Αρνούνται πεισματικά να φορέσουν βρακί για να μη χάνουν πολύτιμο χρόνο

ΔΕΥΤΕΡΑ 4-4-2016

Έτσι και γκαστρώσεις την πολιτική σκέψη της "πρώτη φορά Αριστεράς" ξερνά μπακακάκια - Αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα, αφού αίφνης σήμερα μετά από ραγδαίες ανατροπές, αυτή η "αριστερά", έρχεται να μας δώσει πίσω τη ζωή μας...

Persona non grata ο Πωλ Τόμσεν για την κυβέρνηση - Είναι εμπαθής


Μάθαμε λοιπόν σήμερα - συνεπικουρούμενοι κι από τις φοβερές και τρομερές αποκαλύψεις - πως αυτό που ζούμε επί επτά συναπτά έτη, δεν είναι τίποτε περισσότερο παρά ένα ατυχές καψόνι της ιστορίας. 

Δεν υπήρξε βρώμικο σχέδιο... Δεν υπήρξαν προσκυνημένες κυβερνήσεις... Δεν υπήρξαν δουλικά και πρόθυμα ανδρείκελα που...
αρνούνται πεισματικά να φορέσουν βρακί για να μη χάνουν πολύτιμο χρόνο... Δεν υπήρξε πλιάτσικο σ αυτή τη χώρα... Ούτε στον πλούτο της... Ούτε στη ζωή μας... Δεν υπήρξαν συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές που θέλησαν να βάλουν τα πάντα στο χέρι σ αυτό τον τόπο... Τίποτε απ όλα αυτά δεν υπήρξε...

Ολόκληρη η χώρα... Τέσσερις δωσίλογες κυβερνήσεις και ολόκληρο το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα, παρασύρθηκαν από την εμπάθεια του κ. Τόμσεν. Και το ανακάλυψε η γάτα Ιμαλαϊων που ηγείται της "αριστερής" κυβέρνησης του τόπου μας.

«Είναι προφανές ότι, σε περίπτωση του το ΔΝΤ παραμείνει στο κουαρτέτο και στο ελληνικό πρόγραμμα, η κυβέρνηση δεν θέλει επ' ουδενί θα είναι ο Πώλ Τόμσεν το πρόσωπο που θα κινεί τα νήματα σ' αυτή τη διαπραγμάτευση. Δρα αυτονομημένα και με εμπάθεια έναντι της ελληνικής πλευράς» λένε κυβερνητικοί αξιωματούχοι και τονίζουν ότι έχουν εκφράσει τις ενστάσεις του για το πρόσωπο του Τόμσεν εδώ και πολύ καιρό.

Και καλά ο Τόμσεν... Εμπαθής και ανεπιθύμητος... Συμφωνούμε... Με τα μέτρα που επέβαλε επτά ολόκληρα χρόνια τι θα γίνει???

Θα τα ακυρώσει η κυβέρνηση της "αριστεράς" η μ αυτά ισχύει το "ο γέγονε... γέγονε"???

Ερώτηση: Υπάρχει κανένας αφελής που δεν κατάλαβε ότι δεν υπάρχουν μονάχα κατά παραγγελία δημοσκοπήσεις, αλλ΄αυπάρχουν και κατά παραγγελία αποκαλύψεις???

Δραματική επιβεβαίωση - Γιατί επιχρυσώνουν ξαφνικά ένα μπακιρένιο σούργελο???

Κανένα μπαρούτι και σε καμία διαπραγμάτευση δε μυρίζει μετά την πολυσυζητημένη αποκάλυψη, και αφήστε κατά μέρος αυτές τις παπαριές...


Πρώτα απ όλα γιατί δεν υπάρχει καμία διαπραγμάτευση. Αυτό που υπάρχει είναι ένα δουλοπρεπές πολιτικό σύστημα, το οποίο αντιπαρατίθεται μέσα στα όρια του γιουσουφακισμού, με λάφυρο την επιβράβευση για την προθυμία και τη δουλοπρέπειά του.

Δεύτερον γιατί καμία αποκάλυψη δεν υφίσταται. Είναι ο κλασικός εκβιασμός μέσω του οποίου επί επτά συναπτά έτη δικαιολογούν τον πολιτικό, τον εθνικό και τον προσωπικό τους ξεπεσμό, και τον οποίο επικαλούνται ως διαχρονικό άλλοθι για να εκβιάσουν με τη σειρά τους τις συνειδήσεις της κοινωνίας.

Υπάρχει ένα θέατρο που το βαφτίζουν «αποκάλυψη», διότι απλά δεν πρόλαβαν οι ίδιοι να το επικαλεστούν, για να αναβαθμίσουν εν όψει μιας νέας ντροπιαστικής αξιολόγησης και πιθανότατα μιας νέας ακόμη πιο ταπεινωτικής συμφωνίας, το φερετζέ μιας δήθεν αξιοπρέπειας που ουδέποτε διέθεταν, και μιας δήθεν υπερηφάνειας που είναι ανίκανοι να επιδείξουν.

