ΕΧΘΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ – ΗΓΕΤΩΝ ΤΗΣ ΕΕ


10-10-2016
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Αποτελεί πια μακρινή ανάμνηση για τους ηγέτες της ΕΕ, σε βάθος δεκαετίας και πλέον, η θετική έκβαση κάποιου δημοψηφίσματος που να διεξήχθη σε οποιαδήποτε χώρα – μέλος. Τις τελευταίες δεκαετίες, για οποιοδήποτε θέμα και να ερωτηθεί οποιοσδήποτε ευρωπαϊκός λαός με δημοψήφισμα, η απάντησή του είναι ένα μεγαλοπρεπές «Όχι»! Οι σχέσεις μεταξύ λαών και ηγετών σε κάθε χώρα της ΕΕ έχουν προσλάβει εχθρικά χαρακτηριστικά. Οι λαοί της Ευρώπης δείχνουν ξεκάθαρα την άρνησή τους να δεχθούν την οικοδόμηση του Δ' Γερμανικού Ράιχ με «ειρηνικά» μέσα, με κύριο όπλο το ευρώ.
Όχι, δεν φτάσαμε στο σημείο σε κάποια χώρα – μέλος της ΕΕ να συζητείται η ...απαγόρευση των δημοψηφισμάτων ως μέσο έκφρασης της λαϊκής θέλησης, ούτε πρόκειται να γίνει αυτό. Ο προβληματισμός όμως είναι μεγάλος. «Δημοψηφίσματα κλονίζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση» ήταν ο τίτλος ολοσέλιδης ανάλυσης στη σελίδα 3 της γερμανόφρονος Καθημερινής την Τρίτη. «Ο χορός που άνοιξε δύσκολα θα κλείσει... Ο λαϊκισμός ενδύεται τη φενάκη της αμεσοδημοκρατίας και υπονομεύει τη συνοχή της Ευρώπης», ήταν το συμπέρασμα του συντάκτη. Ένα συμπέρασμα που αναδεικνύει τόσο την έκταση του προβληματισμού όσο και τη δημαγωγική προσπάθεια συγκάλυψηςτου προβλήματος μέσω της στρέβλωσής του. Ο «λαϊκισμός» αναδεικνύεται πλέον στον υπ' αριθμόν ένα εχθρό της ΕΕ, είτε είναι δεξιού είτε αριστερού χαρακτήρα. Οι αποσπασμένοι εντελώς από τα λαϊκά προβλήματα γραφειοκράτες των Βρυξελλών, οι οποίοι εισπράττουν αστρονομικές αμοιβές για τις υπηρεσίες που παρέχουν στο σύστημα και ζουν μέσα στη χλιδή, χαρακτηρίζουν «λαϊκισμό» οτιδήποτε δεν τους αρέσει και νομίζουν ότι έτσι ξεμπερδεύουν με αυτήν την απειλή.
Το δυστύχημα για τα λαϊκά στρώματα είναι ότι σταδιακά την ηγεσία του αντι-ΕΕ αγώνα αναλαμβάνουν εκείνα τα στρώματα της αστικής τάξης στις σημαντικότερες χώρες της ΕΕ που καταστρέφονται λόγω της γερμανικής πολιτικής. Ο Αλέξης Τσίπρας μεταβλήθηκε ήδη σε γερμανικό πιόνι και δεν παίζει πλέον κανένα ρόλο ως παράγοντας αντίστασης στα σχέδια του Βερολίνου. Αντιθέτως, η Αγγλία αποχώρησε και από την ΕΕ, αφού ουδέποτε υπήρξε μέλος της ευρωζώνης, αρνούμενη πεισματικάνα υιοθετήσει το ευρώ, έχοντας και την πείρα της αυτοκρατορίας πίσω της. Στην Ιταλία, ο Ματέο Ρέντσιπροσδιόρισε για τις 4 Δεκεμβρίου το δημοψήφισμα, το οποίο θα χάσει και έτσι θα αρχίσει η πορεία της απομάκρυνσής του από την εξουσία. Να παραιτηθεί ο ίδιος αποκλείεται, παρά τις δηλώσεις του που έχει κάνει ότι θα παραιτηθεί οπωσδήποτε αν χάσει το δημοψήφισμα. Δεν θα το κάνει, αλλά οιπιέσεις που θα το ασκηθούν θα κάμψουν την αντίσταση παραμονής του στην εξουσία.
Πόσω μάλλον που η πλειοψηφία, η απόλυτη πλειοψηφία πλέον του ιταλικού λαού, εκφράζεται από κόμματα που έχουν ένα κεντρικό σύνθημα: «Έξω η Ιταλία από το ευρώ!». Φυσικά, οι Ιταλοί είναι σαν τους Έλληνες – άλλα λένε, άλλα εννοούν και άλλα κάνουν – αλλά σίγουρα θα είναι μεγάλη αναστάτωση για την ΕΕ, αν στην Ιταλία σχηματιστεί κυβέρνηση με αντι-ευρώ κατεύθυνση στην πολιτική της. Η ουσία, όμως, είναι ότι σε αυτή τη φάση οι ευρωπαϊκές εξελίξεις θα κριθούν στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, οι οποίες θα γίνουν σε επτά μήνες από τώρα, στα τέλη Απριλίουκαι στις αρχές Μαΐου του 2017Η Μαρίν Λεπέν μεταλλάσσει το κόμμα της, από ανοικτόνεοφασιστικό το κάνει πρώτα απ' όλα κόμμα εκείνου του τμήματος της αστικής τάξης που καταστρέφεται λόγω της γερμανικής πολιτικής στην ΕΕ. Εννοείται ότι πέρα από το τμήμα της αστικής τάξης της Γαλλίας, η Λεπέν προσπαθεί να ενσωματώσει και τα γαλλικά μεσαία στρώματα που καταστρέφονται λόγω της γερμανικής πολιτικής, όπως και εκείνα τα τμήματα της γαλλικής εργατικής τάξης που υφίστανται τις συνέπειες της πολιτικής των Γερμανών. Στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, ο οποίος δεν έχει σημασία, η Λεπέν θα βγει πρώτη, όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις.Στο δεύτερο γύρο θα χάσει. Αν όμως το ποσοστό της κυμανθεί από 35% και πάνω, η Γερμανία θα υποχρεωθεί ή να εγκαταλείψει την πολιτική της λιτότητας ή να καταστεί μάρτυρας της διάλυσης τηςευρωζώνης με γερμανική ευθύνη. Το ερώτημα που τίθεται λοιπόν είναι: μπορεί η Μαρίν Λεπέν να πάρει 35%;
Δεν αποκλείεται καθόλου, είναι η απάντηση. Από το δεύτερο γύρο θα αποκλειστεί οπωσδήποτε ο Φρανσουά Ολάντ. Θα πάνε λοιπόν οι Γάλλοι κομμουνιστές και οι αριστεροί να ψηφίσουν Λεπέν ή Σαρκοζί; Το πιθανότερο είναι μεγάλο μέρος τους να μην πάει καθόλου να ψηφίσει στον δεύτερο γύρο. Αν γίνει όντως έτσι, το ποσοστό της Λεπέν θα αυξηθεί λόγω της αποχής. Θα δούμε όμως τι θα γίνει στην πράξη...
*Πηγή: ΠΡΙΝ (έντυπη έκδοση)
http://www.iskra.gr/index.php

ΣΥΡΙΖΑ Αισθητική, η ηθική του μέλλοντος

 10-10-2016


Ραφαηλίδης: Αισθητική, η ηθική του μέλλοντος «Επειδή η πολιτική στερείται αισθητικής διότι στερείται ηθικής» διαβάζουμε αυτό… ή βλέπουμε 1000 λέξεις



ΕΠΕΙΔΗ Η ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΗΘΙΚΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ, επειδή η αισθητική δεν είναι η
ηθική του παρόντος, επειδή η ηθική του ελληνικού παρόντος είναι η απάτη, επειδή η αισθητική δεν έχει παρόν εδώ στην Ελλάδα, επειδή στην Ελλάδα παρόν είναι το παρελθόν, επειδή τούτο το παρελθόν δεν έχει μέλλον, επειδή το μέλλον γενικώς είναι αόριστον παντού στον κόσμο πλην της Ελλάδος όπου είναι οριστικόν καθότι θανατερόν, επειδή η τέχνη είναι μια παρηγοριά κι ένα καταφύγιο απ’ τη μιζέρια και την αθλιότητα, επειδή η μιζέρια και η αθλιότητα περίσσεψαν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, επειδή η πολιτική στερείται αισθητικής διότι στερείται ηθικής, επειδή πολλοί καλλιτέχνες στερούμενοι ουσιαστικής αισθητικής παιδείας επιχειρούν να ασχοληθούν με την πολιτική για να χάσουν και τη λιγοστή αισθητική παιδεία που είχαν, επειδή θέλουμε να τους προφυλάξουμε απ’ αυτή τη συμφορά, για όλα αυτά τα επειδή και για πολλά άλλα η ενασχόληση με την τέχνη στην Ελλάδα καθίσταται πρόβλημα επείγον.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Βασίλη Ραφαηλίδη, Στοιχειώδης Αισθητική, Εκδόσεις Εικοστού Πρώτου. [doctv.gr]

Μια φωτογραφία, χίλιες λέξεις:


Δεν λένε άδικα πως μια φωτογραφία αξίζει, όσο χίλιες λέξεις... Τα λέει όλα ο φρουρός!!! (*)

Για τα "Στοχαστικά Γονατογραφήματα"

Νάσος

(*) Προϊόν φώτο από επεξεργασία εικόνας - 
Η στιγμή που ο φρουρός στο Μαξίμου μονολογεί "τι ζούμε ρε μλκ!"
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Έσπειραν ανέμους, θερίζουν θύελλες με τους πλειστηριασμούς

1-=10-2016

Οι πλειστηριασμοί σπιτιών και περιουσιών είναι ένας εφιάλτης που κρατάει καθημερινά πλέον ξάγρυπνη όλη την κυβέρνηση. Έχει φτάσει η στιγμή που όσα ψήφισαν τον τελευταίο χρόνο για την απελευθέρωση της αγοράς και τις πωλήσεων κόκκινων δανείων αρχίζουν να σκάνε σαν βόμβες διασποράς...

Έσπειραν ανέμους, θερίζουν θύελλες με τους πλειστηριασμούς

Ήλπιζαν ότι οι πρώτοι πλειστηριασμοί που αναπόφευκτα θα ξεκινούσαν στην προσπάθεια του Δημοσίου να εισπράξει χρέη, και των τραπεζών να εκκαθαρίσουν τους προβληματικούς ισολογισμούς τους, θα ήταν βίλες πλουσίων κακοπληρωτών και...
επιχειρηματικά ακίνητα χρεοκοπημένων εταιρειών. Πίστευαν ότι για μερικούς μήνες είτε θα κοιμούνταν ήσυχοι, ή ακόμη καλύτερα θα είχαν πεδίο δόξης λαμπρό να ξιφουλκήσουν κατά των εύπορων μπαταχτσήδων επιχειρηματιών και να διατρανώσουν την προστασία που εξασφάλισαν στην πρώτη κατοικία των φτωχών, πριν αρχίσουν να πέφτουν και εκεί τα τελευταία τείχη το 2018.

Αντ’ αυτού βιώνει μια αναπάντεχη παραδοξότητα: οι πρώτοι πλειστηριασμοί που έχουν ξεκινήσει να γίνονται έχουν μπροστάρη το ίδιο το Δημόσιο (εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία) που βγάζει στο σφυρί διαμερίσματα καθημερινών ανθρώπων και βιοπαλαιστών ακόμη και για χρέη 500-1000 ευρώ. Ένας τέτοιος πλειστηριασμός προγραμματίζεται για τις 19 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη με οκτώ εργατικές κατοικίες που θα βγουν στο σφυρί από την εφορία.

Η κατάσταση αυτή προκαλεί σύγχυση στην κυβέρνηση καθώς αντιλαμβάνεται πως παρά τις συμφωνίες προσωρινής «ανακωχής» με τις τράπεζες, το σχέδιο που είχε στο μυαλό της δεν βγαίνει επειδή το ίδιο το Δημόσιο εφαρμόζει πολύ πιο επιθετική πολιτική εισπράξεων. Την πολιτική αυτή θα υιοθετήσει πολύ σύντομα και το τραπεζικό σύστημα για να μπορέσει να βγάλει από την κόκκινη ζώνη δάνεια ύψους 40 δισ. ευρώ μέχρι το 2019.  Σε αυτά συγκαταλέγονται περίπου 482.000 κόκκινα στεγαστικά δάνεια, άλλα 7,2 εκατ. κόκκινα καταναλωτικά δάνεια και 425 χιλιάδες φάκελοι επιχειρηματικών δανείων.

Μέχρι το τέλος του χρόνου υπολογίζεται ότι θα γίνονται 160 πλειστηριασμοί κάθε Τετάρτη μόνο από τις τράπεζες σύμφωνα με τον υπάρχοντα προγραμματισμό, και ένας εξίσου μεγάλος αριθμός από το Δημόσιο. Από το 2017 οι αριθμοί αυτοί προβλέπεται ότι θα αυξηθούν κατακόρυφα.  
  
AdTech Ad
Στο χθεσινό non paper του Μαξίμου, κατηγορούν όλους τους άλλους για τον θόρυβο που γίνεται για τους πλειστηριασμούς αυτές τις μέρες, μόνο και μόνο για να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι «με Σαμαρά ή Μητσοτάκη πρωθυπουργό τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα».

Καταγγέλλουν τον Δήμαρχο Αθηναίων για τους πλειστηριασμούς στην Αθήνα, την Αντιπολίτευση ότι εκμεταλλεύεται το θέμα, τα «γνωστά κέντρα» των ΜΜΕ που το αναδεικνύουν, τους άλλοτε συντρόφους «αλληλέγγυους» που αποκλείουν τα δικαστήρια και φτάνουν στο σημείο να κατηγορήσουν ακόμη τον δανειολήπτη στη Θεσσαλονίκη που δεν εκμεταλλεύτηκε τον νόμο Κατσέλη για να προστατεύσει την κατοικία του. Την ίδια ώρα παραδέχονται πως υπάρχουν τρύπες στο σύστημα προστασίας της πρώτης κατοικίας αναφέροντας πως «η περίπτωση της Θεσσαλονίκης ή κάποιες άλλες περιπτώσεις, δεν αναιρούν τον γενικό κανόνα προστασία της πρώτης κατοικίας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε στο παρελθόν όσο κανείς άλλος το κίνημα κατά των πλειστηριασμών σπιτιών και επένδυσε όσο κανείς άλλος στην προσδοκία της Σεισάχθειας.  Αλλά ως κυβέρνηση της «κλήρωσε» να αντιμετωπίσει με δραστικές αποφάσεις ένα πρόβλημα για το οποίο αντικειμενικά δεν είχε την πλήρη ευθύνη.  Αναγκάστηκε εκών άκων να σηκώσει το χαλί κάτω από το οποίο όλες ανεξαιρέτως οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν επιμελώς κρύψει τα 110 δις. ευρώ των κόκκινων και προβληματικών δανείων και να βρει λύσεις που κινούνται σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από όσα πρέσβευε. 

