Για γενική σύρραξη από τον Καύκασο μέχρι τον Κόλπο ετοιμάζεται η Ρωσία το καλοκαίρι

Έτοιμα σχέδια που «περιλαμβάνουν τη Γεωργία» έχουν οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις σε περίπτωση ισραηλινής και αμερικανικής επίθεσης στο Ιράν, δήλωσε πηγή του ρωσικού υπουργείου Άμυνας στο ημιεπίσημο πρακτορείο Interfax.

Το γενικό επιτελείο των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων «εκτιμά» πως η....
στρατιωτική δράση κατά του Ιράν θα ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι και καθώς το Ισραήλ δεν έχει τα κατάλληλα μέσα για να καταστρέψει την υποδομή του Ιράν το ρωσικό επιτελείο θεωρεί την αμερικανική εμπλοκή ως αναπόφευκτη.

Τον περασμένο Δεκέμβριο είχε αποκαλυφθεί πως οι οικογένειες των Ρώσων στρατιωτικών που υπηρετούν σε στρατιωτικές βάσεις στην Αρμενία αποχώρησαν από τη χώρα ενώ οι Ρώσοι στρατιωτικοί μετακινήθηκαν από την πρωτεύουσα της χώρας Yerevan βορειότερα στο Gumri που βρίσκεται εγγύτερα στα σύνορα με τη Γεωργία και την Τουρκία.

Η στρατιωτική παρουσία της Ρωσίας στην Αρμενία όμως έχει υποστεί σημαντικό πλήγμα από την ένοπλη σύρραξη στη Νότια Οσσετία το 2008. Σε αντίποινα το καθεστώς της Γεωργίας διέκοψε κάθε ανεφοδιασμό των ρωσικών δυνάμεων εκεί με αποτέλεσμα οι ρωσικές δυνάμεις στην Αρμενία να ανεφοδιάζονται μέσω αέρος αλλά κυριότερα από το Ιράν μέσω της διασυνοριακής γραμμής Ιράν-Αρμενίας. Στην περίπτωση όμως επίθεσης στο Ιράν τα σύνορα αυτά θα κλείσουν αφήνοντας τα ρωσικά στρατεύματα χωρίς οδό ανεφοδιασμού.

Έτσι και σύμφωνα με τον στρατηγό Yury Netkachev πρώην υπαρχηγό των ρωσικών δυνάμεων στην Υπερκαυκασία «πιθανώς θα καταστεί αναγκαία μια κίνηση εκ μέρους της Ρωσίας έτσι ώστε να διαρραγεί ο αποκλεισμός που έχει επιβάλλει η Γεωργία στις ρωσικές δυνάμεις. Και ένα τέτοιο γεγονός θα γίνει δυνατό με τη δημιουργία διαδρόμων ανεφοδιασμού των ρωσικών δυνάμεων στην Αρμενία μέσω Γεωργίας, ακόμη και αν αυτός πρέπει να προχωρήσει μέσα από την Τυφλίδα».

Τα μεγάλα στρατιωτικά γυμνάσια Kavkaz-2012 που ετοιμάζει η Ρωσία για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ανάπτυξη των μέσων και του προσωπικού έχει ξεκινήσει κυρίως λόγω του ευμετάβλητου γεωστρατηγικού κλίματος στην περιοχή εξαιτίας της επαπειλούμενης στρατιωτικής επίθεσης στο Ιράν.

Νέα συστήματα και εξοπλισμός επικοινωνιών που θα μπορούν να χρησιμοποιούν δεδομένα στόχευσης από το ρωσικό δορυφορικό σύστημα GLONASS έχει εγκατασταθεί στην περιοχή που θα εξελιχθεί η άσκηση (Νότιος Καύκασος).

Η ρωσική Αεροπορία του νότιου στρατιωτικού συγκροτήματος (ΝΣΣ) έχουν επανεξοπλιστεί πλήρως στο 100% της δύναμής τους με νέα μαχητικά και επιθετικά ελικόπτερα. Να σημειωθεί πως στην αντίστοιχη άσκηση Kavkaz-2008 οι ασκήσεις αυτές επέτρεψαν στο ρωσικό Στρατό να αναπτύξει μυστικά δυνάμεις στην περιοχή –κάτω από την κάλυψη της άσκησης- δυνάμεις οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν στην εμπλοκή με τη Γεωργία.

Οι πολεμικές προετοιμασίας της Μόσχας πάντως συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Οι πρώτοι 1.300 ελεύθεροι σκοπευτές αναπτύχθηκαν στο ΝΣΣ στις 16 Ιανουαρίου.
Μονάδες στην Απχαζία, την Οσσετία, την Τσετσενία και το Βόλβογκραντ έχουν επανεξοπλιστεί με άρματα T-90A και T-72BM.

Οι ίδιες μονάδες έχουν παραλάβει τουλάχιστον 7000 βαρέα όπλα πεζικού.

Οι Ρώσοι επιτελείς θεωρούν πως εάν οι ΗΠΑ εμπλακούν στρατιωτικά στο Ιράν, θα αναπτύξουν δυνάμεις στη σύμμαχό τους Γεωργία καθώς και πολεμικά σκάφη στην Κασπία με ενδεχόμενη βοήθεια από το Αζερμπαϊτζάν.

Έτσι οι δυνάμεις του ΝΣΣ έχουν εξοπλιστεί τουλάχιστον με 20 νέα συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων Tornado-G MRLS προς αντικατάσταση των παλαιότερων Grad MRLS.

