Η υποταγή έχει ανδρείκελα μα η αντεπίθεση θέλει ηγέτες

30-8-2016

Τα πράγματα είναι τόσο απλά λοιπόν. Και οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση που παραβλέπει ή προσπερνά αυτό τον κανόνα, είναι απλώς μια φλύαρη προσέγγιση που αβαντάρει αντικειμενικά τα ανδρείκελα της υποταγής...


Αυτή η κοινωνία μπορεί να απέδειξε πως είναι μια κοινωνία κουτόφραγκων. Μπορεί να αποδεικνύει καθημερινά πως είναι μια υπερτιμημένη κοινωνία, που όταν θυμάται μπορεί και να υμνολογεί τις δόξες των προγόνων της, ενώ την ίδια στιγμή παρακολουθεί με απάθεια την αποκαθήλωση τους από το βάθρο του παραδειγματισμού, της έμπνευσης και της ιστορικής μνήμης, αλλά ένα πράγμα είναι βέβαιο…

Αυτή η κοινωνία δεν παρουσιάστηκε ένα πρωί ως κοπάδι προβάτων στους δυνάστες της για να δηλώσει δουλοπρέπεια, υποταγή και αιώνια αφοσίωση. Σ αυτό το δρόμο της ντροπής, σύρθηκε από ηγέτες που κιότεψαν, από ηγέτες που πρόδωσαν, από ηγέτες που ξέρασαν και το τελευταίο ίχνος της αξιοπρέπειάς τους, και μπήκαν απροκάλυπτα στη δούλεψη της ξένης κατοχής.

Αυτή η κοινωνία εξαπατήθηκε, λοιδορήθηκε, παραμυθιάστηκε, εκβιάστηκε, καθηλώθηκε σε μια αδιέξοδη προσμονή, εκφυλίστηκε και τελικά παραδόθηκε στη μοίρα της και στις ορέξεις των βιαστών της αξιοπρέπειάς της.

Όποιος λοιπόν απευθύνεται σ αυτή τη κρεατόμαζα των άβουλων, των αμήχανων και παραδομένων κομπάρσων, δε μπορεί να της θέτει διλήμματα που είναι ανίκανη να απαντήσει, γιατί τότε...
απλά υποκρίνεται, κι ενώ παραμένει μασκαράς, επιμένει να εμφανίζεται ως επίδοξος επαναστάτης.

Τα διλήμματα λοιπόν επιστρέφουν αυτούσια σ αυτούς που τα θέτουν. 
Μια κοινωνία που δεν αποφάσισε μόνη της να παραδοθεί, δεν αποτελεί ένα οργανωμένο σύνολο από ανθρώπους που θα αποφασίσουν μονάχοι τους να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι και να αντισταθούν σ αυτά που έρχονται.

Ο ξεσηκωμός ή η συνθηκολόγηση, είναι πράξη των ηγετών. Είναι διαδρομή που χαράσσεται είτε από ανδρείκελα είτε από πραγματικούς ηγέτες.
  • Αυτή η κοινωνία λοιπόν για να ξεσηκωθεί, πρέπει κάποιος να μπει μπροστά για να της δείξει το δρόμο…
  • Αυτή η κοινωνία για να εξεγερθεί, θα πρέπει κάποιος να την εμπνεύσει και να την συνεγείρει στο δρόμο που δεν τολμά να τον περπατήσει ο συμβιβασμός και η δουλοπρέπεια…
Τα διλήμματα λοιπόν δεν είναι δικά της. Είναι δικά μας. Όσων τουλάχιστον από μας αντιλαμβανόμαστε πως σ αυτή την πατρίδα αξίζει μια τύχη διαφορετική.

Τα συνθήματα δεν είναι δικά της. Τα θέλει έτοιμα. Θέλει να είναι ισχυρά. Θέλει να έχουν τη δύναμη να την παρασύρουν για να τα ενστερνιστεί και να τα υιοθετήσει.

Οι δρόμοι της πάλης… Οι τρόποι της δράσης… Δεν είναι μέρος των ονείρων της. Είναι το δικό μας σχέδιο που πρέπει να γίνει ο εφιάλτης των προσκυνημένων.

Αυτή την κοινωνία λοιπόν όταν την καλείς να επιλέξει ανάμεσα στην υποταγή ή στην αντεπίθεση, θα επιλέξει την υποταγή, γιατί αυτό το δρόμο της χάραξαν οι προσκυνημένοι.
  • Η αντεπίθεση θέλει ηγέτες, οργανωτές, εμπνευστές. Θέλει τους αποφασισμένους που θα προκαλέσουν εξελίξεις.
  • Η αντεπίθεση δεν θέλει κότες αλλά αυγά που πρέπει να σπάσουν. 
  • Θέλει Παπαφλέσσες και Βελουχιώτηδες. 
  • Θέλει Σπάρτακους και Μαρίνους Αντύπες. 
Θέλει μια αρμαθιά αποφασισμένους,  που δε θα αρκούνται στα ονείρατα και στα πρωτόκολλα, αλλά σε…

Ένα σύνθημα…
Δύο σχέδια…
Και τρία πολύ συγκεκριμένα βήματα με στόχο την πολιτική εξουσία.

Πιό φραγκοδίφραγκα δε γίνεται... 

Περιζήτητο προϊόν ο φτωχός Έλληνας


Η Παγκόσμια Τράπεζα μπαίνει στην Ελλάδα μέσω ΜΚΟ και επενδύσεων "ανάπτυξης"-Σπρώχνουν προς την ιδιωτική ασφάλιση.

30-8-2016

Την Παγκόσμια Τράπεζα είχαμε να την ακούσουμε πολύ καιρό και έκανε την εμφάνισή της με κρότο δύο ημέρες πριν το 15Αύγουστο με λίστα που παρέδωσε στο υπουργείο Εργασίας "συμβουλεύοντας" ότι για να εξοικονομηθούν χρήματα θα πρέπει να κοπούν μαχαίρι περισσότερες από εκατό παροχές που δίνονται σε ανέργους και ασφαλισμένους είτε πρόκειται για χρήμα είτε πρόκειται για είδος.  Ανάμεσα στις "συμβουλές" η Παγκόσμια Τράπεζα ζητά την περικοπή στις εκπτώσεις φόρων από τις ιατροφαρμακευτικές δαπάνες, με στόχο την εξοικονόμηση περίπου 100-120 εκατ. ευρώ αλλά και μαχαίρι στο επίδομα θέρμανσης, την κάρτα σίτισης, επίδομα ενοικίου και ό,τι έχει σχέση με τον ανθρωπιστικό προφίλ της κυβέρνησης που κάνει κόντρα με τις παροχές της βασίλισσας Φρειδερίκης. 

Έρχεται η ιδιωτική συνταξιοδότηση και ασφάλιση
Καθόλου τυχαίο το χτύπημα αυτό αν κανείς διαβάσει τις θέσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας για το Ασφαλιστικό Σύστημα. Το χωρίζει σε τρεις πυλώνες:
α. Βασική, υποχρεωτική, δημόσια διευθυνόμενη σύνταξη (προκαθορισμένων παροχών) διανεμητικού χαρακτήρα .
β.Υποχρεωτική, ιδιωτικά διευθυνόμενη σύνταξη (καθορισμένηςεισφοράς) κεφαλαιοποιητικής βάσης.
γ. Συμπληρωματική, προαιρετική και ιδιωτική σύνταξη κεφαλαιοποιητικού τύπου.
Με τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία να έχουν φτάσει στο σημείο να δανείζονται συνεχώς για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι σε συνταξιούχους και εργαζόμενους, η Παγκόσμια Τράπεζα περίμενε αρκετό καιρό μέχρι να κάνει την εμφάνισή της και να σπρώξει αναγκαστικά πλέον της ασφάλεια των Ελλήνων σε ιδιωτικά χέρια. 
Μέσα στις επίσημες θέσεις της ως οργανισμός αν εξαιρέσει κάποιος τις παραγράφους για μάχες που πρέπει να δοθούν για την ισονομία και την εξάλειψη της φτώχειας βρίσκει και την εξής πρόταση: "Μείωση των παρεμβάσεων της πολιτικής και των πολιτικών στη διατύπωση των συνταξιοδοτικών ζητημάτων". Δηλαδή, το συνταξιοδοτικό θέμα δεν πρέπει να είναι στα χέρια των πολιτικών δηλαδή στα χέρια των εκπροσώπων του λαού. Τόσο απλά. Άλλος θα εργάζεται και θα πληρώνει τις εισφορές και άλλος θα κάνει κουμάντο διότι οι κυβερνήσεις κυριολεκτικά τα αποθεματικά των ταμείων τα έπαιξαν σε τζόγο, τα χάρισαν σε τράπεζες ή ταξίδεψαν μυστηριωδώς για άλλους παραδείσους. 
Για όσους δεν θα μπορούν να αντεπεξέλθουν ή να εργαστούν για να έχουν ασφάλεια και σύνταξη τότε πολύ απλά θα τους σώζει η Παγκόσμια Τράπεζα σε συνεργασία με τις Βρυξέλλες μέσω πακέτων για την "ανθρωπιστική κρίση" ανάλογα με τα πακέτα εκατοντάδων εκατομμυρίων που δίνονται για την "προσφυγική κρίση" που θα τα διαχειρίζονται βεβαίως μόνο ΜΚΟ όπως και αυτά που στέλνονται για τους πρόσφυγες. 

Απαιτούν αυτά που συμφώνησαν
Η Παγκόσμια Τράπεζα επί κυβέρνησης Σαμαρά έκανε την επίσημη εμφάνισή της στην Ελλάδα και κράτησε ένα χαμηλού προφίλ χαρακτήρα για δύο χρόνια. Μπήκε στο παιχνίδι της σωτηρίας της χώρας λόγω της "οικονομικής κρίσης" και "επένδυσε" 450 εκατ. ευρώ μέσω του Διεθνούς Οργανισμού Χρηματοδότησης (IFC) συμμετέχοντας στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και αποκλειστικά στην χρηματική ενίσχυση ιδιωτών που είδαν φως και μπήκαν σε μια εσκεμμένα κατεστραμμένη χώρα. Ενώ "το ΔΝΤ δεν συνδέει το δανεισμό με κοινωνικές προϋποθέσεις και όρους η Παγκόσμια Τράπεζα το κάνει δίνοντας έμφαση στο ελάχιστο δίχτυ ασφάλειας και την προστασία των κοινοτήτων". (Σακελαρόπουλος Θ. 2003, Υπερεθνικές Κοινωνικές Πολιτικές)
Εντελώς "συμπτωματικά" η κουβέντα κατέληξε ότι η κυβέρνηση δεν έχει τα 900 εκατ. ευρώ για το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης αλλά και για τα προγράμματα βοήθειας των αναξιοπαθούντων για το 2017 την στιγμή  που η  Παγκόσμια Τράπεζα "συμβούλεψε" για περικοπές επιδομάτων "ανθρωπιστικού χαρακτήρα". Είναι το δίχτυ ασφαλείας της Παγκόσμιας Τράπεζας προς τους φτωχούς όσο οι επενδυτές θα γεμίζουν το σακούλι τους με το πλιάτσικο που γίνεται στην Ελλάδα επικουρούμενο εκτός των άλλων και από την Παγκόσμια Τράπεζα.
Δεν είναι όμως κάτι που δεν ήταν γνωστό διότι τον Οκτώβριο του 2015 η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, παρουσίασε τον κεντρικό πυρήνα της σχεδιαζόμενης αναδιάρθρωσης του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας σε κλιμάκιο της Παγκόσμιας Τράπεζας που βρισκόταν στην Ελλάδα και ήταν γνωστό ότι λόγω των περιορισμών που επέβαλλε το Μνημόνιο 3 μόνο το 0,5% του ΑΕΠ (900 εκατ.) θα πρέπει να δαπανηθούν για τους "φτωχούς" Έλληνες. 
Ήταν γνωστό από τότε ότι μέρος από τα χρήματα που απαιτούνται θα αναζητηθούν από τις ήδη καταβαλλόμενες παροχές σε χρήμα και είδος, συμπεριλαμβανομένων των διαφόρων φορολογικών πλεονεκτημάτων που παρέχονται σε συγκεκριμένες ομάδες, αλλά και των παροχών ασφάλισης, όπως είναι το ΕΚΑΣ, και άλλων κοινωνικών παροχών σε ολόκληρο τον τομέα της Γενικής Κυβέρνησης.

Οι ιδιώτες θα μάς σώζουν σφάζοντας
Η Παγκόσμια Τράπεζα θύμισε τώρα στην κυβέρνηση αυτά που η υπουργός είχε παρουσιάσει πριν 10 μήνες και βέβαια για να βάλει μπροστά επιτέλους το τελικό σχέδιο "βοήθειας" προς την Ελλάδα που είναι η ιδιωτικοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων χωρίς βέβαια το δικαίωμα η Βουλή να έχει λόγο περί του συνταξιοδοτικών ζητημάτων και βέβαια να αναπτύξει το σχέδιο "ανθρωπιστική βοήθεια" καταρχάς σε όλους τους δήμους με το κατάπτυστο Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης, με την Κάρτα Σίτισης για ανασφάλιστους και χαμηλοσυνταξιούχους και βέβαια για τις Κοινωνικές Κατοικίες Αστέγων στηριζόμενες και από ΜΚΟ για τις οποίες η Παγκόσμια Τράπεζα χαρακτηρίζει επισήμως ως  "ιδιωτικούς οργανισμούς που ασκούν δραστηριότητα για να απαλύνουν τον πόνο, να προωθήσουν τα συμφέροντα των φτωχών, την προστασία του περιβάλλοντος, την παροχή βασικών κοινωνικών υπηρεσιών, ή αναλαμβάνουν την ανάπτυξη της κοινότητας"....χρηματοδοτούμενες πάντα από αυτούς που δημιουργούν πόνο και καταστροφή στις κοινότητες πολλές δεκαετίες σχεδόν σε όλο τον κόσμο τώρα και στην Ελλάδα της "ανθρωπιστικής κρίσης".

Περιζήτητο προϊόν ο φτωχός Έλληνας

Η Παγκόσμια Τράπεζα μπαίνει στην Ελλάδα μέσω ΜΚΟ και επενδύσεων "ανάπτυξης"-Σπρώχνουν προς την ιδιωτική ασφάλιση.
Την Παγκόσμια Τράπεζα είχαμε να την ακούσουμε πολύ καιρό και έκανε την εμφάνισή της με κρότο δύο ημέρες πριν το 15Αύγουστο με λίστα που παρέδωσε στο υπουργείο Εργασίας "συμβουλεύοντας" ότι για να εξοικονομηθούν χρήματα θα πρέπει να κοπούν μαχαίρι περισσότερες από εκατό παροχές που δίνονται σε ανέργους και ασφαλισμένους είτε πρόκειται για χρήμα είτε πρόκειται για είδος.  Ανάμεσα στις "συμβουλές" η Παγκόσμια Τράπεζα ζητά την περικοπή στις εκπτώσεις φόρων από τις ιατροφαρμακευτικές δαπάνες, με στόχο την εξοικονόμηση περίπου 100-120 εκατ. ευρώ αλλά και μαχαίρι στο επίδομα θέρμανσης, την κάρτα σίτισης, επίδομα ενοικίου και ό,τι έχει σχέση με τον ανθρωπιστικό προφίλ της κυβέρνησης που κάνει κόντρα με τις παροχές της βασίλισσας Φρειδερίκης. 

