Το μέλλον της αποικίας Ελλάδας


Print Friendly

ΕΙΚΟΝΑ---Ελλάδα
Η Ελλάδα, μετά την εν ψυχρώ δολοφονία της από την ΕΚΤ, εναντίον της οποίας έχει κατατεθεί αγωγή, εισέρχεται στην τελική ευθεία – όπου το 2016 προβλέπεται ως το έτος της μεγάλης σφαγής, ενώ το 2017 ως η αφετηρία της ανάπτυξης 
(To άρθρο αποτελείται από 2 Σελίδες)
Αρχείο – συλλογή διαχρονικών και εκπαιδευτικών αναλύσεων
.
«Κανένας δεν περίμενε ποτέ πως η αριστερά θα δολοφονούταν στην Ελλάδα, με τέτοιο αποτρόπαιο τρόπο, από έναν νεαρό άνδρα. Από έναν μητροκτόνο που θυσίασε στο βωμό των ανίερων φιλοδοξιών του, τους αγώνες εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρη την Ευρώπη, χωρίς κανέναν ηθικό ενδοιασμό. Το έγκλημα αυτό είναι μεγαλύτερο από οτιδήποτε άλλο, ενώ θα συνοδεύει τον ίδιο και την Ελλάδα για πάντα» (πηγή).
.

Ανάλυση

Το τρίτο μνημόνιο υπογράφηκε από την κυβέρνηση τον Ιούλιο, εγκρίθηκε από τα περισσότερα κόμματα τον Αύγουστο, ψηφίσθηκε από την πλειοψηφία των εκλογέων το Σεπτέμβρη, ενώ νομοθετείται πλέον από τη Βουλή – όσον αφορά τη διαχείριση των κόκκινων δανείων, καθώς επίσης όλες τις υπόλοιπες λεπτομέρειες του.
Έτσι εισέρχεται στην τελική ευθεία η μεταβίβαση της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων, με τη μέθοδο που έχουμε ήδη αναλύσει από μία αριστερή κυβέρνηση, αφού προηγουμένως εξοντώθηκαν μεθοδικά όλα τα άλλα πολιτικά κόμματα, έτσι ώστε οι Πολίτες να μην έχουν καμία άλλη επιλογή και καμία ελπίδα.
Στο τελικό στάδιο του μεγάλου πειράματος, της κατάργησης δηλαδή της Δημοκρατίας από το νεοφιλελευθερισμό και την ενωμένη Ευρώπη, η ελληνική αριστερά κατέρριψε το μύθο της σοσιαλιστικής ηθικότητας, της ειλικρίνειας, της εντιμότητας, της αξιοπρέπειας, καθώς επίσης του πατριωτισμού – τεκμηριώνοντας πως η άνοδος στην εξουσία, αλλάζει εντελώς τις πεποιθήσεις όλων των πολιτικών τάσεων, διαβρώνει και διαφθείρει.
Παρομοιάζεται κατά κάποιον τρόπο με το να αναλάμβανε την προεδρία των Η.Π.Α. ο νέγρος επαναστάτης και ακτιβιστής M.L. Kingκαταδικάζοντας στη συνέχεια όλους τους μαύρους αμερικανούς σε δούλους της λευκής «Άριας φυλής» στο διηνεκές – παρά το ότι τους είχε υποσχεθεί την ελευθερία, την ισότητα και το εκλογικό δικαίωμα τους.
Στα πλαίσια αυτά, το πλήγμα για την Ελλάδα και την Ευρώπη, ενδεχομένως για ολόκληρο τον πλανήτη, είναι ασφαλώς τεράστιο – αφού έχει αποδειχθεί πως οι χρηματαγορές είναι πλέον πανίσχυρες, έχοντας τη δύναμη να επιβάλλουν τη δικτατορία τους στις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες. Η δολοφονία της ελπίδας δε, την οποία η ίδια η κυβέρνηση είχε αναγάγει ως κυρίαρχο στοιχείο της προεκλογικής της εκστρατείας, αποτέλεσε ένα ακόμη στυγερό έγκλημα της – το οποίο ίσως δεν θα μείνει ατιμώρητο.
Το βασικότερο τώρα όπλο των αγορών, με τη βοήθεια του οποίου επιβάλλουν την θέληση τους στα κράτη, είναι οι κεντρικές τράπεζες – η ΕΚΤ στην περίπτωση της Ευρωζώνης, οι εκβιασμοί της οποίας εξανάγκασαν την ελληνική κυβέρνηση να υιοθετήσει την πολιτική της υποτέλειας και των υποκλίσεων, σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από όλες τις προηγούμενες.
.

Ο εκβιασμός της ΕΚΤ

Περαιτέρω οι παράνομες ενέργειες της ΕΚΤ, το σταμάτημα της παροχής ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες, το οποίο ακολουθήθηκε από το κλείσιμο τους, καθώς επίσης από τους ελέγχους κεφαλαίων, έχουν περιγραφεί σε κείμενο μας (ανάλυση) – ενώ έχει τεκμηριωθεί πως τα δάνεια εκτάκτου ανάγκης της (ELA), δεν αποτελούν υποχρεώσεις της κεντρικής τράπεζας της εκάστοτε χώρας, αφού τέτοιες δημιουργούνται μόνο μέσω της ανάληψης μετρητών από την ΕΚΤ ή εμβασμάτων στο εξωτερικό (πηγή).
Σε κάθε περίπτωση, το πάγωμα του ELA από την ΕΚΤ, αποτελεί από πολλές πλευρές παράβαση της συμφωνίας του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος – ενώ η κεντρική τράπεζα δεν έχει κανένα δικαίωμα να επεμβαίνει στις επενδυτικές αποφάσεις των εμπορικών τραπεζών.
Ειδικότερα, το Μάιο του 2015 οι ελληνικές τράπεζες είχαν περιουσιακά στοιχεία αξίας 390 δις €, διαθέτοντας δικά τους κεφάλαια και αποθεματικά (προβλέψεις) της τάξης των 70 δις € – ενώ οι υποχρεώσεις τους απέναντι στην Τράπεζα της Ελλάδας ανερχόταν στα 116 δις €, έναντι υψηλών ποιοτικών εγγυήσεων, καθώς επίσης προνομιακά σε σχέση με όλες τις άλλες υποχρεώσεις τους (προηγούταν των υπολοίπων).
Κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις, ο ισχυρισμός πως κινδύνευε η ελληνική κεντρική τράπεζα να υποστεί μεγάλες ζημίες, ήταν παράλογος – εκτός εάν κατέρρεε ξαφνικά ολόκληρη η Οικονομία, κάτι που ήταν τότε αδύνατο. Αργότερα ήταν βέβαια πιθανή μια τέτοια κατάρρευση, η οποία όμως θα ήταν το αποτέλεσμα του παγώματος των δανείων εκτάκτου ανάγκης, καθώς επίσης του κλεισίματος των τραπεζών – του αποτρόπαιου εγκλήματος της ΕΚΤ, με θύμα την Ελλάδα.
Το Δεκέμβριο τώρα του 2014 οι υποχρεώσεις των τραπεζών απέναντι στην Τράπεζα της Ελλάδας (ELA) ήταν 56 δις € – ενώ τα ομόλογα, καθώς επίσης τα βραχυπρόθεσμα χρέη του ελληνικού δημοσίου που κατείχαν, ήταν 23,5 δις €. Το ποσόν αυτό υποχώρησε στα 23 δις €, γεγονός που σημαίνει ότι, οι ελληνικές τράπεζες δεν χρηματοδοτούσαν τον κρατικό προϋπολογισμό, όπως κατηγορήθηκαν άδικα.
Πρόσφατα δε, οι τέσσερις μεγάλες ελληνικές τράπεζες υποβλήθηκαν σε ενδελεχή έλεγχο των Ισολογισμών τους εκ μέρους της ευρωπαϊκής εποπτικής Αρχής, καθώς επίσης σε ένα καινούργιο τεστ αντοχής, όπου διαπιστώθηκε πως απαιτούνται επί πλέον 9,2 δις € «διορθώσεις» – αφενός μεν λόγω των πιο αυστηρών κανόνων που έχουν υιοθετηθεί σε σχέση με το 2014, αφετέρου ένεκα της επιδείνωσης των δανείων τους εξαιτίας της κρίσης που εντάθηκε από τη συμπεριφορά της ΕΚΤ, επί πλέον στην ερασιτεχνική διαχείριση της κυβέρνησης.
Στα πλαίσια αυτά, μετά τις διορθώσεις, θεωρήθηκαν και οι τέσσερις τράπεζες φερέγγυες από την ευρωπαϊκή Αρχή – όπου όμως τα ίδια κεφάλαια των τριών από αυτές ευρίσκονταν κάτω από το ποσοστό του 9,5% των «σταθμισμένων στοιχείων ρίσκου» του ενεργητικού τους που απαιτήθηκε. Όσον αφορά το τεστ αντοχής, υπήρξε ένα βασικό σενάριο, καθώς επίσης ένα αυστηρότερο, όπως επίσης το 2014 – με το τελευταίο να υποθέτει ύφεση της ελληνικής οικονομίας κατά -3,3% το 2015, καθώς επίσης -3,9% το 2016!.

Η αγωγή εναντίον της ΕΚΤ

Περαιτέρω, με βάση το αυστηρό σενάριο, τα ίδια κεφάλαια της Εθνικής υπολείπονταν κατά 0,1 δις €, ενώ της Πειραιώς κατά 1,1 δις € – με τις άλλες δύο τράπεζες να μην έχουν κανένα πρόβλημα. Με στόχο όμως τα σταθμισμένα στοιχεία ρίσκου του ενεργητικού και των τεσσάρων τραπεζών να μην είναι κάτω του 9,5% στο βασικό σενάριο, καθώς επίσης 8% στο αυστηρότερο, απαιτήθηκε η αύξηση των κεφαλαίων τους συνολικά κατά 14,4 δις €.
Επομένως, δεν υπήρξε ποτέ κίνδυνος απώλειας της ρευστότητας εκτάκτου ανάγκης που τους παρείχε η ΕΚΤ, οπότε δεν ήταν μόνο παράνομο το σταμάτημα της αλλά, επίσης, μη αναγκαίο – απαράδεκτο. Εύλογα λοιπόν κατέθεσε αγωγή στο ευρωπαϊκό δικαστήριο η εταιρεία Alcimos που επενδύει στην Ελλάδα, τεκμηριώνοντας την σε γενικές γραμμές με αυτά που έχουμε αναφέρει στο άρθρο μας «Οι εκβιασμοί της ΕΚΤ».
Φυσικά η αγωγή κατατέθηκε εναντίον του παγώματος του ELA από την ΕΚΤ, ενώ όλα δείχνουν πως με διάφορους ύποπτους τρόπους προικίσθηκαν οι ελληνικές τράπεζες από τους φορολογουμένους Έλληνες, πριν παραδοθούν στους ξένους – χωρίς να αποκλείεται η συμμετοχή στο «μεγάλο παιχνίδι» (Colpo grosso) της Τράπεζας της Ελλάδος, αν και δεν θέλουμε να το  πιστέψουμε.
Σε κάθε περίπτωση πάντως ληστεύθηκαν οι μέτοχοι των τραπεζών, συμπεριλαμβανομένου του Δημοσίου, ενώ κανένας δεν ξέρει τι θα συμβεί με τις καταθέσεις – αφού τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών θα εκποιηθούν σε εξευτελιστικές τιμές στα ξένα κερδοσκοπικά κεφάλαια, οπότε θα αυξηθούν οι ζημίες τους.
Συνεχίζοντας, η αγωγή της Alcimos αποδεικνύει ότι, η συγκεκριμένη αντιπαράθεση δεν αφορά μόνο τη σχέση των ευρωπαϊκών Θεσμών με το ελληνικό κράτος και με την ελληνική κυβέρνηση. Αφορά επίσης τα άτομα και τις επιχειρήσεις, οι οποίες πλήττονται από τις αποφάσεις της ΕΚΤ – ειδικά επειδή η ΕΚΤ είναι συνυπεύθυνη, σύμφωνα με το καταστατικό της, για την απρόσκοπτη λειτουργία των συστημάτων πληρωμών της Ευρωζώνης.
Από την πλευρά της Alcimos, η ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα δεν σεβάσθηκε καθόλου τις υποχρεώσεις της αλλά, αντίθετα, χρησιμοποίησε την ισχύ της όσον αφορά τις εμπορικές τράπεζες, καθώς επίσης το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ευρωζώνης, για να εκβιάσει την ελληνική κυβέρνηση – ερχόμενη σε αντίθεση με το άρθρο 14, παράγραφο 4 του καταστατικού του ΕΣΚΤ και της ΕΚΤ.
Ολοκληρώνοντας, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αντιμετωπίζει παραδοσιακά τις κατηγορίες εναντίον των αποφάσεων των ευρωπαϊκών Θεσμών εξαιρετικά «περιοριστικά» – γεγονός που σημαίνει ότι, πιθανότατα δεν θα επιτρέψει την αγωγή της εταιρείας εναντίον της ΕΚΤ. Επομένως, μάλλον θα επισφραγίσει τη δολοφονία της Ελλάδας, μέσω της «υπεξαίρεσης» των τραπεζών της – με μεθόδους που θα ζήλευε ακόμη και η Μαφία.
Εκμεταλλευόμενη λοιπόν η Κομισιόν την ανεπάρκεια, την ανικανότητα ή απλά την άγνοια της ελληνικής κυβέρνησης, θα επικυρώσει το έγκλημα – ενώ δεν θέλουμε φυσικά να πιστέψουμε πως υπήρχε κάποια σκοπιμότητα, από οποιαδήποτε πλευρά των Ελλήνων που συμμετείχαν στην τραγωδία.
Εν τούτοις, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δεν είχε μέχρι στιγμής ασχοληθεί ποτέ με εκτελεστικές αποφάσεις, οι άμεσα αναγνωρίσιμες συνέπειες των οποίων είναι τόσο αποφασιστικές για άτομα και Θεσμούς που πλήττονται έμμεσα σε τέτοιο βαθμό – όπως με τον εκβιαστικό περιορισμό της ελεύθερης διακίνησης των κεφαλαίων (capital controls), στην περίπτωση της Ελλάδας.
Ως εκ τούτου, δεν πρόκειται να αποφύγει μακροπρόθεσμα την απασχόληση του με θέματα που αφορούν τη νομική προστασία κρατών, επιχειρήσεων και ατόμων απέναντι σε τέτοιες «έκνομες» αποφάσεις των ευρωπαϊκών Θεσμών – είτε αυτοί που πλήττονται επιχειρούν στην Ελλάδα, είτε στη Γερμανία, είτε οπουδήποτε αλλού.