SMD units have received 20 new Tornado-G MRLS launchers (first procured in 2012) to replace the aging Grad MRLS. The Grad was massively used by the Russian troops against the Georgians in 2008. Οι νέοι αυτοί πύραυλοι των 122 χλστ. έχουν καλύτερη ακρίβεια και εμβέλεια που φτάνει τα 100 χλμ.

Ο διοικητής των αερομεταφερόμενων δυνάμεων της Ρωσίας (VDV) στρατηγός Vladimir Shamanov ανακοίνωσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα στην Αρμενία θα ενισχυθούν με νέες δυνάμεις αλεξιπτωτιστών επιθετικά και μεταφορικά ελικόπτερα, για την διενέργεια αεραποβάσεων.

Στις 28 περασμένου Ιανουάριο ο διοικητής της 58ης Στρατιάς –ο σχηματισμός ο οποίος ηγήθηκε της στρατιωτικής επέμβασης στην Οσσετία το 2008- στρατηγός Andrei Gurulev ανακοίνωσε «Οι στρατιωτικές δυνάμεις της πρώτης γραμμής οι οποίες φροντίζουν για την διατήρηση της ειρήνης έχουν επανεξοπλιστεί στο 60% της δύναμής τους».

Κατά την πρόσφατη την επιθεώρηση μονάδων του ΝΣΣ από τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Anatoly Serdyukov ανακοινώθηκε ότι ειδικές δυνάμεις του ρωσικού θα αναπτυχθούν στην Σταυρούπολη και το Kislovodsk.

Αν και οι επερχόμενες εκλογές στη Γεωργία τον Οκτώβριο, θα ήταν μια καλή ευκαιρία για τη Ρωσία να δει τον πρόεδρο της χώρας και πιστό – όσο και γραφικό- σύμμαχο των ΗΠΑ Mikheil Saakashvili να χάνει έναντι του Bidzina Ivanishvili –ο οποίος θεωρείται σύμμαχος της Μόσχας- εντούτοις οι εξελίξεις στην περιοχή με το Ιράν είναι πιο επείγουσες.

Έτσι ο στόχος των Ρώσων επιτελών είναι σαφής σε περίπτωση αμερικανικής επίθεσης στο Ιράν: Επέμβαση στην περιοχή ώστε να εμποδίσει τα αμερικανικά στρατεύματα να αναπτυχθούν σε βάσεις στην Υπερκαυκασία, να ενωθούν οι δυνάμεις του ΝΣΣ με αυτές που βρίσκονται στην Αρμενία –μέσω Γεωργίας- και να θέσουν στην κατοχή τους το νότιο ενεργειακό αγωγό του Καυκάσου μέσω του οποίου φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν, Τουρκμενιστάν και άλλες δημοκρατίες της Κασπίας να φτάσουν στην Ευρώπη.

Το μήνυμα πάντως που εκπέμπει η ρωσική στρατιωτική ηγεσία σε Αμερικανούς είναι: "Εάν θέλετε να επιτεθείτε στο Ιράν, επιτεθείτε, σε αυτή την περίπτωση όμως εμείς θα καταλάβουμε τη Γεωργία".
 defencenet.gr

ΕΚΛΟΓΕΣ: Τα ανδρείκελα καταρρέουν και γίνονται αστεία…


ΟΛΑ τα κόμματα μιλούν και προετοιμάζονται για άμεσες εκλογές και κανένα δεν θέτει το ερώτημα: Πότε τέλος πάντων θα ανακοινωθεί η ημερομηνία των εκλογών; 
Είναι πραγματικά αστείο να μην απαιτεί ΚΑΝΕΝΑΣ τον προσδιορισμό της ημερομηνίας και να δέχονται οι πάντες τις εξαγγελίες της κυβερνητικής προπαγάνδας: Ότι θα ανακοινωθεί η ημερομηνία τη μεγάλη εβδομάδα… 
Οπωσδήποτε τις εκλογές θα τις κάνουν «άρπα- κόλλα», με πολύ συνοπτικές διαδικασίες, εντοιχισμένες αυστηρά στο «κουτί» της τηλεόρασης.


Σίγουρα αυτές οι εκλογές θα περάσουν ολοκληρωτικά μέσα από τα κανάλια, περιφραγμένες με σιδερένια κάγκελα από κάθε λαϊκή εκδήλωση. Ποιος τολμάει να βγει στον κόσμο…
 

Ωστόσο και έτσι θα έπρεπε να έχει προσδιοριστεί η ημερομηνία.
 

Φαίνεται
 ότι τα μαγειρεία των «νταβάδων» δεν έχουν βρει ακόμα τη «συνταγή» ή «συγκρούονται» διαφορετικές «συνταγές»… 

Ακόμη πιο ύποπτη
 είναι η αστεία ΣΙΩΠΗ των κομμάτων, ιδιαίτερα αυτών που κόπτονται για τις εκλογές και δεν απαιτούν τον προσδιορισμό της ημερομηνίας τους. 

Σκανδαλωδώς ύποπτη είναι η σιωπή του Σαμαρά…
 

Ο Σαμαράς όχι μόνο σιωπά σκανδαλωδώς, αλλά γίνεται και θλιβερά αστείος.
 Εδώ δεν έχουν γίνει οι εκλογές, ούτε καν έχει προσδιοριστεί η ημερομηνία τους και ο Σαμαράς μας στουπώνει το κρανίο με την απειλεί των (μετεκλογικών) επαναλαμβανόμενων εκλογών για την απόκτηση αυτοδυναμίας!!!! 