Αλλά συνεχίζει να διαχειρίζεται σε μεγάλο βαθμό το θέμα με όρους επικοινωνίας και όχι ουσίας, όπως συνεχίζουν να κάνουν και οι πολιτικοί της αντίπαλοι.     
Η πραγματικότητα, όμως, με την οποία εκατομμύρια οφειλέτες θα βρεθούν αντιμέτωποι από το τέλος της φετινής χρονιάς δεν είναι καθόλου ευχάριστη και κάποια στιγμή πρέπει να ειπωθεί η αλήθεια. Το κόκκινο ιδιωτικό χρέος των 230 δισ. ευρώ προς τράπεζες, εφορίες και Ταμεία είναι τόσο μεγάλο και η αδυναμία να εισπραχθεί τόσο έκδηλη, που οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις προορίζονται να αποτελέσουν ένα από τα βασικότερα εργαλεία είσπραξης χρεών.
Το έδαφος έχει ήδη στρωθεί από τη στιγμή που η κυβέρνηση συμφώνησε μέσα στο 2016  με τους δανειστές να αρθούν πλήρως όλοι οι περιορισμοί στους πλειστηριασμούς και να διατηρηθεί προσωρινά ένα σύνθετο και ιδιαίτερα αυστηρό πλαίσιο προστασίας μόνο για την πρώτη κατοικίας ως το 2018. 

Ακόμη και αυτή η προστασία, όμως, προσφέρεται υπό δύο πολύ συγκεκριμένους όρους, πέραν των εισοδηματικών και λοιπών κριτηρίων:  αφενός ότι ο δανειολήπτης θα ρυθμίσει το δάνειό του κατά τρόπο ώστε να διασφαλίζεται ότι οι πιστωτές δεν θα βρεθούν σε χειρότερη οικονομική θέση από αυτή που θα βρίσκονταν σε περίπτωση πλειστηριασμού, και αφετέρου ότι όλα τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία που θα κρίνει το δικαστήριο, θα μπορούν να κατάσχονται και να εκποιούνται προκειμένου να αποπληρώνονται οι πιστωτές.

Στο ΣΥΡΙΖΑ Είμαστε μια …ωραία ατμόσφαιρα


Γράφει ο Κίμων Ρηγόπουλος 
10-1-2016

Ο Ζουράρις στο πιάνο έπαιζε τα ρέστα μας. Ο Φλαμπουράρης συγκινημένος θυμόταν ένδοξες εργολαβίες και τσιτάτα του Γκράμσι. Κάποιοι ηλικιωμένοι βουλευτές άκουγαν με κατάνυξη το σοφό παιδί και ευεργέτη τους. Η Φωτίου έχοντας μαγειρέψει με τα χεράκια της το εφικτό, το σέρβιρε υπερήφανη στους συνδαιτυμόνες της που την ευχαριστούσαν με ένα αγέρωχο «ο αγώνας τώρα δικαιώνεται».

Κάποια ντουντούκα ακούστηκε έξω από το Μαξίμου. Ο ηγέτης τούς καθησύχασε: Είναι ο μαλάκας ο Κατρούγκαλος. Πιστεύει ότι έτσι θα ενισχύσει τη διαπραγμάτευση. Οι αυλικοί άρχισαν να γελούν μόλις άκουσαν Κατρούγκαλος και διαπραγμάτευση. 

Σε μια γωνιά της αίθουσας είχαν απομονωθεί ο Μπαλτάς με τον Φίλη. Ήταν απαρηγόρητοι αφού είχαν δεχτεί τα βέλη της θιγμένης αρχαιογνωσίας του Ζουράρι. Ο αισθαντικός πιανίστας τους είχε ψέξει κατά την είσοδό τους στο χώρο της δεξίωσης. Τον μεν πρώτο διότι απευθυνόμενος στον βουλευτή Γεωργιάδη, τον χαρακτήρισε ευφράδη αντί του ορθού ευφραδής, τον δε επί της Παιδείας διότι σε τηλεοπτική συνέντευξη είχε κατακρεουργήσει το αύθαδες σε αυθάδες. 

Αυτή η εισαγωγική αναστάτωση δεν φάνηκε όμως να επηρεάζει αισθητά την ατμόσφαιρα, όπως μια απρογραμμάτιστη αναποδιά δεν μπορεί να σκιάσει τη σχέση συντρόφων που έχουν ορκιστεί στη σωτηρία του λαού τους με το αζημίωτο. 

Ο ταλαντούχος πιανίστας
 περιήγησε τους καλεσμένους σε ένα πλούσιο μουσικό κολάζ: από τον ρεμβασμό του Χατζηνάσιου μέχρι τα ηρωικά τραγούδια του Μίκη. Αυτό το αυτοσχέδιο αλλά τόσο γόνιμο ρεσιτάλ του δεξιοτέχνη κατέληξε στο: Πότε θα κάνει ξαστεριά κι ένα δάκρυ κύλησε στις τρυφερές παρειές μερικών βουλευτών, συνδεδεμένων ασταθώς με την απερίσκεπτη εφηβεία τους. 

Ένας σερβιτόρος προς στιγμήν πήγε να χαλάσει τη σεμνή γιορτή εκτοξεύοντας ξεδιάντροπα ένα: ό, τι φάτε, ό, τι πιείτε και ό, τι αρπάξει ο κώλος σας, αλλά οι μπρατσωμένοι του αρχηγού φρόντισαν να ακυρώσουν την εκτροπή του ασεβούς νεανία. 

Ο Ζουράρις έχοντας εγκαταλείψει το πιάνο είχε σχηματίσει ένα πηγαδάκι γύρω του από ανθρώπους πρόθυμους να κοινωνήσουν Θουκυδίδη και μπέρμπον μαζί. 

Αγόρευε ακατάπαυστα, έλεγε, έλεγε…και στο τέλος κατέληξε με το:το δε σώφρον του ανάνδρου πρόσχημα, αλλά οι σώφρονες είχαν ήδη αποχωρήσει για να συνεχίσουν σε μπιστρό του Κολωνακίου και ήταν πολύ αργά -πάντα ήταν πολύ αργά- για να επωμιστεί ο μέγας αρχαιογνώστης τις συνέπειες των καταδικαστικών της δειλίας ρητών.
 

Πηγή: 

Πλειστηριαμοί,κατασχέσεις και νέοι φόροι

 Σε ακίνητα, μερίσματα, καύσιμα,ποτά,τσιγάρα,τέλη κυκλοφορίας,τηλέφωνα, κλπ., για να πάρουμε τη δόση μας

10-10-2016 - 12:44

Έρχεται και νέα  φοροκαταιγίδα για να πάρουμε τη δόση μας με ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του 3ου μνημονίου. Σύντομα ξεκινά και η δεύτερη αξιολόγηση που φέρνει ευρείας κλίμακας ανατροπές στα εργασιακά δεδομένα, κατάργηση φοροαπαλλαγών, μαζικές κατασχέσεις χρηματικών ποσών, πλειστηριασμούς περιουσιακών στοιχείων (ή και ολόκληρων επιχειρήσεων) σε βάρος οφειλετών του Δημοσίου και άλλα 40 νέα προαπαιτούμενα για τη διετία 2017-2018.


