Τα σημάδια της παγκοσμιοποίησης στην Ελλάδα

8-10-2016



Τα σημάδια της παγκοσμιοποίησης στην Ελλάδα
Η συνολική στρατηγική της παγκοσμιοποίησης περιλαμβάνει πολλούς επιμέρους στόχους. Ένας από αυτούς τους στόχους είναι η πληθυσμιακή μεταβολή των αμιγώς εθνικών κρατών και η μετατροπή τους σε σύγχρονα «χωνευτήρια» φυλών και εθνών. Κατόπιν, ακολουθεί το επόμενο στάδιο, το οποίο είναι η επιχείρηση δημιουργίας και εγκαθίδρυσης ενός και μόνου παγκόσμιου «έθνους», μιας και μόνης παγκοσμίου «φυλής» ανθρώπων και ενός και μόνου παγκοσμίου «κράτους». Εύκολος στόχος, εφόσον θα έχουν εξαλειφθεί και εξαφανισθεί οι αμιγώς εθνικές πληθυσμιακές συστάσεις κρατών.
Ένα από αυτά τα αμιγή εθνικά κράτη ακόμη παραμένει η Ελλάς. Τα ενδεικτικά σημεία της υλοποίησης των επιμέρους στόχων της παγκοσμιοποίησης είναι πλέον τοις πάσι εμφανή, ενώ με μια διεθνιστικής και εθνομηδενιστικής αντίληψης κομμουνιστική κυβέρνηση, η αύξηση της συχνότητας εμφάνισης τους σε καθημερινή σχεδόν βάση και σε κάθε επίπεδο ζωής και δραστηριότητας της ελληνικής κοινωνίας είναι πια πραγματικότητα.
Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα
Δεν ξεκίνησε το 2009. Ξεκίνησε από το 1974. Από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα όλες οι αστικές κυβερνήσεις συνέτειναν με τις πολιτικές τους εκουσίως στην καταστροφή της οικονομίας της πατρίδας μας. Με τον άσκοπο εξωτερικό δανεισμό, με την γιγάντωση του δημοσίου τομέα προς άγραν ψήφων, με τον εκμηδενισμό της πρωτογενούς παραγωγής, με τα τεράστια οικονομικά εγκλήματα όπως αυτό του Χρηματιστηρίου επί Σημίτη, με την καταστροφική είσοδο στην ευρωζώνη επί τη βάσει πλαστών δημοσιονομικών στοιχείων και πάλι από τον Σημίτη, με την έλευση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με τις δουλοπρεπείς και υποτακτικές μνημονιακές συγκυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ, του Καρατζαφέρη, του Κουβέλη, του ΣΥΡΙΖΑ, του Καμμένου και τόσα άλλα. Σήμερα, ο φτωχοποιημένος ελληνικός Λαός (όπως και κάθε λαός), ο οποίος προσπαθεί στην καθημερινότητα του να βρει τα προς το ζην, δεν έχει χρόνο να σκεφθεί, να συλλογισθεί ορθά και να κρίνει. Αυτό επιτρέπει την ανεμπόδιστη υλοποίηση των κάθε είδους σε βάρος του σχεδίων και επιδιώξεων.
Η κρίση αξιών του ελληνικού λαού
Ένας λαός ο οποίος εμφορείται από Αξίες και Ιδανικά είναι δυσκολοκατάβλητος. Συνεπώς, προκειμένου να «κατακτηθεί» πρέπει σταδιακά να βληθούν και να καταρριφθούν οι Αξίες και τα Ιδανικά του. Συνδυαστικώς με την οικονομική καταστροφή και την φτωχοποίηση του το έργο αυτό γίνεται ευκολότερο. Όταν στην μεταπολιτευτική Ελλάδα τα αγαθά δεν αποκτώνται «κόποις» αλλά «κόλποις», όταν η θητεία στον Ελληνικό Στρατό από καθήκον και υποχρέωση απέναντι στην πατρίδα κατέστη αγγαρεία και επιδιώκεται με κάθε δυνατό τρόπο η απαλλαγή από αυτήν, όταν η αξία της οικογένειας καταστρέφεται με την χειραγώγηση των γυναικών και την μετατροπή τους από μητέρες σε καριερίστριες και επιχειρηματίες, όταν προωθείται με κάθε μέσο ο θυληπρεπισμός του άνδρα, όταν η αναπαραγωγή του έθνους και η τεκνοποίηση μετατρέπεται σε επιδίωξη πρόσκαιρης σαρκικής απόλαυσης, όταν η επιδίωξη της ύλης προάγεται σε πρωταρχικό σκοπό ύπαρξης, τότε δημιουργείται ένα ανθρώπινο πλάσμα κενό πνεύματος, εύκολα χειραγωγίσιμο. Σε τέτοια πλάσματα έχουν μετατραπεί, ευτυχώς όχι στο σύνολο τους, οι σύγχρονοι Έλληνες και Ελληνίδες.
Το παρατεταμένο χρονικά «μεταναστευτικό» ρεύμα
Άρχισε πριν από λίγα χρόνια ως «μεταναστευτικό» ρεύμα από τις εμπόλεμες χώρες της Αφρικής και κατόπιν της Ασίας. Καραβιές «προσφύγων» από τα βόρεια παράλια της Αφρικής έφταναν στην Ελλάδα με Σουδανούς, Νιγηριανούς, Μαροκινούς, Σενεγαλέζους, Γκανέζους και ένα σωρό άλλους Αφρικανούς οι οποίοι έψαχναν ένα καλύτερο μέλλον. Και πράγματι το βρήκαν, στα σεντόνια με τα παράνομα προϊόντα στην παραλία του Λευκού Πύργου και στο Α.Π.Θ. με τα παράνομα dvd’s. Ακολούθησαν οι «πρόσφυγες» από το εμπόλεμο Αφγανιστάν, την Συρία, τις χώρες της Ασίας, εμπόλεμες και μη, τον Λίβανο, το Μπαγκλαντές, την Αίγυπτο, το Πακιστάν, το Ιράν, το Ιράκ, ατελείωτος ο κατάλογος.
Ο «ακούσιος» εγκλωβισμός στην Ελλάδα
Σήμερα, η Ελλάδα έχει κατακλυσθεί κυριολεκτικά από εκατομμύρια λαθρομετανάστες. Όλοι αυτοί αρχικώς χαρακτηρίζονταν από τους κυβερνώντες της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ως «διερχόμενοι πρόσφυγες» οι οποίοι μέσω της Ελλάδος επεδίωκαν να φτάσουν στα πλούσια κράτη της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης. Σήμερα, όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν σκοπίμως εγκλωβισθεί στην Ελλάδα. Δεν μπορούν να φύγουν. Ο σκοπός της δημιουργίας αυτού του αδιέξοδου είναι ένας. Να παραμείνουν τελικά εδώ και να γίνουν οι νέοι μόνιμοι κάτοικοι της πατρίδας μας. Εδώ πλέον αναλαμβάνει ρόλο ο μαρξιστικός εθνομηδενισμός και η υποτιθέμενη «πατριωτική» δεξιά της Νέας Δημοκρατίας που αφού τους καλωσόρισαν στην Ελλάδα θα τους δώσουν δωρεάν τροφή και στέγη.
Τα «hot spots»
Στην αρχή επί συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και ΠΑ.ΣΟ.Κ. δημιουργήθηκαν με γοργούς ρυθμούς τα πρώτα hot spots. Στην συνέχεια  ανέλαβε η «ανθρωπιστική» Αριστερά. Εκεί μέσα στοίβαξαν οι φιλάνθρωποι αριστεροί δεκάδες χιλιάδες πρόσφατα αφιχθέντες λαθρομετανάστες. «Προσωρινώς» πάντοτε, μέχρι να φύγουν για τις χώρες στις οποίες ήθελαν να πάνε. Μέχρι που εμφανίσθηκαν οι σκοπιανοί αστυνομικοί στα νότια σύνορα του κρατιδίου τους, καθώς και οι φράχτες στην Ευρώπη. Οπότε το προσωρινό άρχισε να γίνεται λίγο πιο μόνιμο.
Και τα δωρεάν διαμερίσματα
Στην Θεσσαλονίκη, τόσο ο κεντρικός δήμος όσο και ο δήμος Νεαπόλεως-Συκεών, ο δήμος Καλαμαριάς, αλλά και άλλοι δήμοι ανά την επικράτεια, ήδη υλοποιούν προγράμματα εκμίσθωσης διαμερισμάτων προκειμένου να μένουν σε αυτά, για ένα χρόνο αρχικά (και μετά βλέπουμε) οικογένειες αλλά και μεμονωμένοι λαθρομετανάστες. Αυτά τα προγράμματα χρηματοδοτούνται από την Ύπατη Αρμοστεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών καθώς και από άλλες πηγές, αυτές οι οποίες χρηματοδοτούν τις «κοινωνικές» επιχειρήσεις της «κοινωνικής» οικονομίας την οποία εξήγγειλε στην φετινή ΔΕΘ ο Τσίπρας. Δωρεάν φως, νερό, τηλέφωνο σε δωρεάν σπίτια για τους λαθρομετανάστες και μνημόνια και φτώχεια για τους Έλληνες.
Εργατικό δυναμικό
Πρόσφατα έγινε νόμος του κράτους, η «αξιοποίηση», δηλαδή το ξεπούλημα του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. Σε αυτό γίνεται λόγος για την δημιουργία 75.000 θέσεων εργασίας κατά την περίοδο των κατασκευών και άλλων 17.000 θέσεων εργασίας εντός της νέας πόλης των περίπου 30.000 κατοίκων η οποία θα φυτρώσει στο Αττικό λεκανοπέδιο. Ποιοι θα αποτελούν το εργατικό δυναμικό των 75.000; Μήπως τα ξενιτεμένα νιάτα των Ελλήνων; Μήπως οι μεσήλικες καταθλιπτικοί Έλληνες; Ή μήπως τα σχεδόν δωρεάν νεανικά εργατικά χέρια των Πακιστανών, Αφγανών, Σύριων και όλων των άλλων φυλών που έχουν εισβάλλει στην Ελλάδα; Και μετά από το 2041 όταν και θα έχει ολοκληρωθεί η νέα πόλη του Ελληνικού, άραγε ποιοι θα δουλεύουν εκεί μέσα; Ποιοι θα δουλεύουν γενικώς σε ολόκληρη την Ελλάδα; Ερωτηθείτε ποιας εθνικότητας ήταν το εργατικό δυναμικό το οποίο εργάστηκε στα έργα των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004 και θα καταλάβετε τι θα γίνει στα αντίστοιχα για το Ελληνικό.
Η ενσωμάτωση στην ελληνική κοινωνία
Σύντομα θα αρχίσει η καταβολή και χρηματικών επιδομάτων, ώστε να μπορούν οι λαθρομετανάστες να «καταναλώνουν», να συμβάλλουν στην κίνηση της οικονομίας, να ανοίγουν μαγαζιά και επιχειρήσεις. Εξάλλου, οι «επενδυτές» όπως τους ονόμασαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, ήδη απολαμβάνουν κοινωνικές παροχές όπως τα δωρεάν διαμερίσματα με πληρωμένα από τους οικείους δήμους Ε.Υ.Α.Θ., Δ.Ε.Η. κτλ. Τα χρήματα θα έρχονται άφθονα, από τον Σόρος, από την Ευρωπαϊκή Ένωση, από τον Ο.Η.Ε. αλλά και από τον Κρατικό Προϋπολογισμό τον οποίο τροφοδοτεί με το αίμα του κυριολεκτικά σήμερα ο ελληνικός λαός.
Είσοδος στην εκπαίδευση
Τα ανήλικα παιδιά των λαθρομεταναστών από τον Σεπτέμβριο του 2016 ήδη προσέρχονται τα απογεύματα σε σχολικές αίθουσες των παρακείμενων στους καταυλισμούς τους χωριών, κωμοπόλεων και πόλεων. Υπάρχει άραγε ακόμη κάποιος αφελής ο οποίος δεν αντιλαμβάνεται πως σε λίγο καιρό αυτά τα «προσφυγόπουλα» θα προσέρχονται μαζί με τα ελληνόπουλα κανονικά το πρωί για μάθημα;
Δίωξη των αντιδράσεων
Στο Ωραιόκαστρο οι Έλληνες γονείς αντέδρασαν στην χρήση των σχολικών αιθουσών από τα ανήλικα παιδιά των λαθρομεταναστών. Άμεσα σχεδόν, διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για την διαπίστωση τέλεσης αδικημάτων τα οποία εμπίπτουν στις διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου. Το ίδιο θα συμβαίνει πλέον σε κάθε περίπτωση αντίδρασης στα σχέδια των παγκοσμιοποιητών. Οποίος δεν συναινεί θα διώκεται.
Προετοιμασία της ελληνικής κοινής γνώμης για την τελική παραμονή
Πρόσφατα, ο διεθνής οργανισμός «Διεθνής Αμνηστία» σε έκθεση της γνωστοποίησε πως θα χρειαστούν περίπου 16 με 18 έτη για να φύγουν οι λαθρομετανάστες οι οποίοι μέχρι σήμερα παραμένουν στην Ελλάδα. Όχι αυτοί οι οποίοι εξακολουθούν και έρχονται καθημερινά, αλλά αυτοί οι οποίοι είναι ήδη εδώ. Σε 16 χρόνια, όταν αυτοί θα έχουν κάνει οικογένειες, αφού θα έχουν αποκτήσει τροφή, εργασία και στέγη, υπάρχει κάποιος ο οποίος πιστεύει ότι θα σηκωθούν και θα φύγουν; Και να πάνε που; Εκεί που έχουν σηκώσει φράχτες ή εκεί από όπου έφυγαν; Και επιπλέον, τι θα γίνει με όλους αυτούς οι οποίοι εξακολουθούν και έρχονται; Αυτοί που θα πάνε; Αμείλικτα τα ερωτήματα, τρομακτικές οι απαντήσεις.
Αλλοίωση της σύστασης του πληθυσμού της Ελλάδος
Στην περιοχή των Λαγκαδικίων στο νομό Θεσσαλονίκης, ήδη έχει γίνει πραγματικότητα ο μύχιος πόθος κάθε ανθέλληνα διεθνιστή μαρξιστή. Οι ντόπιοι Έλληνες είναι ήδη λιγότεροι από τους λαθρομετανάστες του εκεί καταυλισμού στο πρώην στρατόπεδο Βογιατζόγλου. Περίπου 500 οι μόνιμοι κάτοικοι του οικισμού, ήδη 870 οι λαθρομετανάστες. Με τους ρυθμούς γεννήσεων των μουσουλμάνων και την υπογεννητικότητα η οποία μαστίζει το Ελληνικό Έθνος, δεν απέχει πολύ η υλοποίηση σε πανελλαδικό επίπεδο του επιμέρους στόχου ο οποίος παρουσιάστηκε στην εισαγωγική παράγραφο του παρόντος κειμένου.
Ευρωπαϊκή εμπειρία και ερμηνεία των σημείων
Η μέχρι σήμερα εμπειρία των ευρωπαϊκών κρατών πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη. Στην Γαλλία, στο Βέλγιο, στην Αγγλία, στην Σκανδιναβία, σε καμία από αυτές τις χριστιανικές χώρες δεν αφομοιωθήκαν οι μουσουλμάνοι «μετανάστες». Δεύτερης και τρίτης γενιάς «μετανάστες» ήταν οι βομβιστές αυτοκτονίας και οι τζιχαντιστές οι οποίοι σήμερα σπέρνουν τον όλεθρο σε ολόκληρο τον ευρωπαϊκό χώρο.
Αρκεί μια, κατά το ανθρώπινο δυνατό, αντικειμενική και ελεύθερη από ιδεοληψίες και προκαταλήψεις μελέτη των σημείων για να γίνει αντιληπτό πως η Ελλάδα πορεύεται στον ίδιο με τα ανωτέρω κράτη, άσχημο δρόμο της μετατροπής της σε ένα πολυφυλετικό, ανόμοιας φυλετικής και εθνικής σύστασης, πολυεθνικό «χωνευτήρι».Αυτά που βιώνουν στην Ευρώπη σύντομα θα τα βιώσουμε και στην Ελλάδα. Ξένοι μέσα στην ίδια την γη μας. Είναι απλά θέμα χρόνου και μοιρολατρικής αποδοχής των σχεδίων της παγκοσμιοποίησης.
Τσάμης Θεοφάνης, Δικηγόρος

Η Ρωσία ανακοίνωσε την ενεργοποίηση των S-400 και S-300V4 «Antey-2500» στη Συρία με εντολή κατάρριψης των Αμερικανικών μαχητικών

8-10-2016



Η Ρωσία ανακοίνωσε την ενεργοποίηση των S-400 και S-300V4 «Antey-2500» στη Συρία με εντολή κατάρριψης των Αμερικανικών μαχητικών
– Ολοταχώς προς Γ” ΠΠ
Toυ Βασίλη Καπούλα
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι προειδοποίησε τον συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ να μην τολμήσει να πραγματοποιήσει βομβαρδισμούς κατά στόχων του συριακού Στρατού καθώς υπάρχει «αριθμός» αντιαεροπορικών και αντιβαλλιστικών συστημάτων S-300 και S-400 ενεργοποιημένα και με εντολή κατάρριψης των δυτικών μαχητικών στην Συρία.
«Η ακτίνα των όπλων αυτών δηλαδή η εμβέλεια αναχαίτισης μπορεί να αποτελέσει έκπληξη σε όλα τα ιπτάμενα αντικείμενα τα οποία δεν θα έχουν κάνει γνωστές τις προθέσεις τους» ανέφερε ο εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, στρατηγός Igor Konashenkov.
«Το πλήρωμα των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων είναι απίθανο να έχουν χρόνο να αποφασίσουν τον στόχο που θέλουν να πλήξουν οι πύραυλοι των δυτικών καθώς και σε ποιον ανήκουν. Και όλες οι ψευδαισθήσεις των ερασιτεχνών για ύπαρξη αόρατων μαχητικών (F-22) θα αντικρίσουν μια απογοητευτική πραγματικότητα» πρόσθεσε ο Konashenkov.
«Δεν θα επιτρέψουμε οι ρωσικές δυνάμεις να τεθούν σε κίνδυνο»
«Η Συρία έχει επίσης S-200, BUK με αναβαθμισμένες τεχνικές δυνατότητες»
Πρόκειται δυστυχώς για ραγδαία κλιμάκωση


Σήμα κινδύνου: Χτίζουν μια άλλη χώρα μέσα στη χώρα


08.10.2016 
Σήμα κινδύνου: Χτίζουν μια άλλη χώρα μέσα στη χώρα
ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΙΔΕΩΝ
Δημοσίευση: Φύλλο 327 - του δρόμου της αριστεράς1/10/2016
       
Ο σύντροφος καθηγητής, ο οποίος επί χρόνια κουνούσε σαν ευαγγέλιο τη μελέτη του Πολυτεχνείου για το Ελληνικό και αντιμαχόταν με σθένος την ιδιωτικοποίηση του παλιού αεροδρομίου και την καζινοποίηση της παραλίας της Αγίου Κοσμά, τάσσεται (με κρύα τάχα μου καρδιά) υπέρ του ξεπουλήματος που υπερψήφισε σούμπιτος ο νέος ΣΥΡΙΖΑ μαζί με όλους τους περιχαρείς «εχθρούς» του. Ένα ξεπούλημα που περιλαμβάνει όλα τα δεινά που ο ίδιος με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο κατήγγειλε, ως νέος Μωϋσής. Την αχαλίνωτη δόμηση-οικοπεδοποίηση-τσιμεντοποίηση χιλιάδων στρεμμάτων, την καταπάτηση των ακτών, το καζίνο (ναι, άλλο ένα πιο υπέρλαμπρο καζίνο στην Αθήνα που είναι σε ραγδαία οικονομική και ηθική κατάρρευση), την υπερσυγκέντρωση της εμπορικής δραστηριότητας στην «όαση» του Ελληνικού (με ό,τι αυτό συνεπάγεται για χιλιάδες επιχειρήσεις από το Φάληρο μέχρι το Σούνιο) και πολλά άλλα ακατονόμαστα.
Και λες: Μπορεί όλο αυτό το πατρονάρισμα μιας δίκαιης πάλης για ένα ευγενή σκοπό να ήταν τόσο πλαστό; Κι αν δεν ήταν, γιατί ένας διακεκριμένος πολίτης που επαινέθηκε για το έργο και τη δράση του για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του Ελληνικού και της αποτροπής τσιμεντοποίησης, καζινοποίησης και αποδιάρθρωσης του κοινωνικο-οικονομικού ιστού της ευρύτερης περιοχής, ξαφνικά μετατρέπεται σε αβανταδόρο του ξεπουλήματος-τσιμεντοποίησης-καζινοποίησης; Πώς άρον-άρον επικεντρώνει την προσοχή του στο δέντρο χάνοντας από το οπτικό του πεδίο το δάσος;
Ακαδημαϊκό είναι το ερώτημα, γιατί -ως γνωστόν- άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.

Μακελεύουν την Ελλάδα
Η κυβέρνηση με δεκανίκι τον άβουλο ΣΥΡΙΖΑ φτιάχνει το μέλλον. Ευάερο και ευήλιο για τους ολιγάριθμους έχοντες, μουχλιασμένο και σκοτεινό για τους φτωχούς και τους πτωχεύοντες της μεσαίας τάξης, τους πολλούς που αυξάνονται γεωμετρικά. Και ποιο είναι αυτό το μέλλον;
Από τη μια η χώρα που συνεχίζει, όχι τυχαία ούτε λόγω σεισμών και καταποντισμών, αλλά βάσει σχεδίου, μνημονίων, οδηγιών, εγκυκλίων, αποφάσεων, μέτρων και νόμων, να βυθίζεται στην άβυσσο της χρεοκοπίας, της λιτότητας, της ανεργίας, της υπερφορολόγησης, της υποβάθμισης των υποδομών, της μαζικής μετανάστευσης των νέων, των ασφαλιστικών ταμείων χωρίς πόρους, της χαριστικής μεταβίβασης στους ξένους όλης της δημόσιας και εθνικής περιουσίας, όλων των νευραλγικών τομέων της οικονομίας (ενέργεια, επικοινωνίες, τράπεζες, χονδρικό και λιανικό εμπόριο, λιμάνια, αεροδρόμια, αυτοκινητόδρομοι, σιδηρόδρομοι, ακόμα και το νερό!) και του περιορισμού της εθνικής κυριαρχίας με καθ’ υποβολήν νομοθέτηση, επιτρόπους και ελεγκτές στα υπουργεία, τους οργανισμούς και τη δημόσια διοίκηση. Ήδη το ακαθάριστο εθνικό προϊόν έχει χάσει –επισήμως- πάνω από το ¼ της αξίας του, το δημόσιο χρέος έχει φτάσει σε επίπεδα απλησίαστα, τα χρέη των πολιτών σε δημόσιο, τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία είναι σε τρελή πορεία, η ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων έχει γίνει ανυπόφορη έως αυτοκτονική, το προσδόκιμο κατεβαίνει, ο πληθυσμός έχει αρχίσει να μειώνεται και πολλά άλλα εξίσου ανατριχιαστικά σε μία λίστα που απεικονίζει το πρωτοφανές μέγεθος της τεχνητής καταστροφής που επιβάλλεται από το εξωτερικό και εφαρμόζεται από τους εντόπιους «εθελοντές».
Και από την άλλη η επιβολή μιας άλλης χώρας μέσα στη χώρα. Το Ελληνικό είναι μέρος αυτού του σχεδίου, χειροπιαστό και αποκαλυπτικό.
Στην ΕΡΤ που ξανάνοιξε με τόσους αγώνες και ελπίδες, προβάλλονται σποτ για το Ελληνικό. Με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στην τσέπη τους, οι «επενδυτές» μπορούν πλέον να βγαίνουν ανενδοίαστα και να μας τρίβουν στη μούρη το θρίαμβό τους και το αληθινό τους σχέδιο. Μια πόλη μέσα στην πόλη, που θα έχει τα πάντα, για πλούσιους! Τα σχολεία τους, το πάρκο τους, την παραλία τους, τη μαρίνα τους και το καζίνο τους. Ακόμα, όπως αναφέρεται στο σποτ, και το πανεπιστήμιό τους!
Μια ξένη πόλη μέσα σε μία χώρα που στο σύνολό της πέφτει συνεχώς κατηγορία.

Στο λάκκο με τις οχιές
Είναι, όμως, το Ελληνικό μία ειδική περίπτωση, μια πολύ σπέσιαλ «μπίζνα» μέσα στο γενικό ξεπούλημα, την άνευ όρων και ορίων λεηλασία της Ελλάδας; Ή αυτή η περίπτωση μας επιτρέπει να δούμε μια ακόμα πιο εφιαλτική εξέλιξη που συνάδει απολύτως με τα Μνημόνια και τα σχέδια για την Ελλάδα του μέλλοντος που διαμορφώνονται στα μητροπολιτικά κέντρα και υλοποιούνται από το αναλώσιμο πολιτικό προσωπικό της χώρας, συνεπικουρούμενο από μερίδα του πανεπιστημιακού κατεστημένου, κρατικοδίαιτου και σε στενή περίπτυξη με τα ευρωπαϊκά κονδύλια που χρόνια τώρα λειαίνουν τις πανεπιστημιακές συνειδήσεις;
Πιο εύκολα τώρα βλέπει κανείς το σχέδιο. Η Ελλάδα είναι από τις πιο όμορφες χώρες του κόσμου. Στις παρυφές της Ευρώπης. Με τους χειρότερους πολιτικούς. Που τσίμπησαν άπληστα το δόλωμα και την έριξαν στο λάκκο με τα φίδια. Ό,τι δεν κατάφεραν οι ξένοι με τους πολέμους το καταφέρνουν με τους διεφθαρμένους, ανίκανους και υποτελείς πολιτικούς. Και τώρα, που το πέτυχαν, κατασκευάζουν μια χώρα μέσα στη χώρα. Ό,τι έχει αξία και αποτελεί συστατικό στοιχείο ενός κράτους και μιας κοινωνίας περνάει στην ιδιοκτησία και τη διαχείρισή τους. Ηλεκτρισμός, τηλεπικοινωνίες, μεταφορές, τρένα, αεροδρόμια, δρόμοι, τράπεζες, τα πάντα. Υφαρπάζονται όλα τα δίκτυα που χρειάστηκαν μέχρι και διακόσια χρόνια για να κατασκευαστούν με αίμα και ιδρώτα.
Στο υπόλειμμα του κράτους θα απομείνουν τα βάρη, δηλαδή, τα υπολειτουργούντα δημόσια νοσοκομεία, τα στάσιμα στην πρόοδο δημόσια σχολεία, η ακριβή συντήρηση των υποδομών, η είσπραξη των αντιλαϊκών φόρων και η βίαιη αστυνομική καταστολή των διεκδικήσεων. Ήδη το βάρος των συντάξεων μεταφέρθηκε αυτούσιο στους ίδιους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Ένα πολύ μεγάλο μέρος των περιουσιακών στοιχείων των πολιτών μέσω των δανείων περιέρχεται στους επενδυτές που πλέον ελέγχουν ΟΛΕΣ τις (πρώην) μεγάλες τράπεζες. Οι μισθοί καταρρέουν ασταμάτητα σε επίπεδα μη επιβίωσης. Οι μορφωμένοι νέοι γίνονται αναγκαστικά μετανάστες και αξιοποιούνται με μηδενική επένδυση από τους δανειστές. Ο τόπος μαραζώνει.
Φτάσανε οι τουρίστες τα 26 εκατομμύρια. Και; Και 50 να φτάσουν, χειρότερα θα είναι. Χωματερή κατάντησε ο τόπος. Να δίνουμε τα πάντα για να μας κατουράνε οι μεθυσμένοι Εγγλέζοι! Στην πανέμορφη Κέρκυρα του πολιτισμού, ο τουρισμός έφερε τα Glory Holes! Τις τουαλέτες με τις τρύπες στα διασκεδαστήρια για να κάνουν μπανιστήρι οι πελάτες! Και μετά καμαρώνουν στο MTV τα χάλια τους. Ποιος έχει μελετήσει τις επιπτώσεις απ’ αυτή την ακρίδα που λέγεται υπερμαζικός τουρισμός; Το πραγματικό κόστος για τις τοπικές κοινωνίες και για την Ελλάδα ολόκληρη; Στην τοπική παραγωγή, τον πολιτισμό, τις κοινωνικές σχέσεις, τη φύση και το περιβάλλον;
26 εκατομμύρια και πάμε για 36. Κι όσο αυτοί αυξάνονται, η χώρα ξεφτιλίζεται και καταποντίζεται. Πόσο χαμηλά θα πέσουμε;

Η Ελλάδα στα funds
Η παραγωγή εξαρθρώθηκε. Ακόμα και οι ναυαρχίδες της βαριάς βιομηχανίας, όπως η Χαλυβουργική, κατέρρευσαν. Η αγροτική οικονομία συρρικνώθηκε κάτω από το 4% και τα σουπερμάρκετ πλημμύρισαν από κρέατα, ψάρια, ντομάτες, πατάτες, κρεμμύδια, φασόλια, μήλα, σκόρδα, ακόμα και λεμόνια Ολλανδίας, Πολωνίας, Τουρκίας ή Αργεντινής. Το εμπόριο εξαρθρώθηκε. Εκατοντάδες χιλιάδες καταστήματα, βιοτεχνίες και ελεύθερα επαγγέλματα κατέβασαν τα ρολά και έβαλαν λουκέτο. Όλες οι τέχνες, όλη η γνώση, όλο το know-how που είχε ο τόπος, προϊόν επεξεργασίας και εξέλιξης χιλιάδων ετών, πετιέται στα αζήτητα. Χωρίς υπερβολή, πρόκειται για τη μεγαλύτερη οικονομική λεηλασία, τη σημαντικότερη πολιτισμική γενοκτονία και την επαχθέστερη υποδούλωση μιας χώρας στη νεότερη ιστορία της Ευρώπης.
Μια γενικευμένη φτωχοποίηση υπό τη διεύθυνση των ξένων κηδεμόνων. Κατάντησαν έτσι τη χώρα, με σκοπό. Επειδή είναι χώρα με μοναδικές ομορφιές και εξαιρετικά υγιεινό κλίμα, με μοναδικής σημασίας αρχαιολογικό πλούτο, με άφθονη καθαρή θάλασσα και ζωογόνο ήλιο, με χαμηλή εγκληματικότητα και φιλόξενο λαό, την επέλεξαν για ένα σπέσιαλ πλιάτσικο. Να την κάνουν ολοκληρωτικά δική τους. Και τη δική τους πλέον Ελλάδα, να την μεταποιήσουν στα μέτρα τους, χωρίς να νοιάζονται ούτε για την Ελλάδα ούτε για τους κατοίκους της. Όσοι τους είναι χρήσιμοι, ένας πολύ μικρός αριθμός, θα τους πάρουν στη δούλεψή τους, με τους όρους τους. Οι υπόλοιποι ας δυστυχήσουν κι ας πεθάνουν. Πολύ σκληρό ακούγεται, αλλά αν σκεφτούμε χιλιάδες ανθρώπους που αυτοκτόνησαν, έπεσαν σε κατάθλιψη, καταστράφηκαν ή ξεριζώθηκαν, πολύ αληθινό είναι.
Στη δική τους Ελλάδα, θα χτίζουν οάσεις για να ζουν καλά οι πλούσιοι και οι φτωχοί των μητροπολιτικών κέντρων. Γύρω-γύρω θα επικρατεί μιζέρια και υποβάθμιση και στις περιφραγμένες οάσεις θα απολαμβάνουν τα αγαθά του τόπου οι ελίτ, ενώ οι μάζες που θα κατευθύνονται από τουρ οπερέιτορς της Γερμανίας, της Γαλλίας κ.λπ. στα all inclusive. Αλλού οι μεν, αλλού οι δε. Οι εύποροι στη μοντέρνα πόλη του Ελληνικού, που αν αποφέρει κέρδη θα κλωνοποιηθεί και οι μικρομεσαίοι Γερμανοί, Άγγλοι, Ολλανδοί κ.λπ., στις υπέροχες ελληνικές παραλίες, κατά εκατομμύρια, με τα βραχιολάκια και τον κοινωνικό τουρισμό, για να φορτώνουν τις μπαταρίες τους πριν επιστρέψουν στη φροντισμένη τους πατρίδα αλλά και στη στεγνή καταθλιπτική τους ζωή. Αντιθέτως, οι νέοι και μορφωμένοι Έλληνες υποχρεωτικά θα καταλήγουν υπάλληλοι στις μητροπόλεις και οι υπόλοιποι που μένουν πίσω θα περιφέρονται άνεργοι ή θα εργάζονται με μισθούς πείνας και οι γονείς τους θα αργοπεθαίνουν με πενιχρές συντάξεις.
Το μοντέλο του Ελληνικού δεν είναι μια μεμονωμένη περίπτωση, ασύνδετη από το γενικό σχέδιο. Προδιαγράφει το μέλλον όλης της Ελλάδας. Τα προαπαιτούμενα που τόσο πρόθυμα και δουλικά υπερψηφίζονται στη Βουλή συναρμολογούν κομμάτι-κομμάτι το γενικό σχέδιο.
Από το υπερφίαλο σύνθημα «Η Ελλάδα στους Έλληνες» φτάσαμε στο εγκληματικό «Η Ελλάδα στα funds». Ω, τι φρίκη, άμοιρη Ελλάδα! Ποιος θα αντισταθεί σ’ αυτό τον εθνικό εξανδραποδισμό;

Στέλιος Ελληνιάδης









Το πρόσωπο της Νεοφιλελεύθερης Παγκοσμιοποίησης

Στο Βερολίνο 80,000 άνθρωποι διαδήλωσαν ενάντια στην TTIP (Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου και Επενδύσεων) και στηνCETA(Comprehensive Economic Trade Agreement), δύο συμφωνίες που θα ενώσουν σε μία πελώρια αγορά την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Αμερική. Στο Παρίσι η εικόνα είναι συγκρούσεις και δακρυγόνα, με αφορμή της διαμάχης να είναι οι εργασιακές μεταρρυθμίσεις, που σύντομα θα έρθουν και στην Ελλάδα. Στην πραγματικότητα, μαίνεται ένας κρίσιμος αγώνας του γαλλικού λαού για Εθνική και Οικονομική Κυριαρχία ενάντια στην ΕΕ και την ντόπια παγκοσμιοποιητική ελίτ του Ολάντ και σία. Στη Μεγάλη Βρετανία αποκαλύπτεται πως η φτώχεια είναι κυρίαρχη σε πλατιά στρώματα του πληθυσμού, καθώς τα νέα στοιχεία που βγήκαν στη δημοσιότητα φανερώνουν εκτόξευση της ανισότητας.
Συνοπτικά, η νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση εν δράσει!
Η συμφωνία της TTIP και της CETA, για την οποία οι διαδηλωτές στο Βερολίνο αλλά και σε άλλες πόλεις της Γερμανίας που ξεχύθηκαν κατά εκατοντάδες χιλιάδες, δήλωσαν ότι οδηγεί σεμεγαλύτερη εκμετάλλευση των λαών από τις πολυεθνικές επιχειρήσεις. Και πώς να μην γίνει αυτό ; Όταν προωθείται η περαιτέρω απελευθέρωση των αγορών με σκοπό την οικονομική ανάπτυξη των πολυεθνικών, τότε το αποτέλεσμα μόνο περισσότερη εξαθλίωση για τους λαούς μπορεί να είναι. Αν λάβουμε υπόψιν μας και το γεγονός ότι και τυπικά οι πολυεθνικές θα έχουν μεγαλύτερη ισχύ από τις ίδιες τις κυβερνήσεις, σύμφωνα με τη γνωστή διάταξη της TTIP, τότε μπορούμε να αντιληφθούμε την πλήρη απώλεια εθνικής/λαϊκής κυριαρχίας που θα συμβεί στη χώρα. Βέβαια, πρέπει να τονίσουμε, όπως έχουμε κάνει και αλλού, ότι οι διαδηλώσεις στην Γερμανία με σύνθημα “Stop TTIP” κυριαρχούνται από την παγκοσμιοποιητική «Αριστερά». Η τελευταία κάθε άλλο παρά θέτει το θέμα της παγκοσμιοποίησης στη ρίζα του. Και αυτό διότι θεώρεί ότι η παγκοσμιοποίηση δεν είναι συστημικό φαινόμενο, αλλά μία πολιτική κατεύθυνση που έχουν επιλέξει οι κακοί νεοφιλελεύθεροι πολιτικοί και η οποία μπορεί να αντιστραφεί εκ των έσω.
Ο Γαλλικός λαός, από την άλλη, φαίνεται ότι θέτει πιο αντισυστημικά αιτήμα τα στην πάλη του, κάτι το οποίο διαγράφεται και μέσα από την άνοδο του Εθνικού Μετώπου της Λεπέν (παρά τις κάποιες ρατσιστικές και, κυρίως, ισλαμοφοβικές φωνές που ακούγονται από τμήματά του). Τα λαϊκά στρώματα δεν το βάζουν εύκολα κάτω, καθώς βγήκαν για άλλη μία φορά στους δρόμους και καλά έκαναν. Από το Παρίσι και τη Λυόν μέχρι τη Νάντη και την Γκρενόμπλ, τα καταπιεζόμενα θύματα της παγκοσμοποίησης έδειξαν τη δυναμική τους. Οι συγκρουσιακές διαθέσεις τους, που πηγάζουν από την οργή προς την «σοσιαλιστική» κυβέρνηση Ολάντ που επιθυμεί να επιβάλλει περαιτέρω ελαστικοποίηση τη αγοράς εργασίας, αντικατοπρίζονται στην έντονη αντιπαράθεση με τις δυνάμεις καταστολής. Οι εν λόγω εργασιακές μεταρρυθμίσεις θα λειτουργήσουν προς όφελος των εργοδοτών, καθώς θα τους επιτρέπουν να προσλαμβάνουν και να απολύουν κατά το δοκούν. Η Γαλλία είναι αναγκασμένη, στο κυνήγι της υψηλότερης ανταγωνιστικότητας που επιβάλλουν οι ανοιχτές και απελευθερωμένες αγορές της ΕΕ, να ακολουθήσει στον τομέα αυτό την Γερμανία και τη Μεγάλη Βρετανία που απο καιρό έχουν συντρίψει τα εργασιακά δικαιώματα. Παρόμοια νομοθετήματα αναμένεται να δούμε σύντομα και στην Ελλάδα από τη δική μας αδίστακτη «αριστερή» κυβέρνηση, οπότε πρέπει να είμαστε και μεις έτοιμοι σε θέσεις μάχης.
Τέλος, στη Βρετανία η εισοδηματική ανισότητα έχει φτάσει σε πρωτοφανή ύψη, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η οργάνωση Oxfam. Αξίζει να σημειώσουμε εδώ ότι η οργάνωση αυτή απευθύνθηκε στην Πρωθυπουργό της χώρας Theresa May να λάβει μέτρα για τους μη έχοντες, λες και οι ελίτ της Βρετανίας είναι φιλάνθρωπες και θα βγάλουν τα λαϊκά στρώματα από την εξαθλίωσή τους. Υποκρισία! Τα στοιχεία βέβαια της έρευνας είναι τρομακτικά. To πλουσιότερο 10% ελέγχει πάνω από τον μισό πλούτο της χώρας και η κορυφή της πυραμίδας, το 1%, έχει υπό την κατοχή του λίγο πιο κάτω από το ένα τέταρτο του εθνικού πλούτου(23%). Στον αντίποδα το φτωχότερο 20% οικοποιείται μόλις το 0.8% του συνολικού εισοδήματος!Λαμβάνοντας υπόψιν τα αποτελέσματα της έρευνας, δεν μας κάνει εντύπωση το βροντερό BREXIT του περασμένου Ιουνίου.
Κατά τη γνώμη μας, τα γεγονότα αυτά μπορούν να ερμηνευθούν από το πλαίσιο της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης. Οι πολυεθνικές κάνουν τη δουλειά τους και τα λαϊκά στρώματα, ευτυχώς, οξύνουν την κοινωνική πάλη. Είναι ενθαρρυντικό ότι οι λαοί της Ευρώπης αντιστέκονται στον οδοστρωτήρα. Εντούτοις, για να αποβούν οι αγώνες αυτοί νικηφόροι και να μην μένουν απλά σε συνθήματα (όπως ειδικά συμβαίνει με την περίπτωση των Γερμανών διαδηλωτών) πρέπει να είναι οργανωμένοι και να έχουν καθαρή στόχευση και πρόγραμμα για την ανατροπή της κατάστασης αυτής
.

Η εθνική κυριαρχία αμφισβητείται συνολικά

Ελληνόφωνοι ατζέντηδες των δυναστών και το Τουρκικό imperium που κλιμακώνει σχεδιασμένα την επίθεσή του


8-10-2016
Οι εξελίξεις στη γειτονική Τουρκία είναι ραγδαίες, η προκλητικότητα στο Αιγαίο βρίσκεται σταθερά στο κόκκινο, και την ίδια στιγμή οι ελληνόφωνοι ατζέντηδες των δυναστών, επιμένουν να στοχοποιούν την Ελληνική κοινωνία, σμπαραλιάζοντας το ηθικό της και οδηγώντας την αγεληδόν στη δυστυχία και την γενικευμένη απογοήτευση…


Η επιθετική κλιμάκωση στο Αιγαίο, είναι προφανές πως δε συνιστά μια καιροσκοπική αντίδραση ενός επικίνδυνου τυχοδιώκτη, αλλά εντάσσεται σε έναν πολύ συγκεκριμένο στρατηγικό σχεδιασμό, μέσα από τον οποίο επιχειρείται να αναθεωρηθεί το συνολικό γεωπολιτικό στάτους στο Αιγαίο και τη ΝΑ Μεσόγειο.

Η εθνική κυριαρχία αμφισβητείται συνολικά στη θαλάσσια επικράτεια και στη Θράκη, και η εδαφική ακεραιότητα της χώρας, έχει ήδη τοποθετηθεί στο κρεβάτι του Τούρκου Προκρούστη.

Οι χειρισμοί της Ελληνικής κυβέρνησης απέναντι σ αυτή τη νέα κατάσταση δείχνουν ανερμάτιστοι και σε κάθε περίπτωση φοβικοί, και χωρίς να πατάνε σε συγκεκριμένο στρατηγικό και επιχειρησιακό σχεδιασμό. Κάθε στιγμή Ελληνικής ανοχής ισοδυναμεί με ένα καινούριο τετελεσμένο σε βάρος των εθνικών συμφερόντων.

Είναι ν απορεί κανείς με το που πραγματικά εναποθέτουν τις ελπίδες τους αυτοί οι παράξενοι τύποι. Στη μεγαλοψυχία του Ερντογάν μήπως και τελικά δεν...
αποτολμήσει το απονενοημένο??? Στη συνετή παρέμβαση των «συμμάχων» που την τελευταία στιγμή δε θα του επιτρέψουν να τσαμπουκαλευτεί επικίνδυνα??? Στη φαρσοκωμωδία της προσμονής να παρέμβει «ο κοντός και το ξανθό γένος» και ν αποτρέψουν τα χειρότερα???

Όποια και αν είναι η επικίνδυνη φαντασίωση μιας ουσιαστικά ανύπαρκτης εθνικής ηγεσίας, η οποία αποτελείται από μια παρέα προσκυνημένων, δουλοπρεπών και πρόθυμων να υλοποιούν τις απαιτήσεις των δυναστών, αδιαφορώντας για οτιδήποτε άλλο, υπάρχει και η εφιαλτική πραγματικότητα η οποία ως προς την ουσία της συνοψίζεται στα εξής:
  • Πρώτον: Σε μια εποχή που θα έπρεπε η στοχευμένη διαφύλαξη της εθνικής ενότητας να είναι το πρωτεύον, η κοινωνία σμπαραλιάζεται και το ηθικό της ευνουχίζεται μέσα σε ένα επικίνδυνο παραλήρημα εθνικού διχασμού. Στο όνομα του νεοταξίτικου καθωσπρεπισμού οι εθνικές προτεραιότητες αποκαθηλώνονται, η διαφύλαξη μιας στοιχειωδώς αρραγούς εθνικής συνείδησης στοχοποιείται.
  • Δεύτερον: Η Τουρκική επιθετικότητα κλιμακώνεται, και αυτή τη φορά ότι επιχειρηθεί, δε θα μετατοπίσει απλά ένα κυριαρχικό δικαίωμα στον αστερισμό της «γκρίζας ζώνης», αλλά θα το χρωματίσει κόκκινο στα χρώματα του αδικοχυμένου αίματος… Στα χρώματα της Τουρκιάς.
  • Τρίτον: Στην πατρίδα μας αυτή τη στιγμή, και κάτω από τον ψευδεπίγραφο τίτλο «διαχείριση του προσφυγικού», έχει «φυτευτεί» ένα εκτεταμένο δίκτυο ισλαμικού εποικισμού σε ολόκληρη την επικράτεια, που την κρίσιμη στιγμή οι επικίνδυνες συμμορίες που ενσωματώνονται σε αυτό θα αποτελέσουν την πιο δόλια Πέμπτη φάλαγγα στο μαλακό υπογάστριο της χώρας.
  • Τέταρτον: Απέναντι στην Τουρκική αποφασιστικότητα για το νεοοθωμανικό imperium, που καθίσταται ανεξέλεγκτη στα χέρια ενός παρανοϊκού ηγέτη, την κρίσιμη στιγμή που θα καταρρεύσει εκ των πραγμάτων και το ρομαντικό παραμύθι των αφελών για τον «κοντό και το ξανθό γένος», θα αποδειχτεί πως, χωρίς εθνική ηγεσία και με ανύπαρκτο εθνικό και επιχειρησιακό σχεδιασμό, ο πατριωτισμός των Ελλήνων δε θα αρκεί για ν ανακόψει ολέθριες εξελίξεις. Γιατί είναι ο ίδιος πατριωτισμός που χωρίς έμπνευση και στοχευμένη καθοδήγηση, δεν ενεργοποίησε το 120ο άρθρο του Συντάγματος, για να στείλει στα τσακίδια της παραδειγματικής τιμωρίας τη λαίλαπα του δωσιλογισμού.
Ας μην ευλογάμε τα γένια του πατριωτισμού λοιπόν, διότι από μόνη της αυτή είναι μια πράξη συνενοχής στις πρακτικές των επικίνδυνων που διαχειρίζονται τις τύχες του τόπου.  
Τα πράγματα λοιπόν δεν είναι καθόλου απλά…


Οι φύλακες όχι μόνο δεν έχουν καμία γνώση αλλά δυστυχώς δεν έχουν και καμία απολύτως επίγνωση για το που οδηγούν τον τόπο…



Και φυσικά οι αποσπασματικοί φραστικοί λεονταρισμοί, στο βαθμό που δεν αποδεικνύονται την επόμενη στιγμή βάσιμοι από μια πολιτική ηγεσία που σέβεται τον εαυτό της, δεν τρομάζουν την Τουρκιά.


Το μόνο που κάνουν είναι να την πείθουν πως αποτελούν επικοινωνιακή φούσκα για εσωτερική κατανάλωση, και φυσικά αποκαλύπτουν το μέγεθος της ατολμίας, της αναποφασιστικότητας και των φοβικών συνδρόμων, που αντί να καταλαγιάζουν αποθρασύνουν ακόμη περισσότερο την προκλητική και αλήτικη συμπεριφορά σε βάρος της χώρας.

Όλη αυτή η προκλητικά παθητική στάση που πλασάρεται ως συνετή διαχείριση, δεν αποτελεί παρά εμφανέστατη ομολογία αδυναμίας, ατολμίας, παντελούς έλλειψης αποφασιστικότητας και ανύπαρκτου επιχειρησιακού σχεδιασμού.

Ας επιλέξουμε λοιπόν αν θέλουμε να δουλευόμαστε μεταξύ μας, ή αν είμαστε αποφασισμένοι να δούμε την αλήθεια κατάματα


Και πάντως ας αφυπνιστούμε διότι δυστυχώς για όλους μας, οι μαύρες μέρες έρχονται όλο και πιο κοντά.

