Γι' αυτό το "Μνημόνιο 3" είναι το χειρότερο

Όλα τα χρήματα στους δανειστές...

Νέα μέτρα ως 1 δισ. ευρώ θα επιβληθούν το 2013 αν δεν επιτευχθεί ο στόχος για την είσπραξη...

  2,6 δισ. ευρώ από τις ιδιωτικοποιήσεις. Αυτό αναφέρεται ρητά στην Εκθεση της Τρόικα που είδε το φως της δημοσιότητας το πρωί της Παρασκευής 29 Νοεμβρίου.

Η Εκθεση προβλέπει ότι ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος θα αυξάνεται αυτόματα αν τα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις είναι μειωμένα λόγω καθυστέρησης για την πώληση συγκεκριμένων περιουσιακών στοιχείων σε σύγκριση με τους στόχους του προγράμματος επί δύο συνεχόμενα τρίμηνα.

Ολα τα χρήματα στους δανειστές

Εντός 10 ημερών τα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις θα κατατίθενται στον ειδικό λογαριασμό που υπάρχει στην Τράπεζα της Ελλάδας για τη μείωση του χρέους. Αυτό προβλέπεται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που ετοίμασε η κυβέρνηση, μετά από μαραθώνια 12ωρη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, την περασμένη Κυριακή.

Αναλυτικά στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αναφέρεται ότι το τίμημα που εισπράττει το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων από την πώληση ή αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων μεταφέρεται το αργότερο εντός 10 ημερών από την είσπραξή του στον ειδικό λογαριασμό. Προηγουμένως αφαιρούνται τα αναλογούντα λειτουργικά έξοδα του Ταμείου και το τίμημα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την αποπληρωμή του χρέους.

Με το μαχαίρι στο λαιμό οι αποκρατικοποιήσεις

Σημειώνεται πως το υπουργείο Οικονομικών από αποκρατικοποιήσεις το 2013 έχει προϋπολογίσει έσοδα 2,58 δισ. ευρώ, ενώ ο συνολικός στόχος είναι έως το 2016 να εισπραχθούν 26 δισ. ευρώ περίπου.

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό 2013 τα 2,58 δισ. ευρώ των αποκρατικοποιήσεων θα προέλθουν από τον ΟΠΑΠ, τα Κρατικά Λαχεία, το IBC, τη ΔΕΠΑ, τον ΔΕΣΦΑ, την Κασσιόπη, από την πώληση και επαναμίσθωση 28 κτιρίων, από τα ΕΛΠΕ, τον Αστέρα Βουλιαγμένης, την ΛΑΡΚΟ, την Αφάντου Ρόδου, τα περιφερειακά αεροδρόμια, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και την αξιοποίηση του αποθηκευτικού χώρου «Νότιας Καβάλας».

Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις αναμένεται στο τελευταίο τρίμηνο του 2013.

Αναλογικά θα πηγαίνουν και τα μέτρα

Για παράδειγμα αν αντί για 2,6 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις εισπραχθούν το 2013 1,6 δισ. ευρώ, θα απαιτηθούν περικοπές για το 50% του 1 δισ. ευρώ που δεν εισπράχθηκε εγκαίρως, δηλαδή 500 εκατ. ευρώ. Στην Εκθεση της Τρόικα ορίζεται ότι τα νέα μέτρα θα αποφασίζονται κάθε φορά σε διαβούλευση με την τρόικα και ότι δεν θα ξεπερνούν κάθε φορά το 1 δισ. ευρώ.

Νέα μέτρα ως τον Μάρτιο για το 2014!

Στην ίδια έκθεση περιλαμβάνονται και τα νέα μέτρα που θα ληφθούν από το 2014:

Αναλυτικά:

25.000 υπάλληλοι του δημοσίου θα μπουν στη νέα διαθεσιμότητα μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2013. Η κυβέρνηση πρέπει να υποβάλλει σχέδια για την αποχώρηση υπαλλήλων ανά τρίμηνο ως το τέλος του 2014.

Νέα εξέταση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα για «αύξηση αποτελεσματικότητας-καταπολέμηση» ανεργίας.

Αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ σε δύο φάσεις τον Ιανουάριο και τον Μάρτιο.

Νέες αντικειμενικές αξίες ακινήτων ως τον Μάρτιο του 2013

Παράλληλα στο προσχέδιο της έκθεσής της, η Τρόικα εμφανίζεται θετική για την εκταμίευση της δόσης των 43,7 δισ. ευρώ όπως εμφανίζεται και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο προσχέδιο της έκθεσης που φέρει ημερομηνία 27 Νοεμβρίου 2012, μια ημέρα μετά το Eurogroup της Δευτέρας.

Το έγγραφο που διέρρευσε στον Τύπο περιλαμβάνει λεπτομέρειες για τις χρηματοδοτικές ανάγκες, τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και τη διαδικασία ανταλλαγής ομόλόγων.

Την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου η τελική μορφή αυτής της έκθεσης θα απασχολήσει το Κολέγιο των Επιτρόπων και στη συνέχεια θα τεθεί προς έγκριση στο Εurogroup.


Πηγή: iefimerida

Τσίπρας: Ο Σαμαράς παριστάνει τον πρωθυπουργό

Την ετοιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας «και να τα καταφέρει παρά το γεγονός ότι θα γίνει μέσα στις χειρότερες συνθήκες οικονομικής καταστροφής και κοινωνικής διάλυσης», εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας τις εργασίες της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης....


