ελλάδα ο Αλέξης.

Οι Ελληνο-εβραίοι πολιτικοί δεν λένε την αλήθεια στο Λαό, από ποίον πηγάζει η εξουσία.

Τα καραβάνια λαθρομεταναστών, μέσω των τοπικών ΜΜΕ, ξεσήκωσε η παγκόσμιος Σιωνιστική Δικτατορία για να έλθουν στην Ευρώπη.

Η Εξουσία δεν πηγάζει από το Σύνταγμα των Ελλήνων, αλλά από τη παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία. 

Το ίδιο συμβαίνει και στα άλλα Κράτη.

Οι Ελληνο-εβραίοι Σιωνιστές πολιτικοί είναι διορισμένοι από την ηγεσία της Ν.Τ.Π. 

Το παράνομο ΧΡΕΟΣ, Λαθρομετανάστες, και κλειστά σύνορα, δεν τα αντέχει ο Λαός.

Μνημόνια, τοκοχρεολύσια, αξιολόγηση, φόροι, μείωση μισθών, συντάξεων, & ακρίβεια δεν τα αντέχει ο Λαός.

Ο «Θεσμός» Rothchild μας παίρνει-κλέβει όλο το χρυσό της Χαλκιδικής.

Οι «Θεσμοί» δανειστές είναι κλέφτες. Έκλεψαν τα δημόσια & ασφαλιστικά ταμεία, και άφησαν την Ελλάδα με ένα τεράστιο παράνομο ΧΡΕΟΣ.

Εμείς οι δούλοι, αυτούς τους κλέφτες τους λέμε «Θεσμούς» από υποτέλεια & δουλοπρέπεια.

Οι πολιτικοί Η.Π.Α. & Ε.Ε. & ΝΑΤΟ, είναι όλοι τους Εβραίοι Σιωνιστές, πιόνια και ορντινάντσες του Rothchild και της μαφίας του. 

H  E.E. παραμένει εχθρική προς την Ελλάδα.

Οι  Η.Π.Α. παραμένουν εχθρικές.

Το ΝΑΤΟ είναι  εχθρικό προς την Ελλάδα.

Όλοι αυτοί τα δίνουν όλα στους Τούρκους, για να κλείσουν-μπλοκάρουν το Αιγαίο, δια τον φόβον των Ρώσων.

Το Αιγαίο για τους Έλληνες, είναι Στρατηγικά ότι ο Βόσπορος & Δαρδανέλια για τους Τούρκους.

Οι κλέφτες δανειστές θέλουν να μας πάρουν τον φυσικό ορυκτό μας πλούτο.

Τι  περιμένουμε από τη Δύση; Το διαμελισμό!!!

Το Δόγμα «Ανήκομεν εις την Δύσην» πέθανε.

Είναι έγκλημα κατά της πατρίδος να παραμένουμε στο εχθρικό ΝΑΤΟ και τη Δύση!!!

Η Σιωνιστική Δύση θέλει να δώσει το μισό Αιγαίο με τα νησιά-Θράκη στους Τούρκους, ώστε να αποκλείσει τη ΡΩΣΙΑ στον Εύξεινο Πόντο.

Δεν μπορούμε να παραμένουμε στην ίδια συμμαχία με τους Τούρκους, αφού οι παμπόνηροι Τούρκοι αποβλέπουν σε τμήματα της Πατρίδας μας.

Την Ελληνική Μακεδονία θα την δώσουν στα Σκόπια, ώστε το ΝΑΤΟ να ελέγχει όλο το Αιγαίο!!

Εν όψει αυτής της δραματικής καταστάσεως, απευθυνόμενος προς τις Ένοπλες Δυνάμεις, λέω:

Μην περιμένετε τίποτα από τους Ελληνο-εβραίους πολιτικούς. Αυτοί είναι μαριονέτες και Ανδρείκελα της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας και της Ν.Τ.Π.

Εάν θέλετε να σώσετε την Ελλάδα κινηθείτε υπό την σκέπη-συμμαχία της ομόδοξης ΡΩΣΙΑΣ.

Όσο αργείτε τόσο η διάσωση της πατρίδος γίνεται δυσκολότερη, και σχεδόν αδύνατη.

Το ΧΡΕΟΣ, οι λαθρομετανάστες, και η προδοσία των πολιτικών, θα μας εξαφανίσουν.

Το Σύνταγμα της Ελλάδος κατελύθη από τα Μνημόνια και τους λαθρομετανάστες.

Κατελύθη πάσα έννοια Εθνικής Κυριαρχίας!!!

Η Ελλάδα τελεί υπό κατοχήν της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας. (Μέσω  των πιονιών και μαριονετών της Ν.Τ.Π. ΗΠΑ/Ε.Ε./ΝΑΤΟ).

Η Εξουσία στην Ελλάδα δεν πηγάζει από το Σύνταγμα των Ελλήνων, αλλά από τη Παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία!!!

Βασιστείτε νομικά στο άρθρο 120/ παρ. 2-4 του Ελληνικού Συντάγματος.

Υπέρτατος νόμος η ΣΩΤΗΡΙΑ της πατρίδος ΠΑΝΤΙ ΤΡΟΠΩ!!!

     ΑΝΤΩΝΗΣ  ΓΡΥΠΑΙΟΣ

          Διεθνολόγος/Αναλυτής Γεωπολιτικής

                         

Ζωντανός και γραικύλος


Η ντροπή έφτιαξε τις βαλίτσες της και μετανάστευσε. Έμεινε πίσω το σαρκίο σου που είναι άδειο από ψυχή, από τόλμη και απλή λογική. Το μόνο σου μέλημα είναι πώς θα την "βγάλεις" το χειμώνα που πλησιάζει και δεν έχεις ούτε στο ελάχιστο τα κότσια του μυρμηγκιού να κουβαλήσεις μόνος σου το βιος σου το δουλεμένο. Τα θέλεις έτοιμα, γελοίε υπάνθρωπε, που σε έβαλε η τύχη- και μόνο αυτή - να γεννηθείς και να μείνεις σε αυτό τον τόπο. Επιμένεις να θέλεις να λέγεσαι ραγιάς και τελευταία έχεις εξελίξει το είδος σου: Και ραγιάς και γραικύλος αφού γουστάρεις μέχρι υστερίας το κουλό σου πόδι να πατάει στην Ευρώπη.
Οι αιτίες κάθειρξης των ποινικών φυλακισμένων σε αυτή την χώρα μέχρι πριν 25 χρόνια κατά 90% ήταν για την τιμή, όσο αστεία κι αν φαινόταν, και τώρα τα τάγματα εφόδου των ανέραστων, ανιστόρητων, ανθελλήνων δίποδων έρχονται για να σου λύσουν τα προβλήματα με ένα τηλεφώνημα διότι, εσύ γραικυλοραγιά, δεν έχεις τα απαραίτητα φυσικά εργαλεία στο παντελόνι σου για να τα λύσεις μόνος. Φωνάζεις τους μπράβους να σε σώσουν, δειλέ, από το φακελάκι του γιατρού μέχρι τον βιασμό του παιδιού σου. Και είσαι τόσο ηλίθιος που αγνοείς ότι και ο γιατρός και ο βιαστής διέπονται από τον ίδιο εγωκεντρικό ναζισμό που σε θεωρεί κατώτερο και σε κάνει ό,τι γουστάρει όπως και οι δήθεν άντρες που καλείς στα δύσκολα για να σε σώσουν. Μόνο που οι τελευταίοι έχουν βάλει τεχνηέντως για προπέτασμα την σημαία αυτής της χώρας που μόνο και μόνο γι’ αυτό θα έπρεπε να τους έχεις από μόνος σου κόψει το χέρι που τολμά και την ακουμπά.
