Προσοχή! Μη χάσουμε τους βιαστές μας!


Του Κώστα Γιαννιώτη
Ο μεγάλος καημός της διεθνούς μαφίας των “δανειστών” και των ντόπιων δωσίλογων, μη γίνει καμιά στραβή και ξεφύγει ο Έλληνας από το χρέος, τους οδηγεί σε χρήση παραπλανητικών λέξεων της γλώσσας μας, με αποτέλεσμα όμως να αποκαλύπτονται!
Το χρέος που μπορεί, που υπάρχει δυνατότητα να αποπληρωθεί ονομάζεται … εξυπηρετήσιμο!
Αυτοί όμως αποφεύγουν τη λέξη “εξυπηρετήσιμο” όπως ο διάολος το λιβάνι! Επιμένουν επιμελώς να το ονομάζουν… βιώσιμο! Ικανό να επιβιώνει και να παραμένει παρόν στη ζωή μας!

Άλλη, βλέπεις, η βαρύτητα της μιας λέξης και άλλη της άλλης!
Κατ` αρχήν η λέξη βιώσιμο παραπέμπει – υποσυνείδητα – στη λέξη επιβίωση!
Έτσι που ο κάθε “αθώος” – ή, αν θέλεις, αφελής – να συνδέει και να ταυτίζει την ανάγκη επιβίωσης του ίδιου και της οικογένειάς του με την ανάγκη εξυπηρέτησης του χρέους!
Τα κοράκια που έχουν κατακτήσει τη χώρα μας, στην ουσία, δεν επιθυμούν να είναι εξυπηρετήσιμο το χρέος που μας φόρτωσαν! Γιατί από τη στιγμή που θα εξυπηρετηθεί  θα πάψει να είναι… βιώσιμο! Θα έχει πάψει να υπάρχει! Αυτοί όμως το θέλουν… ες αεί ζωντανό! Το θέλουν βιώσιμο! Για το λόγο αυτό και συνεχίζουν να μας φορτώνουν με καινούρια… “δάνεια”!
Τρέμουν  για τη βιωσιμότητά του! Για τη συνεχή παρουσία του στο σβέρκο μας!
Γιατί αν αποδειχτεί μη βιώσιμο και… ψοφήσει, θα πτωχεύσουμε και… θα χάσουμε την εξαθλίωσή μας! Τους βιαστές μας!
Αυτοί θα χάσουν τα θύματά τους, τη διασκέδασή τους και το στόχο τους να μας αφανίσουν  σαν χώρα και σαν λαό!
Αυτοί, λοιπόν, με το δίκιο τους τρέμουν!
Οι »δικοί μας» πολιτικοί αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες εξαθλιωμένοι, που τους ακολουθούν, γιατί τρέμουν για τη… βιωσιμότητα του χρέους;
Για τους πρώτους (τους πολιτικούς μας) σίγουρα έχουμε, όλοι, την απάντηση! Για τους δεύτερους (τους ψηφοφόρους τους), τους ανεγκέφαλους μαλάκες, τι να πω;  Ότι… γουστάρουν το… σεξ;
Τα παιδιά τους όμως και τα παιδιά μου, τι φταίνε;
Παύση πληρωμών και κήρυξη πτώχευσης, εδώ και τώρα!
Για να απαλλαγούμε από τα κοράκια!
Για να δούμε άσπρη μέρα!
 https://seisaxthia.wordpress.com/

