Προειδοποίηση αμερικανικών εταιρειών σε Μ.Ομπάμα:

05:26
09/03/2014
Η αμερικανική βιομηχανία απηύθυνε επιστολή-προειδοποίηση στον πρόεδρο των ΗΠΑ Μ.Ομπάμα, αναφέροντας ότι τυχόν επιβολή οικονομικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας θα πλήξει πρώτα και κύρια την ... αμερικανική βιομηχανία και τον καλούν να δείξει ρεαλισμό και να αποφύγει οποιεσδήποτε κινήσεις οι οποίες την μεν Ρωσία ελάχιστα θα την ενοχλούσαν, τις δεν ΗΠΑ θα τις κτυπούσαν καίρια!
Οι Αμερικανοί επιχειρηματίες πιστεύουν, ότι ακόμα κι αν τελικά επιβληθούν κυρώσεις, θα είναι κυρώσεις "για την τιμή των όπλων" και μόνο, οι οποίες δεν θα αγγίζουν, ουσιαστικά, τα οικονομικά συμφέροντα της Ρωσίας.
Συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι των κολοσσών Boieng, PepsiCo, General Electric, Ford Motor Co κλπ., όπως επίσης και τραπεζών που έχουν δανείσει την Ρωσία, αναφέρουν στην επιστολή τους ότι τίθενται σε κίνδυνο δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια αμερικανικών επενδύσεων, τα οποία έχουν επενδυθεί στον τομέα της ενέργειας, αλλά και σε άλλους τομείς.
Η PepsiCo, αυτή τη στιγμή, αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία στη Ρωσία, που ενεργοποιείται στον τομέα των τροφίμων και ποτών, με κύκλο εργασιών το 2012, ύψους σχεδόν 5 δισ. δολαρίων.
Η Ford Motor Co, λίγο πριν το ξέσπασμα της ουκρανικής κρίσης, είχε κλείσει συμφωνία συνεργασίας με ρωσική εταιρεία στον τομέα των αυτοκινήτων, ενώ η Boeing αποτελεί βασικό εξαγωγέα στη Ρωσία.
Η δε General Electric έχει συστήσει, ήδη, δύο θυγατρικές εταιρείες στη Ρωσία, με παραγωγή βιομηχανικών τουρμπινών.
Την μεγαλύτερη ζημια θα την υποστούν όμως οι πετρελαϊκοί κολοσσοί όπως αυτές που έχουν κάνει μεγάλα συμβόλαια με τις ρωσικές εταιρείες για εξορύξεις στην Αρκτική
Υπολογίζεται ότι θα απωλεστούν αμέσα περί τα 15 δισ. δολ. σε συμβόλαια και μεσοπρόθεσμα η ζημιά μπορεί να αγγίξει και τα 100 δισ. δολ.!
Το ίδιο, υποστηρίζουν, ισχύει και τις συμμάχους των ΗΠΑ στην Ευρώπη, αφού μόνο το ύψος των ρωσικών δανείων και επενδύσεων ξεπερνά τα 200 δισ. δολάρια, χωρίς να υπολογίζεται η απόλυτη ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης από τη Ρωσία.
Οι αμερικανικές εταιρείες έχουν θέσει το θέμα και σε γερουσιαστές και μέλη του Κογκρέσου Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

«Αν δεν φύγετε από το ευρώ, δεν υπάρχει σωτηρία!»