Σε έβαλαν πάλι σε καλούπι, ηλίθιε, και αντί να το σπάσεις, εσύ το κάνεις πιο ανθεκτικό. Σε βάζουν να πρέπει να διαλέξεις ή τους απογόνους των ταγματασφαλιτών ή τους άκαπνους προοδευτικούς που σε σέρνουν σε πορείες και απεργίες κρατώντας σε μακρυά από τον στόχο. Διότι ο στόχος που πρέπει να φθάσεις και να συντρίψεις είναι όλο το πολιτικό σύστημα που θρέφει όλους αυτούς χωρίς καμία εξαίρεση και χώνει εσένα πιο βαθιά μέσα στον τάφο σου. Εσύ όμως αντί να κρατάς σφυρί που θα σπάσει συθέμελα το φρούριό τους , κρατάς πλακάτ και σταθερό βήμα σαν γύναιο σε πασαρέλα σουρεαλιστικών καλλιστείων.
Τι άλλαξε τελικά μέσα σε έξι χρόνια; Άνοιξε τα μάτια σου και θα το δεις. Το πολιτικό σύστημα αλλάζει πανευρωπαϊκά με αφορμή την δήθεν οικονομική κρίση με τραβεστί κυβερνήσεις που στρώνουν την κατάσταση για το νέο σύστημα εξουσίας και εσύ επιμένεις να θεωρείς ότι τα εργασιακά σου δικαιώματα είναι το μέλημα των δήθεν λαϊκών και προοδευτικών παρατάξεων. Ένα εμπόρευμα είσαι που μέχρι να λήξεις πρέπει να τακτοποιηθείς σύμφωνα με τον έμπορο στο σωστό ράφι στην ανακαίνιση του ευρωπαϊκού καταστήματος.
Έτσι καταλήγεις σε δύο επιλογές: Ή φωνάζεις τους τραμπούκους να σε σώσουν στιγμιαίως με μπράτσα φουσκωμένα και ξεφούσκωτα σώβρακα ή τους μαλθακούς να σε κανακέψουν κοιμίζοντας σε με νανουρίσματα ειρηνικής επανάστασης . Εσύ ο ίδιος πάντως δεν έχεις σκοπό να βγεις από την κονσέρβα που σε έχωσαν και να τα σπάσεις όλα στο μπακάλικο που σε έχει προς πώληση διότι έτσι ήσουν πάντα. Περίμενες κάποιον άλλον να σε σώσει μόνο που δεν σκέφθηκες ποτέ ότι δεν κινδύνευες από κανέναν παρά μόνο από τον ίδιο σου τον εαυτό που μεγάλωσε με το φόβο της καταπάτησης των φτιαχτών από το σύστημα δικαιωμάτων σου, ότι θα ποδοπατηθείς από τον διπλανό σου, ότι σώνει και καλά θα πρέπει να ανήκεις σε ομάδα για να επιβιώσεις. 
Έφτασες μέχρι εδώ διότι το πολιτικό σύστημα σε όρισε μάζα με ορισμένα δικαιώματα ζωής και το νέο πολιτικό σύστημα που στήνεται, αυτή την μάζα, θα την χρησιμοποιήσει αποκλειστικά για τα δικά του δικαιώματα κέρδους απλά τώρα δεν θα κρατήσει καν τα προσχήματα ότι σε έχει σε υπόληψη. Είσαι η μόνη πηγή ενέργειας που δεν πρόκειται ποτέ να εξαντληθεί. Με το φτυάρι θα σε χώνουν στους φούρνους σαν κάρβουνο για να κάνει το ατμόπλοιο τους υπερατλαντικές κρουαζιέρες. Κι ενώ εσύ θα καίγεσαι , στο πάνω κατάστρωμα κάτω από τους πολυελαίους καθισμένοι στις βελούδινες πολυθρόνες οι εκπρόσωποι όλων αυτών που σήμερα σε αποκαλούν «δικό τους» θα υψώνουν τα ποτήρια στην υγειά της νίκης τους μέσα σε χάχανα και κρύα αστειάκια. 
Πριν λοιπόν πάρεις απόφαση να συμμετάσχεις σε όλα αυτά που θεωρείς απλά, φυσικά και εύκολα σκέψου έστω και την τελευταία στιγμή και ενώ αποχαιρετάς την ντροπή σου ότι αν έκανες ο,τιδήποτε που αυτό το σύστημα δεν ενέκρινε θα ήσουν ήδη νεκρός ή ήδη ελεύθερος.