Αυτό όμως που κυρίως υπάρχει, είναι μια βρώμικη προσπάθεια, διόλου τυχαία, διόλου αποκαλυπτική, αλλά απόλυτα χορογραφημένη και ελεγχόμενη, που προσβλέπει σε επιδιώξεις πολύ πιο δόλιες, πολύ πιο σύνθετες και εν τέλει πολύ πιο εφιαλτικές… 

Και ο δήθεν «μάγκας» που κατασκευάζουν σήμερα, θα είναι ο...
αυριανός εφιάλτης σε μια ανεπανάληπτη εθνική τραγωδία.

Το αναδείξαμε… Το εξηγήσαμε… Αλλά επειδή ο Συριζοτσογλανισμός είναι ανίατη, επικίνδυνη και άκρως μολυσματική ασθένεια, τόσο στην κοινωνία όσο και στα ΜΜΕ που τον υπηρετούν…

Και επειδή κάποια ανεγκέφαλα ζωντανά,  θα επιδοθούν και πάλι σε «ανάσες αξιοπρέπειας» με μεγαλοστομίες και άλλα κουλά, ας θυμηθούμε επακριβώς για ποια πράγματα έχουμε προειδοποιήσει και για τα οποία δυστυχώς η επιβεβαίωσή μας αρχίζει ήδη να είναι και απόλυτη και δυστυχώς δραματική…
Ελάτε λοιπόν να δούμε τι έχουμε πίσω από τη φοβερή αποκάλυψη αυτών των ημερών...
Πρώτον: Ένα ξεφωνημένο σούργελο με αρμοδιότητες πρωθυπουργού, που τρεις μέρες τώρα γελούν μαζί του ακόμη και οι μαλαπέρδες.

Δεύτερον: Το εν λόγω ξεφωνημένο σούργελο, που εσύ ως κυρίαρχος αποκαθήλωσες στη προχθεσινή σου δημοσκόπηση, είναι ταυτόχρονα και πολλαπλά χρήσιμο στο σοβαρό γεωπολιτικό πακέτο που ανοίγεται στην ευρύτερη περιοχή, και πρέπει αυτός να το "κλείσει".

  • Ποιος χορογραφεί αυτό το πακέτο κυρίαρχε λαέ μου και κυρίως εσύ αποβλακωμένε συριζοτσόγλανε; Οι Αμερικάνοι. Μπράβο λεβέντη μου. Σωστά το έθεσες.
  • Ποιος κατευθύνει τα νήματα στο ΔΝΤ στο οποίο αφορά και η συγκεκριμένη "αποκάλυψη"; Οι Αμερικάνοι. Εύγε λεβέντη μου.
  • Τι χρειάζονται οι Αμερικάνοι για να περπατήσει πειστικότερα ο στρατηγικός τους σχεδιασμός, στην ευρύτερη περιοχή που έχει αναγορευτεί πλέον σε διακεκαυμμένη ζώνη και στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται η χώρα μας; Έναν αντρειωμένο. Συγχαρητήρια λεβέντη μου. Το βρήκες κι αυτό.
  • Τι κάνεις αν δε τον έχεις τον αντρειωμένο προκειμένου να ξαναπανηγυρίσει το πόπολο την ανακτημένη του αξιοπρέπεια; Τον κατασκευάζεις. Σωστά αστέρι μου. Πουλιά στον... αέρα πιάνεις άμα θες.
  • Τι καταφέρνει λοιπόν μια "αποκάλυψη" αν βγει στον αέρα την κατάλληλη στιγμή; Ακόμη και επεμβάσεις σε μια χώρα δικαιολογεί. Μπράβο καμάρι μου.
  • Τι είναι λοιπόν ευκολότερο; Να κάνεις επέμβαση σε μια χώρα η να κάνεις μέσα σε λίγη ώρα μάγκα ένα ξοφλημένο ανδρείκελο; Να κάνεις μάγκα το ανδρείκελο. Εύγε αστροπελέκι μου.
  • Και τι σου εξασφαλίζει πρόσθετα αυτός ο χειρισμός; Έναν πρώτης τάξεως στρατηγικό αντιπερισπασμό. Σωστά. Είσαι γλύκας.
  • Τι δε σκέφτηκες καθόλου μέσα σ αυτό το όμορφο σκηνικό; Τρία πράγματα δε σκέφτηκες μικρό μου πόνυ.
Πρώτον: Οι Αμερικάνοι άδειασαν από πολιτικό προσωπικό τη νοτιοδυτική Τουρκία.
Δεύτερον: Η πρόβα τζενεράλε ολοκληρώθηκε και η εξέγερση των εισβολέων είναι ακόμη πιο κοντά.
Τρίτον: Η 4 του Απρίλη πλησιάζει.
  • Καταλαβαίνεις τώρα τι έρχεται και τους είναι απαραίτητο να επιχρυσώσουν ένα μπακιρένιο σούργελο μέσα σε ένα διάλειμμα αστραφτερής μαγκιάς;
  • Καταλαβαίνεις πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η "αποκάλυψη" για να "θυμώσει" ο αντρειωμένος και να ζητήσει εξηγήσεις που είναι όλοι έτοιμοι και πρόθυμοι να του τις δώσουν με τον τρόπο τους;
Α μπράβο αγόρι μου... Έρχεται καταιγίδα. Σωστά το σκέφτηκες. Όσοι ζωντανοί λοιπόν. Οσονούπω θα πούμε περισσότερα. Νταξ;

Αυτά λέγαμε μόλις προχθές και χθες. Μήπως έχουμε ήδη αρχίσει να επιβεβαιωνόμαστε από τις πρώτες κινήσεις του ανδρεικέλου???

Και μήπως η επιβεβαίωσή μας είναι ακόμη πιο δραματική, από το σχετικό ρεπορτάζ τουGuardian που παραθέτουμε???

"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ"

Guardian: Στο χείλος του χάους η Ελλάδα - Ετοιμάζεται για ξέσπασμα βίας και εξέγερση των λαθρομεταναστών

Η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται για ξέσπασμα βίας, ενόψει της εφαρμογής της συμφωνίας της ΕΕ με την Αγκυρα, καθώς από τη Δευτέρα ξεκινούν οι μαζικές απελάσεις Σύρων προσφύγων και μεταναστών στην Τουρκία, γράφει ο Guardian... 

Αποτέλεσμα εικόνας για εξεγερση λαθρομεταναστων

Κάνοντας αναφορά στο γεγονός ότι έχουν ξεσηκωθεί οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες σε όλη την Ελλάδα, η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι ενισχύεται ο φόβος στην Αθήνας για την...

πρακτικότητα της εφαρμογής της συμφωνίας, η οποία έχει ήδη προκαλέσει ανησυχία για τη νομιμότητά της. Παράλληλα, αναφέρει ότι τα νησιά έχουν γίνει σημεία «ανάφλεξης», κάνοντας λόγο για τα γεγονότα στη Χίο και την «απόδραση» 800 προσφύγων από το κέντρο κράτησης. «Περιμένουμε βία. Οι απελπισμένοι άνθρωποι τείνουν να είναι βίαιοι», δηλώνει στον Observer ο εκπρόσωπος του συντονιστικού οργάνου για το προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης. «Η όλη φιλοσοφία της συμφωνίας είναι να αποτρέψει τη διακίνηση ανθρώπων στην Ευρώπη από τις τουρκικές ακτές, αλλά θα είναι δύσκολο και προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε μία ήπια προσέγγιση. Είναι άνθρωποι που διέφυγαν από τον πόλεμο. Δεν είναι εγκληματίες», προσθέτει ο ίδιος. 


Μία ημέρα πριν από την εφαρμογή της συμφωνίας για τις επαναπροωθήσεις, από τη Δευτέρα έως την Τετάρτη αναμένεται να φύγουν 750 άνθρωποι από τη Λέσβο για το Ντικιλί γράφει ο Guardian, προκύπτει ότι η Frontex δεν έχει στείλει το απαραίτητο προσωπικό για την επίβλεψη της επιχείρησης. Οχτώ σκάφη της Frontex θα μεταφέρουν όσους κρατούνται στα ελληνικά νησιά και έχουν επιλεγεί για απέλαση, έπειτα από fast-track ακροάσεις για άσυλο. Ομως, από τους 2.300 αξιωματούχους που υποσχέθηκε να στείλει η ΕΕ στην Ελλάδα, μόλις 200 έχουν φτάσει, όπως αναφέρει ο κ. Κυρίτσης. «Ακόμη περιμένουμε νομικούς και μεταφραστές που θα έπρεπε να έχουν στείλει. Ακόμη και το προσωπικό της Frontex δεν έχει φτάσει ακόμη», προσθέτει. Αλλά και η ανθρωπιστική βοήθεια που προοριζόταν για την Ελλάδα έχει καθυστερήσει. 

Την ίδια ώρα, οι πρόσφυγες έχουν ξεσηκωθεί μέσα στην απελπισία τους, όπως στη Χίο. «Αν με αναγκάσουν να γυρίσω στην Τουρκία, θα πέσω μαζί με την οικογένειά μου στη θάλασσα», λέει στο AFP ο Μουσταφά, ένας Σύρος που περιμένει με τη σύζυγο και τα παιδιά τους στο λιμάνι της Χίου. «Πήγαμε από την κόλαση, στην κόλαση», προσθέτει. «Αυτό συμβαίνει όταν έχεις 30 αστυνομικούς για τη φύλαξη 1.600 προσφύγων, που είναι αποφασισμένοι να φύγουν», λέει στον Guardian ο Μπέντζαμιν Τζούλιαν, ένας Ισλανδός εθελοντής που βρίσκεται στη Χίο, σχολιάζοντας την «απόδραση» των προσφύγων από το κέντρο κράτησης. «Ολη την ώρα φώναζαν ''ελευθερία'' και ''όχι Τουρκία''. Αυτό θέλουν και είναι αποφασισμένοι να το πετύχουν», προσθέτει. 

Να Είμαστε έτοιμοι για τα χειρότερα???

ΔΕΥΤΕΡΑ 4-4-2016

Συμβαίνει κάτι??? Εδώ και κάμποσο καιρό έχω σταματήσει ν ακούω εκείνες τις μελιστάλακτες φωνές διαφόρων φιλαρακίων που δεν έβλεπαν λαθρομετανάστες να αλωνίζουν προκλητικοί και ανεξέλεγκτοι, αλλά φιλήσυχους δυστυχισμένους που ήρθαν στον τόπο μας για να βρουν ένα κομμάτι ψωμί κι ένα κεραμίδι να ξαποστάσουν... 