Έρχεται η ιδιωτική συνταξιοδότηση και ασφάλιση
Καθόλου τυχαίο το χτύπημα αυτό αν κανείς διαβάσει τις θέσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας για το Ασφαλιστικό Σύστημα. Το χωρίζει σε τρεις πυλώνες:
α. Βασική, υποχρεωτική, δημόσια διευθυνόμενη σύνταξη (προκαθορισμένων παροχών) διανεμητικού χαρακτήρα .
β.Υποχρεωτική, ιδιωτικά διευθυνόμενη σύνταξη (καθορισμένηςεισφοράς) κεφαλαιοποιητικής βάσης.
γ. Συμπληρωματική, προαιρετική και ιδιωτική σύνταξη κεφαλαιοποιητικού τύπου.
Με τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία να έχουν φτάσει στο σημείο να δανείζονται συνεχώς για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι σε συνταξιούχους και εργαζόμενους, η Παγκόσμια Τράπεζα περίμενε αρκετό καιρό μέχρι να κάνει την εμφάνισή της και να σπρώξει αναγκαστικά πλέον της ασφάλεια των Ελλήνων σε ιδιωτικά χέρια. 
Μέσα στις επίσημες θέσεις της ως οργανισμός αν εξαιρέσει κάποιος τις παραγράφους για μάχες που πρέπει να δοθούν για την ισονομία και την εξάλειψη της φτώχειας βρίσκει και την εξής πρόταση: "Μείωση των παρεμβάσεων της πολιτικής και των πολιτικών στη διατύπωση των συνταξιοδοτικών ζητημάτων". Δηλαδή, το συνταξιοδοτικό θέμα δεν πρέπει να είναι στα χέρια των πολιτικών δηλαδή στα χέρια των εκπροσώπων του λαού. Τόσο απλά. Άλλος θα εργάζεται και θα πληρώνει τις εισφορές και άλλος θα κάνει κουμάντο διότι οι κυβερνήσεις κυριολεκτικά τα αποθεματικά των ταμείων τα έπαιξαν σε τζόγο, τα χάρισαν σε τράπεζες ή ταξίδεψαν μυστηριωδώς για άλλους παραδείσους. 
Για όσους δεν θα μπορούν να αντεπεξέλθουν ή να εργαστούν για να έχουν ασφάλεια και σύνταξη τότε πολύ απλά θα τους σώζει η Παγκόσμια Τράπεζα σε συνεργασία με τις Βρυξέλλες μέσω πακέτων για την "ανθρωπιστική κρίση" ανάλογα με τα πακέτα εκατοντάδων εκατομμυρίων που δίνονται για την "προσφυγική κρίση" που θα τα διαχειρίζονται βεβαίως μόνο ΜΚΟ όπως και αυτά που στέλνονται για τους πρόσφυγες. 

Απαιτούν αυτά που συμφώνησαν
Η Παγκόσμια Τράπεζα επί κυβέρνησης Σαμαρά έκανε την επίσημη εμφάνισή της στην Ελλάδα και κράτησε ένα χαμηλού προφίλ χαρακτήρα για δύο χρόνια. Μπήκε στο παιχνίδι της σωτηρίας της χώρας λόγω της "οικονομικής κρίσης" και "επένδυσε" 450 εκατ. ευρώ μέσω του Διεθνούς Οργανισμού Χρηματοδότησης (IFC) συμμετέχοντας στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και αποκλειστικά στην χρηματική ενίσχυση ιδιωτών που είδαν φως και μπήκαν σε μια εσκεμμένα κατεστραμμένη χώρα. Ενώ "το ΔΝΤ δεν συνδέει το δανεισμό με κοινωνικές προϋποθέσεις και όρους η Παγκόσμια Τράπεζα το κάνει δίνοντας έμφαση στο ελάχιστο δίχτυ ασφάλειας και την προστασία των κοινοτήτων". (Σακελαρόπουλος Θ. 2003, Υπερεθνικές Κοινωνικές Πολιτικές)
Εντελώς "συμπτωματικά" η κουβέντα κατέληξε ότι η κυβέρνηση δεν έχει τα 900 εκατ. ευρώ για το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης αλλά και για τα προγράμματα βοήθειας των αναξιοπαθούντων για το 2017 την στιγμή  που η  Παγκόσμια Τράπεζα "συμβούλεψε" για περικοπές επιδομάτων "ανθρωπιστικού χαρακτήρα". Είναι το δίχτυ ασφαλείας της Παγκόσμιας Τράπεζας προς τους φτωχούς όσο οι επενδυτές θα γεμίζουν το σακούλι τους με το πλιάτσικο που γίνεται στην Ελλάδα επικουρούμενο εκτός των άλλων και από την Παγκόσμια Τράπεζα.
Δεν είναι όμως κάτι που δεν ήταν γνωστό διότι τον Οκτώβριο του 2015 η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, παρουσίασε τον κεντρικό πυρήνα της σχεδιαζόμενης αναδιάρθρωσης του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας σε κλιμάκιο της Παγκόσμιας Τράπεζας που βρισκόταν στην Ελλάδα και ήταν γνωστό ότι λόγω των περιορισμών που επέβαλλε το Μνημόνιο 3 μόνο το 0,5% του ΑΕΠ (900 εκατ.) θα πρέπει να δαπανηθούν για τους "φτωχούς" Έλληνες. 
Ήταν γνωστό από τότε ότι μέρος από τα χρήματα που απαιτούνται θα αναζητηθούν από τις ήδη καταβαλλόμενες παροχές σε χρήμα και είδος, συμπεριλαμβανομένων των διαφόρων φορολογικών πλεονεκτημάτων που παρέχονται σε συγκεκριμένες ομάδες, αλλά και των παροχών ασφάλισης, όπως είναι το ΕΚΑΣ, και άλλων κοινωνικών παροχών σε ολόκληρο τον τομέα της Γενικής Κυβέρνησης.

Οι ιδιώτες θα μάς σώζουν σφάζοντας
Η Παγκόσμια Τράπεζα θύμισε τώρα στην κυβέρνηση αυτά που η υπουργός είχε παρουσιάσει πριν 10 μήνες και βέβαια για να βάλει μπροστά επιτέλους το τελικό σχέδιο "βοήθειας" προς την Ελλάδα που είναι η ιδιωτικοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων χωρίς βέβαια το δικαίωμα η Βουλή να έχει λόγο περί του συνταξιοδοτικών ζητημάτων και βέβαια να αναπτύξει το σχέδιο "ανθρωπιστική βοήθεια" καταρχάς σε όλους τους δήμους με το κατάπτυστο Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης, με την Κάρτα Σίτισης για ανασφάλιστους και χαμηλοσυνταξιούχους και βέβαια για τις Κοινωνικές Κατοικίες Αστέγων στηριζόμενες και από ΜΚΟ για τις οποίες η Παγκόσμια Τράπεζα χαρακτηρίζει επισήμως ως  "ιδιωτικούς οργανισμούς που ασκούν δραστηριότητα για να απαλύνουν τον πόνο, να προωθήσουν τα συμφέροντα των φτωχών, την προστασία του περιβάλλοντος, την παροχή βασικών κοινωνικών υπηρεσιών, ή αναλαμβάνουν την ανάπτυξη της κοινότητας"....χρηματοδοτούμενες πάντα από αυτούς που δημιουργούν πόνο και καταστροφή στις κοινότητες πολλές δεκαετίες σχεδόν σε όλο τον κόσμο τώρα και στην Ελλάδα της "ανθρωπιστικής κρίσης".
στον Τοίχο

