Ο Β.ΠΟΥΤΙΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ



02/02/2016
Translate this page: EN FR DE ES RU AR
Άφωνη έχει μείνει η Δύση να παρακολουθεί τη ρωσική στρατιωτική μηχανή να αναπτύσσεται να να δρα στη Συρία, όπως επίσης και από τις στρατηγικές κινήσεις της Μόσχας που έκανε “ματ” στην περιοχή και εξουδετέρωσε τους Αμερικανούς και τους συμμάχους τους που θέλησαν να προκαλέσουν και να εκμεταλλευτούν την πτώση του Μπασάρ Αλ Άσαντ.
Η Μόσχα, κάνοντας μία επίδειξη των πραγματικών της δυνατοτήτων στην Συρία, παρουσίασε επιδόσεις που λίγοι περίμεναν. Οι Ρώσοι έριξαν στην μάχη αεροσκάφη που δεν είχαν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν, ενώ έβαλαν με πυραύλους ακόμα και από την Κασπία, 1.500 χιλιόμετρα μακριά από τους στόχους τους, πολύ μακρύτερα από την αντίστοιχη επίδοση των Αμερικανών”.
Αυτά τα αναφέρει ο Michale Kofman του Ινστιτούτου Kennan της Ουάσιγκτον και προσθέτει επίσης πως η εκτόξευση των πυραύλων τύπου cruise kalibr από την Κασπία Θάλασσα αποτελεί “ένα εκπληκτικά ικανό νέο όπλο” στο ρωσικό οπλοστάσιο. Κι αυτά τα γράφει ο συγκεκριμένος αναλυτής πριν ακόμη γίνει γνωστό ότι η Μόσχα έστειλε στη Συρία και αεροσκάφη Su35S προκειμένου να εμπλακούν σε μάχες αν χρειασθεί.
Εκπληκτικής αποτελεσματικότητας θεωρείται επίσης, ο σχεδιασμός και η στρατηγική των Ρώσων στο πεδίο της μάχης. "Αυτό που εντυπωσιάζει είναι η ικανότητά τους να μετακινούν μεγάλο αριθμό στρατιωτών πραγματικά πολύ γρήγορα", σημειώνει ο Αμερικανός υποστράτηγος, Βen Hodges, επικεφαλής των Αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη.
Γιατί το λέει αυτό ο Αμερικανός διοικητής των δυνάμεων της Ευρώπης; Γιατί οι Ρώσοι κάτω από τη... μύτη των Αμερικανών λειτούργησαν αστραπιαία το περασμένο καλοκαίρι, δημιούργησαν βάση στη Λαττάκεια και μετέφεραν εκεί ισχυρές δυνάμεις, από πυροβολικό μέχρι αντιαεροπορικά συστήματα, μαχητικά και βομβαρδιστικά αεροσκάφη.
Όταν δε οι Τούρκοι κατέρριψαν το Su-24 τα αντιαεροπορικά συστήματα S-400 είχαν ήδη μεταφερθεί στη Συρία και το διαπίστωσαν τόσο οι Τούρκοι όσο και οι Αμερικανοί όταν επιχείρησαν να απογειώσουν αεροσκάφη. Με το που τροχοδρόμησαν είχαν ήδη εγκλωβιστεί από τα ραντάρ των S-400.
Αυτό σημαίνει πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει εκμοντερνίσει την ρωσικό στρατό, την ώρα που πολλοί δυτικοί πίστευαν πως βρίσκεται πίσω σε σχέση με τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ” σημειώνει ο Business Insider και όντως έτσι είναι. Ο Πούτιν κατάφερε να βάλει στον ύπνο τους Δυτικούς τη στιγμή που η πολεμική μηχανή της Ρωσίας αναπτύσσονταν με ταχύτατους ρυθμούς σε όλους τους τομείς της αμυντικής βιομηχανίες.
Από την αεροδιαστημική (δημιουργώντας το Τ-50 PAK FA) και τα αντιαεροπορικά συστήματα μέχρι τα τεθωρακισμένα (φτιάχνοντας το Armata) και τα στρατηγικά όπλα, όπως βαλλιστικούς πυραύλους. Η Ρωσία έχει αναπτύξει τεράστιες δυνατότητες και συν το ότι είναι η χώρα με τα περισσότερα πυρηνικά όπλα την καθιστά “κυρίαρχη” τουλάχιστον στην περιοχή του ενδιαφέροντος της, όπως είναι η Συρία.
Στόχος της Μόσχας έχει γίνει και η Τουρκία του Ερντογάν που μετά την κατάρριψη του Su-24 οι Ρώσοι την έχουν περικυκλώσει και την έχουν “δέσει” μη αφήνοντας της επί της ουσίας περιθώρια να δράσει και να υποστηρίξει τον ISIS. Μάλιστα σε συνεργασία με τους Κούρδους της Συρίας, αλλά και του Ιρακ έχουν δημιουργήσει ένα μπλόκ στα σύνορα που δύσκολα μπορεί να σπάσει.
Οι Τούρκοι προβαίνουν σε κάποιες κινήσεις αντίστασης βλέποντας πώς οι επδιώξεις χρόνων πάνε να χαθούν, αλλά μάλλον ξύνονται στην γκλίτσα του τσοπάνη...


Δεν υπάρχουν σχόλια: