Ο ALEXANDER DUGIN ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

 ΓΙΑ ΡΩΣΟΤΟΥΡΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΑΝ..!

fotΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Αυστηρή προειδοποίηση προς την Άγκυρα έστειλε ο ειδικός σύμβουλος του προέδρου Πούτιν και ειδικός μελετητής θεμάτων Ευρασίας, ο Alexander Dugin, γνωστός και στην Ελλάδα, ότι αν τα τουρκικά στρατεύματα και ο στρατός της συριακής αντιπολίτευσης προχωρήσει προς την κατεύθυνση του El Bab, τότε θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον ρωσικό που στηρίζει τις διανέμεις του συριακού καθεστώτος στην περιοχή του Χαλεπιού.
Σύμφωνα με τα ίδια τα τουρκικά ΜΜΕ, ο εδικός σύμβουλος του Πούτιν ξεκαθάρισε ότι όποια πρόθεση της Τουρκίας να προωθηθεί προς τον νότο δηλαδή προς την πόλη El Bab, ακόμα και προς την πρωτεύουσα των Τζιχαντιστών, την Rakka, θα δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις και οι Τούρκοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις δυνάμεις που βρίσκονται δυτικότερα στο Χαλέπι, αλλά το πιο σημαντικό, θα έρθουν σε σύγκρουση με τις ρωσικές δυνάμεις που βρίσκονται στην Συρία.
Ο Alexander Dugin, που πρόσφατα βρέθηκε στην Τουρκία και μάλιστα είχε επαφές με εκπροσώπους του τουρκικού καθεστώτος, ξεκαθάρισε ότι όποια προέλαση των δυνάμεων που αντιμάχονται το καθεστώς Άσαντ θα έχει σαν συνέπεια να εξωθήσει τους Ρώσους σε άμεση αντιμετώπιση τους με αποτέλεσμα να γενικευτεί η σύγκρουση και να βρεθεί η Τουρκία προ απρόβλεπτων καταστάσεων.
Το μήνυμα του προς την Άγκυρα είναι σαφές.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Συρία: Η μέγα-έκπληξη του Πούτιν

13-9-2016


Ο πρόεδρος Πούτιν φέρεται να ετοιμάσει μια νέα έκπληξη για τους αντίπαλους του


Η ανάπτυξη των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών στο Ιράν περιείχε ένα μήνυμα: στη Συρία, όλες οι στρατιωτικές επιλογές είναι δυνατές. Σε αντίποινα, η Ουάσιγκτον έπαιξε το «κουρδικό χαρτί» για να προκαλέσει μια ανάφλεξη στη Χασάκα, μια πόλη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επίκεντρο για μελλοντικές εξελίξεις. 
Σε απάντηση στην μέγα-έκπληξη που ήταν η απογείωση των Tu-22 και των ρωσικώνSukhoi από την ιρανική αεροπορική βάση του Nojeh, οι Ηνωμένες Πολιτείες έβγαλαν το κουρδικό χαρτί στην ανατολική Συρία.
Οι Κούρδοι προχώρησαν προς ανατολάς, παρότι μπορούσε να ήταν μια αιτία για επιδρομές της συριακής αεροπορίας εναντίον των θέσεων τους. Για πρώτη φορά από την αρχή του πολέμου, τα συριακά πολεμικά αεροπλάνα στόχευσαν κουρδικές θέσεις τηςAssayech. Αυτές οι επιδρομές προηγήθηκαν της εισβολής και της επακόλουθης κατοχής της πόλης της Τζεραμπλούς από τους Τούρκους στρατιωτικούς. Αυτή η εισβολή, η Άγκυρα επιβεβαίωσε ότι οργανώθηκε με τον «αυστηρό στόχο της καταπολέμησης του Ντάες/ Daech και της διατήρησης της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας».
Ο δικτυακός τόπος του Λιβάνου Al-Nashra αναλύει όλες αυτές τις εξελίξεις και γράφει: «Ο πόλεμος στη Συρία παίρνει μια νέα τροπή με φόντο τις νέες εξελίξεις σε ολόκληρη την περιοχή. Τα πρώτα σημάδια αυτής της νέας κατάστασης εμφανίστηκαν στην Χασάκα.
Ορισμένες πληροφορίες ανάφερουν επίσης μια μυστική συμφωνία μεταξύ Ιράν / Τουρκίας / Συρίας κατά της προέλασης των Κούρδων, οι οποίοι φιλοδοξούν να δημιουργήσουν ένα ανεξάρτητο κράτος.
Η ιστοσελίδα αναφέρεται στη συνέχεια στις πληροφορίες που δημοσιεύονται από τοDEBKAfile, πηγή κοντά στους κύκλους των υπηρεσιών πληροφοριών του ισραηλινού στρατού: «Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν από τις ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών, ο πόλεμος στη Συρία πρόκειται να εισέλθει σε νέα φάση. Είναι πολύ πιθανό ότι κινεζικά μαχητικά θα εμπλακούν σύντομα στις μάχες που λαμβάνουν χώρα στο Χαλέπι και γι ‘αυτό το λόγο, μια κινεζική στρατιωτική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τη Δαμασκό». ”
“Παρά την εκεχειρία που έγινε δεκτή από τους Ρώσους στη Χασάκα, οι κουρδικές στρατιωτικές μονάδες είχαν συγκεντρωθεί την Τρίτη τα μεσάνυχτα στο Καμισλί  και οι Τούρκοι ανέμεναν ότι οι Κούρδοι θα προχωρούσαν με κατεύθυνση  τη Τζαραμπλούς.
Η Al-Nashra στη συνέχεια αναφέρει τα λόγια ενός Αμερικανού απόστρατου στρατηγού που περιλαμβάνονται στις στήλες της  Washington Post και γράφει: «Διάφορες ρήτρες της μυστικής συμφωνίας μεταξύ του Ιράν, της Ρωσίας και της Τουρκίας προβλέπουν την αντιμετώπιση της απειλής της ανάδυσης ενός κουρδικού κράτους. Και εάν υλοποιηθούν αυτές οι ρήτρες, αυτό θα σήμαινε το τέλος των κουρδικών φεντεραλιστών ονείρων.
Σύμφωνα με πηγές κοντά στο Υπουργείο Άμυνας της Ιταλίας, οι επόμενες εβδομάδες θα είναι γεμάτες με ανατροπές, οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να διατάξουν στους Κούρδους να μετακινήσουν το μέτωπο των μαχών της Τζαραμπλόυς στο βόρειο μέτωπο.
Η ισραηλινή εφημερίδα Maariv επιστρέψει, από τη πλευρά της, στην ανάλυσή της για το άνοιγμα της ιρανικής βάσης Πολεμικής Αεροπορίας στο Χαμαντάν στα ρωσικά μαχητικά και γράφει: πρόκειται για μια απόφαση που σηματοδοτεί ένα σημείο χωρίς επιστροφή σε στρατηγικούς όρους, απόφαση σύμφωνα με την οποία το Ιράν, η Ρωσία και η Χεζμπολάχ σχεδιάζουν να τελειώσουν τη μάχη του Χαλεπίου πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.
Η αιφνιδιαστική επίσκεψη από μια κινεζική στρατιωτική αντιπροσωπεία στη Δαμασκό μπορεί επίσης να εισέλθει στη νέα λογική που υπαγορεύει σήμερα τις μάχες στη Συρία. Οι περαιτέρω εξελίξεις στο μέτωπο των μαχών θα είναι ευρύτερες, και θα υπερβαίνουν την επαρχία του Χαλεπίου. Μπορεί τα κινεζικά μαχητικά να εμπλακούν για πρώτη φορά στη Συρία, γεγονός που θα δημιουργήσει πονοκέφαλο στο Ισραήλ.
Πριν από ένα χρόνο, ένα κινέζικο πολεμικό πλοίο φέρεται να είχε ελλιμενιστεί στο λιμάνι της Ταρτούς στη δυτική Συρία. Η πληροφορία παραμένει αβεβαίωτη, αλλά έχει τη σημασία της. Σύμφωνα με ορισμένους αξιωματικούς των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, είναι πολύ πιθανό ότι η Κίνα θα ξεκινήσει μια εκστρατεία βομβαρδισμού εναντίον των τρομοκρατών της al-Jaysh al-Islami al-Turkistani, ήτοι των τακφιριστών Τουρκμένων. Είναι μια πολιτοφυλακή που συγκεντρώνει περισσότερους από 3.000 Ουιγούρους, οι οποίοι πολεμούν κυρίως στο συριακό βορρά.
Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι η Ρωσία προσπαθεί να δώσει να καταλάβει ένα πράγμα στις Ηνωμένες Πολιτείες: όλες οι στρατιωτικές επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι.
Και αν πιστέψουμε τη γαλλική εφημερίδα Πολίτης (Politis), ο Πούτιν ετοιμάζει μια νέα έκπληξη για τους αντιπάλους του της οποίας το βάρος δεν θα είναι μικρότερο από εκείνο των προηγούμενων:
Θα υπάρξει ίσως σε λίγο καιρό, μια συνάντηση Άσαντ-Ερντογάν στην Δαμασκό …
Μετάφραση από Κριστιάν Άκκυριά για τον Ινφογνώμονα Πολιτικά, Αθήνα, 30.8.2016

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



13-9-2016
Της ΜΑΡΙΑΣ ΝΕΓΡΕΠΟΝΤΗ-ΔΕΛΙΒΑΝΗ
Το θέμα "Γεωργίου" είναι, θα έλεγα χωρίς υπερβολή, το σπουδαιότερο ελληνικό, και θλίβομαι διότι υπάρχουν άτομα και ομάδες, που είτε προσποιούνται αδιαφορία, είτε καταβάλλουν καταδικαστέες προσπάθειες για τη συγκάλυψή του. Είναι πράγματι αδιανόητη αυτή η συμπεριφορά, διότι χωρίς αμφιβολία η καταδίκη Γεωργίου, αν την χειριζόμασταν σωστά, θα αποτελούσε το "διαβατήριο" της χώρας για τη σωτηρία της.
Διότι θα αποδείκνυε περίτρανα, την έξωθεν (ε, ας το πούμε χωρίς φόβο και πάθος) συνωμοσία εναντίον της Ελλάδας, με τη χρησιμοποίηση ανθρώπων-κλειδιών, που θα εξασφάλιζαν τις προϋποθέσεις της καταστροφής της.
Πιστεύω ότι ήδη τα όσα έχουμε βιώσει με την υπόθεση αυτή, που δυστυχώς χρονίζει ανεπίτρεπτα, αποτελούν αδιάσειστα στοιχεία για το ότι "κάτι δεν πάει διόλου καλά στο βασίλειο της Δανιμαρκίας". Εκτός από την παραπομπή Γεωργίου για κακούργημα, από τον Άρειο Πάγο, τι άλλη απόδειξη χρειαζόμαστε από την απροκάλυπτη υποστήριξή του, και μάλιστα σε κατάσταση πανικού, και μάλιστα αδιάκοπη, των "εταίρων μας" για να μην καταδικαστεί και, προφανώς κυρίως, για να μην εξαναγκαστεί να μιλήσει..... Αν όλα τα σκοτεινά παρασκήνια, που θέλουν την Ελλάδα στον τάφο, δημοσιοποιηθούν, έτσι που ο κάθε κάτοικος αυτής της χώρας να πληροφορηθεί ποιοι και γιατί τον έχουν εξαθλιώσει, θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Οι "εταίροι μας" μπροστά στη γενικευμένη κατακραυγή δεν θα είναι σε θέση να συνεχίσουν.
Προτείνω την κατάρτιση ομάδας, που να συντάξει ένα κείμενο (νομικής και οικονομικής στήριξης), όσο γίνεται πιο προσεγμένο και με όσο γίνεται περισσότερες αποδείξεις (αλλά όχι εκτενές), το οποίο να κυκλοφορήσει στα ΕλληνικάΑγγλικάΓαλλικά και Γερμανικά, σε 24ωρη βάση. Να σταλεί προς εξέχουσες προσωπικότητες του εσωτερικού και του εξωτερικού, με ερωτηματολόγιο που να τους αναγκάζει να πάρουν θέση. Να επιστρατευθούν όλα τα ΜΜΕ (που δεν είναι πουλημένα), ώστε να ξεσηκωθεί σύσσωμος ο ελληνικός λαός.
Αυτή την ευκαιρία, που δίνει υπόσχεση οριστικής εξόδου από την κόλαση των μνημονίων, της τρόικας/κουαρτέτου κλπ., προς Θεού, να μην τη χάσουμε (όπως συνέβη και με πολλές άλλες). Και στην πορεία, ο κάθε πολιτικός θα αποδείξει με το μέρος ποιου/ποιων κινείται. Με αυτό της Ελλάδας και των Ελλήνων, ή........;;;;;;;
Ημίμετρα στην υπόθεση αυτή δε χωρούν. Δεν υπάρχουν "ναι μεν άλλα", αλλά ούτε και ελαφρυντικάγια ένα έγκλημα ειδεχθές και κατ' εξακολούθηση. Ακόμη "εφησυχάζουμε"

ΑΡΔΗΝ: Το νέο κόμμα!


13-9-2016
Του Απόστολου Διαμαντή πρωτοδημοσιεύτηκε στο tvxs.gr 
Έγινε χθες βράδυ η παρουσίαση της Πολιτικής Διακήρυξης του κινήματος Άρδην, από τον επικεφαλής του Γιώργο Καραμπελιά. Το Άρδην, προχωρεί στην οργάνωση πανελλαδικής συνδιάσκεψης τον Νοέμβριο και στοχεύει στην κάθοδό του στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, με στόχο την παρέμβασή του στην κεντρική πολιτική σκηνή, καθώς, όπω αναφέρεται στην Διακήρυξη “η Τρίτη Ελληνική Δημοκρατία, η “μεταπολίτευση”, έχει εξαντληθεί οριστικά. Αφού έδωσε ό,τι θετικό είχε έως το 1989, ολοκλήρωσε τη μεταβολή της χώρας σε παρασιτική απόφυση της Δύσης και έρμαιο του τουρκικού νεο-οθωμανισμού, ενώ απειλεί, μέσα από την παρακμή, να οδηγήσει σε οριστική έκλειψη έναν ιστορικό λαό”.
Ο Γιώργος Καραμπελιάς, μιλώντας στην πρώτη συγκέντρωση όσων έχουν υπογράψει τη Διακήρυξη του Άρδην, τόνισε πως ο κίνδυνος της ιστορικής εξαφάνισης του ελληνισμού είναι πλέον ορατός και πιθανός, καθώς για πρώτη φορά φαίνεται να εξαντλούνται οι δυνατότητες αναπαραγωγής του, τόσο δημογραφικά, όσο- κυρίως- πολιτισμικά. Ο συνεχιζόμεννος αφελληνισμός της εκπαίδευσης, η θανάσιμη οικονομικη κρίση που αδειάζει τη χώρα από το πιο δημιουργικό της παραγωγικό κομμάτι και η συνεχιζόμενη και αυξανόμενη βίαιη είσοδος μουσουλμανικών κυρίως πληθυσμών στο έδαφός της, κλονίζουν τα θεμέλια του ελληνισμού και δημιουργούν τις προϋποθέσεις της ιστορικής του εξαφάνισης.
Ενόψει αυτού του κινδύνου, το κίνημα πολιτισμού Άρδην, με την έντονη δραστηριότητά του τα τελευταία χρόνια αποφάσισε να μετασχηματιστεί σε πολιτικό κόμμα, με στόχο την άμεση παρέμβασή του στην κεντρική πολιτική σκηνή, ώστε να δωθεί μια κρίσιμη πολιτική μάχη ανάταξης των πνευματικών και κοινωνικών δυνάμεων του ελληνισμού και να αναλάβει ο λαός, αυτοδύναμα, τις τύχες του έθνους στα χέρια του.
Ο Καραμπελιάς, αναλύοντας την πολιτική συγκυρία, τόνισε επίσης πως η επερχόμενη πτώση της κυβέρνησης Συριζα, η ραγδαία αποσάρθρωση της κυβερνώσας αριστεράς, ολοκληρώνει μια περίοδο πολιτικού μηδενισμού, ο οποίος μετά το 1990 και την κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού πήρε τη μορφή του εθνομηδενισμού, που εκφράστηκε από ένα τμήμα της αριστεράς και αποτελεί την αριστερή εκδοχή της Νέας Τάξης που ο παγκοσμιοποιημένος καπιταλισμός προωθεί με στόχο την ενιαία παγκόσμια αγορά, σε έναν κόσμο χωρίς εθνικά κράτη, δηλαδή χωρίς εθνικές κυριαρχίες, τον οποίο θα διευθύνουν οι τραπεζικές ελίτ.
Ο Καραμπελιάς τοποθετεί το Αρδην πέραν της Δεξιάς και της Αριστεράς, καθώς πιστεύει πως ο διαχωρισμός αυτός δεν υφίσταται πλέον παρά μόνον ως πολιτικό ψεύδος. Η διακυβέρνηση Συριζα Ανελ κλείνει τον κύκλο της μεταπολίτευσης με τρόπο εκκωφαντικό, προκαλεί κατάρρευση μιας δήθεν “αριστερής” και στην ουσία καθεστωτικής ιδεολογίας, η οποία όχι μόνον δεν αντιστέκεται στην μετατροπή της χώρας σε προτεκτοράτο των Βρυξελλών, αλλά δίνει τη χαριστική βολή. Το τέλος αυτής της αριστεράς, που κατά τον Καραμπελιά και το Άρδην επέρχεται γρήγορα και με πάταγο, δημιουργεί την ανάγκη να αναδειχθούν δυνάμεις μέσα από το λαό, που θα αναζητήσουν τις λύσεις για μια νέα παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
“Οι ρίζες της ανημπόριας μας…”, αναφέρει η Διακήρυξη του Αρδην, “…βρίσκονται ακριβώς στον βαθύτατο διχασμό ανάμεσα σε ένα εκσυγχρονισμό εισαγόμενο και ξενόφερτο και μια παράδοση που έσωζε την ιδιοπροσωπία μας αγκιστρωμένη στο παρελθόν. Εντούτοις, ό,τι μεγάλο καταφέραμε πραγματοποιήθηκε όταν συνδέαμε την παράδοση με το σύγχρονο, στην επανάσταση του 21, με τον Βενιζέλο και την Εθνική Αντίσταση…Ξεκινάμε ένα δύσκολο ταξίδι, έχοντας εφόδια μια μακρά αντιστασιακή πρακτική και με τη βαθιά πεποίθηση πως ο λαός άσχετα από ιδεολογική τοποθέτηση, βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο, σε εκείνο το τώρα ή ποτέ που θα κρίνει το μέλλον του”.
Το Άρδην ξεκίνησε έτσι το ταξίδι του στην κεντρική πολιτική σκηνή, η οποία αναμένεται στους επόμενους μήνες να εισέλθει σε μια φάση μεγάλων πολιτικών ανακατατάξεων, με αφετηρία τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές και το τέλος της διακυβέρνησης Συριζα- Ανελ.

Περιοδικό Άρδην – Εφημερίδα Ρήξη

ΣΠΑΝΙΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016


ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΓΥΡΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΚΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

ΒΙΝΤΕΟ:"ΘΑ ΜΕ ΔΙΚΑΣΕΙ"




" Έτσι, απόψε που σκοτείνιασε και δεν έχουμε πουθενά να πάμε, ας κάνουμε ένα ταξίδι στα περασμένα - τι θα βρούμε ; άγνωστο.

Γι' αυτό καλύτερα μην το διακινδυνεύσουμε, ας γυρίσουμε προς
τον τοίχο τις φωτογραφίες των νεκρών κι ας κοιμηθούμε λίγο.


Αφού όλα είναι ανώφελα κι εδώ που ζήσαμε
θα κατοικήσει κάποτε η λήθη "

Η ΣΜΥΡΝΗ ΚΑΗΚΕ ΑΠΟ ΠΡΟΔΟΣΙΑ, ΑΠΟ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ, ΑΠΟ ΜΙΣΟΣ! 
ΜΗΝ ΤΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ!





ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΟΙΜΟΥ-ΑΘΗΝΑΣ

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης αναφέρει στο βιβλίο του "Απ, το ΠΑΣΟΚ στο ΚΚΚΑΣΟΡ" ότι το κατάπτυστο βιβλίο Ιστορίας της Ρεπούση το έχει γράψει άλλος, αφού ήταν έτοιμο να βγει επί Ανδρέα Παπανδρέου!!! Έχει ζητήσει μάλιστα δημόσια σε άρθρο του από την Ρεπούση, να κατονομάσει εκείνον που της ζήτησε να βάλει την υπογραφή της στο ανοσιούργημα αυτό.

Το ζητάμε και εμείς! 


Όποιος έγραψε αυτό το κατάπτυστο βιβλίο, ξαναέκαψε, ξαναπρόδωσε, από αδιαφορία και μίσος την Ελληνική Σμύρνη!


ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΩΣΙΛΟΓΗΣ ΘΡΑΣΥΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΔΕΘ

Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016



Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΔΕΘ ΑΠΟ ΑΠΟΨΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.



Γράφει η Κατερίνα Χατζηθεοδώρου

1. Ας ξεκινήσω από την απλούστερη τεχνική, αυτήν που σίγουρα διεπίστωσαν όλοι οι μη Συριζαίοι Έλληνες. Ο Τσίπρας χρησιμοποίησε στο έπακρο το “παντού το ψέμα αντί της αλήθειας”.

Το  να αποκρύπτονται οι μεγάλιθοι των δυσμενών δεδομένων σε όλους τους τομείς του κοινωνικού και οικονομικού βίου και αντ' αυτών να προβάλονται ως μέγιστα τα ψηφιδάκια των “επιτευγμάτων” της κυβέρνησής του (κι αυτά υπό αμφισβήτηση), αυτό καθαυτό αποτελεί μια ψεύτικη εικόνα, φιλοτεχνημένη βέβαια άριστα από τον λογογράφο του, το κείμενο του οποίου το ακολουθούσε, αν προσέξατε το συνεχές βλέμμα του προς αυτό, μέχρι κεραίας. 

Το “είμαστε σε σημείο καμπής και ήδη μπαίνουμε σε τροχιά ανάπτυξης” έχει τόση σχέση με την αλήθεια όση “ο Φάντης με το ρετσινόλαδο”, όπως εύστοχα  εκφράζει λαός την πλήρη μη σχέση δύο πραγμάτων μεταξύ τους.

2. Ο κωδικός, που ως φυσική συνέπεια έπεται της ωραιοποιημένης πραγματικότητας μέχρις  αυτή να γίνει αγνώριστη, είναι “η σπορά ψεύτικων ελπίδων” στον ελληνικό λαό. Εδώ έδωσε και πάλι ρεσιτάλ ο κ. Τσίπρας. Τόσο “μεγαλείο” καλλιεργούμενης ελπίδας μόνο σε προεκλογικές περιόδους εμφανίζεται και ίσως προετοιμάζει μια τέτοια ήδη.

3.΄Οταν έτσι ωραιοποιείται η πραγματικότητα και προκαλείται εφησυχασμός στον πολίτη, που μπορεί να φθάσει ως το στάδιο της νάρκωσης, ότι όλα βαδίζουν σύμφωνα με τις επιδιώξεις της κυβέρνησης, οι οποίες μάλιστα εμφανίζονται ως οι καλύτερες δυνατές, τότε μπορούμε να χαρακτηρίσουμε ένα τέτοιο λόγο ως ασύστολο και γνήσιο “λαϊκισμό”, γιατί υπάρχει και ο “λαϊκισμός-χοάνη” για κάθε αντίθετη άποψη και θέση από αυτήν του κατεστημένου.

4. Υπήρξε πάρα πολύ έντεχνη απόκρυψη των αληθινών κινήτρων του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησής του, που κάθε νοήμων άνθρωπος μπορεί να την διακρίνει. “Συγκάλυψη του αληθινού κινήτρου” για τις ουσιαστικές αλλαγές που επιφέρονται στο περιεχόμενο της εκπαίδευσης, που κόβει κάδε δεσμό των Ελληνοπαίδων με την πολιτισμικές, γλωσσικές και θρησκευτικές ρίζες  των γονιών και των προγόνων τους, κάτω από μανδύες μερικών υλικών παροχών προς το εκπαιδευτικό σύστημα. Αυτές  που ούτως ή άλλως έπρεπε να γίνουν, για να  λειτουργήσει στοιχειωδώς.

Απέκρυψε ο κ. Τσίπρας το γεγονός της “σιωπηρής άλωσης”* της πατρίδος μας από μουσουλμανικό πληθυσμό της “κάθε καρυδιάς καρύδι”, όχι απλώς με την ανοχή αλλά με την πλήρη συνέργεια της υποτακτικής στο Βερολίνο -και όχι μόνον- κυβέρνησής του. Αλλά, επί πλέον, πέρασε και στην αντεπίθεση, αποκαλώντας τη φυσική εναντίωση των Ελλήνων σε αυτήν την άλωση ως ρατσισμό και ξενοφοβία, τα οποία πρέπει να εξαλείψουμε όπως είπε! 

Εδώ μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι υφέρπει η τεχνική της επιβολής της “κοινωνικής ανοχής” για δεινά που το Σύστημα επισυσσωρεύει, μέσω της κυβέρνησής του, στην κοινωνία. Μια ανοχή που προκαλεί ηθική, αγωνιστική και αξιακή “χαλάρωση”  με τελικό αποτέλεσμα την πλήρη διάλυσή της, ως διακριτού και με ιδιοπροσωπία  συνόλου (λαού ή, αλλιώς, εθνικού συνόλου)

Επίσης, υπήρξε και υπάρχει μια πολύ επιδέξια συγκάλυψη του αληθινού κινήτρου  του τρόπου που χορηγήθηκαν οι τηλεοπτικές άδειες. Τρόπου απαράδεκτου για μια χώρα  που θα ήθελε να διαφυλάξει και να αναπτύξει τον πολιτισμό της και την ενημέρωση των πολιτών της αδέσμευτη και αληθινή, που μόνο αυτά δεν εγγυάται ο  συγκεκριμένος τρόπος . 

Κανένα κριτήριο ποιότητος** δεν υπήρξε ή, έστω, γραπτή συμβατική υποχρέωση των μελλοντικών καναλαρχών προς τούτο, με κλιμάκωση ποινών και έσχατη ποινή την αφαίρεση της άδειας. Το αληθινό κίνητρο είναι μία πλήρως ελεγχόμενη τηλεοπτική “ενημέρωση-χειραγώγηση”, εφόσον η τηλεόραση είναι το κορυφαίο εργαλείο προς επίτευξή της. 

Όσο για τα εκατομμύρια που απέφεραν οι άδειες, έσπευσε ο κ. Τσίπρας, δίκην “πράξεως  ελέους” -και όχι μόνον- να τα διαμοιράσει πριν ακόμα τα πάρει, κάτι που δεν είναι και πολύ σίγουρο.

Πριν περάσω στον τελευταίο και πιο σημαντικό κωδικό χειραγώγησης που ήταν και ο κεντρικός άξονας της ομιλίας  του Α Τσίπρα, θα αναφέρω ότι  αυτή ήταν δομημένη σαν ένας πελώριος δίσκος όπου ήταν συγκεντρωμένα σε ένα μεγάλο σωρό, με πρόθεση ο σωρός να εντυπωσιάσει, όλα τα ψίχουλα που προορίζονταν για το λαό. Κάτω από το τραπέζι αθόρυβα, αθέατα και σιωπηλά υπήρχε ο δίσκος  της ευωχίας για το Γερμανικό-διεθνές Κεφάλαιο.

Όμως ο ελληνικός λαός δε θέλει το σωρό με τα ψίχουλα του Τσίπρα. Θέλει τον άλλο δίσκο  με τα περιουσιακά  φιλέτα και τα εργασιακά και ασφαλιστικά κεκτημένα του, που έχει αποκτήσει και κατοχυρώσει με ιδρώτα και κάποτε αίμα. Και η κυβέρνηση Τσίπρα “τα παραδίδει” ανερυθρίαστα  και ασύστολα -αλλά ψυχοπονώντας!- σαν να ήταν ιδιοκτησία της.

5. Και ερχόμαστε τώρα στον “κωδικό-ογκόλιθο” που φράζει και συνθλίβει όλη τη δημιουργική δύναμη των Ελλήνων, τον κωδικό Τ.Ι.Ν.Α.- “δεν υπάρχει άλλος δρόμος”. Ο Τσίπρας τον γνωρίζει καλά αυτόν τον κωδικό , γι' αυτό και τον άσκησε με μεγάλη επιτυχία εναντίον των Ελλήνων, μετά το δημοψήφισμα της 5.7.2015.

Ο κεντρικός άξονας της ομιλίας του χτίστηκε γύρω από έναν υποτιθέμενο “αντι-κωδικό “ του Τ.Ι.Ν.Α.  Στην ουσία αυτόν  τον έβγαλε, ως άλλος ταχυδακτυλουργός,  σαν ένα λαγό από το καπέλο του, μάλλον σαν δύο λαγούς. 

Ο πρώτος λαγός: “ έχουμε χαράξει τον οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση και θα τον ακολουθήσουμε πιστά ως το 2021 (θαυμάστε τον χρονικό ορίζοντα που έδωσε στον εαυτό του) και η Ελλάδα θα ζήσει τότε μια δεύτερη ανεξαρτησία! Αφού μας οδήγησε σε αδιέξοδο, τώρα μας λέει ότι έχει στο τσεπάκι του τον οδικό χάρτη για να βγούμε από αυτό!

Υπάρχει μία ακόμη  και μάλιστα πολύ γνωστή μέθοδος χειραγώγησης, που μου διέφυγε στο κείμενο των 20 κωδικών, η εξής: “δημιουργεί κάποιος ένα πρόβλημα και μετά έρχεται ως “μάγος” και δηλώνει “έχω τη λύση”. Και ο λαός, παραζαλισμένος από το πρόβλημα, πατάει σε σάπια σανίδα  σωτηρίας και αποβυθίζεται.

Ο κατ' εξοχήν δημιουργός του αδιέξοδου που αντιμετωπίζει σήμερα η πατρίδα μας , γιατί στο δικό του χέρι έβαλε ο λαός το μέγα όπλο του ΟΧΙ και αυτός αντί να το χρησιμοποιήσει για τους “οχτρούς που είχαν μπει στην πόλη”, το έστρεψε εναντίον του, τώρα μας λέει ότι ξέρει το δρόμο να μας βγάλει από το αδιέξοδο.

Είναι τόσο μεγάλη η προσπάθεια χειραγώγησης του ελληνικού λαού, όση ήταν και με το δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Έχω στο τσεπάκι μου τον οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση έχει τόση αλήθεια, όση το “λεφτά υπάρχουν”.  

Εννοείται ότι δεν υπάρχει αληθινός χάρτης στον αδιέξοδο δρόμο του κ. Τσίπρα. Από άλλους, πιο  έντιμους, πιο σοφούς και πιο Έλληνες, μπορεί να υπάρξει ένας τέτοιος χάρτης, ψηλαφητά-ψηλαφητά.  Εξ' άλλου αυτός είναι  “ο άλλος δρόμος”!

Ο δεύτερος λαγός: “τώρα έχουμε φίλους να μας υποστηρίξουν”, εννοώντας ότι με τους ηγέτες  του Νότου θα αλληλοστηριχτούν, ώστε  να  εγκαταλείψει η ευρωζώνη   την ακραία συνταγή της λιτότητας που απαιτεί από τα μέλη της.

Στήσανε αυτήν την ωραία παράσταση οι ηγέτες του Νότου, εφ' όσον μεταξύ “κατεργαρέων αλληλεγγύη” για να βοηθήσουν τον κατεργαράκο της Ελλάδος, ειδικά εν όψει της ΔΕΘ, έστω με μια θεατρική επιτυχία. 

Όλοι αυτοί του ίδιου σιναφιού είναι, ενεργούμενα της ΝΤΠ. Και από αυτήν πήραν εντολή να υποστηριχτεί με   την  άνευ ουσίας παράσταση ο Τσίπρας.  Βοήθησαν και οι “κεφαλές”, που δήθεν εναντιώθηκαν σε αυτήν, ενισχύοντας έτσι την υποτιθέμενη δυναμική της. (Μια δυναμική που ίσως τραβήξει σε χρόνο, σαν ένα “νανούρισμα ελπίδας” για τους αντίστοιχους λαούς). Όλα αυτά, επειδή ο Τσίπρας είναι, προς το παρόν, πάρα πολύ απαραίτητος στη ΝΤΠ  για προχωρήσει το σχέδιό της για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Το ίδιο απαραίτητοι είναι και οι άλλοι ηγέτες της διάσκεψης των Αθηνών, αλλά ο Έλληνας(;) είναι η αιχμή του δόρατος της ΝΤΠ για πάρα πολλούς λόγους.

Τελικά ποια ήταν η πραγματικότητα; Αυτήν που παρουσίασε ο κ. Τσίπρας, στην αίθουσα του Βελλίδειου, γεμάτη από τη δική του ή μη “ηγεμονεύουσα τάξη” και χειροκροτητές στα όπισθεν, που πότε πότε χειροκροτούσαν; Ή αυτή έξω από την αίθουσα με τις χιλιάδες των διαδηλωτών να εναντιώνονται στην πολιτική του; 

Αν  κρίνουμε από τις πολύ ανήσυχες και σκυθρωπές φάτσες των βουλευτών του, ούτε ένας δε φαινόταν να διακατέχεται από ηρεμία και  σιγουριά, (εκτός από την κ. Γεροβασίλη, που απολάμβανε ευδαιμόνως μάλλον  την απαστράπτουσα εμφάνισή της!) με βεβαιότητα μπορούμε να πούμε ότι “εκεί έξω” ήταν η  ελληνική πραγματικότητα της  9ης Σεπτεμβρίου  του 2016.



*Δανείζομαι την έκφραση από το  εξαιρετικό βιβλίο του Αναστασίου Λαυρέντζου : “Σιωπηρή  Άλωση”

** Στέλνοντας  ένα σχόλιο στο “Ας Μιλήσουμε Επιτέλους” (blog-post_32) έγραψα μερικές αυθόρμητες σκέψεις για το πώς “βλέπω” τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες στην Ελλάδα, σε ένα “φωτεινό μέλλον”. Ίσως αξίζει να τις μεταφέρω και εδώ.