Οι "μαζοχιστές συνέλληνες" θα απολάυσουν και νέο ευρωμαστίγωμα, αφού με  την εφαρμογή των νέων μέτρων, ένα νοικοκυριό θα χάσει έναν ακόμα μισθό - από 400 ευρώ στην καλύτερη περίπτωση έως και 1.000 σε πολλές περιπτώσεις. Και ενώ η κυβέρνηση μετρά μέρες για να προλάβει να πάρει την έγκριση για τα 2,8 δισ. ευρώ από το Eurogroup στις 10 Οκτωβρίου, ο χρόνος μετρά αντίστροφα για εννέα νέους φόρους που έρχονται από την 1η Οκτωβρίου έως τον Ιανουάριο του 2017. Το νέο πακέτο φέρνει αυξήσεις 

στο πετρέλαιο θέρμανσης, 

στο ντίζελ και τις βενζίνες, 

στα τσιγάρα και τον καφέ, 

νέα τέλη κυκλοφορίας, 

επιβολή ειδικού τέλους στη σταθερή τηλεφωνία, 

αύξηση του φόρου στα μερίσματα 

και κατάργηση της έκπτωσης κατά 30% του ΦΠΑ σε όλα τα νησιά.

Και άλλα προαπαιτούμενα

Με διαδικασίες-εξπρές η κυβέρνηση θέλει να κλείσει μέσα σε ένα δίμηνο, το πολύ, τη νέα διαπραγμάτευση για να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος. Αιχμή των νέων ζυμώσεων αποτελούν οι αλλαγές στα Εργασιακά. Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος τονίζει από τώρα ότι η Αθήνα δεν μπορεί να δεχθεί τις εργασιακές μεταρρυθμίσεις που απαιτεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ιδίως τα αιτήματα για μη επιστροφή των συλλογικών διαπραγματεύσεων, για περαιτέρω χαλάρωση της νομοθεσίας όσον αφορά τις μαζικές απολύσεις και το να επιτρέπεται στους εργοδότες να κλείνουν τις επιχειρήσεις τους και να προχωρούν σε lock out σε περίπτωση απεργιακών κινητοποιήσεων. Επίσης, υποστηρίζει ότι ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα θα πρέπει να καθορίζεται από τους κοινωνικούς εταίρους και όχι από την κυβέρνηση. Ανοιχτό μένει, όμως, να υπάρξουν επιμέρους αλλαγές στους θεσμούς της αγοράς εργασίας.

Τα πάνω κάτω έρχονται, όμως, ξανά και στη φορολογία. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, συζητούνται ήδη με τους δανειστές:

■ Τροποποιήσεις στη δομή του ΕΝΦΙΑ του 2018, δραστικός περιορισμός στις εκπτώσεις και απαλλαγές, αλλά και αυξήσεις στους συντελεστές υπολογισμού του φόρου, ακόμα και μείωση του αφορολόγητου ορίου του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ, που έπεσε ήδη στις 200.000 ευρώ, ενδεχομένως και στις 150.000 ευρώ.

■ Επαναφορά του φόρου υπεραξίας ακινήτων από 1/1/2017.

■ Περικοπές στα αφορολόγητα όρια και αυξήσεις στους φορολογικούς συντελεστές για κληρονομιές, δωρεές και γονικές παροχές ακινήτων.

Επίσης σχεδιάζονται:

■ Κατάργηση φοροαπαλλαγών για τα φυσικά πρόσωπα. Στο στόχαστρο μπαίνουν όσες εκπτώσεις φόρου και απαλλαγές έχουν απομείνει στη φορολογία εισοδήματος, όπως η μείωση του ετήσιου φόρου εισοδήματος που παρέχεται στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, η έκπτωση του 10% των εξόδων για ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη από τον φόρο εισοδήματος, η έκπτωση του 10% των δωρεών από τον φόρο εισοδήματος, οι απαλλαγές και οι εκπτώσεις από τον ίδιο φόρο για τους ανάπηρους και οι μειώσεις για τους κατοίκους των νησιών με πληθυσμό μέχρι 3.100 κατοίκους. Επίσης θα επανεξεταστούν ή θα περικοπούν οι μειώσεις των τεκμηρίων για τους συνταξιούχους άνω των 65 ετών, οι απαλλαγές συγκεκριμένων κατηγοριών φορολογουμένων με χαμηλά εισοδήματα από την υπερφορολόγηση βάσει τεκμηρίων κ.λπ.

■ Δημιουργία ηλεκτρονικού περιουσιολογίου. 

■ Επέκταση των ηλεκτρονικών κατασχέσεων και στις θυρίδες των οφειλετών του Δημοσίου. 

■ Αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου στη φορολογία ακινήτων. 

Μέχρι να συμφωνηθούν αυτά, θα ξεδιπλώνονται και τα μέτρα της πρώτης αξιολόγησης, στα οποία περιλαμβάνονται:

1. Αγροτικό πετρέλαιο: αύξηση από την 1η Οκτωβρίου στον ειδικό φόρο κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο κίνησης που χρησιμοποιούν οι αγρότες. Η αύξηση κατά 65% ή κατά 0,13 ευρώ το λίτρο θα φέρει άνοδο της τιμής από τα 0,20 στα 0,33 ευρώ το λίτρο. Οι αγρότες κατά την αγορά του πετρελαίου κίνησης για την εξυπηρέτηση των αναγκών της παραγωγής τους θα καταβάλλουν πλέον τον ΕΦΚ των 0,33 ευρώ το λίτρο, όπως ισχύει για το κανονικό πετρέλαιο κίνησης, χωρίς να δικαιούνται καμία επιστροφή φόρου εκ των υστέρων. 

2. Πετρέλαιο θέρμανσης: αμέσως μετά, στις 15 Οκτωβρίου, αυξάνεται και ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης. Ο ΕΦΚ θα αυξηθεί κατά 0,05 ευρώ το λίτρο, από τα 0,23 στα 0,28 ευρώ. Οι λιανικές τιμές πώλησης του καυσίμου θα επιβαρυνθούν με επιπλέον 0,06-0,07 ευρώ το λίτρο ή περίπου 80 με 90 ευρώ τον τόνο.

3. Αυξήσεις στα καύσιμα: από 1/1/2017 ο ΕΦΚ στη βενζίνη θα αυξηθεί κατά 3 λεπτά το λίτρο, από τα 0,67 στα 0,7 ευρώ, ενώ το πετρέλαιο κίνησης θα αυξηθεί κατά 8 λεπτά το λίτρο, από τα 0,33 στα 0,41 ευρώ. Ο ΕΦΚ στο υγραέριο κίνησης θα αυξηθεί κατά 10 λεπτά το λίτρο, από τα 0,33 στα 0,43 ευρώ. Μαζί με τον ΦΠΑ που επιβάλλεται και στην τελική τιμή μετά την αύξηση του φόρου η βενζίνη θα πωλείται 4 λεπτά ακριβότερα. Οι τιμές στην αμόλυβδη θα κινηθούν στα επίπεδα του 1,40 ευρώ το λίτρο, με βάση τα σημερινά δεδομένα. Στο πετρέλαιο κίνησης η αύξηση του φόρου κατά 8 λεπτά το λίτρο θα έχει ως συνέπεια η μέση λιανική τιμή να υπερβεί το 1,10 ευρώ, ενώ στο υγραέριο κίνησης κατά 12-13 λεπτά το λίτρο.

4. Αυξάνονται από την 1η Ιανουαρίου 2017 οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης στα τσιγάρα και τα λοιπά προϊόντα καπνού. Ο πάγιος φόρος κατανάλωσης που επιβαρύνει τον λεπτοκομμένο καπνό θα αυξηθεί από τα 156,70 στα 170 ευρώ ανά κιλό. Ο αναλογικός φόρος θα αυξηθεί από 20% στο 26% της λιανικής τιμής πώλησης. Το αποτέλεσμα των αυξήσεων αυτών στους ΕΦΚ των τσιγάρων και του καπνού θα είναι να αυξηθούν οι λιανικές τιμές πώλησης κατά 0,50 έως 1 ευρώ ανά πακέτο. 

5. Ακριβότερος ο καφές: επιβάλλεται ειδικός φόρος κατανάλωσης στον εισαγόμενο και εγχώριο καφέ. Από την 1/1/2017 θα επιβληθεί ΕΦΚ στην εισαγωγή και στην εγχώρια παραγωγή καφέ, με συντελεστές από 2 έως 3 ευρώ ανά κιλό στον καβουρντισμένο καφέ και με 4 ευρώ ανά κιλό στον στιγμιαίο καφέ και στα παρασκευάσματα από εκχυλίσματα, αποστάγματα ή συμπυκνώματα του καφέ. 

6. Φόρος στα ηλεκτρονικά τσιγάρα: από την 1η Ιανουαρίου 2017 θα επιβληθεί ειδικός φόρος κατανάλωσης στα υγρά που χρησιμοποιούνται στα ηλεκτρονικά τσιγάρα. Το ύψος του φόρου θα είναι 10 λεπτά ανά ml υγρού.

7. Σταθερή τηλεφωνία: νέο φορολογικό τέλος 5% σε κάθε μηνιαίο ή διμηνιαίο λογαριασμό τηλεπικοινωνιακών τελών σταθερής τηλεφωνίας. Το νέο αυτό τέλος θα επιβάλλεται από την 1/1/2017 επί των καθαρών (προ ΦΠΑ) τηλεπικοινωνιακών τελών κάθε λογαριασμού. Επί του νέου αυτού τέλους θα επιβάλλεται εν συνεχεία ο ΦΠΑ με συντελεστή 24%. Η τελική επιβάρυνση στους λογαριασμούς σταθερής τηλεφωνίας θα αγγίξει το 6%. Για κάθε σύνδεση τα νοικοκυριά χάνουν επιπλέον 15-30 ευρώ τον χρόνο.

8. Μερίσματα: αυξάνεται ο φόρος στα μερίσματα από 10% σε 15%, σε μια εποχή όπου τα κέρδη των επιχειρήσεων μειώνονται.

9. ΦΠΑ στα νησιά: στο τέλος του έτους καταργείται η έκπτωση 30% του ΦΠΑ που έχει διατηρηθεί μέχρι σήμερα σε ορισμένα νησιά (του Βορείου Αιγαίου κυρίως αλλά και στα πολύ μικρά). Αυτό οδηγεί σε αύξηση 50% του φόρου (από 17% σε 24% στα περισσότερα είδη, από 9% σε 13% στα τρόφιμα και από 4% σε 6% στα φάρμακα). 

Η παγίδα χρέους και η υφαρπαγή της χώρας


 10-/10/2016 

Η ένταξή της Ελλάδας στην ευρωζώνη έγινε με την προϋπόθεση ότι, πληρούσε ορισμένες βασικές προϋποθέσεις, η κυριότερη από τις οποίες ήταν να υπάρχουν αποδεκτά όρια δημόσιου και εξωτερικού χρέους. Κατά συνέπεια, χωρίς να αρνείται κανείς ευθύνες κυβερνητικής κακοδιαχείρησης, πολύ δύσκολα μπορεί να υποστηριχθεί ότι, σήμερα πάνω απ’ όλα πληρώνουμε αμαρτίες χρεών του απώτερου παρελθόντος. Αλλά και τα μαζικά δάνεια που μας χορήγησαν οι Εταίροι μετά την ένταξή μας  στο ευρώ, δόθηκαν στη βάσημιας επαρκούς πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας την οποία υποτίθεται ότι είχαν ελέγξει οι δανειστές. Με άλλα λόγια, οι ευθύνες για τις συνέπειες αυτών των δανείων είναι δική μας αλλά και δική τους.

Με την έλευση της κρίσης το 2008, η χώρα μας κατέρρευσε υπό το βάρος αυτών των τεράστιων χρεών που είχαν φορτωθεί με υψηλά επιτόκια, με swaps και διάφορα  «κλεπτοκρατικά κόλπα» της Goldman Sachs και των άλλων αρπαχτικών. Με δεδομένο ότι, η ενσωμάτωσή της στην ευρωζώνη δεν τις επιτρέπει να κηρύξει πτώχευση όπως έχει γίνει σε εκατοντάδες άλλες παρόμοιες περιπτώσεις διεθνώς, η Ελληνική κυβέρνηση σύρθηκε και σέρνεται ως επαίτης μέσα στην παγίδα χρέους για να εισπράξει τη δόση νέων δανείων. Και όπως ο κάθε εξαρτημένος, υποχρεώνεται να δεχτεί όλες τις ακραίες απαιτήσεις των "προμηθευτών".

Από το 2014 και μετά,  λόγω της κατακόρυφης πτώσης της τιμής των υγρών καυσίμων που αντιστοιχούν σε περισσότερο από το 1/3 του εμπορικού μας ελλείμματος αλλά και λόγω των άγριων περικοπών σε συντάξεις, μισθούς κλπ., έχει ισοσκελισθεί ο κρατικός προϋπολογισμός όπως και το γενικό ισοζύγιο πληρωμών. Κατά συνέπεια, αν η Ελλάδα εξέδιδε παράλληλο εθνικό νόμισμα με λελογισμένη υποτίμηση της τάξης του 25% και προχωρούσε σε στάση πληρωμών και νοικοκυρεμένη διαχείριση, θα μπορούσε να συνέλθει και να μπει σε τροχιά ανάπτυξης. 
Όμως, αν και κάτι τέτοιο έχει προταθεί από τον «κακό» Βόλφαγκ Σόϊμπλε για δικούς του λόγους, δεν επιλέγεται ως λύση, με συνέπεια η χώρα να βουλιάζει ολοένα και πιο βαθιάμέσα στην παγίδα χρέους. Τώρα πλέον, τα ποσά που καλούμαστε να πληρώσουμε για αποπληρωμή τοκοχρεωλυσίων που διαρκώς αυξάνονται, είναι τόσο εξωφρενικά που καμιά, ακόμα και η  πλουσιότερη χώρα του κόσμου, δε θα μπορούσε να τα αντιμετωπίσει. 
Στις 16 Μαΐου τρέχοντος, το  European School of Management and Technology (ESMT) που εδρεύει στο Bερολίνο, δημοσίευσε μια μελέτη όπου αποκαλύπτεται πως, από το σύνολο των δανείων ύψους περίπου 220 δις ευρώ μεταξύ των ετών 2010-2014, τα 210,3 δις, δηλ. το 95%, έχουν επιστραφεί στους δανειστές για αποπληρωμές τοκοχρεωλυσίων και μόλις το 9,7 δις, δηλ. το 5%, έχουν εισπραχθεί από τον ελληνικό κρατικό προϋπολογισμό.
Στο Eurogroup του Φεβρουαρίου 2016, ανακοινώθηκε επίσημα ότι,η Ελλάδα υποχρεούται να καταβάλλει σε τοκοχρεωλύσια το 10% του ΑΕΠ μέχρι το 2020 (17,7 δις)  και στη συνέχεια το 20% του ΑΕΠ  (26,5 δις). Παρόμοια ύψους ποσά με τη μηνιαία κατανομή τους φαίνονται και από το ιστόγραμμα που δημοσίευσε το Bloοmberg που  παρατίθεται εδώ. Από το ίδιο Eurogroup παγιώθηκε η γνωστή θέση των δανειστών για υποχρεωτικό πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού σε επίπεδα του 3,5% (6,2 δις) ετησίως. 
Ένα τέτοιο πλεόνασμα είναι αδιανόητο να επιτευχθεί από μια χώρα που βρίσκεται σε κατάσταση μόνιμης ύφεσης και οικονομικής παράλυσης. Αλλά ακόμα και στην απίθανη αυτή περίπτωση, από τα συνολικά ποσά των 17,7-26,5 δις (15% και 20% του ΑΕΠ αντίστοιχα) που πρέπει να πληρώνουμε ετησίως για χρέη, παραμένει ένα υπόλοιπο ποσό ύψους 11,5 έως 20,3 δις. Από που θα βρεθούν αυτά τα τεράστια ποσά για να πληρωθούν οι εξωπραγματικές απαιτήσεις των δανειστών ;
Είναι προφανές ότι, αυτά τα ποσά δε μένει παρά να καλυφθούν από την αφαίμαξη ολόκληρης της δημόσιας περιουσίας μέσω του "Υπερταμείου", του αφελληνισμού των Ελληνικών τραπεζών και επιχειρήσεων και την αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογοναθράκων που λέγεται ότι υπάρχουν στη χώρα μας. Και σε τελευταία ανάλυση, από την κατάληψη και υφαρπαγή όλης της χώρας χωρίς να πέσει ούτε μια ντουφεκιά. Μη μου πείτε ότι το σχέδιο αυτό δεν είναι πολύ καλύτερο και πιο αποτελεσματικό από μια αιματοβαμμένη εισβολή με τανκς αεροπλάνα και βαπόρια ; 
Μηνιαίο χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής ελληνικού χρέους, Απρ.2016-Δεκ.2017 
        Πηγή : Bloomberg

ΡΩΣΙA ΠΡΟΣ ΗΠΑ: Η ηλιθιότητά σας είναι χειρότερη από την τρομοκρατία!

10-10-2016

Με αποδέκτη τις ΗΠΑ!!!
Έξω φρενών έκανε δημοσιογράφος δυτικού ΜΜΕ την εκπρόσωπο τύπου του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα όταν τη ρώτησε για ποιο λόγο η Ρωσία υποστηρίζει τον Ασαντ που σκοτώνει αμάχους.


Η Ζαχάροβα έδωσε μια απάντηση σκέτο χείμαρρο ρωτώντας το δημοσιογράφο που ήταν τα δυτικά ΜΜΕ τα προηγούμενα χρόνια του πολέμου σχολιάζοντας πως ούτε ένας απεσταλμένος δυτικού μέσου δεν πάτησε το πόδι του στη Συρία για να μεταφέρει τα όσα γίνονταν στην πολύπαθη χώρα.
Επιπλέον ρωτά, αφού τώρα σκοτώνουν οι Ρώσοι τον πληθυσμό, ποιοι σκότωσαν τους εκατοντάδες χιλιάδες Σύριους μέχρι πέρυσι.
Επίσης σημειώνει τον κομβικό ρόλο της Αλ Νούσρα (ή αλλιώς Τζέις αλ Φατάχ) η οποία συνδέεται άμεσα με την Αλ Κάιντα και αποτελεί τη βασική απειλή στη Συρία.
Τέλος, η Ζαχάροβα σημειώνει μεταξύ άλλων στην ενδιαφέρουσα απάντησή της πως η δυτική ηλιθιότητα είναι πιο επικίνδυνη από την ίδια την απειλή!

Ευρώ,το όπλο των τρομοκρατών


Σήμερα το όπλο της τρομοκρατίας των λευκών κολάρων είναι το ευρώ. Το ευρώ δεν είναι χρήμα που αντιστοιχεί σε χρυσό ή στα εμπορεύματα που παράγονται στην κοινωνία, αλλά είναι ένα μέσον για την δημιουργία χρέους στις χώρες που το χρησιμοποιούν, άρα είναι μέσον για την υποδούλωσή τους.

Το ευρώ ως νόμισμα δεν είναι αξιόγραφο, δηλαδή αποδεικτικό αξίας, αλλά χρεόγραφο, δηλαδή αποδεικτικό χρέους. Στηρίζεται σε ένα οικονομικό κατασκεύασμα που λέγεται fiat money, δηλαδή έχει αξία μόνο και μόνο επειδή το είπε η ΕΕ! Ένα νόμισμα των 50 ευρώ δεν αντικατοπτρίζει ισόποση αξία, αλλά χρέος 50 ευρώ συν τον τόκο προς τον εκδότη. Το ευρώ παράγεται στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και διανέμεται στις τράπεζες των χωρών της ευρωζώνης σαν δάνειο με επιτόκιο. Αυτές με τη σειρά τους το δανείζουν στα κράτη με μεγαλύτερο επιτόκιο. Δηλαδή από την πρώτη στιγμή που το παίρνει κάποιος στα χέρια του είτε πρόκειται για τράπεζα είτε για κράτος είτε για άτομο είναι χρεωμένος και, μάλιστα έχει αποδεχθεί το χρέος του, ακριβώς όπως όταν δανείζεται από ένα τοκογλύφο.
Όταν η Ελλάδα δανείζεται για να πληρώσει τόκους, φορτώνεται ακόμα μεγαλύτερο χρέος. Ταυτόχρονα η χρήση του ευρώ εντείνει τον νόμο της ανισόμετρης οικονομικής ανάπτυξης, αφού οι αδύναμες οικονομικά χώρες δεν μπορούν να ασκήσουν κανένα είδος νομισματικής πολιτικής για τον έλεγχο του πληθωρισμού ή τον αντιπληθωρισμού, της πορείας των εξαγωγών τους, της ενίσχυσης ή όχι κλάδων της παραγωγής, των δημοσιονομικών τους προβλημάτων κ.λπ. Έτσι παραμένουν έρμαιο στα «καπρίτσια» της Ε.Κ.Τ., των θελήσεων των ισχυρότερων, ανταγωνιστικότερων χωρών, του παρασιτικού τραπεζικού συστήματος και των πτωματοφάγων «οίκων» και «ινστιτούτων». Μέσω του ευρώ τα ελλείμματα των πιο αδύναμων χωρών γίνονται πλεονάσματα των ισχυροτέρων.