Αποτέλεσμα εικόνας για λαθρομεταναστεσ επεισοδια


Τι έγινε φιλαράκια??? Συμβαίνει κάτι που δεν ξέρω??? Πάθαμε ξαφνικά καμιά περίεργη εξαλλαγή "ρατσιστικών" προδιαγραφών χωρίς να το καταλάβουμε??? Έφτασε τ αυγουλάκι στον κώλο τώρα που...
αλώνεται όλη η χώρα και ψιλοζοριστήκαμε??? 

Να σας πω ένα μυστικό φιλαράκια??? Ακόμη δεν είδατε τίποτε.Η πρώτη μαύρη Δευτέρα θα ξημερώσει σε λίγες ώρες. Είμαστε έτοιμοι για τα χειρότερα??? Έχουμε καταλάβει πως όλη η χώρα έχει φυτευτεί με απασφαλισμένα ναρκοπέδια ισλαμιστών??? 

Πως είπατε??? Είναι μόνο 53.000??? Νομίζετε... Αυτοί είναι μόνο οι "επισκέπτες" του τελευταίου μήνα. Είναι κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες οι ισλαμιστές που περιφέρονται ανάμεσά μας, διάσπαρτοι σε όλη την επικράτεια. Και μέσα σ όλον αυτό το συρφετό, πρεσβείες, πράκτορες, προβοκάτορες και θρησκόληπτοι αγκιτάτορες, ετοιμάζονται για το χειρότερο σενάριο. 

Έτσι είναι φιλαράκια... Η ώρα να πληρωθεί ακριβά απ αυτό τον τόπο το τίμημα της ανοχής, του ψευτοδιεθνισμού, της κίβδηλης ανθρωπιάς και της αθεράπευτης ηλιθιότητας, πλησιάζει. Θα μπείτε τώρα μπροστά γατάκια να διαχειριστείτε το πρόβλημα??? Ή μήπως θα περιμένετε από τη "φασιστική" Ελληνική Αστυνομία και τους "ρατσιστές" φίλους κι οτρούς σας προστατεύσουν??? 

Τώρα πια οι μέρες και οι νύχτες - και κυρίως οι νύχτες - δε θα είναι ρομαντικές για κανέναν. Το χουμε καταλάβει γατάκια??? 

Τι πραγματικά μάθαμε από τα Wikileaks: Πως στήνεται άλλη μια χρεοκοπία


ΔΕΥΤΕΡΑ 4-4-2016



Η διαρροή της απομαγνητοφωνημένης συνομιλίας Τόμσεν – Βελκουλέσκου μπορεί να μην προσφέρει σημαντικές ειδήσεις για όσους γνωρίζουν εκ των έσω τον τρόπο με τον οποίο κινούνται οι μεγάλες δυνάμεις απέναντι στην Ελλάδα.
Επιβεβαιώνουν όμως θέσεις που μέχρι σήμερα χαρακτηρίζονταν σαν θεωρίες συνωμοσίας απ΄τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης και τους πολιτικούς που εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία είτε για το Βερολίνο είτε για την Ουάσινγκτον.
Η διαρροή της απομαγνητοφώνησης ρίχνει και τις τελευταίες μάσκες καθώς ξεκαθαρίζει ποιοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι στην Ελλάδα στηρίζουν την κάθε πλευρά. Οι ανακοινώσεις και τα σχόλια των επόμενων ημερών θα είναι ενδεικτικές καθώς το χάσμα ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Γερμανία θα διευρυνθεί.
Η στροφή της κυβέρνησης Τσίπρα από τον “ατλαντισμό” προς την γερμανοκρατία – στροφή που συνέπεσε με την απομάκρυνση Βαρουφάκ- Παναρίτη – είναι ίσως το σημείο κλειδί για να κατανοήσει κανείς αρκετά από αυτά τα σχόλια.
– Ποια είναι τα σημαντικότερα στοιχεία της διαρροής:

