Το νέο προσφυγικό θα αφορά Έλληνες

Τα funds έγιναν με νόμο η νέα πραγματικότητα-Η κυβέρνηση παίζει και ο Στουρνάρας λύνει και δένει. 

Το δεύτερο "προσφυγικό" που θα πάρει σε λίγους μήνες σάρκα και οστά θα αφορά όσους έχουν δάνειο σε τράπεζες. Είτε είναι "κόκκινο", είτε είναι "πράσινο" το χρέος θα περάσει άμεσα στα χέρια των funds με τις ανάλογες συνέπειες που αυτό θα έχει.
Η κυβέρνηση κάνει τους τελευταίους δήθεν φιλολαϊκούς  ελιγμούς έτσι ώστε η πρώτη κατοικία να μείνει έξω από την πώληση των "κόκκινων" δανείων και ρίχνοντας το βάρος στα επιχειρηματικά δάνεια, κάτι που για τον υπουργό Σταθάκη πριν τέσσερις μήνες κάτι τέτοιο δεν έμπαινε καν προς συζήτηση. Μέχρι στιγμής η συμφωνία της Τρόικα και της κυβέρνησης έχει κλείσει για δάνεια 80 δις ευρώ από τα οποία όμως εξαιρούνται τα δάνεια πρώτης κατοικίας. Πριν αρχίσουν το ξεσπίτωμα των Ελλήνων πρέπει πρώτα να αποδυναμώσουν οποιονδήποτε ακόμη αντέχει επαγγελματικά έτσι ώστε η κατάσχεση πρώτης κατοικίας να φαντάζει μία φυσιολογική πορεία αφού όλη η ιδιωτική περιουσία θα ανήκει σε ξένα χέρια.

Πράσινα και κόκκινα δάνεια σε ένα πακέτο
Η είδηση όμως δεν είναι ότι οι τροϊκανοί και η κυβέρνηση κάνουν δήθεν διαπραγματεύσεις αλλά ότι από τις 11 Μαρτίου δημοσιεύθηκε σε  ΦΕΚ η Πράξη του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος με την οποία καθορίζονται οι διαδικασίες για την παροχή άδειας λειτουργίας των εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων από μη εξυπηρετούμενα δάνεια ή της διαχείρισης απαιτήσεων σε συνδυασμό με την απόκτηση απαιτήσεων από μη εξυπηρετούμενα δάνεια, κατά τα προβλεπόμενα στο Ν. 4354/2015. Τα funds λοιπόν, είτε ως ανεξάρτητες εταιρείες, είτε ως σύμπραξη εταιρείας με ελληνική τράπεζα έχουν το νόμιμο δικαίωμα πλέον να αρχίσουν τις αγοροπωλησίες κόκκινων δανείων την στιγμή που η κυβέρνηση κοροϊδεύει τον κόσμο ότι ακόμη διαπραγματεύεται με τους δανειστές.
Μία ημέρα πριν την δημοσίευση του ΦΕΚ πραγματοποιήθηκε κλειστή ημερίδα στην Τράπεζα της Ελλάδας που διοργάνωσαν η ΤτΕ και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).  Στην ημερίδα δεν συζήτησαν μόνο τα "κόκκινα" δάνεια πρώτης κατοικίας αλλά και δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Διακόσια άτομα συμμετείχαν στην ημερίδα κεκλεισμένων των θυρών. Ανάμεσά τους παραβρέθηκαν στελέχη από τις εταιρείες: Pillarstone, Clifford Chance, Alvarez and Marsal, Oliver Wyman, Global, Centerbridge Partners, Kaican, PWC, BlackRock Solutions. Επίσης παραβρέθηκαν εκπρόσωποι απ' όλες τις ελληνικές συστημικές τράπεζες, από την Ernst & Young, Deloitte, καθηγητές πανεπιστημίου, managers, στελέχη του τραπεζικού κλάδου, αλλά και εκπρόσωποι νομικών εταιρειών.
Στην ημερίδα ξεκαθαρίστηκε ότι τα δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι το πρώτο κομμάτι της πίτας που θα ορμήσουν τα funds.  Ο Γενικός Διευθυντής της EBRD, αρμόδιος για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, Nick Tesseyman, δήλωσε: " Η EBRD στήριξε την επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων σημαντικών ελληνικών τραπεζών τον περασμένο Νοέμβριο. Η σημερινή εκδήλωση μας δίνει την ευκαιρία να συζητήσουμε διεξοδικά την πολύ σημαντική πρόκληση για την αναζωογόνηση του επιχειρηματικού τομέα της ελληνικής οικονομίας μέσω συντονισμένων προσπαθειών για την αντιμετώπιση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων".
Η κοροϊδία συνεχίζεται με ημερίδες και συζητήσεις για "κόκκινα" και "πράσινα" δάνεια αφού από τις 16 Δεκεμβρίου του 2015 με τον νόμο 4354 όσοι δανειολήπτες έχουν "πράσινα" δάνεια αλλά τυγχάνει να έχουν έστω ένα ("κόκκινο") που δεν μπορούν να είναι τυπικοί τότε το πακέτο δανείων τους δίνεται σε fund άνευ συζητήσεων. Στο Κεφ.1 Άρθρο 2 του νόμου τα πράγματα είναι ξεκαθαρισμένα: "Σε περίπτωση πώλησης ομάδας απαιτήσεων κατά του ίδιου του δανειολήπτη, δύνανται να περιληφθούν σε αυτήν και απαιτήσεις από συμβάσεις χορήγησης κάθε μορφής δανείων και πιστώσεων που εξυπηρετούνται κανονικά με την προϋπόθεση ότι στην ομάδα αυτή περιλαμβάνονται απαιτήσεις από συμβάσεις χορήγησης δανείων και πιστώσεων που δεν εξυπηρετούνται".
Για το τι θα γίνει όμως ακόμη με όλα τα "κόκκινα" δάνεια, ανεξαιρέτως ενεχύρου πρώτης κατοικίας, το μάθαμε από την ιταλική εφημερίδα "Il Sole One 24" στην οποία  ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας, δήλωσε ανερυθρίαστα:"Τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια αποτελούν μία μεγάλη πρόκληση, και τόσο η κυβέρνηση όσο και οι τράπεζες οφείλουν να λάβουν τα σκληρά, αλλά απαραίτητα, μέτρα".

