Η τρόικα σφίγγει τη θηλιά και προτείνει κατασχέσεις και πλειστηριασμούς ακόμα και στην πρώτη κατοικία (για δάνεια προς τις τράπεζες που δεν εξυπηρετούνται), σε μια προσπάθεια να «γκρεμίσει» τις τιμές στην αγορά και να εξοντώσει φορολογικά όσους κατέχουν ακόμα και ένα μικρό σπίτι. Ζητεί, επίσης, να χτιστούν ειδικές φορολογικές φυλακές για όσους χρωστούν στο Δημόσιο και επιμένει να καταργηθεί το σύστημα προσδιορισμού των αντικειμενικών αξιών, ώστε να μην υπάρχουν περιορισμοί στις τιμές, βάσει των οποίων γίνονται οι συναλλαγές. Η τρόικα απαιτεί από την κυβέρνηση να εντάξει τις σχετικές ρυθμίσεις στο υπό κατάρτιση νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Οι δανειστές, κατά πληροφορίες, έριξαν πρόσφατα στο τραπέζι και την εξωφρενική πρόταση για δημιουργία φορολογικών φυλακών, στις οποίες θα κρατούνται όσοι δεν καταβάλλουν έστω και ένα μέρος από τα πρόστιμα που τους επιβάλλει η Εφορία ή το ΣΔΟΕ.

Οι τροϊκανοί θεωρούν ότι οι αντικειμενικές αξίες δεν αποτελούν αποτελεσματικό σύστημα προσδιορισμού της πραγματικής φορολογικής αξίας του ακινήτου, με αποτέλεσμα να υποεκτιμάται η αξία των συναλλαγών που γίνονται στην αγορά ακινήτων. Τα στελέχη της τρόικας επανέφεραν την πρότασή τους για τη δημιουργία μιας ανεξάρτητης Αρχής που θα αποτελείται από επαγγελματικά στελέχη της αγοράς, τα οποία θα αποτυπώσουν τις πραγματικές, εμπορικές, τιμές των κτιρίων, οικοπέδων κ.λπ. και ανά τακτά διαστήματα, ίσως και μία φορά τον χρόνο, θα ελέγχουν τυχόν μεταβολές.

Παράλληλα, η τρόικα ζητεί να αρθεί η η απαγόρευση της διενέργειας πλειστηριασμών στην πρώτη κατοικία για οφειλές προς τις τράπεζες που δεν ξεπερνούν τις 200.000 ευρώ. Ως γνωστόν, έως το τέλος του 2013 ισχύει η απαγόρευση των σχετικών πλειστηριασμών. Την ίδια στιγμή που τα «κόκκινα» δάνεια έχουν φτάσει το 25%, δηλαδή ένα στα τέσσερα νοικοκυριά αντιμετωπίζει πρόβλημα με την εξυπηρέτηση των δανείων του, η τρόικα επαναφέρει ένα παλαιότερο αίτημά της.

Οι δανειστές απαιτούν να αρχίσουν οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί, ώστε να συμπιεστούν ακόμα περισσότερο οι τιμές των ακινήτων. Δεδομένου ότι σήμερα υπάρχουν περισσότερα από 100.000 ακίνητα προς πλειστηριασμό, αν βγουν μαζικά προς πώληση στην αγορά, αναμένεται να οδηγήσουν σε πτώση των τιμών, φέρνοντας μεγάλες ανατροπές στην κτηματαγορά. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα επιτρέπονται οι κατασχέσεις ακινήτων για οφειλές των πολιτών προς το Δημόσιο, κάτι που δεν ισχύει για την πρώτη κατοικία, αναφορικά με χρέη στις τράπεζες.

Οι δανειστές φέρονται να εκφράζουν θετική γνώμη για τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης ως προς τη διευκόλυνση των νοικοκυριών που αδυνατούν να εξυπηρετούν τα τραπεζικά δάνεια. Ωστόσο, καλούν το υπουργείο Ανάπτυξης να συνεργαστεί με την Τράπεζα της Ελλάδος προκειμένου να μετρήσει τις επιπτώσεις στις τράπεζες από τα δάνεια.

Βορίδης: Να ελεχθεί ο υπερβολικός δανεισμός σε επιχειρήσεις

Σε δηλώσεις του στη «δημοκρατία», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης τόνισε: «Το ζήτημα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά έχει ρυθμιστεί προσφάτως από την κυβέρνηση και επομένως δεν υφίσταται αναγκαιότητα νέας ρυθμίσεως. Αντιθέτως, στην κατεύθυνση εξυγίανσης του τραπεζικού χαρτοφυλακίου θα πρέπει οι αρμόδιοι επίτροποι να ζητήσουν να ελεγχθεί το ζήτημα του υπερβολικού δανεισμού σε ορισμένες επιχειρήσεις, ειδικά όταν τα δάνεια δεν εξυπηρετούνται, αλλά και δεν δικαιολογούνται από την οικονομική κατάσταση των εταιριών».

Στέλιος Κράλογλου – Δημοκρατία

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Ξαναχτύπησαν οι ασφαλίτες νύχτα τα κουδούνια χιλιάδων σπιτιών – αυτή τη φορά για να επιδώσουν φύλλα πορείας πολιτικής επιστράτευσης απεργών στα μέσα μαζικής μεταφοράς και όχι για να συλλάβουν τους πολίτες που μένουν εκεί και να τους οδηγήσουν κρατούμενους στα γήπεδα κατ΄εντολήν κάποιας στρατιωτικής χούνταςπραξικοπηματιών. Η δημοκρατικά εκλεγμένη «χούντα» του δεξιού Σαμαρά και των δεκανέων Βενιζέλου και Κουβέλη αρκείται για την ώρα στην καταναγκαστική εργασία των εκατομμυρίων Ελλήνων εργαζομένων χωρίς σχεδόν αμοιβή. Άλλωστε, μέχρι τώρα τουλάχιστον, τους «ανυπότακτους» της πολιτικής επιστράτευσης τους δικάζουν και τους καταδικάζουν σε τουλάχιστον τρεις μήνες φυλακή τα πολιτικά δικαστήρια και όχι τα έκτακτα στρατοδικεία!

Δεν είναι όμως μόνο ή κυρίως το εξόφθαλμα αντισυνταγματικό μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης απεργών (το Σύνταγμα το προβλέπει σε περιπτώσεις εθνικής άμυνας, φυσικών καταστροφών, κινδύνων για τη δημόσια υγεία) αυτό που μας προκαλεί ανησυχίες για τις προθέσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, των δοσίλογων πολιτικών κομμάτων που υλοποιούν τις εντολές των Γερμανών επικυρίαρχων και δρουν ως σύγχρονη εκδοχή της κατοχικής κυβέρνησης Τσολάκογλου.

Η συστηματική οικοδόμηση ενός όλο και πιο αυταρχικού κράτους που φλερτάρει με την ιδέα του ολοκληρωτισμού συνάγεται και από άλλα γεγονότα. Λιγότερο ίσως θεαματικά, αλλά πολύ σοβαρά σε πολιτικό συμβολισμό. Όταν ο ακροδεξιός υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας τολμάει με δημόσιες δηλώσεις του να κατηγορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι …ενθαρρύνει την τρομοκρατία(!) και ισχυρίζεται πως ελπίζει «ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να στρέφεται προς τη νομιμότητα(!)», υπονοώντας ότι τώρα βρίσκεται εκτός του πλαισίου νομιμότητας, θα έπρεπε να σημάνει συναγερμός σε όλη την Αριστερά.

Η ερμηνεία των αριστερών ότι ο Δένδιας με τη «στροφή προς τη νομιμότητα» του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει απλώς πως ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί δεξιότερη πολιτική και σταδιακά ενσωματώνεται στο σύστημα παραβλέπει το γεγονός ότι η στη συνείδηση του κόσμου που δεν είναι αριστερός, η διατύπωση «συνέχιση της στροφής προς τη νομιμότητα» δρα εντελώς διαφορετικά. Παγιώνει την αντίληψη ότι ακόμη και η πιο μετριοπαθής δύναμη της Αριστεράς, ο ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκεται εκτός νόμου, άρα κάθε αριστερό κόμμα είναι εκτός νομιμότητας! Αν ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται εκτός νομιμότητας, που βρίσκεται το ΝΑΡ, ν νΚΑ ή η ΑΝΤΑΡΣΥΑ;

Δεν είναι το μοναδικό περιστατικό. Όταν το μέγαρο Μαξίμου στήνει τόσο χοντροκομμένη προβοκάτσια μοντάροντας βίντεο με ομιλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Β.Διαμαντόπουλου ώστε να εμφανίζεται ότι λέει τα αντίθετα από αυτά που είπε στην πραγματικότητα και στη συνέχεια βγαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και καλεί τη δικαιοσύνη να τον …συλλάβει ως ηθικό αυτουργό της τοποθέτησης βόμβας στο Mall(!!!) και ως υποκινητή …ένοπλης εξέγερσης (!) δεν έχουμε να κάνουμε με μια απλή προσπάθεια δυσφήμισης της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν δείχνει απλώς πόσο αηδιαστικά ακροδεξιοί είναι ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος ή πόσο προσκυνημένος πολιτικός δούλος της Δεξιάς είναι ο Κουβέλης. Εδώ έχουμε να κάνουμε με προβοκάτσια σαν εκείνες που έκαναν ο Παπαδόπουλος και οι άλλοι πράκτορες των Αμερικάνων τη δεκαετία του 1960, πριν από το πραξικόπημα που έφερε τη χούντα στην εξουσία!

Αν υπάρχουν δε αριστεροί που θεωρούν τον Δένδια απλώς ως ένα ακροδεξιό αστό δημοκράτη, είναι βαθιά νυχτωμένοι. Αμετανόητος νοσταλγός της χούντας είναι, αν κρίνει κανείς από τη δήλωση του «Είναι μεγάλο στοίχημα να καθαρίσουμε τα προβλήματα του ’74 είτε αυτά είναι στην κοινωνία είτε στην οικονομία είτε στην έννομη τάξη»!

Τα «προβλήματα» δηλαδή που δημιούργησε στον Δένδια η αποκατάσταση της αστικής δημοκρατίας μετά την κατάρρευση της χούντας! Λίγο ακόμη δηλαδή και ο Σαμαράς και οι υπουργοί του θα συνελάμβαναν ένοχο μέχρι και τον …Κωνσταντίνο Καραμανλή που επί πρωθυπουργίας του δημιουργήθηκαν «τα προβλήματα του ‘74»!

Δεν πρόκειται περί υπερβολής. Εδώ η κυβέρνηση Σαμαρά κατηγόρησε δια στόματος του υπουργού Δημόσιας Τάξης όποιον δικαστή δεν φυλακίζει ως «ένοχο για τρομοκρατία» κάθε άτομο που του στέλνει η Ασφάλεια, ότι «επιλέγει να εθελοτυφλεί» και ότι είναι «εντεταλμένο όργανο που φοβάται» και έτσι «εξαναγκάζει την πολιτεία να παραιτηθεί από την εφαρμογή του νόμου»!!!

Φανταστείτε πόσο επικίνδυνα ακροδεξιά είναι μια κυβέρνηση που έρχεται σε ολομέτωπη σύγκρουση με ένα τόσο συντηρητικό σώμα όπως είναι οι δικαστές, τους οποίους ουσιαστικά κατηγορεί ως … «φοβισμένα όργανα των τρομοκρατών»!

Όχι αριστεροί οποιασδήποτε απόχρωσης, αλλά η συντηρητικότατη Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων είναι αυτή που καταγγέλλει χωρίς περιστροφές σε ανακοίνωση της ότι δηλώσεις σαν αυτές του Δένδια «αποτελούν πλήγματα στο κράτος δικαίου και στην ομαλή λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος»!

Μήπως όταν οι δικαστές και οι εισαγγελείς καταγγέλλουν τη συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ ως απειλή για τη δημοκρατία πρέπει να ανησυχήσει και η Αριστερά;

http://netakias.com/


ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ ΤΟ 2013. ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ (ΑΝ ΕΧΕΤΕ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ)


FOROI-EPIDROMH


Βαθιά το χέρι στην τσέπη καλούνται να βάλουν εκατομμύρια φορολογούμενοι οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν χαράτσια για το εισόδημα τους, το σπίτι τους,
αλλά ακόμη και για τα παιδιά τους. Η φορολογική επιδρομή δεν έχει τέλος και όσες προσπάθειες και αν κάνουμε για να φτιάξουμε ένα συγκεντρωτικό θέμα, τα δεδομένα μας μετά από λίγο διάστημα αλλάζουν... ανάλογα με τις απαιτήσεις των δανειστών μας. Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τα χαράτσια που θα πληρώσετε το 2013, μέχρι νεοτέρας...

Φορολογία εισοδήματος 

Σημαντικές μειώσεις θα υποστούν χιλιάδες μισθωτοί και συνταξιούχοι, οι οποίοι θα δουν από 31 Ιανουαρίου τις μηνιαίες αποδοχές μειωμένες καθώς οι αλλαγές στις κλίμακες της φορολογίας φέρνουν ανατροπές στις κρατήσεις που γίνονται κάθε μήνα. Στα χαμηλότερα εισοδηματικά κλιμάκια, μισθωτοί και συνταξιούχοι θα διαπιστώσουν κατά την πληρωμή των αποδοχών του Ιανουαρίου, μικρές αυξήσεις αποδοχών έως 28 ευρώ το μήνα , για ετήσιο εισόδημα της τάξης των 9.000-10.000 ευρώ. Μεγάλοι χαμένοι στο μέτωπο της μηνιαίας παρακράτησης, είναι οι οικογενειάρχες, μετά την κατάργηση του πρόσθετου αφορολογήτου τέκνων. Η κλίμακα αυτή είναι η εξής: 

Η κλίμακα αυτή είναι η εξής:



Ο φόρος που προκύπτει από την κλίμακα μειώνεται ως εξής:

- Για εισόδημα μέχρι και 21.000 ευρώ κατά 2.100 ευρώ. Εφόσον ο φόρος που προκύπτει είναι μικρότερος των 2.100 ευρώ το ποσό μείωσης περιορίζεται στο ποσό του φόρου.

- Για εισόδημα πάνω από 21.000 ευρώ το ποσό μείωσης περιορίζεται κατά 100 ευρώ ανά 1.000 ευρώ εισοδήματος και μέχρι εξαντλήσεως του ποσού των δύο 2.100 ευρώ.

Αναλυτικότερα στην εγκύκλιο περιλαμβάνεται ενδεικτικός πίνακας για τον ευκολότερο υπολογισμό των μειώσεων φόρου που ισχύσουν για εισοδήματα μέχρι 43.000 ευρώ.

Αναλυτικά:




Τεκμήριο τα παιδιά 

Καταργείται προσαύξηση αφορολόγητου ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών. Είτε άκληρος είτε με ένα παιδί είτε πολύτεκνος, ο φόρος είναι ίδιος για τους μισθωτούς. Αντί του αφορολόγητου έρχονται τα επιδόματα, αλλά κι αυτά «κουτσουρεμένα». Για τους πολύτεκνους, από 528 ευρώ ανά παιδί «κατεβαίνει» στα 450€, με μια μηνιαία ενίσχυση της τάξης των 50 ευρώ ανά παιδί. Για όσους έχουν ένα ή δυο παιδιά, θεσπίζεται μηνιαίο επίδομα 40 ευρώ για κάθε παιδί. Υπάρχει και εισοδηματικό όριο τις 45.000 ευρώ. 

Φορολογία ακινήτων 

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθεί η ταχυδρόμηση των εκκαθαριστικών για το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2010. Αφορά σε όσους ιδιοκτήτες είχαν εκείνη την περίοδο περιουσία αξίας άνω των 400.000 ευρώ. Στις αρχές του 2013 θα ταχυδρομηθούν τα σημειώματα για το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2011. Υπάρχει αφορολόγητο 200.000 που σημαίνει ότι ειδοποιητήρια θα αποσταλούν σε περίπου 600-700.000 Έλληνες. 

