Ο βασιλιάς της καταστροφής

 

Αν ο Καραμανλής ήταν «ο πρίγκιπας της ακινησίας», ο Παπανδρέου είναι ο υπερκινητικός βασιλιάς της καταστροφής. Παρέλαβε μια χώρα που είχε σοβαρό πρόβλημα και την οδήγησε στην χρεωκοπία.

Μεγάλη η απόσταση, δυσθεώρητη, μεταξύ των δύο καταστάσεων. Το καταλαβαίνει ακόμη και ο κ. Παπανδρέου... Ο πρωθυπουργός διατείνεται ότι έσωσε την Ελλάδα από την χρεωκοπία, επειδή...
εξασφάλισε θηριώδες δάνειο. Η μόνη αλήθεια σ' αυτό είναι η εξής: όντως το δάνειο ήταν θηριώδες! Και εξοντωτικό. Βρόχος στον λαιμό της χώρας, όπως και η εγκληματική πολιτική του Μνημονίου.

Αυτό αποδείχτηκε περίτρανα... Προχθές, ο Τζωρτζ Σόρος είπε σ' ένα Συνέδριο που έγινε στο Παρίσι (δημοσίευμα στα «Νέα») ότι «η έξοδος από το ευρώ είναι χρήσιμη απειλή». Μιλούσε για τις απειλές των Ευρωπαίων έναντι της Ελλάδος, με αφορμή τις εν γένει αντιδράσεις και τις πιθανές εκρήξεις στην ελληνική κοινωνία. Οντως, η απειλή αυτή δύναται να λειτουργήσει εκφοβιστικά. Γι' αυτό εκτοξεύεται, άλλωστε. Ομως, αν αντιστραφούν οι όροι -και αποδέκτης καταστεί η ίδια η Ενωση- τότε το πρόβλημα θα το έχει η Ενωση: Ολοι συμφωνούν ότι η έξοδος μιας χώρας από την Ευρωζώνη θα ήταν σκέτη καταστροφή για την Ενωση. Με βάση την απλή λογική, η απειλή αυτή θα είχε πολλαπλάσια ισχύ αν έμπαινε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από τον κ. Παπανδρέου, τότε που έβγαζε άσφαιρα πιστόλια στο τραπέζι. Φαντάζει δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να την προσπερνούσαν ελαφρά τη καρδία οι εταίροι. Οι γαλλογερμανικές τράπεζες ήταν φορτωμένες με ελληνικά ομόλογα. Και ο νοών νοείτω... 

Ομως η καταστροφική πολιτική του πρωθυπουργού είχε και άλλες επιλήψιμες πτυχές. Ας αφήσουμε στην άκρη τα ψεύδη για τα ανύπαρκτα λεφτά, τις... αυξήσεις, την διατήρηση των κεκτημένων και τα λοιπά. Με τα λόγια («Τιτανικός», «χρεωκοπία» κ.τ.λ.), την τραγική καθυστέρηση (Οκτώβριος του 2009 μέχρι το Μνημόνιο) και την αδιαφορία για άλλες πηγές δανεισμού, ο Παπανδρέου εκτίναξε τα spreads, ανέβασε τον πυρετό και την καχυποψία στις αγορές και έβαλε την Ελλάδα πρώτο τραπέζι στην πίστα της χρεωκοπίας. Αν συνυπολογιστεί και η τραγική εικόνα μιας απαράσκευης, ερασιτεχνικής κυβέρνησης, η οποία ούτε καν το επιβεβλημένο έξωθεν πρόγραμμα δεν μπορεί να υλοποιήσει, προκύπτει καθαρό το συμπέρασμα για τον βασιλιά της καταστροφής και την πολιτική του...

Υπεύθυνος: ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ από enet μοντάζ Γρέκι
 
 

 

"Κάτω τα χέρια από τον Φωτόπουλο..."

ΓΡΑΦΕΙ ο Περικλής Αθανασόπουλος
http://thoureios.blogspot.com/ 

Στο πρόσωπο του Νίκου Φωτόπουλου σήμερα βγαίνει η αγανάκτηση όλων των Ελλήνων Εργαζομένων.
Είναι ο μοναδικός Έλληνας πολιτικός που σήμερα έχει και το δείχνει ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ…!!!
Όλοι οι χαμαιλέοντες των Μ.Μ.Ε προσπαθούν να τον αποδομήσουν και να τον διαβάλουν με κάθε τρόπο…!!
Όλοι όμως εμείς οι εργαζόμενοι πρέπει να στηρίξουμε τον ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ και να ταχτούμε δίπλα του γιατί έτσι θα...
 δυναμώσει η φωνή μας και θα υπάρξει μια μεγαλύτερη αντίσταση απέναντι στην λαίλαπα που ήρθε και που θα μας οδηγήσει ακόμα σε χειρότερες καταστάσεις…!!!
Όλοι οι άλλοι συνδικαλιστές ήταν και είναι χωμένοι μέσα στην λαμογιά και την απάτη και δεν τολμούν να βγάλουν άχνα γιατί τους κρατούν στο χέρι οι του συστήματος…
Στη Γ.Σ.Ε.Ε έχει πέσει πανικός στην περίπτωση που θα ενδιαφερθεί για την προεδρία ο ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ…!!!
Όλοι μέσα στη Γ.Σ.Ε.Ε είναι «χωμένοι « έως τον λαιμό στην διαφθορά, ξεκινώντας από τον πρόεδρο που στην ουσία είναι ο εκφραστής των τραπεζικών συμφερόντων…!!!
Δεν είναι όμως μόνο οι συνδικαλιστές που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ και φοβούνται τον ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ, αλλά και από όλα τα κόμματα.
Μην ξεχνάμε ότι και μέσα στη Γ.Σ.Ε.Ε κουμάντο κάνουν και οι ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ, ΓΑΒΡΙΛΗΣ του ΣΥΝ κλπ…!!!
Καλούνται όλοι οι εργαζόμενοι να συνταχθούν δίπλα από τον ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ και να ετοιμαστούν για πολύ σκληρούς αγώνες, δεν πρέπει να τους αφήσουμε έτσι…!!!
 

Ισχυρή πρωθυπουργική εμφάνι

Share
«Πειστική και υπεύθυνη  πρωθυπουργική εμφάνιση Σαμαρά, με όραμα και σχέδιο για την Ελλάδα του μέλλοντος».
Έτσι θα συνόψιζα τη ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη ΔΕΘ.
Ας επιχειρήσουμε να ιχνηλατήσουμε τα πολιτικά συμπεράσματα της ομιλίας του:
Πρώτον, ο κ. Σαμαρά απάντησε στο κάλεσμα των καιρών και της ιστορίας. Και απάντησε με υπεύθυνο λόγο, ρεαλιστικό σχέδιο, εθνικό όραμα και κατάθεση  ψυχής. Ναι εμείς οι Έλληνες μπορούμε.
Δεύτερον, ο κύβος πλέον ερρίφθη. Ο κ. Σαμαράς έθεσε θέμα εκλογών, με τον πλέον σαφή και κατηγορηματικό τρόπο και δεδομένων των κρίσιμων στιγμών που διάγουμε, η χώρα εισέρχεται  σε προεκλογική τροχιά. Η αντίστροφη μέτρηση για την Κυβέρνηση Παπανδρέου (που θα αποδειχθεί μια αλήστου μνήμης καταστροφική περίοδος) άρχισε ήδη. Το αίτημα για πρόωρη προσφυγή στις  κάλπες, θα αποκτήσει τέτοια δυναμική που θα μετατραπεί σε πάνδημο αίτημα που θα παρασύρει στο διάβα του την κυβέρνηση του Μνημονίου.
Τρίτον, ο  κ  Σαμαράς παρουσίασε και το κεντρικό μήνυμα με το οποίο θα ξεκινήσει την έφοδο προς την εξουσία. Το,  «Εμείς οι Έλληνες μπορούμε». Θεωρώ ότι είναι ένα εξαιρετικά επιτυχημένο μήνυμα που αγγίζει ευαίσθητες χορδές, προκαλεί πατριωτική ανάταση, απευθύνεται σε όλους, υπογραμμίζει την ταύτιση και την εθνική μας συνείδηση και συλλογικότητα, προσκαλεί σε συμμετοχή και παρακινεί για δράση και συστράτευση.
Τέταρτον, με την ομιλία του, πέραν των οικονομικών αναφορών, που ήταν απαραίτητες λόγω της περίστασης, περιέγραψε  μια ευρύτατη κεντροδεξιά  μεταρρυθμιστική ατζέντα. Και είπε τα πράγματα με το όνομά  τους!  Ενδεικτικά επισημαίνω την αναθεώρηση των σχολικών βιβλίων υπό την εποπτεία της Ακαδημίας, την αναφορά στο άσυλο και τη θρησκεία, την έμφαση στο μεταναστευτικό, τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια, την Αναθεώρηση του Συντάγματος, με προτάσεις τομές όπως το ασυμβίβαστο του αξιώματος Βουλευτού και υπουργού, την οριοθέτηση της ΑΟΖ, την ανάδειξη της επιχειρηματικότητας  κ.λ.π. Είναι πρώτη φορά που αρχηγός της Ν.Δ. θέτει τα πράγματα τόσο ξεκάθαρα.
Πέμπτον, έθεσε  τέλος στα σενάρια συγκυβέρνησης. Ζητώντας καθαρή και ισχυρή εντολή. Τονίζοντας εμφατικά ότι «δεν είμαστε όλοι ίδιοι». Περιγράφοντας με μελανά χρώματα τον βίο και την πολιτεία της κυβέρνησης Παπανδρέου. Επίσης, η αναφορά του για διαδραματιζόμενα στη Στατιστική Αρχή έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Έκτον, επιβεβαίωσε ότι είναι ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης της μεγάλης κεντροδεξιάς, στέλνοντας μηνύματα προς όλες τις πλευρές και όλες τις κατευθύνσεις, ξεκαθαρίζοντας το δρόμο που θα ακολουθήσει. Πορεία στην οποία διευκρίνισε ποιοι είναι ευπρόσδεκτοι και ποιοι   δεν έχουν θέση. Παράλληλα προειδοποίησε  το πασοκικό κατεστημένο και τις συντεχνίες, που υπονόμευσαν όλες τις κυβερνήσεις της Ν.Δ. από τη μεταπολίτευση και μετά. Και χρησιμοποίησε μια σκληρή φράση: «θα είμαστε αμείλικτοι» είπε.
Έβδομον, έδειξε ότι είναι πραγματικός εθνικός ηγέτης. Προσηλωμένος μεν στην Ευρωπαϊκή Προοπτική της χώρας, έτοιμος να επαναφέρει την Ελλάδα στο δρόμο της ανάκαμψης, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει ούτε εξαθλιώνοντας το λαό, ούτε κυρίως μέσα σ΄ ένα πλαίσιο απαξίωσης της πατρίδα μας. Η Ελλάδα απαιτεί σεβασμό και  χρόνο ευκαιρία  για να βάλλει τάξη στα του οίκου της. Δεν θα γίνει το «κλωτσοσκούφι του κάθε κερδοσκόπου»
Όγδοον, χειρίστηκε αριστοτεχνικά, κατά τη γνώμη μου, το ακανθώδες ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου. Οι σχέσεις με την Τρόϊκα έχουν επιδεινωθεί τις τελευταίες εβδομάδες και αυτό δυσκολεύει περαιτέρω τα πράγματα. Όμως, ο κ. Σαμαράς διατύπωσε ένα πλαίσιο το οποίο δύσκολα  θα αρνηθούν οι δανειστές μας.
1. Το ακολουθούμενο πρόγραμμα έχει ήδη αποτύχει και είναι λάθος η συνέχισή του. Άρα η αναθεώρηση προκύπτει εκ των πραγμάτων.
2. Δεν ζήτησε τίποτα περισσότερο απ’ ότι ήδη έχουν δώσει στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία.
3. Συμφωνεί με τους στόχους (δηλαδή περιορισμό ελλείμματος και χρέους) αλλά διαφωνεί με την πολιτική επίτευξής τους.
4 Ο κ. Σαμαράς, ως Πρωθυπουργός, πριν διατυπώσει το αίτημα της επαναδιαπραγμάτευσης, θα λάβει μια σειρά από μέτρα τα οποία αφ’ ενός μεν θα είναι αποκαλυπτικά των προθέσεών του, αφ΄ετέρου θα δείξουν και την αποφασιστικότητά του. Με άλλα λόγια, προτού ζητήσει την επαναδιαπραγμάτευση, θα τους δείξει ότι μπορεί να κυβερνήσει και αυτό αποτελεί ένα ισχυρό όπλο.
Όμως, όλα αυτά δεν θα ήταν ενδεχομένως τόσο σημαντικά χωρίς αυτό το “κάτι άλλο” που αποτελεί και την μεγάλη δύναμη του κ. Σαμαρά.
Όπως και στο Ζάππειο ΙΙ, που είπε εκείνο το συγκλονιστικό «είμαστε ο σπόρος που δεν πεθαίνει», έτσι και χθές όταν άρχισε να μιλάει για το όραμά του, η φωνή του ράγισε. Εκεί δεν μιλούσε ο πολιτικός. Μιλούσε ο άνθρωπος. Ο ηγέτης που ανοίγει την ψυχή του. Ενδεχομένως, αυτή να είναι και η μεγαλύτερη δύναμη του κ. Σαμαρά! Ότι δεν διστάζει να συγκινείται δημοσίως και να αποκαλύπτει τις ευαισθησίες τους.  Και η ευαισθησία είναι δύναμη!
Στις δύσκολες μέρες που περνάμε και πρέπει να ξανασταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλον και να αρχίσουμε απ’ την αρχή, ο κ. Σαμαράς μας έδειξε τον δρόμο! Η πανστρατιά ξεκίνησε.
«Εμείς οι Έλληνες μπορούμε!» Αρκεί να το πιστέψουμε!
Κώστας Ροδινός
 

 

Αλ. Παπαρήγα: «Μην πληρώνετε τα 

 

χαράτσια...»

Σε «άμεση αντίδραση με στάση πληρωμών» κάλεσε τους πολίτες η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε ομιλία της στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ  Η κ. Παπαρήγα επισήμανε ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα «στηρίζει, ενθαρρύνει και, συμμετέχει σε ένα παλλαϊκό κίνημα που αρνείται να πληρώσει τα χαράτσια».
Αυτή, ανέφερε, είναι η απάντηση στο επιχείρημα της κυβέρνησης «ότι θα ζήσουμε δύο κολασμένους μήνες». «Εμείς πρέπει να κάνουμε τη ζωή της κυβέρνησης, της τρόικας κόλαση», πρόσθεσε.
Αναφερόμενη στις τρέχουσες εξελίξεις και τη στάση των δυνάμεων του ΚΚΕ η κ. Παπαρήγα είπε ότι...
 «θέλει γερά κότσια σήμερα για να μείνεις σταθερός, αταλάντευτος μαχητής σε μια περίοδο όπου σε κάθε βήμα σου αντιμετωπίζεις οξυμένα προβλήματα, το δράμα της ανεργίας, η ναρκοκουλτούρα που καλλιεργεί τώρα επίσημα η κυβέρνηση, το κυνήγι της χίμαιρας των προσωπικών ευκαιριών».
Αρκετοί μας ρωτούν γιατί, τώρα που ο λαός έχει χάσει σχεδόν τα πάντα, δεν έχει ακόμα ξεσηκωθεί ώστε να επιβάλλει άμεση ανατροπή της σημερινής κατάστασης, ή τουλάχιστον να αποτρέψει τα πιο επώδυνα, βάρβαρα μέτρα, είπε η κ. Παπαρήγα.
Εξέφρασε ακόμη την εκτίμηση ότι «βεβαίως το εργατικό, το λαϊκό κίνημα στην Ελλάδα είναι πίσω από τις ανάγκες», ωστόσο σημείωσε ότι αν κάνουμε μια σύγκριση με την κατάσταση του κινήματος στην Ευρώπη, ακόμα και σε πολλές χώρες του κόσμου, τότε θα δούμε ότι στην Ελλάδα τα τελευταία 10- 15 χρόνια έγιναν σημαντικοί αγώνες, που δεν μπορούν να συγκριθούν με όλους τους προηγούμενους. 
Η κ. Παπαρήγα προέβλεψε ότι θα έχουμε φυγόκεντρες τάσεις από την ΕΕ, κάποιες χώρες θα αποβληθούν από την Ευρωζώνη και πρόσθεσε ότι θα υπάρξει αστάθεια στο αστικό πολιτικό σύστημα, οπωσδήποτε και στην Ελλάδα και αλλού.
Ενδεχομένως, σημείωσε, θα υπάρχει περίοδος δυσκολίας σχηματισμού μιας αστικής κυβέρνησης, αλλεπάλληλες εκλογικές μάχες, απότομη πτώση κυβερνήσεων και ανακατατάξεις. 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

   

    Το χαράτσι και το τσουνάμι αντιδράσεων

ΤΙ ΕΙΝΑΙ η ΔΕΗ; Είναι ένα είδος μηχανισμού είσπραξης φόρων, κάθε φορά που οι κυβερνήσεις θέλουν να μαζέψουν λεφτά και δεν έχουν άλλον τρόπο;

Οχι! Και δεν το λέμε εμείς. Το είπε πριν από τρεις μήνες ο ίδιος ο υπουργός των Οικονομικών! Για να διαβεβαιώσει τότε ότι δεν θα επιβληθεί νέος φόρος μέσω αυτού του μηχανισμού. Και πολύ σωστά το είπε. Μόνο που ο ίδιος υπουργός έρχεται σήμερα και διαγράφει με μια μονοκοντυλιά εκείνη τη διαβεβαίωσή του, επιβάλλοντας το νέο χαράτσι στα ακίνητα, το οποίο θα εισπράξει.... 
η ΔΕΗ, ως μη οφείλει!

ΑΥΤΑ παθαίνουν οι πολιτικοί, όταν μιλάνε χωρίς να σκέφτονται ότι μπορεί κάποια από τα λόγια τους να γίνουν μπούμερανγκ. Βέβαια, αυτό που παθαίνουν οι πολιτικοί δεν είναι τίποτα μπροστά σ' αυτό που θα πάθουν οι πολίτες, οι οποίοι τους επόμενους δύο μήνες καλούνται να πληρώσουν όλες τις υποχρεώσεις τους μαζεμένες στην Εφορία. Μαζί και το «δίκαιο και αναλογικό» -κατά τον κ. Βενιζέλο- τέλος στα ακίνητα.

ΤΟ ΟΠΟΙΟ έχει προκαλέσει τσουνάμι αντιδράσεων. Διότι το μόνιμο επιχείρημα, «το επιβάλλει η κατάσταση ανάγκης, στην οποία ζει η χώρα», έχει εξαντλήσει και τα τελευταία ίχνη πειστικότητας που του έχουν απομείνει. Οσο για τον «δίκαιο» και τον «αναλογικό χαρακτήρα» του μέτρου, αυτός πρέπει να εξηγηθεί σε μια σειρά κατηγοριών φορολογουμένων που άλλα θα νιώσουν στην τσέπη τους.

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, πώς θα πληρώσουν όσοι ιδιοκτήτες έμειναν εν τω μεταξύ άνεργοι; Δεν θα έπρεπε αυτοί να εξαιρεθούν ή τουλάχιστον να γίνει κάποια άλλη ρύθμιση και ως προς το ύψος του ποσού και ως προς τον τρόπο πληρωμής του; Τι θα συμβεί αν ξεσπάσει κύμα αρνήσεων πληρωμής; Η ΔΕΗ θα αρχίσει να κάνει μαζικές διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος; Μα τότε και κοινωνικό πρόβλημα θα δημιουργηθεί και το μέτρο δεν θα αποδώσει όσο έχει προϋπολογίσει η κυβέρνηση.

Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ είναι υπαρκτός για αντικειμενικούς λόγους. Ηδη ένα σημαντικό ποσοστό καταναλωτών της ΔΕΗ αποφεύγει να εξοφλεί τους λογαριασμούς του. Η νέα επιβάρυνση θα τους πολλαπλασιάσει. Αλλωστε, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει ζωηρές αντιρρήσεις τόσο για τη συνταγματικότητα του μέτρου όσο και για τον τρόπο είσπραξής του. Μια δημόσια επιχείρηση, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο, μπορεί να χρησιμοποιείται ως φοροεισπρακτικός μηχανισμός, επειδή ο αντίστοιχος μηχανισμός του κράτους είτε δεν υπάρχει είτε αδυνατεί να κάνει το αυτονόητο;

ΕΠΙΣΗΣ, την ώρα που ακόμη και ο μη έχων εισόδημα πολίτης καλείται να πληρώσει για το ένα και μοναδικό σπίτι που έχει, είναι απαράδεκτο και προκλητικό να εξαιρούνται ακίνητα της Εκκλησίας και να γίνονται άρον άρον και εκ των υστέρων «διορθώσεις», λόγω της κατακραυγής.

ΤΙ ΑΛΛΟ θα δούμε;
enet μοντάζ Γρέκι

 

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ: Τώρα ανοίγουν τους τάφους μας!!!

 

Ισοπέδωσαν με βίαιη μοχθηρία την Ελλάδα…

Βγάζουν στο σφυρί το έδαφος και το υπέδαφος της χώρας…

Έγδαραν ζωντανό τον ελληνικό λαό…

Θανατώνουν κυνικά το μισθωτό, το συνταξιούχο, κάθε νοικοκυριό και ιδιαίτερα τα ευπαθή κοινωνικά στρώματα με κανιβαλιστική κτηνωδία…

Δολοφονούν ανελέητα τη μνήμη της βλάστησης, τις συνειδήσεις, κάθε ανθρώπινη αξία:Τα Πάντα τα...
έχουν βρωμίσει και αποτεφρώσει…

Ωθούν και αυτούς που ζούνε ακόμα στην τρέλα…

Τώρα αφού κατασκεύασαν το φέρετρο του ελληνικού λαού ανοίγουν τους τάφους…

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ…

Πρέπει ταχέως να ξεφύγουμε από την ΑΤΟΜΙΚΗ ΟΡΓΗ και τη λεκτική εκτόνωσή της και να μετατρέψουμε το ΜΕΓΑΛΟ ΘΥΜΟ σε ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ και ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΔΡΑΣΗ!!!

ΠΡΕΠΕΙ να δημιουργήσουμε ΑΜΕΣΑ οργανωτικά σπέρματα ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ και δικτυώσεις ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ…

Σε ατομικό επίπεδο ΤΙΠΟΤΑ δεν γίνεται…

ΟΥΤΕ με αγελαίες «εξεγέρσεις»:Η «μαζική» όψη της ατομικής οργής…

ΠΡΕΠΕΙ να ζωντανέψει ΞΑΝΑ το ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΓΩ: Ο «κοινοτικός» και ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ αγώνας και οι ηρωικές παραδόσεις και ΑΞΙΕΣ αυτών των αγώνων…

Διαβάστε τη συνοπτική περιγραφή του εφιάλτη, τον κτηνώδη μαλθουσιανισμό της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που ζούμε, από το Νίκο Μπογιόπουλο:

Αυτό είναι «βία»;
Γράφει:

Να σου έχουν λεηλατήσει το μισθό.
Να σου έχουν στερήσει τη σύνταξη.
Να σου έχουν αυξήσει τα εισιτήρια στα λεωφορεία και τον ηλεκτρικό (που τα τρένα του κινούνται πλέον ανά μισάωρο!) κατά 40%.
Να σου λένε ότι η ανεργία σου δεν είναι δυστυχία, αλλά κάτι σαν εκδρομή στο λούνα παρκ της «εργασιακής εφεδρείας».
Να σου λένε ότι στόχος τους είναι στην οικογένειά σου να υπάρχει... ένας εργαζόμενος.
Να σου λένε ότι δίπλα στα υπόλοιπα έξοδα για τη «Δημόσια και Δωρεάν» Παιδεία θα πρέπει να πληρώσεις και για τα... βιβλία - φωτοτυπίες των παιδιών.
Να σου δίνουν τα ψίχουλα των 517 ευρώ για μηνιάτικο και να σου ζητάνε - γι' αυτά τα ψίχουλα - να πληρώσεις φόρο εισοδήματος.
Να σου κόβουν το μεροκάματο στο μισό και ταυτόχρονα να σου έχουν διπλασιάσει τις τιμές στο ρεύμα, στα καύσιμα, στα τρόφιμα με απανωτές αυξήσεις στους έμμεσους φόρους.
*
Και μετά από όλα αυτά κι από τόσα άλλα, να έρχονται - σε σένα που σε χρεοκοπήσανε, που σε πτωχεύσανε, που σου διέλυσαν κάθε προγραμματισμό, που σου τσακίσανε τη ζωή - και να σου λένε:
*
Με τα λεφτά που σου έχουνε απομείνει
(σ.σ.: που όμως δεν έχει απομείνει τίποτα, γιατί τα πήρανε όλα!)
αν δεν μας πληρώσεις το νέο τρισβάρβαρο χαράτσι που θα σου στείλουμε με το λογαριασμό της ΔΕΗ για το σπίτι που μένεις
(σ.σ.: για το σπίτι που στο έχουν φορολογήσει χίλιες φορές, που το πληρώνεις τοκογλυφικά στην τράπεζα μια ζωή και που ζεις με την ελπίδα ότι κάποτε θα το ξεχρεώσουν τα... παιδιά σου)
τότε εμείς
οι «σοσιαλιστές», οι «αντιεξουσιαστές», «οι σωτήρες», οι «πατριώτες»:
*
Πρώτον, θα σου κόψουμε το ρεύμα.

Δεύτερον, θα αφήσουμε εσένα και την οικογένειά σου στο σκοτάδι.

Τρίτον, θα σου στερήσουμε ακόμα και τη θέρμανση μέσα στο χειμώνα.

Τέταρτον, θα σε υποχρεώσουμε να ζεις εσύ, τα παιδιά σου και οι γέροντες γονείς σου στο κρύο και στη νύχτα.

Πέμπτον, αφού σου κόψουμε το ρεύμα, θα στείλουμε τον απλήρωτο λογαριασμό σε όλες τις υπηρεσίες του κράτους, θα σε κυνηγήσουμε με όλους τους δυνατούς τρόπους και θα εφαρμόσουμε εις βάρος σου όλες τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.
*
Απευθυνόμαστε στους κάθε λογής ευαίσθητους της «δημοκρατίας».
Προς τους πάσης φύσεως εισαγγελείς που βαφτίζουν «βία» τις λαϊκές διαμαρτυρίες.
Προς τους κατηγόρους που έχουν αναλάβει εργολαβικά να καταγγέλλουν την «ανομία» των απεργιών και των εργατικών κινητοποιήσεων.
*
Και ρωτάμε:

Αυτό είναι ή δεν είναι «βία»;

Να απειλείς τον χρεοκοπημένο, τον απολυμένο, τον άνεργο, τον κατεστραμμένο, τον λεηλατημένο (αυτόν που εσύ λεηλάτησες)
εκδίδοντας χοτζέτι και λέγοντάς του ότι «ή θα τα βρεις να μου τα δώσεις ή θα σε αφήσω χωρίς καλοριφέρ και χωρίς φως μέσα στο χειμώνα»,
αυτό είναι ή δεν είναι «βία»;
*
Προφανώς, είναι παραπάνω από «βία». Είναι «πόλεμος». Αυτή τη λέξη, άλλωστε, χρησιμοποίησε ο Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη:
*
«Πόλεμος».
*
Μόνο που σ' αυτόν τον «πόλεμο» δεν υπάρχει «εξωτερικός αντίπαλος». Υπάρχει μόνο «εσωτερικός εχθρός»: Ο λαός!

Πρόκειται για εκείνον τον ανελέητο και αμείλικτο ταξικό πόλεμο που έχουν εξαπολύσει ενάντια στο λαό οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι καπιταλιστές.

Εναν «πόλεμο» που τον διεξάγουν για λογαριασμό της πλουτοκρατίας ο Παπανδρέου, ο Βενιζέλος, ο Λοβέρδος, έχοντας στο πλευρό τους τον Καρατζαφέρη του μνημονίου, τη ΝΔ του «άλλου μείγματος», την Μπακογιάννη, τους «ενσωματωμένους» στην ΕΕ.
*
Ο ταξικός πόλεμος, για τον οποίο το ΚΚΕ προειδοποίησε από την πρώτη στιγμή,
η βαρβαρότητα που τον εξανδραποδίζει,
τα διαδοχικά εγκλήματα που διαπράττονται εις βάρος του,
θέτουν πλέον το λαό μπροστά στο ιστορικό δίλημμα:

'Η θα διαλέξει τις «αλυσίδες» ή θα τους ανατρέψει.
'Η θα υποκύψει στη βία που του ασκούν και θα αποδεχτεί τον αφανισμό του
ή θα πάρει την υπόθεση στα χέρια του, ανοίγοντας το δρόμο για μια Ελλάδα της λαϊκής εξουσίας και της λαϊκής οικονομίας.
Από resaltomag , μοντάζ Γρέκι

Επιβάτες στο τρένο της μεγάλης φυγής…

 Γράφειο Δημήτρης Τρικεριώτης
Εδώ δεν είναι Νιγηρία ώστε να κυνηγηθούν πολιτικοί για παράνομες δοσοληψίες με τη Siemens. Εδώ δεν είναι Ισλανδία, Ουκρανία, Ουγγαρία για να κυνηγηθούν πρωθυπουργοί για ζημιογόνες πολιτικές. Εδώ είναι Ελλάδα και οι πολιτικοί ενεργούν με την πεποίθηση ότι όλα επιτρέπονται χωρίς να λογοδοτούν. Για την αναξιοπιστία των προεκλογικών λόγων και τις αποτυχίες των μετεκλογικών προγραμμάτων. Για το μαγείρεμα των στατιστικών στοιχείων. Για τους αναποτελεσματικούς πειραματισμούς που ανακυκλώνονται κάθε τόσο με την αυταρχική επιβολή μέτρων που σπρώχνουν την κοινωνία και τα άτομα βαθύτερα στην ύφεση και την απόγνωση. Για όλα αυτά, εδώ, οι ευθύνες δεν έχουν ονοματεπώνυμο, δεν έχουν τιμωρία, δεν .......
έχουν παραδοχή κι αναθεώρηση των λαθών.

Το βάρος του κόστους εκτονώνεται απευθείας στον κρόταφο της κοινωνίας με το όπλο του τακτικού ή έκτακτου νόμου – κι αν άδικου, τότε «πολεμικά» αναγκαίου. Σε έναν «πόλεμο» στον οποίο τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα αποτελούν διαρκώς τη σταθερή και αμετάβλητη παράπλευρη απώλεια. Σε έναν «πόλεμο» που συμπυκνώνεται στην αγωνιώδη προσπάθεια της κυβέρνησης να κρατήσει τα πελατειακά της ερείσματα σε ένα κράτος που θα’ πρεπε ήδη να έχει σαρωθεί συθέμελα. Το τρένο μοιάζει να τρέχει χωρίς οδηγό και φρένα πάνω στις ίδιες γραμμές…

Αλλά μπορούν, πράγματι, οι πολιτικοί μας, να πιστεύουν ότι η ατιμωρησία μπορεί εσαεί να συνεχίζεται – κι ας τους δίνει αυτό το δικαίωμα μονάχα η μέθη της αρχομανίας; Μπορούν, πράγματι, να κυβερνούν υπό την απειλή διεθνών τελεσιγράφων και εγχώριων παραποιήσεων και εκβιασμών;  Όταν μάλιστα τα γεγονότα τους διαψεύδουν; Με το χρέος να μεγαλώνει, το έλλειμμα να παραμένει σταθερό και με δυσμενέστερη δυναμική παρά τις περικοπές και τις θυσίες, την αγορά να παραλύει και την κοινωνία να βράζει περιμένοντας μιαν ασήμαντη αφορμή για να εκτινάξει το καπάκι;

Το τρένο με το οποίο η χώρα παλεύει να ξεφύγει από το αδιέξοδο, που αυτοί οι πολιτικοί την οδήγησαν, μοιάζει να τρέχει χωρίς μηχανή. Αυτοί οι ίδιοι, συνεχίζουν αμετανόητοι την κατάληψή του, με βίαιο τρόπο, χωρίς να αντιλαμβάνονται ή χωρίς να τους απασχολεί το γεγονός ότι σε αυτό το τρένο, σε αυτό το ξέφρενο ταξίδι της χώρας προς τη διέξοδο ή την καταστροφή που θυμίζει την ταινία «Το τρένο της μεγάλης φυγής», είμαστε όλοι επιβάτες… 

Δ. Τρικεριώτης

   Mια αληθινή ιστορία συνομωσίας;

Σαν πραγματική θεωρία συνομωσίας μοιάζουν όλα αυτά.

Ο πρωθυπουργός συνομιλεί κρυφά με τον Ντομινίκ Στρος Καν για την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ, την ίδια ώρα που στις συνεντεύξεις του παραδέχεται το κακό που προξένησε το Ταμείο στις χώρες που βρέθηκαν στο έλεός του.
Ανακόλουθη συμπεριφορά το λιγότερο. Κι ενώ ο ίδιος ξορκίζει δημόσια το ΔΝΤ τοποθετεί επικεφαλής της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας τον Ανδρέα Γεωργίου –Κύπριος;-ο οποίος είχε υπηρετήσει στο ΔΝΤ.
Διαβάζουμε στις 20-11-2010 στην ηλεκτρονική έκδοση του "Πρώτου Θέματος": Την ημέρα που αναθεωρήθηκε το ελληνικό έλλειμμα του 2009 σε 15,4%, ο νέος υπεύθυνος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) κ. Ανδρέας Γεωργίου φάσκει και αντιφάσκει σε...

συνέντευξή του προς γερμανικό περιοδικό (ιντερνετική έκδοση) Der Spiegel.
Ο υπάλληλος του IMF επί 21 χρόνια στην Ουάσινγκτον λέει αρχικά ότι βρήκε ένα επίσημο οργανισμό με καλά οργανωμένες υπηρεσίες και τμήματα και καλή θέληση μεταξύ των υπαλλήλων.
Όταν, όμως, τον ρωτά ο δημοσιογράφος πως εξηγεί ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρήκε μια σειρά από αλλαγές και στατιστικά στοιχεία επηρεασμένα από πολιτικούς, απαντά ότι «υπήρχαν προβλήματα με την ελληνική στατιστική τα οποία δεν μπορούσα να τα φανταστώ. Και είναι σωστό που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μας επέπληξε για σοβαρές ανωμαλίες και ελαττώματα και κακή συνεργασία. Θα κάνω οτιδήποτε για να φέρω μια εξαιρετική κουλτούρα» λέει ο κ. Γεωργίου ο οποίος συμπληρώνει ότι για πρώτη φορά η ΕΛΣΤΑΤ θα είναι ανεξάρτητη με νόμο.!
Φοβερό, ε; Σημειώστε ότι από τα νούμερα της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας-Αρχής διαμορφώθηκε η πεποίθηση στη παγκόσμια κοινή γνώμη ότι η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν αλχημιστές και μας αξίζει το ΔΝΤ και η χρεοκοπία.
Ταυτόχρονα εκείνο το διάστημα απανωτά δημοσιεύματα στο εσωτερικό αλλά και το εξωτερικό κάνουν λόγο για τον σκοτεινό ρόλο της Goldman Sachs στις χρεοκοπίες των κρατών, τα CDS κι όχι μόνο.
Κι ενώ η Goldman βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα ο Παπανδρέου τοποθετεί επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους ένα πρώην στέλεχός της, τον κ. Ανδρέα Χριστοδούλου, για τον οποίο στο βραβευμένο βιβλίο του «Η Τράπεζα-Πως η Goldman Sachs κυβερνά τον κόσμο», ο Γάλλος δημοσιογράφος-ερευνητής Marc Roche έγραφε ανάμεσα στα άλλα:
Το 2001, η κυρία Αντιγόνη Λουδιάδη, ένα στέλεχος της Goldman στο Λονδίνο, πρότεινε στα αφεντικά της, να πλησιάσουν την ελληνική κυβέρνηση και να της προτείνουν να αποκρύψουν το ελληνικό χρέος για να καταφέρει να μπει στην ΟΝΕ. Η κυβέρνηση Σημίτη δέχτηκε. Tμήμα των δαπανών Άμυνας, μετατράπηκαν σε ένα swap και μέσω της Εθνικής Τράπεζας, πουλήθηκαν και αγοράστηκαν. Με έναν πολύπλοκο τρόπο το χρέος εμφανίστηκε μικρότερο.
Μπήκαμε στην ΟΝΕ με όλες τις ψεύτικες προυποθέσεις και τους ούριους ανέμους της Goldman Sachs και σήμερα θερίζουμε θύελλες. Η Goldman πήρε 330 εκατομμύρια αμοιβή. Κανένας δεν γνωρίζει όμως τι υποθήκες μπήκαν για τα swaps.
Τι ξεπουλήσαμε δηλαδή προκειμένου να «εξυπηρετηθούμε».
Η Goldman από την άλλη,όταν ξεκίνησε η κρίση, δημιούργησε στο Λονδίνο τον πρώτο λογαριασμό όπου κάποιος μπορούσε να ποντάρει υπέρ της χρεωκοπίας της Ελλάδας. Τρελά κέρδη. Και το μήνυμα σαφές: «ο πρώην πελάτης καταρρέει, εμείς ξέρουμε καλύτερα»
Τον Νοέμβριο του 2009, η Goldman , έστειλε ένα από τα πιο ισχυρά στελέχη της ,να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό και να προτείνει την αγορά ενός νέου προιόντος για να βοηθηθούμε στην κρίση.
Ο Παπανδρέου αρνήθηκε και μετά από μέρες το βασικότερο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας με συνέντευξή του παρουσίασε την οικονομία της Ελλάδας υπό κατάρρευση. Το στέλεχος αυτό της Ευρωπαϊκής Τράπεζας ήταν βέβαια πρώην στέλεχος της Goldman Sachs, απ αυτά που προωθούνται στις κυβερνήσεις και τους μηχανισμούς εξουσίας. Οι οίκοι αξιολόγησης, με πρώτο την Moodys, του οποίοι οι μέτοχοι είναι και μέτοχοι της Goldman, άρχισαν στη συνέχεια,την υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας.
Τα υπόλοιπα μάλλον είναι γνωστά. Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι πως ο χρηματιστής της Goldman, Πέτρος Χριστοδούλου-Κύπριος;-, στέλεχος της Εθνικής την εποχή που έγινε η απόκρυψη χρέους με τα swaps, είναι σήμερα διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.
Η καταγγελία της Ζωής Γεωργαντά έρχεται να ρίξει λάδι στη φωτιά των σατανικών συμπτώσεων που οδήγησαν τη χώρα στο ΔΝΤ, έτοιμη να τινάξει την Ευρωπαική Κοινότητα και το ευρώ στον αέρα.
Και υπάρχει και κάτι περίεργο που δεν χωράει ο μέσος νους.
Πως είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός μιας χώρας που είναι έτοιμη να την καταπιεί η Χρεοκοπία να περνάει ανέμελος το καλοκαίρι του, να μην κάνει καμία μεταρρύθμιση, καμία αποκρατικοποίηση και αντί όλων αυτών οι υπουργοί του να προσλαμβάνουν νέους δημοσίους υπαλλήλους!
Βρείτε μου μια πιο πειστική εξήγηση από τη θεωρία συνομωσίας έστω, που θέλει τους Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Χριστοδούλου και Γεωργίου να αποτελούν πολιορκητικό κριό του αμερικανικού κατεστημένου κόντρα στην Ευρωπαική Ένωση και ειδικότερα τη Γερμανία;