ΣΑΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΙΑ ΨΗΦΙΣΑΜΕ... ΣΤΟΥΡΝΑΡΙΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ

Μετά από ένα εξάμηνο περίπου άτυπης κι επίσημης προεκλογικής περιόδου και δύο εκλογικών αναμετρήσεων το έργο ξαναπαίζεται ολόιδιο, σαν να μην πέρασε μια μέρα: ή εφαρμόζετε το μνημόνιο ή διακυβεύεται η εκταμίευση της επόμενης δόσης. 
γράφει το ΜΑΡΙΚΑΚΙ
Ναι μεν επήλθε μερική εναλλαγή στα πρόσωπα, με τον τεχνοκράτη της υπόθεσης πότε στη θέση του πρωθυπουργού και πότε στη θέση του υπουργού Οικονομικών. 
Αλλά κατά τα άλλα τα ίδια: μνημόνιο και ξερό ψωμί, η δημοσιονομική προσαρμογή ως καθημερινή προσευχή, «ανταγωνιστικότητα» (μισθοί στον πάτο) και αόριστες εξαγγελίες για «ανάπτυξη» κι «επενδύσεις». 
Οι εκπρόσωποι των δανειστών και οι εταίροι εμφανίζονται αγριεμένοι κι έχοντες εξαντλήσει την υπομονή τους με την «απείθαρχη» Ελλάδα. Το μήνυμα που εξέπεμψαν: «καμία διαπραγμάτευση». 
Έτσι δεν θα χρειαστεί να αποδείξει τις δεινές του διαπραγματευτικές ικανότητες, ο «γεννημένος διαπραγματευτής» Γιάννης Στουρνάρας. 
Προφανώς είναι τέτοιος όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν. Τώρα... Στουρνάρας θα πάει στο Eurogroup, Στουρνάρας θα γυρίσει...


Επαναδιαπραγμάτευση «καπούτ», διότι οι δανειστές δεν αναγνωρίζουν αυτό το «εξωτικό φρούτο» τουλάχιστον όχι πριν δουν ... έργα. Χωρίς αυτά, η «διαπραγματευτική ισχύς» της χώρας είναι εξασθενημένη, οπότε δεν είναι θέμα προσώπου αλλά θέμα χώρας. Κάτι το οποίο, βέβαια, ανακαλύφθηκε – ω του θαύματος – μετεκλογικώς! Προεκλογικά, ούτε που το φανταζόντουσαν όταν διακήρρυσαν την επαναδιαπραγμάτευση όρων του μνημονίου. 
"Το πρόγραμμα είναι εκτός τροχιάς και δεν μπορούμε να ζητήσουμε κάτι από τους πιστωτές μας αν δεν το επαναφέρουμε σε σωστή πορεία", είπε ο υπουργός Οικονομικών  και μάλιστα στους Financial Times, σε ένδειξη νομιμοφροσύνης προς το στάτους της τροικανής εποπτείας. 
Το θέμα είναι ότι ακόμη κι αν οι επιταγές της τρόικας και οι στόχοι της κυβέρνησης παραμένουν στο ίδιο μοτίβο, φαίνεται να έχει αλλάξει ένα πράγμα: η ταχύτητα με την οποία οδεύουμε στην «καταστροφή». Και λέγοντας «καταστροφή» δεν εννοούμε, την έξοδο από το ευρώ, τη χρεοκοπία, κ.ο.κ. αλλά τη διαχείρισή της από ανθρώπους που έχουν παραχωρήσει γη και ύδωρ σε κάθε λογής διεθνή κι εντόπια συμφέροντα...


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/2012/07/blog-post_9255.html#ixzz266dtTuXq

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΚΑΚΙΕΡΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ;


ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΟΥΝΤΑ ΔΟΧΕΙΑ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΕΣ



Λίγο πριν το τέλος του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου ο Ουίνστον Τσώρτσιλ είχε ήδη ολοκληρώσει,στα περισσότερα σημεία του,το σχέδιο ανόρθωσης της Βρετανικής Αυτοκρατορίας που θα καθόριζε τη νέα γεωπολιτική τάξη πραγμάτων στην Ευρώπη και όχι μόνο.

Επρόκειτο ουσιαστικά για ένα σχέδιο που θα αναγεννούσε την Αυτοκρατορία από τις στάχτες της αφού η Μητέρα Αγγλία είχε χάσει ένα μεγάλο μέρος του στρατευμένου ,τουλάχιστον ,πληθυσμού της ,της ναυτιλίας της και γενικά των πόρων της.Παράλληλα ένα κύμα εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων σάρωνε τις αποικίες της καθιστώντας την όποια προσπάθεια για ανόρθωση έξω από κάθε λογική.

Εκεί όμως που η λογική στενεύει τα περιθώρια διατήρησης ή επέκτασης της κυριαρχίας αρκεί μια ιδέα για να τα πλατυάσει,και αυτή η ιδέα ήταν ο αντικομμουνισμός.Πολύ γρήγορα και αριστοτεχνικά ο Τσώρτσιλ εντρύφησε την ιδέα του αντικομμουνισμού στον ισχυρό και λιγότερο χαμένο από τον πόλεμο σύμμαχο,τις ΗΠΑ.Αυτή η κίνηση ήταν αρκετή για να ξαναβάλει στο παιχνίδι την Βρετανία η οποία ταυτόχρονα αναλάμβανε και τον ρόλο κατευνασμού της εταίρας μεγάλης δύναμης του πολέμου,της βαριά πληγείσας Σοβιετικής Ένωσης,πάντα με τις ευλογίες των Δυτικών.

Όλα πήγαιναν σύμφωνα με το σχέδιο ,ώσπου προέκυψε η περίπτωση της Ελλάδας.Παρα το γεγονός οτι η Ελλάδα αποτελούσε βασικό και σταθερό φορέα θεμελίωσης των στρατηγικών βλέψεων της Βρετανίας στη Μεσόγειο, με επέκταση την Μέση Ανατολή και τον Ινδικό Ωκεανό,τα γεγονότα του Δεκέμβρη 1944 ενέργησαν καταλυτικά στο να καθυστερήσουν ,τουλάχιστον ,την εδραίωση του νέου Βρετανικού δόγματος.Απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι οι Βρετανοί αναγκάστηκαν να μεταφέρουν εκείνη την περίοδο στην Ελλάδα περίπου το μισό διαθέσιμο στρατιωτικό δυναμικό τους ,το οποίο στην πραγματικότητα ήταν περιορισμένης χρονικής χρήσης αφού ακόμα υπήρχαν ανοιχτά μέτωπα του Μεγάλου Πολέμου και ταυτόχρονα οι αποικίες εξεγείροταν ή ήταν σε αναβρασμό.

Το ζήτημα της Ελλάδας έδρασε ανασταλτικά στις διαθέσεις των Βρετανών να αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο της Μεσογείου και της ευρύτερης περιοχής.Από το σημείο αυτό οι Βρετανοί αρκούνται στον ρόλο δορυφόρου των ΗΠΑ και ταυτόχρονα του παροχέα πολιτικής τεχνογνωσίας τους.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1940 αρχίζει να ανατέλει η Αυτοκρατορία των ΗΠΑ επωφελούμενη του γεγονότος ότι βγήκε από τον πόλεμο με τις λιγότερες απώλειες,αλλά κυρίως με το πρόταγμα του ισχυρού.Οι ΗΠΑ με προμετωπίδα της πολιτικής τους τον αντικομουνισμό και εναλλακτική μέθοδο χειραγώγησης την οικονομία εως τη δεκαετία του 90 απέφευγαν τις άμεσες συρράξεις,με εξάιρεση την Κορέα και το Βιετνάμ .Χρησιμοποιούσαν ένα παγκόσμιο οικονομοπολιτικό μοντέλο επιβολής των θέσεων τους με γερή δόση απολυταρχισμού και τυρρανίας.Βασικό πεδίο πειραματισμού αποτέλεσε η Λατινική Αμερική,η Νοτιοανατολκή Ασία,αλλά και η Μέση Ανατολή.

Τη δεκαετία του 90 που ο υπαρκτός σοσιαλισμός καταρρέει και οι ενεργειακές πηγές ανα τον πλανήτη δείχνουν σοβαρά σημάδια εξάντλησης, η πολιτική συνιστώσα του Αυτοκρατορικού δόγματος μετατρέπεται από αντικομμουνιστική σε αντιισλαμική.Ετσι στη σκακιέρα της παγκόσμιας κυριαρχίας εισέρχεται η τεχνική των Προληπτικών Πολέμων,θύματα των οποίων υπήρξαν η Γιουγκοσλαβία,το Ιρακ και το Αφγανιστάν.


Ταυτόχρονα όμως όλη αυτή την περίοδο διεξάγεται και το παλιό γνώριμο παιχνίδι για την Αυτοκρατορία,αυτό της οικονομίας,που μάλλον δεν κατέχει και τόσο καλά.Ενώ ξοδεύονται ασύλληπτα ποσά για την ανάπτυξη και συντήρηση των πολεμικών μετόπων, καινούριες οικονομικές δυνάμεις αναδύονται όπως Κίνα,Ινδία και Ευρωπαϊκή Ενωση που απειλούν σοβαρά την μονοκρατορία.Η οικονομική εξάρτηση των ΗΠΑ από την Κίνα στις μέρες μας είναι γεγονός.



ΝΕΕΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΚΑΙ ΕΞΕΓΕΡΣΗ.



Τότε λοιπόν βγαίνουν τα κρυφά χαρτιά της Υπερδύναμης-ΗΠΑ και κατ' επέκταση των αγορών με πρώτο και καλύτερο την Ελλάδα η οποία,τι ειρωνεία, αναλαμβάνει τον ρόλο του Δούρειου Ίππου που θα βοηθήσει στην άλωση της Ευρωπαϊκή Ένωσης(ΕΕ).Το σχέδιο αυτό δεν ήταν και τόσο δύσκολο να επιτευχθεί αν σκεφτούμε ότι η ΕΕ δεν κατόρθωσε ποτέ να γίνει μια κοινοπολιτεία με κοινό κοινωνικοπολιτικό ορίζοντα αφού έμεινε στην πρωτόγονη μορφή της που περιορίζεται στην οικονομική της φύση.Πολύ γρήγορα ο γαλλογερμανικός άξονας αποκαλύπτει τον αληθινό του ρόλο που δεν είναι άλλος απ' αυτόν του ισχυρού και αυταρχικού φεουδάρχη της περιοχής.Οι υπόλοιπες πολιτείες για τις οποίες δεν υπάρχει λόγος για άμεση ανάμειξη απλά συναινούν.

Στο χώρο της Μεσης Ανατολής ο ρόλος του Φεουδάρχη ανατίθεται στην Τουρκία η οποία με διακριτικό συνδιαχειριστή το Ισραήλ καλούνται να εξασφαλίσουν την παραμονή και τα συμφέροντα της Αυτοκρατορίας στον ευρύτερο χώρο της Ανατολής.Ο ρόλος των κρατών αυτών στην περίπτωση αυτή δεν είναι και τόσο εύκολος δεδομένης της αντιδραστικότητας του Ιράν,Λιβάνου,Συρίας κάτω από το άγρυπνο μάτι της Ρωσίας.

Οι χώρες της Μέσης Ανατολής και αυτές της Βόρειας Αφρικής που έχουν έξοδο στη Μεσόγειο για χρόνια εφάρμοζαν ένα μοντέλο φιλελεύθερου αυταρχισμού κάτω από την σκέπη των ΗΠΑ και τα τελευταία χρόνια και της ΕΕ, κυρίως με πρωτοβουλίες της Γαλλίας.Έτσι η περίπτωση της Αιγύπτου δεν διαφέρει κατά πολύ εκείνης της Ελλάδας με την μόνη διαφορά ότι στην περίπτωση της Αιγύπτου για τριάντα χρόνια ο εξουσιαστής ήταν ένας ενώ στην περίπτωση της Ελλάδας η εξουσία εναλλάσοταν μεταξύ δύο κομμάτων με μερικές δεκάδες ή εκατοντάδες εξουσιαστές.

Στο όνομα της σταθερότητας αλλά κυρίως λόγω της επιβολής οικονομοπολιτικών και εσωτερικών οργανωτικών δομών από ΗΠΑ-ΑΓΟΡΕΣ-ΕΕ οι παραπάνω χώρες(εξουσίες τους),συμπεριλαμβανομένου και της Ελλάδας,επαναπαύτηκαν σε ρόλο διεκπαιρεωτή αντί να παράγουν πολιτική σύμφωνα με τις ανάγκες των πολιτών τους.Το έλλειμα λαϊκής πολιτικής απέκοψε τις κυβερνήσεις αυτών των χωρών από τους λαούς τους με αποτέλεσμα να αναλάβει ρόλο η διαφθορά,η δημοσιονομική ανυπαρξία και η ανασφάλεια.

Για πρώτη φορά οι λαοί αυτών των χωρών έχουν συσσωρεύσει την απαραίτητη γνώση,βοηθούμενοι της μορφωτικής τους κατάστασης ,αλλά και της τεχνολογίας ώστε συνειδητά να απαιτούν λαϊκές και προοδευτικές πολιτικές που θα καλύπτουν τις ανάγκες των πολλών.Δεν είναι τυχαίο ότι στην Αίγυπτο από τις πρώτες μέρες οργανώθηκαν από τους εξεγερμένους κατοίκους επιτροπές πόλης και πολιτοφυλακή,επίσης δεν είναι τυχαίο ότι οι Αιγυπτιακές Οργανώσεις Νεολαίας έχουν περίπου ένα εκατομμύριο μέλη.

 Παρακολουθώντας κανείς τις παράλληλες διαδρομές της παρελθούσης Βρετανικής και παρούσης ΒορειοΑμερικάνικης Αυτοκρατορίας θα 'λεγε ότι και νομοτελειακά ένας κύκλος πάει να κλείσει.Οι γερασμένες ιδέες του καπιταλισμού δεν μπορούν να συνυπάρξουν με τις νέες που προτάσσει η κοινωνία,όπως και οι ιδέες του γερασμένου ανθρώπου συνήθως δεν συμβαδίζουν μ' αυτές του νέου ανθρώπου.





Οπότε ο γερασμένος άνθρωπος έχει δύο επιλογές είτε να αντιδράσει ξεροκέφαλα και βίαια πρίν παραδώσει στον νέο τα ηνία είτε να αποτραβηχτεί τεχνιέντως ελπίζοντας ότι με τις ιδέες του,για τις οποίες τόσο κόπιασε να εδραιώσει,θα καθοδηγεί τον νέο.Και στις δυο επιλογές ο νέος πρέπει να αντιτάξει το πάθος του για ανεξαρτησία και αυτοκυριαρχία.


Βίντεο ΑΥΣΤΗΡΑ για ενήλικες! Εικοσάλεπτο ντοκιμαντέρ όπου συνθέτει την…

…τρομοκρατική δράση των αμερικανών μισθοφόρων στη Συρία, τη «δράση» των «επαναστατών» του «Ελεύθερου Στρατού της Συρίας» και της Αλ Κάιντα
Από τη "Σίβυλλα"

Μετά από κάθε δολοφονία, οι ισλαμοφασίστες μισθοφόροι των ΗΠΑ επικαλούνται την «Jihad» και το ότι ο δολοφονημένος υποστήριζε τη Συριακή κυβέρνηση.
Οι έλληνες δημοσιογράφοι για ότι συμβαίνει στη Συρία, για τηνιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας;
Έλληνες δημοσιογράφοι; Πρόκειται για εξωτικό φρούτο;

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ακολουθεί βίντεο ΑΥΣΤΗΡΑ για ενήλικες! Σε διαβάστε περισσότερα...


Αυτό που δεν θέλουν να δείτε: Το βίντεο φρίκης με όλη την αλήθεια για την Συρία (και από το "olympia")


Συγχαρητήρια στο "olympia"
ΑΥΣΤΗΡΑ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΣΚΗΝΕΣ ΒΙΑΣ. (σαν αυτές που έζησαν και ζουν δολοφονημένοι γέροντες και γερόντισσες μέσα στα σπίτια τους, στην “ειρηνική” Ελλάδα από αδίστακτους δήμιους).
Έχει ανέβει δεκάδες φορές σε παρόχους αλλά εξαφανίζεται σε λίγα λεπτά. Εδώ, θα μείνει.

Από τη Σίβυλλα

Ρημάζει η χώρα υπό το καθεστώς του Μνημονίου

Τίποτα δεν έχει μείνει όρθιο στην Ελλάδα μετά από δυόμισι χρόνια εφαρμογής της πολιτικής που επιβάλλουν η ΕΕ και το ΔΝΤ μέσω των αλλεπάλληλων μνημονίων. Η χώρα μας γυρίζει δεκαετίες πίσω σε όλους τους τομείς - στις αποδοχές, στις συντάξεις, στο επίπεδο της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, στο μέγεθος της οικονομίας της.

Τα πάντα συρρικνώνονται με μοναδική εξαίρεση το δημόσιο χρέος, το οποίο διαρκώς αυξάνει, παρόλο που οι Γερμανοί υπήγαγαν την Ελλάδα υπό καθεστώς περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας ισχυριζόμενοι ότι στόχος τους είναι, υποτίθεται, η μείωση του χρέους. Το ελληνικό ΑΕΠ γίνεται κάθε χρόνο και μικρότερο. Πάνω από 6,5% θα μειωθεί και φέτος, με αποτέλεσμα στο τέλος του χρόνου η σωρευτική του μείωση σε σχέση με το 2008 να υπερβαίνει το 20%. Μόνο σε περιπτώσεις πολέμων υπάρχει...
τέτοια καταβαράθρωση. Καταποντισμός του ΑΕΠ συνεπιφέρει αναπότρεπτα έξαρση της ανεργίας.

Υπερτριπλασιάστηκε (!) από τον Ιούνιο του 2008 ως τον Ιούνιο του 2012 ο αριθμός των ανέργων – από το 7,4% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού που ήταν εκτινάχθηκε στο 24,4%. Φτάσαμε στο τραγικό σημείο 3,8 εκατ. Έλληνες εργαζόμενοι να πρέπει να ζήσουν 4,6 εκατομμύρια άτομα – δηλαδή 1,2 εκατομμύρια ανέργους και 3,4 μη οικονομικά ενεργά άτομα (γέροι, παιδιά κ.λ.π.)! Αυτό είναι αδύνατον, βέβαια, χωρίς δραματική πτώση του βιοτικού επιπέδου όλων των Ελλήνων, τόσο αυτών που εργάζονται όσο και αυτών που δεν δουλεύουν. Και να σκεφθεί κανείς ότι μόλις το 2008 η κατάσταση στη χώρα μας ήταν αντίστροφη – 4,5 εκατ. απασχολούμενοι συντηρούσαν 3,8 εκατομμύρια μη οικονομικά ενεργά άτομα και ανέργου. Όχι ότι επρόκειτο για καμιά ιδανική αναλογία, αλλά δεν ήταν και το σημερινό δράμα. Η κατακρήμνιση του επιπέδου ζωής των Ελλήνων δεν εμποδίζει φυσικά την αύξηση του δημόσιου χρέους – από 115% του ΑΕΠ που το παρέλαβε ο Γιώργος Παπανδρέου τον Οκτώβριο του 2009, φέτος θα διαμορφωθεί στο....166,5! Αν, όπως μας είπαν τότε ήμασταν χρεοκοπημένοι με χρέος 115% ή 125% όπως ισχυρίστηκε το ΠΑΣΟΚ, πώς είναι δυνατόν να «έχουμε σωθεί» με χρέος 166%!

ΕΙΝΑΙ προφανές ότι μέχρι τώρα οι ισχυρισμοί περί «σωτηρίας μέσω Μνημονίου» είναι εντελώς ανυπόστατοι. Δεν συνοδεύονται από στοιχεία δημοσιονομικά που να τους επιβεβαιώνουν, έστω και στο μέλλον. Το εντελώς αντίθετο αποδεικνύουν με επιστημονικό τρόπο δύο μελέτες που τα αποτελέσματα τους δημοσιοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα. Παντελώς ανέφικτο χαρακτηρίζουν τον στόχο της επιστροφής του ελληνικού χρέους στα επίπεδα της... «χρεοκοπίας» του 2008 τόσο μελέτη του ΚΕΠΕ που τα πορίσματα της δημοσιεύθηκαν όσο και άλλη μελέτη του ΙΟΒΕ που δεν έχει ακόμη παρουσιαστεί, αλλά που δόθηκε στον Τύπο το κύριο συμπέρασμά της: ακόμη και το 2020, το χρέος δεν θα βρίσκεται στο ύψος του 120% του ΑΕΠ που έχει ως στόχο το Μνημόνιο, θα κυμαίνεται γύρω στο... 150% του ΑΕΠ! Δέκα και πλέον χρόνια δηλαδή μνημονιακής πολιτικής και ανείπωτων δεινών του ελληνικού λαού θα έχουν οδηγήσει σε μια κατάσταση πολύ χειρότερη από αυτή που υποτίθεται ότι θα θεράπευαν! Αν συνεχιστεί η σημερινή μνημονιακή πολιτική, η Ελλάδα οδηγείται στο βάραθρο. Αυτό είναι το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγουν οι πάντες είτε το ομολογούν είτε όχι.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ βυθίζονται στη μιζέρια. Πως μπορεί να κοιμηθεί ήρεμος κανείς όταν ξέρει ότι η αγοραστική δύναμη του κατώτατου μισθού, μετά το «τσεκούρωμα» του Φεβρουαρίου φέτος, έπεσε στο επίπεδο του... 1978, σχεδόν 35 χρόνια πίσω; Ο κατώτατος μισθός βυθίστηκε πλέον στο 49% του μέσου όρου των κατώτατων μισθών των ανεπτυγμένων χωρών της ΕΕ από το 60% που ήταν πριν τον Φεβρουάριο. Στο τέλος του 2012, το κατά κεφαλήν εισόδημα των Ελλήνων θα αντιστοιχεί πλέον στο 68,5% του μέσου όρου της ΕΕ, θα έχουμε γυρίσει δηλαδή... 20 (!) χρόνια πίσω, στα επίπεδα σύγκλισης του 1993. Από του χρόνου δεν θα υπάρχει καμιά χώρα της Δυτικής Ευρώπης φτωχότερη από την Ελλάδα, θα συγκρινόμαστε μόνο με ανατολικο-ευρωπαϊκές χώρες, όπως η... Κροατία!
Του Γ.ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Από το kafeneio μοντάζ Γρέκι

Γ.Βαρουφάκης: Η Γερμανία θα φύγει από το Ευρώ πριν από την Ελλάδα

Πληροφορίες οι οποίες επισήμως διαψεύδονται θέλουν τις χώρες της Ευρωζώνης με πιστοληπτική ικανότητα ΑΑΑ να προωθούν την έκδοση κοινών ομολόγων «ελίτ». 

Βρισκόμαστε κοντά σε ένα Ευρώ δύο ταχυτήτων;

Βρισκόμαστε κοντά στην κατάρρευση του Ευρώ. Και όσο πλησιάζουμε, οι διάφορες πιθανές μετά ευρωσυστημικές συμμαχίες αρχίζουν να προετοιμάζουν το έδαφος. Αρχίζουν να δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους. Εγώ πιστεύω ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει, δηλαδή να υπάρξει μια γαλλογερμανική νομισματική ένωση στη μετά ευρώ εποχή. Θεωρώ πολύ πιο πιθανό η Γερμανία να δημιουργήσει τη δική της νομισματική ένωση μαζί με τις υπόλοιπες πλεονασματικές χώρες. Αφήνοντας τη Γαλλία απ’ έξω.

Δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι ξένες τράπεζες μελετούν τις επιπτώσεις από μία επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή. Σε ποια περίπτωση, πλέον, θα βγει η χώρα από το Ευρώ; Πόσο πιθανό είναι σήμερα αυτό το σενάριο;

Οι τράπεζες, προφανώς, προσπαθούν να μελετήσουν τον τρόπο με τον οποίο εκείνες θα πρέπει να αντιδράσουν σε μια διάλυση του Ευρώ. Όχι σε μια έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ. Από εκεί και πέρα, θεωρώ ότι η έξοδος της Ελλάδας από το Ευρώ δεν πρόκειται να συμβεί. Πολύ πιο πιθανή είναι η κατάρρευση του ευρωσυστήματος, συνολικά. Όπως έχω πει εδώ και καιρό, δεν βλέπω την Ελλάδα να φεύγει, ούτε να την εκδιώκουν. Αυτό που βλέπω είναι ότι το Ευρώ θα εκδιωχθεί από το «κεφάλι» και όχι από την «ουρά», όταν το «κεφάλι» αποφασίσει να φύγει.

Με την έννοια δηλαδή ότι αρχίζει να συμφέρει τη Γερμανία η αποχώρηση από το Ευρώ;

Όχι. Αυτό δεν συμφέρει κανέναν. Μπορεί να οδηγηθεί, μέσα από την πεισματική της άρνηση, να αναδομήσει το ευρωσύστημα. Να βρεθεί σε μια «γωνία» από την οποία να μην μπορεί να ξεφύγει, παρά μόνο με τη δική της απόδραση από το ευρωσύστημα. Αλλά μία τέτοια δική της απόδραση δεν θα συμβεί επειδή τη συμφέρει. Θα αποτελεί επιλογή πανικού όταν πλέον ο,τιδήποτε άλλο θα είναι απλώς περισσότερο καταστροφικό.

Τι μας δείχνει η πρόσφατη αδυναμία της Γερμανίας να δανειστεί υπό τις συνθήκες τις οποίες επιθυμούσε;

Μας δείχνει ότι οι επενδυτές, ιδίως στην Ασία, έχουν αρχίσει να μην θέλουν να αγοράζουν ομόλογα της Γερμανίας τα οποία είναι εκπεφρασμένα σε ευρώ. Δεν έχουν πρόβλημα να δανείσουν τη Γερμανία. Απλώς, φοβούνται ότι αυτά τα ομόλογα, κάποια στιγμή, όταν θα δημιουργηθεί το μάρκο, θα υποτιμηθούν, επειδή θα είναι εκπεφρασμένα σε ευρώ και η ισοτιμία μάρκου - ευρώ θα αλλάξει σε βάρος του ευρώ, το οποίο θα υποτιμηθεί και απέναντι στο δολάριο.

Πρόσφατα κάνατε λόγο για αντιστροφή του κλίματος, στις ΗΠΑ και στη Βρετανία, απέναντι στην Ελλάδα.

Εδώ και δύο χρόνια βρίσκομαι σε συνεχή επαφή με δημοσιογράφους κορυφαίων βρετανικών και αμερικανικών ΜΜΕ, εφημερίδων και ηλεκτρονικών μέσων. Μέχρι πολύ πρόσφατα, η αντιμετώπιση των Ελλήνων ήταν εχθρική. Όποτε οι Έλληνες ανοίγαμε το στόμα μας, αντιμετωπιζόμασταν με αυτόν τον τρόπο μόνο και μόνο επειδή είμαστε Έλληνες. Πλέον, παρατηρώ ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Βρετανών και των Αμερικανών δημοσιογράφων έχει κατανοήσει πως αυτή η κρίση δεν οφείλεται στην Ελλάδα. Και ότι η Ελλάδα είναι ένα σύμπτωμα, το οποίο έχει τιμωρηθεί αλύπητα στο όνομα μίας κρίσης για την οποία η ίδια δεν ευθύνεται. Θα συνέβαινε ανεξάρτητα από την Ελλάδα. Αυτή η εξέλιξη αποτελεί μία μεγάλη «στροφή», αν θέλετε, ακόμη και στο συναισθηματικό επίπεδο. Είναι ένα είδος αποδοχής ότι ο μέσος Έλληνας υποφέρει πολύ περισσότερο απ’ όσο του άξιζε.

ΠΗΓΗ


Πηγή: Γ.Βαρουφάκης: Η Γερμανία θα φύγει από το Ευρώ πριν από την Ελλάδα - RAMNOUSIA 

Όταν λείπει η κοινωνία χορεύουν τα ποντίκια

Όταν λείπει η κοινωνία χορεύουν τα ποντίκια
Βαρέθηκα να βλέπω τις πορείες της κάθε εγχώριας μασονίας-συντεχνίας που θυμάται να κινητοποιήσει τα πρόβατα-μέλη της και να επικαλεστεί και την "κοινωνία" μόνο όταν θίγεται η τσέπη τους.

Πριν λίγες μέρες ήταν οι αστυνομικοί που μεθαύριο θα ψεκάζουν την "κοινωνία" των κουνουπιών... και θα σαπίζουν στο ξύλο την φάρμα των ζώων που αυθαίρετα ονομάζεται "κοινωνία"...

Τώρα οι δικαστικοί που έβγαλαν το χαράτσι συνταγματικό λιώνοντας κάτω από την μπότα της "τυφλής" (όποτε θέλουν) δικαιοσύνης, που -κατά επιλογή τους- ερμηνεύει τους νόμους κατά το δοκούν, την "κοινωνία" των σκουληκιών, καταπατώντας κάθε έννοια συνταγματικού δικαίου.....


Μέχρι και τα κόμματα ξεχωριστές πορείες διοργανώνουν....

ΕΙΔΑΤΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΣΤΩ ΚΑ ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ-ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ;

ΕΙΔΑΤΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ-ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ;

ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΔΕΧΕΣΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΩΝ ΠΟΥ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟ ΑΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΣΑΣ, ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ;

Γι αυτό έπαψε να υπάρχει αυτό που ονομάζεται "κοινωνία".
Που είσαι εσύ; Που είμαι εγώ; Που είναι ο "άλλος";
Η έννοια κοινωνία είναι στο ψυγείο εδώ και πολλές δεκαετίες.
Η έννοια κοινωνία θα μείνει κλεισμένη μέσα σε εισαγωγικά μέχρι να αποκτήσει ξανά υπόσταση.


Μόνο όταν η "κοινωνία" μέσα από την ατομικότητα των πολιτών που είτε δεν ανήκουν είτε δεν θέλουν να ανήκουν σε καμιά συντεχνία, θα αποκτήσει συλλογική συνείδηση που θα την βγάζει στο πεζοδρόμιο αυτοματοποιημένα, ψυχρά, λογικά, όποτε θα βλέπει την κάθε συντεχνία υποκριτικά να βγαίνει στον δρόμο και θα τους πλακώνει κυριολεκτικά στο ξύλο που θυμούνται να την επικαλούνται μόνο όταν θίγεται ο εαυτούλης τους...

Μόνο όταν η "κοινωνία" μέσα από την ατομικότητα της σκέψης των πολιτών που απεχθάνονται να κατευθύνονται σαν άβουλα όντα, αναγεννηθεί και κυνηγήσει από τον δρόμο όλους αυτούς, μέχρι που τα απλά μέλη των συντεχνιών αντιληφθούν πως στην πραγματικότητα άγονται και φέρονται από τα ιερατεία τους ΑΚΡΙΒΩΣ όπως οι κομματικοί στρατοί άγονται και φέρονται από τα κόμματα που υποστηρίζουν, με μοναδική επιδίωξη το προσωπικό βόλεμα και σύνθημα το πορτοφόλι τους και γίνουν και αυτοί ένα με την "κοινωνία" αφήνοντας μόνες και άνευ ηθικού ερείσματος τις κεφαλές κάθε λογής "σωματείου,ομοσπονδίας,ένωσης" και αρχίσουν να λειτουργούν και στην καθημερινότητα τους υπέρ της "κοινωνίας" που επικαλούνται....

Μόνο όταν η "κοινωνία" μέσα από τα παραπάνω αποκτήσει συλλογική συνείδηση που θα μειώσει την επιρροή κάθε λογής "ηγέτη" και οδηγήσει τις μονάδες που την αποτελούν να αγωνιστούν γι αυτήν ως μέλη της και όχι ως αποκομμένα μέρη της, δίνοντας της ξανά ηθική υπόσταση, μόνο τότε θα αρχίσουν να αλλάζουν τα πράγματα.

Μόνο όταν η κοινωνία μέσα από τα παραπάνω βγάλει στον δρόμο για πρώτη φορά τον εαυτό της, χωρίς "ηγέτες" και πατρόνες, χωρίς ομάδες και υποομάδες, απαιτώντας για πρώτη φορά αυτά που είναι σημαντικά και προηγούνται της όποιας οικονομικής ευμάρειας, μόνο τότε οι δωσίλογοι-ανίκανοι πολιτικοί μας θα ανησυχήσουν πραγματικά !!!!

Μέχρι τότε εσύ ο απλός δικαστικός, εσύ ο απλός αστυνομικός, εσύ ο απλός ταξιτζής, βενζινοπώλης, δάσκαλος, εργάτης.... θα παίζεις το παιχνίδι του συστήματος μέσα από το υπο-σύστημα που αυτό δημιούργησε και του οποίου είσαι μέλος.

Μέχρι τότε η "κοινωνία" θα μένει παγιδευμένη σε εισαγωγικά....

Ας την ελευθερώσουμε προτού να είναι αργά.....


Λόγιος Ερμής

Πηγή: Όταν λείπει η κοινωνία χορεύουν τα ποντίκια - RAMNOUSIA 

Συνελήφθησαν τούρκοι πράκτορες στη Λήμνο.
Posted by Ο ΚΛΟΙΟ
Είχαν φωτογραφίες και χαρτογράφηση στρατιωτικών οδών που οδηγούσαν σε καίριες αμυντικές θέσεις πυραύλων και ραντάρ

Το ενδιαφέρον των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών για την αμυντική διάταξη των Ελληνικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, είναι ένα γεγονός που έχει καταγραφεί πολλές φορές από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Ελλάδας, η οποία έχει κατορθώσει πολλές φορές στο παρελθόν να συλλάβει πράκτορες –διαφόρων εθνικοτήτων- οι οποίοι εργαζόταν για την τουρκική μυστική υπηρεσία πληροφοριών ΜΙΤ.
Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε προ μερικών ημερών και στη Λήμνο, όπου η ΕΥΠ –μετά από παρακολούθηση μερικών ημερών- προχώρησε σε συλλήψεις υπόπτων οι οποίοι αποδείχθηκε πως διενεργούσαν κατασκοπεία εις βάρος της Ελλάδας και υπέρ της Τουρκίας. Ήδη έχει σχηματισθεί δικογραφία σε βάρος τους και η υπόθεση από πηγές των ελληνικών υπηρεσιών πληροφοριών χαρακτηρίζεται ως "ιδιαίτερα σοβαρή".

Για την ακρίβεια, με ιδιαίτερα λεπτομερές ως προς τις απεικονίσεις, οπτικοακουστικό υλικό που ελήφθη με την χρήση διάφορων σύγχρονων ηλεκτρονικο-οπτικών μέσων, ακόμα και νυκτερινών καμερών συνελήφθησαν για κατασκοπεία στο Πλατύ της Λήμνου, δύο άτομα από την Τσεχία ηλικίας 28 και 33 ετών.

Σύμφωνα με πηγή της ΕΥΠ στην κατοχή τους βρέθηκαν -σε φορητά αποθηκευτικά μέσα- λήψεις από κάμερα και από φωτογραφίες, των οδών που οδηγούν στην βάση των MM-40 Exocet Block II κοντά στο Μούρο, του αεροδρομίου της 130 Σμηναρχίας Μάχης, του ραντάρ (8η ΜΣΕΠ) κλπ, στρατιωτικών βάσεων της 28ης ΣΔΙ (δύναμη Ταξιαρχίας) κλπ. .

Το ψηφιακό υλικό που βρέθηκε στην κατοχή τους κατασχέθηκε ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, αλλά είναι άκρως ανησυχητικό το γεγονός ότι δεν κατέγραφαν τόσο στρατιωτικές εγκαταστάσεις, όσο την προσβασιμότητα αυτών των εγκαταστάσεων, εναλλακτικές διαδρομές, σταθμούς καυσίμων κλπ.
"Αυτή η καταγραφή είναι ιδιαίτερα προχωρημένη και δείχνει άλλα πράγματα. Δεν προσπαθούσαν να δουν τι έχουμε και που τα έχουμε, αλλά πως θα φτάσουν σε αυτά και τις εναλλακτικές οδούς δράσης ειδικών μονάδων. Εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση" κατέληξε αξιωματικός που υπηρετεί στην διακλαδική διεύθυνση πληροφοριών του ΓΕΕΘΑ.

Όπως είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια, η ΜΙΤ σε τέτοιου είδους αποστολές δεν χρησιμοποιεί ποτέ Τούρκους υπηκόους, αλλά ξένους, χωρών της ΕΕ, κατά κανόνα. Κάποτε έτρεφαν ιδιαίτερη προτίμηση σε Ολλανδούς πράκτορες..., όμως προφανώς επειδή οι Ολλανδοί εργάζονται αυτό το διάστημα για επιχειρήσεις της CIA στη Μέση Ανατολή, υπήρχαν «διαθέσιμοι» Τσέχοι, οι οποίοι τελικά και συνελήφθησαν.

Να σημειώσουμε, τέλος, πως τον τελευταίο μήνα η ΕΥΠ έχει μπει σε κατάσταση υψηλής ετοιμότητας λόγω συγκεκριμένων πληροφοριών που είχε στη διάθεσή της για επικείμενη επιχείρηση της ΜΙΤ σε νησί του βορειο-ανατολικού Αιγαίου.


Κωνσταντίνος

Πληροφορίες από Defencenet
kostasxan.blogspot.gr

Πρόεδρος Πούτιν: Δεν θα "αλλάξουμε πολιτική" στη Συρία! Του HEIL GAP ( or mind the GAP)

From HEIL GAP ( or mind the GAP)   
Ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν κατέστησε σαφές ότι η Ρωσία δεν θα υποχωρήσει σε μια ενδεχομένη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, και προειδοποίησε το Ισραήλ και τις άλλες χώρες να μην επιτεθούν στο Ιράν εξ αιτίας του πυρηνικού του προγράμματος , λέγοντας ότι η χρήση βίας θα ήταν "καταστροφική" για τη Μέση Ανατολή και θα έχει επιπτώσεις πολύ πιο πέρα από την περιοχή, ανέφερε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

"Έχουμε προειδοποιήσει όσους δεν είναι άσχετοι με τις στρατιωτικές λύσεις .... ότι αυτό θα ήταν επιβλαβές, κυριολεκτικά καταστροφικό , για την περιφερειακή σταθερότητα και θα έθετε σε βαθύ κλονισμό την ασφάλεια , ακόμη και για τις οικονομικές σφαίρες αρκετά πέρα από τα όρια της περιοχής της Μέσης Ανατολής," ανέφερε στο Interfax ο Αναπληρωτής Υπουργός Sergei Ryabkov .
Η Ρωσία δεν βλέπει κανένα αποδεικτικό στοιχείο ότι το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν αποσκοπεί στην ανάπτυξη όπλων, προσθεσε ο Ryabkov.
"Εμείς, όπως και πριν, δεν βλέπουμε κανένα σημάδι ότι υπάρχει μια στρατιωτική διάσταση του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν."
Δεν υπάρχουν σημάδια. 
Βλέπουμε κάτι διαφορετικό - ότι δεν υπάρχει πυρηνικό υλικό... στο Ιράν που είναι υπό έλεγχο των ειδικών επιθεωρητών της διεθνούς αντιπροσωπείας ατομικής ενέργειας.
Αυτό το πυρηνικό υλικό δεν καταλήγει με κάποιο τέχνασμα για τις στρατιωτικές ανάγκες, αυτό επιβεβαιώνεται επίσημα από  (IAEA) (ΔΟΑΕ)" . 

Ο Πρόεδρος Πούτιν, σε συνέντευξή του στο Russia Today, απέρριψε οποιαδήποτε κώλυμα σχετικά με τη Συρία εκ μέρους της Ρωσίας , ύστερα από τις απειλές πόλεμου του Λονδίνου και του Ομπάμα.
"Πώς γίνεται να αναμένουν ότι η Ρωσία θα είναι η μόνη που θα αναθεωρήσει τη στάση της;" απάντησε ο Πούτιν. «Δεν νομίζετε ότι οι ομόλογοι μας στις διαπραγματεύσεις θα πρέπει να αναθεωρήσουν τις δικές τους απόψεις ;»
Επειδή , εάν εξετάσουμε και πάλι τα γεγονότα των τελευταίων ετών , θα δούμε ότι κάμποσες πρωτοβουλίες των ομολόγων μας , τελικά δεν έχουν κατέληξαν για τον σκοπό για τον οποίον προοριζόταν !
                                  Afghanistan, 1996 - Ruins of Kabul from civil war.                                                     

"Πάρτε τα παραδείγματα τις πολυάριθμες χώρες τις οποίες οδήγησαν  σε κλιμάκωση των εσωτερικών τους συγκρούσεων."
Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους πήγαν στο Αφγανιστάν, και τώρα όλοι μαζί ανυπομονούν να αποχωρήσουν από εκεί.

Αν υπάρχει κάτι στο τραπέζι τώρα , αυτό είναι το θέμα της βοηθείας μας ώστε να αποσύρουν τα στρατεύματα και το υλικό τους από το Αφγανιστάν και της διέλευσής τους μέσω των ιδικών μας οδών διαμετακόμισης.

"Τώρα, είστε βέβαιοι ότι η χώρα ( το Αφγανιστάν ) έχει σταθεροποιηθεί για τις επόμενες δεκαετίες ;"

Ο Πούτιν απαίτησε να δοθεί ένα τέλος στην αποστολή όπλων στη συριακή εμπόλεμη ζώνη, και έκανε άμεση αναφορά στο Αφγανιστάν της δεκαετίας του '80:
"Εκείνη την περίοδο, οι τρέχοντες ομόλογοι μας υποστήριξαν εκεί μια επαναστατική κίνηση  και βασικά δημιούργησαν την Al Qaeda , ένα πρόγραμμα των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ που αργότερα στόχευσε και τον ίδιο τον δημιουργό του". 

"Σήμερα μερικοί άνθρωποι θέλουν να χρησιμοποιήσουν τους μαχητές από την Al Qaeda ή μερικές άλλες οργανώσεις , με εξίσου ακραίες ισλαμιστικές απόψεις , για να ολοκληρώσουν τους στόχους τους στη Συρία." 

Αυτή η πολιτική είναι επικίνδυνη και πολύ μυωπική.
Αλλά σε αυτή την περίπτωση , κάποιος πρέπει να ξεκλειδώσει το Γκουαντανάμο , να οπλίσει τους όλους τους κρατούμενους και να τους φέρει στη Συρία ώστε να πολεμήσουν .
"Θα ήθελα να τονίσω ότι αυτή η πολιτική είναι πολύ κοντόφθαλμη και είναι γεμάτη με ολέθριες συνέπειες. "
Τέλος
HEIL GAP ( or mind the GAP)