Όταν μια χώρα αποποιείται το εθνικό της νόμισμα χάνει την εθνική της κυριαρχία. Σήμερα καμία ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να νομοθετήσει ο,τιδήποτε, αν δεν το εγκρίνουν οι τοκογλύφοι. Στο εσωτερικό δεν μπορεί να ασκήσει ανεξάρτητη οικονομική και κοινωνική πολιτική και στο εξωτερικό δεν μπορεί να κινηθεί σύμφωνα με τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντά της. Είναι αναγκασμένη να κινείται αποκλειστικά στα πλαίσια που της έχουν θέσει οι τοκογλύφοι επικυρίαρχοί της. (Σημ. Η Γερμανία δεν έχει χάσει την εθνική της κυριαρχία, αφού η ίδια επέβαλλε το ευρώ με τις λειτουργίες που την συμφέρουν. Οποιαδήποτε μειονεκτήματα που προέρχονται από το γερμανικό χρέος που ανέρχεται περίπου στο 75%-76% του ΑΕΠ της υπερκαλύπτονται από την οικονομική και πολιτική υποταγή των υπόλοιπων χωρών σ’ αυτήν. Τα ελλείμματα των χωρών όπως η Ελλάδα γίνονται γερμανικά πλεονάσματα).
Η έλλειψη εθνικού νομίσματος και η υποταγή της Ελλάδας στο ευρώ έχει οδηγήσει σε δραματική επιδείνωση των οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων της, σε απώλεια της εθνικής κυριαρχίας της και σε υποβάθμιση της γεωπολιτικής αξίας της. Το δημόσιο χρέος, που αυξήθηκε δραματικά από την ημέρα της υιοθέτησης του ευρώ, και η απαίτηση των τοκογλύφων για συνεχή πληρωμή τόκων ανέδειξαν ακραία προδοτικές κυβερνήσεις οι οποίες αποδέχθηκαν την επιβολή των μνημονίων καταδίκασαν την οικονομία σε συνεχή αιμορραγία, την παραγωγική βάση σε συνεχή απαξίωση και τον ελληνικό λαό σε συνεχώς μεγαλύτερη φτωχοποίηση και εξαθλίωση. Μέσα στον κόσμο του ευρώ το ελληνικό κοινοβούλιο δεν μπορεί ούτε καν να συζητήσει οποιοδήποτε νομοσχέδιο, αν δεν εγκριθεί πρώτα από τους φασίστες του ευρώ. Η σημερινή, όπως και οι προηγούμενες «ελληνικές» κατοχικές κυβερνήσεις, επιβάλλει αλλεπάλληλες φοροκαταιγίδες, ιδιωτικοποιεί και ξεπουλά τη δημόσια περιουσία, όχι επειδή πιστεύει ότι έτσι θα «ελαφρυνθεί» το δημόσιο χρέος, αλλά για να υπηρετήσει τα συμφέροντα του ευρώ και της ευρωζώνης. Το «η Γερμανία υπεράνω όλων» είχε γίνει η σημαία των προηγουμένων «ελληνικών» κυβερνήσεων και η σημερινή την ανεμίζει επίσης.

Για να μπορέσουν να περάσουν τους επαίσχυντους νόμους που διευκολύνουν τα ευρωφασιστικά συμφέροντα, για να προλάβουν και να καταστείλουν τις αντιδράσεις του ελληνικού λαού (οι αντιδράσεις θα εκδηλωθούν κατ’ ανάγκην) και για να τον τρομοκρατήσουν, οι τοκογλύφοι και οι «ελληνικές» κυβερνήσεις της προδοσίας συρρίκνωσαν και συρρικνώνουν την δημοκρατία, επιβάλλουν όλο και περισσότερους αυταρχικούς νόμους, έχουν καταντήσει κουρελόχαρτο το ελληνικό Σύνταγμα, περιφρονούν αποφάσεις δικαστηρίων, ακόμα και του ΣτΕ. Εκφασίζουν την ελληνική κοινωνία προωθώντας σε θέσεις εξουσίας διεφθαρμένους πολιτικούς, επιχειρηματίες και οδηγητές γνώμης. Αθωώνουν εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου δημιουργώντας καθεστώς ατιμωρησίας και ενθαρρύνοντας ανάλογες συμπεριφορές, και δίνουν εξουσίες ακόμα και στους πιο ασήμαντους και πειναλέους σφογγοκωλάριούς τους για να αυθαιρετούν, να βιαιοπραγούν και να τρομοκρατούν τους πολίτες σε κάθε ευκαιρία και με κάθε αφορμή. Η εμμονή να διατηρηθεί η ύπαρξη και κυριαρχία του ευρώ δημιουργεί και επιβάλλει πολιτικές που οδηγούν την πλειοψηφία του ελληνικού λαού σε γενικευμένη φτώχεια και εξαθλίωση, στον αποκλεισμό του από βασικά κοινωνικά αγαθά και σε περιορισμό των πολιτικών ελευθεριών και δικαιωμάτων του. Το ευρώ είναι φορέας πολιτικών και συμπεριφορών στυγνής καταπίεσης και τρόμου. 

Ο ελληνικός λαός πρέπει να επικεντρωθεί στην απαλλαγή του από αυτό το αποικιοκρατικό χωρίς αξία νόμισμα και στην δημιουργία εθνικού νομίσματος. Με τη δημιουργία του εθνικού νομίσματος και τον συνδυασμό του με ένα πακέτο μέτρων που, ανάμεσα σε άλλα, πρέπει να περιλαμβάνει μονομερή διαγραφή του δημόσιου χρέους κατά 100% και πλήρη σεισάχθεια του ιδιωτικού χρέους, θα πραγματοποιηθεί ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά για την ελληνική κοινωνία. Η θέση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού θα βελτιωθεί από την πρώτη, κιόλας, μέρα, παρά τους ισχυρισμούς διαφόρων σχολαστικών σκεπτικιστών οι οποίοι «δεν» βλέπουν την σημερινή κατάντια και επιμένουν «να καταπίνουν την κάμηλον και να διυλίζουν τον κώνωπα». 

Όμως τίποτα δεν θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί χωρίς την δημιουργία ενός ανάλογου μετώπου που θα συγκεντρώνει ή θα έχει την καθαρή επιδοκιμασία της πλειοψηφίας της μάζας.


Υ.Γ.α): Προπαγανδιστικά επιχειρήματα του τύπου «Αν φύγουμε από την ΕΕ θα βρεθούμε σε απομόνωση» προδίδουν ανύπαρκτη σκέψη και απευθύνονται σε ανάλογο ακροατήριο. Η προσκόλληση στο ευρώ και τις πολιτικές που απορρέουν από αυτό έχει απομονώσει την Ελλάδα από παραδοσιακούς και από καινούργιους εν δυνάμει συμμάχους. Όταν η Ελλάδα αποδεσμευτεί από αυτόν τον εφιάλτη, οι άμεσες και μακροπρόθεσμες προοπτικές για πολλές και ισχυρές συμμαχίες είναι σχεδόν απεριόριστες. 

Υ.Γ.β):Προπαγανδιστικά επιχειρήματα του τύπου «Δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς δάνεια, αφού δεν έχουμε βιομηχανία», επίσης ανήκουν στην κατηγορία του «Ανεγκέφαλου». Θα ζήσουμε ασύγκριτα καλύτερα όταν οι θάλασσες δισεκατομμυρίων που αρπάζουν κάθε τόσο οι τοκογλύφοι διοχετευθούν στην παραγωγική διαδικασία και την βελτίωση του επιπέδου του ελληνικού λαού.

στον Τοίχο

Συνομιλίες που "καίνε" τον Αμερικανό ΥΠΕΞ - Τι ετοίμαζαν οι ΗΠΑ στη Συρία;

 (ΒΙΝΤΕΟ)

    Κυριακή, 09 Οκτώβριος 2016
    Συνομιλίες που "καίνε" τον Αμερικανό ΥΠΕΞ - Τι ετοίμαζαν οι ΗΠΑ στη Συρία; (ΒΙΝΤΕΟ)

    Με επίκεντρο τα προβοκάτσια κατά των Ρώσων για να προκαλέσουν διεθνή κατακραυγή.

    Δεν ξέρουν από που να τα μαζέψουν οι Αμερικανοί αξιωματικοί, μετά και τη διαρροή συνομιλιών που υπέκλεψε η FSB και καταγράφει τον Τζον Κέρι να ομολογεί πως ήθελαν να επιχειρήσουν "false flag" στη Συρία.
    Κύριο μέλημά τους φυσικά, να κατηγορηθεί η Ρωσία στα μάτια της παγκόσμιας κοινής γνώμης.
    Το κομμάτι μάλιστα που έχει υποκλαπεί είναι πολύ πρόσφατο, καθώς στις 1 Οκτωβρίου ο ίδιος φάνηκε να παραδέχεται πως οι ΗΠΑ χάσανε κάθε επιχείρημα χρήσης βίας στη Συρία. 
    Στις παρακάτω συνομιλίες αποτυπώνονται μέλη της στενής ομάδας του Αμερικανού ΥΠΕΞ να μηχανεύονται τρόπους να παγιδεύσουν τη Ρωσία, βρίσκοντας ψεύτικα στοιχεία για τους βομβαρδισμούς αμάχων ή και αμερικανικών στόχων. 
    Όλα αυτά συνέβησαν λίγα 24ωρα αφού οι ίδιες οι ΗΠΑ προκάλεσαν εσκεμμένα κατάρρευση της εκεχειρίας πάνω από την πολύπαθη χώρα.

    Το απόλυτο ναυάγιο: Τσίπρας και Τσακαλώτος «έκατσαν» κάτω από το χρέος

    9-8-2016

    Το απόλυτο ναυάγιο: Τσίπρας και Τσακαλώτος «έκατσαν» κάτω από το χρέος
    Μετά τις πρόσφατες συζητήσεις του Τσακαλώτου στην Ουάσιγκτον εξάγονται τα εξής συμπεράσματα: Αν δεν αποφασιστούν τα μέτρα για το χρέος μέχρι το καλοκαίρι χάνουμε την ποσοτική χαλάρωση, δεν έρχονται επενδύσεις και ενεργοποιείται ο «κόφτης». 
    Αυτό είναι βεβαίως το πιο εφιαλτικό σενάριο και μάλλον το επικρατέστερο αφού ο μοναδικός μας σύμμαχος στην απομείωση του χρέους ήταν το ΔΝΤ και τώρα το Ταμείο αποσύρεται - όπως έγραψε και το Reuters - από το ελληνικό πρόγραμμα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι χάνουμε και χρήματα από την πλευρά του ΔΝΤ και παράλληλα μένουμε μόνοι μας απέναντι στον σκληρό κι ανένδοτο Βολφγκανγκ Σόιμπλε. 
    Aν και το ΔΝΤ διαψεύδει το δημοσίευμα του Reuters (Διαβάστε εδώ), η κατάσταση είναι ιδιαιτέρως ανησυχητική και ο κ. Τσακαλώτος τρέχει τώρα να υπογράψει άρον άρον τα προαπαιτούμενα για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση χωρίς να έχει ρυθμιστεί το θέμα του χρέους. 
    Στη συμφωνία στο Eurogroup του Μαΐου του 2016, το Βερολίνο «τύλιξε σε μια κόλλα χαρτί» κυβέρνηση και ΔΝΤ, για να μην ενδώσει ποτέ σε μια συμφωνία για το ελληνικό χρέος.
    Παράλληλα, το ΔΝΤ δεν θέλει να συμμετάσχει στο πρόγραμμα αφού ξέρει πολύ καλά ότι κάτω από αυτό το υφεσιακό σπιράλ δεν πρόκειται ποτέ να έρθουν επενδύσεις στην Ελλάδα. 
    Στο εσωτερικό της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ, μη έχοντας αντιληφθεί τι ακριβώς συμβαίνει, πανηγυρίζει ότι «έδιωξε το ΔΝΤ». 
    Οι εγκέφαλοι του υπουργείου Οικονομικών ποντάρουν στο ενδεχόμενο ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα «απομονωθεί» και εκτιμούν πως η «μπίλια» στα παζάρια για μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018 θα «κάτσει» κάπου στο 2%-2,5% του ΑΕΠ, δηλαδή κάτω από 3,5% που έχει υπογράψει η Ελλάδα και 1,5% που βλέπει εφικτό το ΔΝΤ.
    Είναι προφανές ότι τόσο ο κ.Τσίπρας, όσο και ο κ. Τσακαλώτος είναι εκτός πραγματικότητας αφού εδώ και 6 χρόνια ο μόνος που δεν έχει απομονωθεί, αλλά αντίθετα κερδίζει όλες τις παρτίδες, είναι ο Σόιμπλε.
    Σύμφωνα με τον αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών, η γενική αίσθηση που αποκόμισε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης από τις επαφές του στην Ουάσιγκτον είναι ότι πλέον υπάρχουν πιο πολλοί «παίκτες» που θέλουν τη γρήγορη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και λύση στο ελληνικό χρέος, από αυτούς που την αποφεύγουν.
    Η κυβέρνηση έχει ζητήσει από το καλοκαίρι, πέρυσι, την επιστροφή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα και οι επιλογές της, όπως ανέφερε ο ίδιος αξιωματούχος, είναι κατά σειρά προτίμησης:
    Να μετάσχει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα
    Να μην μετάσχει το ΔΝΤ
    Να μην υπάρξει απόφαση για το χρέος, και αυτό είναι το χειρότερο.
    Όπως ανέφερε ο ίδιος, θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα, εάν δεν οριοθετηθούν τα μέτρα για το μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο τμήμα του χρέους τον Δεκέμβριο και μετατεθούν για το ερχόμενο καλοκαίρι. Στην περίπτωση αυτή, δημιουργείται αβεβαιότητα και θα πληγούν οι επενδύσεις, ενώ δεν θα συμπεριληφθεί η Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ.

    «Τσουνάμι» πλειστηριασμών: Στο «σφυρί» 16.300 πρώτες κατοικίες επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

    «Τσουνάμι» πλειστηριασμών: Στο «σφυρί» 16.300 πρώτες κατοικίες επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

    Το κακό σενάριο είναι ότι ο κ. Τσίπρας φούσκωσε επικοινωνιακά για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης την ιστορία με τη διαγραφή του χρέους και τώρα είναι αναγκασμένος να εξηγήσει στον ελληνικό λαό γιατί δεν θα γίνουν όλα όσα υποσχέθηκε. Έβαλε δηλαδή τον πήχη πολύ ψηλά και τώρα περνάει απο κάτω. 
    Δυστυχώς, για τη χώρα κι όχι για τον Τσίπρα, η επικοινωνιακή διαχείρηση ενός τόσου σοβαρού θέματος είναι βέβαιον ότι θα προκαλέσει ισχυρές κοινωνικές αντιδράσεις. 
    Η λεηλασία της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων, οι πλειστηριασμοί ακινήτων και το ναυάγιο του χρέους θα πυροδοτήσουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις πριν από τα Χριστούγεννα. 


    Read more: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/735043/ekatsan-kato-apo-to-xreos#ixzz4Mc2zmlZS