στον Τοίχο

Το κορυφαίο κυβερνητικό έγκλημα




12-3-2016
ΕΙΚΟΝΑ---Τσίπρας
Έχουν αποκοπεί σταδιακά όλες οι έξοδοι κινδύνου της Ελλάδας, οπότε είναι έρμαιο των δανειστών της – ενώ το μεταναστευτικό μάλλον θα χρησιμοποιηθεί ως ένα προπέτασμα καπνού, με στόχο να κρυφτούν άλλες παραχωρήσεις
.
«Υπάρχουν τρεις βασικές ομάδες χρημάτων: το συνάλλαγμα (μετρητά), τα πιστωτικά υπόλοιπα στους λογαριασμούς των τραπεζών, καθώς επίσης οι ρεζέρβες των κεντρικών τραπεζών. Όλα αυτά είναι ουσιαστικά υποσχετικές πληρωμών, χρεωστικά γραμμάτια δηλαδή του ενός τομέα στον άλλο. 
Τα περισσότερα χρήματα που κυκλοφορούν στη σύγχρονη οικονομία υπάρχουν με τη μορφή των τραπεζικών καταθέσεων, οι οποίες δημιουργούνται από το πουθενά, από τις ίδιες τις εμπορικές τράπεζες, αναφέρει στην έκθεση της η Τράπεζα της Αγγλίας – ενώ οφείλουμε να υπενθυμίσουμε πως οι εμπορικές τράπεζες είναι τα πάρα πολλά μικρά «τυπογραφεία χρήματος», ενώ οι κεντρικές τα λίγα μεγάλα τυπογραφεία» .
.