2016, η μεγάλη σφαγή

Περαιτέρω, η λεηλασία της δημόσιας περιουσίας έχει ήδη ξεκινήσει από τις τράπεζες, έχοντας συνεχισθεί με τα κερδοφόρα 14 αεροδρόμια – τα οποία πωλήθηκαν σε κρατική γερμανική εταιρεία που, κατά την άποψη μας, δεν θα διαθέσει ούτε ένα Σεντ, εξοφλώντας τα σταδιακά από τα δικά τους κέρδη, από ευρωπαϊκές ενισχύσεις, καθώς επίσης από κυβερνητικές «επιδοτήσεις».
Άλλωστε δεν αγόρασε κανένα από τα ζημιογόνα, για ευνόητους λόγους – μία τακτική που θα συνεχιστεί με όσες επιχειρήσεις του δημοσίου δεν έχουν καλές προοπτικές κερδοφορίας, με αποτέλεσμα να μείνουν στο κράτος όλα τα «σκουπίδια» (άρα στους φορολογούμενους, οι οποίοι θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν φορολογικές και εισοδηματικές επιδρομές).
Η διαδικασία αυτή θα διευκολυνθεί από τους ίδιους τους Έλληνες Πολίτες, οι οποίοι ήδη κατηγορούν το δημόσιο για κακή διαχείριση – όχι άδικα, αφού πράγματι πολλά από τα αεροδρόμια είναι σε άθλια κατάσταση, αν και τα τελευταία πέντε χρόνια των μνημονίων οι δανειστές είχαν απαγορεύσει στο κράτος κάθε είδους δαπάνες.
Οι Έλληνες θα δουν επίσης θετικά την εκποίηση της ΔΕΗ, έχοντας υποφέρει στο παρελθόν από τον κακό συνδικαλισμό τηςτης ΕΥΔΑΠ, της ΕΥΑΘ, του ΟΛΠ κοκ. – οπότε δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να τις αγοράσουν οι ξένοι, έχοντας φροντίσει ήδη να καταρρεύσουν οι τιμές πώλησης τους και να απαξιωθούν εντελώς, με την πολιτική των μνημονίων .
Τα έσοδα θα οδηγηθούν βέβαια στο δημόσιο χρέος, το οποίο όμως θα συνεχίσει να αυξάνεται – όπως τεκμηριώθηκε από την ιδιωτικοποίηση των τραπεζών. Θα κατανοήσουν δε οι Έλληνες το λάθος τους, όταν έλθει ο λογαριασμός του ακριβότερου τέλους στα αεροδρόμια, της πτώσης του τουρισμού όταν θα οδηγείται σε χώρες που η Γερμανία έχει μεγαλύτερα συμφέροντα (Τουρκία, Ισπανία κλπ.), των λογαριασμών του ρεύματος, του νερού κοκ.
Συνεχίζοντας, οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί των επιχειρήσεων, καθώς επίσης των ακινήτων, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης κατοικίας, θα κλιμακωθούν σταδιακά από τους νέους ιδιοκτήτες των τραπεζών – σε συνεργασία με τις εξειδικευμένες εισπρακτικές εταιρείες, με τα κερδοσκοπικά κεφάλαια ουσιαστικά, τα οποία θα αγοράσουν όλα τα δάνεια που θα τα συμφέρουν σε τιμές ευκαιρίας (τα 100 € έως και 5 €).
Παράλληλα θα ψηφιστεί το ασφαλιστικό είτε από τη σημερινή κυβέρνηση, είτε από την επόμενη εάν ανατραπεί, ενώ θα απελευθερωθούν τα πάντα – από τα προστατευμένα επαγγέλματα, έως την εργατική νομοθεσία. Παραστατικά, η απελευθέρωση θα μοιάζει με το άνοιγμα των μαντριού που φυλάει τα πρόβατα, έτσι ώστε να μπορέσουν να μπουν οι λύκοι για να το καθαρίσουν – καταβροχθίζοντας τα πιο αδύναμα ή απείθαρχα από αυτά, με αποτέλεσμα να τρομοκρατηθούν τα υπόλοιπα, παύοντας να φέρνουν αντιρρήσεις σε όποιο βοσκό θα ορίζουν πλέον οι λύκοι.
Οι Έλληνες θα επιδοκιμάσουν επίσης τις εξαγορές των μεγάλων εγχωρίων επιχειρήσεων, ειδικά των ΜΜΕ, επειδή έχουν υποφέρει τα πάνδεινα στο παρελθόν από τη συμπεριφορά (διαφθορά, διαπλοκή, φοροδιαφυγή κοκ.) της Ολιγαρχίας – χωρίς να συνειδητοποιούν πως ενδεχομένως οι νέοι ιδιοκτήτες τους, οι ξένοι, ίσως δεν είναι καλύτεροι. Όσον αφορά κάποιους επιχειρηματίες που θα αποφύγουν τελικά τη λεηλασία τους, θα μετατραπούν σε άβουλα «εξαρτήματα» των πολυεθνικών – προφανώς με ορισμένες, ελάχιστες εξαιρέσεις.
Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται πως το 2016 θα ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου – ότι θα «εκκαθαριστεί» δηλαδή ολόκληρη η ελληνική οικονομία, μέσω της μεταβίβασης της υπερχρεωμένης ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας στους νέους ιδιοκτήτες της χώραςΕίναι δυστυχώς κάτι που θα έπρεπε να συμβεί, αφού δεν είναι σωστό να διαιωνίζονται τα προβλήματα, αλλά προφανώς όχι με αυτόν τον τρόπο – ο οποίος δεν διαφέρει καθόλου από μία μαζική εκτέλεση.
Υποθέτουμε δε πως θα συμβεί κάτι ανάλογο, με αυτό που διαπιστώθηκε στην Ανατολική Γερμανία – με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μετατραπούν σε φθηνούς σκλάβους της γερμανικής ή άλλης βιομηχανίας, τα εξοχικά τους να χρησιμεύσουν ως κατοικία των Ευρωπαίων συνταξιούχων, τα σπίτια τους να χαθούν, η ναυτιλία, ο τουρισμός και η γεωργία να περάσουν σε ξένα χέρια κοκ.
«Εύλογα» θα σκεφθούν κάποιοι, κυρίως αυτοί που τους έχουν αναγκάσει οι πολιτικοί να μισήσουν την πατρίδα τους – αφού αυτή είναι η μοίρα οποιουδήποτε δεν διαχειρίζεται συνετά τα περιουσιακά του στοιχεία, όσο πλούσιος και αν είναι. Άλλοι πάλι θα ισχυρισθούν πως «κακώς καθυστέρησε η σφαγή» – αφού, εάν είχε δρομολογηθεί το 2010, θα είχαν εξοικονομηθεί ενδεχομένως 1 τρις € (μόνο η ακίνητη περιουσία της μεσαίας τάξης μειώθηκε έκτοτε κατά 500 δις €).
Όπως και να είναι, στην όλη διαδικασία εκκαθάρισης θα συμμετέχουν επίσης ορισμένοι Έλληνες – είτε ως «προστάτες» των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, απέναντι στις εισπρακτικές εταιρείες, είτε ως συνεργάτες των επενδυτικών κεφαλαίων. Είτε έτσι, είτε αλλιώς, τα «υποκείμενα» αυτά θα προσπαθήσουν να κερδίσουν ότι μπορούν από το «πλιάτσικο» που θα ακολουθήσει – χωρίς κανέναν απολύτως ηθικό ενδοιασμό.
.

2017, η ανάπτυξη

Συνεχίζοντας, εάν δεν ανατραπεί η κυβέρνηση, εάν δεν αντιδράσουν οι Πολίτες, εάν δεν ακολουθήσει το αναμενόμενο κραχ, καθώς επίσης εάν δεν ξεσπάσει παγκόσμιος πόλεμος, έχουμε την εντύπωση πως η ανάπτυξη θα ξεκινήσει μέσα στο 2016 – γνωρίζοντας πως οι ξένοι «επενδυτές» περιμένουν την ψήφιση του ασφαλιστικού, καθώς επίσης των τελευταίων νόμων του τρίτου μνημονίου, για να τοποθετηθούν εν πρώτοις στις τράπεζες.
Φυσικά η μεσαία τάξη θα έχει ήδη καταστραφεί, ενώ δεν θα ωφεληθούν καθόλου οι Έλληνες, αφού δεν θα τους ανήκει πια η Ελλάδα – με εξαίρεση τη νέα ελίτ που θα δημιουργηθεί, η οποία θα διαμένει σε πράσινες, προστατευμένες από τον «όχλο» περιοχές κατά το παράδειγμα του Ιράκ ή της Βραζιλίας στο παρελθόν .
Η αιτία της ανάπτυξης θα είναι το ότι, όταν μεταφερθεί η δημόσια, καθώς επίσης η ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων στους ξένους, παράλληλα με τη μείωση των αμοιβών των εργαζομένων σε επίπεδα Πορτογαλίας, δεν θα υπάρχει πλέον κανένας λόγος να μη διενεργούνται επενδύσεις – ενώ για τις εξαγορές θα εισρεύσουν κεφάλαια από το εξωτερικό, τα οποία φυσικά δεν θα θέλουν να τα χάσουν οι «επενδυτές», με αποτέλεσμα να αποκτήσει η χώρα πλεονασματικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, καθώς επίσης θετικούς οικονομικούς δείκτες.
Στη συνέχεια, οι νέοι ιδιοκτήτες της Ελλάδας θα απαιτήσουν τη μείωση του δημοσίου χρέους της ή, τουλάχιστον,την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του – για το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί για να αποδώσουν οι επενδύσεις τους. Έτσι θα επιβαρύνουν πανέξυπνα τους υπόλοιπους Ευρωπαίους Πολίτες με το κόστος της επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας, εν αγνοία τους φυσικά – αφού αυτοί έχουν ουσιαστικά αναλάβει τα χρέη της Ελλάδας, κάποτε για να διασωθούν οι γερμανικές και οι γαλλικές τράπεζες.
Οι νέοι ιδιοκτήτες της Ελλάδας θα απαιτήσουν επί πλέον καλύτερους φορολογικούς συντελεστές, όσον αφορά τις επιχειρήσεις, σταθερό πλαίσιο, ευνοϊκότερη νομοθεσία κοκ. – οπότε θα αυξηθούν οι επενδύσεις, με αποτέλεσμα να ισχυροποιηθεί ο ρυθμός ανάπτυξης, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας (με μισθούς πείνας φυσικά και με μηδενικές συντάξεις), να κλιμακωθεί η κατανάλωση, να ενισχυθούν τα έσοδα του δημοσίου που θα έχει ήδη εξαϋλωθεί όσον αφορά τον αριθμό των υπαλλήλων, καθώς επίσης τα περιουσιακά του στοιχεία κλπ.
Τέλος, εάν συνεχίσουν τα μεταναστευτικά κύματα, η Ελλάδα θα μετατραπεί σε μια πολυπολιτισμική περιοχή, στην οποία δεν θα έχει καμία θέση η Δημοκρατία – κρίνοντας από το ότι ήδη «αποικείται» από ξένους πληθυσμούς σε μεγάλη έκταση, ενώ δρομολογούνται μεγάλες αλλαγές στο Αιγαίο και στη Θράκη..

Επίλογος

Έχουμε αναφέρει πολλές φορές ότι, τα κράτη δεν χρεοκοπούν. Αυτοί που χρεοκοπούν είναι οι Πολίτες τους, ειδικά εάν δεν επιλέξουν έγκαιρα τη στάση πληρωμών – κάτι που δυστυχώς συνέβη στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να έχουν κλείσει σταδιακά οι δανειστές της όλες τις εξόδους κινδύνου, με αφετηρία το PSI, καθώς επίσης με τέρμα τον πρόσφατο, στυγερό εκβιασμό της ΕΚΤ.
Η τελευταία ελπίδα της πατρίδας μας να τα καταφέρει, με τις μικρότερες δυνατές απώλειες για τους κατοίκους της, ήταν στα τέλη του 2014 – όπου δυστυχώς εκβιάστηκαν οι εκλογές από ένα κόμμα που, ακούσια ή εκούσια,παραπλάνησε τους Έλληνες οδηγώντας τους σε μία παγίδα, ανάλογη με αυτήν που οδηγήθηκε ο Λεωνίδας από τον Εφιάλτη, έχοντας τότε απέναντι του τους πανίσχυρους Πέρσες.
Φυσικά μπορεί να κάνουμε λάθος, ενώ όλα είναι ανατρέψιμα στη ζωή – πάντοτε υπάρχει ελπίδα. Εν τούτοις, όταν μία χώρα έχει αλωθεί, ειδικά εκ των έσω, με την έννοια πως οι Πολίτες της έχουν απογοητευθεί τόσο από τις πολιτικές τους ηγεσίες, όσο και από την εγχώρια ελίτ, τότε δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες να συνεχίσει να είναι εθνικά κυρίαρχη, ελεύθερη και ανεξάρτητη. Έχοντας προδοθεί δε επί πλέον από την Ευρώπη, η οποία δυστυχώς εξελίσσεται σε κάτι πάρα πολύ άσχημο, εφιαλτικό, οι ελπίδες είναι ακόμη λιγότερες – αν και δεν πρέπει ποτέ κανείς να χάνει το θάρρος του.
.
Black-Strip
Vassilis Viliardos
Ο κ. Βασίλης Βιλιάρδος είναι ένας σύγχρονος οικονομολόγος, πτυχιούχος της ΑΣΟΕΕ Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου – όπου και δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά για αρκετά χρόνια, με ιδιόκτητες επιχειρήσεις σε όλες τις πόλεις της Γερμανίας. Έχει  εκδώσει τρία βιβλία αναφορικά με την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, ενώ έχει δημοσιεύσει πάνω από 2.500 αναλύσεις σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, με κέντρο βάρους την εθνική και διεθνή μακροοικονομία, καθώς επίσης το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Analyst.gr

Η Ρωσία και η στρατηγική των προτεκτοράτων

20-3-2016


Η στρατηγική των προτεκτοράτων και ο καθεστωτικός φαταλισμός 
 
Η Αμερικανική αυτοκρατορία και τα ισχυρά ιμπεριαλιστικά κράτη της Ευρώπης προωθούσαν ως στρατηγικό στόχο το διαμελισμό των Βαλκανίων και της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και τη δημιουργία προτεκτοράτων.


Οι αντιφάσεις αυτής της στρατηγικής δεν επέφεραν τα αναμενόμενα: Τη Ρωσία δεν την γονάτισαν. Αντίθετα την ισχυροποίησαν. 

Τώρα επιτείνονται τα «βραχυκυκλώματα» αυτής της στρατηγικής των προτεκτοράτων και βαθαίνουν τα αδιέξοδα. 

Η ισχυροποίηση της Ρωσίας πιέζει την αυτοκρατορία και την οδηγεί σε αντιφατικά αδιέξοδα, εφιαλτικά για τους λαούς των Βαλκανίων. Έτσι από τη μια αγωνίζεται με νύχια και με δόντια να σώσει τα υπάρχοντα προτεκτοράτα της (Σκόπια κ.α.) και από την άλλη προωθεί την εγκαθίδρυση καινούργιων προτεκτοράτων: Ανεξαρτησία του Κοσσόβου.

Αυτός ο φαύλος κύκλος της αυτοκρατορικής στρατηγικής των προτεκτοράτων αποτελεί σήμερα την εφιαλτική απειλή για τα έθνη-κράτη και τους λαούς. Το Κόσσοβο πυροδοτεί μια περαιτέρω κλιμάκωση αυτού του ιμπεριαλιστικού ολέθρου που οδηγεί σε νέες αιματοχυσίες και σε γενικευμένες απειλές πολεμικών πυρπολήσεων των λαών. 

Η στρατηγική των προτεκτοράτων είναι σύμφυτη με την ιμπεριαλιστική λογική της αυτοκρατορικής Νέα Τάξης. Η βαθιά κρίση του αυτοκρατορικού ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ και ο εντεινόμενος ανταγωνισμός με τη νέα γιγάντωση της Ρωσίας οξύνει τις αντιφάσεις του παγκόσμιου ιμπεριαλισμού, συνακόλουθα προσδίδει πυρετικούς ρυθμούς στην στρατηγική των προτεκτοράτων. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει άμεσα αυτούς τους κινδύνους. Ακόμα και η Τουρκία βρίσκεται στο «στόχαστρο» αυτής της στρατηγικής. 