Ε, λοιπόν, εγώ θα ψηφίσω κάποιους που θα μου πουν ότι θα κλείσουν τους υποψήφιους "καναλάρχες" σε μια αίθουσα, φυσικά απομονωμένους, αλλά το βράδυ θα κοιμούνται ήσυχα στο σπίτι τους! Και θα τους βάλουν να αξιολογήσουν δύο πολιτικές αναλύσεις, 4-5 ρεπορτάζ για το ίδιο θέμα, δύο τηλεοπτικές παραγωγές, δύο κινηματογραφικά έργα, δύο λογοτεχνικά κείμενα,δύο ποιήματα, δύο θεατρικές παραστάσεις σε video, δύο αγάλματα, δύο ζωγραφικούς πίνακες, δύο αρχιτεκτονικές δημιουργίες. Και να γράψουν ένα ελεύθερο κείμενο για το πώς σκέπτονται ότι μπορούν να βελτιώσουν το πνευματικό επίπεδο των Ελλήνων. Κριτές θα είναι οι άριστοι από κάθε τομέα. Σε αυτή τη διαδικασία δεν θα ισχύει "έχεις λεφτά, παίρνεις άδεια"(!!), γιατί φυσικά κανείς "πλουτο-παραγωγός" δε θα πάει  να συμμετέχει. 

Ακολουθεί άλλος διαγωνισμός για να βρεθούν οι καλύτεροι μάναζτμεν, δύο για κάθε κανάλι και η Πολιτεία χρηματοδοτεί πλήρως την εγκατάσταση και ανάπτυξη του κάθε καναλιού, έχοντας την εποπτεία των οικονομικών μέχρι να αποπληρωθούν τα δάνεια. Πληρώνονται δίκαια όλοι, εργαζόμενοι και "καναλάρχες" και, αν υπάρχουν κέρδη, τοποθετούνται σε ειδικό λογαριασμό για τη διάδοση του Ελληνικού πολιτισμού, εντός και εκτός Ελλάδος.  Αυτήν την Ελλάδα που θέλουμε, αυτήν θα φτιάξουμε!

Ο ανελέητος εχθρός του Πούτιν είναι ο φιλάνθρωπος κερδοσκόπος Τζορτζ Σόρος!

Ο ανελέητος εχθρός του Πούτιν είναι ο ‘φιλάνθρωπος κερδοσκόπος’ Τζορτζ Σόρος!12-9-2016
Ο ανελέητος εχθρός του Πούτιν είναι ο φιλάνθρωπος κερδοσκόπος Τζορτζ Σόρος!


Ο ανελέητος εχθρός του Πούτιν είναι ο ‘φιλάνθρωπος κερδοσκόπος Τζορτζ Σόρος!
Η Ρωσία εξέδωσε επίσημη δήλωση με την οποία απαιτεί τον Τζορτζ Σόρος νεκρό ή ζωντανό, λέγοντας ότι η οργάνωσή του είναι σοβαρή απειλή για τη ρωσική εθνική ασφάλεια.
«Η Ρωσία έδιωξε με τις κλωτσιές τον Σόρος από τη χώρα το περασμένο έτος για πραγματικούς λόγους. Ο Σόρος ήταν αυτός που βοήθησε να καταστρέψει τη ρωσική και πολωνική οικονομία στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Όπως ο μεγάλος λευκός καρχαρίας έχει τη δυνατότητα να συνουσιασθεί με ένα θηλυκό, έτσι και ο Σόρος με τις κινήσεις  του αναζητά τη λεία του», σχεδόν παντού, γράφει το αμερικανικό δημοσίευμα.
«Κάποιος μπορεί να πει ότι ο Σόρος και η Goldman Sachs είναι ιδεολογικά μέρη της ίδιας αδελφότητας.
Η στρατηγική τους είναι λίγο διαφορετική, αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι η καταστροφή της ζωής μέσω του οικονομικού συστήματος (είτε πρόκειται για καπιταλισμό είτε για σοσιαλισμό) και η πολιτική χειραγώγηση».
Συνεχίζει το αμερικανικό δημοσίευμα:
«Τώρα βλέπουμε τον αληθινό Σόρος. Όλα τα λόγια για να βοηθήσει τους λεγόμενους πρόσφυγες από τη Συρία, τη διάσωση των Ουκρανών σχετικά με τα λεγόμενα «πολιτικά δικαιώματά τους», την άσκηση της «δημοκρατίας» στη Ρωσία, ήταν ένα προπέτασμα καπνού.
»Ο Σόρος ήθελε να μειώσει τις παραδοσιακές οικογένειες της Ρωσίας. Ήθελε να μετατρέψει τη Ρωσία σε έναν ζωολογικό κήπο, αλλά έπρεπε να χρησιμοποιήσει όρους όπως η «Δημοκρατία», για να εξαπατήσει τις μάζες.
»Έτσι όταν ο Σόρος έγραψε τον περασμένο Φεβρουάριο ότι «ο Πούτιν είναι μια μεγαλύτερη απειλή για την ύπαρξη της Ευρώπης από τον ISIS, είχε επιλέξει το δικό του διαβολικό σχέδιο».
Έγραψε ο Σόρος:
«Οι ηγέτες των ΗΠΑ και της ΕΕ κάνουν τραγική πλάνη στη σκέψη ότι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και η Ρωσία είναι ένας πιθανός σύμμαχος στον αγώνα κατά του ‘ισλαμικού κράτους’. Ο στόχος του Πούτιν είναι να προωθήσει τα σχέδια για διάλυσης της ΕΕ και ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να κατακλυσθεί η Ευρώπη με πρόσφυγες από τη Συρία.
» Τα ρωσικά αεροπλάνα βομβαρδίζουν τον άμαχο πληθυσμό στη νότια Συρία, αναγκάζοντας τους να φύγουν προς την Ιορδανία και το Λίβανο. Υπάρχουν σήμερα 20 χιλιάδες πρόσφυγες από τη Συρία που έχουν στρατοπεδεύσει έξω από την έρημο αναμένοντας να εισέλθουν στην Ιορδανία».
Ποια η απόδειξη ότι τα ρωσικά αεροπλάνα – συνεχίζει το δημοσίευμα- βομβάρδιζαν σκόπιμα τον άμαχο πληθυσμό;
Λοιπόν, μόνο ο …Τζόρτζ Σόρος έχει τα στοιχεία αυτά!
Ό, τι βγαίνει από το στόμα του, είναι αλήθεια!
Δεν απαιτείται περαιτέρω έρευνα, δεν απαιτείται αυστηρός έλεγχος.
Ο Σόρος είναι το Άλφα και το Ωμέγα, η αρχή και το τέλος. (Soros is the alpha and omega, the beginning and the end.)
Και αν τα στοιχεία δείχνουν προς την άλλη κατεύθυνση, τότε η απόδειξη πρέπει να απορριφθεί και όχι τα λόγια του Σόρος!
Εάν η Ρωσία εξακολουθεί να διαλύει τον ISIS στη Συρία, τότε η πληροφορία είναι ψευδής, διότι ο Σόρος δεν την εγκρίνει!, γράφει το δημοσίευμα του “veteranstoday.com”.

Πούτιν: «Αν θέλετε νέα Κρίση της Κούβας θα την έχετε»

12-9-2016

Πούτιν: «Αν θέλετε νέα Κρίση της Κούβας θα την έχετε»

Πούτιν: «Αν θέλετε νέα Κρίση της Κούβας θα την έχετε»

Του Βασίλη Καπούλα
Ευθεία επίθεση και απειλή πολέμου του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, προς την Λέσχη Bilderberg και την Νέα Τάξη Πραγμάτων  με τις φράσεις «Αν θέλετε επανάληψη της Κρίσης της Κούβας θα την έχετε»  και «Αν η Αμερική προσπαθήσει να μας ξεφορτωθεί, θα επιβιώσουμε και ποιος ξέρει ποιος θα χάσει τα περισσότερα με μια τέτοια προσέγγιση»…

O Β.Πούτιν «έσπασε» το πρωτόκολλο και ρώτησε ευθέως τον εκπρόσωπο της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ αν θέλει επανάληψη της Κρίσης των Πυραύλων της Κούβας.
Ο John Micklethwait «τα χασε» απάντησε ότι «κανένας δεν το θέλει».
Πιο αναλυτικά, χτες Παρασκευή, ο Β.Πούτιν έδωσε συνέντευξη στο Bloomberg, και ρωτήθηκε για θέματα παγκοσμίου ενδιαφέροντος.
Ο John Micklethwait είναι διευθυντής του Bloomberg και υψηλόβαθμο στέλεχος της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ καθώς είναι ένας από τους πολλούς δημοσιογράφους που συμμετέχουν επί χρόνια στις Συνόδους της και εκφράζουν απόψεις της ΝΤΠ.
Για το λόγο αυτό ο Β.Πούτιν τον αποκάλεσε «ειδικό» και τον αντιμετώπισε ως πολιτικό και όχι ως δημοσιογράφο.
Ο John Micklethwait προχώρησε σε μια πρόκληση ρωτώντας τον Β.Πούτιν αν θα αντάλλαζε τις Κουρίλες νήσους και το Καλίνινγκραντ.
Η απάντηση του Β.Πούτιν ήταν άμεση: «Η Ρωσία δεν ανταλλάσει εδάφη αλλά κοιτάει για συμφωνίες που συμφέρουν και τις δυο πλευρές».
Ειδικά για το Kaliningrad, ο Β.Πούτιν είπε τα εξής:
«Αν κάποιος προσπαθήσει να αναθεωρήσει το αποτέλεσμα του Β Πγκοσμίου Πολέμου και θέσει ζήτημα για τις ανατολικές περιοχές της Γερμανίας όπου ανήκει το Lvov και τα σύνορα Ρουμανίας και Ουγγαρίας. Αν κάποιος θέλει να ανοίξει το «κουτί της πανδώρας» τότε να προχωρήσει με τη σημαία στο χέρι.
Ο John Micklethwait βιάστηκε να σχολιάσει λέγοντας ότι πρόκειται για αστείο, αλλά το βίντεο της συνέντευξης έδειξε ότι ο Β.Πούτιν δεν το αξιολόγησε ως «αστείο».
Το δεύτερο σημαντικό θέμα είναι η ερώτηση του John Micklethwait για τα αποθέματα χρυσού της Ρωσίας, το έλλειμμα και τις τιμές πετρελαίου.
Ο Β.Πούτιν απάντησε ότι «έχουμε πολλά αποθέματα και μικρό έλλειμμα».
Ο εκπρόσωπος του Bllomberg και της Bilderberg προσπαθούσε συνεχώς να προκαλέσει τον Β.Πούτιν ώστε να πάρει τις απαντήσεις που ήθελε.
Προσπάθησε να παρουσιάσει τον Β.Πούτιν ως εχθρό της Ευρώπης που επιθυμεί την κατάρρευση της Ευρωζώνης και του Ευρώ και την διάλυση του Ευρωπαϊκού σχεδίου.
Σαφώς ο δημοσιογράφος προχώρησε σε αντιρωσική προπαγάνδα.
Ο Β.Πούτιν δεν «τσίμπησε» και ευχήθηκε «καλή τύχη» στους Ευρωπαίους ηγέτες όσο αφορά την καταπολέμηση της κρίσης και τόνισε πως η Ρωσία εύχεται η ευρωπαϊκή οικονομία να βελτιωθεί.
Επιπλέον ο Micklethwait προσπάθησε να πάρει απάντηση από τον Β.Πούτιν για το αν υποστηρίζει τον Ν.Τραμπ ή αν η Ρωσία ήταν πίσω από τις κυβερνοεπιθέσεις στο Δημοκρατικό κόμμα.
Ο Β.Πούτιν απάντησε ότι είναι έτοιμος να εργαστεί με οποιονδήποτε Αμερικανό ηγέτη που θα συμμορφωθεί με τις συνθήκες ενώ τόνισε ότι γνωρίζει γιατί το αμερικανικό κοινό αιφνιδιάστηκε από τις αποκαλύψεις των χάκερ.
Σε μετάφραση από την διπλωματική γλώσσα ο Β.Πούτιν του είπε:
«Ναι όλοι γνωρίζουν ότι έχετε ένα σάπιο πολιτικό σύστημα, αρκετό για να φτιάξεις μια κωμωδία¨.