Άρθρο

Το βασικό επιχείρημα όλων όσων τάσσονται υπέρ της δραχμής, έχοντας την άποψη ότι θα λύσει ως δια μαγείας τα προβλήματα της οικονομίας μας, είναι η αύξηση της ρευστότητας – έτσι ώστε να αναθερμανθεί η κατανάλωση, να διενεργηθούν επενδύσεις κοκ.
Θεωρούν λοιπόν πως σε μία χώρα που έχει τη νομισματική της κυριαρχία, τα χρήματα εκδίδονται είτε από το κράτος, είτε από την κεντρική της τράπεζα – κάτι που δεν πιστεύουν μόνο οι Έλληνες, αλλά πολλοί άλλοι λαοί, όπως έχει τεκμηριωθεί από έρευνες στη Μ. Βρετανία (όπου αρκετοί νομίζουν πως δημιουργούνται από τη Βουλή , στη Γερμανία, στην Ελβετία κοκ.
Το γεγονός αυτό τεκμηριώνεται από μία πρόσφατη έρευνα στην Ελβετία, η οποία έχει το δικό της νόμισμα – όπου το 73% των ερωτηθέντων πιστεύει πως το κράτος ή/και η κεντρική τράπεζα δημιουργούν το μεγαλύτερο τουλάχιστον μέρος των χρημάτων (κόκκινη επιφάνεια στον κύκλο). Μόλις το 3% θεωρεί πως το χρήμα δημιουργείται από τις εμπορικές τράπεζες, το 4% δεν γνωρίζει, ενώ το 20% πιστεύει πως δημιουργείται και από τους δύο – τόσο από το δημόσιο (7%) όσο και από τις εμπορικές τράπεζες (13%).
.
ΓΡΑΦΗΜΑ - έρευνα Ελβετίας περί δημιουργίας χρημάτων
Απόσπασμα από την ελβετική έρευνα σχετικά με την δημιουργία χρήματος
.
Είναι προφανές λοιπόν πως αφού οι αρκετά ενημερωμένοι Ελβετοί πιστεύουν κάτι τέτοιο, όπως οι Βρετανοί και οι Γερμανοί, κάτι ανάλογο θα συμβαίνει επίσης με τους Έλληνες – οπότε είναι λογική η στάση τους απέναντι στη δραχμή. Εν προκειμένω δεν έχουμε την πρόθεση να τοποθετηθούμε υπέρ ή κατά της συγκεκριμένης θέσης – πόσο μάλλον αφού πιστεύουμε πως το νόμισμα ενός κράτους είναι συνώνυμο με την ταυτότητα, με τη σημαία, καθώς επίσης με τον πολιτισμό του .
Ο στόχος μας είναι η σωστή ενημέρωση, σχετικά με το ποιός δημιουργεί το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που κυκλοφορούν – κάτι που δεν το κάνουμε μεν για πρώτη φορά, αλλά είναι τόσο σημαντικό, ώστε να αξίζει τις επαναλήψεις. Στα πλαίσια αυτά, οφείλουμε να γνωρίζουμε πως μόνο τα μετρητά χρήματα δημιουργούνται σήμερα από τις κεντρικές τράπεζες ή τις κυβερνήσεις – τα οποία όμως αφορούν ένα ελάχιστο μέρος αυτών που κυκλοφορούν (αρκετά κάτω από το 20%). Τα υπόλοιπα είναι λογιστικά χρήματα, ποσά δηλαδή που ευρίσκονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς μας, μέσω των οποίων πληρώνουμε – με εμβάσματα, με πιστωτικές κάρτες κοκ.
Τα λογιστικά όμως χρήματα δημιουργούνται από τις εμπορικές τράπεζες, όταν εγκρίνουν κάποιο δάνειο. Για παράδειγμα, όταν μία τράπεζα δανείζει σε έναν πελάτη της 10.000 €, εκείνη ακριβώς τη στιγμή δημιουργεί από το πουθενά το συγκεκριμένο ποσόν – παρά το ότι οι περισσότεροι πιστεύουν πως πρόκειται για χρήματα καταθετών της . Το μύθο αυτό τον διαδίδουν οι ίδιες οι τράπεζες, για να μη φανερωθεί η τοκογλυφική τους λειτουργία – η οποία είναι αυτονόητη, αφού εισπράττουν τόκους για χρήματα που δεν διαθέτουν καν.
Περαιτέρω, οι τράπεζες δεν δημιουργούν χρήματα από το πουθενά μόνο μέσω του δανεισμού αλλά, επίσης, όταν αγοράζουν διάφορα περιουσιακά στοιχεία . Σε αυτά τα χρήματα λοιπόν βασίζεται η δύναμη τους,όπου εύλογα συμπεραίνει κανείς πως όσο μεγαλύτερες είναι, τόσο πιο ισχυρές – αφού παράγουν ακόμη περισσότερα χρήματα.
Απέναντι στις εμπορικές τράπεζες τώρα είναι χρεωμένα όλα τα κράτη και οι επιχειρήσεις, όπως φαίνεται από τους πιστωτές της Γερμανίας – οπότε αυτές είναι οι πραγματικοί κυρίαρχοι του σύμπαντος, αφού ανέκαθεν στη ιστορία η απόλυτη εξουσία ήταν το αποκλειστικό προνόμιο εκείνων που δημιουργούσαν χρήματα (όπως παλαιότερα των ηγεμόνων και των βασιλέων). Αυτό σημαίνει με τη σειρά του πως το πολιτικό σύστημα της Δύσης δεν είναι η Δημοκρατία, αλλά η δικτατορία των τραπεζών – αφού κανένα απολύτως κράτος δεν μπορεί να τις αγνοήσει.
Επομένως, για εκείνο το χρονικό διάστημα που το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα δεν αλλάζει, με την έννοια της έκδοσης χρημάτων αποκλειστικά και μόνο από τα κράτη, είναι ανόητο να μιλάμε για δημοκρατία – ενώ οι πραγματικοί κυρίαρχοι είναι αυτοί που έχουν πρώτοι πρόσβαση στη δημιουργία χρημάτων από το πουθενά και στο δανεισμό τους.
Εάν λοιπόν υπάρχει κάτι που θα έπρεπε να απαγορεύεται να ανήκει σε ιδιώτες, όπως πιστεύουμε για τα δικαστήρια, για την αστυνομία και για τις κοινωφελείς επιχειρήσεις, αυτό θα ήταν η δημιουργία χρημάτων από το πουθενά – γεγονός που θα σήμαινε ότι, μόνο τα κράτη θα έπρεπε να έχουν αυτό το προνόμιο, ενώ οι κεντρικές τους τράπεζες μόνο όταν ανήκουν 100% στο δημόσιο.
Σε μία τέτοια περίπτωση, οι εμπορικές τράπεζες θα περιορίζονταν στο δανεισμό μέσω των καταθέσεων των πελατών τους – στο πλήρες χρήμα δηλαδή, όπως προσπαθούν να επιβάλλουν οι Πολίτες διαφόρων κρατών, με ανάλογες πρωτοβουλίες.
.

Το έγκλημα της πώλησης των τραπεζών

Στο θέμα της Ελλάδας τώρα, εάν επιλέγαμε την έξοδο από την Ευρωζώνη, έστω αρνούμενοι επιτυχώς την πληρωμή του δημοσίου χρέους μας, παραμένοντας στο σύστημα της δημιουργίας χρημάτων από τις εμπορικές τράπεζες, δεν θα είχαμε απολύτως κανένα θετικό αποτέλεσμα – εκτός εάν το αλλάζαμε, εθνικοποιώντας ταυτόχρονα τόσο την κεντρική (η Τράπεζα της Ελλάδας ανήκει μόλις κατά 6% στο δημόσιο), όσο και τις ιδιωτικές.
Με δεδομένο όμως το ότι, η παρούσα κυβέρνηση έχει πουλήσει τις εμπορικές τράπεζες σε ξένους επενδυτές, με το σχετικά πρόσφατο σκάνδαλο των σκανδάλων, η εθνικοποίηση τους δεν είναι πλέον εφικτή – ενώ η ανανέωση της σύμβασης με την κεντρική τράπεζα από την προηγούμενη κυβέρνηση, δεν επιτρέπει ούτε τη δική της κρατικοποίηση (εάν υποθέσουμε πως θα ήταν εφικτή).
Επομένως, ακόμη και με τη δραχμή, η παροχή δανείων εκ μέρους των ιδιωτικών τραπεζών, οπότε η αύξηση της ρευστότητας στην ελληνική οικονομία, θα ήταν αδύνατη – κυρίως επειδή μετά από τα έξι χρόνια της κρίσης δεν έχουν μείνει σχεδόν καθόλου φερέγγυοι δανειολήπτες, ενώ τα επισφαλή τραπεζικά δάνεια είναι σε πρωτοφανή ύψη (στο 50% περίπου των συνολικών ή πάνω από 100 δις €).
Φυσικά η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι, οι τράπεζες ήταν πλέον χρεοκοπημένες, οπότε δεν είχε άλλη λύση. Εν τούτοις, πρόκειται για μία ανυπόστατη δικαιολογία, όπως πολλές άλλες – επειδή η ίδια τις χρεοκόπησε πέφτοντας στην παγίδα των δανειστών, αφού δεν επέβαλλε έγκαιρα τους ελέγχους κεφαλαίων προτού εγκαταλείψουν τη χώρα καταθέσεις άνω των 30 δις €, ενώ στη συνέχεια τις έκλεισε με το δημοψήφισμα, καθώς επίσης με την έξοδο της από το πρόγραμμα στις 30 Ιουνίου.
Κλείνοντας, εμείς έχουμε ελάχιστες αμφιβολίες σχετικά με το ότι, σύντομα οι τράπεζες θα χρειαστούν νέα κεφάλαια, οπότε θα χρησιμοποιηθούν οι καταθέσεις – αφού οι ξένοι ιδιοκτήτες τους είναι αδίστακτοι και δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουν τα δικά τους χρήματα.
.

Επίλογος

Συμπερασματικά, έχουν αποκοπεί όλες οι έξοδοι κινδύνου της Ελλάδας από μία κυβέρνηση που ελπίζουμε πως δεν το έκανε σκόπιμα – αλλά από καθαρή άγνοια, ανεπάρκεια και ανοησία, όπως άλλωστε συνέβη και με το μνημόνιο νούμερο ΙΙΙ.
Μπορεί λοιπόν να μην οφείλεται σε αυτήν η πλήρης υποδούλωση της πατρίδας μας, αλλά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία σχετικά με το ότι, η ίδια έδωσε τη χαριστική βολή στην εθνική μας ανεξαρτησία – με αποτέλεσμα να είμαστε σήμερα κυριολεκτικά έρμαιο των δανειστών μας.
Έχουμε την υποψία επίσης πως το μεταναστευτικό θα χρησιμοποιηθεί ως ένα ακόμη προπέτασμα καπνού,με στόχο να κρυφτούν πολλές άλλες μυστικές παραχωρήσεις της κυβέρνησης – μία ακόμη παγίδα των δανειστών, για να πετύχουν τους στόχους τους.