Η πρώτη, συνεπώς, «ζώνη» άμυνας κάθε χώρας, το στρατηγικό αίτημα κάθε έθνους-κράτους είναι η κατηγορηματική απόρριψη αυτής της αυτοκρατορικής στρατηγικής. 

Όποια χώρα στα Βαλκάνια και στον ευρύτερο χώρο αποδέχεται αυτή τη νεοταξική στρατηγική των προτεκτοράτων, δηλαδή την αλλαγή συνόρων, δεν τη νομιμοποιεί απλώς, αλλά υπογράφει και τη θανατική καταδίκη της. Ανοίγει η ίδια το δρόμο για την κατάτμηση και των δικών της συνόρων...


Βαλκάνια: στην κόψη του ξυραφιού 

Η αποδόμηση των Βαλκανίων και η αλλαγή συνόρων ήταν ο πρώτος στόχος του διεθνούς ιμπεριαλισμού. Ένας στρατηγικός στόχος που υπαγορευόταν από την ιμπεριαλιστική αναγκαιότητα «περίφραξης» και ασφυκτικής πίεσης των χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Ο πλήρης έλεγχος των Βαλκανίων, μέσω της δημιουργίας νέων κρατών προτεκτοράτων, αποτελούσε για την καπιταλιστική Δύση και ιδιαίτερα για τον αυτοκρατορικό ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ, το «όχημα» επέλασης, διείσδυσης και «κατοχής» των πρώην Σοβιετικών χωρών. 

Οι βραχύχρονοι στόχοι επέτυχαν, αλλά οι μακρόπνοοι απέτυχαν. Η Ρωσία δεν διαλύθηκε, όπως προσδοκούσαν. Αντίθετα, αναζωογονήθηκε από την τέφρα της και τα αδιέξοδα της βαθιάς, δομικής καπιταλιστικής κρίσης την ισχυροποίησαν ξανά. Και το χειρότερο για τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό είναι ότι με πανίσχυρο «όπλο» την ενέργεια, η Ρωσία κατακτάει ξανά το χαμένο έδαφος στα Βαλκάνια και μέσω αυτών διεισδύει ταχύτατα στην Ευρώπη, υποσχόμενη τεράστια κέρδη σε μεγάλες μερίδες του ευρωπαϊκού κεφαλαίου που ασφυκτιούν μέσα στις τανάλιες της παγκόσμιας ιμπεριαλιστικής κρίσης. 

Η κατάσταση αυτή δεν οξύνει μόνο τις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις (Ευρώπης-Αμερικής), αλλά προκαλεί και μια νέα οξύτατη συγκρουσιακή κατάσταση Αμερικής-Ρωσίας: Έναν νέο ψυχρό πόλεμο. 
Αυτός ο νέος ψυχρός πόλεμος τοποθετεί τα Βαλκάνια στην κόψη του ξυραφιού. Η αμερικάνικη ιμπεριαλιστική αυτοκρατορία απειλείται με κατάρρευση και επιδιώκει πάση θυσία τον ολοκληρωτικό έλεγχο των Βαλκανίων: 

Την ενίσχυση και επέκταση των στρατιωτικοποιημένων προτεκτοράτων της. Θέλει να επιβάλλει, μέσω αυτών των προτεκτοράτων, την αυτοκρατορική της τάξη. Η «τάξη», όμως, αυτή της Νέας Τάξης χτίζεται στην άμμο. Οι λαοί αρχίζουν να αφυπνίζονται, να οργίζονται και να αντιδρούν. Η ενίσχυση της Ρωσίας αλλάζει τα δεδομένα πάνω στη διεθνή σκακιέρα. Οι αλυσιδωτές, επίσης, παρενέργειες που προκαλούνται από την προώθηση αυτής της στρατηγικής των προτεκτοράτων (Κόσσοβο) απειλούν όλα τα ιστορικά έθνη-κράτη και όλους τους λαούς της ευρύτερης περιοχής: Την Ελλάδα και την Τουρκία. 


Τίποτε πλέον δεν μπορεί να είναι σίγουρο για την Αμερική και ανά πάσα στιγμή μπορεί να ανοίξει ο Ασκός του Αιόλου με απρόβλεπτες διαστάσεις. 

Βρισκόμαστε στην κόψη του ξυραφιού. Η μόνη πολιτική που μπορεί να οδηγήσει σε άμεση ήττα τον πλανητικό ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ είναι η αποφασιστική απόρριψη της αμερικανικής πολιτικής και η κατηγορηματική ΑΡΝΗΣΗ να αποδεχτούν οι λαοί την αλλαγή συνόρων:Καμία αποδοχή των κατασκευασμένων ΝΑΤΟϊκών προτεκτοράτων και καμία νομιμοποίησή τους. 

Κάθε συναλλαγή και ιδιαίτερα στη βάση ΝΑΤΟϊκών προτάσεων τα νομιμοποιεί. Και τέτοιου είδους συναλλαγές αγγίζουν τα όρια της ιστορικής προδοσίας όταν μπαίνουν σε διαπραγμάτευση τα ιστορικά, αγωνιστικά σου κεκτημένα και το όνομά σου!!! 

Ο φαταλισμός των υποτακτικών 

Σε άλλα κείμενα του τεύχους αυτού αναλύονται συγκεκριμένα τα ζητήματα τα σχετικά με το όνομα των Σκοπίων και την ανεξαρτησία του Κοσσόβου. 

Εδώ τίθενται μεθοδολογικά. Δηλαδή όχι σαν ανεξάρτητα «εξαρτήματα» μιας ολότητας, αλλά σαν συνθετικά μέρη της ολότητας. Ο πλανητικός ιμπεριαλισμός και η στρατηγική των προτεκτοράτων αποτελούν ολότητα: Η ολότητα της νεοταξικής πολιτικής. 

Δεν μπορούμε συνεπώς να αποσπάμε ένα «τεμάχιο», τα Σκόπια, να το απομονώνουμε από τη γενική ιμπεριαλιστική πολιτική και να το εξετάζουμε ξεχωριστά, έξω από το όλον. Η αναζήτηση μιας ορθής τακτικής είναι υποταγμένη στο στρατηγικό ζήτημα. Η τακτική υλοποιεί (δηλαδή προσαρμόζει πρακτικά) τη στρατηγική και δεν έρχεται σε αντίθεση με αυτή. 

Αυτά τα επισημαίνω γιατί κάποιες δυνάμεις της αριστεράς αποκόβουν μηχανικά τη στρατηγική από την τακτική. Ενώ είναι αντίθετες (έτσι λένε) στη στρατηγική των ΝΑΤΟΪκών προτεκτοράτων, αντίθετες στην αλλαγή συνόρων, υποκύπτουν και αποδέχονται τη συναλλαγή με τα Σκόπια και μια ονομασία που θα περιέχει «γεωγραφικά» τον όρο «Μακεδονία»!!! 

Έτσι στην καθεστωτική «ομοφωνία» και «ομοψυχία» σχετικά με την αποδοχή του ονόματος «Μακεδονία» (με το σόφισμα του γεωγραφικού προσδιορισμού) προστίθενται κι αυτές. 

Το να καταγγέλλεις από τη μια τη ΝΑΤΟϊκή στρατηγική των προτεκτοράτων και την αναδιάταξη των συνόρων και από την άλλη να διαπραγματεύεσαι με τα προτεκτοράτα και με τον πατρόνα τους, το ΝΑΤΟ, για όνομα «κοινής αποδοχής», αυτό αποτελεί μνημείο οπορτουνισμού. Είναι τέτοια οπορτουνιστική αθλιότητα που δείχνει ότι απλώς δημαγωγείς αντί-ιμπεριαλιστικά, ή εμπορεύεσαι τα ΑΝΤΙΝΑΤΟϊκά και αντινεοταξικά αισθήματα του ελληνικού λαού. 