Ο αρχηγός της ΝΔ είναι διπλά φαιδρός:
 

α).
 Απειλεί για το αύριο των εκλογών όταν καταπίνει το ΤΩΡΑ: Την απροσδιοριστία των τωρινών εκλογών… 

β).
 Εκβιάζει για επαναλαμβανόμενες εκλογές (φτηνό προπαγανδιστικό τρικ) όταν και οι πέτρες γνωρίζουν ότι αυτοδυναμία η ΝΔ δεν πρόκειται να αποκτήσει όσες εκλογές «επαναλαμβανόμενες» και αν γίνουν, για τον απλούστατο λόγο ότι η ΝΔ βρίσκεται σε πορεία ΟΧΙ ανόδου, αλλά κάθετης πτώσης και κατάρρευσης, σχεδόν ισόμετρης με αυτή του ΠΑΣΟΚ… 

Μέσα στον πανικό της κατάρρευσής τους οι αρχηγοί των κομμάτων και όλα τα ανδρείκελα του καθεστώτος έχουν μεταλλαχτεί σε ολοκληρωμένους βλάκες, έχουν ξεχάσει και το αλφάβητο της πολιτικής…
 

Και αυτή η πολιτική τους ηλιθιότητα θα πάρει εκρηκτικές διαστάσεις όσο θα κατρακυλούν στο βάραθρο: Θα γκρεμίζονται στο βάραθρο και αυτοί θα βλέπουν ρόδινα όνειρα…


ΔΙΑΒΑΣΤΕ και άλλα σχόλια και επισημάνσεις ΕΔΩ: 
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=6396
 

Ετοιμάζεται, εντός και εκτός της χώρας, με επιμέλεια, η διακυβέρνηση της χώρας με «αρίστους» και πρόθυμους να ολοκληρώσουν τις πολιτικές της καταστροφής...

Οι εκλογές, η αποσταθεροποίηση και οι δεσμεύσεις
Πηγαίνοντας προς τις εκλογές κάποιες «κουβέντες» αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς αποκαλύπτουν μύχιους πόθους ή κρυφούς σχεδιασμούς. Τις δημοσκοπήσεις, προφανώς, τις διαβάζουν όλοι. Και οι εντός και οι εκτός της χώρας ενδιαφερόμενοι...

Ακούσαμε λοιπόν τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σ. Βαλυράκη να προβλέπει (εκτιμά) ότι η προσφυγή στις κάλπες θα «οδηγήσει σε αποσταθεροποίηση», Ο πρώην υπουργός του ΠαΣοΚ είπε συγκεκριμένα ότι «την ώρα που οι κοινωνικές αντοχές της χώρας εξαντλούνται, η πρόωρη προσφυγή σε εκλογές σε αυτήν τη φάση, ενώ δεν έχει να προσφέρει τίποτα, υπάρχει ο κίνδυνος να οδηγήσει σε πλήρη αποσταθεροποίηση». Όπως είπε επίσης «η προσφυγή σε πρόωρες εκλογές με άτυπο αλλά ουσιαστικό ερώτημα ναι ή όχι...
στο μνημόνιο, χωρίς να λύνει κανένα πρόβλημα, απειλεί να οδηγήσει σε αποσταθεροποίηση της χώρας».

Επιφυλάξεις για τις επερχόμενες εκλογές διατύπωσε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ Εμ. Μπεντενιώτης, ο οποίος είπε ότι «πρέπει να ευχηθούμε αυτές οι εκλογές να δώσουν διέξοδο στην κρίση που βιώνει η χώρα, γιατί ενδεχομένως τελικά να προσθέσουν προβλήματα. Πρέπει να σκεφθούμε τις επόμενες γενιές πριν από τις επόμενες εκλογές».

Οι εκτός της χώρας ενδιαφερόμενοι, πάντως, εμφανίζονται περισσότερο σίγουροι για το τι θα προκύψει από τις κάλπες. Έτσι ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις υπογράμμισε τις διαβεβαιώσεις που έχουν δώσει τα πολιτικά κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου για την εφαρμογή του νέου προγράμματος.

«Στην περίπτωση της Ελλάδας έχουμε λάβει επαρκείς διαβεβαιώσεις από τα κόμματα για την εφαρμογή του προγράμματος. Είναι σημαντικό να βλέπουμε τον ευρύτερο στόχο» τόνισε ο Ράις, προσθέτοντας πως σε κάθε περίπτωση από την εκλογική διαδικασία θα προκύψει η εντολή που θα λάβουν οι κυβερνώντες προκειμένου να εφαρμόσουν το πρόγραμμα.

Να λοιπόν πως ετοιμάζεται, εντός και εκτός της χώρας, με επιμέλεια, η διακυβέρνηση της χώρας. Με «αρίστους» και πρόθυμους να ολοκληρώσουν τις πολιτικές της καταστροφής...

Του Δημήτρη Μυ από το Ποντίκι, μοντάζ Γρέκι

Ό,τι φάνε κι ό,τι αρπάξουν

Τα νέα «νέα μέτρα» που πρέ­πει να εφαρμόσει η όποια κυβέρνηση έως και το 2014 έφτασαν αισίως τα 16 δισ.ευρώ. Μόλις ελάχιστο καιρό πριν, τα μέ­τρα αυτά τιμολογούνταν σε 11,5 δισ. και μετά τη... σωτήρια επιτυχία του PSI αναθεωρήθηκαν σε 14 δισ.Ποιος μπο­ρεί να βάλει το χέρι του στο ευαγγέλιο και να πει ότι αυτή είναι η τελευταία αναθεώρηση; Προφανώς κανείς...

Μπορεί η χώρα να βαδίζει προς τις εκλογές, με τα κόμματα εξουσίας να προσπαθούν να πείσουν ότι το εκλο­γικό σώμα καλείται να αποφασίσει για μοντέλο διακυβέρνησης μεταξύ δύο (τέως «μεγάλων») κομμάτων με προγραμματικές διαχωριστικές γραμμές, ώστε να αναστραφεί η έκδηλη τάση τι­μωρίας για τη διαρκώς επιδεινούμενη..
κοινωνική δυστυχία, αλλά η πραγματι­κότητα τα διαψεύδει.

Οι φανταστικές εικόνες χάους - αν δεν ψηφιστούν τα δύο μεγάλα κόμμα­τα - που συνεχώς αναπαράγονται από ευφάνταστους αρθρογράφους για μια κοινωνία παραδομένη στο έλεος των «άκρων»ματαίως προσπαθούν να συ­γκαλύψουν την άλλη, την πραγματική εικόνα χάους, το οποίο αναπόφευ­κτα θα δημιουργηθεί από τα πρωτο­φανούς σκληρότητας μέτρα που ήδη έχουν οριστεί από τρόικα και κυβέρνη­ση Παπαδήμου.

♦  Η ευθύνη για το χάος εντέχνως με­ταφέρεται προκαταβολικά στις επιλο­γές ψήφου των Ελλήνων πολιτών.

♦  Η ευθύνη για τον εκτροχιασμό του προϋπολογισμού χρεώνεται εμμέσως στο ότι η Ελλάδα θα κάνει εκλογές, τις οποίες έως την ύστατη στιγμή ακόμη και υπουργοί προσπαθούν να... ανα­βάλουν, αφού λίγο τους ενδιαφέρει αν αυτό ελάχιστα θα απέχει από μια απόπειρα πραξικοπήματος!

Παρακμή
Ο πραγματικός λόγος για το «αίτη­μα» περί αναβολής των εκλογών πε­ρισσότερο – πιο πολύ από τα φαινόμε­να παρακμής των κομμάτων εξουσίας συνδέεται με την ολοκλήρωση του πλήρους ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, όπως θα δείτε με φοβε­ρές λεπτομέρειες, καταγεγραμμένες σε ΦΕΚ του περασμένου Νοεμβρίου (!), στη σελ. 15. Μάλλον δεν βγαίνουν οι χρόνοι και μια παράταση πολλοί την καλοβλέπουν.

Από εκεί και ύστερα η βάσιμη ανη­συχία για την εκλογική επίδοση των δύο κομμάτων εξουσίας, ανεξάρτητα από το αν θα επιβεβαιωθεί και στην κάλπη, είναι ο πραγματικός εφιάλτης της τρόικας. Άλλωστε πολλοί έμπειροι ξένοι αναλυτές προσδιορίζουν μια κοι­νωνική έκρηξη, με κολοσσιαίες πολιτι­κές συνέπειες, στην περίοδο μετά τις εκλογές.

Έτσι τρέχουν πριν από την κάλπη να «δέσουν» τις μπίζνες. Ενώ μετά τις εκλογές είναι προδιαγεγραμμένη η ει­σπρακτική λαίλαπα, όπως άλλωστε και η σάρωση κάθε εργασιακού δικαιώμα­τος και ο σφαγιασμός των μισθών. Ο Τόμσεν του ΔΝΤ είναι άλλωστε σαφής κάνοντας λόγο για μισθούς Βουλγαρί­ας – δηλαδή κατώτατος στα 150 ευ-ρώ.

Με δεδομένη άλλωστε την παραίτη­ση των δύο κομμάτων από την άσκηση πολιτικής και την προβολή σχεδίου και οράματος για την ελληνική κοινωνία, η τρόικα, ανεξέλεγκτη πλέον, με τα κόμ­ματα αυτά να λειτουργούν ως πρόθυ­μοι μπάτλερ τους, παίρνει αμπάριζα ό,τι ακόμη συνεχίζει να αναπνέει στην ελληνική κοινωνία.

Και όλα αυτά την ώρα που, από τον Σόιμπλε μέχρι τον Παπαδήμο, γίνεται παραδεκτό ότι η Ελλάδα βαδίζει ολο­ταχώς προς ένα νέοδάνειο, ένα νέο μνημόνιο και, πιθανότατα, ένα νέο «κούρεμα», το οποίο θααποτελειώσει ό,τι απέμεινε ως περιουσία στα χέρια τραπεζών, ασφαλιστικών ταμείων, πανεπιστημίων, νοσοκομείων και όσων άλλων νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου εξακολουθούν να κατέχουν ελληνικά χρεόγραφα.

Άλλωστε όλοι σχεδόν ομολογούν ότι ο στόχος για χρέος 120% του ΑΕΠ το 2020 είναι απλώς ανέκδοτο και άρα το νέο «κούρεμα» είναι αναπόφευκτο...