Παρέδωσαν τα 4 κλειδιά της χώρας σε ξένους



8-10-2016
Του Γιώργου Παπαδόπουλου – Τετράδη από το liberal.gr 
Μετά τη χτεσινή ψήφιση της πλήρους αποικιοποίησης της χώρας από τη συγκυβέρνηση στη Βουλή ας κάνουμε έναν απολογισμό. Τι πλήρωσε η Ελλάδα για να παραμείνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ χτες στην εξουσία; Στην πράξη και στην ουσία παρέδωσε τα κλειδιά της διαχείρισης όλης της Οικονομίας και των Εργασιακών σχέσεων σε σχήματα, που δεν θα ελέγχει καμιά ελληνική κυβέρνηση πλέον, αλλά θα ελέγχονται από ξένους για σχεδόν έναν αιώνα. Η χώρα είναι επισήμως ένα κράτος υποτελές, μια αποικία με όλη τη σημασία της λέξης.
Ποια είναι η διαφορά του σήμερα με το χτες, ίσως αναρωτηθεί ο αναγνώστης, που πιστεύει ότι επί της ουσίας έτσι ήταν η χώρα και χτες. Μεγάλη.
Οι ελληνικές κυβερνήσεις χάνουν από χτες με το νόμο της Βουλής τέσσερις βασικούς τομείς εποπτείας και κυριαρχίας, που μέχρι χτες είχαν, έστω και υπό την ασφυκτική πίεση των δανειστών:
  1. Οι δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμοί παραδίνονται σε ένα Υπερταμείο, που διοικείται από Έλληνες και ξένους, αλλά η κυβέρνηση έχει κρύψει από το λαό ότι οι ξένοι έχουν δικαίωμα βέτο στις αποφάσεις. Σ’ αυτές τις επιχειρήσεις περιλαμβάνονται εκτός των άλλων το νερό και το ρεύμα, τα εργοστάσια κατασκευής αυτοκινήτων, οι εταιρίες κατασκευής νοσοκομείων, δικαστηρίων, φυλακών, η Εγνατία οδός, το Μετρό, ενώ δεν ελέγχονται πια οι τηλεπικοινωνίες.
  1. Οι Τράπεζες ανήκουν πλέον σε ξένους, ιδιώτες, κράτη και funds, καθώς το ελληνικό δημόσιο και οι εγχώριοι τραπεζίτες έχασαν την πλειοψηφία των μετοχών τους μετά και από τις απανωτές ληστρικές για το λαό ανακεφαλαιοποιήσεις. Οι διοικήσεις συμφωνήθηκε τώρα να αποτελούνται από ξένους ή από Έλληνες μακριά από το εγχώριο τραπεζικό σύστημα.
Μ’ αυτό τον τρόπο τα κόκκινα δάνεια των ιδιωτών, αλλά κυρίως των επιχειρήσεων, βρίσκονται «όχι στα χέρια τραπεζίτη», που αντιμαχόταν ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν αντιπολιτευόμενος, αλλά στα χέρια αρπακτικών funds που αξιοποιώντας τα θα αλλάξουν στην κυριολεξία τον επιχειρηματικό χάρτη της χώρας. Με κατασχέσεις, πλειστηριασμούς, βίαιη αλλαγή ιδιοκτησιών και με μοναδικό γνώμονα την κατά τη δική τους γνώμη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, έξω από τα πιο ανθρώπινα ελληνικά ήθη του εμπορίου. Με ανοιχτό δρόμο να αγοραστεί ο ελληνικός πλούτος από ξένους, αφού οι Έλληνες, εκτός από ελάχιστους καθαρούς και μη, δεν έχουν πλέον πρόσβαση σε κεφάλαια.
  1. Το σύστημα είσπραξης των φόρων ανατίθεται μέσω της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων σε ένα εξωκυβερνητικό αλγοριθμικό σύστημα υπολογισμών, όπου κανείς πολίτης δεν αποτελεί πλέον υποκείμενο με δικαίωμα ειδικών αναγκών ή δυσχερειών. Όλοι είμαστε αριθμοί και υποκείμεθα σε ένα αυτόματο σύστημα ρυθμίσεων, πληρωμών, εισπράξεων, δεσμεύσεων λογαριασμών ή άλλων περιουσιακών στοιχείων, χωρίς να είναι βέβαιο ότι οι μέχρι σήμερα δραπέτες του συστήματος δεν θα συνεχίσουν να δραπετεύουν μέσω άλλων νόμων.
  1. Το Ασφαλιστικό σύστημα υπάγεται πια σε μια συμφωνία με την κυβέρνηση, που έχει δεσμευτικό μακροχρόνιο χαρακτήρα και βαριές ρήτρες («κόφτες»), κι ας ψεύδεται ως συνήθως ο ταξικός αποστάτης αρμόδιος υπουργός, τις οποίες θα πληρώνουν οι συνταξιούχοι και όχι οι εκάστοτε ανίκανοι υπουργοί.
Η συμφωνία προβλέπει ταυτόχρονα τη σταδιακή μείωση παλιών και νέων συντάξεων ίσως λίγο πάνω από τα επίπεδα της Βουλγαρίας ως «ανταγωνίστριας χώρας» (σύμφωνα με το ΔΝΤ) και τη δρακόντεια είσπραξη εισφορών στα πρότυπα του εξωκυβερνητικού μοντέλου είσπραξης φόρων χωρίς έλεος, με ταυτόχρονη απομύζηση κάθε πόρου των Ταμείων.
Παραμένει ζητούμενο πώς θα πληρώνουν ιδιώτες και επιχειρήσεις στα ταμεία τις υποχρεώσεις τους έναντι σχεδόν μηδενικών εισπράξεων και υπό το κυνηγητό του νέου δραγάτη κοινής συναίνεσης κυβέρνησης –τρόικας.
Άφησα επί τούτου απ’ έξω τον τομέα της Ενέργειας, που με τα προαπαιτούμενα μπαίνει σε ένα ετσιθελικό μοντέλο, ευάλωτο σε διαχείριση από εξωελληνικούς παράγοντες, αλλά οι ελληνικές κυβερνήσεις διατηρούν ακόμα την εξουσία να τον διαχειριστούν. Ακόμα.
Όλα αυτά τα έχασε από την εξουσία διαχείρισής τους η χώρα-αποικία όχι από μια νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση, αλλά από μία που διαφήμιζε και διαφημίζει ότι είναι αριστερή! Και η οποία για όλα αυτά είχε να πει μόνο δύο δικαιολογίες δια στόματος του υπουργού των Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.
Η πρώτη ήταν ότι με την παράδοση του ελληνικού πλούτου σε ένα υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων, όπου οι ξένοι θα έχουν βέτο, η κυβέρνηση «θα πετύχει την αναδιάρθρωση των ΔΕΚΟ» γιατί, όπως είπε, «η αριστερά μέχρι σήμερα δεν ήξερε πώς να αναδιαρθρωθεί μια επιχείρηση»!
Η δεύτερη ήταν ίδια με την καραμέλα που πιπιλάνε σχεδόν όλα τα μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ: ότι η κυβέρνηση εξαναγκάστηκε σε έναν συμβιβασμό!
Η πρώτη ομολογία για τις ικανότητες της αριστεράς δεν μας εκπλήσσει. Μας εκπλήσσει ο κυνισμός, με τον οποίο ο πλέον αρμόδιος υπουργός ομολογεί ότι το κόμμα του εκβίασε να πάρει την εξουσία χωρίς να ξέρει καν να σερβίρει καφέ. Και η έμμεση ομολογία ότι δεν ξέρει ως εκ τούτου πώς να πάει τη χώρα σε ανάπτυξη.
Η δεύτερη ομολογία δεν θα μας εξέπληττε αν δεν ξέραμε πια ποιος είναι και από ποιους αποτελείται στ’ αλήθεια ο ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι όλοι αυτοί που «αναγκάστηκαν» να υπογράψουν την παράταση του μνημονίου Σαμαρά-Βενιζέλου αντί να το σκίσουν γιατί δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς. «Οι άλλοι ήταν πιο δυνατοί».
Είναι αυτοί που «αναγκάστηκαν» να υπογράψουν τον Ιούλιο του ‘15 τους όρους των Βρυξελλών, μέρες πριν κάνουν το δημοψήφισμα οπερέτα ρωτώντας το λαό αν συμφωνεί μ αυτά που είχαν ήδη υπογράψει, γιατί δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς. «Οι άλλοι ήταν πιο δυνατοί».
Είναι αυτοί που «αναγκάστηκαν» να υπογράψουν τρίτο μνημόνιο φεσώνοντας το λαό με άλλα 100 δισ. και με τους εξοντωτικούς όρους υποταγής που ζούμε εδώ και ένα χρόνο γιατί δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς. «Οι άλλοι ήταν πιο δυνατοί».
Είναι αυτοί που «αναγκάστηκαν» να γονατίσουν το λαό στους φόρους και στη σφαγή μισθών και συντάξεων γιατί δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς. «Οι άλλοι είναι πιο δυνατοί».
Είναι αυτοί που «αναγκάστηκαν» να υποθηκεύσουν για 99 χρόνια τα ασημικά της χώρας γιατί δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς. «Οι άλλοι είναι πιο δυνατοί».
Είναι αυτοί που «αναγκάστηκαν» να παραχωρήσουν τα δάνεια των ελληνικών επιχειρήσεων και νοικοκυριών στα πιο αρπακτικά ξένα funds γιατί δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς. «Οι άλλοι είναι πιο δυνατοί».
Είναι αυτοί που «αναγκάστηκαν» να ψηφίζουν στη Βουλή ακραία νεοφιλελεύθερα μέτρα (χωρίς να μπορούν να κάνουν και ανάπτυξη) και να κυβερνούν με νομοθετικές ρυθμίσεις παρ όλο που δεν τα πιστεύουν γιατί δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς. «Οι άλλοι είναι πιο δυνατοί».
Είναι αυτοί που «αναγκάστηκαν» να κυβερνάνε νοσοκομεία που δεν λειτουργούν, σχολεία με μαϊμού καθηγητές, πανεπιστήμια χωρίς καν χαρτί τουαλέτας, συγκοινωνίες με απλήρωτους εργαζόμενους, ένστολους πενόμενους, δημόσιες υπηρεσίες ξεχαρβαλωμένες και πρωτόγονες, γιατί δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς. «Οι άλλοι τους αναγκάζουν που είναι πιο δυνατοί».
Είναι αυτοί που θα έκαναν και θα κάνουν τα πάντα απ αυτά που τάχα δεν πιστεύουν γιατί δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς. Η πείνα τους για την καρέκλα είναι πιο δυνατή.
Και το φτύσιμο όλων των εξόριστων στη Μακρόνησο και όλων των αγωνιστών, που δεν αναγκάστηκαν να υπογράψουν ή να συνεργαστούν «επειδή οι άλλοι ήταν πιο δυνατοί», είναι ακόμα πιο δυνατό. Γιατί δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς.
Άρδην - Ρήξη

Οι Έλληνες περνούν καλά…

Αργά ή γρήγορα θα έρθει το βραχυκύκλωμα που θα κατεβάσει το γενικό… Οι Έλληνες περνούν καλά…

8-10-2016

Υπάρχουν ακόμα ηλίθιοι που μετράνε τη ζωή με το αν είναι γεμάτη μια καφετέρια. 
Υπάρχουν ακόμα ανόητοι που θεωρούν «καλά» το ότι είναι εντάξει με τις τράπεζες και την εφορία. 
Πως καλά είμαστε ακόμα γιατί ένα μέρος του πληθυσμού μπορεί ακόμα και τη βγάζει καθαρή μέσα στο μεγάλο σφαγείο.


Επειδή δεν έχει έρθει η σειρά τους. 
Επειδή ο χασάπης τους έχει ακόμα στη κατάψυξη να σιτέψουν καλά… 

Όχι δεν περνάμε καλά.
 

Γιατί πίσω από το γέλιο στη καφετέρια και το χαβαλέ διακρίνεις τα άφτιαχτα δόντια που αρχίζουν και σαπίζουν ένα ένα κι έχει μπει ο οδοντίατρος στη λίστα των αχρείαστων ειδών. 

Όχι δεν περνάμε καλά,
 γιατί βλέπεις τις πόλεις να έχουν γεμίσει από κακοσυντηρημένα αυτοκίνητα «χιλιάρια» ή το πολύ «χιλιοτετρακοσάρια», που σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο τα δίνουν για να μαθαίνουν τα παιδιά τους να οδηγούν, πριν τους αγοράσουν το καινούργιο σεντάν των 2.500 κυβικών…Γιατί βάφεσαι και φτιάχνεσαι για το ραντεβουδάκι αλλά στο σπίτι οι υπόλοιποι θα τη περάσουν με κουβέρτα δίπλα σε ένα αερόθερμο του κώλου. 

 

Γιατί και το πετρέλαιο είναι στην ίδια λίστα με τον οδοντίατρο,εκείνες τις εξετάσεις που αναβάλεις, το φαΐ ποιότητας, το φρεσκάρισμα στο σπίτι που αρχίζει και βγάζει μούχλα, και σιγά σιγά τα υπόλοιπα είδη ενός «πολιτισμένου κόσμου» που θα μπουν στην ίδια λίστα σαν περιττές δαπάνες. 

Όχι δεν περνάμε καλά, γιατί αυτό το νεαρό παιδί χώθηκε κάπου με τρία κατοστάρικα, αλλά δεν έχει όνειρα. Πάει να πιεί το ποτάκι του μόλις καβατζώσει ένα μεροκάματο γιατί νιάτο είναι, αλλά μέχρι εκεί φτάνουν τα όνειρα του. Μερικά 24ωρα μπροστά και πολύ λέω. 

Όχι δεν περνάμε καλά, γιατί στο παππού δώσανε κάτι κωλογενόσημα αγνώστου προελεύσεως που δεν τα ξέρει ούτε η μάνα τους και θέλει να τα ξεφορτωθεί η κινέζικη φαρμακοβιομηχανία της πλάκας.. 

Όχι δεν περνάμε καλά,
 γιατί για τρίτο συνεχή χρόνο δεν ανάβουμε καλοριφέρ και τον παππού τον τυλίξαμε με μια κουβέρτα να μη ξεπαγιάζει και τελικά.. μας έμεινε… 

Όχι δεν είμαστε καλά, γιατί όλη αυτή η κίνηση, είναι το τρέξιμο ανθρώπων που δεν ελπίζουν σε τίποτα πια, δεν έχουν τίποτα, αλλά δεν είναι κι ελεύθεροι. 

Ξυπνάνε και κοιμούνται με τη σκέψη τι θα είναι η έλλειψη της επόμενης μέρας. Αν θα κάνουν αυτό αντί για εκείνο. Γιατί πλέον δεν έχουμε τη πολυτέλεια να τα κάνουμε και τα δυο ακόμα κι αν αυτά είναι βασικές ανάγκες. 

Ναι έτσι γουστάρουν και γυρνάνε με το αυτοκίνητο τσάρκα. 

Μήπως θα μάθετε ποτέ πόσοι τσακωμοί προηγήθηκαν στο σπίτι; 

Πόσα γαμοσταυρίδια πέσανε πριν ξεμυτίσει η χαρούμενη οικογένεια για τη βόλτα της; 

Μήπως θα μάθετε πόσοι κοιμούνται χαπακωμένοι και πόσοι δεν κοιμούνται καθόλου πια; 

 

Μπορεί κανείς να συλλάβει ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΑPΡΩΣΤΕΙΑΣ; 
Όχι δεν μπορούμε να το συλλάβουμε, γιατί δεν στο λέω και δεν μου το λες.
 

Γιατί ξυπνάμε και κοιμόμαστε σ΄ενα χώρο που έχει ξεχάσει πλέον τι είναι ζωή, δικαίωμα, πραγματική ανάγκη. 

Ανάγκη έχει γίνει να πληρώσεις. 

Ανάγκη έχει γίνει να είσαι εντάξει απέναντι στους τοκογλύφους, να μην κινδυνέψεις για τα «μεγάλα» να σε ξεσπιτώσουν, να μην έχεις φαί, να μην έχεις που να κοιμηθείς. 

Οτιδήποτε πάνω από αυτό ονομάζεται «εντάξει είμαστε» 
Τόσο άθλιο, τόσο μίζερο το τοπίο της νεοφώτιστης μπανανίας της Ευρώπης.
 

Είναι σαν να βλέπεις μια δύστυχη να κάνει πιάτσα για ένα δεκάρικο, κι επειδή θα γυρίσει σπίτι έχοντας αγοράσει δυο πιτόγυρα μετά το πήδημα, θα θεωρείται πως «εντάξει είναι μωρέ» δε τρέχει και τίποτα. 

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι
 αυτή τη στιγμή τρέμουν στην ιδέα πως θα κάνει βαρύ χειμώνα γιατί της θέρμανσης προηγούνται τα χαράτσια,Ενφια 2016.. δεν γίνεται να τα καλύψεις και τα δύο. 

Στρατιές από ανθρώπους που η υγεία τους πάει κατά διαόλου για χίλιους δυο λόγους, όπως συμβαίνει στον άνθρωπο, την αφήνουν στην άκρη γιατί προηγούνται οι φόροι, οι τράπεζες, οι ΔΕΚΟ, να ζήσουμε να τους θυμόμαστε… 

Οι Έλληνες περνάνε καλά. 

Φυσικά όταν το καλά το υποβιβάσεις στο επιβιώνω, κι επίσης αν σ΄αυτό συνυπολογίσεις μια χούφτα καραγκιόζηδες που ούτε τους νοιάζει ποιος ζει και ποιος πεθαίνει, αρκεί ο κώλος τους να είναι καλά, το σώνεις το πράγμα. 

Όμως πόσο θα το σώσεις ακόμα λέγοντας αηδίες και ψευτιές. 

Πόσο θα κρατήσει η βιτρίνα πριν να φανεί η βρώμα που κρύβεται από πίσω; 

Και δεν εννοώ πως θα γίνει κάποιος ξεσηκωμός. 

Δεν είναι πανάκεια, πλέον, πως τη φτώχεια και τη δυστυχία θα την ακολουθήσει η Νέμεση. 

Μπορεί απλά να δεις γύρω σου τη χώρα των ζόμπι. 
Των ζωντανών νεκρών. The walking dead της Μεσογείου… 
Ανθρωποι ήδη σέρνονται άσκοπα χωρίς να ξέρουν ούτε τι κάνουν σ΄αυτή τη ζωή , ούτε που πάνε. Ξυπνάνε κοιμούνται σαν ρομποτάκια, χωρίς καν να έχουν ιδέα πως είναι κάτι τέτοιο.. 

Αυτό είναι το χειρότερο αλλά το αναπόφευκτο στα ζόμπι. 

Κάποιο θόρυβο ακούν κι ακολουθούν, αν τους σφυρίξεις από την άλλη θα πάνε από εκεί. Μόλις μυρίσουν φαί θα ρθουν.. 

Ναι οι Έλληνες περνάνε καλά στο κολαστήριο. 
Εχει καπαρώσει ο καθένας τη τιμωρία του και αυτομαστιγώνεται.
 

Εκατό φορές τη μέρα «θα είμαι καλό παιδί» Δεν θα ξανακάνω ζαβολιές. 

Μαζί τα φάγαμε
 και τώρα αναδρομικά θα ξεράσουμε και το γάλα της μάνας μας. 

Έτσι γιατί οι κύριοι καθηγητές επιβάλλουν συμμόρφωση και τάξη. 

Κι όπως λέει κι ο ποιητής όταν ακούς τάξη.. ανθρώπινο κρέας μυρίζει. 

Βλέπετε καφετέριες γεμάτες;
 Τα μπαράκια; Τις ταβέρνες; 
Υπάρχει ένα παλιό ανέκδοτο με το Χότζα και τον αφέντη του. 

Του λέει ο αφέντης του τρέχα βάλε φόρους κι έλα να μου πεις. 

Πράγματι βάζει και την άλλη μέρα του δίνει αναφορά. 
Εχουν αναστατωθεί όλοι αγά μου τι θα κάνουμε; 

Βάλε κι άλλους φόρους του λέει κι έλα πάλι. 
Αγά μου γίνεται χαμός, φωνάζουν, βρίζουν τι 
κάνουμε; 

Ρίξε κι άλλους φόρους κι έλα να μου πεις. 

Αγά μου τώρα έχουν βγάλει κάτι μαχαίρια και τ΄ακονίζουν θα μας σφάξουν. 

Τώρα 
του λέει ρίξε και τα χειρότερα χαράτσια αυτά που ξεπερνάνε κάθε όριο κι έλα να μου πεις. 

Γυρνάει ο Χότζας 
πίσω και του λέει, αγά μου συμβαίνει κάτι πρωτοφανές. Εχουν ησυχάσει όλοι, έχουν γεμίσει τις ταβέρνες, τα μαγαζιά, γελάνε, πίνουν, τραγουδάνε… 

Αυτό είναι το χειρότερο λέει ο αγάς. Κατάλαβαν που το πάμε και θα τα φάνε όλα, θα τα κάψουν αλλά εμείς δεν θα πάρουμε άλλο φράγκο. Τώρα αρχίζει ο κίνδυνος. 

Ο Έλληνας την πάτησε με το χρηματιστήριο, οι πρώτες κασέλες αδειάσανε, τώρα αδειάζουν και τα ρέστα.. 

Οσοι κρατιούνται καλά φεύγουν,
 όσοι μείνουν, σε λίγο καιρό, θα νοιώθουν αυτό ακριβώς που τους θεωρεί το σύστημα. Τίποτα. Ο κανένας. 

Ολη αυτή η κίνηση, όλη αυτή η υποταγή ακόμα είναι γιατί ο άλλος θυμάται ακόμα το ονομά του.Μια σπίθα ν΄ανάψει στο μυαλό της ζόμπιλαντ και θα γίνει ένα γενικευμένο χασάπικο… Κι όποιος επιβιώσει. 

Το να γυρίζεις ένα λαό στο μεσαίωνα και να νομίζεις πως όλα θα πάνε καλά είναι γελοίο. Ο άνθρωπος ήταν και θα είναι πάντα το πιο άγριο θηρίο. 

Η ταμπέλα του πολιτισμένου κρέμεται επάνω του όσο του δίνεις την ευκαιρία να ονειρεύεται πως είναι κάτι άλλο. 

Οσο του δίνεις τα εφόδια να γίνει κάτι άλλο. 

Με τη μόρφωση,
 με την υγεία, με τη τέχνη, με την αίσθηση πως είναι ΑΣΦΑΛΗΣ στη φωλίτσα του. 

Αν του τα πάρεις όλα αυτά και τον βάλεις να παίξει σε επίπεδο επιβίωσης ίσως ανακαλύψεις πως ο πολιτισμός δεν πέρασε από πάνω του ούτε μια μέρα…Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή δεν καίγεται το πορτοφόλι απλά, δεν καίγονται τα παλιόχαρτα. Καίγονται νευρώνες αλύπητα, καίγονται συναισθήματα, όνειρα, ελπίδες, καίγονται όλες οι ασφάλειες… 

Κι αργά ή γρήγορα θα έρθει το βραχυκύκλωμα που θα κατεβάσει το γενικό. 

Και τότε, πραγματικά θα περάσουμε καλά. Ονειρεμένα…
 

Έλληνας ο Αρθρογράφος 

Πηγή:
 
http://newchannel.gr/