Μια τέτοια θέση δεν αποτελεί μόνο πολιτικάντικο καιροσκοπισμό. Αποτελεί και μια θέση θλιβερής, μοιρολατρικής υποταγής στο κατεστημένο. Μια θέση που δεν πιστεύει στις λαϊκές δυνάμεις και σέρνεται, διαπραγματευτικά, πίσω από τις κατεστημένες πολιτικές δυνάμεις. 

Έτσι, βλέπουμε κάποιες πατριωτικές «αριστερές» δυνάμεις, να κατασκευάζουν φαταλιστικούς μύθους για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα: την πολιτική τους γονυκλισία και υποταγή. 

Μας μιλάνε για απομόνωση, για κινδύνους της μεγάλης Αλβανίας, για τον κίνδυνο του τούρκικου επεκτατισμού κ.λπ. 

Αγνοούν ή θέλουν να αγνοούν τα διδάγματα της ιστορίας. Η ιστορική θεωρία και εμπειρία δείχνουν ότι είναι οι υποχωρήσεις που αυξάνουν τους κινδύνους. Οι κίνδυνοι, όταν αποδέχεσαι τη διπλωματία και την πράξη των δυναστών, όχι μόνο δεν μειώνονται, αλλά μεγιστοποιούνται. 

Όταν αποδέχεσαι την ιμπεριαλιστική απάτη της «αυτοδιάθεσης των εθνοτήτων» και υποκύπτεις στα στρατηγικά σχέδια της Νέας Τάξης, ουσιαστικά υπογράφεις την καταδίκη σου, αφού αντιμετωπίζεις και στο χώρο σου τον κίνδυνο «αυτοδιάθεσης μειονοτήτων», υπαρκτών ή κατασκευασμένων... 

Η φαταλιστική αυτή λογική, επειδή κινείται εντός του κατεστημένου διπλωματικού πλαισίου, δεν μπορεί να διακρίνει τη δυναμική που αναπτύσσεται στους λαούς των Βαλκανίων. Μια δυναμική που υπονομεύει αποφασιστικά την κυριαρχία της Δύσης. 

Σε αυτό συμβάλλει καθοριστικά και η αλλαγή των διεθνών συσχετισμών με την ενδυνάμωση και τη διείσδυση της Ρωσίας στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη. 

Τέλος,
 αντιμετωπίζει και η Τουρκία μεγάλους κινδύνους από τη Νεοταξική «διαλεκτική» της αλλαγής συνόρων και είναι περιπλεγμένη μέσα σε ένα δίκτυο εκρηκτικών και αξεδιάλυτων αντιφάσεων. 
Οι περιοχές των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής κοχλάζουν και δεν μπορεί η πλανητική αυτοκρατορία να επιβάλει την «τάξη» της. Εκτός κι αν αποδεχτούμε μοιρολατρικά την αιματοβαμμένη «τάξη» της... 
Ο μύθος της αυτοδιάθεσης 

Το νεοταξικό ιδεολόγημα για την κατασκευή των προτεκτοράτων είναι η «αυτοδιάθεση των εθνών». Η επαναστατική αυτή θέση των εθνικό-απελευθερωτικών κινημάτων αποτελεί σήμερα το όχημα της ιμπεριαλιστικής στρατηγικής των προτεκτοράτων. 

Η Αριστεροί παπαγαλίζοντας μια παλιά σωστή θέση, η οποία, όμως, σήμερα είναι μύθος και νεοταξικό ιδεολόγημα, προσδένονται στο άρμα του υπερεθνικού ιμπεριαλισμού και αποτελούν την ιδεολογική εμπροσθοφυλακή του, με το αζημίωτο φυσικά: Γεμίσαμε επιδοτούμενες «αριστερές» κινήσεις που αγωνίζονται για την «αυτοδιάθεση» των εθνοτήτων και μειονοτήτων, συμβάλλοντας τα μέγιστα στον τεμαχισμό των ιστορικών εθνικών κρατών. 

Ο μαρξισμός, όμως, δεν είναι δόγμα, πόσω μάλλον παπαγαλία λεκτικών σχημάτων. Η απαίτηση της μαρξιστικής θεωρίας είναι απόλυτη και σαφής: 

Οποιοδήποτε κοινωνικό πρόβλημα εξετάζεται αφού πρώτα τοποθετηθεί μέσα σε ορισμένα ιστορικά πλαίσια, στα πλαίσια της ιστορικής εποχής. Ύστερα λαμβάνονται υπόψη οι συγκεκριμένες ιδιομορφίες. 

Το αίτημα για «αυτοδιάθεση», συνακόλουθα η δημιουργία εθνών κρατών είναι ιστορικά προσδιορισμένο και ανταποκρίνεται στην ανάγκη των εμπορευματικών καπιταλιστικών σχέσεων που θέλουν να απελευθερωθούν από τα μεσαιωνικά, φεουδαρχικά ή προκεφαλαιοκρατικά δεσμά. 

Το εθνικό κράτος, σύμφωνα με τους θεωρητικούς του μαρξισμού, είναι η μορφή του κράτους που ανταποκρίνεται στην ανάγκη εδραίωσης, επιβολής και ανάπτυξης του καπιταλισμού κόντρα στις φεουδαρχικές ή προκεφαλαιοκρατικές «συνθήκες». 

Ο Λένιν στο κείμενό του «σχετικά με το δικαίωμα των εθνών για αυτοδιάθεση» (αλλά και σε πολλά άλλα κείμενά του) αναπτύσσει διεξοδικά το ζήτημα. Επισημαίνει ιδιαίτερα τα ακόλουθα: 

α). Το ιστορικό πλαίσιο των εθνικών κινημάτων: «Η εποχή της οριστικής νίκης του καπιταλισμού ενάντια στο φεουδαρχισμό ήταν συνδεδεμένη με εθνικά κινήματα». 

β). Την οικονομική βάση των εθνικών κινημάτων, συνακόλουθα του έθνους κράτους. Αυτή η βάση είναι οι εθνικές αστικές δυνάμεις της εμπορευματικής παραγωγής που αγωνίζονται να απελευθερωθούν από τη στενή φεουδαρχική αγορά και να αναπτύξουν την ανοικτή και ελεύθερη καπιταλιστική αγορά. 

Το αίτημα, συνεπώς για «αυτοδιάθεση», συνακόλουθα τη δημιουργία εθνών-κρατών προϋποθέτει δύο βασικούς συντελεστές: Φεουδαρχικές ή μισοφεουδαρχικές σχέσεις, δηλαδή προκαπιταλιστικές και την ύπαρξη εθνικής αστικής τάξης!!! 

Υφίστανται σήμερα στα Βαλκάνια αυτοί οι οικονομικοί και κοινωνικοί όροι; 

Σήμερα ζούμε την εποχή των υπερεθνικών μονοπωλίων, μια ιστορική εποχή που χαρακτηρίζεται από την κατάτμηση και την άλωση των εθνών κρατών. Τα νέα κράτη που δημιουργούνται δεν έχουν καμία εθνική οικονομική υπόσταση, είναι κράτη χωρίς εθνική αστική τάξη. Είναι στρατιωτικά μαφιόζικα προτεκτοράτα των πολυεθνικών, εκτελεστικά όργανα του πλανητικού ιμπεριαλισμού. Αυτές οι κρατικές κατασκευές οδηγούν τα πράγματα προς τα πίσω, σε ένα νέο Μεσαίωνα. Διαλύουν τους λαούς και καθιστούν τον αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση ακόμα πιο δύσκολο. 

Μέσα σε αυτή την αυτοκρατορική ιμπεριαλιστική εποχή της Νέας Τάξης το αίτημα για «αυτοδιάθεση των εθνοτήτων» δεν είναι απλώς μια χίμαιρα, αλλά στρώνει το έδαφος στην πλανητική ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα...

ΡΕΣΑΛΤΟ - Περιοδικό Πολιτικής και Πολιτισμικής Παρέμβασης

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΡΙΧΝΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ...

Κυριακή, 20 Μαρτίου 2016



ΜΕ ΤΗΝ ΔΩΣΙΛΟΓΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΑ ΜΟΝΟΨΗΦΙΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥ



ΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΛΕΒΕΝΤΗΣ-ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΓΓΙΖΕΤΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ...

Δημοσκόπηση της ALCO για το ''Πρώτο θέμα'' καταγράφει την κατρακύλα της δωσίλογης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία φτάνει σε πολύ χαμηλά ποσοστά αποδοχής, της τάξης του 17,3% για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει προφανώς απογοητεύσει τις προσδοκίες των πολιτών και βρίσκεται πλέον σχεδόν 4 μονάδες πίσω από την ΝΔ.

Ο Καμμένος και μαζί του ο Λεβέντης εξαερώνονται και το Ποτάμι του Θεοδωράκη αποστραγγίζεται

 Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ, με ποσοστό 21,1%, διευρύνει τη διαφορά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται στο 17,3%. Στο 6,1% τρίτη η Χρυσή Αυγή, ενώ το ΚΚΕ βρίσκεται στο 5%. 

Ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με 3,6%, η Ένωση Κεντρών με 2,6%, οι ΑΝΕΛ και η Λαϊκή Ενότητα με 2,2% και το Ποτάμι με 1,8% 

Μέχρι σήμερα κανένα κυβερνητικό σχήμα επί μνημονιακής εποχής δεν κατέγραψε τόσο χαμηλό ποσοστό στην πρόθεση ψήφου. Προκύπτουν όμως και άλλα ενδιαφέροντα ευρήματα. 

Στο ερώτημα εάν οι πολίτες θα επιθυμούσαν τον σχηματισμό άλλης κυβέρνησης από τη σημερινή Βουλή καταγράφεται μια καταφατική απάντηση από το 38% των πολιτών ενώ στο 21% ανέρχεται το ποσοστό εκείνων που προτιμούν τις εκλογές και στο 22% όσοι θεωρούν προτιμητέα επιλογή να συνεχίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Συνεπώς η δωσίλογη κυβέρνηση δεν απολαμβάνει σε καμμία περίπτωση πλέον την αποδοχή που είχε στο παρελθόν και σίγουρα σε αυτό έπαιξε ρόλο η ανησυχία των πολιτών για το προσφυγικό και τα νέα βαρύτατα μνημονιακά μέτρα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το 72% των πολιτών εκτιμούν ότι η κατάσταση στη χώρα θα επιδεινωθεί το επόμενο εξάμηνο δηλαδή θεωρούν το αυτονόητο αφού οι τοκογλύφοι "δανειστές" ζητούν πάλι νέους φόρους και παράλληλα έχουν εγκλωβιστεί στην χώρα 45.000 πρόσφυγες, μετανάστες και λαθρομετανάστες, από τους οποίους ελάχιστοι έχουν προέλευση από την Συρία, ενώ οι περισσότεροι είναι από το Ιράκ, Πακιστάν Αφγανιστάν  και εν γένει χώρες της Β.Αφρικής.


 Το σημαντικότερο είναι η αναγωγή των ποσοστών επί των προτιθεμένων να ψηφίσουν δηλαδή ένα ποσοστό 38% δηλαδή περίπου όσοι είναι αυτοί που επιθυμούν να αλλάξει η κυβέρνηση.
Άλλωστε είναι σίγουρο ότι το 62% του λαού που ψήφισε ΟΧΙ είναι αηδιασμένο από όλους και δεν θα πάει καν να ψηφίσει...

 Έτσι έχουμε επί του Ελληνικού λαού:

ΝΔ 8,18% 

ΣΥΡΙΖΑ 6,57%

Χ,Α. 2,31%

ΚΚΕ 1,9% 

ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 1,36%

Ε.Κ. 0,98%

ΑΝΕΛ 0,83%

ΛΑΕ 0,83%

ΠΟΤΑΜΙ 0,68%

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ!

ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΡΧΥΤΕΡΑ

Τσίπρας: Συμβόλαιο Πουστιάς

γράφτηκε στον Τοιχο  -  0 Comments


20-3-2016


Μία αναμνηστική φωτογραφία με τους Ευρωσοσιαλιστές ηγέτες καθάρισε και το τελευταίο στίγμα που ίσως να μαρτυρούσε αριστερή διάθεση σε αυτό το πράγμα που λέγεται πρωθυπουργός. Η επιλογή του από τους Ευρωπαίους εργοδότες του είχε καλύτερα αποτελέσματα από αυτά που περίμεναν. Ο Αλέξης Πασόκος καθάρισε τους πιο δύσκολους λεκέδες σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ακόμα οι Έλληνες θεωρούν ακίνδυνη αυτή την γλυκιά φατσούλα. 
Γενικώς, τα καθάρισε όλα. Μέσα σε ένα χρόνο κατάφερε: 
Να κάνει την Ελπίδα και την Αξιοπρέπεια ταυτόσημες του προσώπου του σκοτώνοντας οποιαδήποτε ελπίδα για αξιοπρέπεια είχε ο Έλληνας για να βγει από την επιβαλλόμενηχρεοκοπημένη κατάντια του.  
Να ολοκληρώσει το σχέδιο εξαφάνισης της μεσαίας τάξης στην χώρα δημιουργώντας σταθερά την ελίτ και την φτωχή τάξη των "αναξιοπαθούντων".
Την πώληση των πιο δυνατών περιουσιακών σημείων της Ελλάδας με αεροδρόμια και λιμάνια στην κορυφή της λίστας.
Να κάνει υποχείριο όλων των κρατών της Ε.Ε  την Ελλάδα μέσα από τον δανεισμό από τον κοινό ευρωπαϊκό ταμείο (ESM) υπογράφοντας με αυτό τον τρόπο την αιώνια καταδίκη της χώρας ως υποχείριο της Ε.Ε.
Να βάλει τον ΟΟΣΑ και την Παγκόσμια Τράπεζα στην χώρα ως "εργαλεία" για την ανάπτυξη.
Να δημιουργήσει Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων υπό την διοίκηση της Γερμανίας. 
Να κάνει ανεξάρτητο από το δημοκρατικό κοινοβούλιο Γραφείο Εσόδων υπό τον έλεγχο των δανειστών.
Να μετατρέψει τους δανειστές σε Θεσμούς βάζοντας και το Ευρωκοινοβούλιο ως τον πέμπτο επιτηρητή ανοίγοντας έτσι την πόρτα για τον μηδενισμό  της ισχύος του εθνικού κοινοβουλίου. 
Να κάνει κράτος εν κράτη τις τράπεζες και να βγάλει το  ελληνικό κράτος από το δικαίωμα ελέγχου πάνω σε αυτές.
Να σηκώσει φράκτες στα σύνορα της Ελλάδας με την καραμέλα "εμείς δεν πνίγουμε ανθρώπους" πετώντας το μπαλάκι ότι οι άλλοι έκλεισαν τα σύνορα διότι είναι εθνικιστές-φασίστες.
Να κάνει ένα Νταχάου προσφύγων την ίδια την χώρα παίρνοντας επιδοτήσεις από την Ε.Ε.
Να παγιώσει την άποψη ότι επιχείρηση που δεν παίρνει δάνειο από τράπεζα δεν πρέπει να υφίσταται. 
Να κάνει την σύνταξη επίδομα με το όνομα "εθνική". 
Να κάνει δεδομένο ότι επίδομα φτωχού, κοινωνικές κατοικίες, απασχόληση 5μηνων και ανάπτυξη με ματωμένα δανεικά από την Ε.Ε θα είναι η πραγματικότητα του μέλλοντος. 
Να βάλει funds που θα αγοράσουν όλα τα δάνεια, είτε εξυπηρετούμενα είτε μη, αποδεχόμενος με αυτή την κίνηση ότι η περιουσία του καθενός είναι προϊόν προς πώληση και όχι ιδιοκτησία.
Να παραδώσει στην Τουρκία το μισό Αιγαίο με ενδιάμεσο το ΝΑΤΟ.
Να μετατρέψει το ΝΑΤΟ από σφαγέα σε ειρηνοποιό οργανισμό πασπαλίζοντάς το με την ροζ ζάχαρη του αριστερού και του ανθρωπιστή που σώζει πρόσφυγες. 
Να ανοίξει τις συζητήσεις ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε με αφορμή το προσφυγικό που αυτός "ανθρωπιστικά δεν μπορούσε να διαχειριστεί αλλιώς". Κανένας άλλος πολιτικός δεν θα τα κατάφερνε την ώρα που η Τουρκία έχει ανοίξει πόλεμο με Σύριους, Κούρδους και όλους τους αριστερούς πολίτες  και πολιτικούς της γειτονικής χώρας να συνάψει ελληνοτουρκικό συμβόλαιο συνεργασίας.
Να κάνει την Μέρκελ ως την πιο ανθρωπίστρια Ευρωπαία πολιτικό που πέρασε από την δημιουργία της Ε.Ε. κλείνοντας δια παντός το κεφάλαιο ότι η Γερμανία κατέστρεψε την Ελλάδα και τους Έλληνες με την σκληρή πολιτική λιτότητας που ακόμα συνεχίζεται ανελέητα. 
Να εξαφανίσει τους αγώνες Ελλήνων και τον ελληνικό πολιτισμό λέγοντας ότι όλα ξεκίνησαν από τον "διαφωτισμό της Ευρώπης" και τις "αξίες της Ε.Ε" καίγοντας με ισχυρότερες ναπάλμ τις Ιδέες από αυτές που έπεσαν στον Γράμμο και στο Βίτσι.  
Να καθαρίσει την ακροδεξιά πτέρυγα της Δεξιάς κάνοντας μαζί της συγκυβέρνηση. 
Να τελειώσει την ιδέα της ευρωπαϊκής αριστεράς προδίδοντας όλους αυτούς που πίστευαν ότι η Ευρώπη μπορεί να αλλάξει δείχνοντας για μία φορά το ανθρώπινο πρόσωπό της.  
Να μηδενίσει την ισχύ των εθνικών δημοψηφισμάτων όταν αυτά ερχόταν σε σύγκρουση με την Ε. Ε κάνοντας σαφές σε όλους ότι κανένας λαός και κανένα δίκαιο δεν είναι πάνω από τα οικονομικά συμφέροντα της Ε.Ε.
Θα είναι αυτός που θα δημιουργήσει στην Ελλάδα το κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών απέναντι στο κόμμα των Ευρωπαίων Χριστιανοδημοκρατών εξαφανίζοντας μαγικά την αριστερά από την ελληνική ιστορία.
Τέλος, κατάφερε μέσα σε ένα χρόνο αγώνες 90 χρόνων αριστερών να τούς κάνει να φαίνονται ως γελοιότητα και ως μία ουτοπία που θα κατέστρεφε τον ολοκληρωτισμό της Ε.Ε και της κοινής νομισματικής ένωσης. Κατούρησε με μεγάλη περηφάνια πάνω στα κινήματα Ελλήνων, Ισπανών, Ιταλών και όπου το αριστερό κίνημα ήταν επικίνδυνο για την ναζιστική λαοπλάνα πολιτική της Ε.Ε.
Στην Σύνοδο των Βρυξελλών, που λαμβάνει χώρα, δεν είναι το προσφυγικό που "καίει", αλλά η παράδοση του τελευταίου ίχνους αξιοπρέπειας και ελπίδας που μπορεί να είχαν τόσο οι Έλληνες όσο και οι υπόλοιποι καταπιεσμένοι λαοί της Ευρώπης από τον άκρατο φιλελευθερισμό και φεντεραλισμό των (εθνικό) σοσιαλιστών τύπου Σουλτς, Ολάντ, Μοσκοβισί και όλων αυτών που κάθε φορά που μιλούσαν για δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών πρώτα έφτυναν στα μούτρα μας και μετά μάς χάιδευαν το κεφάλι ως καημένα προσφυγόπουλα βάζοντας υπό πίεση να υπογράψουμε Μνημόνια που δεν είναι τίποτε άλλο από συμβόλαια υποταγής και απαίτηση συγχώρεσης για εγκλήματα που δεν κάναμε ποτέ.
Σε 365 ημέρες ο Αλέξης κατάφερε να τελειώσει το θέμα "Ελλάδα" και να κλείσει οριστικά την πόρτα στην Ελπίδα ανοίγοντας διάπλατα την πόρτα Φόβος. 
Τελείωσε την υπόθεση εναλλακτικών πολιτικών δημοκρατικών λύσεων, όχι μόνο σε εθνικό και ευρωπαϊκό αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο αφού το χρήμα που έπεσε για την προεκλογική του καμπάνια ξεπέρασε και αυτή της υποψηφιότητας του προέδρου της Αμερικής.  Από φιλοΜπουσικούς σκηνοθέτες τύπου Όλιβερ Στόουν μέχρι φιλοσόφους του μαρξοφιλελευθερισμού τύπου Ζίζεκ. 
Έγινε συνώνυμο της τελευταίας ευκαιρίας για αξιοπρέπεια, την οποία μαχαίρωσε πισώπλατα συνειδητά και ανελέητα αμέτρητες φορές, υπογράφοντας το πιο κατάπτυστοΣυμβόλαιο στην παγκόσμια ιστορία. 

στον Τοίχο

ΠΟΥΤΙΝ-ΚΑΤΑ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ!!


 Ο ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ! ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΜΜΕ!!! (ΒΙΝΤΕΟ)

putin-wallpaper1-630x380

ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ 
«Μαζί πρέπει να αντεπεξέλθουμε σε αυτή την πρόκληση, πρέπει να υπερασπίσουμε τη διεθνή ειρήνη και σταθερότητα και συνεπώς – την ενότητα της κοινωνίας μας, την ενότητα και την ακεραιότητα του ρωσικού κράτους»
«Μαζί πρέπει να αντεπεξέλθουμε σε αυτή την πρόκληση, πρέπει να υπερασπίσουμε τη διεθνή ειρήνη και σταθερότητα και συνεπώς – την ενότητα της κοινωνίας μας, την ενότητα και την ακεραιότητα του ρωσικού κράτους»
Ο Πούτιν ξεσκεπάζει την Νέα Τάξη Πραγμάτων!
“Βόμβες” από τον Βλαδίμηρο Πούτιν για τη χρηματοδότηση του Ισλαμικού Κράτους.
Κάνει λόγο για 40 χώρες που εμπλέκονται σε οικονομικές σχέσεις με το ISIS, κάποιες εκ των οποίων είναι και μέλη των G20
“Έδειξα στους συναδέλφους αεροφωτογραφίες που καταδεικνύουν με σαφήνεια το εύρος του λαθρεμπορίου. Η αυτοκινητοπομπή με οχήματα ανεφοδιασμού των τζιχαντιστών εκτίνεται 4 και 5 χιλιόμετρα”, σημείωσε ο Βλαδίμηρος Πούτιν, “φωτογραφίζοντας” την Τουρκία, που έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για σχέσεις με το λαθρεμπόριο των τζιχαντιστών.
 Πούτιν- Ποιος δημιούργησε την ISIS ;
Η αναφορά του σε κράτη, ήταν αυτή:
“Δεν είναι η κατάλληλη ώρα για να μετρήσουμε ποια χώρα είναι πιο αποτελεσματική στη μάχη εναντίον του ISIS. Χρειαζόμαστε την πραγματική υποστήριξη των ΗΠΑ, της Ε.Ε., της Σαουδικής Αραβίας, της Τουρκίας και του Ιράν”.
Επική Ομιλία Πούτιν στον ΟΗΕ: «Συνειδητοποιείτε τι κάνατε;»
ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΜΜΕ! Ο ΑΝΤΙΝΕΟΤΑΞΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