Από το Ποντίκι

Aυτοκτονούν-Δολοφονούν το λαό μας και συνεχίζουν να αγοράζουν όπλα

Και ενώ οι ΜΑΤατζήδες τραμπούκοι-πραιτωριανοί της κυβέρνησης Παπαδήμου και της Τρόικας προσπαθούν με την ασύδοτη κρατική βία να καταπνίξουν κάθε κοινωνική αμφισβήτηση και έκφραση αγωνίας, η οργή συσσωρεύεται και αναζητά ανατρεπτική διέξοδο, τη μόνη που θα επιτρέψει στη ζωή μας να πάει αλλιώς.

Η επιστολή της κόρης του αξιοπρεπούς δολοφονημένου 77χρονου γέροντα αντικατοπτρίζει τα συναισθήματα και τους πόθους της εργαζόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας:

«Το ιδιόχειρο σημείωμα του πατέρα μου, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες. Σε όλη τη ζωή υπήρξε ένας αριστερός αγωνιστής, ένας ανιδιοτελής οραματιστής. Η συγκεκριμένη πράξη του τέλους, είναι μια συνειδητή πολιτική πράξη, απολύτως συνεπής με όσα πίστευε και έπραττε όσο ζούσε. Στην πατρίδα μας, στην Ελλάδα, σκοτώνουν τα αυτονόητα. Για κάποιους, για "τα πεισματάρικα παιδιά της χίμαιρας", σε μια τέτοια κατάσταση, η αυτοκτονία μοιάζει αυτονόητη, όχι σα φυγή αλλά σαν κραυγή αφύπνισης. Για το λόγο αυτό προσλαμβάνει ένα άλλο περιεχόμενο, αυτό το περιεχόμενο που τραγουδήσαμε παρέα για πρώτη φορά στη συναυλία του αγαπημένου μας Μίκη το 75, που τραγουδάγαμε πάντα στις δικές μας γιορτές και για τους δικούς μας νεκρούς.

.Κοιμήσου πατέρα, κι εγώ τραβάω στα αδέρφια μου και παίρνω τη φωνή σου. Μόνο αυτό ονειρευόσουν για τους νέους και νομίζω τα κατάφερες. Στο σημείο που έφυγες υπάρχει το σημείωμα, ενός νέου  "To όνομα του νεκρού σήμερα είναι Δημοκρατία..μα είμαστε 11 εκατομμύρια οι ζωντανοί και το όνομα μας είναι Αντίσταση".
Έμμυ Χριστούλα

Μέσα σε ένα χρόνο, από το 2010, οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί κατά 45% εξαιτίας κυρίως της οικονομικής κρίσης. Χθες μόνο, λίγες ώρες μετά τον 77χρονο, μια κοπέλα στην Ηλεία και μια γυναίκα στο Ρέθυμνο προσπάθησαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους. Κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς τις ώθησε εκεί. Η γυναίκα στο Ρέθυμνο, πριν προσπαθήσει να αυτοκτονήσει, στραγγάλισε το αυτιστικό κοριτσάκι της. Από τις αρχές του 2009 έως τον Δεκέμβριο του 2011, οι αυτοκτονίες ή οι απόπειρες αυτοκτονίας είναι 1.750 σύμφωνα με στοιχεία της Αστυνομίας. Η αύξηση των αυτοκτονιών έχει ξεκινήσει από το 2009. Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία και Βόρειο Αιγαίο έχουν τη θλιβερή πρωτιά. Πάνω από 100 αυτοκτονίες έχουν σημειωθεί και στην Κρήτη. Στην Αττική, το 2009 έγιναν 158 απόπειρες ή τετελεσμένες αυτοκτονίες, το 2010 έφτασαν τις 178 και το 2011 τις 198.

Kαι όμως ενώ η κυβέρνηση Παπαδήμου σχεδιάζει δεκάδες χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, διαλύει τη δημόσια υγεία-παιδεία-ασφάλιση, κλείνει σχολεία-ΑΕΙ-ΤΕΙ-νοσοκομεία, καταργεί το αφορολόγητο και ΠΑΣΟΚ-ΝΔ επεξεργάζονται την επιβολή νέας άγριας φορολογίας την επομένη των εκλογών, παράλληλα, αγοράζουν όπλα χαρίζοντας δις ευρώ σε αμερικανικές, γερμανικές, ελληνικές, ισραηλινές πολεμικές βιομηχανίες.

Χαρακτηριστικά τα όσα καταγγέλλονται από τον τουρκικό τύπο. Στο άρθρο της εφημερίδας Μπιρλίκ (4-4-2012), με τίτλο ¨Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΙΝΕΙ ΟΠΛΑ¨-"O ΚΟΣΜΟΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΙΝΕΙ ΟΠΛΑ", επισημαίνεται ότι: «Την ώρα που τις τελευταίες τρεις μέρες στην Ελλάδα τρία άτομα αυτοκτόνησαν από την φτώχεια και την απελπισία, ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά την επίσκεψη στις ΗΠΑ συζητά να πάρει όπλα. Ο Αβραμόπουλος μετά την συνάντηση του με αξιωματούχους του υπουργείου Άμυνας ανέφερε πως τα αιτήματα της Ελλάδας σε μεγάλο βαθμό αντιμετωπίστηκαν. Τον Αβραμόπουλο σε αυτήν του την επίσκεψη τον συνοδεύει ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Κοσταράκος. Φαίνεται σίγουρο πως από τα αποθέματα των ΗΠΑ στα πλαίσια του σχεδίου Μάρσαλ θα δοθούν στην Ελλάδα όπλα. Τα όπλα που θα δοθούνε από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα είναι τα εξής : 400 αρμάτων μάχης Μ1Α1 Abrams και υποστηρικτικών οχημάτων, 224 Τεθωρακισμένων Μεταφοράς Προσωπικού (ΤΟΜΠ) Μ113Α2, 110 οχημάτων αντιαρματικών βλημάτων TOW (ITV) Μ901A2, 80 Οχημάτων Ομάδας Πυρών Υποστήριξης (FIST-V) Μ981 για προωθημένους παρατηρητές πυροβολικού, 57 ερπυστριοφόρων μεταφοράς φορτίου Μ548A1, ενός αυτοκινούμενου όλμου M106A2 των 4,2in (107mm) και 3.000 πυρομαχικών αρμάτων 120mm τύπου M830 HEAT ενώ έχει εκδηλωθεί επίσης ενδιαφέρον για μεταφορικά ελικόπτερα UH-60 Black Hawk, Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης (ΤΟΜΑ) M2A2 Bradley, Τεθωρακισμένα Οχήματα Αμφίβιας Εφόδου AAV7A1, Τεθωρακισμένα Οχήματα Διοικήσεως M577, εξομοιωτές επιθετικών ελικοπτέρων AH-64 Apache και διατρητικά πυρομαχικά αρμάτων».

