Ωδή στον Τσαρλς Μπουκόφσκι
(Αυτοί που έκλασε ο Θεός στη μούρη)

http://nonews-news.blogspot.com/




"Πρώτα δοκιμάζουν να σε τσακίσουν με την ανυπόφορη φτώχεια 
κι ύστερα δοκιμάζουν να σε τσακίσουν με τη μάταιη φήμη.
Κι αν δεν σπάσεις με κανένα από τα δύο, υπάρχουν οι φυσιολογικές μέθοδοι
όπως οι κοινές ασθένειες που ακολουθούνται από έναν ανεπιθύμητο θάνατο.
Οι περισσότεροι από μας ωστόσο, σπάμε πολύ πριν απ' αυτό όπως ήταν κανονισμένο εξάλλου,
από σεισμό, κατακλυσμό, πείνα, οργή, αυτοκτονία, απελπισία
ή απλά από σοβαρό έγκαυμα στη μύτη την ώρα που ανάβεις το τσιγάρο σου"
Σαν σήμερα πριν 18 χρόνια πέθανε ο Τσαρλς Μπουκόφσκι, ο δημιουργός του παραπάνω ποιήματος, που έχει τον τίτλο «Πώς είναι η κατάσταση». 
Ο λογοτέχνης του βρώμικου ρεαλισμού, αυτός που δεν αναγνώρισαν οι Ακαδημαϊκοί*.
Ακαδημαϊκοί. Τι σημαίνει άραγε η λέξη; Ποιους χαρακτηρίζει; Μήπως τους λαχουροντυμένους σγουρομάλληδες με το σφιχτό το στόμα σαν φιογκάκι, που ακουμπούν τον κώλο τους σε αφράτα μαξιλάρια; Τις ροδαλές κυρίες με τα περίσσια δαχτυλίδια που ανάβουν θυμιάματα στον Σαίξπηρ;
Πιθανότατα. Ο Μπουκόφσκι έλεγε ότι ο Σαίξπηρ είναι υπερτιμημένος, αλλά οι άνθρωποι δεν θέλουν να το ακούν.
Μια τέτοια δήλωση όχι μόνο ξεχωρίζει τους Ακαδημαϊκούς από την «ήρα», αλλά και τους Ακαδημαΐζοντες μαζί.
Ποιοι είναι οι Ακαδημαΐζοντες; Ποιους ορίζει αυτή η λέξη;
Μα φυσικά, τους διανοούμενους. Αυτούς που έπιασε στο στόμα του επίσης ο Μπουκόφσκι, όταν δήλωσε "Διανοούμενος είναι ο άνθρωπος που λέει ένα απλό πράγμα με δύσκολο τρόπο".
Τώρα καταλάβαμε όλοι για ποιους μιλάμε.
Μιλάμε για τους ανθρώπους που δεν συναναστρέφονται άλλο σινάφι απ΄ το σινάφι τους, από το φόβο μην ξοκείλουν σε κατώτερες σκέψεις και απομακρυνθούν απ΄την εξύψωση.
Μιλάμε και για τους ανθρώπους που εκδίδουν βιβλία, τα οποία γράφουν στην πολυθρόνα του Προκρούστη, που έλαβαν κληρονομιά από τους προγονοδιανοούμενους.
Μιλάμε και για εκείνους που εφαρμόζουν τη διανόηση σε μια τέχνη διαφορετική απ΄τη λογοτεχνία. Σκηνοθέτες, συνθέτες, σκηνογράφους, εικαστικούς.
Ο βρομιάρης ο Μπουκόφσκι όμως, μίλησε και γι αυτούς. Η παραπάνω φράση του για τους διανοούμενους είχε συνέχεια και να ‘τη τώρα ολόκληρη: "Διανοούμενος είναι ο άνθρωπος που λέει ένα απλό πράγμα με δύσκολο τρόπο. Καλλιτέχνης είναι ο άνθρωπος που λέει ένα δύσκολο πράγμα με απλό τρόπο".