Κοινωνικά μυδράλια

Σας εμπαίζουν χοντρά τα υπαλληλάκια της ναζιστοκυβέρνησης. Σας έχουν στήσει στον τοίχο και γελάνε μαζί σας ρίχνοντας γιαούρτια στα μούτρα σας πριν αρχίσουν να γεμίζουν με σφαίρες τα μυδράλια για να σας καθαρίσουν όλους.
Ο Κατρούγκαλος έκανε την αρχή λέγοντας ότι αν δεν έδιναν 384 ευρώ εθνική σύνταξη δεν θα παίρνατε ποτέ σύνταξη και ότι αυτά τα 384 ευρώ είναι ικανά για να μην είναι κανένας φτωχός. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει ξεχάσετε τα 384 ευρώ εθνική σύνταξη και συνειδητοποιήστε ότι η σύνταξη θα πάει κάτω των 200 ευρώ εφόσον  η ΕΕ για τον ορισμό της φτώχειας έχει θεσπίσει ότι πρέπει να είναι η σύνταξη στο 60% του κατώτατου μισθού. Ποιος είναι ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα; Μόλις 510 ευρώ για άνω των 25 ετών. Όμως ακόμη η Ε.Ε δεν έχει ολοκληρώσει το σχέδιο του κατώτατου ευρωπαϊκού μισθού και αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί η Βουλγαρία ως μέλος-κράτος της Ε.Ε να πάει τον κατώτατο μισθό της από 195 ευρώ στα 510 ευρώ για να υπάρχει εθνική σύνταξη στην Ελλάδα βάση του ορισμού της Ε.Ε. 
Βγήκε και η Χαρά Καφαντάρη, μεγάλη προσωπικότητα της κυβέρνησης η οποία μέσα στην καλή χαρά μαρτύρησε η μαρτυριάρα τα σχέδια των κατοχικών κυβερνήσεων για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες. "Εγώ και το μαγαζί μου, και είμαι το αφεντικό του εαυτού μου έχει τελειώσει". Πώς είπατε; Τελειώσατε γιατί έτσι γούσταραν και όχι μόνο γούσταραν αλλά τελικά ήταν το σχέδιο από την αρχή να τελειώσει κάθε ανεξάρτητη ιδιωτική δραστηριότητα με ελληνικό χρώμα. Σας έδωσε και το πρώτο φοντανάκι για το τι έρχεται με νομοσχέδιο που το κρατούσαν κρυφό: "Νομοσχέδιο για την Κοινωνική Οικονομία". Όπου θέλουν να στήσουν πογκρόμ εναντίον κλάδων, ιδιωτών και αναξιοπαθούντων βάζουν μπροστά και το "κοινωνικό" ή "κοινωφελές".
Κοινωνικές κατοικίες για τους άστεγους που θα τους παίρνουν τα σπίτια με κατάσχεση, κοινωφελής εργασία με 360 ευρώ το μήνα, κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ και τώρα κοινωνική οικονομία. 
Θα μαζεύονται όλοι μαζί οι κατεστραμμένοι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και θα κάνουν συνεταιρισμό! Σε λίγο θα μάς πουν ότι θα φτιάξουν και κοινωνικά mall όπου οι μανάβηδες, μπακάληδες, σιδεράδες, ψιλικατζήδες κ.λπ θα "χτυπάνε" με τις προσφορές τους τα mall των μεγαλοεπιχειρηματιών. 
Ξέραμε από το 2009 με τον σωτήρα Γεώργιο Αααααα Παπανδρέου ότι ξεκίνησε ο κατήφορος. Το καταλάβαμε στο πετσί μας με τους υπηρεσιακούς πρωθυπουργούς και το εμπεδώσαμε με τον Σαμαρά. Αυτό με τους λιγούρηδες των Συριζοανέλ είναι το τελειωτικό χτύπημα για ό,τι ακόμη στην Ελλάδα ίσως μπορούσε να επιβιώσει. Οι άνθρωπες το λένε πλέον καθαρά: "Θα σας εξαφανίσουμε". Δεν έχουν κανένα πρόβλημα να βγάλουν τα "κοινωνικά μυδράλια" και να αρχίσουν να μειώνουν πληθυσμό αφού είναι μη παραγωγικός και δεν συμφέρει την Ε.Ε.  Πόσο κέρδος να φέρει και αυτός ο νομοθετημένος "κόφτης" που μπαίνει μπροστά από τον Απρίλιο του 2017;
Ήρθε λοιπόν η εποχή που η εξουσία φτύνει το πόπολο και το πόπολο νομίζει ότι βρέχει. Κανονικό πόπολο, χωρίς ίχνος λαού μέσα του που είναι πρόθυμο να ζει σε 20 τ.μ κοινωνικής κατοικίας, να έχει κοινωνική απασχόληση 12ωρο για 200 ευρώ, κοινωνική σύνταξη 180 ευρώ, κοινωνικό ρεύμα για μία λάμπα και ένα ψυγείο, κοινωνικό νερό για 4 ντους και 20 μπουκάλια νερό το μήνα, κοινωνικούς τάφους για να μην πιάνουν πολύ χώρο οι νεκροί στα κοινωνικά νεκροταφεία, αρκεί να μην έχει ντράβαλα και αυθεντικές κοινωνικές εξεγέρσεις. 
Τελικά όταν δεν υπάρχει κοινωνία, κοινωνική συνοχή και κοινωνική παιδεία η εξουσία παίζει με την λέξη "κοινωνικό" για να καλύψει το ναζιστικό σχέδιο πραγματικής γενοκτονίας ενός όχλου, που χωρίς έμπρακτες αποδείξεις αυτοχαρακτηριζόταν αυτάρεσκα ως λαός. 

στον Τοίχο

Η νόμιμη Γενοκτονία των ΕλλήνωνΗ νομική έννοια της «Γενοκτονίας» εφαρμόστηκε στην δίκη της Νυρεμβέργης κατά την οποία απαγγέλθηκαν κατηγορίες στους Ναζί για την συστηματική εξόντωση άμαχου πληθυσμού λόγω φυλής, θρησκείας, πολιτικών πεποιθήσεων και σωματικής κατάστασης.

Ο Πολωνός Εβραίος δικηγόρος Ραφαήλ Λέμκιν, ο οποίος σώθηκε καταφεύγοντας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, κάτι που δεν κατόρθωσαν σαράντα εννέα συγγενικά του πρόσωπα τα οποία δολοφονήθηκαν από τους Ναζί, έχοντας ασχοληθεί πριν από τον πόλεμο με τον αφανισμό των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων, μετά τον πόλεμο αφοσιώθηκε στην εκστρατεία για την νομική αναγνώριση του όρου Γενοκτονία, στα αγγλικά Genocide που προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις γένος και κτείνω ή από την ελληνική λέξη γένος (με την έννοια της οικογένειας, της φυλής, του έθνους, της θρησκείας) και την λατινική cide (δολοφονία).

Παρ' όλες τις άκαρπες προσπάθειες του Ραφαήλ Λέμκιν για την θέσπιση Διεθνών Νόμων που ορίζουν και απαγορεύουν την Γενοκτονία στη Διάσκεψη της Μαδρίτης του 1933, για την απαγόρευση εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης Ειρήνης των Παρισίων του 1945, συμμετέχοντας και ως σύμβουλος του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ στη Δίκη της Νυρεμβέργης όπου κατόρθωσε η λέξη «Genocide» να περιληφθεί στο κατηγορητήριο, αλλά ως περιγραφικός και όχι ως νομικός όρος, τελικά οι ακούραστες προσπάθειές του επιβραβεύθηκαν στις 9 Δεκεμβρίου 1948, την ημέρα που τα Ηνωμένα Έθνη ενέκριναν τη Σύμβαση για την Πρόληψη και την Καταστολή του Εγκλήματος της Γενοκτονίας. Σύμφωνα με τον Λέμκιν:
Γενοκτονία δεν συνεπάγεται απαραίτητα την άμεση καταστροφή ενός έθνους, εκτός εάν επιτυγχάνεται με μαζικές δολοφονίες όλων των μελών ενός έθνους. Σκοπός είναι να επισημάνει ένα συντονισμένο σχέδιο των διαφόρων δράσεων που αποσκοπούν στην καταστροφή των βασικών θεμελίων της ζωής των εθνικών ομάδων, με στόχο να αφανίσει τις ίδιες τις ομάδες. 
Οι στόχοι ενός τέτοιου σχεδίου είναι η διάλυση των πολιτικών και κοινωνικών θεσμών, του πολιτισμού, της γλώσσας, των εθνικών αισθημάτων, της θρησκείας, της οικονομικής ύπαρξης εθνικών ομάδων καθώς και η καταστροφή της προσωπικής ασφάλειας, της ελευθερίας, της υγείας, της αξιοπρέπειας και της ζωής των ατόμων που ανήκουν σε αυτές τις ομάδες. Η Γενοκτονία στρέφεται κατά της εθνικής ομάδας ως μία οντότητα, και οι ενέργειες που πραγματοποιούνται, στρέφονται κατά ιδιωτών, όχι με την ιδιότητά τους ως ιδιώτες, αλλά ως μέλη της εθνικής ομάδας.  
H Γενοκτονία έχει δύο φάσεις:
1) την καταστροφή του εθνικού προτύπου της καταπιεσμένης ομάδας και
2)την επιβολή του εθνικού προτύπου του καταπιεστή.
Μετά την επιβολή, ο καταπιεσμένος πληθυσμός αποφασίζει αν θα παραμείνει ή θα φύγει ενώ ταυτόχρονα με την απομάκρυνση του πληθυσμού πραγματοποιείται και ο Εποικισμός από τους πληθυσμούς του καταπιεστή».

Σύμφωνα με την Απόφαση 260-ΙΙΙ-Α της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ την 9η Δεκεμβρίου 1948 – τέθηκε σε ισχύ την 12η Ιανουαρίου 1951 - Σύμβαση του ΟΗΕ για την Πρόληψη και την Καταστολή του Εγκλήματος της Γενοκτονίας και οι ευθύνες του θύτη, «Τα συμβαλλόμενα μέρη επιβεβαιούν ότι η Γενοκτονία, συντελουμένη είτε εν καιρώ ειρήνης είτε εν καιρώ πολέμου, τυγχάνει έγκλημα Διεθνούς Δικαίου και αναλαμβάνουν την υποχρέωσιν να προλαμβάνουν και να τιμωρούν τούτο». (Άρθρο 1)
«Γενοκτονία σημαίνει οποιαδήποτε από τις ακόλουθες πράξεις οι οποίες διαπράττονται με την πρόθεση καταστροφής, εν όλω ή εν μέρει, μίας εθνικής, εθνοτικής, φυλετικής ή θρησκευτικής ομάδας ως τέτοιας
α) ανθρωποκτονία μελών της ομάδας,
β) πρόκληση βαρειάς σωματικής ή διανοητικής βλάβης σε μέλη της ομάδας
γ) με πρόθεση επιβολή επί της ομάδας συνθηκών ζωής υπολογισμένων να επιφέρουν τη φυσική καταστροφή της εν όλω ή εν μέρει,
δ) επιβολή μέτρων που σκοπεύουν στην παρεμπόδιση των γεννήσεων εντός της ομάδας
ε) δια της βίας μεταφορά παιδιών της ομάδας σε άλλη ομάδα». (Άρθρο 2). «Οι παρακάτω αξιόποινες πράξεις τιμωρούνται»:  α) Γενοκτονία,  β) συνωμοσία προς διάπραξη Γενοκτονίας,  γ) άμεσα ή έμμεσα η υποκίνηση διάπραξης Γενοκτονίας,  δ) απόπειρα διάπραξης Γενοκτονίας,  ε) συμμετοχή σε Γενοκτονία».( Άρθρο 3).

«Τιμωρούνται τα άτομα που συνωμοτούν και πράττουν τα προαναφερόμενα στο άρθρο 3, ανεξαιρέτως αν έδρασαν με συνταγματικότητα, με δημόσια εντολή ή ατομικά». (Άρθρο 4).

«Τα άτομα που διέπραξαν Γενοκτονία ή μια οποιαδήποτε από τις άλλες πράξεις που απαριθμούνται στο άρθρο 3, θα τιμωρούνται ανεξάρτητα αν είναι μέλη κυβέρνησης, κρατικοί λειτουργοί ή ιδιώτες». (Άρθρο 5).

«Τα άτομα που ευθύνονται για πράξη Γενοκτονίας ή άλλη πράξη όπως αναφέρεται στο 3ο άρθρο, πρέπει να δικαστούν στη χώρα που έχει διαπραχθεί το αδίκημα ή σε κάποιο διεθνές ποινικό Δικαστήριο που θα γίνει αποδεκτό από τους συμβαλλόμενους…..». (Άρθρο 6).

Σύμφωνα με τη Σύμβαση η Γενοκτονία αφορά ένα έγκλημα που αποβλέπει στη συστηματική, με βίαια ως επί το πλείστον μέσα, επιδιωκόμενη εξόντωση ολόκληρης φυλής ή τμήματος αυτής σε ορισμένο τόπο και πρόκειται για ένα πρωτογενές έγκλημα, το οποίο δεν έχει συνάρτηση με πολεμικές συγκρούσεις. Είναι η καταστροφή ενός έθνους ή μιας εθνικής ομάδας, ένα συντονισμένο σχέδιο διαφόρων ενεργειών που τείνουν να καταστρέψουν τα ουσιαστικά θεμέλια της ζωής των εθνικών ομάδων, με στόχο να εξοντωθούν αυτές οι ομάδες. Η Γενοκτονία αποτελεί το πιο βαρύ έγκλημα, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, για το οποίο μάλιστα δεν υπάρχει παραγραφή. Αυτός ο οποίος διαπράττει τη Γενοκτονία δεν εξοντώνει μια ομάδα για κάτι που έκανε, αλλά για κάτι που είναι.

Σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, το 2012, για πρώτη φορά μετά το 1941, είχαμε δέκα έξι χιλιάδες περισσότερους θανάτους από γεννήσεις στην Ελλάδα.
Η φυσική μεταβολή του πληθυσμού (δηλαδή η μεταβολή που οφείλεται μόνον στη διαφορά γεννήσεων και θανάτων χωρίς συνυπολογισμό της μετανάστευσης) παρουσίασε αρνητική εξέλιξη, με φυσική μείωση του πληθυσμού κατά 16.299 άτομα.

Σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητή Θεσσαλίας, Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γιώργου Ραχιώτη, το γεγονός μπορεί να αποδοθεί και στις σημαντικές κοινωνικές και οικονομικές μεταβολές των τελευταίων ετών.

Ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, επεσήμανε ότι θα απαιτούνταν μακροχρόνιες μελέτες για να αποδείξουν πόσο επηρεάζουν τα επιβαλλόμενα μέτρα λιτότητας τα δημογραφικά δεδομένα, ωστόσο όλες οι ενδείξεις προκαλούν άμεση συσχέτιση.

Στη μελέτη του Αγγ. Χατζάκη, καθηγητή Επιδημιολογίας στην Αθήνα, διαπιστώνεται εκτίναξη των κρουσμάτων AIDS μεταξύ των χρηστών ουσιών ενδοφλεβίως, στη σύγκριση προ και μετά κρίσης.

Σήμερα το TFR (Total Fertility Rate, Συνολικό Ποσοστό Γονιμότητας) στην Ελλάδα βρίσκεται στο 1,33, αλλά για τους Έλληνες της απογραφής του 2001, υπολογίζεται πως είναι στο 1, ίσως και πιο κάτω! Γνωρίζοντας την σύνθεση του πληθυσμού ανά πενταετείς ηλικιακές ομάδες, ξέρουμε το μέσο όρο της ηλικίας τεκνοποίησης που είναι τα 29 έτη, το προσδόκιμο επιβίωσης, το δείκτη γεννητικότητας.

Τι συμβαίνει στους πληθυσμούς με TFR κοντά στο 1; Η Κατίνκα Μπάρις του «Κέντρου για την Ευρωπαϊκή Μεταρρύθμιση» (CER) γράφει πως με δείκτη γεννητικότητας «κοντύτερα στο 1… κάθε γενιά θα φθάνει το 60% της προηγούμενης» ενώ σε άρθρο του ο Ράσελ Σόρτο των Νιου Γιορκ Τάιμς γράφει πως «για τους δημογράφους ο αριθμός αυτός(TRF κάτω του 1,3) έχει πολύ συγκεκριμένες επιπτώσεις: "Σημαίνει πως ο πληθυσμός μιας χώρας θα μειωθεί κατά 50% μέσα σε 45 χρόνια προκαλώντας ανεπανόρθωτη μείωση του πληθυσμού". 

Μείωση κατά 50% τα επόμενα 45 χρόνια. Εάν επαληθευτούν αυτές οι προβλέψεις το 2060 οι Έλληνες κάτοικοι αυτής της χώρας θα αριθμούν κάτι λιγότερο από 5,000,000.

στον Τοίχο