Να γιατί όταν η Ρωσία θα ¨πελεκάει¨ την Τουρκία, η Αμερική θα έχει τα χέρια της σταυρωμένα.


victory_day_21










Γράφει ο Δρ . Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Η επικαιρότητα ήδη ανέδειξε παρασκηνιακές διαβουλεύσεις μεταξύ ΗΠΑ- ΡΩΣΙΑΣ σε επίπεδο συνεργασίας και σε σχέση με την Συρία.
Όμως δεν γνωρίζουμε τι βάθος και χρονική διάρκεια θα έχει αυτή η άτυπη συνεργασία καθότι η γεωπολιτική ροή των γεγονότων εναλλάσσεται με καταπληκτικές ταχύτητες.
Κοινή στόχευση όλων των ισχυρών σήμερα είναι το Νεοθωμανικό μοντέλο του Σουλτάνου Ερτνογάν.
Οι μεν Ρώσοι έχουν πλέον αδιάσειστες αποδείξεις ότι η Τουρκία υποδαυλίζει την πρόσφατη αιματηρή σύγκρουση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.
ΟΙ ΡΩΣΟΙ δείχνουν με το δάκτυλο τους Τουρκία ¨Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ δεν απέκλεισε εξωτερική επιρροή σχετικά με την κατάσταση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και υπέδειξε την παρουσία του «τουρκικού παράγοντα».
Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει μια αμφίδρομη σχέση με συνέπειες μεταξύ της σύγκρουσης του Ναγκόρνο-Καραμπάχ και της κατάστασης στη Μέση Ανατολή.
«Γι ‘αυτό δεν αποκλείει ότι σε αυτή την περίπτωση, να υπάρχουν παράγοντες από το εξωτερικό που επηρεάζουν αυτήν την σύγκρουση.
Δείχνοντας με το δάκτυλο του την Τουρκία και τις πρόσφατες θέσεις του Ερντογάν υπέρ των Αζέρων.¨ Πηγή: ΜΟΣΧΑ 9 Απριλίου -. RIA Novosti
ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ στρατηγοί δείχνουν με το δάκτυλο τους Ερντογάν
¨Το “βαθύ κράτος” στην Άγκυρα δείχνει σιγά σιγά να εξεγείρεται κατά του Ρ.Τ. Ερντογάν που με τις ενέργειες του έχει καταστήσει τη χώρα “διεθνή τρομοκράτη” και οδηγεί την Τουρκία σε απομόνωση. Ένας εκ των εκφραστών του, ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Ιλκέρ Μπασμπούγ κατακεραύνωσε τον Τούρκο Πρόεδρο προειδοποιώντας τον πως η σύγκρουση με τη Ρωσία και η διατάραξη των σχέσεων με τις ΗΠΑ λόγω Κούρδων απειλεί να οδηγήσει τη χώρα σε χάος¨. http://www.pronews.gr/portal 09/04/2016
ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ στρατηγοί ¨νίπτουν τας χείρας¨ τους. ¨Ο Αρχηγός του Επιτελείου του Αμερικάνικου Στρατού Mark Milley ισχυρίστηκε κατά τη διάρκεια ακρόασης στην Γερουσία και στην Επιτροπή των Ενόπλων Υπηρεσιών ότι ο ρωσικός εξοπλισμός ξεπερνά τα αμερικανικά ανάλογα σε πολλά χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα αμερικανικά στρατεύματα είναι σε θέση να αντιταχθεί αποτελεσματικά εναντίων ανταρτών, τρομοκρατικών ομάδων ή με στρατούς περιφερειακών χωρών. Ωστόσο, σε περίπτωση ένοπλης σύγκρουσης με τις «μη πυρηνικές» δυνάμεις της Ρωσίας, οι απώλειες των ΗΠΑ θα είναι πάνω από το κανονικό.