Στην συγκεκριμένη περίπτωση η έκφραση «κοίτα ποιος μιλάει» κολλάει γάντι. Η Τουρκία μόνο το 2011 υπέγραψε 280 εξοπλιστικά προγράμματα αξίας 27,3 δισ. $!

Τα καθεστωτικά ΜΜΕ και οι Τούρκοι πολιτικοί που προβάλλουν το οικονομικό θαύμα, αποκρύπτουν ότι αυτό βασίζεται στους μισθούς των 200-330 ευρώ, στα ανύπαρκτα εργασιακά δικαιώματα, στις βαθιές κοινωνικές αντιθέσεις, στην πλήρη εξαθλίωση και εγκατάλειψη των αγροτικών πληθυσμών. Αυτή η βίαιη αστική πολιτική ουσιαστικά στρέφεται κατά της κουρδικής μειονότητας, που είναι καταδικασμένη να ζει περιθωριοποιημένη και σε συνθήκες ένδειας. Έτσι πυροδοτείται από την κυβέρνηση ο εθνικισμός και ρατσισμός, αποκρύπτεται η πραγματική ουσία της πολιτικής Ερντογάν, του Νεοοθωμανισμού και της έντασης του πολέμου κατά των ανταρτών.

Όμως η ένταση του ταξικού πολέμου έχει νεκρούς και θύματα. Κατά τη διάρκεια σύγκρουσης των δυνάμεων ασφαλείας με αντάρτες του ΡΚΚ στα σύνορα με το Ιράκ στην περιοχή Σέμντινλι του νομού Χακκάρι, ένας στρατιωτικός ο υπολοχαγός της Στρατοχωροφυλακής Αχμέτ Οζάν, σκοτώθηκε και τραυματίστηκε ένας στρατιώτης.

Παράλληλα, σοκάρει η είδηση για το αντιμετωπίζει ποινή 9 χρόνια φυλακής. Σε παρόμοιο περιστατικό που είχε συμβεί πριν από χρόνια στο Γκαζιάντεπ, 4 παιδιά είχαν σταλθεί στην φυλακή επειδή είχαν κλέψει ένα ταψί μπακλαβά!

Την ίδια στιγμή, στην Ελλάδα του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού των Παπαδήμου, Χρυσοχοίδη, Σαμαρά και Καρατζαφέρη, δημοσιογράφοι και πολίτες καταλήγουν στα νοσοκομεία, βαριά τραυματισμένοι από τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις των ΜΑΤ κατά ειρηνικών διαδηλωτών, ενώ ένα 16χρονο Κρητικόπουλο χαροπαλεύει καθώς βασικά του όργανα έχουν καταστραφεί μετά από τα άγρια βασανιστήρια κουκουλοφόρων αστυνομικών μέσα σε κρατητήριο αστυνομικού τμήματος.

Αλλά, το ποτάμι της κοινωνικής οργής φουσκώνει. 

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 diktiospartakos.blogspot.com           

Μεμονωμένα περιστατικά»

 Αν είχε την παραμικρή τσίπα φιλότιμου επάνω του ο υπουργός που ηγείται των κατασταλτικών μηχανισμών προστασίας του αυταρχικού-δικτατορικού καθεστώτος του δοτού πρωθυπουργού τραπεζίτη Παπαδήμιου, θα είχε παραιτηθεί, μετά τα όσα παρακολουθούμε τις τελευταίες ώρες. 

Αντί γ’ αυτό σφυράει αδιάφορα σαν να μην σημβαίνει τίποτα και συν της άλλοις βάζει τον εκπρόσωπου τύπου της ΕΛΑΣ να σεργιανάει τα τηλεοπτικά κανάλια υποτιμώντας βάναυσα την νοημοσύνη μας.

Ο πιτσιρικάς απ’ την Κρήτη που χαροπαλεύει τώρα στο νοσοκομείο απ’ τα χτυπήματα κουκουλοφόρων μπάτσων «έφυγε όρθιος απ’ το αστυνομικό τμήμα» μας είπε και εξέφρασε την απορία του γιατί «άργησε να καταγγείλει το περιστατικό»!!!