Μέχρι τον Απρίλιο ή το Μάιο θα συνεχίσουν να πληρώνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων τις υπόλοιπες δόσεις που έμειναν από το «χαράτσι» στα ακίνητα το οποίο θα συνεχίσει να έρχεται μαζί με το λογαριασμό της ΔΕΗ. Αν δεν πληρώσει κάποιος τον ειδικό φόρο, αυτός θα πάει στην εφορία και θα γίνει ληξιπρόθεσμη οφειλή. Επίσης, μέσα στο 2013 θα οριστικοποιηθεί και ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων που θα αντικαταστήσει το χαράτσι, το οποίο ήταν έκτακτο κι επιβλήθηκε για λόγους σωτηρίας της οικονομίας. Ο φόρος που θα πληρώσουμε θα είναι με βάση την αξία των ακινήτων, και των αγροτεμαχίων την 1η Ιανουαρίου 2013. Ακόμη δεν έχει αποφασιστεί αν θα υπάρχει αφορολόγητο, αν θα είναι 50.000 ή 100.000 ευρώ. 

Tι ισχύει για φοροαπαλλαγές - αποδείξεις 

Διατηρείται αλλά είναι "ψαλιδισμένη" η έκπτωση φόρου 10% για ιατρικά έξοδα και νοσήλια. Επίσης παραμένουν οι δαπάνες για δωρεές, χορηγίες και διατροφή προς την πρώην ή τον πρώην σύζυγο.Υποχρέωση συγκέντρωσης αποδείξεων συνολικής αξίας ίσης με το 25% του ετησίου εισοδήματος θα έχουν μόνο οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι με ετήσια εισοδήματα μέχρι 42.000 ευρώ.Όσοι έχουν ετήσια εισοδήματα άνω των 42.000 ευρώ θα πρέπει να μαζεύουν αποδείξεις αξίας 10.500 ευρώ.Επίσης αυξάνεται από 10% σε 22% το πέναλντι φόρου που θα καλείται να πληρώσει κάθε μισθωτός ή συνταξιούχος, ο οποίος δεν θα καταφέρνει να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες αποδείξεις. 

Φορολογία επιχειρήσεων 

Αλλάζει η φορολογία των κερδών για τις ανώνυμες εταιρείες και τις εταιρείες περιορισμένης ευθύνης. Ειδικότερα: Τα αδιανέμητα κέρδη των εταιρειών θα φορολογούνται με συντελεστή 26%, από 20% που ισχύει σήμερα.Στα μερίσματα (διανεμόμενα κέρδη) θα επιβάλλεται φόρος με συντελεστή 10%, από 25% που ανέρχεται σήμερα. Την ίδια ώρα αυξάνεται η φορολογία των κερδών των ομόρρυθμων και ετερόρρυθμων εταιρειών, που τηρούν απλογραφικά βιβλία (πρώην β' κατηγορίας). 

Συγκεκριμένα, ο φόρος αυξάνεται από το 20% στο 26% για τα πρώτα 50.000 ευρώ των καθαρών κερδών και στο 33% για τυχόν επιπλέον ποσό κερδών πέραν των 50.000 ευρώ. Για τις επιχειρήσεις που τηρούν διπλογραφικά βιβλία (πρώην γ΄ κατηγορίας) το συνολικό καθαρό εισόδημά τους υποβάλλεται σε φόρο 26%. 

Ελεύθεροι επαγγελματίες - ατομικές επιχειρήσεις 

Τα εισοδήματα των φυσικών προσώπων τα οποία προέρχονται από ατομικές επιχειρήσεις ή από ελευθέρια επαγγέλματα θα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ και μέχρι το επίπεδο των 50.000 ευρώ με συντελεστή 26% και πάνω από το επίπεδο των 50.000 ευρώ με 33%. 

Νέοι επαγγελματίες 

Για τους νέους επιτηδευματίες, κατά τα τρία πρώτα έτη άσκησης της δραστηριότητάς τους, θα ισχύει μειωμένος φόρος στο 13% για τα πρώτα 10.000 ευρώ του ετησίου εισοδήματος. Τα επιπλέον 40.000 ευρώ θα φορολογούνται με συντελεστή 26% και για το τμήμα του εισοδήματος που υπερβαίνει τις 50.000 ευρώ θα επιβάλλεται φόρος 33%. 

Αυξημένο το τέλος επιτηδεύματος

Αυξημένο έως 100% είναι το τέλος επιτηδεύματος που θα κληθούν να πληρώσουν το 2013 οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Ειδικότερα το τέλος διαμορφώνεται ως εξής: 

-800 ευρώ από 400 ευρώ για νομικά πρόσωπα που ασκούν εμπορική επιχείρηση και έχουν την έδρα τους σε τουριστικούς τόπους και σε πόλεις ή χωριά με πληθυσμό έως 200.000 κατοίκους.
- 1.000 ευρώ από 500 ευρώ για νομικά πρόσωπα που ασκούν εμπορική επιχείρηση και έχουν την έδρα τους σε πόλεις με πληθυσμό πάνω από 200.000 κατοίκους.
- 650 ευρώ από 500 ευρώ για ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.
- 600 ευρώ από 300 ευρώ για κάθε υποκατάστημα. 

newpost.gr (Aγγελική Κιλιντζόγλου)
You might also like:

ΟΤΑΝ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΤΙ

Η Goldman Sachs έβγαλε 400 εκατομμύρια δολάρια κερδοσκοπώντας στις τιμές των θεμελιωδών τροφίμων όταν δισεκατομμύρια άνθρωποι λιμοκτονούν...

του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Εξω φρενών με τους τραπεζίτες ήταν η μετριοπαθέστατη κεντροαριστερή εφημερίδα του Λονδίνου «Ιντιπέντεντ» και το έδειχνε από την πρώτη της κιόλας σελίδα. Στο στόχαστρο της εφημερίδας βρέθηκε η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs. 
«Η Goldman παχαίνει με την παγκόσμια πείνα» ήταν ο ευρηματικός τίτλος. «Οι τραπεζίτες της Goldman πλουτίζουν στοιχηματίζοντας στις τιμές των τροφίμων καθώς εκατομμύρια λιμοκτονούν», ήταν ο πιο επεξηγηματικός τίτλος της στη δεύτερη σελίδα. Σε διάστημα ελάχιστων ημερών υπήρξαν τρεις ειδήσεις γύρω από την Goldman Sachs με ιδιαίτερη σημασία, τόσο ουσιαστική όσο και συμβολική, οι οποίες συμπύκνωναν τους δύο εντελώς διαφορετικούς κόσμους στους οποίους ζει αφενός η ανθρωπότητα και αφετέρου το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Για δείτε...


Η πρώτη είδηση ήταν ότι η Goldman Sachs κέρδισε στη διάρκεια του 2012 περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια παίζοντας ανενδοίαστα κερδοσκοπικά παιχνίδια με τις τιμές θεμελιωδών για τη διατροφή των ανθρώπων τροφίμων όπως το σιτάρι, αλλά και το ρύζι και το καλαμπόκι που καταναλώνονται κυρίως από δισεκατομμύρια κατοίκους των φτωχότερων χωρών του πλανήτη. Δεν είναι βέβαια μόνο η τραπεζική κερδοσκοπία υπεύθυνη για την παρατηρούμενη διαρκή αύξηση της τιμής των τροφίμων.
Σίγουρα όμως επιδεινώνει την κατάσταση και μάλιστα δραματικά σε ορισμένα προϊόντα, αν φυσικές αιτίες (ξηρασίες, πλημμύρες, παγετός κ.λπ.) έχουν πλήξει σοβαρά την παραγωγή τους. Στην κορυφή π.χ. των τροφίμων επί των οποίων θα κερδοσκοπεί το 2013 η Goldman Sachs βρίσκεται το καλαμπόκι, καθώς η χειρότερη ξηρασία στην ιστορία των ΗΠΑ καταβαράθρωσε τα αποθέματα καλαμποκιού στο χαμηλότερο επίπεδο από το... 1974, στο χαμηλότερο σημείο μιας τεσσαρακονταετίας!

Η ουσία είναι ότι ο συνδυασμός αυξημένης ζήτησης, τραπεζικής κερδοσκοπίας και παραγόμενων ποσοτήτων έχει οδηγήσει από το 2005 μέχρι σήμερα στο να έχει αυξηθεί σε αποπληθωρισμένες τιμές η τιμή του ρυζιού κατά 102%, η τιμή του σιταριού κατά 115% και η τιμή του καλαμποκιού κατά 204%. Αυτές οι αυξήσεις οδηγούν εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους στην πείνα, σε πραγματικό λιμό και πολλούς από αυτούς σε λιμοκτονία. Τα κολοσσιαία ποσά που διακινούν οι επενδυτικές τράπεζες μπορούν να προκαλέσουν πολύ ισχυρές διακυμάνσεις στις τιμές των τροφίμων. Υπολογίζεται, όπως γράφει ο «Ιντιπέντεντ», ότι μόνο π.χ. η Goldman Sachs έχει συνολικά παίξει όλα αυτά τα χρόνια που ασχολείται με την κερδοσκοπία τροφίμων το ασύλληπτο ποσό των... 200 δισεκατομμυρίων (!) δολαρίων.

Η δεύτερη είδηση που αφορούσε την Goldman Sachs ήταν η ανακοίνωση των αποδοχών (μισθοί συν διάφορα μπόνους) των υπαλλήλων της. Η τράπεζα έχει 32.400 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο. Αποφάσισε να δώσει για μισθούς και έκτακτες αμοιβές τους το ποσό των 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Μια απλή διαίρεση βγάζει ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα: Κατά μέσο όρο -υπογραμμίζουμε, κατά μέσο όρο- ο κάθε υπάλληλος της Goldman Sachs θα πάρει ως αμοιβή για ολόκληρο το 2012 το ποσό των... 400.000 δολαρίων! Εννοείται φυσικά ότι δεν παίρνουν όλοι ούτε τον ίδιο μισθό ούτε τα ίδια μπόνους. Ο επικεφαλής των υποκαταστημάτων της Goldman Sachs στο Λονδίνο, για παράδειγμα, ονόματι Μάικλ Σέργουντ τα πήγε πολύ καλά και έτσι θα πάρει μπόνους αξίας... 16 εκατομμυρίων δολαρίων! Αναδείχθηκε έτσι στον καλύτερα αμειφθέντα τραπεζίτη της Βρετανίας για τη χρονιά που πέρασε. Μπροστά του δηλαδή είναι... «μπατίρης» ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, ο μέχρι τώρα διοικητής της κεντρικής τράπεζας του Καναδά, τον οποίο οι Βρετανοί πήραν με μεταγραφή και θα αναλάβει τα καθήκοντά του το καλοκαίρι.

Αυτός θα πρέπει να τα βολέψει με ένα... μισθουλάκι μόλις 765.000 δολαρίων τον χρόνο συν... 400.000 δολάρια για να νοικιάσει ένα σπιτάκι της προκοπής! Ευτυχώς δηλαδή που είναι προνοητικός και σκέπτεται και τα γεράματά του κι έτσι ζήτησε από την Τράπεζα της Αγγλίας, η οποία φυσικά αποδέχτηκε το αίτημά του να του πληρώνει και 230.000 δολάρια τον χρόνο για τη σύνταξή του - προφανώς φοβούμενος μη βρεθεί κανένας Σαμαράς ή Βενιζέλος και του φάει τη σύνταξή του! 

Η τρίτη είδηση σχετικά με την Goldman Sachs, η οποία έχει περίπου 6.000 υπαλλήλους της στη Βρετανία, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Η διοίκηση της τράπεζας αποφάσισε αρχικά να δώσει τα μπόνους στους υπαλλήλους της στη Βρετανία μετά τις 6 Απριλίου 2013. Γιατί; Γιατί στις 6 Απρίλιου ο ανώτατος συντελεστής φορολόγησης θα πέσει στο 45% από το 50%. Χρειάστηκε η παρέμβαση στη Βουλή του νυν διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας για να δεχτούν τελικά οι της Goldman Sachs να πληρώσουν για τελευταία φορά 5% φόρο παραπάνω...


ΕΚΤΑΚΤΟ - ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ

Συνεργεία εργάζονται πυρετωδώς για να απομακρύνουν το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, τοποθετώντας στη θέση του την προτομή του Εθνικού Ήρωα Ιωάννη Στουρνάρα,με φόντο τα τρία εξαπτέρυγα της τρικολόρε συγκυβέρνησης που περνούν πλέον στο Πάνθεον των ηρώων αυτού του τόπου...


Και τι δε μάθαμε διαβάζοντας το περιεχόμενο της συνέντευξης του εντεταλμένου των τραπεζιτών και υπουργεύοντος τα οικονομικά της κατεχόμενης χώρας μας, του κ. Γιάννη Στουρνάρα στο BBC

Πάμε λοιπόν να ζήσουμε στο όνειρο ενός ανδρείκελου που βρίσκεται σε υπηρεσία διατεταγμένου παραμυθά…

Μάθαμε ότι η κοινωνία μας, στο επόμενο σταυροδρόμι της έχει κλεισμένο ραντεβού με την ελπίδα και το φως που θα διαλύσει τα μαύρα κατοχικά σκοτάδια…
Μάθαμε ότι με τίμημα αυτό που οι τρικολόρε βάφτισαν μεταρρυθμίσεις, και που στην ουσία ισοδυναμεί με την απόλυτη αποδόμηση της κρατικής υποδομής μπροστά στο καλοστημένο φαγοπότι των ορνέων, ήταν το διαβατήριο που «ξεκλείδωσε» το πακέτο της οικονομικής βοήθειας (έτσι τη λέμε τώρα) των διεθνών φιλανθρώπων στην πολυβασανισμένη πατρίδα μας…
Μάθαμε ότι η πιθανότητα αποπομπής της χώρας μας από τη ζώνη του ευρώ είναι πλέον απειροελάχιστη (Θα μεγαλώσει βέβαια αυτός ο κίνδυνος όταν οι επικοινωνιακές ανάγκες των κοτσαμπάσηδων το απαιτήσουν προκειμένου να εξασφαλίσουν έναν γενικευμένο κοινωνικό εκβιασμό)… Βεβαίως ο μπαγασάκος δε μας μαρτύρησε πως... 


Η «απομάκρυνση» αυτού του ενδεχόμενου, οφείλεται στις αγωνιώδεις προσπάθειες της συγκυβέρνησης των ανδρεικέλων οι οποία κατάφερε με τις πολιτικές της  να απαξιώσει σε τέτοια έκταση τη ζωή, τη δουλειά και τις εμπράγματες αξίες, προσφέροντας στα όρνεα υπηρεσίες πολλαπλά ικανοποιητικότερες από εκείνες που θα προσέφερε ακόμη και η τολμηρότερη συναλλαγματική ανισοτιμία.

Και αφού το παληκάρι τόνωσε με ενέσεις αισιοδοξίας σύμπασαν την επικράτεια, μας πληροφόρησε ότι: «Τώρα που η Ελλάδα έστριψε τη γωνία, απολαμβάνω τη δουλειά μου»…ΘΕΟΣ???

Πάμε λοιπόν τώρα εκεί στη γωνιά (Ψευτών και Κλεφτών)…
Προκειμένου να απολαύσουμε μαζί του το θέαμα μετά τη στροφή που με τόσο κόπο έφερε αυτός ο …εθνικός ήρωας και σωτήρας της πατρίδας.

Προσκλητήριο νεκρών: Απολογισμός: 3.500 δολοφονημένοι.
Προσκλητήριο ανέργων: Το 30% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού.
Προσκλητήριο αστέγων: Πάνω από 20.000 συμπολίτες μας κείτονται σαν τα σκουπίδια στους δρόμους μόνο της Αθήνας.
Προσκλητήριο απελπισμένων: Το σύνολο των Ελληνικών νοικοκυριών που στενάζουν σε καθεστώς κατοχικής εξαθλίωσης και υπό το βάρος των μέτρων της κυβέρνησης των ανδρεικέλων.
Προσκλητήριο υποσχέσεων: Άπειρες.. Ασύστολες… και με μηδενικό διαχειριστικό κόστος.

Άλλωστε αυτή την αλήθεια φρόντισε να τη θυμίσει στον εθνικό ήρωα και ο δημοσιογράφος του BBC που αηδιασμένος από την παρουσία του πολιτικού ψεύτη έσπευσε να του θυμίσει πως:«Ο ανταποκριτής του βρετανικού δικτύου αναφέρει ότι «αυτό είναι μία υπόσχεση που έχουν ξανακούσει οι Ελληνες και πολλοί είναι εκείνοι που δεν πιστεύουν ότι θα τηρηθεί». Υπενθυμίζοντας το θυμό των Ελλήνων για τα μέτρα λιτότητας, αναφέρει μία τρύπα από σφαίρα στο παράθυρο του υπουργού κατά τη διάρκεια διαδήλωσης. Ενας ξεκάθαρος στόχος προς το «μισητό» Υπουργείο Οικονομικών»… Τόση κι άλλη τόση είναι η ξεφτίλα μας!!!

Πάμε τώρα και στη μεθεπόμενη γωνία (Αφελών και Ηλιθίων)…
Προκειμένου να αγναντέψουμε μαζί με τον εθνικό ήρωα το φως που βλέπει αυτός και με τα δικά μας τα μάτια.
Τα χαράτσια που επιβλήθηκαν «αναγκαστικά» για τη σωτηρία της πατρίδας καταργούνται… Ποιος Θανάσης???
Οι μισθοί και οι συντάξεις που κατακρεούργησαν, επανέρχονται στα προ σωτηρίας επίπεδα… Ποιος Θανάσης???
Τα ακίνητα που δημεύθηκαν επί ημερών κατοχικής διοίκησης αποδίδονται στους παλιούς τους ιδιοκτήτες… Ποιος Θανάσης???
Τα ταμεία των ασφαλιστικών οργανισμών ξαναγεμίζουν με τις επιστροφές των κλεμμένων αποθεματικών που κουρσεύτηκαν από τις δυνάμεις κατοχής… Ποιος Θανάσης???
Όλες οι κατοχικές διατάξεις καταργούνται εν μια νυκτί… Ποιος Θανάσης???
Έκτακτο πακέτο συμμαχικών αποζημιώσεων αποζημιώνει το σύνολο των πολιτών για τις βλάβες που υπέστησαν κατά τη διάρκεια της επιδρομής του κατοχικού εισβολέα… Ποιος Θανάσης???
Η δημόσια περιουσία που πλιατσικολογήθηκε δημεύεται και επαναποδίδεται για αξιοποίηση και για λογαριασμό της Ελληνικής κοινωνίας… Ποιος Θανάσης???

Και το σημαντικότερο όλων…
Οι δολοφονημένοι συμπολίτες μας ανασταίνονται με πράξη νομοθετικού περιεχομένου και επιστρέφουν στις οικογένειές τους μέσα σε αναφιλητά χαράς και καθολικής ευδαιμονίας.

Επίλογος…
Οι δρόμοι της Αθήνας… οι πλατείες της Ελλάδας γεμίζουν από τα πλήθη των Ελλήνων πολιτών που πανηγυρίζουν τη μεγάλη μέρα που η πατρίδα επιτέλους σώθηκε από την καταστροφή, ενώ στην Πλατεία Συντάγματος έχουν στηθεί κρεμάλες και εκτελούνται ο ένας μετά τον άλλο οι δωσίλογοι που τόλμησαν να βάλουν το λαό μας σ αυτή την πρωτοφανή εθνική περιπέτεια. Το δίκιο αποκαθίσταται…

Και στο φόντο αυτής της μεγάλης πανεθνικής γιορτής…
Συνεργεία εργάζονται πυρετωδώς για να απομακρύνουν το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, τοποθετώντας στη θέση του την προτομή του Εθνικού Ήρωα Ιωάννη Στουρνάρα, με φόντο τα τρία εξαπτέρυγα της τρικολόρε συγκυβέρνησης που περνούν πλέον στο Πάνθεον των ηρώων αυτού του τόπου.

Με τις υγείες σας… Ξυπνήστε τώρα γιατί στην επόμενη στροφή θα πέσετε κάτω από το κρεβάτι...

"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ"

Οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν συσχετίσει τις υποθέσεις και φαίνεται να κινούνται στη λογική ότι η προσφυγή της χώρας στο μνημόνιο έγινε βάσει σχεδίου για να πλουτίσουν κάποιοι εις βάρος του ελληνικού λαού

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση των περίφημων CDS με τα οποία κάποιοι πλούτισαν ποντάροντας στη χρεοκοπία της Ελλάδας και, όπως όλα δείχνουν, κάποιοι στο περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου, του πρωθυπουργού που έβαλε την Ελλάδα στο ΔΝΤ, έχουν χάσει τον ύπνο τους.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης έχουν, πλέον, συσχετίσει την υπόθεση των CDS με το Τ3-Τ10, δηλαδή την επιμήκυνση του χρονικού διαστήματος των συναλλαγών που διευκόλυνε τους κερδοσκόπους. Πρόκειται για την τεράστια –και ιδιαίτερα ύποπτη- διευκόλυνση που παρείχε η Τράπεζα της Ελλάδος στους διεθνείς κερδοσκόπους και την οποία είχε καταγγείλει η Βάσω Παπανδρέου και άλλοι βουλευτές.

Τι έκανε, λοιπόν, η ΤτΕ; Ακριβώς το επίμαχο διάστημα, επέκτεινε από 3 σε 10 ολόκληρες μέρες (!) το διάστημα μέσα στο οποίο είναι υποχρεωμένοι να εμφανίζουν τους τίτλους όσοι πόνταραν σε βάρος των ελληνικών ομολόγων. Για να γίνει κατανοητό: ο επενδυτής που «σορτάρει», όπως ονομάζεται η συγκεκριμένη συναλλαγή, στην ουσία πουλάει ομόλογα που δεν έχει. Ποντάρει στην πρόβλεψή του ότι η τιμή του ελληνικού ομολόγου θα πέσει.

Ποντάρει εις βάρος της Ελλάδας, δηλαδή. Και πουλάει αέρα! Με το καθεστώς που ίσχυε αρχικά, ο επενδυτής που πούλησε αέρα, είχε στη διάθεσή του τρία 24ωρα (Τ3) για να προσκομίσει τους τίτλους. Σε αυτό το διάστημα έπρεπε, λοιπόν, να αγοράσει ελληνικά ομόλογα για να καλύψει τη θέση του, τον αέρα. Αν, μέσα στα τρία 24ωρα, η τιμή του ελληνικού ομολόγου έπεφτε, ο «στοιχηματάκιας» αγόραζε φθηνότερα και κέρδιζε.

Αν αυξανόταν, αγόραζε ακριβότερα και έχανε. Τι έκανε, όμως, η ΤτΕ; Αύξησε το χρόνο προσκόμισης των τίτλων από 3 σε 10 μέρες (Τ10)! Με αυτό τον τρόπο, υπερτριπλασίασε το χρόνο που είχαν στη διάθεσή τους οι διεθνείς κερδοσκόποι να παίζουν τα παιχνίδια τους σε βάρος των ελληνικών ομολόγων και, κατ΄ επέκταση, της ελληνικής οικονομίας.

Δηλαδή, βάλαμε τα χεράκια μας και βγάλαμε τα ματάκια μας. Κι αυτό, στο επίμαχο διάστημα που παιζόταν το μέλλον του ελληνικού λαού (αλλά και το παιχνίδι με τα CDS –τυχαίο;).

Πλέον, όμως, οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν συσχετίσει τις δύο υποθέσεις. Αυτή του Τ3-Τ10 και των CDS του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που στοιχημάτισαν στη χρεοκοπία της Ελλάδας –με εμπλοκή σε αυτά του αδελφού του πρώην πρωθυπουργού, Ανδρίκου Παπανδρέου, σύμφωνα και με τις σχετικές καταγγελίες Καμμένου. Η συγκεκριμένη καταγγελία του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων έχει βάρος μεγατόνων, αφού –εφόσον αποδειχθεί η εμπλοκή του- ο Ανδρίκος Παπανδρέου ήταν κατ’ εξοχήν σε θέση να διαθέτει εσωτερική πληροφόρηση σχετικά με την προοπτική προσφυγής της Ελλάδας στο ΔΝΤ, την οποία αποφάσισε ο πρωθυπουργός αδελφός του!

Μάλιστα, ο κ. Καμμένος –συνοδευόμενος από τον βουλευτή των Αν. Ελλ. κ. Βασίλη Καπερνάρο- επισκέφθηκε σήμερα τους οικονομικούς εισαγγελείς και παρέδωσε νέα στοιχεία για την υπόθεση τωνCDS, την εμπλοκή του Ανδρίκου Παπανδρέου και την εμπλοκή επιχειρηματιών σε σχέση με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, που προκύπτουν από την διαδικασία συζήτησης της αγωγής του Ανδρίκου Παπανδρέου κατά του Πάνου Καμμένου. Προσκόμισε επίσης στοιχεία που –όπως τόνισε- αποδεικνύουν το δόλιο τρόπο υπαγωγής της χώρας στα μνημόνια.

«Παρέδωσα νέα στοιχεία σε σχέση με παράνομους δανεισμούς εταιρειών, διαδρομή χρήματος σε εξωχώριες εταιρείες, σε συνδυασμό με την υπό διερεύνηση υπόθεση των CDS του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς συσχέτισαν πλέον την υπόθεση των CDS με το Τ3-Τ10, δηλαδή την επιμήκυνση του χρονικού διαστήματος των συναλλαγών που διευκόλυνε στις συναλλαγές τους κερδοσκόπους και καταγγέλθηκε τότε από την Βάσω Παπανδρέου και άλλους βουλευτές.

Υπενθυμίζω ότι όλα αυτά έγιναν κατά την περίοδο αλλοίωσης των στατιστικών στοιχείων από τον σημερινό πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου και υπουργίας Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Ο Ανδρέας Γεωργίου, παρά την ποινική δίωξή του σε βαθμό κακουργήματος, παραμένει στη θέση του με την στήριξη Σαμαρά. Είμαι βέβαιος ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα προχωρήσει στην διερεύνηση αυτού του τεράστιου σκανδάλου το οποίο είναι σε άμεσο συνδυασμό με την δόλια οδήγηση της χώρας στον μηχανισμό στήριξης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο», τόνισε ο κ. Καμμένος.

ΤΟΥΣ ΖΩΝΟΥΝ ΤΑ ΦΙΔΙΑ!

Ο συσχετισμός των δύο υποθέσεων (CDS και Τ3-Τ10) από τους οικονομικούς εισαγγελείς, σε συνδυασμό και με την άσκηση ποινικής δίωξης για κακούργημα από τους ίδιους για το φούσκωμα του ελλείμματος (υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ), δείχνει ότι η σκέψη της ελληνικής Δικαιοσύνης έχει μπει σαφέστατα στην τροχιά των κοινών εμπλεκομένων στις τρεις υποθέσεις, οι οποίοι έδρασαν υπό κοινό στόχο. Δείχνει, δηλαδή, ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς εξετάζουν σοβαρότατα το ενδεχόμενο –αν δεν είναι ήδη πεπεισμένοι- η προσφυγή της χώρας στο μνημόνιο να έγινε βάσει σχεδίου για να βγάλουν κάποιοι εκατομμύρια εις βάρος του ελληνικού λαού.

Δεν είναι περίεργο, λοιπόν, το γεγονός ότι, τόσο στο περιβάλλον του Γ. Παπανδρέου, όσο και σε αυτό της διοίκησης της ΤτΕ, συγκεκριμένοι άνθρωποι αισθάνονται ότι τους έχουν ζώσει τα φίδια…

newsbomb.gr