Πωλείται χώρα σε τιμή ευκαιρίας


«Ανοίξαμε και σας περιμένουμε», θυμίζει πλέον η χώρα, με την αποφασιστικότητα που επιδεικνύει η κυβέρνηση για επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων. Το μήνυμα στους επενδυτές είναι σαφές: «Ξεπουλάμε, πάρτε ό,τι θέλετε».
Στην πραγματικότητα, μετά το αναγκαστικό λόγω εκλογών διάλειμμα, εξαιτίας του οποίου η εκποίηση των πάντων καθυστέρησε, το μήνυμα είναι «τώρα τρέχουμε» να προλάβουμε τους στόχους του Μνημονίου.Υπενθυμίζεται ότι στο Μνημόνιο που ψήφισαν όποιοι είχαν απομείνει στις κοινοβουλευτικές ομάδες του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., προβλεπόταν ότι εντός του α’ εξαμήνου του 2012 θα αρχίσει η διαδικασία για την πώληση των εταιριών φυσικού αερίου, του νερού, του ΟΠΑΠ, ενώ στο β’ εξάμηνο πρέπει να γίνουν οι προσκλήσεις ενδιαφέροντος για τα λιμάνια, τα αεροδρόμια και την Εγνατία Οδό.
Τελικά, το μεσαυγουστιάτικο (και αφού είχε προηγηθεί το ξήλωμα της τέως διοίκησης στο ταμείο ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας-ΤΑΙΠΕΔ) ξεκίνημα με την «ευγενική παραχώρηση» της Αγροτικής Τράπεζας στάθηκε το προοίμιο για να ακολουθήσει στη συνέχεια ένας καταιγισμός ξεπουλήματος. Στο πρόγραμμα μπαίνει ό,τι μπορεί να πουληθεί, και μάλιστα όσο-όσο, γιατί στο κυβερνητικό επιτελείο εκτιμούν ανομολόγητα ότι πλέον η Ελλάδα «δεν έχει την πολυτέλεια» να διαπραγματεύεται ούτε καν το αντίτιμο.
Όλα στο σφυρί, λοιπόν, σε έναν κατάλογο που είναι εξαιρετικά μακρύς. Τα Κρατικά Λαχεία και ο ΟΠΑΠ, η ΔΕΠΑ και η ΔΕΣΦΑ, ο ΟΔΙΕ και η ΛΑΡΚΟ θα πάρουν πολύ σύντομα τη σειρά τους, μετά την ανακοίνωση για πώληση των Ελληνικών Ταχυδρομείων και της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων. Ταυτόχρονα, έχει ξεκινήσει ο επικοινωνιακός πόλεμος για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, με τον υπουργό Οικονομικών να δηλώνει ότι «δεν είναι βιώσιμο», προκαλώντας κατρακύλα στις μετοχές του και κλείνοντας το μάτι σε όποιον θα ήθελε να αγοράσει κοψοχρονιά αυτή την τράπεζα που σημειωτέον, όπως έχει γραφτεί παλαιότερα, την φλερτάρει έντονα εδώ και πάνω από μία εξαετία ο Όμιλος της Eurobank.
Ερωτηματικό παραμένει πάντως, πώς και πότε θα αρχίσει να υλοποιείται η πρόσκληση του πρωθυπουργού προς τους διεθνείς «επενδυτές» να έρθουν να αγοράσουν και τις ελληνικές βραχονησίδες…
Μια πρόσκληση που την απηύθυνε, εν είδει παγκόσμιας μικρής αγγελίας, στη γαλλική Le Mond παραμονές της συνάντησης του με την ‘Ανγκελα Μέρκελ. Θυμίζουμε ότι στην ίδια, μάλιστα, συνέντευξη του ο Αντ. Σαμαράς ανέβασε το στόχο των ιδιωτικοποιήσεων σε πάνω από 30 δισ. μέχρι το 2016. Δείχνοντας έτσι στους πιστωτές ότι την εννοεί την έκφραση «γενικό πωλητήριο» και ότι «μπιτ παρά» θα μπορεί το διεθνές και δευτερευόντως το εγχώριο κεφάλαιο να αγοράσει την ελληνική δημόσια περιουσία.
Βέβαια, για να πεισθούν οι «επενδυτές», δεν φτάνει το όσο-όσο ξεπούλημα. Χρειάζονται και άλλοι όροι, για τους οποίους φρόντισαν και φροντίζουν καθημερινά τα κυβερνητικά επιτελεία με την πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και το άπλωμα της εξαθλίωσης, προκειμένου να καταστεί η χώρα ολόκληρη μια Ειδική Οικονομική Ζώνη εκμετάλλευσης, μια μεγάλη έκταση υποταγμένων φτωχών ιθαγενών που δεν θα έχουν λόγο για τίποτε σε ένα κράτος αποψιλωμένο όχι μόνο από περιουσία, αλλά κι από υπηρεσίες, ελεγκτικούς μηχανισμούς κλπ. Σε ένα διαλυμένο κράτος. Ένα μετα-κράτος όπου το βασικό από τα λίγα που θα δουλεύουν θα είναι οι κατασταλτικοί μηχανισμοί. Οι προϋποθέσεις δηλαδή δημιουργούνται καθημερινά και ο στόχος να γίνει η Ελλάδα ελκυστική είναι η μεγάλη υπερπαραγωγή που παρακολουθούν με ενδιαφέρον τα επενδυτικά σαλόνια. Τα οποία, μάλιστα, ζητούν όλο και περισσότερα.
Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση της Εγνατίας Οδού, όπου η παραχώρηση του αυτοκινητόδρομου δεν ήταν αρκετή κι έτσι κρίθηκε ότι πρέπει να προστεθούν (ως προίκα) και οι κάθετοι οδικοί άξονες για να παραχθεί μεγαλύτερο κέρδος.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ : ΤΟΠΙΚΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΣΚΛΑΒΟΠΑΖΑΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΤΡΟΪΚΑ


ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ!
Λίγες μέρες πριν η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ( δηλαδή η ΤΡΟΪΚΑ εσωτερικού) ανακοινώσει τα νέα μέτρα σφαγιασμού των λαϊκών στρωμάτων, προκειμένου να διασφαλιστούν τα κέρδη μονοπωλιακών ομίλων και δανειστών, το τοπικό παράρτημα τους, η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, προετοιμάζει το έδαφος. Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στη Λέρο το Σάββατο 1 Σεπτέμβρη, ετοιμάζονται να θεσμοθετήσουν στα πλαίσια του λεγόμενου « Στρατηγικού Σχεδιασμού» της Περιφέρειας, τις ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ (ΕΟΖ), αρχικά για τη Σύρο και τη Ρόδο.
Οι ζώνες αυτές, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που αντιγράφει εφαρμογές σκλαβοπάζαρων της Κίνας, Μαλαισίας, Ινδίας, Ιρλανδίας και άλλων εργασιακών παράδεισων (…), είναι περιοχές όπου ισχύουν ειδικά προνόμια (κίνητρα ) για τις μεγάλες επιχειρήσεις (φορολογικές απαλλαγές, αδειοδοτικές «διευκολύνσεις» και κυρίως «ειδικές» εργασιακές σχέσεις για φτηνούς εργαζόμενους με ελάχιστα ή χωρίς δικαιώματα) προκειμένου δήθεν να προσελκυστούν επενδύσεις για την περιβόητη ανάπτυξη που σχεδιάζουν… Ανάπτυξη με μισθούς «Βουλγαρίας», με εργαζόμενους δίχως εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, με μηδενική φορολογία για τις επιχειρήσεις, με παραχώρηση της δημόσιας και ιδιωτικής γης και δωρεάν υποδομών στα μονοπώλια κ.ο.κ. Αυτό είναι το καθεστώς των ΕΟΖ, που έχει εφαρμοστεί όχι μόνο στην Βουλγαρία, αλλά και σε όλο τον κόσμο, όπου υπάρχουν περίπου 3.500 ΕΟΖ.
Παρά τα παραμύθια για την διασφάλιση ελαχίστων εργασιακών δικαιωμάτων, η διεθνής εμπειρία από την δημιουργία τέτοιων ζωνών αποδεικνύει ότι, όντως, προσελκύουν επενδύσεις , «δημιουργώντας» μόνιμη εργασιακή εξαθλίωση, μεροκάματα πείνας και περιβαλλοντική υποβάθμιση. Στη περίπτωση δε του Νοτίου Αιγαίου όπου την οικονομία των νησιών ελέγχουν μια χούφτα μεγαλοξενοδόχων και χοντρεμπόρων αγκαλιά με τους πειρατές της ακτοπλοΐας και τους μεγαλοεργολάβους των δήθεν δημόσιων έργων, είναι φανερό ότι η θεσμοθέτηση τέτοιων ζωνών ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΝΕΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΠΑΡΑΣΙΤΩΝ… Ταυτόχρονα ανοίγει το δρόμο για το ξεπούλημα υποδομών ( λιμάνια, μαρίνες, ακτές, ακόμη και νησιά) με «ταχείες διαδικασίες»( fast track), πιθανά με την μορφή της ενοικίασης για 99 χρόνια για την υπερπήδηση συνταγματικών κωλυμάτων αλλά και της όποιας περιβαλλοντικής νομοθεσίας που έχει ακόμη πιθανώς προστατευτικό, για το περιβάλλον, περιεχόμενο…
Στην Ευρωπαϊκή Ένωση οι σχεδιασμοί για ειδικές περιοχές με φτηνούς εργαζόμενους έχουν εμφανιστεί από το 1996 και στη χώρα μας από το 1997, με τα λεγόμενα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης (ΤΣΑ), σε 9 περιοχές , τη Δράμα, την Κοζάνη, τη Φλώρινα, την Ημαθία, τη Μαγνησία, τη Βοιωτία, την Αχαΐα, τη Δυτική Αθήνα και τον Πειραιά. Λίγους μήνες μετά το 1998 η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ψήφισε το αντεργατικό τερατούργημα 2639/98 με το οποίο έδωσε χαριστική βολή σε δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων, χτύπησε στην καρδιά της σταθερής και πλήρους απασχόλησης με το χτύπημα του 8ωρου, την νομιμοποίηση των «δουλεμπορικών» γραφείων ( ενοικίαση εργαζομένων), την διεύρυνση της μερικής απασχόλησης, τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, την εφαρμογή και διεύρυνση σε όλη τη χώρα των ΤΣΑ κλπ, με την πλήρη συνενοχή των ξεπουλημένων συνδικαλιστικών πλειοψηφιών στο πλαίσιο του λεγόμενου «ρεαλισμού»… Το πόσο ωφέλησαν τους εργαζόμενους και τις εργασιακές σχέσεις τα σύμφωνα αυτά είναι σήμερα φανερό σε όλους, ενώ το βάθος χρόνου των σχεδιασμών(1996) αποδεικνύει ότι οι σχεδιασμοί αυτοί δεν έχουν να κάνουν με την κρίση υπερκερδών που πληρώνουμε σήμερα, αλλά με τις πάγιες επιδιώξεις της οικονομικής ολιγαρχίας που κυβερνά Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση με «νέο» ή «παλαιο» – «φιλελεύθερες» «σοσιαλιστικές» μέχρι και «αριστερές» μαριονέτες …
Από την άλλη, το βάθος των σχεδιασμών αυτών, σε εποχές πριν την κρίση, δείχνει και τον μοναδικό δρόμο που έχουμε ως εργαζόμενοι αν θέλουμε να αποφύγουμε την βέβαιη εξαθλίωση :
ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΧΡΕΟΥΣ – ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΜΕ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΕΞΑΘΛΙΩΝΕΙ ΤΟ ΛΑΟ – ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΩΡΑ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΕΣΜΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΜΟΝΙΜΗ ΠΕΙΝΑ!

ΤΟ ΧΡΕΟΣ, ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΥ


Μια ιστορία υποτέλειας εκμετάλλευσης και τρόμου.
Ένας ολόκληρος μηχανισμός αστών πολιτικών,”έγκριτων” οικονομολόγων και διατεταγμένων δημοσιογράφων επισείει τον τρόμο του δημοσιονομικού ελλείμματος, με στόχο τη βαθιά κοινωνική οπσθοδρόμηση. Την ίδια ώρα οι διεθνείς χρηματοπιστωτικοί λύκοι στήνουν χώρο πάνω στο πτώμα της οικονομίας του ελληνικού κράτους, γλεντώντας τα νέα υπερκέρδη. Η κρίση είναι γι αυτούς το νέο χρυσοφόρο Ελ Ντοράντο και για μας η απόλυτη εξαθλίωση
.

Ανοίξτε την πόρτα ρε!!













Το άκουσα και συγκλονίστηκα. Ήδη οι εικόνες κάνουν τον γύρο του κόσμου. Οι συνταξιούχοι κτυπούν την πόρτα του υπουργού για να του πουν ότι δεν αντέχουν άλλο, ότι τα μέτρα τους παίρνουν τη ζωή και εκείνος δεν ανοίγει.
Ξαφνικά ακούγεται σαν απ τον τάφο μια στεντόρεια φωνή.
-Ανοίξτε την πόρτα συνταξιούχοι εδώ!!!
Δηλαδή. -Ανοίξτε την πόρτα ρε!! Συνταξιούχοι εδώ δεν είναι όποιος κι όποιος!!
-Ανοίξτε την πόρτα ρε καθίκια της κάλπης και υπάλληλοι της Τρόικας εδώ είναι αυτοί που σας πληρώνουν!!!
-Ανοίξτε την πόρτα ρε αλήτες εδώ είναι ό,τι  πιο άξιο και σεβαστό διαθέτει η ζωή. Εδώ είναι οι συνταξιούχοι της. Εδώ είναι αυτοί που μόχθησαν και πόνεσαν, αυτοί που σας γέννησαν και σας μεγάλωσαν και τώρα αποσύρθηκαν για να ξαποστάσουν και να πεθάνουν ήσυχοι και αξιοπρεπείς..
-Ανοίξτε την πόρτα ρε λαμόγια με τα λερωμένα σώβρακα συνταξιούχοι εδώ!! Εδώ είναι η ίδια η ζωή που θέλει ακόμα να ζήσει ρεεεεεεε!!!
Η φωνή του συνταξιούχου διαπερνάει το σώμα μας και αγγίζει βαθειά την όποια ανθρώπινη ουσία μας έχει απομείνει. Ονειρεύομαι πότε θάρθει εκείνη η άγια μέρα όπου θα ακουστεί η μεγάλη φωνή που θα επανακκινήσει το όνειρο και την ελπίδα.
-Ανοίξτε την πόρτα ρε!!! Πολίτες εδώ!!! Δεν είμαστε όποιοι κι όποιοι.. Πολίτες εδώ ρεεεεεε!!!!!!! Τότε μόνο τότε θα γυρίσει ο τροχός. Αν κάποτε γίνουμε οι πολίτες της πολιτείας μας. Αμήν…
http://sofistis.wordpress.com/

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ :Προς τους Αξιοτίμους Κυρίους Αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων & των Σωμάτων Ασφαλείας. Του Αντώνη Γρυπαίου . Δείτε το οπωσδήποτε !