Υπενθύμισε μάλιστα ότι η Ρωσία εξακολουθεί να είναι ο υπρ αριθμ ένας κίνδυνος για την ασφάλεια των ΗΠΑ.
Έτσι, το βασικό έργο μας συμπλήρωσε πρέπει να είναι η διασφάλιση της αποτροπής, η διατήρηση της συνοχή της Συμμαχίας και η υποστήριξη προς τους συμμάχους με σκοπό να περιοριστεί πιθανή ρωσική επιθετικότητα. «08/04/2016 | Πηγή: Pravda.Ru
Με λίγα λόγια λέει στους Τούρκους « βγάλτε τα μόνοι σας με την τρέλα του Ερντογάν»
ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ανακοινώνεται ΗΠΑ και Ισραήλ ζητούν την εκκένωση της Τουρκίας από τους πολίτες τους:
¨ΗΠΑ και Ισραήλ με επείγουσα ανακοίνωση καλούν τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν άμεσα την Τουρκία ενώ ζητούν απ όσους δεν μπορούν να μην πλησιάσουν Κωνσταντινούπολη και Αττάλεια γιατί θεωρούν δεδομένο ότι έρχεται μεγάλο κύμα τρομοκρατικών επιθέσεων. Η εκτίμηση αυτή φέρεται να είναι κοινή στις μυστικές υπηρεσίες ΗΠΑ και Ισραήλ.¨ του Βασίλη Καπούλα http://www.pronews.gr/portal 17:53 09/04/2016
Όλα αυτά δείχνουν ότι η ¨τρέλα του σουλτάνου ¨ θα ξεσπάσει επάνω στον πιο αδύναμο κρίκο, έτσι όπως κατήντησαν κάποιοι την Ελλάδα.
Για αυτό και εμείς φέρνουμε τον Πάπα να μας ¨ευλογήσει¨ με τις υψηλές γνωριμίες τους μήπως και εξορκίσει το σουλτανικό δαιμόνιο που δημιούργησε την κρίση του προσφυγικού – λαθρο μεταναστευτικού από το Αιγαίο προς τας Ευρώπας.
Αχ καημένε κυρ Φώτη Κόντογλου, ποιος σε ακούει σήμερα;
Να τι μας λέει το παιδί της προσφυγιάς και της Καθ ημάς Ανατολής που από το Αιβαλί ήρθε ξεριζωμένος στην Λέσβο που ετοιμάζεται να υποδεχτεί τον Πάπα.
¨Οι φιλοπαπικές κινήσεις είναι θάνατος για το Γένος μας
Παπική ῾Ελλάδα θά πεῖ ἐξαφάνιση τῆς ῾Ελλάδας.
Πίστη ἀσάλευτη στήν ᾿Ορθοδοξία, πού ἐµεῖς οἱ προκοµµένοι τήν πήραµε κληρονοµιά
καί τήν πουλᾶµε «ἀντί πινακίου φακῆς» καί ἀσπασµοῦ τῆς παντό-φλας τοῦ Πάπα!
Μά σέ τέτοιο σηµεῖο ἐκφυλισθήκαµε;
Αἰτία εἶναι ἡ ἔµφυτη µαταιοδοξία µας, πού µᾶς κάνει νά θέλουµε νά φαινόµαστε ἔξυπνοι συγχρονισµένοι, προοδευτικοί, κι ὄχι καθυστερηµέ-νοι. Μέ τή συναίσθηση τῆς κατωτερότητας πού ἀποχτήσαµε, φοβόµαστε σάν τόν διάβολο µήπως µᾶς ποῦνε «παλιά µυαλά, …καθυστερηµένους». Καί τρέχουµε νά πᾶµε πρῶτοι σέ κάθε κίνηση πού περνᾶ γιά «µοντέρ-να», θέλεις µίµηση τῆς «ἀφηρηµένης ζωγραφικῆς», θέλεις ἀκαταλαβίστι-κες «λογοτεχνίες» (καηµένη λογοτεχνία, ποῦ κατάντησες!), θές φιλοπα-πισµός, θές ἀµερικανισµός, στά πάντα, στά ντυσίµατά µας (πρό πάντων τῆς νεολαίας), στόν τρόπο πού µιλᾶµε καί σκεπτόµαστε, ἀκόµα καί στίς
χειρονοµίες. Δηλαδή, καταντήσαµε µαϊµοῦδες τοῦ ἀνθρωπίνου γένους «ἐν ὀνόµατι τῆς προόδου καί τῆς θαυµάσιας ἐποχῆς µας».
(Φώτη Κόντογλου «Μυστικά ἄνθη», ἐκδ. «Ἀστήρ», σελ. 51-53) http://agiosioannisprodromos.blogspot.gr/ 09/04/2016
Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση

Ένα εφιαλτικό σενάριο... και η αποφυγή του

10-4-2016

Ειδομένη: Οι λιγοστοί κάτοικοι ήδη αυτοοργανώνονται λόγω απουσίας του Κράτους. Οι παράνομοι μετανάστες και οι πρόσφυγες έχουν καταλάβει δημόσιους χώρους, χώρους, ακόμη και εμπρός από τίς εκκλησίες.

Ένα εφιαλτικό σενάριο
Οι κάτοικοι διερχόμενοι  προς την εκκλησία την Μ. Εβδομάδα λοιδορούνται από ακραία Μουσουλμανικά στοιχεία και αντιδρούν. 
Η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη. 
Το πρώτο αίμα ρέει… 

Οι μουσουλμάνοι ως αριθμητικά υπέρτεροι και υποκινούμενοι από «αλληλέγγυους» και «αμαρτωλές» Μ.Κ.Ο. επιτίθενται στην Ειδομένη και καταλαμβάνουν τα σπίτια και καταστήματα των κατοίκων… το αίμα ρέει.  

Ακολουθεί πλιάτσικο!! Επεμβαίνει η Ελληνική Αστυνομία και ακολουθούν συγκρούσεις. 
Οι κάτοικοι επιστρέφουν στα ρημαγμένα σπίτια.  

Η είδηση διακινείται από «αλληλέγγυους» και «αμαρτωλές» ΜΚΟ και σε άλλους χώρους συγκέντρωσης μουσουλμάνων. 
Η σύγκρουση πολιτισμών εξελίσσεται σε θρησκευτικό πόλεμο με απρόβλεπτες συνέπειες… 
Θύματα φιλόξενοι Έλληνες και ειρηνόφιλοι αλλοδαποί φιλοξενούμενοι. 

Η κυβέρνηση παραιτείται υπό την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας. 
Οι βουλευτές και λοιποί κυβερνητικοί και κομματικοί αξιωματούχοι δέχονται την μήνη των πολιτών.

Η λύση για την αποφυγή του εφιαλτικού σεναρίου: 

1. Μετάβαση διπλωματών των χωρών προέλευσης των παράνομων μεταναστών και προσφύγων, προκειμένου να τους συνετίσουν και να τους πείσουν να περιοριστούν σε χώρους μακράν των κατοικημένων περιοχών και μετεγκατάστασή τους σε φυλασσόμενους χώρους.  

2. Παρέμβαση του στρατού και της αστυνομίας ώστε να απομακρυνθούν ή και να συλληφθούν τυχόν αντιδρώντες παράνομοι μετανάστες, πρόσφυγες «αλληλέγγυοι» και «αμαρτωλές» ΜΚΟ από κατοικημένες περιοχές και η αναγκαστική μεταστέγασή τους σε φυλασσόμενους χώρους.

3. Παραμονή δύναμης της αστυνομίας και ειδικών δυνάμεων του στρατού για την διατήρηση κλίματος ειρήνης μέχρι την μετεγκατάστασή τους!

Ι. Δέμος   

Η Ελλάδα πρέπει να στραφεί προς τη Ρωσία σε σχέση με τον εκβιασμό του ΔΝΤ

10-4-2016 



Αθήνα, 9 Απρίλιος - RIA Novosti, Gennady Melnik. Η  Ελλάδα λόγω του εκβιασμού που δέχεται  από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πρέπει να στραφεί  προς τη Ρωσία ως σημαίνον μέλος του ΔΝΤ και να ζητήσει να θέσει το θέμα στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου των διευθυντών, είπε στο  RIA Novosti  ο Βουλευτής  του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από την Ελλάδα Νότης Μαριάς.



Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Wikileaks [1],  για το ΔΝΤ - ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Ταμείου Paul Thomsen και η  επικεφαλής της αποστολής του Ταμείου στην Ελλάδα Delia Velkulesku - σε συνομιλία  συζητούσαν  σχέδια για την καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων με κάθε τρόπο  μέχρι τον Ιούλιο και να δημιουργήσουν ένα πιστωτικό γεγονός, δηλαδή, να οδηγήσουν  την Ελλάδα στην  χρεοκοπία , έτσι ώστε η χώρα έχει συμφωνήσει σε νέα μέτρα λιτότητας, τα οποία δεν προβλέπονται στο μνημόνιο σχετικά με το τρίτο πακέτο βοήθειας από τους πιστωτές.

Ο Μαριάς  είναι μέλος της οικονομικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η αρμοδιότητα του οποίου είναι ο έλεγχος επί των δράσεων της τρόικας των διεθνών δανειστών.
Την περασμένη εβδομάδα, τα μέλη της επιτροπής συναντήθηκαν με τον  εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Τρόικας   τον  Declan Costello, τον  Έλληνα Πρωθυπουργό   Αλέξη  Τσίπρα, τον  ηγέτη  του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης  της «Νέας Δημοκρατίας» Κυριάκο  Μητσοτάκη,  τον  υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργο Σταθάκη και  Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον  επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη  Στουρνάρα.
 Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε πριν τις  διαρροές του Wikileaks, αλλά κατά την επόμενη συνεδρίαση το θέμα θα τεθεί, είπε ο  Ευρωβουλευτής.

Ο Εκβιασμός του  ΔΝΤ και η  Ρωσία

«Το ΔΝΤ εκβιάζει την Ελλάδα. Το γνωρίζουμε  πολύ καλά, και η Ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει τη στρατηγική του ΔΝΤ. Αλλά το Wikileaks έχει επιβεβαιώσει αυτήν την πολιτική του εκβιασμού. Είναι σωστό ότι η κυβέρνηση αντέδρασε, αλλά πρέπει να συνεχιστεί. Ο Τσίπρας  μόνο απέστειλε  μια επιστολή  (στην επικεφαλής του ΔΝΤ   Κριστίν Λαγκάρντ ) και αυτή  απάντησε. Αλλά όταν επανελήφθησαν οι  διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές, η Κυβέρνηση δεν το επανέλαβε το θέμα στο ΔΝΤ, απλά δεν τον συζήτησε,» είπε ο Μαριάς.

Συμφώνησε ότι αυτή η διαρροή έχει δώσει «ισχυρό όπλο» στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά αυτή δεν το χρησιμοποιεί  σωστά. "Σταμάτησε και υποχωρεί  νομίζω ότι αυτό είναι λάθος." - Είπε ο Ευρωβουλευτής.

«Η Ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την επίσκεψη του Ρώσου   Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ελλάδα για να ζητήσει από το ΔΝΤ να θέσει το ζήτημα του   εκβιασμού  στο Ταμείο,   είναι απαραίτητο να φέρει το ζήτημα στο διεθνές επίπεδο." - είπε ο  Μαρίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, προσπάθησε ο Τσίπρας  να πάρει την υποστήριξη  από τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και την  Γερμανίδα καγκελάριο  Άνγκελα Μέρκελ αλλά δεν κατάφερε τίποτα - « οι Δυτικές χώρες καλύπτουν την πολιτική εκβιασμού  του ΔΝΤ ».

"Ο Τσίπρας είναι σταθερά απομονωμένος στην  Δύση και χάνει. Η  Ελλάδα θα πρέπει να στραφεί  σε σημαίνοντα μέλη του ΔΝΤ, όπως η Ρωσία, η Βραζιλία, η Ινδία, η Κίνα και άλλα μέλη του ΔΝΤ θέτοντας  αυτό το θέμα σε συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου. Ναι,  η Αμερική έχει το δικαίωμα του βέτο στο ΔΝΤ  όμως, το ΔΝΤ - δεν είναι μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι απαραίτητο να τεθεί το ζήτημα », -.  είπε Μαριάς.

Πιστεύει, επίσης, ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να ζητήσει αποζημίωση από το ΔΝΤ.

"Το ΔΝΤ αναγνώρισε ότι τα λάθη που έγιναν στο πλαίσιο του προγράμματος για την Ελλάδα, και αν η βλάβη είναι εκατοντάδες δισεκατομμύρια, η Ελλάδα πρέπει να διεκδικήσει την  επιστροφή τους από το ΔΝΤ." - είπε ο  Μαριάς.

Με την παρατήρηση ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να ισχυριστεί ακόμη και το «κατοχικό»  δανείου  προς  τη Γερμανία, ο  Μαριάς είπε ότι αυτή είναι η κατάσταση , η  Ελλάδα θα πρέπει να πάει στο διεθνές δικαστήριο.

«Προηγούμενο δεν υπάρχει, αλλά ας το κάνει πάντα υπάρχει η  πρώτη φορά." - είπε ο Μαριάς.

Ο Ευρωβουλευτής πιστεύει ότι της  Ελλάδας το χρέος που υπερβαίνει το 180% του ΑΕΠ, θα πρέπει να αναγνωριστεί ως απεχθές.

