«ΔΙ ’ΑΥΤΑ» ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΟΙ ΙΔΡΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ;

Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΣΗΚΩΝΕΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑ; ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΕΙΣ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΟΥ;Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός


«Ένα έθνος έχει το δίκαιον πάντοντε να μετασχηματίση και να μεταλλάξητην νομοθεσίαν του. Μιας γενεάς πρόσωπα δεν ημπορούν να καθυποτάξουν εις τους νόμους των τα πρόσωπα οπού θέλουν γεννηθή κατόπι τους».

Ρήγας Φερραίος
"Νέα Πολιτική Διοίκησις"
άρθρο 28

Δηλαδή, μας κανοναρχεί ο «πρωτομάρτυρας» της λευτεριάς μας, οι έχοντες τα «οφίκια της πατρίδος», βουλευτές και κυβερνήτες δεν έχουν το δικαίωμα να υπογράψουν με «χέρια και ποδάρια» νόμους-μνημόνια με τα οποία καθυποτάσσονται γενεές, αγέννητων, Ελλήνων. 

Στρώθηκα και μελέτησα τα πρώτα, τα γενέθλια συντάγματα της Ελληνικής Δημοκρατίας. Ποια πατρίδα οραματίστηκαν οι «ματοκυλισμένοι» (Μακρυγιάννης) πρόγονοί μας; Γιατί 1.000.000 περίπου ηρωικοί ραγιάδες- από τα 3.000.000 που ζούσαν, όπως υπολογίστηκε τότε στην Επικράτεια- έδωσαν την ζωή τους;


«Η ανάγνωση των συνταγματικών κειμένων και της ιστορίας τους, δεν είναι ένα τυπικό καθήκον απέναντι στην συνταγματική μας ιστορία, αλλά ένα ουσιαστικό χρέος απέναντι στην νεοελληνική μας ιστορία, που τις επιπτώσεις της αντιμετωπίζουμε άμεσα και στις μέρες μας.


Όπως η Αθήνα δεν χτίστηκε σε μια μέρα, έτσι και η σημερινή θέση του Νεοέλληνα δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί και ερμηνευτεί σωστά χωρίς την συστηματική και πολύχρονη ίσως έρευνα των ιστορικών μας πηγών», γράφει ο Αλ. Σβώλος στο βιβλίο του «Η Συνταγματική ιστορία της Ελλάδος».
(Εκδ. «Στοχαστής», Αθήνα 1972, σελ. 13).


Είναι γνωστό ότι τα τρία πρώτα Συντάγματα ψηφίστηκαν εν μέσω της Επανάστασης.


Το πρώτο πολίτευμα της αγωνιζομένης Ελλάδας προήλθε από την
Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου στις 20 Δεκεμβρίου 1821. Το Σύνταγμα της Επιδαύρου υπεβλήθη σε αναθεώρηση από την Β΄ Εθνοσυνέλευση, η οποία συνήλθε στο Άστρος στις 29 Μαρτίου του 1823.


"Το πολίτευμα τούτο", γράφει ο Σβώλος, στο προαναφερθέν πόνημά του, "διά να μη διεγείρη, ως δημοκρατικόν, την δυσπιστίαν της Ιεράς Συμμαχίας ωνομάσθη Προσωρινόν».


Το τρίτο Σύνταγμα – το τελειότερο των Συνταγμάτων της
Επαναστάσεως-ψηφίστηκε από την Εθνοσυνέλευση της Τροιζήνας κατά τον Μάιο του 1827. (Μεταξύ των άλλων εξέλεξε ομοφώνως τον Ιωάννη Καποδίστρια «Κυβερνήτη της Ελλάδος»). Βαρυσήμαντη, μεγαλοπρεπής και επική είναι η, ταυτόχρονη προς το Σύνταγμα, διακήρυξη της Επιδαύρου.


Την παραθέτω:

«Εν ονόματι της Αγίας και Αδιαιρέτου Τριάδος.


Το Ελληνικό έθνος, το υπό την φρικώδη οθωμανική δυναστείαν, μη δυνάμενον να φέρη τον βαρύτατον και απαραδειγμάτιστον ζυγόν της τυραννίας, και αποσείσαν αυτόν με μεγάλας θυσίας, κηρύττη σήμερον διά των νομίμων παραστατών του, την Εθνικήν συνηγμένων Συνέλευσιν, ενώπιον Θεού και ανθρώπων, την Πολιτικήν αυτού ύπαρξιν και ανεξαρτησίαν».


Σημαντικότατο είναι το προοίμιον του Συντάγματός μας. (Οίμος στα αρχαία είναι ο δρόμος.Προοίμιο είναι η εισαγωγή, η είσοδος).


Γράφει ο σεβαστός πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ε.Τ. κ. Βασίλειος
Νικόπουλος στην μελέτη του για το «προοίμιον και τη νομική του αξιολόγηση»:

«Είναι εμφανές ότι η Ορθόδοξος Χριστιανική Πίστις, η οποία ως υπερτάτη Αξία ενέπνευσε τον ιερόν απελευθερωτικόν αγώνα, κατηύγαζεν και το φρόνημα των συντακτών του Προσωρινού Πολιτεύματος της Ελλάδος.

Ενδεικτικόν της ευλαβείας και της ζώσης, Ορθοδόξου Χριστιανικής Πίστεως των μελών της Α΄εν Επιδαύρω Εθνικής Συνελεύσεως μελών της Α΄εν Επιδαύρω Εθνικής Συνελεύσεως των Ελλήνων, είναι ότι η έναρξις των εργασιών της εκηρύχθη υπό του επισκόπου Ταλαντίου Νεοφύτου και πρώτου των μελών αυτής, αφού προηγουμένως με συμμετοχή όλων, ετελέσθη
υπ’αυτού η Θεία Λειτουργία» 
(«Εκδόσεις των φίλων του Λαού», σελ.9-10).


Τι ωραίο! Στην πιο μεγάλη του στιγμή το Έθνος, «λειτουργιέται», κηρύττει «την πολιτικήν του ύπαρξιν» δι’ ευχών της αγίας μας Εκκλησίας.

(Θυμήθηκα αυτό που έλεγε ο άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς. «-Τι θα κάνεις, Γέροντα, αν ακούσεις ότι κηρύχτηκε πόλεμος; Τον ρώτησαν. -Θα κάνω μια Θεία Λειτουργία", απάντησε. Άντε να καταλάβουν όλοι οι τωρινοί αλιβάνιστοι του κοινοβουλίου τον λόγο του αγίου!).


Σημαντικό είναι το β΄ άρθρο. Όταν αναζητήθηκε η συνισταμένη και η κοινή βάση που θα προσδιόριζε τον Έλληνα, την εθνική, δηλαδή, ονοματοδοσία των επαναστατών, ευθύς εξαρχής ορίστηκε: «Όσοι αυτόχθονες κάτοικοι της Επικράτειας της Ελλάδος πιστεύουσιν εις Χριστόν, εισίν Έλληνες, και απολαμβάνουν άνευ τινός διαφοράς όλων των πολιτικών
δικαιωμάτων».


Είναι ακράδαντη και εδραία η πίστη των αγωνιστών στην ευεγερτική επέμβαση του Χριστού για την νεκρανάσταση του Γένους.

«Τον Χριστόν φοβόμαστε και αυτήν η θρησκεία μας λευτέρωσεν και βγήκαμε στην κοινωνία του κόσμου» βροντοφωνάζει η άγρυπνη συνείδηση του Έθνους, ο στρατηγός Μακρυγιάννης:

«Για της πατρίδος την ελευθερίαν
για του Χριστού την πίστιν την αγίαν
γι’αυτά τα δύο πολεμώ», έψελνε κλαίγοντας ο λαός.


«Παναγία μου, βοήθησε και τούτην την φορά τους Έλληνας δια να εμψυχωθούν» παρακαλά ο Κολοκοτρώνης την Παναγία σε μία εκκλησία εις τον δρόμο στο Χρυσοβίτσι.

«.... ας ρωτήσουμε την καρδιά μας και ό,τι μας απαντηχαίνει ας το
βάλωμε γλήγορα σε πράξιν και ας είμεθα, αδέλφια, βέβαιοι πως ο Χριστός μας ο πολυαγαπημένος θα βάλη το χέρι απάνω μας», γράφει το λιοντάρι της Γραβιάς, ο Οδ. Ανδρούτσος, στην περίφημη επιστολή του στους Γαλαξιδιώτες. (Κάρπου Παπαδόπουλου, «Οδ. Ανδρούτσος, εκδ. «Βεργίνα»,
σελ. 98). 

Ας το καταλάβουν οι ποικιλώνυμοι εκκλησιομάχοι. Οι πρόγονοι
έχυσαν το αίμα τους, γιατί ήθελαν η πίστη του Χριστού να δοξάζεται σε τούτο τον τόπο. Κι αν σήμερα κατρακυλήσαμε και γίναμε παλιόψαθα της οικουμένης είναι γιατί λησμονήσαμε την ιερή εντολή τους. 

«Να μην γίνεται λόγος κατά της χριστιανικής θρησκείας» διαβάζουμε στο ιδρυτικό του νέου κράτους μας Σύνταγμα. (Δεν περνάει μέρα που να μη βγαίνει κάποιο επωνυματοφόρο νούμερο και να μην κουνάει το δάχτυλο στην Ορθόδοξη του Χριστού Εκκλησία).


Το γιατί μας το περιγράφει εκφραστικότατα ο ιστορικός Ζαμπέλιος: «Οι αλλοεθνείς, ίνα μας αναγνωρίσωσιν, ηρώτων που είναι η πατρίς μας και ημείς κοσμικώς απάτριδες εις μόνη απάντησιν εστρέφομεν το βλέμμα προς την Εκκλησίαν. Ούτοι μεν μας έλεγον ότι άλλο Εκκλησία και άλλο Πατρίς. Ημείς δε ουδέ ηξεύρομεν ουδέ δυνάμεθα να τα διακρίνωμεν , η μια μετά
της άλλης ήσαν αδιασπάστως εντός της ημετέρας καρδίας συνηρμοσμένα».


Ο δήθεν εξευρωπαϊσμός μας προκάλεσε και τον διασπασμό, εντός της ημετέρας καρδίας, των δύο τούτων τζιβαϊρικών. Γι’αυτό και όταν μας βρίσκει το κακό σπεύδουμε να αδειάσουμε τα ράφια των Super Market, αντί να τρέχουμε στην αγκαλιά της μάνας, της Εκκλησίας, στην Θεία Λειτουργία.


Δι’ αυτά πολεμήσαμε» έλεγε ο γερο-Μακρυγιάννης σε «κάτι στρατιώτες» που θα πουλούσαν δύο αγάλματα περίφημα, «κάτι Ευρωπαίων». 

Πόσα ερωτηματικά χωράει σήμερα αυτή η φράση; 

Δι’ αυτά πολέμησαν; Για τα μνημόνια, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, την οικονομική εξαθλίωση, την ασυδοσία των ασύλων, τον εκβαρβαρισμό της παιδείας....


Μήπως, ερωτώ, ακυρώθηκε η Επανάσταση του Εικοσιένα; Αν συμφωνούμε, τι κάνουμε;


Δημήτρης Νατσιός
δάσκαλος-Κιλκίς

http://oimos-athina.blogspot.gr/

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΑΝ ΤΟΥ 1821

Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017


ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ ΚΑΙ Η ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ


-Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 1821-
Γράφει ο Γεώργιος Εμ. Δημητράκης

Η πολιτική οφείλει να χρησιμοποιεί ως εργαλεία τα διδάγματα της Ιστορίας και τις διαχρονικές πολιτιστικές συνεισφορές των Λαών, για να είναι αποτελεσματική, δίκαιη προς όφελος της ανθρωπότητας.

 Ο Ελληνικός Λαός κληρονόμησε τον μεγαλύτερο πολιτισμό εις την παγκόσμια ιστορία. Δεν ευθύνεται όμως για αυτό, αλλά και ούτε γιατί οι πρόγονοι μας δοξάζονται διαχρονικά ως μοναδικοί θεμελιωτές της πορείας της ανθρωπότητας. 


Ευθύνεται όμως για τις ολέθριες πολιτικές επιλογές του, για τα ανεπανόρθωτα λάθη των Πολιτικών  Ηγεσιών του. Ολέθρια λάθη τα οποία έχουν προκαλέσει τεράστιες ζημίες εις το Έθνος, αλλά ουδεμία ζημία σε άλλους Λαούς. 

Οι Έλληνες δεν είναι σωβινιστές, διότι ως Λαός δεν συνειδητοποιήσαμε ποτέ το μέγεθος και την ανεκτίμητη αξία της κληρονομιάς των προγόνων μας, αλλά ούτε μαθαίνουμε από τα λάθη μας τα οποία επαναλαμβάνομε. 

Η ψευτο-υπερηφάνεια η οποία προβάλλεται εις το προσκήνιο της καθημερινότητάς μας είναι το γλειφιτζούρι των αποτυχιών μας. 

Η μεγάλη κρίση που εδώ και 7 χρόνια βιώνει ο Λαός μας,  μοναδική εις την σύγχρονη Ιστορία του, όπως έχει επανειλημμένως τονισθεί από τον γράφοντα, δεν είναι μόνο οικονομική. Είναι κρίση που προκάλεσε η ανεύθυνη συμπεριφορά του πολιτικού συστήματος, ο κομματισμός και οι πολιτικές του ηγεσίες πού πληρώνει και πάλιν ο Λαός και ουδείς άλλος.

Κάθε κρίση είναι αντιμετωπίσιμη, όταν  όμως γνωρίζει κανείς τα πραγματικά αίτια και τους υπαίτιους αυτής. Δυστυχώς όμως δεν συμβαίνει αυτό εις την χώρα μας. Τουναντίον για τον αποπροσανατολισμό του Λαού μας χρησιμοποιείται και πάλιν μία μεθοδική και αστείρευτη προπαγάνδα. 

Μεταξύ άλλων ισχυρίζεται ακόμη ότι η απάθεια και παραλυσία του Λαού οφείλεται δήθεν σε  «αεροψεκασμό», ένα νέο γλειφιτζούρι, και όχι εις την έντονη πλύση εγκεφάλου που υφίσταται καθημερινώς  από μηχανισμούς του καταρρέοντος σάπιου πολιτικού συστήματος. 

Από την έναρξη της κρίσης ο Λαός μας βομβαρδίζεται σφοδρότητα με συναισθήματα ενοχής, αλλά και με άκρως ταπεινωτικές  προσβολές της Πατρίδος και της Ιστορίας του. 

Η αφέλεια και η εσωστρέφεια του, για τις οποίες ανέκαθεν  χαρακτηρίζεται, τον εμποδίζει να αντιληφθεί τα επικίνδυνα παιχνίδια που παίζονται εις βάρος του από παράγοντες του πολιτικού συστήματος με τις οδηγίες της Ε.Ε. και των Θεσμών. 

Ήρθε όμως η ώρα να αντιδράσει και να δώσει τώρα ένα μάθημα Ιστορίας εις τους αδέσποτους και ανιστόρητους εθνοκτόνους, αλλά και τους Gauleiter της Ε.Ε. και των Θεσμών οι οποίοι εγκαταστάθηκαν εις την Ελλάδα. 

Η Ιστορία είναι ο οδηγός της ανθρωπότητας, ομιλεί από μόνη της, χωρίς χειραγώγηση. Όσο περισσότερο εντείνεται η κρίση τόσο εντονότερα κραυγάζει εναντίον των εμπόρων της φτώχειας και του τρόμου που ευθύνονται για την απόγνωση της ανθρωπότητας, αλλά και του Ελληνικού Λαού. Βαρύτατο είναι το τίμημα που πλήρωσε το Ελληνικό Έθνος. 

Η διαμάχη εις τους κόλπους της Χριστιανοσύνης και το Μεγάλο Σχίσμα (1054),  που είχε ως συνέπεια τον αφελληνισμό 6 εκατομμυρίων Ελλήνων της Νοτίου Ιταλίας και Σικελίας (Magna Grecia). Αλλά και η διοργάνωση 26 ληστρικών Σταυροφοριών των Αγγλοσαξόνων κατά της πλούσιας Βυζαντινής Αυτοκρατορίας που οδήγησαν εις την εξασθένηση και την υποταγή της εις τους Οθωμανούς. 

Η τραγωδία της Μικρασιατικής Καταστροφής, ως συνέπεια  των λαθών της Πολιτικής Ηγεσίας αλλά και της στήριξης του Κεμάλ κυρίως από την Γερμανία. Η αντιπαράθεση των Αγγλοσαξόνων με την Σοβιετική Ένωση, με την λήξη του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, για το μοίρασμα του «οικοπέδου των Βαλκανίων», η οποία ως ήταν αναμενόμενο, οδήγησε σε μία νέα τραγωδία του Εμφυλίου, από την οποία δεν συνήλθε ακόμη η Πατρίδα μας. 

 Η άρνηση τους για την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, με όλες τις συνέπειες. Και τέλος η ενθάρρυνση τρίτων να αμφισβητούνε την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας.

Δεν ανεχόμαστε άλλο πια τις συμπεριφορές των αλαζόνων και αυτοαποκαλούμενων «ευφυών και ηθικολόγων» π.χ. μιζαδόρων και διαφθορέων Αγγλοσαξόνων, οι οποίοι δυστυχώς χαίρουν του θαυμασμού παραγόντων του πολιτικού συστήματος, αλλά και μέρους της σιωπούσας πνευματικής ηγεσίας της χώρας μας.

 Οι οποίοι επί εκατονταετηρίδες  καταληστεύουν και λεηλατούνε κυριολεκτικά, μέχρις αιμορραγίας την  Αφρική, Μέση Ανατολή, Ασία, Λατινική Αμερική και διεξήγαγαν το μεγαλύτερο δουλεμπόριο ανθρώπων εις την Ιστορία της ανθρωπότητας, με πρωταγωνίστρια την Ολλανδία. 

Είναι αυτοί οι οποίοι ευθύνονται για τους 2 Παγκόσμιους Πολέμους, εξαιτίας της γεωπολιτικής αντιπαλότητας τους, και αιματοκύλησαν την ανθρωπότητα. Για τις επιθέσεις κατά του Ισλάμ, αλλά και τις εγκληματικές επεμβάσεις των εις την Ινδοκίνα, Βιετνάμ, Κούβα, Κονγκό, Αίγυπτο, Χιλή, Αφγανιστάν, Ιράν, Ιράκ, Παλαιστίνη, Σομαλία, Σουδάν, Λιβύη, Συρία και σε πολλές άλλες χώρες. 

Και τέλος με την Παγκοσμιοποίηση, η οποία αποτελεί δικό τους εφεύρημα και τερατούργημα, χρησιμοποιούν τώρα το τεράστιο δίχτυο των ισχυρότατων Πολυεθνικών  Εταιρειών των, οι οποίες με τις μίζες διαφθείρουν τους πολιτικούς για να διαλύουν και να τρομοκρατούνε τις φτωχοποιημένες κοινωνίες, να ελέγχουν τις Κυβερνήσεις και Κοινοβούλια, τις οικονομίες όλων των χωρών του πλανήτη, καταβάλλοντας μόλις 1% φόρο. 

Αποκομίζοντας φορολογικά οφέλη τρισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, και δεκάδες τρισεκατομμύρια από το εμπόριο. Ενώ οι Μητρικές Εταιρίες, που έχουν την έδρα τους εις τις Αγγλοσαξονικές χώρες, δεν δημοσιεύουν, ως οφείλουν, τα ονόματα των ιδιοκτητών και μεγαλομετόχων!


Ο Ελληνικός Λαός οφείλει να γνωρίζει ότι από την αρχή της κρίσης όλοι οι διεθνείς αναλυτές υποστηρίζουν την άποψη, ότι το χρέος της χώρας μας δεν είναι βιώσιμο και μη εξυπηρετήσιμο εις το αιώνα τον άπαντα. Αυτή ήταν και η άποψη του Dominique Strauss-Kahn ο οποίος συνέστησε στην τότε Ελληνική Κυβέρνηση να αρνηθεί την εξυπηρέτηση του. 

Για την άποψη αυτή ο Strauss-Kahn αποπέμφθηκε(19.05.11) αμέσως από την Ηγεσία του ΔΝΤ, ενώ η  Ελληνική Κυβέρνηση υπό την πίεση των Αγγλοσαξόνων Δανειστών δέχθηκε την επιβολή της ΤΡΟΙΚΑ/Θεσμών με τα θανατηφόρα Μνημόνια. Υπό την απειλή ότι η αποπομπή από το Ευρώ και η επιστροφή εις την Δραχμή θα είναι  καταστρεπτική για την Ελλάδα.

 Όμως η εμμονή των Δανειστών να επιβάλλουν συνεχώς νέα Μνημόνια, αποδεικνύει τελείως το αντίθετο: ότι επιδιώκουν σκόπιμα την δυσθεώρητη αύξηση του χρέους της Ελλάδος, την ολοσχερή φτωχοποίηση του Λαού μας, για να υποτάξουν την Πατρίδα μας, να εκποιήσουν όλη την χώρα, τα Ιστορικά Μνημεία, τον εθνικό πλούτο, ΑΟΖ, πετρέλαιο, αέριο κ.α. και να μετατρέψουν τους Έλληνες σε  κολλήγους της απαξιωμένης Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Όμως οι  έμποροι της φτώχειας και του τρόμου οφείλουν να γνωρίζουν ότι ουδείς Λαός πεθαίνει από τις συνέπειες μίας οικονομικής κρίσης. Φέτος η Πατρίδα μας εορτάζει την 196η Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Εμείς οι Έλληνες οφείλουμε όχι μόνον τιμή και σεβασμό εις τους ήρωες του 21, αλλά και την έμπρακτη απόδειξη και Ιερό Όρκο ότι τώρα θα υπερασπισθούμε την Πατρίδα μας κατά της νέας κατοχής, με κάθε μέσο και προς πάσα  κατεύθυνση. Με το Λάβαρο των Αγωνιστών του 21, για να ξαναβρούμε τον εαυτόν μας και την αξιοπρέπειά μας.


Γεώργιος Εμ. Δημητράκης

Ο αρθρογράφος κρητικής (Μαριού Ν. Ρεθύμνης) και θρακικής καταγωγής γεννήθηκε και διαμένει  εις την Ξάνθη. Σπούδασε Πολιτικές-Οικονομικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία εις την Βόννη και Ιστορία και Πολιτιστική κληρονομιά εις την Αθήνα. Διετέλεσε επί 5 χρόνια υπάλληλος της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας και επί 30-ετίας Διπλωματούχος Ξεναγός για όλη την Ελληνική Επικράτεια.  

http://oimos-athina.blogspot.gr/

«Σκοτεινά συμφέροντα» εναντίον πλαστικού χρήματος


Γιάννης Λαζάρου 
Είναι οι ίδιοι τύποι που βάφτισαν πατριωτικούς όλους τους φόρους που διέλυσαν την κοινωνία. Είναι οι ίδιοι τύποι που μετονόμασαν τους κατακτητές σε θεσμούς. Είναι οι ίδιοι που λένε ΝΑΙ σε όλα όταν παίρνουν εντολές από τα αφεντικά τους. Είναι οι ίδιοι που σφυρίζουν αδιάφορα στον καθημερινό θάνατο χιλιάδων ανθρώπων στην Ελλάδα. 
Αυτοί οι ίδιοι τύποι διατάχτηκαν τώρα να επιβληθεί το πλαστικό χρήμα και βαφτίζουν «σκοτεινά συμφέροντα» όποιον δεν θέλει να δεθεί στο άρμα των τραπεζών για οποιονδήποτε λόγο. 
Αυτοί οι υποτελείς και σάπιοι της σημερινής κατοχής κόπτονται για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος. Λες και το χρήμα που εισπράττουν από τις υπηρεσίες τους στα αφεντικά του είναι καθαρό. Είναι απλά κυβερνητικοί κύκλοι. Έτσι βαφτίζουν τα σαπρόφυτα σε όλες τις εκστρατείες που κάνουν για να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς αυτών που υπηρετούν. 
Πάντα ενδιαφέρονται για το «καλό της κοινωνίας», έτσι και τώρα μπήκαν μπροστά για υπερασπίσουν τον «κακόμοιρο» επαγγελματία να μπορεί να εισπράττει με πλαστικό χρήμα διάφορους λογαριασμούς. Το πως θα πληρωθούν αυτοί οι λογαριασμοί ποτέ δεν τους ενδιαφέρει. 
Μάλιστα ενημερώνουν και τους ψηφοκουβαλητές τους πως «βρώμικος πόλεμος» μαίνεται αυτή τη στιγμή κατά του πλαστικού χρήματος, γι' αυτό και τους ενημερώνουν να πολεμήσουν τα «σκοτεινά συμφέροντα» διότι αν δεν το κάνουν θα αφανιστεί το σύμπαν. 

Ειδικότερα οι υποτακτικοί και δούλοι των Βρυξελλών τονίζουν: 
1. οι πράκτορες ΟΠΑΠ και οι σύνδεσμοί τους μπορούν να συνεχίζουν απρόσκοπτα την είσπραξη λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας, τηλεπικοινωνιών και λοιπών λογαριασμών
2. οι εταιρείες courier εισπράττουν αντικαταβολές βάσει ήδη υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου, ήτοι θα μπορούν να συνεχίσουν να το πράττουν κανονικά 
3. είναι αναληθές ότι δημιουργείται μονοπώλιο στις πληρωμές με βάση τον 4446/2016 που ευνοεί συγκεκριμένες εταιρείες, καθώς ο ανταγωνισμός στον τομέα πληρωμών λειτουργεί στην Ελλάδα εξαιρετικά, με βάση όλες τις ευρωπαϊκές οδηγίες και το εθνικό κανονιστικό πλαίσιο. Ο δε νόμος ισχυροποίησε περαιτέρω των ανταγωνισμό προς όφελος των καταναλωτών και κυρίως του δημοσίου συμφέροντος, 
4. οι μεγάλες αλυσίδες πρατηρίων βενζίνης, σούπερ μάρκετ κ.λπ. θα μπορούν να εισπράττουν νόμιμα για λογαριασμό τρίτων, καθώς έχουν γίνει αντιπρόσωποι των 470 παρόχων Υπηρεσιών Πληρωμών που λειτουργούν στη χώρα, αλλά με μια διαδικασία που δεν θα επιτρέπει την απόκρυψη φορολογητέας ύλης και της μη καταγεγραμμένης οικονομικής δραστηριότητας. 
Όποιο σημείο λιανικής, βενζινάδικο, σούπερ μάρκετ κ.λπ. επιθυμεί πλέον να πραγματοποιεί εξόφληση λογαριασμών, μπορεί να το κάνει ελεύθερα, με το να γίνει αντιπρόσωπος σε ένα από τα εκατοντάδες ιδρύματα πληρωμών και ιδρύματα ηλεκτρονικού χρήματος που λειτουργούν νόμιμα στη χώρα. 

Παράλληλα οι ίδιοι υποτελείς επισημαίνουν χαρακτηριστικά ότι είναι προφανές πως, παρότι ο νόμος ισχύει εδώ και τρεις μήνες, κάποιοι ενοχλούνται πολύ από αυτό τον εξορθολογισμό και το χτύπημα στο «μαύρο χρήμα». 
Και υπογραμμίζουν ότι όσοι επιθυμούν να παραμείνουν καλυμμένοι από την ανωνυμία, όσοι προτιμούν την ασυδοσία, όσοι δεν ενδιαφέρονται για τη σωστή καταγραφή των φορολογητέων εσόδων, όσοι για πολλά χρόνια πλούτιζαν εις βάρος του λαού (όλα για το λαό πάντα), κρυπτόμενοι στο σκοτάδι των παράνομων δραστηριοτήτων, είναι βέβαιο ότι θα πολεμήσουν τον νόμο που καθαρίζει το τοπίο, δίνει καίριο χτύπημα στην παραοικονομία και αναγκάζει το σάπιο μέρος του συστήματος να βγει στο φως. 
Σε εσένα το φωνάζουν «σάπιο μέρος του συστήματος» που δεν θέλεις να υποκύψεις στις τράπεζες.
 
http://www.stontoixo.com/

Κρυπτοέλληνεςτου Γιάννη Λαζάρου
Πριν καμιά πενηνταριά χρόνια προτάθηκε σε μια γερόντισσα πρόσφυγα να αγοράσει ένα ακίνητο στον τόπο που την έριξαν να ζήσει μετά την γενοκτονία στον Πόντο. Η απάντηση ήταν αφοπλιστική: «Όχι παιδί μου γιατί ο πρόσφυγας είναι πάντα πρόσφυγας και από εδώ θα μας διώξουν κάποια στιγμή». 
Κάθε φορά που ακούω και βλέπω τα ρεπορτάζ της πουλημένης δημοσιογραφίας για την «μετανάστευση» των Ελλήνων αυτούς τους καιρούς στ’ αυτιά μου έχω την φωνή της γερόντισσας, διότι σήμερα δημιουργούν ακριβώς με την ίδια ψυχολογία πρόσφυγες που θα αισθάνονται ξένοι παντού χωρίς την δυνατότητα να κάνουν πράξη τον νόστο για την εστία τους. 
Οι Έλληνες δεν αναγκάζονται να γίνουν εξωτερικοί μετανάστες αλλά πρόσφυγες. Διότι ακόμη και στο βικιλεξικό η ερμηνεία για τον πρόσφυγα είναι: «Αυτός που αναγκάζεται ή εξαναγκάζεται να εγκαταλείψει την πατρίδα του ή τον τόπο της μόνιμης κατοικίας του και να καταφύγει σε μια ξένη χώρα». 
Ο Έλληνας πολλές χιλιάδες χρόνια έχει στο κύτταρό του την ξενιτειά για διαφορετικούς λόγους στην εκάστοτε ιστορική περίοδο. Πάντα όμως ήταν μετανάστης. Πρόσφυγες ήταν οι Έλληνες που αναγκάστηκαν να ξεριζωθούν από τον Πόντο και άλλες περιοχές διασκορπισμένοι στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. 
Σήμερα οι διώκτες των Ελλήνων από την πατρογονική εστία τους είναι οι κατακτητές και οι εντόπιοι εκτελεστές που φέρουν στην ταυτότητα την Ελληνική ιθαγένεια. Είναι τα προγράμματα των κατακτητών που αντικατέστησαν την χαντζάρα των Τσετών με τον πλειστηριασμό της γης ακόμη κι αν δεν τους χρωστάς τίποτε. Γιατί στην πραγματικότητα δεν χρωστάς τίποτε και σε κανέναν. 
Εκείνο που πρέπει να προκαλεί ένα πικρό μειδίαμα στον καθέναν από εμάς είναι πως ο διώκτης σου δεν είναι ένας Κεμάλ ή κάποιος άλλος που πολέμησε και έκανε ότι έκανε για τα συμφέροντα της δικής του πατρίδας, αλλά ανθρωπάρια που κόλλησαν στο πέτο την ταμπελίτσα ενός κομματοτροφείου όπως κι αν λέγεται. Διότι ακόμη και οι δήθεν απέναντι από τους κανονικούς προσκυνημένους, με την παθητική αντιπολίτευση τον ίδιο σκοπό εξυπηρετούν. Για τίνος συμφέροντα λοιπόν μας κάνουν πρόσφυγες σήμερα; Πως ξαφνικά οι διαφορετικές ιδεολογίες έγιναν μία και κυνηγούν ανελέητα ακόμη και τα όνειρά μας; Τι είναι αυτό που μας εμποδίζει να δούμε, πως ένας νόμιμος κατά την δημοκτατορία τους Κεμάλ τύπου Κουβέλη, σκοτώνει; 
Τα ονόματα δεν έχουν καμία σημασία διότι όποιο και να βάλεις από τους αρχηγούς μέχρι τον τελευταίο παλαμακιστή το ίδιο έγκλημα επιτελούν. Η δακρύβρεχτη παρουσίαση της δήθεν μετανάστευσης από τους εξωνημένους δημοσιογράφους πρέπει να λάβει τέλος. 
Οι Έλληνες που φεύγουν αυτή την περίοδο είναι πρόσφυγες. Ο εκτελεστής μας είναι νόμιμος και σε μας απαγορεύεται να αντισταθούμε στην νέα γενοκτονία με οιονδήποτε τρόπο, γιατί αυτόματα γινόμαστε εχθροί της Δημοκρατίας τους. Δεν πιστεύουμε πως ακόμη και ο πιο φανατικός υποστηρικτής αυτών των δολοφόνων θα ονειρεύτηκε αυτή την Δημοκρατία. 
Βέβαια τα μίσθαρνα υποζύγια που μεταλλάχτηκαν σε γερμανοτσολιάδες όλα καλά και δημοκρατικά τα βλέπουν κάνοντας την αντίσταση απέναντι σε εντόπιους και ξένους κατακτητές αδύνατη. Ο ρόλος τους στο νέο κύμα προσφυγιάς των Ελλήνων είναι καταλυτικός. 
Η εκκαθάριση που επιχειρούν αναγκάζοντας μέσω προσφυγιάς μερίδα του λαού να εγκαταλείψει την πατρίδα, θα οδηγήσει τελικά σε μια κατάσταση όπου λαός θα νοείται ο υποτακτικός που δέχεται τα πάντα από τον εξουσιαστή. Αυτός βέβαια δεν θα είναι λαός αλλά ορδές δειλών που από ψηφοφόροι έχουν μεταλλαχτεί σε μισθοφόρους. 
Θα ζουν όπως έως σήμερα χωρίς ιδανικά αλλά με μοναδικό σκοπό την εκτόπιση όλων όσων δεν θεωρούν νόμιμη την ξενόδουλη κυβέρνηση και τους θανατηφόρους νόμους της. Εξ’ αιτίας των συνθηκών θα έχουμε δυο κατηγορίες πραγματικών Ελλήνων: 
Αυτούς που θα ακολουθήσουν τους δρόμους της προσφυγιάς και αυτούς που πεισματικά θα παραμείνουν στα πάτρια εδάφη ζώντας ως κρυπτοέλληνες. 
Τα σκουληκιασμένα χρόνια της σκλαβιάς που οι κατακτητές με τους εντόπιους μισθοφόρους θα πανηγυρίζουν την νίκη τους επί των «συνωστισμένων» που εκτόπισαν από την πατρίδα, η Ελλάδα θα μετριέται από τον νόστο των προσφύγων και από το βάρος του κεφαλιού του κάθε νεογενίτσαρου μισθοφόρου στα χέρια των πεισματάρηδων Κρυπτοελλήνων.

http://www.stontoixo.com/