'Ελληνα,Βάρα προσοχή και σκάσε



Ή από δω ή από κει. Αυτή είναι η μόνη επιλογή που έχει ο κάθε πολίτης. Όσο και να θέλετε να γλυκάνετε το χάπι ως αναξιοπαθούντες ή ως σκλαβωμένοι ή ως στερημένοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σας που δεν μπορείτε να κάνετε τίποτε για να ανατρέψτε την κατάσταση, οι πράξεις σας δείχνουν ότι δεν είστε ούτε αναξιοπαθούντες, ούτε σκλαβωμένοι, ούτε στερημένοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σας.  Είστε μια χαρά. 
Μπορείτε να παίζετε τον αγωνιστή στους δρόμους με συντεχνιακές και κομματικές απεργίες, μπορείτε να βγαίνετε στα ευρωμισθωμένα τσοντοκάναλα ως καταθλιπτικοί και οργισμένοι πολίτες όταν σάς βάζει το μικρόφωνο στο στόμα ξαφνικά στο δρόμο ένα παιδάκι που το παίζει ρεπόρτερ, μπορείτε να υψώνετε φωνή αγανάκτησης στο σπίτι και στις παρέες και να γαμοσταυρίζετε κυβερνήσεις, τραπεζίτες και δανειστές, αλλά στην ουσία δεν έχετε κανένα απολύτως πρόβλημα. 
Και πώς να έχετε πρόβλημα όταν μέσα σε αυτή την εκτρωματική μετάλλαξη που λέγεται "Ελλάδα 2010 - 2017" παίρνετε από το στόμα το ψωμί του παιδιού σας για να πληρώσετε τα χαράτσια στον αγά διότι φοβάστε ακόμα και το όνομά του; 
Πώς να έχετε πρόβλημα όταν εσείς οι ίδιοι που λέτε είστε άνεργοι και ότι πεινάτε φτάσατε να κάνετε 2,7 εκατομμύρια αιτήσεις για το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης; Όποιος πεινάει δεν απλώνει το χέρι ούτε σε κοινωνικά αλληλέγγυα παραμάγαζα, ούτε σε ματωμένο ευρωπαϊκό χρήμα. Εκτός αν ο ίδιος έβαλε τον πήχη της ζωής του μέχρι εκεί. Να επαιτεί και όχι να απαιτεί.
Πού ακριβώς είναι το πρόβλημά σας όταν σας επιβάλλεται να μην ακουμπάτε το δεδουλευμένο σας χρήμα (είτε σύνταξη, είτε μισθός, είτε εισόδημα) αλλά να καμαρώνετε που χρησιμοποιείτε τραπεζική περιουσία (λέγεται και πλαστικό χρήμα) νομίζοντας ότι γίνατε αστροναύτες; Εκεί που θέλατε να κάψετε τις τράπεζες για το χρέος των περίπου 200 δις που φόρτωσαν  στους Έλληνες για την "σωτηρία" τους, που επέβαλλαν να σας κρατούν τα χρήματά σας μέσω capital controls, γίνατε όλοι τους οι καλύτεροι πελάτες. Ούτε μία αντίδραση από πουθενά. Κόντρα οι γριές και οι νιες στα ταμεία της ΔΕΗ και των σούπερ μάρκετ ποια έχει την πιο πολύχρωμη πιστωτική ή χρεωστική κάρτα τραπέζης. Δεν χτίζεις αφορολόγητο, τον τάφο σου χτίζεις και περνιέσαι για νοήμον ον. Με δικαίωμα να εκλέγεις και να εκλέγεσαι!!!
Στρουθοκαμηλίζετε εφτά ολόκληρα χρόνια. Κάνετε ότι δεν βλέπετε ότι και το αφορολόγητο θα πέσει κάτω των 5,000 ευρώ, και η σύνταξη θα είναι 360 ευρώ (το πολύ), και ο μισθός 400 ευρώ (με bonus αποδοτικότητας), και η ενέργεια σε ιδιώτη, και τα νοσοκομεία σε ιδιώτη, και το νερό σε ιδιώτη, και η παιδεία σε ιδιώτη, και όλη η Ελλάδα σε ιδιώτη. 
Όλα τα γνωρίζετε και όλα τα ξέρετε. Αντί όμως να κάνετε αυτό που πρέπει εσείς μισθώνετε καθημερινά τον δήμιο παρακαλώντας τον να έχετε βασανιστικό και όχι γρήγορο θάνατο. (Στους διαδρόμους των νοσοκομείων θα πεθάνετε. Το δικαίωμα θαλάμου θα τον έχουν ελάχιστοι. Δεν θα σας σώζει πάντα το τηλέφωνο στον τοπικό ευρωναζιστοβουλευτή για χάρη λόγω ψήφου).
Επειδή δεν είστε ικανοί να αντισταθείτε βίαια, τουλάχιστον δεν κάνατε ούτε το πιο απλό: Να τους γυρίσετε την πλάτη σε όσα επιβάλλουν νομοθετώντάς τα πραξικοπηματικά μέσα στην Βουλή. Η μόνη γενική απεργία που θα έκανε ένας λαός με ελάχιστη τσίπα θα ήταν να τους γυρίσει την πλάτη. Ούτε όπλα, ούτε βία, ούτε κανένας ηγέτης-ομάδα-κίνημα-κόμμα να τους δίνει το παράγγελμα. Η συνείδηση αλλά και το ένστικτο επιβίωσης δεν θέλει ομάδα. Είναι ατομικό καθήκον του κάθε πολίτη. Είναι σαν να πνίγεται ένα παιδί στην θάλασσα και εσείς να περιμένετε έναν αρχηγό ή ένα χώρο να συσκεφθεί, να κάνει ψηφοφορία για να αποφασιστεί αν θα πέσει κάποιος να σώσει το παιδί από πνιγμό. Πάει το παιδί. Εξέπνευσε περιμένοντας τις δημοκρατικές διαδικασίες να αποφανθούν. Η δημοκρατία σας σκοτώνει κυριολεκτικά διότι δεν υπάρχει "δήμος" αλλά μόνο "ατομικό συμφέρον". Πλειοψηφική ατομοκρατία είναι το πολίτευμα της αποικίας.
Οι πιο αηδιαστικές και προδοτικές φράσεις που χτυπάνε σαν συναγερμός στον εγκέφαλο ενός ακροατή που ζει και δεν διαβάζει την πραγματικότητα είναι: "Και τι να κάνω; Ένας δεν μπορεί να κάνει τίποτε" - "Δεν ξέρεις από ανάγκη γι' αυτό λες όσα λες" - "Το παιδί μου πεινάει, να μην σκύψω το κεφάλι;"- "Αφού έτσι είναι η κατάσταση πρέπει να προσαρμοστούμε". 
Αφού τελικά τόσο ήταν η αξία της ζωής σας, γιατί βγάζετε δικανικούς στην ομήγυρή σας για τα καθίκια όλων των κυβερνήσεων; Εφόσον εσείς δεν έχετε αυτοσεβασμό γιατί πρέπει να σας σέβεται ο οποιοσδήποτε και κυρίως αυτός που εσείς εκλέγετε για να σας φτύνει; 
Θα πάρετε τα χάκια στις επόμενες εκλογές; Η Βουλή εδώ και εφτά χρόνια είναι ένα ζωντανό facebook. Όσο γίνεται επανάσταση μέσω facebook άλλο τόσο ανατροπή της όποιας κατάστασης γίνεται ή πρόκειται να γίνει με το υπάρχον κοινοβουλευτικό σύστημα. Θα πει ο "δικός σας" από το βήμα κάτι τρανταχτό θα πάρει χιλιάδες αόρατα "like" από τους ψηφοφόρους του και μετά θα βγει ο "δικός τους" και θα τον κατατροπώσει με σχόλιο στο δίλεπτο χρόνο που έχει να του απαντήσει. Πήρε κι αυτός τα "like" του και όλα μια χαρά. Αλληλοκατατροπωθήκατε με τις βουλευτικές φατσαμπουκικές ομάδες "Οι Αριστεροί", "οι Δεξιοί", οι "Ναζί", οι "Κομουνιστές", οι "Ευρωσοσιαλιστές" και "Οι πατριώτες (μα προπάντων ανεξάρτητοι!!!"). 
Ο πόλεμος που κηρύχθηκε ήταν εναντίον ενός λαού. Ο λαός ο ίδιος τον μετέτρεψε σε πόλεμο εναντίον του ατόμου. Δεν σκοτώνουν οι πάνω. Εσείς σκοτώνετε τον δίπλα και δυστυχώς τις επόμενες γενιές διότι ορίσατε την ζωή σας στα δικά σας μέτρα αφήνοντας τον νεκροθάφτη να πάρει τα μέτρα του διπλανού.  
Επειδή δεν πρόκειται να σας αφήσουν να πεινάσετε γιατί γίνεστε επικίνδυνοι μόνο όταν γουργουρίζει η κοιλιά σας και όχι όταν πουλάνε το παιδί σας, η συνέχεια θα είναι σκληρή για όσους δεν έχουν τίποτε κοινό φυλετικά με μια πλειοψηφία που αποδέχθηκε την καταδικαστική απόφαση ότι έζησε πάνω από τις δυνατότητές της και θα ζει στο εξής σύμφωνα με τις ικανότητές της. Οι ικανότητες της πλειοψηφίας είναι αυτό που ορίζουν οι θεσμοί τους οποίους σέβεστε και τους χρυσοπληρώνετε με κάθε δόση για ΕΦΚΑ, για ΕΝΦΙΑ, για ΔΕΗ, για ΟΤΑ, για δάνεια σε τράπεζες και ό,τι εισρέει ως παράνομο χαράτσι στα μπαούλα των δήθεν δανειστών από το 2010. Τα επίσημα στοιχεία εισροών αντιτίμου της δουλοπρέπειάς σας προς τα ευρωναζιστικά ταμεία δείχνουν ότι τα μνημόνια ήταν πάντα το μεγάλο σας όνειρο και επιτέλους ζείτε σε έναν παράδεισο μιας "χώρας- επένδυσης" που κατακερματίστηκε και ξεπουλήθηκε για να περπατάνε πάνω της συνειδητά και κατά συρροή ραγιάδες. 
Η συνέχεια θα είναι σκληρή μόνο για όσους δεν βαράνε προσοχές σε ευρωναζιστικά και πραξικοπηματικά παραγγέλματα μιας δήθεν δημοκρατίας, για όσους έχουν μάτια και βλέπουν, κάθε δικαίωμα να μιλούν αποδεδειγμένα ως αδιαπραγμάτευτοι και βέβαια καθήκον να σώσουν ό,τι αξίζει και όποιον αξίζει και όχι ό,τι και όποιον μπορούν.

http://www.stontoixo.com/

ΟΙ ΒΟΛΕΥΤΕΣ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ ΤΟΥΣ!

Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017



ΣΚΑΝΔΑΛΟ! ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ 77% ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ. 




Ο ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΩΣ ΚΑΙ 5 ΦΟΡΕΣ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΦΟΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 


Άλλη μια κοροϊδία της κυβέρνησης του Σύριζα που είχε εξαγγείλει στις 10 Αυγούστου 2015 την κατάργηση των φορολογικών προνομίων των βουλευτών - Η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης σε υπουργούς, βουλευτές και δημάρχους ξεχειλίζει το ποτήρι της οργής.

Η διατήρηση των προκλητικών φορολογικών προνομίων σε συνδυασμό με την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης η οποία επιβαλλόταν σε όλα τα πολιτικά πρόσωπα καθιστά τους βουλευτές ως τους πλέον ευνοημένους από το φορολογικό σύστημα.

Το κόμμα του Σύριζα ανακόλουθο και στην εξαγγελία του για κατάργηση των προνομίων των βουλευτών, εξαγγελία που έμεινε επίσης στα λόγια.

Εκπίπτουν τα ποσά με τα οποία χρηματοδοτούν τους εαυτούς τους

Παρά το σάλο για τα «δωράκια» προς τα πολιτικά πρόσωπα η κυβέρνηση προχωρά ακάθεκτη φέτος και στην εφαρμογή των διατάξεων που προβλέπει ότι το ποσό της ετήσιας δαπάνης ενός φορολογούμενου για την ιδιωτική χρηματοδότηση πολιτικού κόμματος ή συνασπισμού κομμάτων, εκπίπτει ολόκληρο από το φορολογητέο εισόδημα, με το ποσό της έκπτωσης να φτάνει και τα 20.000 ευρώ!

Το ποσό της ετήσιας δαπάνης ενός φορολογούμενου για την ιδιωτική χρηματοδότηση υποψηφίων και αιρετών βουλευτών και ευρωβουλευτών εκπίπτει ολόκληρο από το φορολογητέο εισόδημα! Το ποσό της έκπτωσης μπορεί να φτάνει τα 5.000 ευρώ!

Οι βουλευτές είναι επίσης ωφελημένοι καθώς δεν φορολογούνται για τα ποσά των αποζημιώσεων τους τα οποία διαθέτουν για τα πολιτικά κόμματα στα οποία ανήκουν αλλά και για ποσά τα οποία μπορούν να διαθέτουν για τους εαυτούς τους! Για τα ποσά αυτά δεν θα πληρώσουν ούτε φόρο εισοδήματος ούτε εισφορά αλληλεγγύης.


Απίστευτα προκλητικά είναι τα φορολογικά προνόμια που απολαμβάνουν οι Έλληνες βουλευτές. Ποσά που αντιστοιχούν σε ποσοστά 25% έως και 77% των καθαρών εισοδημάτων που λαμβάνουν ετησίως οι βουλευτές από τις δραστηριότητές τους στο Κοινοβούλιο απαλλάσσονται από το φόρο εισοδήματος! Το αποτέλεσμα είναι οι βουλευτές να πληρώνουν, τελικά, πολύ χαμηλά ποσά φόρων για ετήσια ποσά εισοδημάτων για τα οποία οι απλοί πολίτες υπερφορολογούνται. 

Ένα νέο σύστημα υπολογισμού των φορολογικών επιβαρύνσεων στα εισοδήματα των φυσικών προσώπων, εξαιτίας του οποίου εκατομμύρια μισθωτοί, συνταξιούχοι, αγρότες και ιδιοκτήτες εκμισθούμενων ακινήτων θα κληθούν να καταβάλουν σημαντικά αυξημένα ποσά φόρου εισοδήματος και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης αναμένεται να ισχύσει φέτος κατά την εκκαθάριση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος που θα υποβληθούν την άνοιξη. 

Ωφελημένοι από την εφαρμογή του νέου αυτού συστήματος θα είναι μόνο οι πολιτικοί, για τους οποίους η ειδική εισφορά αλληλεγγύης μειώνεται έως 1.999 ευρώ και ταυτόχρονα προβλέπεται για πρώτη φορά έκπτωση από το φορολογητέο εισόδημα ολόκληρης της δαπάνης που καταβάλουν για την οικονομική ενίσχυση των κομμάτων στα οποία ανήκουν και τυχόν άλλων συναδέλφων τους! Κι όλα αυτά τίθενται σε ισχύ τη στιγμή που ένα πολύ μεγάλο μέρος των εισοδημάτων των βουλευτών απαλλάσσεται ήδη εδώ και πολλά χρόνια από το φόρο εισοδήματος.


Φέτος, κατά την ηλεκτρονική υποβολή και εκκαθάριση των δηλώσεων για τη φορολογία των εισοδημάτων του έτους 2016, θα τεθούν σε πλήρη εφαρμογή οι διατάξεις του άρθρου 112 του «μνημονιακού» νόμου 4387/2016 με τις οποίες επήλθαν ριζικές αλλαγές στις κλίμακες υπολογισμού του φόρου εισοδήματος και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

Σύμφωνα με τις αλλαγές αυτές, τα αφορολόγητα όρια εισοδήματος για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους χωρίς παιδιά και με 1 ή 2 παιδιά μειώνονται από τα 9.545 ευρώ στα 8.636 – 9.090 ευρώ, ενώ οι συντελεστές φορολόγησης των μισθών και των συντάξεων που υπερβαίνουν τις 20.000 ευρώ αυξάνονται από τα επίπεδα του 22%-42% στα επίπεδα του 29%-45% . 

Για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους με 3 ή περισσότερα παιδιά, το αφορολόγητο παραμένει στα 9.545 ευρώ. Επίσης, τα εισοδήματα από αγροτικές δραστηριότητες θα φορολογούνται πλέον με συντελεστές φόρου αυξημένους από το 13% στα επίπεδα του 22%-45%, ενώ οι συντελεστές φορολόγησης των εισοδημάτων από ακίνητα αυξάνονται από 11%-33% σε 15%-45%.

 Για τους κατ’ επάγγελμα αγρότες προβλέπεται αφορολόγητο όριο κλιμακούμενο από 8.636 έως 9.545 ευρώ, ενώ για τα εισοδήματα από ατομικές επιχειρήσεις, θα εφαρμόζεται συντελεστής φόρου μειωμένος από το 26% στο 22% για ποσά μέχρι 20.000 ευρώ και συντελεστές φόρου αυξημένοι από 26%-33% σε 29%-45% για τα κλιμάκια πάνω από τις 20.000 ευρώ.

Τι ίσχυε το 2016 (για τα εισοδήματα του 2015)

Μέχρι πέρυσι, το ισχύον νομοθετικό καθεστώς προέβλεπε ξεχωριστή κλίμακα φορολογίας εισοδήματος για κάθε κατηγορία εισοδήματος. Συγκεκριμένα:

* Για τους μισθούς και τις συντάξεις, ίσχυε φορολογική κλίμακα στην οποία εφαρμόζονταν συντελεστές φόρου 22% μέχρι το επίπεδο ετησίου εισοδήματος των 25.000 ευρώ, 32% πάνω από τα 25.000 και μέχρι τα 42.000 ευρώ και 42% πάνω από τα 42.000 ευρώ. Προβλεπόταν επίσης ότι για ποσά ετησίου εισοδήματος μέχρι 21.000 ευρώ η παροχή έκπτωσης φόρου 2.100 ευρώ. 

Για ποσά εισοδήματος από μισθούς και συντάξεις μεγαλύτερα των 21.000 ευρώ η έκπτωση των 2.100 ευρώ μειωνόταν κατά το 10% της εκάστοτε διαφοράς του εισοδήματος από το ποσό των 21.000 ευρώ. 

Η έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ στην κλίμακα φορολόγησης των μισθών και των συντάξεων ισοδυναμούσε με αφορολόγητο όριο 9.545 ευρώ διότι μέχρι το επίπεδο αυτό ο φόρος που προέκυπτε από την εφαρμογή του συντελεστή 22% μηδενιζόταν με την αφαίρεση της έκπτωσης φόρου των 2.100 ευρώ.

* Για τα εισοδήματα από ατομικές επιχειρήσεις και από ελευθέρια επαγγέλματα, προβλεπόταν άλλη ξεχωριστή κλίμακα φορολόγησης, με την οποία επιβαλλόταν φόρος 26% από το πρώτο ευρώ του ετησίου καθαρού εισοδήματος και μέχρι το επίπεδο των 50.000 ευρώ. Για όσους δηλώνουν ετήσιο εισόδημα από επιχειρηματικές δραστηριότητες πάνω από 50.000 ευρώ, προβλεπόταν η επιβολή φόρου 26% μέχρι το επίπεδο των 50.000 ευρώ και 33% πάνω από το επίπεδο των 50.000 ευρώ.

* Για τα εισοδήματα από αγροτικές δραστηριότητες προβλεπόταν η επιβολή αυτοτελούς φόρου 13%.

* Για τα εισοδήματα από ακίνητα ίσχυε ξεχωριστή κλίμακα με την οποία επιβαλλόταν φόρος 11% από πρώτο ευρώ του ετησίου εισοδήματος από ακίνητα και μέχρι το επίπεδο των 12.000 ευρώ. Για όσους δηλώνουν ετήσιο εισόδημα από ακίνητα μεγαλύτερο των 12.000 ευρώ προβλεπόταν η επιβολή φόρου 11% μέχρι το επίπεδο των 12.000 ευρώ και 33% πάνω από το επίπεδο των 12.000 ευρώ.

* Για κάθε φορολογούμενο με ετήσιο ατομικό εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ προβλεπόταν και η επιβολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης με κλίμακα συντελεστών από 0,7% έως και 8%. Η εισφορά επιβαλλόταν στο μεγαλύτερο ποσό μεταξύ του συνολικού δηλωθέντος εισοδήματος του φορολογούμενου και του τεκμαρτού εισοδήματός του, όπως αυτό προσδιοριζόταν μόνο από τα τεκμήρια διαβίωσης (και όχι κι από τα τεκμήρια απόκτησης περιουσιακών στοιχείων) και χωρίς συνυπολογισμό της μείωσης κατά 30% στις περιπτώσεις των συνταξιούχων ηλικίας άνω των 65 ετών. 

Ως βάση υπολογισμού λαμβανόταν υπόψη το τεκμαρτό εισόδημα, ακόμη κι αν ο φορολογούμενος κάλυπτε τη διαφορά μεταξύ του εισοδήματος αυτού και του μικρότερου δηλωθέντος εισοδήματος, επικαλούμενος ανάλωση εισοδημάτων παρελθόντων ετών που είχαν νομίμως αποκτηθεί και φορολογηθεί.

Με την κλίμακα υπολογισμού της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης που ίσχυε μέχρι πέρυσι, η εισφορά επιβαλλόταν από το πρώτο ευρώ σε όλο το ατομικό ετήσιο εισόδημα του φορολογούμενου (φορολογούμενο και απαλλασσόμενο από όλες τις πηγές ή τεκμαρτό) με έναν συντελεστή που διαμορφωνόταν ως εξής:

-0% εφόσον το εισόδημα ανερχόταν μέχρι τα 12.000 ευρώ

-0,7% εφόσον το εισόδημα ανερχόταν από 12.001 έως 20.000 ευρώ

-1,4% εφόσον το εισόδημα ανερχόταν από 20.001 έως 30.000 ευρώ

-2% εφόσον το εισόδημα ανερχόταν από 30.001 έως 50.000 ευρώ

-4% εφόσον το εισόδημα ανερχόταν από 50.001 έως 100.000 ευρώ

-6% εφόσον το εισόδημα ανερχόταν από 100.001 έως 500.000 ευρώ

-8% εφόσον το εισόδημα ανερχόταν από 500.001 ευρώ και άνω.

Ειδικά, για τα πολιτικά εκτιθέμενα πρόσωπα, όπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος και οι Αντιπρόεδροι της Βουλής, οι Βουλευτές, ο Πρόεδρος και οι Αντιπρόεδροι της Κυβέρνησης, οι Υπουργοί, οι Αναπληρωτές Υπουργοί και Υφυπουργοί, οι Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς Υπουργείων, οι Γενικοί Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, οι Περιφερειάρχες, οι Ευρωβουλευτές, οι Δήμαρχοι, οι Διοικητές των Ανεξάρτητων Αρχών και των ν.π.δ.δ., προβλεπόταν η επιβολή ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης 8% στο σύνολο των εισοδημάτων τους από όλες τις πηγές.

Τι αλλάζει φέτος, για τα εισοδήματα του 2016

Με το νέο σύστημα φορολόγησης, το οποίο καθιερώθηκε με το άρθρο 112 του ν. 4387/2016 και με το οποίο θα εκκαθαριστούν φέτος οι φόροι στα αποκτηθέντα εντός του έτους 2016 εισοδήματα των φυσικών προσώπων, προβλέπονται τα εξής:

1) Η εφαρμογή μιας νέας φορολογικής κλίμακας ίδιας για τα εισοδήματα από μισθούς, συντάξεις, ατομικές επιχειρήσεις και αγροτικές δραστηριότητες. Τα εισοδήματα από μισθωτή εργασία και συντάξεις και τα εισοδήματα από ατομικές επιχειρήσεις παύουν να φορολογούνται ξεχωριστά με διαφορετικές κλίμακες, αλλά θα φορολογούνται πλέον με μια ενιαία κλίμακα, αφού προηγουμένως αθροιστούν.

Στη νέα αυτή κλίμακα, ο κατώτατος συντελεστής φόρου ανέρχεται στο 22% και επιβάλλεται μέχρι το επίπεδο ετησίου εισοδήματος των 20.000 ευρώ. Πάνω από το επίπεδο ετησίου εισοδήματος των 20.000 ευρώ και μέχρι τα 30.000 ευρώ επιβάλλεται συντελεστής φόρου 29%, ενώ πάνω από τα 30.000 και μέχρι τα 40.000 ευρώ εφαρμόζεται συντελεστής φόρου 37%. Για το τμήμα του ετησίου εισοδήματος άνω των 40.000 ευρώ προβλέπεται συντελεστής φόρου 45%.

Η ίδια κλίμακα που περιγράψαμε στην προηγούμενη παράγραφο θα εφαρμόζεται και για τον υπολογισμό του φόρου στα εισοδήματα από αγροτικές δραστηριότητες. Η φορολόγηση όμως των αγροτικών εισοδημάτων με την κλίμακα αυτή θα γίνεται αυτοτελώς, δηλαδή τα αγροτικά εισοδήματα δεν θα αθροίζονται με τα εισοδήματα από μισθούς, συντάξεις, επιχειρήσεις και ελευθέρια επαγγέλματα για να φορολογηθούν κατόπιν με την κλίμακα.

Ειδικά για τα εισοδήματα από μισθούς, συντάξεις καθώς επίσης και για τα εισοδήματα από αγροτικές δραστηριότητες που αποκτούν οι κατ’ επάγγελμα αγρότες προβλέπεται έκπτωση φόρου:

-2.100 ευρώ για φορολογούμενους με 3 ή περισσότερα προστατευόμενα τέκνα και ετήσιο εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ. Η έκπτωση φόρου για τους έχοντες 3 ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα και ετήσιο εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ ισοδυναμεί με αφορολόγητο όριο 9.545 ευρώ.

-2.000 ευρώ, για φορολογούμενους με 2 ή περισσότερα προστατευόμενα τέκνα και ετήσιο εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ. Η έκπτωση φόρου για τους έχοντες 2 εξαρτώμενα τέκνα και εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ ισοδυναμεί με αφορολόγητο όριο 9.090 ευρώ.

-1.950 ευρώ, για φορολογούμενους με 1 προστατευόμενο τέκνο και ετήσια εισοδήματα μέχρι 20.000 ευρώ. Η έκπτωση φόρου για τους έχοντες 1 εξαρτώμενο τέκνο και εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ ισοδυναμεί με αφορολόγητο όριο 8.863 ευρώ.

-1.900 ευρώ, για φορολογούμενους χωρίς προστατευόμενα τέκνα και ετήσιο εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ. Η έκπτωση φόρου για τους μη έχοντες εξαρτώμενα τέκνα και έχοντες ετήσιο εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ ισοδυναμεί με αφορολόγητο όριο 8.636 ευρώ.

Για όσους από τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους κατ’ επάγγελμα αγρότες έχουν ετήσιο εισόδημα άνω των 20.000 ευρώ, η ισχύουσα κατά περίπτωση έκπτωση φόρου μειώνεται κατά το 1% του πέραν των 20.000 ευρώ τμήματος του ετησίου εισοδήματος.

2) Αυξήσεις συντελεστών φόρου στην κλίμακα φορολογίας των εισοδημάτων από ακίνητα: Στην κλίμακα υπολογισμού του φόρου για τα εισοδήματα από ακίνητα επέρχονται οι ακόλουθες αλλαγές:

α) Αύξηση από το 11% στο 15% του συντελεστή φορολόγησης που επιβάλλεται στο ετήσιο εισόδημα μέχρι το επίπεδο των 12.000 ευρώ.

β) Αύξηση από το 33% στο 35% του συντελεστή φορολόγησης που επιβαρύνει το κλιμάκιο ετησίου εισοδήματος από τα 12.001 έως τα 35.000 ευρώ.

γ) Αύξηση από το 33% στο 45% του συντελεστή φορολόγησης για το τμήμα ετησίου εισοδήματος πάνω από τα 35.000 ευρώ.


http://oimos-athina.blogspot.gr/

Η κατάρρευση της Παγκοσμιοποίησης και η «αριστερά»…

13-3-2017



Γράφει ο Θύμιος Παπανικολάου
 
Φαίνεται καθαρά πλέον ότι σ’ αυτό το χρόνο (2017) θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ της Παγκοσμιοποίησης. Το Βρετανικό Brexit, η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ και το ΟΧΙ των Ιταλών στο δημοψήφισμα, αποτυπώνουν τα πρώτα ηχηρά μηνύματα αυτής της διαλεκτικής της ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ των μηχανισμών της Παγκοσμιοποίησης.

Οι νέες επιθέσεις του Τραμπ εναντίον της γερμανικής ΕΕ, καθώς και οι αμφισβητήσεις πλανητικών θεσμών του ιμπεριαλισμού (ΝΑΤΟ) και καθιερωμένων κλισέ ιδεολογημάτων, καταγράφουν μια δυναμική της διαλεκτικής κατάρρευσης της Παγκοσμιοποίησης… 

Σε κείμενά μας για τον Τραμπ σκιαγραφούσαμε αυτή την κρίση κατάρρευσης: 

«Ένα άλλο χαρακτηριστικό της σημερινής εποχής και της αδιέξοδης κρίσης του συστήματος (κρίση κατάρρευσης) είναι τούτο: Η σύγκρουση των παραγωγικών εθνικών οικονομικών μονάδων (των ισχυρών εθνικών ιμπεριαλιστικών μονάδων) με το παρασιτικό κεφάλαιο της πλανητικής χρηματιστηριακής μαφίας… 
Σήμερα η πλανητική χρηματιστηριακή μαφία, η ΥΠΕΡ-εθνική ελίτ εξουσίας (Νέα Τάξη), υπονομεύει την ίδια την παραγωγική υπόσταση του καπιταλισμού, την ίδια την ύπαρξη της καπιταλιστικής παραγωγής: Οδηγεί στην αποβιομηχάνιση… 
Υπάρχει, λοιπόν, και μια νέα «ενδοϊμπεριαλιστική σύγκρουση»: Ανάμεσα στην πλανητική, παρασιτική, χρηματιστηριακή μαφία με τους ίδιους τους οικονομικούς (παραγωγικούς) και κοινωνικούς ΟΡΟΥΣ ύπαρξης του καπιταλισμού…».
 

Η «αριστερά» της Παγκοσμιοποίησης δεν μπορεί να διακρίνει τις βαθύτερες, εσωτερικές αντιφάσεις της Παγκοσμιοποίησης που οδηγούν στην κατάρρευσή της και δαιμονοποιεί τον Τραμπ και τις «ακροδεξιές» δυνάμεις. 

Χάνει το οικονομικό και κοινωνικό ΑΙΤΙΟ, την εσωτερική διαλεκτική, και μένει στο πολιτικό αποτύπωμα: Στην ανάπτυξη της «ακροδεξιάς» και των «εθνικιστικών» δυνάμεων!!! 

Ούτε εδώ, όμως, μπορεί να διακρίνει τούτο: Ότι αναπτύσσονται αυτές οι δυνάμεις λόγω της δικής της ΑΝΥΠΑΡΞΙΑΣ. 
Και το σπουδαιότερο: Δεν μπορεί να διακρίνει αυτή η «αριστερά» ότι έχει εγκαταλείψει ΠΑΝΤΕΛΩΣ τα «εθνικά ζητήματα» που έχει φέρει ξανά στην πρώτη γραμμή η βαρβαρότητα της Παγκοσμιοποίησης. 

Έτσι αυτή η αξιοθρήνητη «αριστερά» ενώ στα λόγια μιλάει εναντίον της Παγκοσμιοποίησης, στην ΠΡΑΞΗ την στηρίζει και γίνεται δεκανίκι της… 

Οι μηχανισμοί της Παγκοσμιοποίησης ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ και οι «αριστεροί» κτυπούν, λυσσωδώς, τους πολιτικούς εκφραστές αυτής της κατάρρευσης, τις πολιτικές διεργασίες που ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ την Παγκοσμιοποίηση… 

Αντί η «αριστερά» (αυτό θα έκανε αν υπήρχε Αριστερά) να μπει στην πρωτοπορία του αγώνα για την υπονόμευση και κατάρρευση των μηχανισμών του πλανητικού ιμπεριαλισμού, δηλαδή στην πρωτοπορία του αγώνα για την «εθνική κυριαρχία» και «εθνική απελευθέρωση», στην πρωτοπορία, δηλαδή των νέων ΕΘΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ που αντικειμενικά τίθενται από τον πλανητικό, νεοταξικό ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ των χρηματιστηριακών αποικιοκρατών,φωτογραφίζει τα οπίσθια των γεγονότων και το χειρότερο:Στηρίζει την Παγκοσμιοποίηση με πρόσχημα τις ανάπτυξη των «ακροδεξιών» και «εθνικιστικών» δυνάμεων… 

Αυτή η θλιβερή «αριστερά» αφήνει όλους τους δρόμους ΑΝΟΙΚΤΟΥΣ στις αστικές «εθνικές» δυνάμεις και μετά χύνει κροκοδείλια δάκρυα για την ανάπτυξη ακροδεξιών» καταστάσεων, στιγματίζοντας ταυτόχρονα και τις λαϊκές διεργασίες και κινήσεις εναντίον της Παγκοσμιοποίησης σαν «εθνικιστικές», «ρατσιστικές» και CIA… 

Έτσι η ΑΠΟΥΣΙΑ και η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ Αριστεράς στις αντικειμενικές διαδικασίες ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ της Παγκοσμιοποίησης αφήνει το έδαφος ελεύθερο στις καπιταλιστικές δυνάμεις για να «οργανώσουν» την κατάρρευση του νεοταξικού οικοδομήματος προς δικό τους όφελος. 

Διπλό όφελος: Από τη μία να υποτάξουν τους εργαζόμενους και τους λαούς στα συμφέροντα των δικών τους «εθνικών» αναπτύξεων, και από την άλλη να ΑΠΑΞΙΩΣΟΥΝ εντελώς κάθε αριστερή δύναμη, αφού η υπάρχουσα και κυρίαρχη «αριστερά» θα είναι προσδεμένη στους μηχανισμούς κατάρρευσης της Παγκοσμιοποίησης…
 

Θα είναι ο Τραμπ και άλλοι εκφραστές του ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου που θα μιλούν για τη σωτηρία των «εθνών», για «εθνική ανάπτυξη» και «εθνική κυριαρχία» και η «αριστερά» θα μιλάει «αντί-εθνικιστικά», εγκαταλείποντας και απαξιώνοντας και την αγωνιστική ΙΣΤΟΡΙΑ των εθνικό-απελευθερωτικών ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ… 

Ακόμα και το ελληνικό κεφάλαιο διακρίνει αυτό που δεν μπορεί να δει η «αριστερά»: Την αναγκαιότητα της αποκατάστασης της «εθνικής κυριαρχίας». 

Διακρίνει δηλαδή την κατάρρευση της Παγκοσμιοποίησης και προετοιμάζεται για αυτό. 

«αν διαιωνιστεί η σημερινή κατάσταση επιτροπείας από ξένους τεχνοκράτες, η συμμετοχή της Ελλάδας στην Ενωμένη Ευρώπη είτε θα παραμείνει στα χαρτιά, με υποκατάσταση της απουσίας ουσιαστικής συμμετοχής από κάποια ειδική επιτροπεία, είτε θα λυθεί κάποια στιγμή μέσω της αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση…». 

Η Παγκοσμιοποίηση όχι μόνο δεν έλυσε τις αντιφάσεις του καπιταλισμού, αλλά τις βάθυνε και τις όξυνε σε τέτοιο σημείο που δρομολόγησε τις εσωτερικές διαδικασίες κατάρρευσής της… 

Η Παγκοσμιοποίηση έφτασε σε τέτοιο σημείο που απειλεί την ίδια την ύπαρξη της καπιταλιστικής βάσης: Την καπιταλιστική παραγωγή… 

Αυτή η κρίση ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη επαναστατικών ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ, τις προϋποθέσεις να δοθεί στην ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ επαναστατική κατεύθυνση και προοπτική… 

Γι αυτό, φυσικά, απαραίτητος όρος είναι η ΥΠΑΡΞΗ και ανάπτυξη ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ… 

Αυτή η «αριστερά» που υπάρχει αποτελεί το ύστατο δεκανίκι της καταρρέουσας Παγκοσμιοποίησης…

http://resaltomag.blogspot.gr/

«Αριστερά»: Τo τελευταίo «οχυρό» της καταρρέουσας ΕΕ…

13-3-2017

Γράφει ο Θύμιος Παπανικολάου

Βρισκόμαστε μπροστά σε κατακλυσμιαίες πλανητικές εξελίξεις: Κοινωνικές και πολιτικές… 
Ιδιαίτερα εκρηκτικές στην ΕΕ η οποία έχει μπει σε μια πορεία διάλυσης: Αναπότρεπτη και με ταχείς ρυθμούς… 
Η ΕΕ και η ευρωζώνη κατρακυλούν με ορμή προς την άβυσσο της κατάρρευσης, καταγράφοντας και αποτυπώνοντας τη βαθιά και αθεράπευτη κρίση του καπιταλισμού και ιδιαίτερα τις οξύτατες αντιφάσεις της Παγκοσμιοποίησης.

Το δραματικό ΣΥΜΠΤΩΜΑ αυτών των οξύτατων αντιφάσεων του πλανητικού (ΥΠΕΡ-εθνικού) Ιμπεριαλισμού είναι η άγριαΣΥΓΚΡΟΥΣΗ μεταξύ των νεοφιλελεύθερων και εθνο-προστατευτιστών: Μια σύγκρουση η οποία εξελίσσεται από σύμπτωμα των αντιφάσεων της Παγκοσμιοποίησης και σε ΠΥΡΟΔΟΤΗ της κατάρρευσής της… 

Αυτή η ενδοκαπιταλιστική σύγκρουση εκφράζεται πλέον καθαρά στην άγρια αντιπαράθεση των ΗΠΑ με την ΕΕ, στην καταλυτική επίθεση του Τράμπ στην ΕΕ: Η ισχυρότερη ιμπεριαλιστική χώρα του πλανήτη επιτίθεται ανοικτά στην ΕΕ και την ηγεμονική της δύναμη, τη Γερμανία. 

Και μόνο αυτό το γεγονός προδιαγράφει τις δραματικές εξελίξεις της καπιταλιστικής παρακμής και επιταχύνει τους ρυθμούς κατάρρευσης της ήδη καταρρέουσας ΕΕ και ευρωζώνης. 

Το βρετανικό Brexit αποτέλεσε τον πρώτο σπασμένο κρίκο στην αλυσίδα της Ευρωπαϊκής «κανονικότητας»… 

Αυτή η παγκοσμιοποιημένη αλυσίδα της ΕΕ και του ευρώ θα διαλυθεί εντελώς με την διαφαινόμενη κατάρρευση των κατεστημένων πολιτικών δυνάμεων της ΕΕ… 

Με δύο λόγια η σύγκρουση ανάμεσα σ’ αυτές τις δυνάμεις του κατεστημένου νεοφιλελευθερισμού μα τους «εθνο-προστατευτιστές» θα πάρει εκρηκτικές διαστάσεις, διαστάσεις που ΟΧΙ μόνο θα διαλύσουν την ΕΕ και το ευρώ, αλλά θα ανοίξουν λεωφόρους μεγάλων λαϊκών αγώνων και νέων κινηματικών κύκλων. 

Μόνο οι τυφλοί δεν βλέπουν πλέον ή τα δεκανίκια της Παγκοσμιοποίησης (εδώ βρίσκονται και όλες οι πολύχρωμες ποικιλίες της «αριστεράς») ότι ο εθνικός προστατευτισμός διασπάει και κομματιάζει την ενότητα του παγκόσμιου καπιταλιστικού στρατοπέδου, συντελεί στην κατάρρευση του 4ου Ράιχ και του ευρώ, γεννάει έντονες και εκρηκτικές κοινωνικές κρίσεις, συνακόλουθα ΣΥΝΘΗΚΕΣ αναζωπύρωσης των μαζικών λαϊκών αγώνων… 

Μόνο οι «αριστεροί» της Ελλάδας είναι ακόμα τυφλά προσηλωμένοι στους καταρρέοντες μηχανισμούς της ΕΕ, του ευρώ και γενικά της Νέας Τάξης, αθεράπευτα «κολλημένοι» στα ιδεολογήματα της Παγκοσμιοποίησης: Ιδεολογήματα που οι λαοί πλέον τα πετούν στα απόβλητα της Ιστορίας… 



Εδώ μπαίνουμε σε μια περίοδο σεισμικών κοινωνικών και πολιτικών εξελίξεων, σε μια περίοδο κινηματικής αφύπνισης και αγωνιστικών εκρήξεων και η «αριστερά» προσπαθεί, εναγωνίως, να διασώσει την Παγκοσμιοποίηση, τους μηχανισμούς της και το πολιτικό της κατεστημένο, με το τέχνασμα της δαιμονοποίησης των «εθνο-προστατευτιστών» και με τη συκοφάντηση των λαϊκών ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΝ… 
Γι αυτό αυτή η «αριστερά», σ’ αυτή τη νέα αγωνιστική πλημμυρίδα, θα έχει την ίδια τύχη με τους παγκοσμιοποιητές: Θα βρεθεί κι αυτή στα απόβλητα της Ιστορίας…

http://resaltomag.blogspot.gr/