Προς τους                                                                    Αθήνα
Αξιοτίμους  Κυρίους                                                  03-09-12
Αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων
                       &
των Σωμάτων  Ασφαλείας.                            ΑΝΟΙΧΤΗ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ:
Αθήνα                                                            ------------------------------

Αξιότιμοι  Κύριοι  Αρχηγοί,

        Θέμα: Διαμαρτυρίες  &  Διαδηλώσεις του Ελληνικού Λαού:
         ------------------------------------------------------------------------
Αρχίζω την ανοιχτή επιστολή μου  με τη γνωστή λαϊκή  ρήση,
«Λαός, Στρατός, και Σώματα Ασφαλείας ενωμένοι ποτέ νικημένοι».
Επίσης ένα λαϊκό γνωμικό λέει, «Στο ίδιο καζάνι βράζουμε». Και
« Η  ΙΣΧΥΣ  ΕΝ  ΤΗ  ΕΝΩΣΕΙ».
Η Εκκλησία μας εύχεται, «Υπέρ των Ενόπλων Δυνάμεων, και των Σωμάτων Ασφαλείας»!!!
Αρκετά όμως σας ζάλισα με τις λαϊκές παροιμίες, και τα γνωμικά.
Ας έλθουμε στο θέμα.
Όλοι μαζί οι Έλληνες, ευρισκόμενοι ενώπιον σκληρών οικονομικών μέτρων, που λαμβάνουν  οι ανθέλληνες πολιτικοί, εναντίον όλων των Ελληνικών λαϊκών μαζών, στρωμάτων, και τάξεων, οποθενδήποτε και αν προέρχονται, πλην των οικονομικώς ισχυρών, γνωστών ως «μεγαλοκαρχαριών», έχουμε να επισημάνουμε τα εξής.
Στο παρελθόν που συνέτρεχον οι ίδιοι λόγοι, εμείς ο «λαουτζίκος» ή πόπολο, προβλέποντας «τα σήμερον συμβαίνειν», αντιδράσαμε εναντίον των εφιαλτών πολιτικών, με διαδηλώσεις στα κέντρα των μεγάλων Ελληνικών πόλεων, με διαμαρτυρίες των αποκαλουμένων «αγανακτισμένων» Ελλήνων, στις οποίες «μουτζώναμε» τους επαγγελματίες εθνοπατέρες, και αποκαλούσαμε αυτούς τους εφιάλτες πολιτικούς, με το χαρακτηρισμό «προδότες» του Έθνους και του Ελληνισμού. Θα μπορούσαμε από τότε να είχαμε γλιτώσει την Ελλάδα
από τη συμφορά, αν μας είχατε βοηθήσει.!!!  
Δυστυχώς, εσείς δεν συμμετείχατε σε αυτές τις διαμαρτυρίες, και όχι μόνο δεν μας βοηθήσατε, αλλά στραφήκατε μετά μανίας εναντίον των Ελλήνων διαδηλωτών, ψεκάζοντας τους αγανακτισμένους Έλληνες, με καρκινογόνα χημικά αέρια, λες και είμαστε Τούρκοι και άλλοι Ισλαμοφασίστες εισβολείς  κατακτητές. Τόσο μίσος!!!
Έτσι μας διαλύσατε!!!!
Υπ΄ όψιν ότι αυτά τα καρκινογόνα χημικά αέρια εισπνέουν και τα παιδιά σας και τα εγγονάκια σας, μέσω της μολυσμένης ατμόσφαιρας.
Έτσι πετύχατε περιφανή νίκη εναντίον του λαού των αγνών Ελλήνων πατριωτών.
Βεβαίως στον όχλο των διαδηλωτών παρεισέφρησαν οι γνωστοί «κουκουλοφόροι» οι οποίοι  πετροβολούσαν τις δυνάμεις καταστολής.
Όμως αυτούς τους «βαλτούς», μπορούσατε να τους απομονώσετε….
Αφού είναι γνωστόν τοις πάσι, ότι τους χρησιμοποιεί το παρακράτος, για να διαλύει τους αγνούς Έλληνες πατριώτες διαδηλωτές, χτυπώντας τα αστυνομικά όργανα με συντρίμια μαρμάρων, και ότι άλλο ήθελε προκύψει. Έτσι δημιουργείται χάος στις διαδηλώσεις του Ελληνικού Λαού, προς μεγάλη χαρά των εφιαλτών πολιτικών, και των Ισλαμοφασιστών λαθρομεταναστών, εισβολέων και κατακτητών, που βλέπουν τους Έλληνες σε διχόνοια, να «τρώγονται» μεταξύ των.
Υπ΄ όψιν ότι τώρα στη πατρίδα μας δεν είμαστε πλέον μόνοι αμιγείς Έλληνες, έχουμε τους «λαθρό» οι οποίοι καιροφυλακτούν………..  
Ύστερα από όλον αυτόν τον διωγμό, απορείτε λέγοντας, μα γιατί οι Έλληνες δεν διαμαρτύρονται με όλα όσα συμβαίνουν εις βάρος τους;;; γιατί είναι τόσο ψύχραιμοι;;;
Η εξήγηση είναι απλή, ο ψεκασμός με τα χημικά επέδρασε στον εγκέφαλο των διαδηλωτών, και μας έκανε «ψυχρούς» (COOL),  και αδιάφορους.
Άραγε διερωτηθήκατε με τι χημικές ουσίες φτιάχνουν οι κατασκευαστές της Νέας Τάξης Πραγμάτων, αυτά τα όπλα;;;.
Είμαστε βέβαιοι ότι δεν γνωρίζετε, όπως δεν γνωρίζουν οι γιατροί από τι χημικές ουσίες είναι φτιαγμένα τα διάφορα εμβόλια, με τα οποία εμβολιάζουν τα εγγονάκια σας , από νηπιακής ηλικίας.!!!!!
Στο παρελθόν οι εφιάλτες πολιτικοί, εύρισκαν στο πρόσωπό σας, τον απόλυτο αξιόμαχο σύμμαχο, εναντίον Ελλήνων.
Σήμερα όμως οι συνθήκες άλλαξαν, αφού υποφέρετε και εσείς το ίδιο με εμάς. Σήμερα με συμπάθεια εμείς ο λαουτζίκος-πόπολο, βλέπουμε ένστολους να κατεβαίνουν στους δρόμους, διαμαρτυρόμενοι εναντίον των εφιαλτών πολιτικών, διά τα οικονομικά πάθη που υφίστανται.
Αναφωνούμεν, «Κοινή γαρ η τύχη».
Να σκεφθείτε ότι, η πατρίδα μας κάθεται επάνω σε τεράστια ενεργειακά κοιτάσματα, και οι ανίκανοι, ανίδεοι, άσχετοι, και  προδότες πολιτικοί, κόβουν τις συντάξεις των γερόντων, και τους μισθούς  Ημών και Υμών, για να φέρουν το οικονομικό χάος στον Ελληνικό Λαό, διότι ούτω διατάσσονται να πράξουν από τη παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία, της οποίας τυγχάνουν υπάλληλοι, όργανα, πιόνια, και μαριονέτες.
Κόβουν μισθούς-συντάξεις, για να χρηματοδοτήσουν τις τράπεζες της παγκόσμιας κυριαρχίας εσωτερικού & εξωτερικού.!!!
Η ηγεσία της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας είναι τόσο αγράμματοι, που δεν σέβονται Ιστορία & Πολιτισμό.
Η παιδεία τους εξικνείται μέχρι αυτής του Σαράφη.
Να σκεφθείτε ότι παραχωρούν την Ελληνική Ιστορία και Πολιτισμό στους Σλάβους των Σκοπίων, και τους Τούρκους  της Μογγολίας,
τόσο αγράμματοι είναι.!!!
Οι πολιτικοί μας είναι ανίκανοι να εκμεταλλευθούν τα Ελληνικά ενεργειακά κοιτάσματα, και τον άλλον ορυκτό πλούτο, και περιμένουν με μειώσεις μισθών και συντάξεων, με φόρους και χαράτσια, να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας. Είναι τόσο ανίκανοι που έχουν αποδεχθεί μοιρασιά για τα Ελληνικά πετρέλαια, μόνο 20% για το Ελληνικό Δημόσιο, ενώ το 80% μοιράζονται ΑμερικανοΕβραίοι και Τούρκοι………..
Κατάφεραν να σπείρουν το μίσος ανάμεσά μας, και να μας διχάσουν, ενώπιον του κοινού εχθρού, για να πάρουν εύκολα τα πετρέλαια οι εχθροί. Η λύση στο οικονομικό πρόβλημα της χώρας μας, είναι η μονομερής διαγραφή του χρέους, που μας φόρτωσαν τεχνηέντως οι παγκόσμιοι Αφέντες, οι Παντοκράτορες και Κοσμοκράτορες. Αυτό έπραξαν άλλα κράτη και σώθηκαν. Αλλά από αυτούς τους φοβισμένους πολιτικούς της ρουτίνας, μη περιμένετε δυναμικές ενέργειες.
Όπως καλώς γνωρίζετε, η πατρίδα μας κατελήφθη από 3 εκατομμύρια
ξένους Ισλαμοφασίστες λαθρομετανάστες. Αυτό που δεν μπόρεσαν να επιτύχουν με τη βία οι Αρχαίοι Πέρσες, την εποχή του Λεωνίδα και του Θεμιστοκλή, το πέτυχαν σήμερα οι εφιάλτες πολιτικοί, ανοίγοντας τα σύνορα στο στρατό σωτηρίας του Σιωνιστικού ΝΑΤΟ, τη Σιωνιστική Λεγεώνα των Ξένων, και τη λεγεώνα των Πακιστανών, Αφγανών, και Αφρικανών. Αυτούς τους Ισλαμοφασίστες, εισβολείς και κατακτητές, τη δεδομένη στιγμή, η παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία, θα τους εξοπλίσει, και τότε θα αρχίσει το δράμα του τέλους των Ελλήνων.
Τα γεγονότα που είδατε στη Λιβύη, και σήμερα βλέπετε στη Συρία, και εν συνεχεία στο Ιράν, θα συμβούν και εδώ στη πατρίδα μας.
Αν η Συρία υπάρχει ακόμη, το οφείλει στη συμμαχία της με τη Ρωσία!!
Αυτός είναι ο σκοπός της έλευσης εδώ όλων αυτών των μισθοφόρων
της παγκόσμιας πανσπερμίας  μαχητών, και πολεμιστών.
Αυτοί δεν ήλθαν εδώ σαν οικονομικοί μετανάστες, αλλά σαν εισβολείς και κατακτητές. Τα σύνορα άνοιξαν οι εφιάλτες πολιτικοί, διότι ούτω διετάχθησαν να πράξουν, από τα μεγάλα αφεντικά τους.
Οι επίορκοι πολιτικοί σας κόβουν πάσης φύσεως οικονομικές απολαβές, για να σας υποτιμήσουν, θα σας υποβιβάσουν στο επίπεδο των Πακιστανών Αστυνομικών, και οι «λαθρό», θα μας κομματιάσουν.
Η Ελλάδα που ξέρατε, πάει πέθανε. Σήμερα έχουμε μια Ελλάδα Ισλαμική, με κατοίκους έγχρωμους, κάθε καρυδιάς καρύδι.
Σε κάθε γειτονιά στείνουν και από ένα τζαμί, με το Μητροπολιτικό τέμενος στη καρδιά της αρχαίας Αθήνας.!!!!
Μόλις επικρατήσουν, θα αλλάξουν το όνομα της πατρίδας μας, και όλα τα σύμβολα. Ήδη αρχή γίνεται από τη Θράκη.
Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, σαν όργανα και αυτοί της Σιωνιστικής Ν.Τ.Π. βοηθούν σε αυτή την εξέλιξη, έκαναν την Ελλάδα αποθήκη των Ισλαμοφασιστών, τους οποίους οι Παντοκράτορες, θα χρησιμοποιούν κατά βούληση, εναντίον των απείθαρχων λαών της Ευρώπης.
Βλέποντας μακριά, οι Ευρωπαίοι εταίροι μας θα μετανιώσουν γιαυτό το κακό που κάνουν στην Ελλάδα, αλλά θα είναι πια αργά…….
Ενώπιον αυτής της καταστάσεως ευρισκόμενοι, εμείς οι εναπομείναντες Έλληνες, τι κάνουμε;;;
Απαιτείται ομοθυμία, πατριωτισμός, και αδελφοσύνη, για να αντιμετωπίσουμε αυτήν τη τραγική κατάσταση, στην οποία μας φέρανε
οι  εφιάλτες πολιτικοί, οι οποίοι δεν διστάζουν προ ουδενός, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα σχέδια των Μεγάλων Αφεντικών .
 Όταν θα κατέβουμε στις πλατείες, διαμαρτυρόμενοι και αγανακτισμένοι, για τη φτώχεια και τη πείνα, σας θέλουμε μαζί μας.
Ενωμένοι ενώπιον του κοινού εχθρού.
Λαός , Στρατός, και Αστυνομία, ενωμένοι ποτέ νικημένοι.
Ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε το κοινό εχθρό, αλλιώς πάμε χαμένοι σαν Λαός, και σαν Κράτος. Πάμε χαμένοι και εμείς σαν Λαός, και Εσείς σαν ένστολοι Στρατιωτικοί και Αστυνομικοί.
Το κράτος του Πακιστάν θα μετοικίσει στην όμορφη πατρίδα μας , με τις ευλογίες της παγκόσμιας Σιωνιστικής Διακυβέρνησης, με οικονομικές συνθήκες Πακιστάν, Ινδίας, και Μπαγκλαντές…………
Ο εχθρός της πατρίδος, και του Ελληνικού λαού, είναι οι εφιάλτες πολιτικοί, που εξυπηρετούν ξένα συμφέροντα, και έφεραν τη πατρίδα μας σε αυτή την τραγική οικονομική και πολιτιστική κατάσταση!!!
Έκαναν την ιστορική πατρίδα μας, Ασία και Αφρική.
 Θα μου πείτε εμείς τους ψηφίσαμε. Ναι τους ψηφίσαμε από άγνοια, ενώ υπήρχαν υποψήφιες αγνές πατριωτικές δυνάμεις, τους αγνοήσαμε και ψηφίσαμε πάλι τους εφιάλτες. Τους ψήφισαν οι ακραίοι συντηρητικοί παππούδες & γιαγιάδες, χωρίς να σκεφθούν τα εγγονάκια.
Ψηφίσαμε πάλι αυτούς που κατάστρεψαν τη πατρίδα μας.
Επιπολαιότητα και αφέλεια, δεν συγχωρείται πλέον.
Σας καλούμε να μη πειθαρχήσετε πλέον στις διαταγές των εφιαλτών πολιτικών εχθρών της πατρίδος, αλλά όλοι μαζί να κάνουμε την ειρηνική επανάστασή μας, για να σώσουμε τη πατρίδα.
Οι εφιάλτες πολιτικοί βάζουν το κόμμα, πάνω από την πατρίδα.
Μέσα από επαναστάσεις αναδύεται ο ηγέτης, που θα μας οδηγήσει στη σωτηρία. Εάν πειθαρχήσετε στους εφιάλτες πολιτικούς, και στραφείτε εναντίον Ελλήνων, ο φαύλος αυτός κύκλος θα διαιωνίζεται, με τελικό επίτευγμα την απώλεια της πατρίδος.    
Ενώπιον του κοινού εχθρού, πολιτικών, και εισβολέων Ισλαμοφασιστών λαθρομεταναστών, πρέπει να είμαστε ενωμένοι.
Οι Αρχαίοι πρόγονοί μας, πάντα ήσαν ενωμένοι ενώπιον κοινού εχθρού, γιαυτό επιβιώσαμε αιώνες τώρα. Ενώ σήμερα κατελήφθημεν αμαχητί εκ των έσω, αφήσαντες τους εισβολείς λαθρομετανάστες να εισβάλουν στο σπίτι μας, στην Ελλάδα μας, διότι εμπιστευτήκαμε τη τύχη μας στα χέρια των προδοτών πολιτικών, αχυρανθρώπων της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας. Η διχόνοια μεταξύ μας,  μεταξύ Λαού και
Δυνάμεων καταστολής διαδηλώσεων, είχε αυτό το αποτέλεσμα.
Το αποτέλεσμα της απώλειας της πατρίδος, και τη νίκη αντεθνικών δυνάμεων του σκότους της Σιωνιστικής  Ν.Τ.Π. και της Σιωνιστικής παγκοσμιοποίησης.!!!
Στη χώρα μας συνετελέσθη εθνικό οικονομικό έγκλημα από τους «συμμάχους» του Σιωνιστικού ΝΑΤΟ, και εταίρους στην Ε.Ε. που τελικό στόχο και σκοπό έχει το διαμελισμό και ακρωτηριασμό της πατρίδας μας. Το Σιωνιστικό ΝΑΤΟ είναι ο μεγαλύτερος εχθρός των Ελλήνων και της Ελλάδος.
Οι εφιάλτες πολιτικοί για να μπορέσουν να σας κόψουν μισθούς και συντάξεις, σας θέλουν απομονωμένους από το Λαό. Σας θέλουν εχθρούς του Λαού.  Μην τους κάνετε τη χάρη.  Θέλουν να σας αποδυναμώσουν οικονομικά, για να επιτύχουν το ακρωτηριασμό της πατρίδας μας, για να ολοκληρωθούν τα σχέδια της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, των αφεντικών τους.
Δυστυχώς ο κομματισμός των εφιαλτών πολιτικών, επεκράτησε και στους Έλληνες ένστολους όλων των βαθμίδων, όλων των όπλων,
με αποτέλεσμα ο υπερήφανος, ιστορικός, και πολιτισμένος αυτός Λαός, να κοιμηθεί τον ύπνο τους αφελούς και αδαούς Λαού.
Οι κομματικές προαγωγές και αποστρατείες «κοίμισαν» εσάς τους ένστολους, τα αγνότερα πατριωτικά στρώματα της Ελληνικής κοινωνίας, όπως εμάς το λαουτζίκο-πόπολο, μας κοίμισαν τα χημικά, που μας ψεκάζετε από Γης και αέρα, «τοις εκείνων ρήμασι πειθόμενοι».
Σας καλούμε κοντά μας, ελάτε κοντά μας, αν αγαπάτε την Ελλάδα, για να ξεβρωμίσουμε  το τόπο από τους εφιάλτες, μόνο έτσι θα ξεκουμπιστούν να φύγουν οι ανθέλληνες πολιτικοί, πράκτορες των Παντοκρατόρων. Αξιωματικοί όλων των βαθμίδων, όλων των όπλων,
Αστυνομικοί, Ειδικοί φρουροί, ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, φαντάροι, ναύτες, αεροπόροι, ελάτε μαζί με το Ελληνικό πόπολο, μην αντιπαρατεθείτε με τον Ελληνικό Λαό, διότι έτσι θα γίνετε άθελά σας σύμμαχοι με τους προδότες πολιτικούς, και τους Ισλαμοφασίστες λαθρομετανάστες,
εναντίον Ελλήνων. Ελάτε μαζί μας, ΟΧΙ  ΕΜΦΥΛΙΟ, να μη γίνει πάλι της Κερατέας………να διώξουμε ειρηνικά τους εφιάλτες πολιτικούς, πράκτορες ξένων δυνάμεων.
Σήμερα ξεπουλάνε κομμάτια από τη πατρίδα μας, (περιφέρειες και νησίδες), με διάφορους πονηρούς τρόπους, διότι τα θέλουν οι Κοσμοκράτορες, οι τσιφούτηδες σαράφηδες, τα αφεντικά τους.
Με τη μέθοδο της Ε.Ο.Ζ. ξεπουλάνε στους ξένους ολόκληρες περιφέρειες της πατρίδας μας.
Αντί να διακηρύξουν την Α.Ο.Ζ. βάσει της οποίας θα εκμεταλλευθούμε τα πετρέλαιά μας, εφαρμόζουν την προδοτική Ε.Ο.Ζ. διότι έτσι θέλει η παγκόσμια Δικτατορία με τα όργανά της τους Ευρωπαίους,(βλέπε πρόσφατες δηλώσεις Σούλτς προέδρου Γερμανών Σοσιαλιστών).
Όπου ακούτε Σοσιαλιστές να καταλαβαίνετε Σιωνιστές τσιφούτηδες, σαράφηδες τοκογλύφοι!!! Τέτοιοι εφιάλτες μας κυβερνάνε……..
Ελάτε μαζί μας να διώξουμε τους επαγγελματίες εφιάλτες πολιτικούς.
Ελάτε μαζί μας να πάρουμε τις τύχες της πατρίδας μας στα χέρια μας.
Οι ξένοι εχθροί, θα ονομάσουν τους Ισλαμοφασίστες λαθρόμετανάστες, «Ελληνικό Δημοκρατικό Στρατό», όπως κάνουν σήμερα στη Συρία.
Θα παρουσιάζουν στη διεθνή κοινή γνώμη τους Ισλαμοφασίστες λαθρομετανάστες σαν Έλληνες της αντιπολιτεύσεως , όπως έκαναν στη Λιβύη, και κάνουν τώρα στη Συρία…………
Ετοιμάζουν «Αραβική Άνοιξη» για την Ελλάδα.
Το έμψυχο υλικό το έχουν άφθονο εδώ, γιαυτό φρόντισαν οι εφιάλτες πολιτικοί.
Οι Ισλαμοφασίστες εσάς θέλουν να χτυπήσουν, για να καταλάβουν τη χώρα. Λαός και ένστολοι θα βρεθούμε απέναντι από τα Καλάσνικωφ των Λαθρό…….όπως γίνετε τώρα στη Συρία…….
Εάν πέσουμε στο δόλωμα των εφιαλτών πολιτικών τότε θα     
είμαστε άξιοι της τύχης μας. Τους αποκαλούμε προδότες διότι κατάστρεψαν τη χώρα και το λαό της, μας οδήγησαν στη χρεοκοπία, ενώ επικρέμαται ο κίνδυνος διαμελισμού και ακρωτηριασμού της πατρίδας μας. Ο Τούρκος με τους Ισλαμοφασίστες λαθρομετανάστες, αναμένουν τη κατάλληλη στιγμή…..
Όλα αυτά γίνονται, αρχής γενομένης με τη χρεοκοπία, για να αρπάξουν οι διεθνείς γύπες, οι διεθνείς αγράμματοι, τσιφούτηδες, σαράφηδες, Κοσμοκράτορες, όλο τον ορυκτό μας πλούτο, αλλά και για γεωπολιτικούς και γεωστρατηγικούς σκοπούς, για να «στριμώξουν» με τη βοήθεια της Τουρκίας, τη Ρωσία στο βορρά…….παραχωρώντας το Αιγαίο με τα νησιά στους Τούρκους, σε αντάλλαγμα της «πλάτης» που θα βάλλουν οι Τούρκοι για το γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό «στρίμωγμα» της Ρωσίας στο βορρά, αλλά και της ίδρυσης του Κουρδικού κράτους……….
Όσον αφορά εμάς, θα παραμείνουμε ακρωτηριασμένοι……….
λόγω των «έξυπνων» πολιτικών που μας κυβερνούν!!!!
Μη σας φαίνονται απαισιόδοξα σενάρια, είναι στο πρόγραμμα των σαράφηδων, τσιφούτηδων, τοκογλύφων, απαίδευτων, Παντοκρατόρων.
Έλληνες γρηγορείτε!!!

                                           ΑΝΤΩΝΗΣ  Ι.  ΓΡΥΠΑΙΟΣ
                                           Διεθνολόγος
                                           E-mail: ant.grypaios@gmail.com

ΠΡΑΒΝΤΑ: "ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ"...!!



Καθώς γράφεται αυτό το άρθρο, πολλά πράγματα συμβαίνουν γύρω μας. Κάποια από αυτά είναι ορατά και κάποια όχι. Κάτι αναπάντεχο συνέβη πρόσφατα και μας θύμισε άλλες εποχές. Ο Βλαντιμίρ Πούτιναρνήθηκε να παραστεί...


στην σύνοδο κορυφής του G8 στο Καμπ Ντέιβιντ και αντ' αυτού έστειλε τον φίλο και δεξί του χέρι, τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ, να αναλάβει να εκπροσωπήσει τη Ρωσία. Μας θύμισε κάπως την ψυχροπολεμική εποχή και πιστεύω πως δεν κάνουμε λάθος. Το μήνυμα που πέρασε στην σύνοδο είναι: "Η Ρωσία είναι ισχυρή, γίνεται συνεχώς ισχυρότερη και καλό θα ήταν να το συνειδητοποιήσετε". Είχε αποτέλεσμα αυτό; Μάλλον. Ο Μπαράκ Ομπάμα απάντησε με την ανακοίνωση της απουσίας του από τη σύνοδο του APEC που θα πραγματοποιηθεί στο Βλαδιβοστόκ. Πού οδηγούμαστε, επομένως; Στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, οι χώρες BRICS οργάνωσαν μια συνάντηση κορυφής στο Νέο Δελχί. Οι υπουργοί Οικονομικών που εκπροσώπησαν αυτές τις ανερχόμενες οικονομίες συνέταξαν και συμφώνησαν σε ένα ψήφισμα που αναμφίβολα περιέχει κάποιο δυσοίωνο μήνυμα για τον κόσμο των χρηματοπιστωτικών αγορών.


Το σημερινό ΙRC (διεθνές αποθεματικό νόμισμα), δηλαδή το δολάριο ΗΠΑ, υποβιβάστηκε σε άγνωστο μέχρι στιγμής βαθμό, καθώς οι υπουργοί της ομάδας BRICS αποφάσισαν ότι από τώρα και στο εξής το εμπόριο μεταξύ τους θα πρέπει να διεξάγεται στα αντίστοιχα νομίσματά τους και όχι στο δολάριο ΗΠΑ. Οι οικονομίες αυτών των 5 χωρών (Βραζιλίας, Ρωσίας, Ινδίας, Κίνας και της νεοεισερχόμενης στην ομάδα, Νότιας Αφρικής), ελέγχουν ήδη πάνω από το 40% της σημερινής παγκόσμιας οικονομίας. Έτσι, όταν θα εφαρμοστεί τελικά η εν λόγω απόφαση να αγνοηθεί το (κάποτε) παντοδύναμο δολάριο ΗΠΑ, θα ακουστούν δυνατές βροντές στη Wall Street και την Bond Street, όπου παίρνει σχήμα και εκτελείται ο σχεδιασμός της σημερινής εικόνας του κόσμου. Υπάρχει πιθανότητα, εκτός από τη διαμόρφωση ενός πολιτικού μπλοκ, η ομάδα BRICS να προχωρήσει ένα βήμα πιο πέρα. Και αυτό το βήμα δεν θα είναι η επέκταση των τυχόν πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ τους, αλλά ίσως μια συμμαχία αμυντικού τύπου, της οποίας η πλατφόρμα προφανώς θα διαφέρει από εκείνη πάνω στην οποία οικοδομήθηκε το ΝΑΤΟ.


Παρά την γεωγραφική απόκλιση μεταξύ των χωρών της ομάδας BRICS, η πολιτική βούληση δεν αποκλείεται στο μέλλον να καθορίσει αποφασιστικά την πορεία της νέας αυτής συμμαχίας. Φυσικά, αυτές οι 5 χώρες είναι ήδη υπολογίσιμες περιφερειακές δυνάμεις, όχι μόνο σε οικονομικό αλλά και σε αμυντικό επίπεδο. Εάν και εφ' όσον συμβεί αυτό, ο μονοπολικός κόσμος στον οποίο ζούμε, και ο οποίος έχει γίνει αιτία να βιώσουμε τρομακτικές μονομερείς στρατιωτικές επεμβάσεις, που έχουν κοστίσει τη ζωή σε πολλές χιλιάδες ανθρώπους, ίσως να ζει τις τελευταίες του ημέρες. Οι ιμπεριαλιστικές ενέργειες των λίγων χωρών που κάποτε κυριάρχησαν στον πλανήτη, των πρώην αποικιοκρατικών δυνάμεων, δεν αποκλείεται σύντομα να γίνουν παρελθόν. Γιατί και στις αυτοκρατορίες δύει κάποτε ο ήλιος και γκρεμίζει τα όνειρα των επίδοξων σχεδιαστών νέων αυτοκρατοριών. Το χρονικό αυτό σημείο θα τυπωθεί σαν σύνθημα με έντονα γράμματα και θα αποτελέσει σημείο αναφοράς, για όλους όσους θα ενδιαφερθούν να το διαβάσουν και να το κατανοήσουν. Και πιστέψτε με, όσα γράφω δεν είναι καθόλου ευσεβείς πόθοι ενός υποσιτισμένου υποτελούς πολίτη μιας στερημένης τριτοκοσμικής χώρας, που δοκίμασε την βία του μαστίγιου ενός αφέντη για δεκαετίες. Είναι μια πραγματικότητα που εγγυώνται για το μέλλον οι δυνάμεις της φύσης. Η φύση, ξέρετε, έχει κάποιους νόμους που προβλέπουν την εξισορρόπηση ορισμένων προοπτικών.


Τη στιγμή αυτή, σε κάποιο άλλο γεωγραφικό πλάτος και μήκος, η Ευρώπη βιώνει μία πρωτόγνωρη ταραχώδη εμπειρία, εξ ολοκλήρου κατασκευασμένη από κάποιους κύκλους. Οι τραπεζίτες με έδρα το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη, αλλά και η διαβόητη βδέλλα, γνωστή με την ονομασία ΔΝΤ, είναι οι κύριοι φορείς που εμπλέκονται σε αυτήν. Η λιτότητα επιβάλλεται με την βία στην εργατική τάξη της Ευρώπης, ενώ ώρα με την ώρα η ελίτ και οι πλούσιοι ευημερούν όλο και περισσότερο. Το χάσμα διευρύνεται συνεχώς, σε άκρως επικίνδυνο βαθμό, και αυτό μπορεί να οδηγήσει κάποιες περιοχές της Ευρώπης στο χάος και την αναρχία, εμπειρίες πρωτόγνωρες για τις χώρες αυτές. Για παράδειγμα, η Ελλάδα βρίσκεται σε μια ιστορικής σημασίας πορεία, που ή θα την αναγκάσει να παραμείνει εντός της ευρωζώνης, ή θα την υποχρεώσει να βγει από αυτήν. Αν το τελευταίο γίνει πραγματικότητα, τότε όλα τα χρέη που οφείλει στις ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες και το ΔΝΤ θα πρέπει να διαγραφούν. Η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία παρακολουθούν τις εξελίξεις σίγουρα με αγωνία, αφού και οι ίδιες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με τις οικονομίες τους. Αλλά δεν εξαιρούνται και οι κάποτε τρανοί μονάρχες του πλανήτη! Ο δείκτης της ύφεσης στη Βρετανία έχει διαμορφωθεί σε διψήφιο αριθμό. Για αρκετό καιρό οι βρετανικές αρχές τηρούσαν σιωπή, αλλά πρόσφατα το ανακοίνωσαν δημόσια.


Για τη Γαλλία τα πράγματα δεν είναι καλύτερα. Με τον Φρανσουά Ολάντ πλέον στο τιμόνι, η γαλλική πολιτική είναι προσανατολισμένη περισσότερο προς την ανάπτυξη παρά τις περικοπές, τηρώντας τα μέτρα λιτότητας που το ΔΝΤ και οι τράπεζες προωθούν. Σήμερα, επομένως, βρισκόμαστε λίγα βήματα πριν να συμβεί το αναπόφευκτο. Το ευρώ όπως το ξέρουμε μπορεί να υποστεί κατάρρευση και το ίδιο ισχύει για το δολάριο ΗΠΑ. Αυτό αφήνει πολλούς να αναρωτώνται για το τι θα επακολουθήσει. Με τον τρόπο που διαμορφώνουν την πραγματικότητα αυτά τα δεδομένα, θα δούμε ένα τέλος στην ηγεμονική στάση των πρώην αποικιοκρατών μια για πάντα; Και μια και μιλάμε για την παγκοσμιοποίηση, να πούμε ότι όντως πέτυχε τους στόχους της κατά κάποιο τρόπο. Έκανε τον κόσμο μικρότερο, ειδικά για λίγους. Ο εταιρικός κόσμος εμπόρων ήταν αυτός που επωφελήθηκε περισσότερο, έχοντας βρει και ανοίξει νέες εμπορικές διόδους, πράγμα που του έδωσε τη δυνατότητα να έχει πρόσβαση σε κάθε γωνιά του μεγαλύτερου μέρους του κόσμου Το φαινόμενο που ονομάστηκε "παγκοσμιοποίηση" δημιούργησε, πάνω απ' όλα, καταναλωτισμό στους πολίτες, αλλά δεν έφερε κανένα κοινωνικό ή οικονομικό όφελος για κανένα. Τώρα, με την αναπόφευκτη κατάρρευση και καταστροφή του διεθνούς νομίσματος (του δολαρίου), το φαινόμενο αυτό δεν θα αργήσει να αποτελέσει ιστορικό παρελθόν. Αυτό δεν σημαίνει, φυσικά, ότι απομιμήσεις αυτού του φαινομένου δεν θα μείνουν ως έχουν.


Τα μπλοκ εμπορικών συναλλαγών που δημιουργήθηκαν στη Νότια Αμερική, αλλά και στην Ασία και την Αφρική θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν. Αυτό θα έχει ως συνέπεια την περαιτέρω απομόνωση της Ευρώπης και των ΗΠΑ, έτσι όπως θα έχει διαμορφωθεί η μελλοντική εικόνα του κόσμου. Οι χώρες της Νότιας ή Λατινικής Αμερικής, π.χ., έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν είναι πλέον υποχρεωμένες να εξαρτώνται από την αμερικανική βοήθεια, το εμπόριο ή ο,τιδήποτε άλλο για τα αναπτυξιακά σχέδια τους. Είναι όντως γεγονός ότι οι τοπικές οικονομίες της Βραζιλίας, της Αργεντινής, της Βενεζουέλας, της Βολιβίας και της Νικαράγουας, ανάμεσα σε άλλες, έχουν αποτολμήσει να πορευθούν σε ένα διαφορετικό μονοπάτι που τις ενώνει και τις προστατεύει από την πάλαι ποτέ κυριαρχία των ΗΠΑ και των πολιτικών της απέναντί τους. Οι οικονομίες τους έχουν σημειώσει ανάκαμψη, επικεντρώνονται περισσότερο στην κοινωνικο-οικονομική ευημερία των πολιτών τους, σε αντίθεση με ό,τι ίσχυε στο παρελθόν. Έχουμε πλέον μια σαφή εικόνα του τι συμβαίνει σε πολλά μέρη του κόσμου.


Για να συνοψίσουμε το όλο θέμα, η νέα παγκόσμια τάξη που οραματίζονταν οι πρώην αποικιοκρατικές δυνάμεις μοιάζει να εξελίσσεται σε κάτι διαφορετικό. Μια διαφορετική νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων όπου η δικαιοσύνη, η ισότητα και η αδελφοσύνη μεταξύ των εθνών θα είναι το ζητούμενο, μπορεί σύντομα να γίνει γεγονός σε αυτή τη γενιά, που σίγουρα θα ανοίξει νέους ορίζοντες για την επόμενη. Οι ισχύς και οι αρμοδιότητες αυτού του μονοπολικού κόσμου, και μόνο από απογοήτευση ή απελπισία, είναι πιθανό να συρρικνωθούν. Και ήδη διαφαίνεται ότι αυτό που επιδιώκουν οι μεγάλες δυνάμεις στη Συρία δεν πρόκειται να εξελιχθεί σε άλλη μια ανθρωπιστική τραγωδία, όπως συνέβη στην περίπτωση του Ιράκ και της Λιβύης. Γιατί οι δυνάμεις που αντιπαλεύουν αυτές τις επιδιώξεις των ισχυρών είναι κατά πολύ ισχυρότερες. Αυτή τη φορά δεν θα επιτρέψουν να συμβούν όσα είδαμε στο πρόσφατο παρελθόν: να αποδεκατίζονται δύο κυρίαρχα έθνη, να έχουν σκοτωθεί χιλιάδες αθώοι πολίτες, και όλα αυτά στο όνομα της ηγεμονίας, του πετρελαίου και της απληστίας!



Του Jagdish Keshav για την εφημερίδα Pravda
http://kostasedessa.blogspot.gr 
You might also like:

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΦΟΡΟ ??Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΔΩ!!

 ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΕΒΡΑΙΟΔΟΥΛΟΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡ!!! 
 Με βάση το υπ' αριθμόν 182 Προεδρικό Διάταγμα (22-3-197, βάσει του οποίου το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο, όντας Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου έχει (και ασκεί) δικαιώματα, τα οποία μόνο το Κράτος κατέχει. Ειδικότερα, με αυτό το Π.Δ.!
«Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο (Ελλάδος) δικαιούται να εισπράττει φόρους, για....
δική του χρήση, από τους εβραίους που διαμένουν στην Ελλάδα, αντί του ελληνικού κράτους»!!! Με απλά λόγια, κανένας εβραίος δεν πληρώνει φόρο στο ελληνικό δημόσιο, αλλά μόνο στο Κ.Ι.Σ.!!! Επειδή όμως ο νόμος «επεκτάθηκε», αργότερα, αποφασίσθηκε πως και οι χριστιανοί που μετέχουν στο Κ.Ι.Σ. απαλλάσσονται της καταβολής φόρων στο ελληνικό δημόσιο ...;!!!
Εάν μάλιστα αναλογισθούμε ότι το Κ.Ι.Σ. έχει αυθαίρετα απαγορεύσει ΜΕ ΑΛΥΣΙΔΕΣ τη διέλευση των Ελλήνων από την οδό Μελιδόνη στον Κεραμεικό, όπου στεγάζεται η Συναγωγή και άλλα εβραϊκά διοικητικά κτίρια, σε έναν χώρο όπου βρίσκονται ερείπια του αρχαίου νεκροταφείου του Κεραμεικού, δημιουργούνται πολλά εύλογα ερωτηματικά, αναφορικά με τη ταυτότητα αυτών που κατέχουν πραγματικά τα ηνία της εξουσίας στην Ελλάδα ...;
Το Κ.Ι.Σ. πέραν του γεγονότος ότι μπορεί να δέχεται περιουσίες εβραίων και να φορολογεί αυτούς, υποκαθιστώντας το ελλαδικό κράτος, γεγονός πρωτοφανές, είναι παράλληλα απαλλαγμένο και το ίδιο από την καταβολή φόρων, όσον αφορά τη διαχείριση των πόρων του. Επιπλέον το Κ.Ι.Σ. δεν καταβάλλει κανέναν φόρο στο ελλαδικό κράτος για την απόκτηση, δωρεά, αγορά, οποιασδήποτε κινητής ή ακίνητης περιουσίας, ενώ παράλληλα δικαιούται να εισάγει αδασμολόγητα προϊόντα προς εβραϊκή χρήση.
Κατ' επέκταση, το Κ.Ι.Σ. έχει συγκροτήσει όπως προκύπτει από τον εσωτερικό του κανονισμό, έναν αυτάρκη και αυτοδιοικούμενο οργανισμό που επεκτείνεται σε όλους τους νομοθετικούς, αστυνομικούς, δικαστικούς, διοικητικούς, θρησκευτικούς, εκπαιδευτικούς, οικονομικούς, κ.α. τομείς, υποδομή η οποία απαιτείται για τη λειτουργία ενός ανεξάρτητου κράτους. Τα προνόμια τα οποία έχουν παραχωρηθεί από το ελληνικό κράτος στο Κ.Ι.Σ. είναι παράνομα και αντισυνταγματικά, αφού με τον συγκεκριμένο κανονισμό του Κ.Ι.Σ., αυτοβούλως έχει δημιουργηθεί ένα "κράτος εν κράτη" από την ελληνική εβραϊκή κοινότητα. Και μάλιστα, αυτό το "κράτος" δεν μετέχει σε καμία υποχρέωση έναντι του ελληνικού κράτους και απλά εισπράττει χωρίς ποτέ να αποδίδει τίποτε προς το ελληνικό δημόσιο...! (ολόκληρη η σχετική δημοσίευση βρίσκεται εδώ


Μετά από αυτά, δικαίως αναρωτιέται ο γράφων, αλλά και ο κάθε έλληνας πολίτης: Και γιατί κύριε Παπανδρέου, κύριε Παπακωνσταντίνου και κύριοι βουλευτές, να πληρώνουν οι απλοί έλληνες πολίτες τη στιγμή που άλλοι έλληνες πολίτες (εβραίοι στο θρήσκευμα) δεν συμπαρατάσσονται στην στήριξη της οικονομίας αυτής της χώρας, αλλά και δεν συνδράμουν για την οικονομική της σωτηρία; Γιατί, άραγε, θα πρέπει εις έκαστος μισθωτός, συνταξιούχος ή δημόσιος υπάλληλος, να ανεχθεί την φορολογική επιδρομή της κυβέρνησης Παπανδρέου, όταν κάποιοι άλλοι (εβραίοι) πολίτες απολαμβάνουν ειδικής μέριμνας, προστασίας και ουσιαστικής απαλλαγής από τις εισφορές φόρων; Αν αναλογιστούμε μάλιστα πως μεγάλες (έως τεράστιες) βιομηχανίες που λειτουργούν στη χώρα δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή ως φόρο και χάνονται πάρα πολλά δισεκατομμύρια ετησίως, λόγω ειδικού νόμου, με ποια σοβαρότητα έρχεται σήμερα το κράτος να κυνηγήσει τον μικροεπιχειρηματία που «φοροδιαφεύγει»;
Τα ερωτήματα, βέβαια, θα μείνουν ερωτήματα και κανείς δεν θα βρεθεί να απαντήσει, κυρίως λόγω ελλείψεως επιχειρημάτων και δευτερευόντως λόγω ελλείψεως σοβαρότητας ...; «Το σύστημα είναι ένοχο», κύριε πρωθυπουργέ, και καλά θα κάνατε, τόσο εσείς όσο και το «τσίρκο» που έχετε ονομάσει κυβέρνηση, να επαναπροσανατολίσετε τις πολιτικές σας και την στάση σας απέναντι στον ελληνικό λαό ...;
Πολλοί βάζουν στοιχήματα, κύριε πρωθυπουργέ, εάν θα αντέξετε ως κυβέρνηση μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που στοιχηματίζουν (κυριολεκτικά) την πολιτική σας ύπαρξη έως το τέλος του Μαΐου, οπόταν και θα ανακοινωθούν τα νέα (συμπληρωματικά) οικονομικά μέτρα, τα οποία θα είναι και η ουσιαστική ταφόπλακα της λαθροκυβέρνησης της οποίας σήμερα ηγείστε. Εάν σας αναφέρω πως ήδη συζητιέται που θα προσφύγετε για να ξεχάσετε την πολιτική σας πανωλεθρία (περί διωγμού θα πρόκειται ουσιαστικά) και γίνονται αναφορές για ΗΠΑ ή και για Σουηδία, φυσικά δεν θα γίνω πιστευτός (βλέπετε, ο Καραμανλής φρόντισε να «ξεχάσει» τον πόνο του στις Αυστριακές Άλπεις ..., αλλά σας υπενθυμίζω πως εσείς είχατε δηλώσει ότι "ο πολιτικός έχει πάντα έτοιμη την βαλίτσα του πίσω από την πόρτα" ...; Και αναρωτιέμαι: Υπάρχει τόση αυτογνωσία στην πολιτική δειλία και στην ατολμία αντιμετώπισης των πολιτικών σας ευθυνών; Και το τελευταίο, δεν αφορά μόνο τους σημερινούς κυβερνώντες, αλλά και άλλους που έχουν ήδη φύγει από τη χώρα (Μαντέλης, Αδριανόπουλος και λίαν συντόμως έπεται δραματική συνέχεια) ...;
Η λαϊκή οργή, η αγανάκτηση και η αγωνία για την απόδοση του δικαίου, πρόκειται πολύ σύντομα να «τσακίσει» (κυριολεκτικά) όλη αυτή την πολιτική νομενκλατούρα των golden boys της οικονομίας και της πολιτικής, που άγονται και φέρονται εργαζόμενοι για τα προσωπικά τους συμφέροντα και αδιαφορώντας πως ουσιαστικά συμβάλουν στον αφελληνισμό ή και στην σμίκρυνση της χώρας ...;
Δικαίωμά σας, κύριε πρωθυπουργέ να επιθυμείτε να κυβερνάτε ...; Δικαίωμά σας είναι να προσπαθείτε να εδραιώσετε το καθεστώς σας (περί καθεστώτος πρόκειται και όχι περί κυβερνήσεως) για το μεγαλύτερο δυνατό χρονικό διάστημα ...; Τα πολιτικά σας ατοπήματα και οι ηθικές σας επιθέσεις εναντίον του ελληνισμού, τα κατ' εξακολούθησιν ψεύδη σας και η δουλικότητα στις προσταγές των «μεγάλων», είναι αυτά που θα βρείτε μπροστά σας και που θα σας εξακοντίσουν στο πολιτικό «πυρ το εξώτερον» ...;

Εάν νομίζετε πως κυβερνάτε αυτόν τον τόπο, πως διαθέτετε πραγματική (και όχι εικονική) πυγμή, άμεσα οφείλετε να ανακοινώσετε δεκαετή αναδρομική καταβολή φόρων της εβραϊκής κοινότητας (καθώς και του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου της Ελλάδας). Πιστέψτε με, ούτε θα φτωχύνουν (φυσικά και θα τους λείψουν τα χρήματα που θα δώσουν, αλλά σε έναν καλό εβραίο πάντα λείπουν τα χρήματα επειδή ζει γνωρίζοντας πως θα μπορούσε να έχει αποκτήσει περισσότερα), καθώς και όλων εκείνων των ελλήνων χριστιανών που μετέχουν στο Κ.Ι.Σ. Εκτός εάν στην Ελλάδα υπάρχουν πολίτες διαφόρων κατηγοριών, με βάση τη θρησκεία τους ...; και σε αυτή την περίπτωση, διαβλέπω πως -τελικά- οι χριστιανοί αποτελούν πολίτες γ' κατηγορίας, αφού ως α' κατηγορίας αντιμετωπίζετε τους εβραίους και ως β' κατηγορίας τους μουσουλμάνους (οι οποίοι στην Ελλάδα χρήζουν ειδικής κρατικής μέριμνας σε πλείστες όσες των περιπτώσεων) ...;
Κύριε πρωθυπουργέ, η χώρα επτώχευσε επειδή εσείς οι πολιτικοί αγνοήσατε ηθελημένα (ή δεν γνωρίζατε) βασικούς κανόνες της οικονομίας, αλλά και της ηθικής ...; Εσείς λοιπόν οφείλετε να βρείτε την λύση και σταματείστε αυτή την φορολογική επιδρομή εναντίον των ελλήνων, οι οποίοι ούτε «έφαγαν», ούτε έκρυψαν, αλλά και ούτε κέρδισαν τίποτε περισσότερο από το μεροκάματο που βγάζουν με κόπο ...;
Ζητείστε-απαιτείστε λοιπόν τα χρεωστούμενα (και όχι όλα, δεν χρειάζεται) από την ελληνική εβραϊκή κοινότητα και το καθοδηγητικό της όργανο (Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο, και να είστε βέβαιος πως όλα τα οικονομικά προβλήματα της χώρας θα λυθούν ως διά μαγείας ...; (μην σας πω και πως οιτοκογλύφοι θα σκεφτούν πολύ σοβαρά να μας δανείσουν και χωρίς τόκο ...!!!
-- 


Αναρτήθηκε από