Ώστε γι αυτόν ένας καλλιτέχνης δε θα μπορούσε να ήταν διανοούμενος;
Δεν θα μπορούσε, δυστυχώς. Ή το ένα είσαι είπε ή το άλλο.
Προσωπικά, έχω χειρότερη άποψη. Θεωρώ πως δεν υπάρχουν διανοούμενοι. Φλωράκια του κερατά είναι. Μια μύγα με μεταξωτό φουλάρι είναι. Άνθρωποι φρυγανιές είναι. Κενοί μα τραγανοί, χωρίς σπουδαία γεύση.
Αν μιλήσω για τη δική μας διανόηση, δείτε δυο χρόνια που βασανίζεται η χώρα, πώς βγαίνουν κάποιοι και φωνάζουν «Πού είναι οι διανοούμενοι; Να τοποθετηθούν οι διανοούμενοι!».
Βγήκε κανείς; Σιγά μη βγει, Να βγει να πει τι; Να απαγγείλει Δημουλά η Δημουλά, να μας παίξει ο Σαββόπουλος τη Συννεφούλα ή να μας δείξει ο Σμαραγδής τις κομμένες σκηνές του Θεοτοκόπουλου;
Γιατί αυτούς θεωρούμε ως διανόηση στην Ελλάδα, συν εκείνους που αυτοθεωρούνται.
Αν είναι διανοούμενοι όμως, τότε δε είναι καλλιτέχνες, άρα να βγουν, να πούνε τι; Τι είναι όλοι αυτοί χωρίς το έργο τους; 
Και τότε ποιος να βγει; Να βγει ο Χριστιανόπουλος που έπεσε στη χαραμάδα της Ακαδημαϊκής σκέψης και του δώσανε βραβείο;
Μα δεν τον πήρε ο άνθρωπος και τους το είπε ευθέως: Τι είσαστε εσείς ρε μάγκες για να με  βραβεύσετε; Ανώτεροι από μένα είστε; Άει πηδηχτείτε, που σας έκλασε ο Θεός στη μούρη και μοιράζετε βραβεία.
Άει πηδηχτείτε ρε, που σας βρωμάει ο Μπουκόφσκι, συμπληρώνω εγώ.
Αν σας βρωμάει ο Μπουκόφσκι, σας διαφεύγει κάτι σοβαρό καλοί μου διανοούμενοι: ότι βρωμάει ο κώλος σας.
Όσο και να τον πλύνετε, ο κώλος θα βρωμάει, όσο λυρικά κι αν γράφετε, απαγγέλλετε ή καλλιτεχνείτε, ο κόσμος θα βρωμάει.
Απ΄τη στιγμή που δεν το ξέρετε αυτό, όχι δεν είστε διανοούμενοι, δεν είστε καν ευνοούμενοι. Της μοίρας που σας έδωσε ζωή.
Προσέξτε. Αν τον Μπουκόφσκι επιχειρήσατε να τον σκοτώσετε με την ανυπόφορη φτώχεια, εσείς θα πεθάνετε από τη μάταιη φήμη. 
Αντί να αλληλογλείφεστε, αντί να αλληλοβραβεύεστε και να αλληλοπαντρεύεστε, ρουφήξτε τρυφερά το αυγό σας κι ακούστε από το τσόφλι του, το τίποτα που σας ξιπάζει.
Αγκαλιάστε το σκοτάδι**  μπας και δείτε πού είν' το φως.
Εγώ πάλι, προτιμώ να ασχοληθώ με τη "Μεγαλοφυία του πλήθους".  
* Ο Σαρτρ χαρακτήρισε τον Μπουκόφσκι ως το μεγαλύτερο ποιητή της Αμερικής. Ο Σαρτρ δεν ήταν διανοούμενος, ήταν φιλόσοφος.
**"Αγκάλιασε το σκοτάδι"  ποίημα του Τσαρλς Μπουκόφσκι. 


Ολοι πάνε ταμείο, αλλά για διαφορετικούς λόγους

Μετά τη νιρβάνα του PSI και τις ιαχές θριάμβου του πλέον αποτυχημένου υπουργού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, του γνωστού και ως Βενιζέλου, επιστρέψαμε στην γή. Τα CDS ενεργοποιήθηκαν, αφού η  Διεθνής Ένωση  Συμφωνιών Ανταλλαγής και Παραγώγων (ISDA), αποφάσισε ομόφωνα, ότιστην Ελλάδα συνέβη πιστωτικό γεγονός.
Τούτο σημαίνει, σε απλά Ελληνικά,  ότι μια χούφτασωτήρες, προδότες και παλιάνθρωποι,  πιασμένοι χέρι-χέρι,  θα πάνε στο ταμείο να εισπράξουν τα CDS, την ώρα που ένας ολόκληρος λαός καλείται να πηγαίνει στο ταμείο για να πληρώνει φόρους και χαράτσια. 
Τι να κάνουμε, έτσι είναι η ζωή. Μόνο που υπεύθυνοι δεν είναι οι σωτήρες, οι προδότες και οι
παλιάνθρωποι. Αυτοί έκαναν τη δουλειά τους και μάλιστα με επιτυχία. Υπεύθυνοι είναι όσοι τους έφεραν στην εξουσία,  δηλαδή εσείς. Και ο επίλογος θα γραφτεί στις 18 Μαρτίου, όταν πάλι οι ίδιοι αμετανοήτοι και ανόητοι πολίτες, θα εκλέξουν κάποιον από τους υποψηφίους σωτήρες του ΠΑΣΟΚ και της χώρας, για να συνεχίσουν το έργο τους.
Ας μην παραπονιόμαστε λοιπόν. Τα άσχημα πέρασαν. Τα χειρότερα έρχονται.
Δ.Μ.

Πρωην αρχηγός Mossad: "Δεν είναι ώρα για επίθεση στο Ιράν"

Πρωην αρχηγός Mossad:
«Δεν είναι κατάλληλη η ώρα για επίθεση εναντίον του Ιράν», δήλωσε ο άλλοτε αρχηγός της υπηρεσίας Πληροφοριών του Ισραήλ, της Μοσάντ , Μέιρ Ντάγκαν σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο του CBS.
Η δήλωση ενός «αρμόδιου που γνωρίζει πως έχουν τα πράγματα» - όπως χαρακτήρισε τον κ. Ντάγκαν η ισραηλινή εφημερίδα «Haatetz» - προκάλεσε, όπως ήταν επόμενο, ζωηρές αντιδράσεις στο Ισραήλ, όπου ο κυβερνητικός συνασπισμός του κ. Νετανιάχου επιμένει να βομβαρδιστούν οι πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν «τώρα, προτού είναι πολύ αργά».Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, η υπουργός Χίλαρι Κλίντον και ο αρχηγός των Γενικών Επιτελείων στρατηγός Ντεμσι, παρά την πίεση του ισραηλινού λόμπι, έχουν εκδηλωθεί εναντίον στρατιωτικής δράσης στο Ιράν, επί του παρόντος τουλάχιστον. Μιλώντας για πρώτη φορά σε αμερικάνικο κανάλι ο κ. Ντάγκαν συντάχθηκε με την στρατηγική του Αμερικάνου προέδρου, τονίζοντας ότι πρέπει «να συγκεντρώσουμε τις προσπάθειες μας στην αλλαγή της κυβέρνησης στο Ιράν αντί να επιχειρήσουμε στρατιωτική δράση». 
Και πρόσθεσε. «Είναι καθήκον όλων μας να βοηθήσουμε οποιονδήποτε που έχει να προσφέρει κάτι αντίθετο από την σημερινή κυβέρνηση της Τεχεράνης».
Σε παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι αυτή η δήλωση του θα μπορούσε να ερμηνευθεί ότι υποστηρίζει πως το Ισραήλ πρέπει να περιμένει να επιτεθεί πρώτη η Αμερική στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν ο πρώην αρχηγός της Μοσάντ δεν μάσησε τα λόγια του: «Αν θα ήθελα ένας άλλος να το κάνει αυτός θα προτιμούσα οπωσδήποτε να είναι η Αμερική». 
Ο κ. Ντάγκαν δήλωσε επίσης ότι δεν λείπει η λογική από την κυβέρνηση της Τεχεράνης αν και--όπως είπε--υπάρχει κάποια διαφορά μεταξύ Ιράν και Δύσης στο τι εννοούμε λογικο. Πρόσθεσε, τέλος, ότι και ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμιντινεντζάντ είναι λογικός, αντιλαμβάνεται το ρίσκο που παίρνει ακολουθώντας την πυρηνική στρατηγική.
defenceNet
Πηγή: Πρωην αρχηγός Mossad: "Δεν είναι ώρα για επίθεση στο Ιράν" - RAMNOUSIA 

Νίκος Κοτζιάς: Αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό και οι... πασοκογενείς

 ΑΠΌ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ (ΕΠΙΚΑΙΡΑ)


Μετά την απώλεια της δεδηλωμένης από το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ δεν θα μπορεί να δικαιολογήσει τη μη άμεση επιβολή εκλογών.
 
Νίκος Κοτζιάς: Αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό και οι... πασοκογενείς
Φανερή έχει γίνει τις τελευταίες εβδομάδες η βαθύτατη κρίση του πολιτικού συστήματος και, πριν απ’ όλα, του δικομματισμού. Στη Νέα Δημοκρατία προστίθενται προβλήματα, εκεί που νομίζει ότι τα λύνει. Μπορεί όλα να δείχνουν ότι η πρωτοβουλία της Δημοκρατικής Συμμαχίας και ο ΛΑΟΣ έχουν περιορισμένες προοπτικές απ’ ό,τι πριν από λίγους μήνες, αλλά ο Πάνος Καμμένος δημιουργεί καινούριο κόμμα, ενώ πολλοί σημαντικοί διαγραφέντες βουλευτές της ΝΔ δεν επιστρέφουν στο μαντρί. Επιπλέον, η Χρυσή Αυγή βρίσκεται σε άνοδο.

Όλ’ αυτά τα στοιχεία σημαίνουν ότι η προοπτική ενσωμάτωσης στη ΝΔ δεξιών φιλομνημονιακών ψήφων είναι μικρότερης έκτασης από τις απώλειες αντιμνημονιακών ψήφων ανάμεσα σε παραδοσιακούς ψηφοφόρους της. Μάλιστα, αν αναβληθούν οι εκλογές, η κυβερνητική φθορά του Αντώνη Σαμαρά θα είναι επιταχυνόμενη, διότι συμμετέχει πλέον στην κυβέρνηση με περισσότερους υπουργούς απ’ ό,τι πρωτύτερα. Με υπουργούς –παραδείγματος χάρη Βορίδης–, δηλαδή, που διαχειρίζονται άμεσα την εφαρμογή των επιταγών των Μνημονίων. Επιπροσθέτως, η αριθμητική των εδρών είναι τέτοια που, μετά την απώλεια της δεδηλωμένης από το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Δημοκρατία δεν θα μπορεί να δικαιολογήσει τη μη άμεση επιβολή εκλογών.

Μεγαλύτερες είναι οι ανακατατάξεις στο ΠΑΣΟΚ. Ανακατατάξεις που προκλήθηκαν μέσα από τρία κύματα φυγής. Στο πρώτο κύμα ανήκουν όσοι εξαρχής αντιπάλεψαν την ένταξη της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στην τρόικα και στα Μνημόνια. Οι δυνάμεις αυτές κάνουν σήμερα τις επιλογές τους με βάση τους αγώνες και τη στάση που κράτησαν τα δυόμισι τελευταία χρόνια στην πολιτική σκηνή. Είναι οι πιο απομακρυσμένες από το ΠΑΣΟΚ δυνάμεις και, ταυτόχρονα, οι πλέον ριζοσπαστικά ενωτικές.

Στο δεύτερο κύμα φυγής εντάσσονται όσοι έφυγαν μετά την κατάργηση των κοινωνικών κατακτήσεων και την αποδιοργάνωση των εργασιακών σχέσεων. Οι δυνάμεις αυτές δεν έχουν δώσει σκληρές αντιμνημονιακές μάχες, ταλαντεύονται ανάμεσα στο να ακολουθήσουν τις δυνάμεις του πρώτου κύματος ή να διασφαλίσουν κάποιο πιο εύκολο «παρκάρισμα», έστω κι αν αυτή η προοπτική δεν έχει ουσιαστικές προοπτικές ως προς τη ριζική αλλαγή του πολιτικού σκηνικού.

Το τρίτο κύμα φυγής από το ΠΑΣΟΚ είναι όσων έχουν «αμαρτήσει» ποικιλότροπα. Εκείνων που υποστήριξαν ακόμα και με «αυταπάρνηση» όλα τα αντεθνικά και αντιλαϊκά μέτρα που έλαβαν οι κυβερνήσεις του Γιώργου Παπανδρέου. Που ψηφίσαν ακόμα και τη συμμετοχή της Ακροδεξιάς στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Με επιμονή υποστήριξαν το πρώτο Μνημόνιο, την έλευση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα, τις παραβιάσεις του Συντάγματος και της κυριαρχίας του ελληνικού Κοινοβουλίου. Μέχρι το δεύτερο Μνημόνιο σπάνια διαφοροποιήθηκαν, κι αυτό σε επιμέρους ζητήματα και μόνο. Δικαιολόγησαν το νέο ραγιαδισμό, ενώ στήριξαν τις θεωρίες του μονόδρομου. Αυτές οι δυνάμεις έδειξαν ότι έφτασαν στα όριά τους με την κυρίαρχη πολιτική, αφού πρώτα έχασαν τις κυβερνητικές και κρατικές τους θέσεις, σε ένα βαθμό και τις προοπτικές τους μέσα στο ίδιο το ΠΑΣΟΚ. Είναι δε σημαντικό το γεγονός ότι εξακολουθούν να δικαιολογούν την όλη αντιλαϊκή πολιτική μέχρι το δεύτερο Μνημόνιο. Αυτό δεν το λέω ως κατηγορία, αλλά ως διαπίστωση.

Εκείνο που είναι πολιτικά και ηθικά «ενοχλητικό» είναι το γεγονός ότι οι του «τρίτου κύματος», που έχουν μέγιστη ευθύνη για τα χάλια της χώρας, επιθυμούν την υποταγή στα σχέδιά τους όλων όσοι με συνέπεια έφυγαν έγκαιρα από το ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο ζητούν από τις αντιμνημονιακές τάσεις που εξακολουθούν να κινούνται εντός του ΠΑΣΟΚ. Δείχνουν, δηλαδή, πρόθεση ηγεμονισμού, που βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με την πολιτική στενομυαλιά και ανικανότητα που επέδειξαν τα τελευταία χρόνια. Αυτός ο «ηγεμονισμός» αποτελεί ένα ακόμα παράδειγμα ότι ουσιαστικά δεν έμαθαν και δεν κατάλαβαν από τους αγώνες του λαού τα τελευταία χρόνια και πως δεν αντιμετωπίζουν με αυτοκριτική διάθεση τη συμβολή τους στην καταστροφή της πατρίδας. 


Μενέλαος Γκίβαλος: Προκατασκευάζουν την επόμενη κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

08/03/2012 - 12:15 περιοδικό (επίκαιρα)


Ο μόνος ιστορικός παράγων που μπορεί να ακυρώσει και να ανατρέψει τη σχεδιασμένη πορεία «θανάτου» της χώρας είναι η λαϊκή βούληση, η ψήφος των πολιτών. Πρέπει να αποδυναμωθεί, να συντριβεί η «ραχοκοκαλιά» του μνημονιακού οικοδομήματος.
 
Μενέλαος Γκίβαλος: Προκατασκευάζουν την επόμενη κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
Τέθηκε ήδη σε εφαρμογή η επιχείρηση προκατασκευής του επόμενου κυβερνητικού σχήματος. Οι –πάλαι ποτέ– ισχυροί φορείς του δικομματισμού, αφού πρώτα τεμαχίστηκαν, αποϊδεολογικοποιήθηκαν –μέσα από το νεοφιλελεύθερο «κλίβανο»– και προσαρμόστηκαν πλήρως στις μνημονιακές προδια γραφές, συσκευάστηκαν τελικώς σε «πακέτο» και εμφανίζονται τώρα ως η μοναδική δεδομένη και ισχυρή μετεκλογική εξουσία...

Η συμμετοχή της Νέας Δημοκρατίας και η στήριξη στην κυβέρνηση Παπαδήμου εμφανίστηκαν από τον Αντώνη Σαμαρά ως «προϊόν» των πιέσεων και των εκβιασμών που δέχτηκε από τους ξένους δανειστές και τους εγχώριους υποτελείς τους αλλά και ως απότοκος μιας ιστορικής ανάγκης, προκειμένου να σωθεί η χώρα από τις ανεύθυνες επιλογές του Γιώργου Παπανδρέου.

Στην πραγματικότητα, επρόκειτο για την ενσωμάτωση του Αντώνη Σαμαρά στο –διευρυνόμενο πλέον– κόμμα του Μνημονίου και ταυτόχρονα για τη σύναψη του ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΡΡΑΒΩΝΑ της Νέας Δημοκρατίας με το ΠΑΣΟΚ...

Στην περίπτωση που η επιχείρηση μετεκλογικής συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προωθηθεί «επιτυχώς», τότε ο Αντώνης Σαμαράς θα έχει προχωρήσει στην επίσημη, de jure και de facto, νομιμοποίηση και αιτιολόγηση της όλης πορείας του ΠΑΣΟΚ και των επιλογών της ηγεσίας του από την επομένη των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου του 2009... Σε μια τέτοια περίπτωση, ποιος θα ζητήσει Εξεταστικές για τη διόγκωση των ελλειμμάτων; Ποιος θα καταλογίσει ευθύνες για την ένταξη της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο;...

«Άγγελος-εξάγγελος» της μετεκλογικής συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος κακώς επικρίνεται από τους... «εν Μνημονίω» συντρόφους του ότι υπονομεύει την αυτονομία του ΠΑΣΟΚ και το μετατρέπει σε «γέφυρα» μεταβίβασης ψήφων προς τη ΝΔ.

Αντίθετα προς τις «παραδοσιακές» αυτές εκτιμήσεις, η προοπτική της συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στη μελλοντική κυβέρνηση αποτελεί κυριολεκτικώς μια «πολιτική ανάσταση νεκρών» για το ΠΑΣΟΚ, το οποίο σήμερα καταρρέει και οδηγείται ιστορικά στο περιθώριο.

Αυτή ακριβώς η προοπτική αποτελεί «υπόμνηση» προς τους απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, προς τα πελατειακά δίκτυα που λειτουργούν όλ’ αυτά τα χρόνια, ότι στην επόμενη κυβέρνηση θα είναι και πάλι «οι δικοί τους άνθρωποι», οι δικοί τους υπουργοί... Ορθώς υπομιμνήσκει σ’ όλους αυτούς ο Ανδρέας Λοβέρδος: «Εμείς δεν πρόκειται να φύγουμε από την κυβερνητική εξουσία, γιατί εμάς εμπιστεύονται οι δανειστές μας»...

Ο προπαγανδισμός, όμως, μιας ήδη συμφωνημένης κυβερνητικής συνεργασίας αποβλέπει σε ευρύτερους στόχους. Επιδιώκει να σπείρει την απογοήτευση, να περιορίσει τη σημασία των εκλογών –αφού ήδη «τα πράγματα έχουν κριθεί»– και να μετατρέψει την εκλογική αναμέτρηση σε διαδικασία εκτόνωσης, μέσα από την οποία η ψήφος των πολιτών έχει περιορισμένη εμβέλεια, αφού το «παιχνίδι» σε επίπεδο κεντρικών συσχετισμών έχει ήδη κριθεί...

Ο Αντώνης Σαμαράς απορρίπτει το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, να πετύχει την αυτοδυναμία... Το πραγματικό ερώτημα είναι ποιες θα είναι οι επιλογές του εάν δεν επιτύχει την αυτοδυναμία, και σ’ αυτό δεν απαντά... Διότι γνωρίζει πολύ καλά ότι θα υπακούσει για άλλη μια φορά στις εντολές των δανειστών και του Δ’ Ράιχ, το οποίο θα ασκεί στην πραγματικότητα την εξουσία...

Μια εξουσία που έχει ήδη περάσει στα χέρια τους. Οι δανειστές, η τρόικα, το ΔΝΤ αποφασίζουν τώρα ότι οι εκλογές θα διενεργηθούν στις 6 Μαΐου και πως η κυβέρνηση που θα προκύψει θα αποτελεί «ανάτυπο» της σημερινής, με τις ανάλογες, φυσικά, τροποποιήσεις των συσχετισμών.

Όσο για το δίλημμα ευρώ ή δραχμή, το οποίο διατυπώνουν εκβιαστικά οι «εραστές» του Μνημονίου, φαίνεται ότι θα το «επιλύσουν» σύντομα οι ίδιοι οι δανειστές μας. Ήδη το χρηματοπιστωτικό - κερδοσκοπικό σύστημα και οι επιτελείς του Δ’ Ράιχ φαίνεται ότι έχουν αποφασίσει την «ομαλή» έξοδο από την Ευρωζώνη της Ελλάδας και της Πορτογαλίας και την επάνοδο σ’ ένα εθνικό νόμισμα, προκειμένου οι χώρες αυτές να αποκαταστήσουν την ανταγωνιστικότητά τους και, στην περίπτωση που το επιτύχουν, να επανέλθουν...

Ο μόνος ιστορικός παράγων που μπορεί να ακυρώσει και να ανατρέψει αυτή τη σχεδιασμένη πορεία «θανάτου» της χώρας είναι η λαϊκή βούληση, η ψήφος των πολιτών. Πρέπει να αποδυναμωθεί, να συντριβεί η «ραχοκοκαλιά» του μνημονιακού οικοδομήματος. Αυτό σημαίνει ακύρωση της αυτοδυναμίας του συνεργατικού πολιτικού «μορφώματος» ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και περιθωριοποίηση των κομματικών «υπηρετών» του Μνημονίου. Κι αυτή η ιστορική ευκαιρία, αυτή η μόνη θετική προοπτική, δεν πρέπει να χαθεί. 


Στα "τάρταρα" η Ελλάδα- Και άλλο δάνειο από το ΔΝΤ

10/03/2012 - 08:51


Στη χαμηλότερη βαθμίδα πιστοληπτικής ικανότητας -στο "C"- κατάταξε ο οίκος αξιολόγησης...
 
Στα τάρταρα η Ελλάδα- Και άλλο δάνειο από το ΔΝΤ
Moody's την Ελλάδα, συνεκτιμώντας και το έλλειμμα επί του χρέους της που παρουσιάζει η χώρα. 
Την ίδια ώρα, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σκοπεύει να εισηγηθεί στις χώρες-μέλη του διεθνούς οργανισμού να χορηγήσουν νέο δάνειο, ύψους 28 δισ. ευρώ, στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε η ίδια.
«Συμβουλεύτηκα σήμερα το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ και, καθώς έχει γίνει συζήτηση και με την ελληνική κυβέρνηση, σκοπεύω να προτείνω μια συμφωνία ύψους 28 δισ. ευρώ» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Λαγκάρντ.
Το νέο δάνειο θα αντικαταστήσει αυτό που χορηγήθηκε το Μάιο του 2010, ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων τα δέκα δεν έχουν εκταμιευτεί ακόμη. 
Το ποσό αυτό θα συμπεριληφθεί στο νέο δάνειο. Θα είναι ένας τύπος δανείου που χορηγείται σε χώρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες για μεγάλο χρονικό διάστημα. 
Αναμένεται ότι η Λαγκάρντ θα προτείνει να χορηγηθεί σε διάστημα τεσσάρων ετών και να είναι το ανώτερο δεκαετούς διάρκειας.
Το δάνειο που είχε εγκριθεί το 2010 επρόκειτο να χορηγηθεί σε δόσεις μέχρι το 2013 και η αποπληρωμή του να γίνει μέχρι το 2015.
«Το εύρος και η διάρκεια της στήριξης του Ταμείου καταδεικνύουν ότι είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τη δέσμευσή μας» προσθέτει η Λαγκάρντ.

Η ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ!!!


«Ποιο PSI και κουραφέξαλα. Το έλλειμμα του 2011 έκλεισε υψηλότερα από το 2010!!!
Αυτή είναι η είδηση της ημέρας. Στο 11,5% του ΑΕΠ διαμορφώθηκε το 2011 το ταμειακό έλλειμμα του κράτους ή διαφορετικά στα 24,884 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που εξέδωσε χθες το υπουργείο Οικονομικών. Αυτό σημαίνει ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ύψους 2 δις, ξεχωριστά από αυτά που θα έρθουν τον Ιούνη και θα μας φέρουν στο επίπεδο Βουλγαρίας. Τόσες περικοπές μισθών, περικοπές  κοινωνικών και ασφαλιστικών δαπανών, τόσα φοροχαρατσικά μέτρα  και όμως δεν έκαναν ΤΙΠΟΤΑ. Και όσο παίρνουν νέα μέτρα τόσο θα καθιστά τον όποιο  δημοσιονομικό στόχο ακόμη πιο δύσκολο να επιτευχθεί»

Πανηγυρίζουν οι εκδορείς του Ελληνικού λαού για την επιτυχία του 
PSI!!! Πανηγυρίζουν οι ανθρωποφάγοι τη συγκυβέρνησης και ακονίζουν τα μαχαίρια για τη μεγάλη σφαγή του Ιουνίου. Νέα μέτρα στα νέα μέτρα που θα μετατρέψουν την Πατρίδα μας σε ένα απέραντο νεκροταφείο χαμένων ελπίδων… Όλα όπως το σχέδιο τα προβλέπει. Συγκυβέρνηση τώρα, συγκυβέρνηση και μετά τις εκλογές… Κι αν δε φτάνουν τα κουκιά του ΠΑΣΟΚ, υπάρχει και η χρυσή εφεδρεία του Κουβέλη του Πασοκοπατερίτσα… Μόνο ο λαός μπορεί να σταματήσει αυτόν τον όλεθρο εξαφανίζοντας από τον πολιτικό χάρτη τα κόμματα που κατέστρεψαν το παρόν και το μέλλον του και υποθήκευσαν την Πατρίδα του!