Συγκρίσεις για την Ελλάδα της δραχμής με την Ελλάδα του ευρώ

6-4-2017

Οι εκπρόσωποι του κατοχικού καθεστώτος υποστηρίζουν ότι αν γυρίσουμε στη δραχμή θα έρθει Αρμαγεδών.Η αλήθεια είναι ακριβώς αντίθετη. Τώρα μέσα στην ευρωκόλαση ζούμε μέσα στον Αρμαγεδώνα.Συντάξεις και μισθοί πείνας, 1,5 εκ. άνεργοι, 100.000 νέοι μετανάστες κάθε χρόνο στο εξωτερικό,700.000 καθημερινά συσσίτια, ανελέητη φοροκαταιγίδα,κατασχέσεις σπιτιών, επιχειρήσεων,τραπεζικών λογαριασμών, λουκέτο σε χιλιάδες επιχειρήσεις ή δραπέτευσή τους στο εξωτερικό, υφαρπαγή και κλοπή ελληνικών τραπεζών και δημόσιας περιουσίας,αυτοκτονίες, φτώχεια,απελπισία,πείνα. Αυτά και  άλλα παρόμοια είναι τα δώρα του ευρωραγιαδισμού.
Αντίθετα η Ελλάδα στην περίοδο της δραχμής μεγαλούργησε,αναπτύχθηκε με γοργούς ρυθμούς σε όλη τη μεταπολεμική περίοδο μέχρι την ένταξή της στην ευρωζώνη τον Ιανουάριο του 2002. Όπως φαίνεται από τα δύο ιστογράμματα  1 και 2 που παρατίθενται εδώ που προέρχονται αυτούσια από τους πίνακες του Πανεπιστημίου της Πενσυλβανίας ( Pen Tables), στην μεταπολεμική διαδρομή της, η Ελλάδα με τη δραχμή, ακολουθεί μια συγκριτικά ικανοποιητική ή και καλύτερη πορεία σε σχέση με αναπτυγμένες χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία, η Γερμανία, οι ΗΠΑ
ΙΣΤΟΓΡΑΜΜΑ 1
Αύξηση ΑΕΠ Ελλάδας,Μ. Βρετανίας, Γαλλίας,Γερμανίας, ΗΠΑ μεταξύ των ετών   1951-1979

ΙΣΤΟΓΡΑΜΜΑ 2
Αύξηση ΑΕΠ Ελλάδας,Μ. Βρετανίας, Γαλλίας,Γερμανίας, ΗΠΑ μεταξύ των ετών 1981-1999
Πηγή :  The Pen World Tables, University of Pennsylvania
Μύθος 2ος : Η ευρωζώνη στήριξε την ελληνική οικονομία
Στην αρχική περίοδο της ένταξής μας στην ευρωζώνη, υπήρχε μια πλαστή ευημερία η οποία οικοδομήθηκε πάνω στον εξωτερικό και εσωτερικό τραπεζικό δανεισμό που πιεστικά επέβαλλαν οι Εταίροι και οι εδώ κυβερνητικοί τους αντιπρόσωποι, ενώ παράλληλα, οι πολιτικές της ευρωζώνης υπέσκαπταν τις παραγωγικές βάσεις της ελληνικής οικονομίας. Με την κρίση του 2008, η χώρα κατρακύλησε στα Τάρταρα, με το ΑΕΠ και τα εισοδήματα των Ελλήνων πολιτών να κάνουν βουτιά και να χάνουν πάνω από το 1/3 της αξίας τους πριν από την ένταξή  μας στο «σωτήριο» ευρώ.( Ιστόγραμμα 3) 
ΙΣΤΟΓΡΑΜΜΑ 3
Πορεία ΑΕΠ  Ελλάδας, Γερμανίας,Ισπανίας, Πορτογαλίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Ιρλανδίας μετά την κρίση του 2008
  
Πηγή :  The Pen World Tables, University of Pennsylvania
Το συμπέρασμα είναι αυτονόητο. Ο Αρμαγεδών είναι εδώ τώρα. Στην τραγική Ελλάδα της ευρωκόλασης. Σήμερα με το ευρώ και όχι με τη δραχμή υποφέρουν οι άνθρωποι και οι αριθμοί.
http://odosdrachmis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: