Όργιο σπατάλης με υπερωρίες εκατομμυρίων ευρώ στα γραφεία των υπουργών

Η κυβέρνηση του μνημονίου εξακολουθεί να προκαλεί 
με διορισμούς και ειδικά προνόμια ημετέρων αδιαφορώντας κυριολεκτικά για την ένταση που πυροδοτούν όλες αυτές οι συνεχόμενες προκλήσεις στην Ελληνική κοινωνία.
Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και μερικούς μήνες ένα πρωτοφανές όργιο οικονομικού βολέματος των στενών συνεργατών και...
...εργαζομένων στα πολιτικά γραφεία κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης μέσω αθρόων εγκρίσεων υπερωριακών αμοιβών.

Ένα όργιο σπατάλης που αφορά τον στενό πυρήνα των υπουργών, 
οι οποίοι φυσικά δεν βιώνουν τις ίδιες περικοπές με το υπόλοιπο δημοσιοϋπαλληλικό «πόπολο». Μια μεταχείριση που σε μεγάλο βαθμό θυμίζει την προκλητική εύνοια με τη διατήρηση των 16 μισθών των υπαλλήλων του Κοινοβουλίου.
Στον παραπάνω κανόνα, φαίνεται να πρωτοστατεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος βρέθηκε να υπογράφει υπερωρίες 1.071.000 ευρώ από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών.
Λεφτά υπάρχουν... για τους ημετέρους 

Συγκεκριμένα, ενώ ακόμα δεν έχει κοπάσει ο θόρυβος από την αποκάλυψη περί των 20 νέων έμμισθων συμβούλων του Γιώργου Παπανδρέου, ένα νέο «πάρτι» που αυτή τη φορά στήθηκε σε άλλον τομέα ευθύνης του: το υπουργείο Εξωτερικών.
Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Παπανδρέου από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών, με την υπ’ αριθμόν ΣΤ4/Φ.084/ΑΣ 1823 απόφαση της 2/3/2010, υπογράφει έγκριση απογευματινής υπερωριακής απασχόλησης ύψους 1.071.000 ευρώ. 
Η απόφαση αυτή περιλαμβάνει σχεδόν όποιον εργάζεται στον τομέα ευθύνης του, δηλαδή από τους 47 (!) υπαλλήλους του πολιτικού του γραφείου μέχρι και τους 7 αστυνομικούς του. Βέβαια αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως απασχολούνται επτά αστυνομικοί για τη φύλαξη του υπουργού Εξωτερικών, τη στιγμή που όλοι γνωρίζουμε ότι ο πρωθυπουργός ούτως ή άλλως διαθέτει την πρωθυπουργική ομάδα φύλαξης. 
Ποιο, αλήθεια, το έργο αυτών των αστυνομικών και γιατί φυσικά εργάστηκαν και επιπλέον ώρες; Αντίστοιχη αποζημίωση λαμβάνουν και οι 11 υπάλληλοι του πολιτικού γραφείου του υφυπουργού Δημήτρη Δρούτσα, οι δύο αστυνομικοί του, καθώς και οι υπάλληλοι στο γραφείο του γενικού γραμματέα. Στη λογική «δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις» κινήθηκε ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.
Ο άνθρωπος που υποτίθεται πως είναι επιφορτισμένος με το να εξασφαλίζει με σιδερένια πυγμή έσοδα, στις 22 Μαρτίου του 2010 με την απόφαση 2/13998/0022 «πριμοδοτεί» μια χαρά τους 15 υφισταμένους στο πολιτικό του γραφείο καθώς και στα πολιτικά γραφεία των γενικών διευθυντών της Γενικής Γραμματείας Δημοσιονομικής Πολιτικής, εγκρίνοντας δαπάνη πληρωμής 32.400 ευρώ σε υπερωρίεςΗτοι, 2.160 ευρώ/άτομο.
Μια πιο τρανταχτή όμως περίπτωση εύνοιας στο προσωπικό των πολιτικών τους γραφείων είναι η απόφαση της 26ης Φεβρουαρίου του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα
Ο καριερίστας πολιτικός με την απόφαση 11042/1355 εγκρίνει υπερωρίες ύψους83.500 ευρώ για τους 14 υπαλλήλους του πολιτικού του γραφείου, τους 10υπαλλήλους του γραφείου του κ. Σηφουνάκη, τους 6 υπαλλήλους του γραφείου του γενικού γραμματέα του υπουργείου και τους υπαλλήλους του γενικού γραμματέα Επικοινωνιών.

Δηλαδή οι παραπάνω λαμβάνουν περίπου από 2.455 ευρώ/άτομο !!!
Τέλος, δεν θα πρέπει να λησμονήσουμε και μια σειρά large επιλογών πληρωμών υπερωριών που ο τέως γενικός γραμματέας του υπουργείου Απασχόλησης Ροβέρτος Σπυρόπουλος υπέγραψε στις 19 Φεβρουαρίου, αυτή τη φορά όχι για υπαλλήλους των πολιτικών γραφείων του υπουργείου αλλά για το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας.
Πρόκειται για ένα πλαίσιο αποφάσεων που αφορούσαν διαδοχικά σε ποσά συνολικού ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ για παροχή υπερωριακής νυχτερινής ή κυριακάτικης εργασίας.
Οπως όμως μας αποκάλυψαν συνδικαλιστές του υπουργείου, η συγκεκριμένη ομάδα σπάνια ασκεί τα καθήκοντά της και η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει μετατραπεί στην πιο hot του εν λόγω υπουργείου.
Οι παροχές πάντως σε καμία περίπτωση δεν συμβαδίζουν με το επικαιροποιημένο μνημόνιο με το οποίο η κυβέρνηση έχει ευθυγραμμιστεί ώστε να αποδείξει στην τρόικα τη διάθεση για τομές στον δημόσιο τομέα.
Θα πρέπει να θυμίσουμε πως στις ρυθμίσεις του μνημονίου, που γνωστοποιήθηκαν μέσα στον Αύγουστο, σε ό,τι αφορά το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, ξεκάθαρα προβλέπεται η «κατάργηση των υπερωριών, των εκτός έδρας και των πρόσθετων απολαβών (ειδικά κλαδικά επιδόματα)». Είναι σαφές πως κάποιοι υπουργοί της κυβέρνησης αλλά και ο πρωθυπουργός, με προσωπικές αποφάσεις λίγο πιο πριν τις ρυθμίσεις του μνημονίου έσπευσαν να ικανοποιήσουν τα πάντοτε απαιτητικά και "αδηφάγα" κομματικά τους στελέχη.

Νέα μέτρα ζητά το ΔΝΤ για την περίοδο 2012 2014

 
Πρωτοχρονιάτικος μποναμάς απο το ΔΝΤ χωρίς …σάλιο

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και τα ψέματα που συνεχίζει να λέει ο πρωθυπουργός στον ελληνικό λαό είναι τόσο κραυγαλέα που κανείς πλέον δε δίνει σημασία. Λίγες ημέρες πριν εκπνεύσει το 2010 ο πρωθυπουργός από τη Βουλή έκανε λόγο για έξοδο από το Μνημόνιο το 2013 αφού πρώτα μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης το 2012. Μερικά 24ωρα αργότερα το ΔΝΤ δημοσιοποίησε την έκθεσή του που.....
συνοδεύει το πράσινο φως για την tρίτη δόση του δανείου. Μέρος της έκθεσης είχε δοθεί πριν μία εβδομάδα περίπου όπου αφηνόταν να εννοηθεί ότι έρχονται ακόμη πιο δύσκολες ημέρες για την Ελλάδα με σκληρότερα μέτρα και πολύ χειρότερη οικονομική κατάσταση για τα νοικοκυριά,
Ολόκληρη η έκθεση έρχεται να δώσει χαστούκι στον κ. Παπανδρέου και στα συνεχή ψέματα που ξεφουρνίζει κάθε λίγο και λιγάκι καθώς αναφέρει ότι την τριετία 2012 – 2014 η Ελλάδα θα πρέπει να πάρει κι άλλα μέτρα προκειμένου να βρει 12 δις ευρώ ή το 5% του ΑΕΠ. Δε μας έφτανε δηλαδή η δημοσιονομική προσαρμογή όπως λέγεται η σκληρή λιτότητα που ξεκίνησε φέτος και θα πάει μέχρι το τέλος του πρώτου Μνημονίου, έρχεται το ΔΝΤ να επιβεβαιώσει όσα γράφουμε όλες αυτές τις εβδομάδες. Ότι δηλαδή πάμε για νέο Μνημόνιο με μέτρα αντίστοιχα αν όχι χειρότερα απ’ αυτά που ήδη βιώνουμε στο πετσί μας.
Το ΔΝΤ ζητά πάγωμα εκ νέου των προσλήψεων στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, αύξηση των ωρών εργασίας από τις 7 που είναι τώρα στις 8 ώρες και εναρμόνιση με όλα όσα ισχύουν και στον ιδιωτικό τομέα.
Ζητά επιπλέον μείωση του μισθολογικού κόστους του δημοσίου. Πως μπορεί να αυτό; Με απολύσεις ή με νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.
Απαιτούν μείωση των επιδομάτων ως αναλογία του βασικού μισθού και με βάση την παραγωγικότητα του υπαλλήλου και θέλουν να επιβληθεί πλαφόν τόσο στις αυξήσεις στους μισθούς όσο και στις προαγωγές.
Προτείνουν νέα αύξηση των τιμολογίων των ΔΕΚΟ, κυρίως αυτών του ρεύματος.
Ζητούν μείωση των επιδοτήσεων στους συγκοινωνιακούς φορείς από το κράτος, πάγωμα των προσλήψεων, αλλά και συρρίκνωση του προσωπικού, που μπορεί να σημαίνει και απολύσεις εάν όχι μετατάξεις. Τέλος, βάζουν μαχαίρι στις λειτουργικές δαπάνες των ΔΕΚΟ με στόχο τη μείωση του μισθολογικού κόστους.
Το σοκ θα προέλθει με τις νέες αυξήσεις του ΦΠΑ οι οποίες θα γίνουν με μετάταξη στον υψηλό συντελεστή εκατοντάδων προϊόντων και κατάργηση των χαμηλών συντελεστών σε νησιά και παραμεθόριες περιοχές.
Σοκ και με την πρόταση για μείωση των επιδομάτων καθώς και μείωση των αμυντικών δαπανών έως το 2014 τουλάχιστον.
Όπως καταλαβαίνεται ο… γιατρός Στρος Καν μας έστειλε τον πρωτοχρονιάτικο μποναμά του χωρίς… σάλιο. Και η κυβέρνηση τον έλαβε αν και γνώριζε εδώ και καιρό τι θα σταλεί, απλά έκρυβε το περιεχόμενο του δώρου από τον ελληνικό λαό.

http://www.antinews.gr


Το ΔΝΤ έχει μία μόνο συνταγή... την ισοπέδωση




Οι Έλληνες δεν έχουν ακόμη αντιληφθεί το τι έρχεται και το τι μας περιμένει.
Το ΔΝΤ δεν κάνει παιχνίδια...
Από το 2002 εως το 2004 αρθρογραφούσα σε 2 τεχνικά περιοδικά που έχουν σχέση με τη δουλειά που κάνω. Ωστόσο το έτος 2002 είχε πτωχεύσει η Αργεντινή και βρισκόταν υπό την... αιγίδα του ΔΝΤ. Είχα διαβάσει αρκετά επάνω σε αυτό το θέμα γιατί με είχε συγκλονίσει.
Και αυτό γιατί η Αργεντινή λίγα χρόνια πριν τη κατάρρευση της παρουσιαζότανε τότε από τους δήθεν ειδικούς σαν χώρα... υπόδειγμα όσον αφορά την οικονομία.
Το μεγάλο λάθος που είχε κάνει και πήρε τότε τη κατρακύλα ήταν ότι το νόμισμα της το είχε εξισώσει με το δολάριο.
Με λίγα λόγια, απόκτησε ισχυρό νόμισμα την ώρα που ήταν ανίσχυρη ή καλύτερα είχε χωρίς βάσεις οικονομία.
Το ΔΝΤ λοιπόν εκεί, μετά το πρώτο χρόνο έκλεινε τα δημόσια νοσοκομεία που μπαίνανε μέσα με συνέπεια να πρέπει ο ασθενής να κάνει ταξίδι στη κυριολεξία ώστε να τον δει γιατρός. Το ένα νοσοκομείο με το άλλο είχαν απόσταση άνω των 100 χιλιομέτρων.
Την ίδια ώρα η ανεργία βάραγε κόκκινο, η πορνεία ανθούσε, η εγκληματικότητα στα ύψη και μη έχοντας πόρους οι πολίτες αρχίζανε να "καταργούν" το χρήμα ανταλλάσοντας προϊόντα.
Έχω εγω κρέας. Εσύ τυρί. Το ανταλλάσουμε μεταξύ μας.
Είχανε φτάσει και κόβανε τα μαλλιά τους και τα πηγαίνανε στα κομμωτήρια ώστε αυτά να τα κάνουν περούκες και το κέρδος τους ήταν μια φρατζόλα ψωμί ή ένα μπουκάλι λάδι.
Και ξέρεις τι με τρομάζει;
Η Αργεντινή δεν συνόρευε και δεν συνορεύει με φίδια γείτονες που τη περιμένουν στη γωνία.
Η Αργεντινή έχει παραγωγή. Γενικά έχει μια υποτυπώδη βιομηχανία και παράγει και κάτι.
Εμείς τι παράγουμε πέρα από συνδικαλιστές και κονομημένους αριστερο-κουλτουριάρηδες;
Τίποτα...
Να είσαι καλά...

Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου 2010


Τα μυστικά γκάλοπ Μαξίμου και ΔΝΤ

Η κυβέρνηση βιάζεται να περά­σει όλα τα κρίσιμα νομοσχέδια, αλλά και να κλείσει τις υποθέ­σεις ξεπουλήματος της δημόσιας περι­ουσίας. Προσπαθεί, ακόμη μια φορά, να... προλάβει όλες τις επιθυμίες των επιτηρητών της Ελλάδας προσβλέπο­ντας σε ένα επικοινωνιακό ξεροκόμματο που θα της δώσει παράταση ζωής.
Η κοινωνία βράζει και πολλοί εκτι­μούν πως επαπειλείται ανεξέλεγκτο ξέσπασμα ακόμη και «δι’ ασήμαντον αφορμήν», η κομματική και στελεχική βάση ψάχνει με απόγνωση επιχειρή­ματα νομιμοποίησης της κυβερνητικής πολιτικής, πολλοίβουλευτές όχι μόνο πνέουν μένεα, αλλά και αποτέλεσαν, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, την αιχμή του αντιπολιτευτικού δόρα­τος, υπουργοί κατσαδιάζουν τον Παπακωνσταντίνου για έλλειψη ενημέρω­σης, εν κρυπτώ αποφάσεις και μετάθε­ση ευθυνών στις πλάτες τους.
Το κλίμα είναι πλέον πολύ βαρύ και στην κυβέρνηση ψάχνουν απεγνωσμέ­να μια πολιτική - επικοινωνιακή ανάσα, καθώς γνωρίζουν ότι με τις επόμενες ρυθμίσεις ανοίγματος των «κλειστών» επαγγελμάτων ίσως διευρυνθούν κα­τά πολύ όχι μόνο οι κοινωνικές ομάδες που θα βρεθούν απέναντι στην κυβέρ­νηση, αλλά και τα απεργιακά κύματα.
Το κλίμα όμως επιβαρύνει μια σειρά μυστικές δημοσκοπήσεις, οι οποίες δί­νουν και παίρνουν όχι μόνο στο............
Μαξί­μου, αλλά και στην Ουάσιγκτον, σχε­τικά με τις επερχόμενες πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Το κοινό συμπέρασμα των ερευνών αυ­τών είναι ότι τα σύννεφα στο πεδίο της οικονομίας πυκνώνουν επικίνδυνα. Για παράδειγμα η τελευταία έκθεση του ΔΝΤ αποκαλύπτει ότι:
♦ ακόμη κι αν τα μέτρα του μνημονί­ου εφαρμοστούν πλήρως και στην ώρα τους,
♦ ακόμη κι αν η Ελλάδα βγει από την ύφεση και επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2012,
♦ ακόμη κι αν ο φοροεισπρακτικός μη­χανισμός δουλέψει στο φουλ, το 201_ η Ελλάδα θα χρωστάει περί τα 40 δισ. ευρώπερισσότερα απ’ ό,τι εκτιμά επισήμως το μνημόνιο.
Εάν λάβετε υπόψη ότι τα έσοδα κι­νούνται σταθερά κάτω από τον στόχο και, παρά τις αλλεπάλληλες παρατά­σεις για την περαίωση, οι εισπράξεις δεν είναι καν στα κατώτατα αποδεκτά επίπεδα, τότε μπορείτε να φανταστεί­τε πού θα κινηθεί ο μπαμπούλας του χρέους. Όλα αυτά αξιολογούνται πίσω από τις κλειστές πόρτες των τροϊκανών, που ενημερώνουν συνεχώς την κυβέρ­νηση ότι «τα πράγματα βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή».
Από την άλλη, το Μαξίμου λαμβάνει τα μηνύματα της κοινωνικής οργής και πιέζει «για ένα θετικό νέο». Που δεν είναι άλλο, κατά την εκτίμησή του, από την απόφαση της Ε.Ε. για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου. Όπως έχουμε γράψει πολλές φο­ρές στο παρελθόν, η κυβέρνηση θέ­λει να πασάρει την εξέλιξη αυτή όχι ως αναγκαία επειδή έπεσαν όλοι έξω στον υπολογισμό όταν γραφόταν η δα­νειακή σύμβαση, αλλά ως επιτυχία και επιβράβευση των προσπαθειών της.
Ξανά με Σαρκοζί
Με το κοινωνικό και πολιτικό κλίμα στο εσωτερικό της χώρας να επιδεινώ­νεται συνεχώς, στη Σύνοδο Κορυφής της περασμένης εβδομάδας ο πρωθυ­πουργός παρέμεινε απομονωμένος, άνευ ουσιαστικών διμερών επαφών, και δεν κατάφερε να αποσπάσει ούτε καν προφορικά τη δέσμευση ότι οι εταίροι του θα πουν το «ναι» χωρίς αντιρρήσεις στο θέμα της παράτασης. Κεντρικός πυ­ρήνας των σκεπτικιστών παραμένει η Γερμανία, η οποία θέλει πρώτα να δει υλοποίηση των εξαγγελιών και μετά να προχωρήσει στην επικύρωση.
Οι τελευταίες όμως μυστικές με­τρήσεις δείχνουν ότι ο προϋπολογι­σμός εφαρμόζεται μετά δυσκολίας και είναι πια κοινή πεποίθηση πως οι διαρθρωτικές αλλαγές που έχουν εξαγγελθεί για το 2011 θα απορρυθμίσουν όχι μόνο τον κρατικό μηχανι­σμό, αλλά και τηνκοινωνία ολόκλη­ρη.  Το  σαρωτικό   μοντέλο  προεξοφλείται ότι θα παραλύσει τη χώρα για χρόνια καθιστώντας την εφαρμογή των μεγάλων αλλαγών εξαιρετικά δύ­σκολη.
Γι’  αυτό η κυβέρνηση φαίνεται πως παραχωρεί γη και ύδωρ στους Γάλλους ώστε να μεσολαβήσουν και να απο­σπαστεί η σύμφωνη γνώμη του Βερο­λίνου για την επιμήκυνση μέσα στον Ιανουάριο. Επί τούτου ο Γ. Παπανδρέου αναχωρεί για το Παρίσι στις 6 Ιανουαρί­ου (ανήμερα των Φώτων) ώστε να συ­ναντηθεί εκ νέου με τον Σαρκοζί.
Διαμεσολαβητής
Οι Γάλλοι, βλέποντας την πρεμού­ρα της Αθήνας, «κόλλησαν» στις δια­πραγματεύσεις και την απαίτησή  τους για την αγορά γαλλικών εξοπλιστικών προγραμμάτων προκειμένου να παί­ξουν τον ρόλο του διαμεσολαβητή.
Παρά τη δραματική λιτότητα που μας έχει επιβληθεί, το εμπόριο όπλων παραμένει το υπ’  αριθμόν ένα συμφέ­ρον για τις Γαλλία και Γερμανία, με το Παρίσι ωστόσο να κοιτάζει πλέον τα του οίκου του, καθώς έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους και εκ­θέσεις για υπερβολικό γαλλικό χρέος «που θα αυξηθεί απότομα τα επόμενα χρόνια».
Τα πράγματα όμως είναι πλέον πολύ ζόρικα στην Ευρώπη για τον πρωθυ­πουργό και την κυβέρνηση και μάλιστα σε κορυφαίο επίπεδο. Τρανταχτό πα­ράδειγμα η περίπτωση του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Αν και παραδοσιακός σύμμα­χος της Ελλάδας (παντόςκυβερνητικού σχήματος μάλιστα), ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου έχει γυρίσει την πλάτη στον ομόλογό του της Ελλάδας.
Μετά την έκταση που πήραν οι δηλώ­σεις του περί «διαφθοράς» στο περιθώ­ριο της συνόδου του ΔΝΤ τον περασμέ­νο Σεπτέμβριο και τον τρόπο που το δι­αχειρίστηκε η κυβέρνηση, το κλίμα χά­λασε. Για την ακρίβεια «πάγωσε» όταν ο πρόεδρος του Eurogroup αντιλήφθη­κε πως η ηγεσία της κυβέρνησης, παί­ζοντας το χαρτί της Ουάσιγκτον, προ­σπαθούσε να εκβιάσει αποφάσεις της ευρωζώνης με πρόσχημα την προθυμία του ΔΝΤ να μας... «εξυπηρετήσει» με διμερή δάνεια όποτε το χρειαστούμε.
Ο Γιούνκερ, πρώτη φορά, δέχθηκε (μάλλον... επεδίωξε) να πάρει δημοσι­ότητα η συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ν.Δ. ΑντώνηΣαμαρά στο περιθώριο της συνεδρίασης του ΕΛΚ στις Βρυξέλ­λες. Την ίδια στιγμή μάλιστα αρνήθηκε συνάντηση με τον Γ. Παπανδρέου προφασιζόμενος φόρτο εργασίας λόγω της Συνόδου Κορυφής που βρισκόταν σε εξέλιξη.
Στρατιά μόνιμων επιτηρητών
Ενόψει ενός θερμού Ιανουαρίου, στη διάρκεια του οποίου μπορεί να κυριαρ­χήσουν οι απεργίες από τα - διαρκώς αυ­ξανόμενα - θιγόμενα στρώματα, η Κομισι­όν ετοιμάζεται να στείλει στρατιά μόνιμων επιτηρητών που θα δραστηριοποιηθούν σε όλους τους τομείς της οικονομίας, σε όλα τα καίρια υπουργεία και στον κρατικό φο-ροεισπρακτικό μηχανισμό.
Οι επιτελείς της Κομισιόν - οι θέσεις των οποίων έχουν ήδη προκηρυχθεί –  θε­ωρούνται «υπηρεσιακοί». Το πραγματικό παιχνίδιεξουσίας ασκούν όμως μεγαλο-παράγοντες του ΔΝΤ, οι οποίοι βρίσκο­νται μόνιμα στην Αθήνα (δεν τους ξέρει το ευρύ κοινό) και έχουν καθημερινές παρασκηνιακές επαφές με πρόσωπα που θεωρούν ότι μπορούν να επηρεάσουν τις εξελίξεις.
Οι ελληνικές διαμαρτυρίες κατάφε­ραν μόνο να «χαρίσουν» στον Παπαν­δρέου έναν θερμό εναγκαλισμό κατά τη διάρκεια της οικογενειακής φωτο­γραφίας από πλευράς Γιούνκερ, άνευ όμως ουσίας. Το ίδιο συνέβη και με την περίφημη συνάντηση έξι λεπτών(όπως διέρρευσαν οι του Μαξίμου) που υποτί­θεται πως είχε ο πρωθυπουργός με την Άνγκελα Μέρκελ.
Όπως έμαθε το «Π», η συνάντηση αυ­τή δεν ήταν τίποτε άλλο από μια κουβέ­ντα... στα όρθια, την ώρα που έμπαινε η καγκελάριος στην αίθουσα του συμ­βουλίου και χαιρετούσε τους ηγέτες που βρίσκονταν ήδη εκεί. Οι κάμερες έδειξαν τον Παπανδρέου να μιλάει, τη Μέρκελ να κάνει ότι ακούει και μετά έγινε γνωστό ότι η συζήτηση περιστρε­φόταν γύρω από τη δράση των οίκων αξιολόγησης στην Ευρώπη. Ουδείς λό­γος δηλαδή για το θέμα της επιμήκυν­σης, το οποίο κυρίως ενδιέφερε την ελ­ληνική κυβέρνηση.
Στην Ευρώπη παραμένει η εντύπωση ότι οι λεγόμενες «μεταρρυθμίσεις» αρ­γούν και ότι οι καθυστερήσεις ευνοούν τις κοινωνικές αντιδράσεις. Η Κομισιόν ενημερώνεται για τις εξελίξεις, αλλά και τις πολιτικές αντιδράσεις στα νομο­σχέδια - σκούπα τόσο εντός του ΠΑΣΟΚ όσο και στα άλλα κόμματα.
Υψηλά ιστάμενος αξιωματούχος του Ταμείου ανέφερε στο «Π» ότι είναι θέμα χρόνου η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και ηνέα δανειοδότηση εκ μέρους του Ταμείου (μαζί με την επιμήκυνση) και ότι ο χρόνος θα εξαρτηθεί από τη συμπε­ριφορά των αγορών προς την Πορτογαλία και την Ισπανία και το πότε θα ξεκαθαρι­στεί «εάν επιβιώνουν εκτός μηχανισμού ή όχι».
Πάντως, με τη συζήτηση του προϋπο­λογισμού στη Βουλή διαφάνηκε ότι η στε­λεχική βάση του ΠΑΣΟΚ έχει αρχίσει να θορυβείται με τη διάσταση που παίρνει η δυσαρέσκεια της κοινωνίας. Και άρχισαν να ενδιαφέρονται ενεργότερα για τα του μνημονίου, με αποτέλεσμα πολλοί να εκ­φράζουν επισήμως την άποψη ότι «τα νού­μερα δεν βγαίνουν».
Το αξιοπερίεργο είναι ότι γραμμή αμ­φισβήτησης των στόχων του μνημονίου «άνοιξαν» ξαφνικά και μεγαλοεκδότες, μέσω τηλεοπτικών σταθμών και εφημε­ρίδων που μέχρι τώρα προωθούσαν στην κοινή γνώμη ότι το μνημόνιο ήταν η μόνη λύση. Προσέφεραν δε αμέριστη κάλυψη τόσο στις γκάφες του Παπακωνσταντίνου όσο και στις αντιφάσεις του Μαξίμου, που άλλα έλεγε και άλλα έκανε.
Πτώχευση και με τη βούλα
Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, με τη σύμφωνη γνώμη του Παπανδρέου, επικύρωσαν ουσιαστικά τις προτάσεις της Γερμανίας και πλέον, από το 2013 και μετά, όποια χώρα δεν μπορεί να εξυπηρετήσει το χρέ­ος της θα προβαίνει σε εθελοντική ελεγχόμενη πτώ­χευση με παράλληλο κούρεμα των ομολόγων της και με τη συμμετοχή ιδιωτών.
Να υπενθυμίσουμε ότι στη Σύνοδο του Οκτωβρίου, όταν είχε πρωτοτεθεί το θέμα, ο πρωθυπουργός δή­λωσε ότι τάσσεται κατά μιας τέτοιας πρότασης, «που ωθεί τις χώρες προς τη χρεοκοπία», και χαρακτήρισε τη στάση της Γερμανίας «αντι-ευρωπαϊκή». Τα παπα­γαλάκια, μάλιστα, διέρρεαν ότι ο Παπανδρέου σκό­πευε να ηγηθεί πρωτοβουλίας με τη συμμετοχή των χωρών του Νότου ώστε να μπλοκάρει τις γερμανικές βλέψεις.
Τελικά τίποτε απ’ όλα αυτά δεν έγινε. Ο πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες είπε σε όλα «ναι» φέρνοντας τη χώρα μας και επισήμως ένα βήμα πριν από την ελεγχόμενη πτώχευση. Και δεν του ζητήθηκε καμία ευθύνη. Δεν υπήρξε καμία στρατηγική, θέση ή «πάλη» υπέρ των συμφερόντων της Ελλάδας. Ακόμη μια φορά ήμασταν απλοί παρατηρητές των εξελίξεων, οι οποίες τρέχουν εις βάρος του συμφέροντος της χώρας και των Ελλήνων πολιτών.
Κατά τα άλλα, ο πρωθυπουργός, ο οποίος είχε δώσει εντολή στον υπουργό Οικονομικών να περάσει τα δύ­σκολα νομοσχέδια μέσα στις γιορτές, όταν ο πολύς κόσμος θα αδιαφορεί για την ειδησεογραφία, μόλις προχθές, ίσως υπό το βάρος της έντονης κριτικής από κομματικούς βουλευτές στη συζήτηση για τον προϋ­πολογισμό, μετέθεσε τις ρυθμίσεις για το άνοιγμα των «κλειστών» επαγγελμάτων για μετά τις γιορτές. Τίποτε δεν είναι πλέον εύκολο για την κυβέρνηση, η οποία, όπως όλα δείχνουν, βολοδέρνει... ακυβέρνητη!

Ποντίκι

"Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΥΠΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ...ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ".!!!

"ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ"... 
Με διαφορά νικητής στη μάχη του προυπολογισμού ο Σαμαρας...
Μπροστά σε ένα έντρομο και αμήχανο Πρωθυπουργό, ό οποίος μπέρδευε τα λόγια του και έμοιαζε να βγάζει λόγο σε οπαδούς των τοπικών οργανώσεων του κομματός του..
Αποκαλυπτικός, καταγγελτικός, με πλήρη γνώση της οικονομίας και με επιχειρήματα ουσίας ο Αρχηγός της Ν.Δ. κατακεραύνωσε τον Πρωθυπουργό και την Κυβερνησή του λέγοντας:
Σήμερα, συζητάμε τον πρώτο Προϋπολογισμό της χώρας υπό καθεστώς περιορισμένης Εθνικής Κυριαρχίας.
Το πρώτο, λοιπόν, που θέλω να σας πω, από αυτό εδώ το βήμα, είναι ότι την κυριαρχία της χώρας μας θα την υπερασπιστούμε.
Και την αξιοπρέπειά της θα την αποκαταστήσουμε.
Όπως και τον αυτοσεβασμό της
Καί συνέχισε:
"Συνένοχοι στο δρόμο της χρεοκοπίας δεν πρόκειται να γίνουμε"
Το Μνημόνιο είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα του πώς δεν πρέπει να ασκείται η Οικονομική Πολιτική, του πώς δεν πρέπει να ασκείται η Πολιτική γενικότερα.
Πολλοί ισχυρίζονται – όχι εμείς – ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει.
Όχι, παρά το Μνημόνιο.
Εξ αιτίας του Μνημονίου.
Αυτό που έχει πάντως, σίγουρα, χρεοκοπήσει, είναι το ίδιο το Μνημόνιο!
Που η Κυβέρνηση το βάφτισε «μονόδρομο», για να συγκαλύψει την ιστορική αδυναμία του και τις πρόσφατες ευθύνες του
Κανείς δεν σας πιστεύει...
Ζείτε μέσα στο ψέμμα σας...


ΕΝΤΟΛΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ 940 χιλιάδες ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ...!!!

ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ... 80 χιλιάδες ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ...!!!
Που καταντήσαμε...
Επιστροφή στον μεσαίωνα βιώνουν όλο και περισσότεροι Έλληνες που βλέπουν να χάνονται η μία μετά την άλλη κατακτήσεις των 2 τελευταίων αιώνων σύγχρονου πολιτισμού. 

Χιλιάδες συμπολίτες μας στερούνται του βασικότερου αγαθού μετά το νερό, δηλαδή το ρεύμα.Τραγικά είναι και τα στοιχεία που έδωσε η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, σύμφωνα με τα οποία μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, είχαν δοθεί συνολικά 940.000 εντολές για διακοπή ηλεκτροδότησης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ενώ από αυτές εκτελέστηκαν οι 213.000 καθώς κάποιοι καταναλωτές είτε κατάφεραν να πληρώσουν την τελευταία στιγμή, είτε προχώρησαν σε συμβιβασμό.Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, Νίκο Φωτόπουλο, από τις κομμένες παροχές, οι 80.000 δεν επανασυνδέθηκαν και παραμένουν χωρίς ρεύμα για λόγους οικονομίας. 
Να είναι καλά η "Κυβέρνηση του Μνημονίου" και ο Γιώργος, που προκειμένου να εξοφληθούν οι Τράπεζες και να μην χάσουν δραχμή απο τα δανειά τους, έπρεπε να πτωχεύσουν οι Έλληνες...

Ιερά Σύνοδος: «Χώρα υπό κατοχή η Ελλάδα» !!!

Share

Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου με τίτλο “Προς το Λαό” (!!!) η οποία χαρακτηρίζει τη χώρα “υπό κατοχή” θα διαβαστεί και θα μοιραστεί στις εκκλησίες την Κυριακή.

Η εγκύκλιος εξαπολύει πυρά κατά των πολιτικών που οδήγησαν τη χώρα στην οικονομική κρίση και στους «δανειστές της που φαίνεται να διοικούν την Ελλάδα που βρίσκεται υπό κατοχή και εκτελεί τις εντολές των κυρίαρχων-δανειστών μας».

«Η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία συνήλθε στην τακτική της Συνεδρία από 5ης – 8ης Οκτωβρίου τ.ε. αισθάνεται την ανάγκη να απευθυνθεί στο πλήρωμά της, στον λαό του Θεού, αλλά και σε κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο, για να μιλήσει με τη γλώσσα της αλήθειας και της αγάπης» αναφέρεται στην αρχή της εγκυκλίου η οποία συνεχίζει:

«Η Εκκλησία του Χριστού έχει λόγο για τη σημερινή κρίσιμη κατάσταση, διότι δεν έπαψε να αποτελεί σάρκα του κόσμου, μέρος της Ιστορίας. Δεν μπορεί να ανέχεται κανενός είδους αδικία, αλλά οφείλει να δείχνει ετοιμότητα για μαρτυρία και μαρτύριο».

Υπογραμμίζεται επίσης ότι «όλες αυτές τις παθογένειες της κοινωνίας και της οικονομίας που σήμερα επιχειρούμε με βίαιο τρόπο να αλλάξουμε, γιατί δεν τις αλλάξαμε στην ώρα τους; Γιατί έπρεπε να φθάσουμε ως εδώ; Τα πρόσωπα στην πολιτική σκηνή του τόπου μας είναι, εδώ και δεκαετίες, τα ίδια. Πως τότε υπολόγιζαν το πολιτικό κόστος, γνωρίζοντας ότι οδηγούν τη χώρα τη καταστροφή και σήμερα αισθάνονται ασφαλείς, γιατί ενεργούν ως εντολοδόχοι; Σήμερα γίνονται ριζικές ανατροπές για τις οποίες άλλοτε θα αναστατωνόταν όλη η Ελλάδα και σήμερα επιβάλλονται χωρίς σχεδόν αντιδράσεις.»

Τα μέλη της Συνόδου της Ιεραρχίας, με το κείμενο αυτό δηλώνουν επίσης την υποστήριξή τους στο λαό λέγοντας ότι η Εκκλησία «είναι ο μόνος οργανισμός που μπορεί να σταθεί άμεσα δίπλα στον άνθρωπο και να τον στηρίξει

Καταλήγοντας, τα μέλη της Ιεράς Συνόδου ξεκαθαρίζουν ότι η Εκκλησία δεν αντιμάχεται την Πολιτεία, αλλά εκείνους που εκμεταλλευόμενοι την Πολιτεία και κρυμμένοι πίσω από την εξουσία, επιχειρούν να στερήσουν την ελπίδα του λαού.

Το κείμενο που θα διανεμηθεί την Κυριακή σε όλες τις εκκλησίες της χώρας προέκυψε από τις εισηγήσεις των Μητροπολιτών Σιατίστης (Ευβοιώτης, Παύλος Ιωάννου) και Δημητριάδος στη Σύνοδο του Οκτωβρίου που είχε θέμα την οικονομική κρίση. Η Σύνοδος ενέκρινε τις εισηγήσεις και εξουσιοδότησε τους δύο Μητροπολίτες να συντάξουν το κείμενο.

This entry was posted in Επισημαίνουμε, Πρώτη Σελίδα. Bookmark the permalink.

Πόση … "Ντόρα" περιέχουν τα 1.385 απόρρητα «ελληνικά» έγγραφα της Wikileaks;



Share

Αν και οι μέχρι στιγμής αποκαλύψεις θυμίζουν τον πόλεμο της σταγόνας, επειδή δεν περιέχουν ακόμα τίποτα το συγκλονιστικό, εν τούτοις η κ. Ντόρα Μπακογιάννη επιδίδεται όπως μαθαίνουμε σε έναν υπόγειο διπλωματικό αγώνα για να σταματήσει τις διαρροές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η κ. Μπακογιάννη ανησυχεί ιδιαίτερα για τηλεγραφήματα της περιόδου 2006-2008 που αφορούν το Σκοπιανό. Την περίοδο εκείνη τηλεγραφήματα διπλωματών απο την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα φαίνεται ότι κάνουν λόγο για ακύρωση απο υψηλά ιστάμενα στελέχη του υπουργείου της γραμμής Καραμανλή για μια ονομασία για όλες τις χρήσεις («erga omnes»)

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δημοσιευθεί στο Διδίκτυο, τουλάχιστον 1.385 απόρρητα αμερικανικά έγγραφα που σχετίζονται με την Ελλάδα αναμένεται να διαρρεύσουν από την Wikileaks, τις προσεχείς ημέρες. Τα 49 από τα έγγραφα αυτά στάλθηκαν από την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα μεταξύ των μηνών Ιουλίου-Φεβρουαρίου του 2006 και αφορούν στρατιωτικές πυρηνικές εφαρμογές. Το πιο πρόσφατο μήνυμα έχει ημερομηνία 25/2/2010 και περιλαμβάνει κωδικούς της Συρίας και του Ιράν δίπλα από της Ελλάδας και εστάλη μόλις δύο ημέρες έπειτα από την δημοσιοποίηση των ανησυχιών της Ουάσινγκτον για τα πυρηνικά προγράμματα του Κουβέιτ και του Ιράν.

Τα 1313 έγγραφα που θα χρησιμοποιήσει η Wikileaks, έχουν συνταχτεί από την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα και τα υπόλοιπα 72 από το προξενείο στην Θεσσαλονίκη. Τα πρώτα έχουν συνταχτεί στις 16 Ιουλίου 1985 και ο κωδικός τους αντιστοιχεί στην κατηγορία της τρομοκρατίας. Τα θέματα που αναφέρονται στην πλειοψηφία των μηνυμάτων που στάλθηκαν τα τελευταία 25 χρόνια, σχετίζονται με την ελληνική εξωτερική πολιτική καθώς και με ενδοκυβερνητικά θέματα.

Συγκεκριμένα, η πρεσβεία έστειλε 945 μηνύματα με τον κωδικό PREL, που αντιστοιχεί στις ελληνικές διεθνείς σχέσεις και 638 με τον κωδικό PGOV, που αναφέρεται σε θέματα των ελληνικών κυβερνήσεων. Οι αμερικανοί διπλωμάτες έγραψαν περίπου 157 μηνύματα που αφορούσαν θέματα τρομοκρατίας. Τα 50 από αυτά έφεραν τον κωδικό «τρομοκρατίας» PTER και στάλθηκαν μέσα στο 2009. Δέκα από αυτά στάλθηκαν τον Φεβρουάριο του 2009. Τον μήνα δηλαδή, που η Σέχτα Επαναστατών επιτέθηκε σε ένα αστυνομικό τμήμα στον Κορυδαλλό και στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER.

Δεκάδες μηνύματα σχετικά με διάφορα στρατιωτικά θέματα, στάλθηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια. Οι κωδικοί τους δείχνουν ότι 89 από αυτά περιγράφουν στρατιωτικές δράσεις, 37 στρατιωτική βοήθεια και πωλήσεις όπλων και τα 139 ελέγχους οπλισμών και θέματα που σχετίζονται με αφοπλισμούς.

Το 2007 θα μπορούσε να ονομαστεί «η χρονιά της εθνικής ασφάλειας», καθώς η πρεσβεία των ΗΠΑ είχε εκδώσει 10 μηνύματα με τον κωδικό PINS. Τα πιο πρόσφατα με αυτό τον κωδικό είχαν την ημερομηνία 29/1/2009 και 16/12/2009 και αφορούσαν θέματα τρομοκρατίας, διεθνών σχέσεων, ενδοκυβερνητικών σχέσεων και οικονομικής ενίσχυσης. Ο κωδικός για την εθνική ασφάλεια και για την κοινή ασφάλεια είναι σημειωμένοι επάνω τους. Τα 42 μηνύματα έχουν τον κωδικό PINR(Intelligence) που αντιστοιχεί στην κατασκοπία. Αναφέρονται επίσης σε θέματα οικονομίας, τρομοκρατίας, επιστήμης, βιολογίας και ιατρικής.

Περίπου 80 μηνύματα που συντάχτηκαν από τις αρχές του 2005 μέχρι τα τέλη του 2010 σχετίζονται με θέματα ενέργειας. Πέντε εξ αυτών συντάχτηκαν τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο και τον Μάιο του 2006 και περιέχουν το όνομα της εταιρείας Gazprom. Τα 13 από αυτά περιέχουν στοιχεία που αφορούν πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Ένα από τα μηνύματα φέρει την ημερομηνία 4/4/2008.Πιθανότατα σχετίζεται με την υπογραφή του τότε πρωθυπουργού της Ελλάδας Κώστα Καραμανλή για την συμμετοχή της χώρας στην κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου South Stream, μία ημέρα νωρίτερα.Τρία από αυτά τα μηνύματα «ενέργειας» που συντάχτηκαν κατά το παρελθόν και στην διάρκεια αυτού του χρόνου, αναφέρονται στη Ρωσία, τη Βουλγαρία (2),την Τουρκία, το Ιράν, την Ιταλία και το Αζερμπαϊτζάν.

Ο πιο κοινός κωδικός μετά από αυτών των διεθνών σχέσεων και των ενδοκυβερνητικών και οικονομικών θεμάτων είναι ο κωδικός PHUM, που αντιστοιχεί στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Δείτε κι αυτά:

http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=96742

http://www.xpatathens.com/news/23082

This entry was posted in Πρώτη Σελίδα. Bookmark the permalink.