Με παράταση έχεις ακόμη σπίτι
Όμως τα funds αφού κατάφεραν να μπουν με το νόμο στην Ελλάδα τώρα απαιτούν και την αρπαγή εξυπηρετούμενων δανείων ("πράσινων") διά στόματος των δανειστών. Ως τυρί στην φάκα για αυτή την απίστευτη αρπαγή δανείων συνεπών δανειοληπτών είναι να βάλουν μαζί με τα "κόκκινα" δάνεια και κάποια "πράσινα" δάνεια, με σκοπό να δημιουργήσουν "πακέτα" που θα πωληθούν ακριβότερα, όχι για το καλό των funds αλλά για το καλό...των τραπεζών. Σύμφωνα όμως με το δημοσιευμένο ΦΕΚ τράπεζες και funds μπορούν να συστήσουν μία εταιρεία με έδρα την Ελλάδα έτσι ώστε η τράπεζα να πουλά εξυπηρετούμενα και μη εξυπηρετούμενα δάνεια και να κερδίζει χωρίς κανέναν κίνδυνο να χάσει χρήμα από το "κόκκινο" δάνειο που θα πουλούσε σε μικρότερη τιμή απ' ό,τι το δάνεισε στον δανειολήπτη. 
Κυριολεκτικά Γιάννης πίνει, Γιάννης κερνάει είναι οι Τράπεζες στην Ελλάδα οι οποίες αφού κατάφεραν να χρεοκοπήσουν μία χώρα τώρα παίρνουν στα χέρια τους δήθεν για την σωτηρία τους (ξανά) και για την χρηματοδότηση της αγοράς, όλη την ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων.
Παρά του ότι βλέπουμε ότι η νομοθεσία για τα funds προχωρά ακάθεκτη, οι δανειολήπτες των "κόκκινων" δανείων με υπό κατάσχεση  την πρώτη κατοικία τους  δεν χωρούν σε κανέναν απολύτως νόμο του κράτους. Αυτή την στιγμή καλύπτονται μήνα με το μήνα με την παράταση μη κατάσχεσης πρώτης κατοικίας η οποία λήγει στις 15 Απριλίου.
Η κυβέρνηση επ' αυτού δεν έχει να κάνει καμία νομοθετική πράξη για την προστασία της πρώτης κατοικίας παρά έβαλε στο τραπέζι την απίστευτη πρόταση να μπει ΦΠΑ στην πώληση "κόκκινων" δανείων με το σκεπτικό ότι έτσι θα ανέβει η τιμή του ξεπουλήματος και τα funds δεν θα προτιμήσουν να αγοράσουν "κόκκινα" δάνεια κι έτσι θα σώσουν την πρώτη κατοικία τους οι δανειολήπτες!

Ο Στουρνάρας κυβερνά, ο Σταθάκης μάς δουλεύει
Η κυβέρνηση αυτή την στιγμή ουσιαστικά δεν έχει κανέναν ρόλο να διαπραγματεύεται περί δανείων, είτε κόκκινων είτε πράσινων, διότι με το νόμο που η ίδια έφερε στην Βουλή και υπερψηφίστηκε, τον λόγο για την νομιμότητα των funds, για το ποια funds θα μπουν στην Ελλάδα και θα αρχίσουν την άλωση και για το ποια δάνεια θα πουληθούν τον έχει αποκλειστικά η Τράπεζα της Ελλάδας με έναν Γιάννη Στουρνάρα να έχει πάρει πάνω του όλο το έργο της νομιμοποίησης των "κορακιών". Είναι ο τραπεζικοπολιτικός παράγοντας που λύνει και δένει. 
Μάλιστα στην τελευταία συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα "Il Sole 24 Οre"  καυχήθηκε ότι η μείωση του χρέους της Ελλάδας θα οφείλεται σε αυτόν καθώς όπως ανέφερε «αποτελεί δέσμευση που ανέλαβε το Eurogroup στις 28 Νοεμβρίου 2012, όταν ήμουν υπουργός Οικονομικών. Σύμφωνα με αυτή τη δέσμευση, εάν η Ελλάδα επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα, και εάν εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, τότε οι εταίροι θα λάβουν ορισμένα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους. Η δέσμευση αυτή δεν έχει ακόμη τηρηθεί. Ελπίζω ότι οι εταίροι, αλλά και το ΔΝΤ, θα είναι σε θέση να τηρήσουν αυτή τη δέσμευση, γιατί δεν επρόκειτο απλώς για μια υπόσχεση, αλλά για μια συμφωνία". 
Από αυτή και μόνη την δήλωση είναι πλέον κατανοητό τοις πάσι ότι η κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ θα κάνει όλες τις μεταρρυθμίσεις που θα της ζητηθούν και θα περιμένει ως ο φτωχός συγγενής της Ε.Ε αν οι δανειστές θα τηρήσουν την συμφωνία για ελάφρυνση του χρέους. Ελάφρυνση η οποία δεν σχετίζεται με κούρεμα του χρέους αλλά με παράταση των δόσεων εις το διηνεκές σε μικρότερες δόσεις. 

στον Τοίχο