Στην περίπτωση του φωτορεπόρτερ Μάριου Λώρου, επειδή δεν τον έπαιρνε να πει τέτοιες παπαριές, αναφέρθηκε ότι θα γίνει ΕΔΕ (ξέρεται τώρα .. Εμεις Δεν Ευθυνόμαστε) και το χαρακτήρισε «μεμονωμένο περιστατικό που δεν αφορά σε καμιά περίπτωση την συντεταγμένη αστυνομική διαχείριση ενός προβλήματος». Να μην αρχίσουμε να αναφέρουμε τέτοια «μεμονωμένα» περιστατικά γιατί οι αναγνώστες μας τα γνωρίζουν καλύτερα και σε αρκετές περιπτώσεις ήταν και θύματα του … «μεμονωμένου».

Απορίας άξιο θα είναι πάντως αν στην γενικότερη κατάσταση ατιμωρησίας που υπάρχει στις κτηνωδίες των μπάτσων θα ενταχθεί και η απόπειρα δολοφονίας που έκαναν στον φωτορεπόρτερ Μάριο Λώλο. Κι αυτό γιατί υπάρχουν δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες που επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα της συντρόφου του,Ντίνας Δασκαλοπούλου:

«Ο Μάριος χτυπήθηκε με γλομπ, χτυπήθηκε πισώπλατα. Ο Ματατζής γύρισε το γκλομπ ανάποδα, και τον χτύπησε με την λαβή του. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να του σπάσει το κρανίο και να κάνει ένα βαθούλωμα που προκαλεί αιμάτωμα και τώρα πιέζει τον εγκέφαλο. Για κάποια ώρα δεν μπορεί να δει, μουδιάζουν τα χέρια του, πονάει πολύ, ζαλίζεται …».

Η ίδια πρόσθεσε, ότι μαζί με τον σύντροφο της θα κάνει μήνυση η οποία «δεν θα είναι κατά του άγνωστου ΜΑΤατζή αλλά θα είναι κατά του ίδιου του υπουργού και κατά του ίδιου του αρχηγού της ΕΛΑΣ για πολιτική και ηθική αυτουργία».
Δεν ξέρουμε τι τύχη-αν και μπορεί να προβλέψουμε με σχετική βεβαιότητα- θα έχει μια τέτοια μήνυση. (Λέτε ο επίδοξος ένστολος δολοφόνος να πάρει προαγωγή για το «ανδραγάθημά» του, όπως οι ομόσταυλοι του στην περίπτωση της «ζαρντινιέρας» στην Θεσσαλονίκη;).

Αυτό που θέλουμε να ευχηθούμε είναι να έχει αίσιο τέλος η εγχείρηση που υποβάλετε σήμερα ο Μάριος Λώρος.

 Οσο για τα «μεμονωμένα» περιστατικά, ας δούμε ποιοι τα δημιουργούν. Το ψυχογράφημα των μπάτσων όπως προκύπτει από την πένα του ψυχίατρου Κλεάνθη Γρίβα.


Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ.... ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ

ΝΑΞΟΣ - ΠΟΡΤΑΡΑ / ΣΑΜΑΡΑΣ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ


Read more: http://www.oparlapipas.com/#ixzz1rKcX34Yk

Τσίπρας: Σε πανικό το πολιτικό σύστημα

Για πολιτικό σύστημα που «βρίσκεται σε πανικό» 
και για ένα πολιτικό προσωπικό που θέτει ως
προτεραιότητα την ικανοποίηση των δανειστών και όχι 
των Ελλήνων εργαζομένων, έκανε λόγο ο πρόεδρος της 
Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας
 σε αποψινή ομιλία του στην Παλλήνη...
Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση σε ΠΑΣΟΚ και 
ΝΔ, τόσο για τον Ειδικό Λογαριασμό που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή για την 
κατά προτεραιότητα εξόφληση των δανείων που παίρνει η χώρα, όσο και για την
 ψήφιση από του συμβιβασμού με την SIEMENS, σύμφωνα με το Αθηναϊκό
 Πρακτορείο.
Η κατάσταση στην κοινωνία έχει φθάσει σε οριακό σημείο, είπε ο κ. Τσίπρας, 
προσθέτοντας στα προαναφερθέντα και τα πρόσφατα γεγονότα, την αυτοκτονία του 
συνταξιούχου φαρμακοποιού στο Σύνταγμα και τον σοβαρό τραυματισμό του
 προέδρου των φωτορεπόρτερ Μάριου Λώλου, θέμα για το οποίο κατήγγειλε την 
κυβέρνηση για «έλλειμμα δημοκρατίας», ενώ εξέφρασε αμφιβολίες για τα 
αποτελέσματα της έρευνας για τον εντοπισμό των δραστών.
Επιπλέον αναφέρθηκε και πάλι στην ανάγκη ενότητας της Αριστεράς.



ΤΩΡΑ ΣΤΟ (ΕΧΤΡΑ 3) Ο ΧΙΟΣ ΜΕ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΟ 
http://www.extra3.tv/ ΜΕ ΤΟΝ ΧΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ.


Read more: http://www.oparlapipas.com/#ixzz1rKbVvNgr

ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ‏



αὐτὰ τὰ σημειώματα εἶναι κάποιες ἄλλες κλωστοῦλες....
Δὲν μπορεῖ νὰ φύγῃ ἡ σκέψις μου ἀπὸ τὸν προχθεσινὸν αὐτόχειρα.
Ἀδυνατῶ νὰ τὸ ξεπεράσω κάτι τέτοιο!
Εἶμαι διαλυμένη! Πονᾶ ὅλο μου τὸ εἶναι! Κάποιες στιγμὲς θέλω νὰ οὐρλιάξω, νὰ καταστρέψω τὶς φωνητικές μου χορδές, νὰ ἀντιστρέψω μὲ τὸ σῶμα μου καὶ τὴν κραυγή μου ὅλο αὐτὸ ποὺ ξεκίνησε!
Ἀλλά….
Ἀπὸ ἐκείνην τὴν στιγμὴ καὶ μετὰ κάτι σὰν νὰ ῥίγησε μέσα μου!
Σὰν κάτι  νὰ ἔσπασε σὲ χιλιάδες κομμάτια καὶ τὴν ἴδιαν στιγμὴ σὰν νὰ  ξύπνησε ἐντός μου ἕνα θηρίον ἀπάλευτον…
Τί εἶναι αὐτό πού μέ ἔχει καταλάβει; Τί;
Αὐτὸ ποὺ ἔσπασε τὸ ξέρω, τὸ ἀναγνωρίζω. Εἶναι ἡ ἀνοχή μου!
Αὐτό πού γεννήθηκε; 
Κομμάτι τὸ κομμάτι ὅλα σιγὰ σιγὰ μπαίνουν στὴν θέσιν τους.
Εἶναι ὁ πόλεμος! Εἶναι ἡ συνειδητοποίησις τῶν ὅπλων μας!
Εἶναι ὁριστικὴ ἀπόφασις πὼς πλέον πρέπει νὰ ξεκινήσῃ ἡ τελευταίας πράξις αὐτοῦ τοῦ δράματος.
Εἶναι ἡ  Ἀρχή τοῦ Τέλους!
Ἴσως τὰ ὅσα γράφω νὰ φαντάζουν ἐκτὸς τόπου καὶ χρόνου σὲ κάποιους.
Ἔχει σημασία ὅμως;
Ἐδῶ καὶ καιρὸ ἀντιλαμβάνομαι διαφορετικῶς πάρα πολλά. Γιατί ὄχι κι αὐτό λοιπόν;
Ὅλη ἡ Ἕλλάς εἶναι δακρυσμένη σήμερα κι ἐχθὲς καὶ πρὸ χθές…Ἔ καί;
Τί νά σοῦ κάνουν μερικά δάκρυα; Θά λυγίσουν κάποια κτήνη μήπως; Ἤ θά πάψουν τά ἔργα τους;
Τίποτε δὲν πρόκειται νὰ ἀλλάξῃ ἀπὸ τὶς ἀποφάσεις τῶν κουδουνισμένων.
Ὅλα ὅμως θὰ ἀλλάξουν ἀπὸ τὶς δικές μας.
Ποιές δικές μας ἀποφάσεις;
 Αὐτὲς ποὺ μᾶς ἀτσάλωσαν! Ποὺ μᾶς ἔκαναν νὰ μὴν βλέπουμε παρὰ μόνον τὸ Τέλος!
Αὐτὲς ποὺ μᾶς ἔκαναν νὰ στεκόμαστε ὀρθοί, ἀγριεμένοι, ἀποφασισμένοι, πανέτοιμοι γιὰ ὅλα!
Αὐτὲς ποὺ μᾶς ἔκαναν νὰ κόψουμε κάθε γέφυρα πίσω μας καὶ νὰ ἀντιμετωπίζουμε πλέον ὥς εὐλογία τὰ ὅσα ἔπονται!
Ἐχθὲς συζητοῦσα μὲ κάποιον φίλο γιὰ τὶς ἀποφάσεις μου, τὴν γενικοτέρα μου στάσιν καὶ τὰ ὅσα ἔπονται. Τοῦ εἶπα πὼς τώρα, στὴν ἀρχή, δὲν μπορῶ νὰ πιάσω τὸ πλεκτὸ ποὺ ἔχουν ὑφάνει μονομιᾶς καὶ νὰ τὸ καταστρέψω. Ἀδυνατῶ νὰ βρῶ τὸν τρόπο.
Ξέρω πὼς καίγεται ἀλλὰ ἀκόμη δὲν ξέρω ποῦ εἶναι ἡ φωτιὰ ποὺ θὰ τὸ κάψῃ.
Ξέρω πὼς σκίζεται ἀλλὰ ἀκόμη δὲν ξέρω ποῦ εἶναι τὸ μαχαίρι γιὰ νὰ τὸ σκίσω.
Ξέρω πὼς διαλύεται ἀλλὰ ἀκόμη δὲν ξέρω ποιὰ χημικὰ τὸ διαλύουν.
Γιὰ ἐτοῦτον τὸν λόγο πιάνω μίαν τόση δὰ κλωστίτσα, μία ἴνα ποὺ ξέχασαν καὶ ξεκινῶ. Λίγο λίγο, σιγὰ σιγὰ θὰ τὸ ξηλώσω τὸ ὑφάδι τους. Θὰ τὸ τελειώσω.
Δὲν ἔχει σημασία ἐὰν ἀπὸ ἄλλες μεριές, ἄλλοι ἔπιασαν κι ἄλλες κλωστίτσες του.
Σημασία ἔχει τὸ τὶ κάνω ἐγώ.
Κι αὐτὸ εἶναι δικός μου δρόμος.
Ὅταν θὰ ἀνακαλύψω καὶ τὸ μαχαίρι καὶ τὴν φωτιὰ καὶ τὸ χημικό, τότε νὰ εἶστε σίγουροι πὼς θὰ ἐπιταχύνω τὶς διαδικασίες.
Φιλονόη.
http://www.filonoi.gr