Έπεσε και το τελευταίο φύλλο συκής για τη δημοσιογραφία και τις σχέσεις της με τις μυστικές υπηρεσίες!

8 Απριλίου 2017


Aπό το "PRESS-GR"
Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας - http://nikosklitsikas.gr/

Η "επίθεση με χημικά στη Συρία" απέδειξε πως ο βασιλιάς είναι γυμνός. Η δημοσιογραφία αυτοκτόνησε κι έχασε την όποια "αξιοπιστία" της είχε απομείνει. Πιστοποίησε πως είναι το μακρύ χέρι των μυστικών υπηρεσιών, της "νέας τάξης", της παγκοσμιοποίησης.
Η "είδηση" στην ωμότητα της: "Περίπου 60 άτομα σκοτώθηκαν στη Συρία κι ειδικότερα στην επαρχία της Ιντλίμπ, μετά από βομβαρδισμούς με χημικά όπλα".

Αυτή η "είδηση" μεταδίδεται από τις τρομοκρατικές οργανώσεις που δρουν ακόμη στη Συρία και από τους "αλληλέγγυους ακτιβιστές" των τρομοκρατών, που είναι ένας και μοναδικός άνθρωπος κι έχει στο σπίτι του έναν υπολογιστή και αυτοαποκαλείται διευθυντής του "Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων", ο Rami Abdul Rahman, που χαρακτηρίζεται “one man band” από τους New York Times.  Τι κι αν η πρώτη αποκάλυψη έγινε από τους New York Times, τον Απρίλη του 2013, ο Rami Abdul Rahman, αυτός ο σκοτεινός τύπος, καταδικασμένος σε μικρές ποινές φυλάκισης στη Συρία, για ποινικά αδικήματα, ζει εδώ και δεκαπέντε χρόνια στο πολυτελές σπίτι του στο Coventry, την κοντέα (τσιφλίκι, για να συνεννοούμαστε) West Midlands, στο κέντρο του Ηνωμένου Βασιλείου (Αγγλία, για να συνεννοούμαστε), μπαινοβγαίνει στο υπουργείο των Εξωτερικών της Αγγλίας ως μόνιμος ένοικος του και αποτελεί το ανεξήγητο σημείο αναφοράς στρατιωτικών και πολιτικών αναλυτών της Ουάσινγκτον, αλλά και του ΟΗΕ, όπως έχουμε επισημάνει εδώ, από τον Νοέμβρη του 2015.
Τώρα, όλοι γνωρίζουν -με εξαίρεση εκείνα τα ελεγχόμενα και χρηματοδοτούμενα με μαύρα δολάρια ΜΜΕ- ότι πρόκειται για μία απλή ηλεκτρονική ιστοσελίδα, με έναν και μοναδικό διαχειριστή-ιδιοκτήτη:  Rami Abdel Rahman, ένας απατεώνας του κοινού ποινικού δικαίου, που όμως χρηματοδοτείται αδρά από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την αγγλική κυβέρνηση κι αναζητούνται οι λοιποί “χρηματοδότες”.
Η διάδοση της "είδησης", των "φωτογραφιών" και του "βίντεο" δεν έγινε από κανένα δημοσιογραφικό πρακτορείο, ή ανεξάρτητο δημοσιογράφο. Αρχικά, για τον βομβαρδισμό με χημικά όπλα υπεύθυνοι ήταν οι κακοί Ρώσοι και σε δεύτερη φάση οι ένοπλες δυνάμεις του Αραβικού στρατού της Συρίας.
Αυτομάτως, όλα τα ΜΜΕ του κόσμου -και τα ελληνικά- διαδίδουν ως "μοναδική αλήθεια" το σχετικό υλικό και είδηση που διοχετεύει ο πράκτορας των δυτικών μυστικών υπηρεσιών.
Που βρίσκεται η "δημοσιογραφική δεοντολογία";
Ποιος δημοσιογράφος, ποιο δημοσιογραφικό πρακτορείο διασταύρωσε ή διαπίστωσε την "είδηση";
Απλώς, έχουμε μία ακόμη επιβεβαίωση πως σήμερα τα ΜΜΕ κι η δημοσιογραφία έχουν στρατευτεί στις μυστικές υπηρεσίες και το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα, χωρίς ΚΑΜΙΑ αμφιβολία!

Επισημαίνει σκωπτικά με σημερινό του άρθρο ο αγαπημένος φίλος, ο Ιταλός Γερουσιαστής Fernando Rossi: Αεροπλάνα της Συριακής κυβέρνησης χρησιμοποίησαν χημικά, εναντίον τρομοκρατών που ακόμη κατέχουν περιοχές της Συρίας; (AEREI DEL GOVERNO SIRIANO HANNO USATO GAS CONTRO I TERRORISTI CHE ANCORA OCCUPANO TERRITORI SIRIANI ?)
...και μεταξύ άλλων, σημειώνει για τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους, τη στράτευσή τους: "στις παιδόφιλες - πετροδολαρίων μοναρχίες του Κόλπου, που τις διαχειρίζονται οι πετρελαϊκές πολυεθνικές, ιδιοκτησίας των οικογενειών του μεγάλου χρηματοπιστωτικού συστήματος που κατέχουν τα ΜΜΕ, των μασονικών στοών, της Λέσχης Bilderberg, της Trilaterale και μύριων ιδρυμάτων και ΜΚΟ, με καθήκοντα υποστήριξης της παγκοσμιοποίησης της εξουσίας τους...".
Κανένα ΜΜΕ δεν επαλήθευσε την πηγή του τσαρλατάνου πράκτορα των μυστικών υπηρεσιών Rami Abdel Rahman. Όλα τα ΜΜΕ, σε έναν θαυμάσιο συντονισμό που χρειαζόταν ένας μαέστρος συμφωνικής ορχήστρας, μίλησαν για ομάδες αντί-Άσαντ, που δρουν στην περιοχή. Κανένα ΜΜΕ δεν ανέφερε πως αυτές οι "ομάδες" είναι η Αλ Κάιντα, το χαλιφάτο (ισλαμικό κράτος), τρομοκράτες, τζιχαντιστές...
"Ο βασιλιάς είναι γυμνός"... Η δημοσιογραφία, με αυτή την τελευταία επιχείρησή της, στην κυριολεξία αποκαλύφθηκε για τον ρόλο της. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, δεν υπάρχουν μεμονωμένες φωνές αντίδρασης και οι παγκόσμιες δημοσιογραφικές ενώσεις -ειδικότερα η ΕΣΗΕΑ- απέδειξαν ότι εξυπηρετούν συγκεκριμένες εντολές.
"Ελεύθερη αγορά" έχουμε στη δύση και τα ΜΜΕ εξυπηρετούν τους πάτρωνες τους. Όμως, το ΑΠΕ, ο κύριος Ψύλλος, πληρώνεται από το υστέρημα του ελληνικού λαού, όπως κι η ΕΡΤ και μάλιστα πληρώνονται πολύ καλά. Αυτοί με ποιο δημοσιογραφικό δικαίωμα, ή δεοντολογία, μας δηλητηριάζουν το μυαλό και την ψυχή; Η ΕΣΗΕΑ ποια δεοντολογία και πράσινα άλογα υπηρετεί;
Ο χασάπης, το κτήνος... είναι πάντα ο δημοκρατικά εκλεγμένος κι αγαπημένος του λαού, ο πρόεδρος Άσαντ. Σε τίποτα δεν στάθηκαν αξιοπρόσεκτες οι κατηγορηματικές διαψεύσεις του στρατού της Συρίας, που τόνισε: "Δεν διαθέτουμε χημικά όπλα και δεν χρησιμοποιήσαμε ποτέ αυτά τα όπλα...".
Στην αλήθεια της Δαμασκού, ας προσθέσουμε και μια άλλη αλήθεια, αυτή της Ρωσίας που υποστηρίζεται με δορυφορικές φωτογραφίες απολύτου ακριβείας (όλοι, πλέον, οι στρατιωτικοί αναλυτές γνωρίζουν ότι και σ' αυτό τον τομέα η Ρωσία είναι αξεπέραστη από τη δύση): "Δεν υπήρξε επίθεση με χημικά όπλα από την Συριακή πολεμική αεροπορία. Τα χημικά βρισκόταν σε αποθήκες-οπλοστάσια των τρομοκρατών και κτυπήθηκαν από επίθεση αεροπλάνου της Δαμασκού".
Κανένα ΜΜΕ και δημοσιογράφος δεν έλαβε υπόψη τις δηλώσεις και τα στοιχεία του εκπροσώπου τύπου, του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, του στρατηγού Igor Konashenkovπου μάλιστα περιλαμβάνονται στο πρακτορείο ειδήσεων Tassγνωστά από καιρό σε όλους τους δημοσιογράφους και ειδησιογραφικά πρακτορεία, τουλάχιστον σ' όσους ασχολούνται έστω και λίγο με την κατάσταση στη Συρία και συνοδεύονται με αδιάψευστα ντοκουμέντα: Στην περιοχή της Ιντλίμπ, ακόμη στα χέρια των τρομοκρατών, παράγονται χημικά όπλα.
Ο Ρώσος στρατηγός Igor Konashenkov, τόνισε χθες, παρουσιάζοντας αδιάψευστα ντοκουμέντα:  “Σύμφωνα με τις ρωσικές καταγραφές του εναέριου χώρου της Συρίας, χθες μεταξύ 11:30 και 12:30, η Συριακή Πολεμική Αεροπορία, σε επίθεσή της στην ανατολική περιφέρεια της Khan Sheikhun, κτύπησε με ακρίβεια μια σημαντική αποθήκη-οπλοστάσιο και εργοστάσιο παραγωγής όπλων, που μάλιστα παράγουν και σφαίρες με τοξικά υλικά”.
Ευρωπαίοι ηγέτες, όπως ονομάζονται οι πλασιέ εμπόρων όπλων και υπάλληλοι τραπεζών, έκαναν δηλώσεις για τον "χασάπη Άσαντ".