"Την  θεωρία του απεχθούς χρέους έχει αναπτύξει, μεταξύ άλλων, ο Ρώσος οικονομολόγος Αλέξανδρος Zach. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα έπρεπε να είχε σταματήσει  να χορηγεί δάνεια στην Ελλάδα  πριν από λίγα χρόνια διότι τα χρέη της χώρας ήταν υπερβολικά . Ωστόσο, ο Jean-Claude Juncker δεν έχει επιβραδύνει την διαδικασία ., δεδομένου ότι τα δάνεια τα εισαγόμενα αυτά που φορτώθηκε από την Γαλλία αλλά και από τη Γερμανία ( μιλά για τα ιδιωτικά δάνεια που μετατράπηκαν σε δημόσια) είναι απεχθές χρέος και θα πρέπει να διαγραφεί, είπε ο Ευρωβουλευτής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δανειστές δεν προτίθενται να διαγράψουν τα χρέη της Ελλάδας, ο Τσίπρας και η κυβέρνηση έχουν πράγματι  συμφωνήσει σε αυτό.

«Η Γερμανία είπε  ότι δεν θα διαγράψει το χρέος, και η Ελλάδα υπέγραψε σε ένα τρίτο μνημόνιο, σύμφωνα με το οποίο η ονομαστική μείωση του χρέους  δεν θα υπάρξει ." - Είπε ο Μαριάς.

Πιστεύει ότι η κυβέρνηση υποχώρησε και πάλι.

"Ο υπουργός οικονομίας Σταθάκης   μόλις μας είπε  ότι το δημόσιο χρέος της Ελλάδας είναι βιώσιμο μέχρι το 2022. Το  είπε και  ο Γερμανός  υπουργός Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση κάνει μια στροφή για να μας πει ότι μέχρι το 2022 δεν υπάρχει θέμα χρέους και οποιαδήποτε μείωση του χρέους είναι δυνατή μόνο μετά από τότε  και  ότι δεν μπορούμε να το συζητήσουμε τώρα και θα  ορίσει μια συνάντηση για το 2022, όταν δεν  θα υπάρχει  ούτε ο Τσίπρας ούτε ο Σταθάκης, που   κατά τη γνώμη μου, το θέμα πηγαίνει  στο ντουλάπι », - . είπε ο Μαριάς.

Επέκρινε τα σχέδια της κυβέρνησης να αυξήσει τους φόρους και τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος – η  μείωση του εισοδήματος θα μειώσει την κατανάλωση, η οικονομία θα αρχίσει να συρρικνώνεται, και η κατάσταση θα επιδεινωθεί  μόνο.

Έλεγχος των μεταρρυθμίσεων

«Έχουμε ξεκινήσει μαι  διαδικασία τριπλής παρακολούθησης. Στην  επιτροπή έθεσα δύο σημαντικά  θέματα το ένα-... Είναι  τα χωρίς συντήρηση (" τα κόκκινα ")  δάνεια τα στεγαστικά, και  το άλλο - η ανακεφαλαιοποίηση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης," - είπε ο Μαριάς

Ο Ευρωβουλευτής πιστεύει ότι για τους στόχους  αυτούς  θα μπορούσαν χρησιμοποιήσουν  μέρος των χρημάτων που προορίζονται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκαν Στο τρίτο πρόγραμμα βοήθειας προς τους δανειστές διατέθηκαν  € 25 δισεκατομμύρια για την ανακεφαλαιοποίηση, αλλά οι τράπεζες πήραν μόνο 5,5 δισεκατομμύρια και το αποθεματικό  είναι € 19.500 δισεκατομμύρια.

«Νομίζω ότι τουλάχιστον  τα 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ θα μπορούσαν να δαπανηθούν για την  δημιουργία ενός νέου πιστωτικού  προϊόντος , για την τιτλοποίηση των δανείων. Αυτά τα μπορεί να περάσουν  στην ΕΚΤ ως εγγύηση και για την υποθήκευση των  «κόκκινων » δανείων,  και όχι να πωληθούν στου γύπες, "είπε ο Μαριάς.

Στην δεύτερη πρόταση – στην  ανακεφαλαιοποίηση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, θα μπορούσαν  να διατεθούν τα  € 14 δισεκατομμύρια.

«Η πρόταση αυτή απορρίφθηκε  όπως πάντα - .. Και ο Τσίπρας και Στουρνάρας και στα δυο, ο Τσίπρας είπε ότι η τρόικα δεν θα  τα  δεχτεί. Η πραγματικότητα είναι  ότι δεν θέλουν οι δανειστές να κάνουν τίποτα για την Έλλάδα, είπε ο Ευρωβουλευτής.

Η Ελλάδα αποθνήσκει αμαχητί. Γιατί;

Στρατηγέ, ο Τσίπρας έχει βάλει την υπογραφή του για την υποδούλωση της Ελλάδας και δεν την παίρνει πίσω


10-4-2016
tsipras_ypografei
«Ο Θεός έχει βάλει την υπογραφή Του για την ελευθερία της Ελλάδος και δεν την παίρνει πίσω», έλεγε ο στρατηγός Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Το έλεγε από ελπίδα; Από βαθιά πίστη στο Θεό; Από κάποιο όραμα που ίσως είχε δει;
Ο Θεός πράγματι έβαλε την υπογραφή του αλλά για να είναι ελεύθερη η Ελλάδα, πρέπει να το θέλει και η ίδια. Ο Θεός δεν εξανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει οτιδήποτε.
Σήμερα κάτι λιγότερο από 200 χρόνια από την Επανάσταση του 21 και τα «χρόνια δοξασμένα» η Ελλάδα βρίσκεται υπόδουλη ξανά αν και για αρκετούς ποτέ δεν ελευθερώθηκε πραγματικά.
Η Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα πριν τη διάλυση. Ίσως και μετά, δεν ξέρω.
Και η καταστροφή έχει την υπογραφή του Τσίπρα και μόνο αυτού. Δεν είναι άδικο αυτό; Θα ρωτούσε κάποιος. Όχι δεν είναι, διότι ο Τσίπρας ήξερε πολύ καλά τι συνέβαινε στη χώρα. Ως πολίτης αυτού του τόπου, έβλεπε τα στραβά. Δεν τα διόρθωσε ούτε στο ελάχιστο. Δεν έβαλε καμία αρχή. Επίσης γνώριζε ότι ο λαός μετά από 7 χρόνια ύφεσης και 5 μνημονίου, δεν αναζητούσε απλά την ελπίδα ή τάχα λίγη αξιοπρέπεια.
Αν ο λαός ήθελε μνημόνια θα κρατούσε το Σαμαρά, για τον οποίο πια μπορούμε να λέμε ότι είναι κλάσεις ανώτερος μπροστά στο διάδοχό του. Ζητούσε, απαιτούσε κάτι καλύτερο. Ο Τσίπρας το υποσχέθηκε αυτό. Όταν έταζε από τη ΔΕΘ, ήξερε την κατάσταση. Αυτός προκάλεσε τις εκλογές. Αυτός έδειχνε τόσο σίγουρος ώστε έλεγε ότι η Μέρκελ θα συμφωνούσε μέρα μεσημέρι. Ψηφίστηκε για το άλλο.
Επίσης άνοιξε τα σύνορα αυτής της φτωχής χώρας. Έλατε όλοι εδώ είπε, αρκεί να πείτε ότι έρχεστε από τον πόλεμο. Και τώρα η Ελλάδα μπήκε στο περιθώριο έχοντας μέσα της μερικές δεκάδες χιλιάδες ανθρώπων ενός άλλου πολιτισμού και κουλτούρας που δε συμβαδίζει με τη δική μας. Ήδη βλέπουμε τα πρώτα παρατράγουδα. Από αυτούς, ούτε οι μισοί δεν έρχονται από πόλεμο και όσοι έρχονται, δε γνωρίζουμε τι ακριβώς πρεσβεύουν. Κατέλαβαν λιμάνια, έστησαν μπλόκα, απειλούν, κλέβουν.
Οι δουλειές κλείνουν. Τα χρήματα των ανθρώπων στις τράπεζες κατασχέθηκαν. Γιατί άραγε; Μήπως κάναμε το μεγάλο βήμα; Αφού πάλι σε μνημόνιο είμαστε. Τα πάντα φορολογούνται. Η διασκέδαση μέσω μιας ταινίας ή η βόλτα της Κυριακής και το πήγαινε-έλα στη δουλειά για το μεροκάματο.
Οι ήττες βαπτίζονται νίκες. Δίπλα του έχει και κάτι ανεκδιήγητους τύπους να μας διασκεδάζουν με τις σαχλαμάρες που λένε. Ο ένας δεν μπορεί καν να μιλήσει ελληνικά, και άλλοι από το πολύ λίπος δυσχεραίνουν την επικοινωνία του στόματος με τον εγκέφαλο.
Η διαφορά ανάμεσα στον ήρωα και τον προδότη είναι πολλές φορές μηδαμινή, ωστόσο χρειάζεται μεγάλη πίστη και δύναμη για να την καλύψεις. Ένας άκαπνος, αβασάνιστος και μεγαλωμένος στα πούπουλα είναι λίγο δύσκολο να τα διαθέτει αυτά.
Η Ελλάδα πτωχαίνει. Η Ελλάδα γερνά. Η Ελλάδα απομονώνεται. Η Ελλάδα βλέπει τον πληθυσμό της να αντικαθίσταται και να επιστρέφει σε ένα νεώτερο οθωμανικό ζυγό.
Η Ελλάδα αποθνήσκει αμαχητί.
Γιατί;
Γιατί ο Τσίπρας έβαλε την υπογραφή του για την υποδούλωση της Ελλάδας (πριν κάποιους μήνες) και δεν την παίρνει πίσω.
Στρατής Μαζίδης
freepen

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΡΑΓΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

Κυριακή, 10 Απριλίου 2016


«ΤΑ ΗΜΑΡΤΗΜΕΝΑ» ΟΣΩΝ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΜΗ ΧΩΡΙΣ ΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821

ΒΙΝΤΕΟ: ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΑ ΨΕΥΔΗ ΤΩΝ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΩΝ



O Δημήτρης Σταθακόπουλος, Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω, Διδάκτωρ Οθωμανικής Ιστορίας και Πολιτισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Μουσικολόγος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου των Απογόνων Αγωνιστών κ.α.απαντά με αποδείξεις στους «προοδευτικούς» υβριστές της Ελληνικής Ιστορίας.


Δημήτρης Σταθακόπουλος: Ο Αχμέτ Σεβντέτ Πασά (Ahmet Cevdet Pasha) που είναι ο αντίστοιχος Παπαρρηγόπουλος των Οθωμανών (μεταφρασμένος στα ελληνικά από τον Νικηφόρο Μοσχόπουλο), λέει ότι ο λόγος για τον οποίον κρεμάστηκε ο Γρηγόριος ο Ε είναι διότι ήταν μυστικός αρχηγός της Ελληνικής Επανάστασης, ότι έκανε ψεύτικο αφορισμό. Δηλαδή έκανε αφορισμό αλλά ψεύτικο. Γιατί; Για να τους ρίξει στάχτη στα μάτια για να γλιτώσει 20 χιλιάδες Έλληνες τουλάχιστον από σφαγή άμεση στην Κωνσταντινούπολη.



Σχετικά με το ότι ο  δεν ήταν ποτέ στην Αγία Λαύρα ο Δημήτρης Σταθακόπουλος είπε ότι ο ίδιος ο Παλαιών Πατρών Γερμανός τους διαψεύδει οικτρά μέσα από τα απομνημονεύματα του.

Ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ήτανε δέκα μέρες στην Αγία Λαύρα. Πηγαίνοντας για την Τρίπολη προφασίστηκε ότι δεν μπορεί να πάει γιατί τον έπιασε ποδάγρα, του ανέβηκε το ουρικό οξύ. Δεν μπορούσε να πάει καβάλα στο άλογο και λέει θα μείνω στην Αγία Λαύρα που τα μοναστήρια την εποχή εκείνη έπαιζαν και το ρόλο του ξενοδοχείου, ήταν χάνια. Εκεί πέρα λοιπόν, βρέθηκε με Λόντο, Ζαίμη, Πετιμαζάδες, Χαραλάμπη, όλους της Βορείου Πελοποννήσου και είπανε ότι θα ξεκινήσουμε την επανάσταση

Η δε ορκωμοσία έγινε στις 17 Μαρτίου του Αγίου Αλεξίου γιατί εκεί πέρα βρίσκεται η κάρα του Αγίου Αλεξίου, στην Αγία Λαύρα. Τότε έγινε η ορκωμοσία. Βρισκόταν δυόμιση χιλιάδες κόσμος για να προσκυνήσει την κάρα του Αγίου Αλεξίου και όχι γιατί ήξεραν ότι θα πάνε σε επανάσταση οι άνθρωποι.

.................................................