 Ντέσμοντ Λάχμαν: «Αν δεν φύγετε από το ευρώ, δεν υπάρχει σωτηρία!»
Αποκλειστικά στο newsbomb.gr: Δήλωση βόμβα από τον πρώην Διευθυντή του ΔΝΤ Ντέσμοντ Λάχμαν που πιστεύει ότι το πρόγραμμα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, δεν «βγαίνει»
Ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στην άποψη ότι το ΔΝΤ δεν πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να ανακάμψει εντός ευρώ, οδηγεί η δήλωση του πρώην ανώτατου διευθυντικού στελέχους του Ταμείου στο NEWSBOMB.
Ο Αμερικανός οικονομολόγος Ντέσμον Λάχμαν που παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα, δηλώνει χαρακτηριστικά ότι: «Το πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για την Ελλάδα με δεδομένη την παραμονή στην κλειδωμένη ισοτιμία του ευρώ, δεν βγαίνει! Τα τελευταία τέσσερα χρόνια συμβαίνει ένας φαύλος κύκλος που το μόνο που κάνει είναι να οδηγεί στη συρρίκνωση την ελληνική οικονομία εξαλείφοντας κάθε προοπτική επιστροφής στην ανάπτυξη. Δεν βλέπω άλλη λύση από το να επιλέξει η Ελλάδα την συνειδητή αποχώρησή της από το ευρώ. Και φυσικά αυτό είναι μία επιλογή που εξακολουθεί να παραμένει πάνω στο τραπέζι!».
IMF 04032014124022
Με αυτά τα λόγια το πρώην ανώτατο διευθυντικό στέλεχος του ΔΝΤ ακυρώνει κάθε προσδοκία που καλλιεργείται από τους δανειστές μας ότι δήθεν «το Μνημόνιο είναι σχεδιασμένο να πετύχει έχοντας ως προϋπόθεση την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ».
LAXMAN
Η άποψη του Ντέσμον Λάχμαν αντανακλά την γενικότερη καχυποψία των στελεχών του ΔΝΤ που στην πραγματικότητα δεν πιστεύουν ότι η Ελλάδα έχει πολλά περιθώρια να διατηρήσει την ιδιότητα μέλους της ζώνης του ευρώ, αν θέλει όντως να δει κάποια στιγμή αχτίδα φωτός στην άκρη του τούνελ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στους κόλπους του ΔΝΤ κυριαρχεί η άποψη ότι μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα μπορούσε να αποτελέσει την απάντηση στα υφεσιακά αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει το «ελληνικό μνημόνιο».
apergia
Παρά τις κατά καιρούς καθησυχαστικές δηλώσεις, η αλήθεια που δεν τολμούν να πουν είναι τα σχέδια για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, παραμένουν στα συρτάρια των στελεχών του Ταμείου, έτοιμα να βγουν ξανά στην επιφάνεια.
Το συμπέρασμα είναι ότι σχεδόν δύο χρόνια μετά από το εκβιαστικό δίλημμα των εκλογών του Μαΐου 2012 γύρω από το «Μνημόνιο ή δραχμή», κάποιοι απεργάζονται ξανά τα ίδια «τερτίπια».
Εμείς όμως αναρωτιόμαστε: Είναι μόνο τερτίπια ή πιθανή εξέλιξη, όπως προδιαγράφεται από τις δηλώσεις Λάχμαν;
ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ  NEWSBOMB.GR

Ο πρέσβης των ΗΠΑ την ώρα που ακρωτηριάζεται από τους ισλαμοφασίστες της Κλίντον.


Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαρτίου 9, 2014
Ο McCaine με τους ισλαμοφασίστες στην Συρία
Ο McCaine με τους ισλαμοφασίστες στην Συρία

Αποσιώπησαν τα βασανιστήρια του Αμερικανού πρεσβη όπως ακριβώς αποσιωπούν την δολοφονία παιδιών στην Συρία.Ποιοί; Οι ίδιοι που θέλουν να απελευθερωσουν και την Ουκρανία.

Η φωτογραφία φρίκης που δείχνει πως οι εκλεκτοί της δύσης βασάνισαν βάναυσα τον πρέσβη των ΗΠΑ πριν τον δολοφονήσουν. Είναι οι ίδιο που πριν λίγο καιρό δολοφόνησαν 7 χριστιανούς σε απόλυτη σιωπή από τα δυτικά ΜΜ”Ε”.

Είναι οι ίδιοι που τώρα δρουν στην Ουκρανία πάλι υπο τις διαταγές της συμμορίας της Κλίντον.

Αυτοί είναι που έχουν το θράσος να μιλούν για βαρβαρότητα…stevens mutilated