– Ότι οι ΗΠΑ αναμένουν νέα χρεοκοπία της Ελλάδας μέχρι τον Ιούλιο (πιθανότατα και με κάποια μορφή τραπεζικού πανικού) που θα δώσει ώθηση στις αποφάσεις.
THOMSEN: What is going to bring it all to a decision point? In the past there has been only one time when the decision has been made and then that was when they were about to run out of money seriously and to default. Right?
VELCULESCU: Right!
THOMSEN: And possibly this is what is going to happen again. In that case, it drags on until July, and clearly the Europeans are not going to have any discussions for a month before the Brexits and so, at some stage they will want to take a break and then they want to start again after the European referendum.
– Ότι οι σημαντικές κινήσεις του ΔΝΤ και της ΕΕ πραγματοποιούνται με προγραμματισμένα ή προβλέψιμα πιστωτικά γεγονότα. Είτε δηλαδή προκαλούν μια κρίση ή αφήνουν να εξελιχθεί κάποια που έχει προβλεφθεί και συνεπώς θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί. Η εκπρόσωπος του ΔΝΤ λέει καθαρά ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα γεγονός αλλά ακόμη δεν έχουν καταλήξει τι μορφή θα πρέπει να έχει.
THOMSEN: But that is not an event. That is not going to cause them to… That discussion can go on for a long time. And they are just leading them down the road… why are they leading them down the road? Because they are not close to the event, whatever it is.
VELCULESCU: I agree that we need an event, but I don’t know what that will be.
– Το ΔΝΤ έχει στα χέρια του έκθεση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους (προφανέστατα αρνητική) την οποία δεν παρουσιάζει χρησιμοποιώντας την σαν εργαλείο διαπραγματεύσεων και εκβιασμού.
VELKOULESKOU:[…] And the other
question is about the DSA [Debt Sustainability Analysis] and whether we will put it out at
some point.
– Η κυβέρνηση Τσίπρα θα αναγκαστεί να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο (των συνταξιούχων) ακόμη και αν υπάρξει ελάφρυνση του χρέους (διαβάστε για αυτό την ανάλυση του Λεωνίδα Βατικιώτη που εξηγούσε πριν από τη διαρροή το παιχνίδι ΕΕ-ΔΝΤ)
Ότι το ΔΝΤ δεν πιστεύει τα στοιχεία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας που παρουσιάζει η ΕΕ και η ελληνική κυβέρνηση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Τέλος ότι η κυβέρνηση Τσίπρα σε κανένα σημεία δεν φαίνεται να συμμετέχει ενεργά στην οσία των διαπραγματεύσεων για το μέλλον της Ελλάδας, αφού δεν συζητά το ενδεχόμενο μη αποπληρωμής του παράνομου χρέους.
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Υιοθέτησαν «ολόκληρο» τον Παπαγγελόπουλο

       ΔΕΥΤΕΡΑ 4-4-2016


Σχετικό: Αυτή η Δικαιοσύνη θα πρέπει να ξηλωθει εκ βάθρων - Παράταση για Παπαγγελόπουλο - Την Τρίτη 29/3 η συζήτηση στη Βουλή για την Δικαιοσύνη

Το θέαμα θα ήταν κωμικό, αν δεν ήταν πολιτικά αποτρόπαιο. Ο πρώην εισαγγελέας-επόπτης της Αντιτρομοκρατικής και πρώην διοικητής της ΕΥΠ/ΚΥΠ, ο περιβόητος Δ. Παπαγγελόπουλος έλεγε στη Βουλή πως δεν έχει πολύ χρόνο να τα πει όλα και πρέπει να βιαστεί, και από κάτω οι Μπαλαούρος, Μπάρκας και Φάμελλος του φώναζαν… πες τα όλα υπουργέ (Μπαλαούρος: Δεν πειράζει, θα έχετε λίγο χρόνο παραπάνω – Μπάρκας: Κύριε Υπουργέ, έχετε χρόνο – Φάμελλος: Πείτε τα, κύριε Υπουργέ).

Είχε προηγηθεί, βέβαια, ο Τσίπρας που υπερασπίστηκε τον Παπαγγελόπουλο από την κορφή μέχρι τα νύχια, χωρίς καμιά επιφύλαξη, χωρίς να πάρει την παραμικρή απόσταση από τα έργα και τις ημέρες του. Εχοντας τη διαβεβαίωση ότι είναι «όλος δικός τους», ο Παπαγγελόπουλος δεν περιορίστηκε μόνο στα ζητήματα για τα οποία καταγγέλλεται, αλλά σε μια προκλητική ομιλία επεδίωξε να δικαιωθεί και για όλα όσα έχει διαπράξει στο παρελθόν, ως γκεσέμι της καραμανλικής Δεξιάς στο χώρο της αστικής Δικαιοσύνης. Η σιγουριά του για την κάλυψή του από τους Τσιπραίους (είχε πάρει διαβεβαιώσεις προφανώς) φάνηκε από το ότι η ομιλία του ήταν γραπτή και τη διάβαζε χωρίς να σηκώνει τα μάτια από τα χαρτιά.

Σύμφωνα με την προκλητική ομιλία Παπαγγελόπουλου, «τα Μέσα της διαπλοκής από τότε τον πολεμούσαν»! Ποιον; τον κατεξοχήν δημοσιοσχεσίτη, που επιπλέον είχε την προστασία του καραμανλικού περιβάλλοντος, το οποίο και τον τοποθετούσε στα πιο κρίσιμα πόστα των μυστικών υπηρεσιών. Πόστα που για να τοποθετηθείς δε χρειάζεται μόνο να διαθέτεις υψηλή πολιτική στήριξη στην Ελλάδα, αλλά να δώσει την έγκρισή της και η γνωστή πρεσβεία στη Βασ. Σοφίας, δίπλα από το Μέγαρο Μουσικής. Τώρα, σύμφωνα με όσα είπε, ο Παπαγγελόπουλος είναι θύμα αυτών «που υποκινούν και εκτελούν το μαφιόζικο συμβόλαιο, μια επίθεση γεμάτη υποκρισία και ψεύτικα ή ανακριβή στοιχεία, με μεθόδους παρακράτους ή μαφίας»!

Δε θ” ασχοληθούμε άλλο με τον περί ου ο λόγος. Θα θυμίσουμε μόνο μια όχι και τόσο παλιά ιστορία. Είναι 19 Σεπτέμβρη του 2013:
Στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, που έχει την αρμοδιότητα για τη στελέχωση του ΕΣΡ, κατατίθεται πρόταση για την τοποθέτηση του Δ. Παπαγγελόπουλου στην προεδρία του ΕΣΡ. Την πρόταση τύποις καταθέτουν οι ΑΝΕΛ, όμως έχει προηγηθεί παρασκηνιακό κομπρεμί (άλλωστε, δε θα μπορούσε να περάσει οποιαδήποτε πρόταση, αν δεν συμφωνούσε η ΝΔ που ήταν πρώτο κόμμα). ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛ τοποθετούνται υπέρ της εκλογής Παπαγγελόπουλου. Περισσός και ΧΑ ρίχνουν λευκό.

Ο τέως πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απ. Κακλαμάνης ξεσηκώνει τον κόσμο, κατηγορώντας τον Παπαγγελόπουλο ως αρχιτέκτονα της συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών. Το κομπρεμί χαλάει, καθώς οι τρεις παρόντες εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ αναγκάζονται, μετά την παρέμβαση Κακλαμάνη, να ψηφίσουν «παρών». Οι ψήφοι της-ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝΕΛ δεν έφταναν για να συγκεντρωθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία των 4/5 της Διάσκεψης των Προέδρων, οπότε η πρόταση αποσύρθηκε για να επανέλθει εν ευθέτω χρόνω.
Πέντε μέρες μετά τη δημοσιοποίηση του συμβάντος και καθώς οι παρασκηνιακές διαδικασίες για το διορισμό Παπαγγελόπουλου συνεχίζονται, η οικογένεια Τσαλικίδη δίνει στον Τύπο την εξής ανακοίνωση:

«Η Οικογένεια του Κώστα Τσαλικίδη, του νεκρού στελέχους της Vodafone το 2005, εκφράζει τον αποτροπιασμό της απέναντι στην είδηση ότι ο εισαγγελέας Παπαγγελόπουλος που επί ένα χρόνο ερευνούσε την υπόθεση των υποκλοπών, χωρίς να ειδοποιήσει την αρμόδια ανεξάρτητη αρχή για το γεγονός (ΑΔΑΕ), πράγμα που συνέβαλε στο να χαθεί πολύτιμος χρόνος ώστε να μην αποκαλυφθεί μέχρι σήμερα η αιτία του θανάτου του Κώστα, αυτός ο ίδιος άνθρωπος προτείνεται σήμερα, οκτώ χρόνια μετά, ως πρόεδρος μια άλλης ανεξάρτητης αρχής, του ΕΣΡ.

Μέχρι σήμερα δεν προκύπτει από πουθενά ότι ο Κώστας αυτοκτόνησε. Αν και αυτοί που το ερεύνησαν τότε το πίστευαν, θα είχαν αποκαλύψει τι έγινε το 2005 σε σχέση με τις υποκλοπές, ενώ ακόμη εκκρεμεί η έρευνα του θανάτου του.

Πώς είναι δυνατόν στελέχη προοδευτικών δυνάμεων του πολιτικού κόσμου της χώρας να ξεχνούν τόσο σύντομα ότι ένας νέος άνθρωπος πέθανε για λόγους συσχετιζόμενους με την υπόθεση των υποκλοπών, που δεν έχουν φωτιστεί μέχρι σήμερα, και επιβραβεύουν τον κύριο υπεύθυνο της συσκότισης της υπόθεσης των υποκλοπών με θέση προέδρου ανεξάρτητης αρχής με συγκεκριμένο θεσμικό ρόλο, ιδιαίτερης βαρύτητας για την λειτουργία της δημοκρατίας;

Τα παραπάνω αναγραφόμενα δεν είναι προσωπική μας άποψη. Προκύπτουν από το σύνολο των δημοσιευμάτων εφημερίδων και πρακτικών της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας, καθώς και των πρακτικών της ΑΔΑΕ».

Θορυβημένοι οι συριζαίοι, προσπαθούν να βγάλουν την ουρά τους απέξω. «Ο ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνισε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ότι υπερψηφίζει την πρόταση αποκλειστικά και μόνο προκειμένου να διασφαλιστεί η νόμιμη λειτουργία του ΕΣΡ, δεδομένου ότι η θητεία των μελών που αντικαθίστανται έχει λήξει εδώ και χρόνια, δημιουργώντας προβλήματα νομιμότητας των αποφάσεων του», έγραψε η «Αυγή».

Ο Ν. Βούτσης απολογήθηκε ως εξής στον γνωστό Παπαχρήστου των «Νέων»: «Εμείς ψηφίσαμε κατ’ ανοχήν και κατ’ οικονομίαν. Η πρόταση ήρθε μαζί με άλλες δύο για τη συμπλήρωση του ΕΣΡ και θεωρούμε ότι δεν θα μπορούσε να βρεθεί καλύτερη, γι’ αυτό είπαμε ναι». Οταν ο Παπαχρήστος του υπενθύμισε το παρελθόν του Παπαγγελόπουλου (τέτοια κατάντια: να σε εγκαλεί για ένα ζήτημα στοιχειώδους δημοκρατισμού ο Παπαχρήστος!), ο Βούτσης δε δίστασε ν’ απαντήσει κυνικά: «Το γνωρίζουμε (σ.σ. το παρελθόν του Παπαγγελόπουλου), αλλά σας είπα ήρθε μια συναινετική πρόταση και την ψηφίσαμε»! Από την καταγγελία της οικογένειας Τσαλικίδη και τα δημοσιεύματα των εφημερίδων θορυβήθηκε και η ΔΗΜΑΡ, που αναγκάστηκε να δηλώσει ότι, αν ξαναέρθει ως πρόταση, δε θα ψηφίσει τον Παπαγγελόπουλο.