Αλλά και στις 25 του Μάρτη οι Έλληνες στην Καλαμάτα έδωσαν τις δηλώσεις (declarations) όπου δηλώνουν στις ξένες δυνάμεις ότι κάνουν self-determination (αυτοδιάθεση).

Και υπήρχε λόγος να εξηγήσουν στις ξένες δυνάμεις ότι κάνουν αγώνα αυτοδιάθεσης και ανεξαρτησίας, και όχι πλιάτσικο διότι αν θεωρούσαν οι μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης, η Ιερά Συμμαχία, ότι η επανάσταση είναι καρμποναρικού τύπου, ταξική δηλαδή, θα έστελναν στρατεύματα συμμαχικά υπέρ του Σουλτάνου κατά των Ελλήνων επαναστατών.
Πού το είχανε κάνει; Στην Ιταλία και στην Ισπανία.
Ποιός τους απέτρεψε; Ο Καποδίστριας.

Άρα λοιπόν, 25 Μαρτίου θέλανε μεν να γίνει η επανάσταση, τους πρόλαβαν τα γεγονότα, και το 1838, να κάτσουνε να το διαβάσουνε αυτοί που έχουνε γνώμη χωρίς γνώση, τι έγινε; Φωνάζει ο Όθων τους ζωντανούς αγωνιστές του ’21, Κολοκοτρώνης ζούσε, Μακρυγιάννης ζούσε, Πλαπούτας ζούσε.. Τους λέει κύριοι, ποιά θα είναι η Εθνική Επέτειος της Ελλάδος όπως έχει η Γαλλία, η Αμερική; Λένε 25η Μαρτίου, διότι όλα τα επιμέρους γεγονότα, της Μάνης, της Καλαμάτας, των Καλαβρύτων, της Πάτρας, του Αιγίου, της Ρούμελης, των νησιών, τα πάντα, τα μαζεύουμε σε μία ημερομηνία.

Φτιάξαμε ολόκληρο βιβλίο με τον Όμιλο, «Τα ημαρτημένα». «Τα ημαρτημένα» σημαίνει τα άστοχα, δηλαδή επισημάναμε τις αστοχίες αυτών που σήμερα έχουν γνώμη χωρίς γνώση όπως θα ΄λεγε ο Πλάτων στον Πρωταγόρα και εμείς ζητούμε, ως Όμιλος, την Αριστοτελική μεσότητα για να μην γίνεται ύβρις καθ’ υπερβολήν ή κατ’ έλλειψιν. Τόσο απλά.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ 

Βογιατζής Αντώνιος:  Έχουμε υπό έκδοσιν ανέκδοτα σημειώματα, αλληλογραφία και επιστολές του Καποδίστρια προς τον γραμματέα του με το οποίο αποδεικνύεται αυτό που είπε ο κύριος Σταθακόπουλος.

Ο απόγονος του οπλαρχηγού κ. Πλαπούτας κρατάει ένα κείμενο, ένα χειρόγραφο. Είναι η πρώτη διακήρυξη της Επανάστασης η οποία έγινε στην Αγία Λαύρα στις 26 Μαρτίου του 1821. Το απηύθυναν στον Εκλαμπρότατο Κόνσολα της Μεγάλης Βρεττανίας. Ήταν η πρώτη επισημοποίηση της Επανάστασης και ξεκινάει, «Ημείς το ελληνικόν έθνος των χριστιανών ...»

«Το ελληνικόν έθνος». Προσέξτε, έχει σημασία. ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΕΘΝΟΣ, ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗ ΕΘΝΟΥΣ. Είναι λοιπόν η αναγέννηση του ελληνικού έθνους και το υπογράφουν μεταξύ άλλων, ο Ζαΐμης, ο Λόντος .. ο Παλαιών Πατρών Γερμανός που κήρυξε την Επανάσταση στην Αγία Λαύρα και εκεί οριοθετήθηκε και θεσμοθετήθηκε και αυτό είναι και το ντοκουμέντο.

Το έγγραφο αυτό είναι στας χείρας του κυρίου Ζαΐμη απογόνου του Ανδρέα  Ζαΐμη και μου εμπιστεύθηκε να το εμφανίσω εδώ.

 Είναι το πιο αυθεντικό από ιστορικά κείμενα και χειρόγραφα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη χώρα μας και είναι αυτό το κείμενο που ενημερώνει τους .. προξένους ότι ξεκινάει η Επανάσταση των Ελλήνων.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ





ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΜΕΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