Για να "δέσει η κομπόστα", δεν απουσίασε η γνωστή πλασιέ εμπόρων όπλων, η "αριστερή" ανεπάγγελτη Federica Mogherini: “Το καθεστώς Άσαντ έχει την ευθύνη για την επίθεση με χημικά στη Συρία” κι ευτυχώς που δεν είναι υπουργός ο Ευάγγελος Βενιζέλος, γιατί ήδη θα είχαμε στείλει στρατεύματα για να προστατεύσουν τους τζιχαντιστές. Ας θυμηθούμε... τότε... Αύγουστος 2013, που κι ο Βενιζέλος καλούσε τη δύση σε στρατιωτική επέμβαση εναντίον της Συρίας.
Προκαλεί η ανεπάγγελτη Mogherini, όταν ως αρμόδια για την εξωτερική πολιτική και την ασφάλεια τη Ε.Ε., κάνει τέτοιες δηλώσεις με βάση ένα βίντεο που έχει διαδοθεί στο διαδίκτυο από την ίδια την Αλ Κάιντα. Φαντάζει σουρεαλιστικό, αλλά έχουμε μια θεσμική νομιμοποίηση μιας τρομοκρατικής οργάνωσης, που υποτίθεται προκαλεί τρομοκρατικές επιθέσεις και στην ίδια την Ευρώπη (Τα κροκοδείλια δάκρυα... της Federica Mogherini)

Οι εικόνες που διαδόθηκαν μέσω του διαδικτύου, δείχνουν ανθρώπους με τα ίδια συμπτώματα δηλητηρίασης πολιτών στο Χαλέπι, από τα χημικά των τζιχαντιστών, που έκαναν τα πάντα να διασώσουν τα δυτικά ΜΜΕ κι οι "ανθρωπιστικές" οργανώσεις των δυτικών μυστικών υπηρεσιών. Γεγονός που επιβεβαίωσε κι ο Ρώσος στρατηγός Konashenkov.
Το 2013, έκθεση του ίδιου του ΟΗΕ που πραγματοποιήθηκε μετά από επίσημη αποστολή ειδικών στη Συρία, καθόρισε με σαφήνεια πως η κυβέρνηση Άσαντ δεν διέθετε πλέον χημικά όπλα.
Επίσης, τα Sukhoi Su22 της Πολεμικής Αεροπορίας της Συρίας (που επιχείρησαν στην περιοχή κι είναι καταγραμμένα ακόμη και δορυφορικά), δεν μπορούν να μεταφέρουν, να εξοπλιστούν με χημικά όπλα. ...
Αν η δημοσιογραφία στο σύνολό της δεν ήταν στρατευμένη από τις μυστικές υπηρεσίες... Αν ένας έστω δημοσιογράφος έκανε ρεπορτάζ και δεν ήταν όργανο μυστικών υπηρεσιών, θα αναρωτιόταν το αυτονόητο, αλλά πολύ σημαντικό: Η κυβέρνηση της Συρίας πολεμάει για έξι ολόκληρα χρόνια (τώρα διανύουμε τον έβδομο χρόνο) την τρομοκρατία των τζιχαντιστών, δέχεται επικοινωνιακό πόλεμο για όλα αυτά τα χρόνια και τώρα που καθαρίζει τη χώρα από τους μισθοφόρους τρομοκράτες, αποφασίζει να σκοτώσει μικρά παιδιά;
Σ' αυτή τη φάση του πολέμου εναντίον της τρομοκρατίας, τώρα που η κυβέρνηση της Συρίας έχει και τη συναίνεση των δύο υπερδυνάμεων κι ανακτά καθημερινά εδάφη κατεχόμενα από τους τρομοκράτες, θα χρησιμοποιούσε χημικά όπλα;
Όταν πριν λίγες ημέρες ο Rex Tillerson, ο νέος Γραμματέας του Κράτους των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής του Τραμπ, προσχώρησε στις θέσεις του προέδρου Άσαντ και δήλωσε πως "είναι απόφαση του λαού της Συρίας αν θα εξαποστείλει τον Άσαντ, ή θα τον διατηρήσει πρόεδρο", θα προχωρούσε η Συρία, που νικηφόρα απελευθερώνει τα εδάφη της, σε χρήση χημικών όπλων;
Το μεγάλο ψέμα της επίθεσης με χημικά από τη νόμιμη κυβέρνηση της Συρίας, ο συγχρονισμός των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων όλου του κόσμου, πιστοποίησαν πως ένα από τα μεγάλα όπλα της παγκοσμιοποίησης είναι η λεγόμενη "δημοσιογραφία" και δεν υπάρχει αμφιβολία ή αμφισβήτηση!
Όσο για το "έργο" της οργάνωσης ΜΚΟ της Cia, με την επωνυμία "white helmets", που συν επικουρεί και τροφοδοτεί τη δημοσιογραφική πορνεία, περιγράφεται από τον "Ριζοσπάστη": Λευκά Κράνη... ιμπεριαλιστών και έχουμε ασχοληθεί εκτεταμένα τα τελευταία χρόνια:

Ο "διασωθείς Σύρος πολίτης", δεν ήταν τόσο άμαχος πολίτης, αλλά και δεν ήταν καθόλου τραυματισμένος. Είναι ένας απλός μισθοφόρος-φονιάς του λεγόμενου "ελεύθερου συριακού στρατού", της τρομοκρατικής οργάνωσης που στηρίζουν οι ΗΠΑ, η Ε.Ε., το Ισραήλ, η Τουρκία, Κατάρ και Σαουδική Αραβία, που στη φωτογραφία τον βλέπουμε με τα σύμβολα των τρομοκρατών (3 κόκκινα αστερια), αλλά και χαμογελαστό μαζί με τους "εθελοντές διασώστες" της

"white helmets". Ο τρομοκράτης πρόσφερε και υπηρεσίες υποκριτικής στο σκηνοθετημένο βίντεο. (Νοέμβρης 2016)


ΣΧΕΤΙΚΑ:
Δημοσιογραφική αλητεία, ή έμμισθη δημοσιογραφική πορνεία;

http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/

Απαντήσεις στους μύθους για την ευρωπαϊκή νομισματική ολοκλήρωση
1

ολοκλήρωση
Σε απάντηση των όσων έγραψαν οι καθηγητές Οικονομικών κύριοι Ληνός, Μπούτρας και Σαρρής στην Καθημερινή της 25ης Μαρτίου, έχω να παραθέσω τα ακόλουθα:
Καταρχήν δεν απαντούν ξεκάθαρα στο ερώτημα το οποίο είναι σε βάρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και που οι ίδιοι θέτουν: “Γιατί η νομισματική ολοκλήρωση προηγήθηκε της πολιτικής ολοκλήρωσης και δεν έγινε το αντίστροφο;” Μήπως η απάντηση στο ερώτημά τους είναι ότι “αυτό έγινε διότι κατά την διάρκεια των διακρατικών διαβουλεύσεων για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση το ισχυρότερο οικονομικά κράτος-μέλος (Γερμανία) με διάφορες πιέσεις κατόρθωσε και επέβαλε τους δικούς του όρους στα ασθενέστερα μέλη” (Ελλάδα).
Ισχυρίζονται ότι η νομισματική ολοκλήρωση απέτυχε διότι στηρίχτηκε στην διοικητική αποκέντρωση. Όμως αν η διοικητική αποκέντρωση αποτελεί μειονέκτημα τότε και η δημοκρατία αποτελεί μειονέκτημα, καθόσον στηρίζεται στην διάχυση της εξουσίας. Τελικά μήπως είναι κατά της δημοκρατίας και υπέρ της οικονομικής ολιγαρχίας; Μήπως είναι υπέρ του κράτους των τραπεζιτών;
Η δημοσιονομική πειθαρχεία δεν εξαρτάται από το νόμισμα αλλά από εκείνους που ασκούν την δημοσιονομική πολιτική, δηλαδή τα μέλη της κάθε κυβέρνησης. Σε κάθε περίπτωση η κακή διαχείριση του χρήματος δεν εξαρτάται από την αγοραστική δύναμη του νομίσματος! Εν προκειμένω, αξίζει να σημειώσει κάποιος ότι όλοι σχεδόν οι Έλληνες πρώην υπουργοί οικονομικών των τελευταίων 20 ετών, οι οποίοι είναι και οι κύριοι υπεύθυνοι για την χρεωκοπία της Ελλάδας, είναι σήμερα εναντίον της επιστροφής στην δραχμή! Τυχαίο; Οι κύριοι καθηγητές πώς το εξηγούν αυτό; Μήπως αυτοί που μας έβαλαν στην ευρωζώνη με αμφισβητούμενα στατιστικά στοιχεία δεν νοιαζόντουσαν και τόσο για μια ενδεχόμενη χρεωκοπία της Ελλάδας καθόσον άλλα είχαν κατά νου;
Ισχυρίζονται ότι η συμμετοχή της Ελλάδας στην ευρωζώνη είναι απαραίτητη τόσο για την νομισματική σταθερότητα όσο και για την ανάπτυξη των ελληνικών εξαγωγών! Η αλήθεια είναι ότι μετά την συμμετοχή της Ελλάδας στην ευρωζώνη οι ελληνικές εξαγωγές παρέμειναν γενικά στάσιμες ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν δραματικά! Από την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη ωφελείται μέρος μόνον της Ελληνικής αστικής τάξης (ελίτ) και συγκεκριμένα οι εισαγωγείς κυρίως από την Γερμανία και την Γαλλία, οι οποίοι με το καθεστώς του ευρώ αύξησαν κατακόρυφα τις πωλήσεις και τα κέρδη τους στην Ελληνική Αγορά εν αντιθέσει με τους αντίστοιχους εξαγωγείς οι οποίοι δεινοπαθούν. Επίσης ζημιώθηκε σημαντικά η Ελληνική γεωργία, η βιομηχανία, η ναυτιλία, ο τραπεζικός κλάδος και ο τουρισμός. Έτσι, το ερώτημα που καλούνται οι κύριοι καθηγητές να απαντήσουν και το αποφεύγουν είναι “μήπως η Ελλάδα χρεοκόπησε λόγω της εισόδου της στην ευρωζώνη;”.
Η μείωση του εγχώριου εργατικού κόστους παραγωγής μετά το 2009 δεν οδήγησε σε σημαντική αύξηση των ελληνικών εξαγωγών διότι αντισταθμίστηκε από την δραματική αύξηση του ΦΠΑ στα περισσότερα προϊόντα και το πετρέλαιο. Αυτό δεν θα συνέβαινε αν ήμασταν στην δραχμή!
Η ανεργία δεν εστιάζεται στους ανειδίκευτους εργάτες, τους οικοδόμους και τους εμποροϋπαλλήλους αλλά επεκτείνεται δραματικά σε όλους τους επιστήμονες όλων των ηλικιών και όλων των ειδικοτήτων! Μετά το 2010 τα λαμπρότερα μυαλά της ελληνικής νεολαίας αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα μας και να μεταβούν στο εξωτερικό προκειμένου να ασκήσουν το επάγγελμά τους που με τόσους κόπους και θυσίες κατέκτησαν. Έτσι, χάρις στις θυσίες των Ελλήνων οι Γερμανοί σήμερα απολαμβάνουν μεταξύ άλλων και καλύτερη από ποτέ υγειονομική περίθαλψη! Αντίθετα, αν ήμασταν στην δραχμή τα ελληνικά νοσοκομεία δεν θα είχαν τα σημερινά προβλήματα.
Το χρήμα είναι το αίμα της οικονομίας και η συνεχής αφαίμαξη της εσωτερικής αγοράς λόγω των πλεονασματικών προϋπολογισμών του Ελληνικού Δημοσίου οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον αργό θάνατο όλων των ελληνικών επιχειρήσεων, ακόμα και των υγειών! Τελικά τι κερδίζει η ελληνική οικονομία από την κατάργηση του εθνικού νομίσματος και την υιοθέτηση ενός ξένου; Στο δίλημμα “πληθωρισμός ή ανεργία;” η επιλογή όχι μόνο των περισσοτέρων πολιτών αλλά και όλων των οικονομολόγων που δεν έχουν χάσει την ανθρωπιά τους είναι πάντοτε η ίδια: “πληθωρισμός!”. “Καλύτερα ένας πληθωρισμός 20% με χαμηλή ανεργία παρά μια ανεργία 20% με χαμηλό πληθωρισμό!”. Βεβαίως, υπάρχουν και οι μεγαλοκαταθέτες των τραπεζών οι οποίοι προτιμούν την νομισματική σταθερότητα από την πλήρη απασχόληση αλλά όλοι αυτοί αποτελούν παντού και πάντοτε μια ισχνή μειοψηφία (1%!). Τελικά, “ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;”. Τον κυβερνά το 99% ή το 1%; Διότι σημασία δεν έχει το ” πόσοι ψηφίζουν την κυβέρνηση” αλλά το “πόσους και ποιους υπηρετεί πιστά η κυβέρνηση”!
Ισχυρίζονται ότι πρέπει να είμαστε μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης διότι χωρίς εξωτερικό έλεγχο και παρεμβάσεις στην οικονομική και νομισματική πολιτική των Ελληνικών κυβερνήσεων η πατρίδα μας θα καταστραφεί οικονομικά, όπερ και εγένετο! Όμως η πατρίδα μας καταστράφηκε οικονομικά 10 χρόνια μετά την είσοδό της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευρωζώνη. Τελικά μήπως κάποιοι χρυσοπληρωμένοι από ξένα κέντρα Έλληνες πολιτικοί, ακαδημαϊκοί και δημοσιογράφοι με ωραίους μύθους και ψεύτικες υποσχέσεις οδήγησαν τον ελληνικό λαό σε άντρο ληστών;
*Ο Γιώργος Κόπελας είναι Οικονομολόγος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων
http://www.iskra.gr/

Νέα τύμπανα ανθρωπιστικής επέμβασης στη Συρία – κάτω τα χέρια!

8-4-2017


height-630-no_border-width-1200
1990, λίγο πριν οι ΗΠΑ επιτεθούν στο Ιράκ. Στη φωτογραφία η Ναγιρά, κατά δήλωσή 
της εθελόντρια νοσοκόμα σε μαιευτήριο του Κουβέιτ, τη στιγμή που καταθέτει πληροφορίες
 για το πώς ο ιρακινός στρατός πετούσε τα μωρά έξω από τις θερμοκοιτίδες τους 
«και τα άφηνε να πεθάνουν στο κρύο πάτωμα». Δυο χρόνια αργότερα θα αποκαλυπτόταν
 πως η Ναγιρά ήταν στην πραγματικότητα η κόρη του πρέσβη του Κουβέιτ στην Ουάσινγκτον.

Με το Χαλέπι να έχει απελευθερωθεί από την κατοχή της αντιδραστικής αντιπολίτευσης και με το Συριακό Αραβικό Στρατό και τους συμμάχους του να προελαύνουν,  η κυβέρνηση των ΗΠΑ αναγκάστηκε προσωρινά να αποδεχτεί με πεσμένα τα φτερά την πραγματικότητα στο έδαφος: την ήττα των εντεταλμένων στρατών της και, μαζί με αυτούς, ενός σημαντικού μέρους της στρατηγικής της για τη Συρία και την ευρύτερη Μέση Ανατολή. 


Πριν από μερικές μέρες ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως «η μοίρα του Άσσαντ θα αποφασιστεί από το συριακό λαό», πράγμα που αποτελούσε μια μεγάλη υπαναχώρηση από τον μέχρι τώρα στόχο των ΗΠΑ, που ήταν σταθερά η αλλαγή καθεστώτος στη Δαμασκό.Είναι σε αυτό το πλαίσιο που ήρθαν τα νέα για την επίθεση με χημικά στο Ιντλίμπ την Τρίτη, που φέρεται να προκάλεσε το θάνατο 72 ανθρώπων μεταξύ των οποίων 27 παιδιά.Κατά τη γνωστή αλληλουχία, η είδηση διαδόθηκε αμέσως εν χορώ από όλα τα δυτικά μίντια – τα οποία φυσικά δεν επέτρεψαν στον εαυτό τους ούτε στιγμή δισταγμού σχετικά με το ποιος είναι ο ένοχος (η συριακή κυβέρνηση) – πριν βρεθεί στα χείλη των αξιωματούχων του δυτικού ιμπεριαλισμού.Μια πρόχειρη απαρίθμηση κάποιων από τα ατέλειωτα ψέματα που έχουν κυκλοφορήσει με τον τρόπο αυτόν από τα δυτικά μίντια για τη Συρία (λιμοκτονία στη Μαντάγιαολοκαύτωμα στο Χαλέπι) (1) αρκεί για να κρατήσει κανείς κατ’ αρχάς μια ιδιαίτερα επιφυλακτική στάση απέναντι στην είδηση.


Μιας και η ιστορία έχει να κάνει με επίθεση με χημικά, δε μπορεί κανείς παρά να θυμηθεί το συμβάν στην ανατολική Γκούτα τον Αύγουστο του 2013: μια ακόμα επίθεση με χημικά, για την οποία η Δύση είχε κατηγορήσει χωρίς κανένα στοιχείο τη συριακή κυβέρνηση, φτάνοντας στα πρόθυρα μιας άμεσης επίθεσης ενάντια στη χώρα.


 Μελετητές του ΜΙΤ θα αποδείκνυαν αργότερα πως ο συριακός στρατός ήταν τεχνικά αδύνατο να έχει πραγματοποιήσει το χτύπημα, ενώ ο Seymour Hersh από το LRB θα έπαιρνε συνέντευξη από Αμερικανούς αξιωματούχους του στρατού και των μυστικών υπηρεσιών που διέψευδαν πως για την επίθεση ευθυνόταν η συριακή κυβέρνηση, καταγγέλλοντας παραποίηση πληροφοριών και χρησιμοποίηση ψευδών ισχυρισμών. 


Σημειωτέον ότι η επίθεση έλαβε χώρα την ημέρα που έφταναν στη Συρία επιθεωρητές του ΟΗΕ. Επίσης, το Γενάρη του ίδιου έτους η βρετανική Daily Mail είχε δημοσιεύσει ένα άρθρο (το οποίο θα κατέβαζε αργότερα) που μιλούσε για στηριζόμενο από τις ΗΠΑ σχέδιο να γίνει επίθεση με χημικά στη Συρία και να κατηγορηθεί ο Άσσαντ’. Για περισσότερες πληροφορίες βλτοκεφάλαιο 9 του βιβλίου του Tim Anderson «The Dirty War on Syria: Washington, Regime Change and Resistance».


Αλλά ας επανέλθουμε στο σήμερα και την πρόσφατη είδηση περί χτυπήματος με χημικά αέρια.Αν κανείς θελήσει να εξετάσει την είδηση λίγο πιο προσεκτικά, θα δει πως προέρχεται για άλλη μια φορά από πηγές της αντιπολίτευσης (δηλαδή από Ουαχαμπίτες κανίβαλους και σιτιζόμενους από τον ιμπεριαλισμό αντικαθεστωτικούς με μηδενική αξιοπιστία). Θα δει τη συριακή κυβέρνηση, που διαψεύδει κατηγορηματικά τις ιστορίες περί χημικού χτυπήματος, να μην έχει κανένα συμφέρον να πραγματοποιήσει ένα τέτοιο χτύπημα – σε αντίθεση με την αντιπολίτευση, που δεν έχει κανένα μέλλον αν δεν τη βοηθήσουν τα ιμπεριαλιστικά αφεντικά της.


 Σημειωτέον πως μιλάμε για την ίδια αντιπολίτευση που έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν επανειλημμένα χημικά όπλα (πράγμα που παραδέχονται ακόμα και στελέχη του ΟΗΕ). Θα δει επίσης το περιστατικό να λαμβάνει χώρα τη μέρα που συζητιέται το Συριακό στις Βρυξέλλες. Τι σύμπτωση! Και μάλιστα λίγες μόλις ώρες μετά το συμβάν, ο Guardian δημοσίευε άρθρο-παρέμβαση του αρχηγού των White Helmets (ψευτοδιασωστών που στην πραγματικότητα είναι προπαγανδιστικός οργανισμός χρηματοδοτούμενος από τον ιμπεριαλισμό), στο οποίο καλούσε τους ηγέτες της ΕΕ να επιμείνουν στο στόχο της αλλαγής καθεστώτος στη Συρία.


Σε αυτή τη φάση, δεν υπάρχει κανένας λόγος για να θεωρήσουμε το περιστατικό ως κάτι άλλο από μια ακόμα προβοκάτσια με σκοπό την κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία. Και η προβοκάτσια αυτή φαίνεται να πιάνει.


Ο Τραμπ βγαίνει και δηλώνει δυσοίωνα πως «η στάση του απέναντι στη Συρία και τον Άσσαντ έχει αλλάξει πάρα πολύ», ενώ αλλάζει και την κριτική που έκανε στην κυβέρνηση Ομπάμα, κατηγορώντας την πλέον για το ότι δεν επιτέθηκε στη Συρία το 2013. Την ίδια στιγμή, διαρροές τον θέλουν να λέει σε γερουσιαστές πως «εξετάζει στρατιωτική δράση στη Συρία» και πως πρόκειται να συναντηθεί με τον υπουργό Άμυνας για να ενημερωθεί για τις στρατιωτικές επιλογές.


Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, σε ένα γελοιωδέστατο ρεσιτάλ υποκρισίας, προειδοποιεί πως οι ΗΠΑ μπορούν να δράσουν μονομερώς στη Συρία στην περίπτωση που το Συμβούλιο Ασφαλείας δεν ενέκρινε το προκλητικό ψήφισμά τους (που θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει βάση για επέμβαση).


Οι NY Times και η Washington Post, εκφράζοντας τη γραμμή σημαντικής μερίδας του βαθέως κράτους των ΗΠΑ, επαναλαμβάνουν τη γνωστή ‘ανθρωπιστική’ αγκιτάτσια για κλιμάκωση της επέμβασης. Πίσω τους ακολουθεί το υπόλοιπο κοπάδι των δυτικών ΜΜΕ, επαναλαμβάνοντας την ίδια γραμμή.


Σκληρά τσαπατσαρισμένη χάρη στην αντίσταση του συριακού λαού και των συμμάχων του, η στρατηγική της Αυτοκρατορίας στη Μέση Ανατολή έχει γίνει αντικείμενο εκρηκτικής κόντρας στο εσωτερικό της άρχουσας ελίτ. Δεν είναι εύκολο να κάνει κανείς προβλέψεις για το πού θα ισορροπήσει η μπίλια, αλλά το ζητούμενο δεν είναι να κάνουμε προβλέψεις· είναι να εμποδίσουμε την ενδεχόμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση, που ανεβάζει κατακόρυφα τον πήχυ της βίας στην περιοχή και απειλεί να γίνει η σπίθα που θα μετατρέψει τον περιφερειακό πόλεμο που διεξάγεται στη Συρία σε παγκόσμιο μεταξύ των μεγαλύτερων πυρηνικών δυνάμεων του πλανήτη.


Οποιαδήποτε σοβαρή δράση προς αυτή την κατεύθυνση απαιτεί πρώτα το να μπορέσει η Αριστερά ή έστω ένα υπολογίσιμο μέρος της να καταλάβει επιτέλους τι γίνεται στη Συρία, να ξεχωρίσει τα στρατόπεδα και να πάρει τη σωστή θέση. Η Αριστερά και ο κόσμος της πρέπει να είναι σε εγρήγορση για κάθε ενδεχόμενο.Π. Καρ.

ΠΗΓΗ:

Ω, σιχαμένοι!Υποκριτές!

8-4-2017
του ΣΤΑΘΗ


Από τη στιγμή που ο εξαρτημένος Τύπος ενοχοποίησε τον Ασαντ για χρήση χημικών αερίων εναντίον αμάχων, η στρατιωτική επιχείρηση της Δύσης που ακολούθησε ήταν αναμενόμενη.
Χωρίς η προπαγάνδα να κουρασθεί, βρίσκοντας κάτι πρωτότυπο για να παραμυθιάσει την κοινή γνώμη, επανέλαβε τον εαυτό της και οι βομβαρδισμοί άρχισαν.
Ο Σαντάμ Χουσεΐν «είχε πυρηνικά» - απεδείχθη, ήδη διαρκούντος του πολέμου, ότι δεν είχε.
Μας παραπλάνησε η CIA, τα μάσαγε αργότερα ο Μπους, αφού η βρώμικη δουλειά είχε γίνει. Ο Μπλαιρ «παραπλανήθηκε» από τη Μ16, αλλά οι νεκροί στο Ιράκ έχουν υπερβεί καμιά δεκαριά φορές τους νεκρούς σε αμάχους που είχε όλη η κατεχόμενη Ευρώπη κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το χτύπημα στο Σεράγεβο, πολλοί έλεγαν τότε και τώρα ξέρουν όλοι ότι ήταν μια προβοκάτσια των μουσουλμάνων για να ενοχοποιήσουν τους Σέρβους. Ομως η Γιουγκοσλαβία διαλύθηκε.

Ολοι επίσης ήξεραν τότε ότι ο Μιλόσεβιτς βρέθηκε προ τετελεσμένων στο Ραμπουγιέ, όταν εκλήθη να υπογράψει συμφωνία διαφορετική από τα (προ)συμφωνηθέντα. Ο πόλεμος ήταν προσχεδιασμένος.

Ετσι «δουλεύει» η Δύση. Οπως οι Ναζί, που όταν εισέβαλαν στην Πολωνία, κατηγορούσαν τους Πολωνούς ότι μπούκαραν σε γερμανικά εδάφη. Η σημερινή Πολωνία, βεβαίως, επικροτεί σαν πιστό σκυλί ανάλογες ενέργειες των ΗΠΑ, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Σε όλα αυτά και άλλα τέτοια αποτρόπαια ο ρόλος της συντριπτικής πλειοψηφίας του Τύπου στη Δύση είναι επαίσχυντος. Κανένα δάκρυ δεν έχυσε η Liberation, φέρ’ ειπείν, για τους 300 νεκρούς, μόλις προχθές, στη Μοσούλη, αλλά, σαν να ήταν εκεί παρούσα, είδε τους Σύρους πιλότους να χρησιμοποιούν χημικά όπλα. Κι αμέσως μετά, πριν αλέκτορα φωνήσαι (στην κυριολεξία), οι ΗΠΑ, σαν έτοιμες από καιρό, εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση στην πολύπαθη χώρα. Με τη Μέρκελ να επικροτεί πρώτη-πρώτη.

Κι έτσι ο Τραμπ «έσκισε τη γάτα», αποδεικνύοντας ότι οι αντισυστημικοί βομβαρδίζουν το ίδιο καλά με τους συστημικούς. Τους τελευταίους μήνες οι ΗΠΑ «απουσίαζαν» από την περιοχή. Ε, λοιπόν «επέστρεψαν» αμφισβητώντας τη στρατηγική υπεροχή της Ρωσίας - αυτός ακριβώς ήταν ο στόχος.

Ο Ασαντ βρίσκεται στην «καλύτερη στιγμή του», δεν είχε κανέναν λόγο να χτυπήσει με χημικά - χημικά, άλλωστε, που μάλλον δεν διαθέτει, κατά τις ανακοινώσεις των διεθνών οργανισμών που, καιρό τώρα, ερευνούν στη Συρία για τέτοια όπλα. Η ενοχοποίηση του Ασαντ προέκυψε από τον γνωστό μηχανισμό ΜΚΟ-Μυστικές Υπηρεσίες-Τύπος.

Ομως, το μέγα ερώτημα σε αυτήν και τις άλλες προγενέστερες-πανομοιότυπες ιστορίες δεν αφορά στους πολεμοκάπηλους και τους εμπρηστές -αυτοί τη δουλειά τους κάνουν-, αφορά τους λαούς στη Δύση, την περίφημη κοινή γνώμη. Πώς οι πολίτες τρώνε αμάσητο το τόσο σάπιο κουτόχορτο αυτής της τόσο απροκάλυπτης και ακούραστης στο να επαναλαμβάνει τον εαυτόν της προπαγάνδας;

Μια απάντηση θα ήταν ίσως το γεγονός ότι τα πόστα και τα λοιπά γιοφύρια στις κοινωνίες, ΑΕΙ, διαδίκτυο, Τύπος, τέχνες, τα έχουν πιάσει χιπστεράκια, «εκσυγχρονιστές», μεταμοντέρνοι, «πολυπολιστισμικοί», ενσωματωμένοι αριστεροί, νεοφιλελεύθεροι, επιδοτούμενοι καλλιτέχνες, ξεπουλημένοι δημοσιογράφοι, πράκτορες - μια χρυσή ορδή, μια «καλή κοινωνία» σμπίρων και μπιστικών των Δυνατών.

Ολοι αυτοί οι σιχαμένοι τύποι που θεωρούν εαυτούς ως την ελίτ της εποχής, όλοι αυτοί οι σταυρωτήδες που οτιδήποτε λαϊκό το θεωρούν λαϊκιστικό, αυτοί που ανοίγουν ταξικούς λάκκους για τους εργαζόμενους σε όλον τον κόσμο, είναι επίσης εκείνοι που «εξάγουν δημοκρατία» στο εξωτερικό (και τη δολοφονούν στο εσωτερικό), εκείνοι που διεξάγουν «ανθρωπιστικούς πολέμους» και ξεσπιτώνουν πληθυσμούς κατά μάζες - είναι η μαύρη πανώλη που έχει κατακάτσει στις οθόνες μας, στον δημόσιο λόγο, στα μυαλά μας.

Η ευκολία με την οποία επιστρατεύεται ο πόλεμος γίνεται όλο και πιο έντονη. Η χυδαία ευλογία του πολέμου από τα σκυλιά του πολέμου, όταν εφημερίδες και τηλεοράσεις ουρλιάζουν «βομβαρδίστε-βομβαρδίστε», ενώ ταυτοχρόνως μυξοκλαίνε για τους νεκρούς και τους πρόσφυγες, οδηγεί σε ένα παράλογο πολιτεύεσθαι και σε ένα ανήθικο υπάρχειν, που θα πληρωθούν ακριβά. Πανάκριβα...

ΠΗΓΗ:
http://www.enikos.gr/stathis/508959/o-sichamenoi