Το σχέδιο βαλκανοποίησης έγινε με την χρηματοδότηση του George Soros

12-9-2016

Το σχέδιο βαλκανοποίησης έγινε με την χρηματοδότηση του George Soros
Το σχέδιο βαλκανοποίησης έγινε με την χρηματοδότηση του George Soros
Το σχέδιο βαλκανοποίησης έγινε με την χρηματοδότηση του George Soros
Σύμφωνα με τον πρώην Πρωθυπουργό του Λιβάνου, Saad Hariri, οι Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποιούν τις δραστηριότητές της ISIS στο Ιράκ έξω από την πρεσβεία τους ,στην Άγκυρα της Τουρκίας . Το σχέδιο για να χαράξει κυριαρχία μέχρι το Ιράκ και να πυροδοτήσει περιφερειακό πόλεμο στη Μέση Ανατολή διοργανώθηκε από το Ατλαντικό Συμβούλιο, σύμφωνα με τον Hariri.
Μια πηγή κοντά στην Hariri είπε ότι οι τελευταίες πινελιές σχετικά με
το σχέδιο βαλκανοποίησης έγιναν με την χρηματοδότηση του Ατλαντικού Συμβουλίου κορυφής από τον George Soros που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη τον περασμένο Νοέμβριο.
«Βλέπουμε την τρέχουσα περίοδο ως ένα σημείο καμπής, όπως ακριβώς το 1918 και το 1945. Η Τουρκία θεωρείται οπωσδήποτε μια κεντρική χώρα, ως δημιουργός της περιφερειακής σταθερότητας. Όσο οι ΗΠΑ και η Τουρκία μπορούν να εργαστούν από κοινού, τότε είναι αποτελεσματικές », δήλωσε ο Πρόεδρος του Ατλαντικού Συμβουλίου Frederick Kempe κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής. Σύμφωνα με την πηγή οι σιίτες εγκαθίστανται στη Βαγδάτη και σε αρκετές άλλες σιιτικές πόλεις του Ιράκ προκειμένου να καταστείλουν τους σουνίτες εξτρεμιστές που έχουν αναλάβει τον έλεγχο σημαντικών περιοχών στο βόρειο και στο δυτικό Ιράκ.
«Αν η Βαγδάτη ήταν πιο συνεργάσιμη στους τομείς του πετρελαίου ,στη πόλη της Συρίας Deir ez-Zor στις αρχές του 2013 και σε θέματα αυτονομίας του Βορρά ενδεχομένως να μην είχαν στραφεί εναντίον του Al Maliky «.
ISIS στη Συρία είχε προγραμματίσει τον έλεγχο της Deir Ez- Zor τον Αύγουστο του 2013, αλλά το χρονοδιάγραμμα πάγωσε όταν η Βρετανία αποφάσισε να μην υποστηρίξει τον βομβαρδισμό της Συρίας . Η έλλειψη των αεροπορικών επιδρομών έκανε την συριακή κυβέρνηση να παραιτηθεί από τον έλεγχο του τομέα του πετρελαίου στη al-Thayem.
Η επίθεση της ISIS στο Ιράκ οδήγησε στην ενδυνάμωση της Κουρδικής Περιφερειακής Κυβέρνησης (KRG) και την παράδοση των εγκαταστάσεων άντλησης πετρελαίου στη διαφιλονικούμενη επαρχία του Kirkuk.
Η Exxon Mobil, η Chevron και η Total είναι σε διαπραγματεύσεις με την KRG για να αποκτήσουν πρόσβαση στο πετρέλαιο. Το 1998 αποδείχθηκε ότι το Kirkuk είχε 10 δισεκατομμύρια βαρέλια των αποδεδειγμένων αποθεμάτων πετρελαίου που απομένουν.
«Η ISIS … έπρεπε να ελέγξει το Deir Ez-Ζορ [την περιοχή γύρω]. Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Taner Yildiz και ο υπουργός Ενέργειας Ashti Hawrami έπρεπε να βεβαιωθούν για τη ροή του αργού πετρελαίου στον αγωγό που συνδέει τις πετρελαιοπηγές του Κιρκούκ με το τουρκικό λιμάνι Τσεϊχάν … Η Άγκυρα εχει θέσει Al Maliky κάτω από μεγάλη πίεση για την κουρδική αυτονομία και το πετρέλαιο, πολύ νωρίς, αν θέλετε τη γνώμη μου, » φέρεται να είπε η πηγή.
Την άγρια μάχη μεταξύ ISIS και Ιράκ στο εργοστάσιο Baiji, το μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου στο Ιράκ που παράγει 300.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα, τονίζεται ως ένας από τους πρωταρχικούς στόχους της επίθεσης ISIS.
Παράλληλα με τη δημιουργία ενός μεσαιωνικού χαλιφάτου και επιβάλλοντας την αυστηρή εκδοχή του νόμου της Σαρία, η ISIS κινείται για να εξασφαλίσει τους πόρους πετρελαίου εξίσου στην Συρία και το Ιράκ. Η «Βαλκανιοποίηση» της περιοχής και ο έλεγχος των περιουσιακών στοιχείων από φανατικούς μουσουλμάνους θα επιτρέψει σε διεθνικές εταιρείες πετρελαίου να μειώσουν τις προσοδοφόρες προσφορές στις ρυθμίσεις που διαπραγματεύεται επί του παρόντος με τους Κούρδους.
Αυτού του είδους η συμπεριφορά αποτελεί «business as usual» για την παγκόσμια ελίτ. Θυμίζει έντονα τη στάση που επικρατεί αφου η CIA και οι πακιστανικές μυστικές υπηρεσίες εγκατάστησαν τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν. Θυμηθείτε την ευφορία του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, αφου οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την Καμπούλ και πήραν την εξουσία στα μέσα της δεκαετίας του 1990.
Ο Phil Gasper γράφει:
Ο Glyn Davies, δήλωσε ότι δεν βρήκε τίποτα απαράδεκτο στα σχέδια των Ταλιμπάν να επιβάλουν τον αυστηρό ισλαμικό νόμο, και ο γερουσιαστής Hank Brown, πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της υποεπιτροπής της Γερουσίας για την Εγγύς Ανατολή και τη Νότια Ασία, καλωσόρισε το νέο καθεστώς: «αυτό που συνέβη ουσιαστικά είναι ότι μία από τις παρατάξεις επιτέλους φαίνεται ικανή να αναπτύξει μια νέα κυβέρνηση στο Αφγανιστάν».
Οι Ταλιμπάν κατά πάσα πιθανότητα θα αναπτυχθούν, όπως οι Σαουδάραβες. Θα υπάρξουν Aramco [η κοινοπραξία των εταιρειών πετρελαίου που ελέγχει το πετρέλαιο της Σαουδικής Αραβίας], αγωγοί, ένας εμίρης, έλλειψη κοινοβουλίου και πολλά στοιχεία του νόμου της Σαρία. Μπορούμε να ζήσουμε με αυτό, δήλωσε ένας άλλος διπλωμάτης των ΗΠΑ το 1997.
Όπως Ιράκ με τον Σαντάμ Χουσεΐν, ένα σχετικά ισχυρό και επηρεασμένο Ιράν δεν θα γίνει ανεκτό και θα πρέπει να επανέλθει με κάθε κόστος, δεν έχει σημασία βέβαια αν το κόστος αυτό θα είναι μια τεράστια απώλεια της ανθρώπινης ζωής.
Το Ατλαντικό Συμβούλιο
Το Συμβούλιο του Ατλαντικού είναι μια διαπρεπής « δεξαμενή» με εμπιστευτικές πληροφορίες που εδρεύει στην Ουάσιγκτον. «Το Βορειοατλαντικό Συμβούλιο των Ηνωμένων Πολιτειών ιδρύθηκε το 1961 από τον πρώην υφυπουργοί Dean Acheson και τον Χριστιανικό Herter για να ενισχύσει την υποστήριξη για το ΝΑΤΟ», γράφει ο Rick Rozoff .
Είναι συνδεδεμένο με το American Enterprise Institute, την εταιρία RAND, το ινστιτούτο Aspen, και το Carnegie Endowment. Λαμβάνει χρήματα από το Ίδρυμα Ford, με άλλα λόγια, η «Ανοικτή Κοινωνία» της CIA και του George Soros.
Στα εταιρικά μέλη περιλαμβάνονται εταιρείες όπως : Boeing, General Dynamics, Lockheed Martin, Northrop Grumman και Raytheon, όλες εκ των οποίων αναμένεται να κάνουν μια περιουσία πουλώντας όπλα σε εμπόλεμες πλευρές στη Μέση Ανατολή.
Οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες και διεθνείς τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων των AT & T, η Chevron USA, η Daimler, η Goldman Sachs, JPMorgan Chase, και άλλοι εκπροσωπούνται επίσης.