Ετσι, ο Παπαγγελόπουλος δεν κατάφερε να εκλεγεί πρόεδρος του ΕΣΡ, για να επανέλθει δύο χρόνια μετά αρχικά ως υφυπουργός και στη συνέχεια ως αναπληρωτής υπουργός της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου. Τόσα χρόνια είχε πάθει αφωνία. Διότι -άκουσον, άκουσον!- «εδώ και πολλά χρόνια τώρα που είμαι συνταξιούχος, δεν έχω το βήμα για να πω δυο πράγματα γι” αυτές τις υποθέσεις»! Τα είπε όλα τώρα, «καθάρισε» όχι μόνο για το παρόν του ως υπουργός των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αλλά και για το παρελθόν του ως άνθρωπος του δικαστικού κυκλώματος και των μυστικών υπηρεσιών, και ο Τσίπρας με τον ΣΥΡΙΖΑ έπαιξαν το ρόλο του πλυντήριου.
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Ο ελληνικός μονόδρομος



ΕΙΚΟΝΑ - γενική, διαπραγμάτευση
ΔΕΥΤΕΡΑ 4-4-2016

Oι διαπραγματεύσεις που ευρίσκονται σε εξέλιξη δεν έχουν κανένα νόημα, εάν δεν υπάρχει η βούληση για την ονομαστική διαγραφή του χρέους – η οποία φυσικά δεν είναι αρκετή, αν δεν συνοδευτεί από πραγματικές διαρθρωτικές αλλαγές
.
«Η χρηματοπιστωτική επανάσταση προηγήθηκε της βιομηχανικής – ενώ και οι δύο επαναστάσεις ήταν απαραίτητες, έτσι ώστε έκτοτε η ανάπτυξη να αποτελεί ένα διαρκές χαρακτηριστικό των σύγχρονων οικονομιών.Η χρηματοπιστωτική επανάσταση ήταν το αποτέλεσμα της δημιουργίας χρημάτων από το πουθενά – η οποία κατέστησε εφικτές τις επενδύσεις, χωρίς να πρέπει προηγουμένως να υπάρξουν αποταμιεύσεις.
Με τον τρόπο αυτό, στα πλαίσια της βιομηχανικής επανάστασης, το πραγματικό κεφάλαιο, κυρίως οι μηχανές, αναδείχθηκε στο σημαντικότερο συντελεστή της παραγωγής – στη θέση της φύσης (γης), καθιστώντας δυνατή την παραγωγή συνεχώς περισσότερων αγαθών και υπηρεσιών» (Ferguson).
.

Άποψη

Η βασική αιτία, λόγω της οποίας η δημιουργία χρημάτων από το πουθενά, μέσω των εμπορικών κυρίως τραπεζών και του δανεισμού, είναι τόσο σημαντική για την ανάπτυξη είναι το ότι, εάν σε μία οικονομία δεν δημιουργούνται αυτού του είδους τα χρήματα, τότε  μπορούν να διατεθούν για κατανάλωση ή/και για επενδύσεις μόνο τα υφιστάμενα – δηλαδή, αυτά που έχουν ήδη κερδηθεί και αποταμιευθεί.
Σε μία τέτοια οικονομία, εάν δαπανηθούν περισσότερα χρήματα για επενδύσεις, τότε θα υπάρχουν υποχρεωτικά λιγότερα χρήματα για κατανάλωση – επειδή οι νέες επενδύσεις μπορούν να  χρηματοδοτηθούν μόνο από τις νέες αποταμιεύσεις. Επομένως από τη διάθεση λιγότερων χρημάτων για κατανάλωση, αφού τα νοικοκυριά αποταμιεύουν εκείνα τα χρήματα, τα οποία δεν ξοδεύουν. Ως εκ τούτου το ΑΕΠ δεν αυξάνεται, αφού μείωση του ενός συντελεστή του εξισώνει την αύξηση του άλλου (ΑΕΠ = κατανάλωση + ιδιωτικές επενδύσεις + δημόσιες δαπάνες + {εξαγωγές – εισαγωγές}).
Από την άλλη πλευρά όμως, όταν τα νοικοκυριά μειώνουν την κατανάλωση τους για να αυξήσουν τις αποταμιεύσεις τους, οι επιχειρήσεις έχουν μεν στη διάθεση τους περισσότερα χρήματα για επενδύσεις, αλλά κανένα κίνητρο – επειδή η ζήτηση μειώνεται, τα κέρδη τους επίσης, ενώ η υφιστάμενη παραγωγική δυναμικότητα τους παραμένει ανεκμετάλλευτη. Στην προκειμένη περίπτωση, μόνο η ζήτηση από το εξωτερικό μπορεί να τις οδηγήσει σε επενδύσεις – κάτι που όμως δεν εξαρτάται από την οικονομία της χώρας τους, αλλά από τα άλλα κράτη.
Περαιτέρω, όταν σε μία χώρα δεν δημιουργούνται πλέον χρήματα από το πουθενά, όπως συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα, όχι τόσο επειδή οι τράπεζες είναι χρεοκοπημένες, αλλά λόγω της έλλειψης αξιόχρεων ή πρόθυμων δανειοληπτών, τότε ο μοναδικός τρόπος για να διενεργηθούν επενδύσεις είναι η αύξηση των αποταμιεύσεων.
Με δεδομένη όμως τη μείωση των μισθών και των συντάξεων των Ελλήνων από την πολιτική λιτότητας που τους έχει επιβληθεί, καθώς επίσης λόγω της αύξησης της φορολογίας, η οποία περιορίζει ακόμη περισσότερο τα εισοδήματα τους, είναι αδύνατον να αυξηθούν οι αποταμιεύσεις – αντίθετα μειώνονται συνεχώς, επί πλέον στο ότι ένα μεγάλο μέρος τους έχει διαφύγει στο εξωτερικό, επειδή οι κίνδυνοι χρεοκοπίας και εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.
Ακόμη όμως και να υπήρχαν διαθέσιμα χρήματα για τη διενέργεια επενδύσεων, η μείωση της ζήτησης λόγω του περιορισμού των διαθεσίμων εισοδημάτων των Ελλήνων, της ανεργίας, της ανασφάλειας για το μέλλον κοκ., σε συνδυασμό με το υπερβάλλον παραγωγικό δυναμικό της χώρας (γράφημα), δεν τις επιτρέπει σε καμία περίπτωση – ενώ η ύφεση στην Ευρώπη έχει μειώσει ανάλογα τη ζήτηση των άλλων χωρών, παράλληλα με την αύξηση του δικού τους παραγωγικού δυναμικού, οπότε δεν είναι καθόλου εύκολες οι εξαγωγές.
.
ΓΡΑΦΗΜΑ - Ελλάδα, η εξέλιξη στο επίπεδο αξιοποίησης του διαθέσιμου παραγωγικού δυναμικού.
.
Συνεχίζοντας, με βάση τα παραπάνω δεν υπάρχει απολύτως καμία δυνατότητα διενέργειας επενδύσεων στην Ελλάδα, εάν δεν αλλάξει η πολιτική που της επιβάλλεται – καθώς επίσης εάν δεν μεσολαβήσει η διαγραφή ενός μεγάλου μέρους του δημοσίου χρέους, έτσι ώστε να ακολουθήσει μία ανάλογη του ιδιωτικού, οπότε να αρχίσουν να δημιουργούνται ξανά χρήματα από το πουθενά, να αυξηθεί η ζήτηση κοκ.
Μόνο τότε θα μπορούσε να επιστρέψει σε πορεία ανάπτυξης η πατρίδα μας, χωρίς την οποία είναι εντελώς αδύνατη η επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος της – από την ανεργία, έως το ασφαλιστικό, το βιώσιμο πρωτογενές πλεόνασμα και την αύξηση των εσόδων του δημοσίου.
Ως εκ τούτου όλες οι συζητήσεις, καθώς επίσης οι διαπραγματεύσεις που ευρίσκονται σε εξέλιξη δεν έχουν κανένα ουσιαστικό νόημα, εάν δεν υπάρχει η βούληση για την ονομαστική διαγραφή του χρέους – η οποία φυσικά δεν είναι αρκετή, εάν δεν συνοδευτεί από τις πραγματικές διαρθρωτικές αλλαγές που χρειάζεται η Ελλάδα, όπως το σταθερό και ανταγωνιστικό φορολογικό πλαίσιο, η καταπολέμηση της διαφθοράς του δημοσίου, η κατάργηση της γραφειοκρατίας κοκ.
Ολοκληρώνοντας υπενθυμίζουμε ότι, τα παλαιά χρέη δεν καταπολεμούνται ποτέ με νέα χρέη, ενώ προτάσεις όπως η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής με μειωμένα επιτόκια, τα κρυφά «κουρέματα» του χρέους δηλαδή, δεν είναι πραγματικές λύσεις – αλλά απόπειρες συγκάλυψης, οι οποίες επιτρέπουν στους πιστωτές να κρύβουν τις απώλειες στα βιβλία τους και στην κυβέρνηση μας να επιβιώνει.
Επίσης ότι, ονομαστική διαγραφή σημαίνει πως, για παράδειγμα, έχοντας χρέος της τάξης των 320 δις €, χρειάζεται να εγκριθεί η διαγραφή του 50% – οπότε την επόμενη ημέρα το πρωί η χώρα να οφείλει 160 δις €. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί η Ελλάδα από τις αγορές – να πάψει πια να ευρίσκεται στον ορό της Ευρωζώνης και να προσελκύσει υγιείς επενδύσεις, εγχώριες και ξένες.  
ΣυγγραφέαςΆρης ΟικονόμουSenior Analyst (finance & markets)