Ο κ. Τσίπρας με την ομιλία του, ενώπιον 3.400 αντιπροσώπων, περιέγραψε τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ στην διαμόρφωση του νέου πολιτικού σκηνικού, αλλά και την επίδραση που επιδιώκει να ασκήσει στις νέες συνθήκες, καθώς συνδύασε τον πολιτικό στόχο για την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας με την ταυτόχρονη δράση του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία, τονίζοντας ότι «συγκροτούμε ένα κόμμα της κοινωνίας και όχι του κράτους και του συστήματος». Ταυτόχρονα εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά, κατηγορώντας τον ότι ακολουθεί την γραμμή «ό,τι πουν οι δανειστές», ενώ προέβλεψε και νέα μείωση μισθών.

Προς την κατεύθυνση αυτή ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «αφήνουμε πίσω μας τη γραφειοκρατία και τους μηχανισμούς» και πρόσθεσε ότι «δεν θέλουμε ένα κόμμα που με έφοδο θα καταλάβει το κράτος, αλλά θέλουμε έναν κομματικό οργανισμό που η δομή του και οι διαδικασίες του να καθρεπτίζουν τον κόσμο της εργασίας και του μόχθου, θέλουμε ιδεολογική ηγεμονία στο λαό».

Μπορεί να μην έχουμε τη στήριξη των μέσων, την οικονομική δύναμη και τα μέσα των αντιπάλων μας, αλλά έχουμε τη δύναμη των ιδεών μας, είπε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε ότι από το σύστημα προπαγάνδας του μνημονιακού κατεστημένου, από αυτό το ενιαίο πια κέντρο εκδοτών, καναλαρχών και γραφείων επικοινωνίας των τριών μνημονιακών κομμάτων, το τελευταίο διάστημα εκπορεύεται το ίδιο μονότονο μήνυμα. Δηλαδή, πρόσθεσε, «αφού απέτυχαν να μας αντιμετωπίσουν με τις ανιστόρητες θεωρίες τους περί των δύο άκρων, σήμερα μας λένε πως θέλουμε να μοιάσουμε με κομμάτια του πολιτικού συστήματος που σήμερα καταρρέει και με τα κόμματα του χθες», διαβεβαιώνοντας ότι «ούτε ανακαίνιση κάνουμε, ούτε η νέα εκδοχή κάποιου άλλου κόμματος είμαστε. Δεν αντιγράφουμε κομματικά μοντέλα, ούτε καν τα δικά μας. Δε βαδίζουμε στη πεπατημένη».

Σε μια ιδιαίτερα μακρά αναφορά στο ΚΚΕ, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη θλίψη του και έθεσε πολλά ερωτηματικά για τη στάση της ηγεσίας του ΚΚΕ τονίζοντας, ότι «αν είχε διαφοροποιηθεί, έστω στα σημεία, την κρίσιμη περίοδο πριν τις εκλογές του Ιούνη, θα είχε γίνει πράξη η μεγάλη πολιτική ανατροπή προς όφελος των εργαζομένων και του λαού».

Για την μετεκλογική στάση του ΚΚΕ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «πολλοί πιστέψαμε ότι, θα συνειδητοποιήσουν τη βαριά ευθύνη απέναντι στην ιστορία, απέναντι στο λαϊκό κίνημα, απέναντι στην ιστορία του ίδιου του ΚΚΕ, που ποτέ δεν έλειψε από τις μεγάλες μάχες του λαού μας, αλλά διαψευστήκαμε. Μετά τις εκλογές, μας δίνουν την αίσθηση ότι όχι μόνο δεν επιλέγουν να πάρουν, με τις δικές τους διακριτές θέσεις και την ιστορικότητά τους, μέρος σε αυτή τη μεγάλη διαδικασία λαϊκής χειραφέτησης και πολιτικής ανατροπής που λαμβάνει χώρα στο τόπο μας, αλλά επιλέγουν να στέκονται απέναντι».

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε επίσης την ενόχλησή του, γιατί όπως είπε «μας ενοχλεί και μας πονά ακόμα περισσότερο να βλέπουμε τον κ. Στουρνάρα, τον κ. Σαμαρά και τους βουλευτές της πλειοψηφίας, να χειροκροτούν μέσα στη βουλή την κυρία Παπαρήγα» και πρόσθεσε ότι «ακόμα και αν η ηγεσία του ΚΚΕ φαίνεται να μην κατανοεί την ιστορική περίοδο που διανύουμε, εμείς από τη μεριά μας θα επιμείνουμε- πρέπει να επιμείνουμε - στη γραμμή της ενότητας των δυνάμεων της αριστεράς, στη γραμμή της ενότητας των λαϊκών δυνάμεων». Ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος στα μέλη και τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ , τους ζήτησε να συμβάλλουν «στους κοινούς ταξικούς αγώνες, σε ένα μέτωπο κοινωνικό και πολιτικό, σε ένα μέτωπο λαϊκής ενότητας για να αποκρούσουμε τη βαρβαρότητα του μνημονίου».

Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι χαμένοι θα είναι για μια ακόμα φορά τα ασφαλιστικά ταμεία, η περιουσία των οποίων απειλείται και με δεύτερο δραστικό κούρεμα και λεηλασία, ενώ προέβλεψε ότι «θα έρθουν τα νέα μέτρα για ακόμα μεγαλύτερες περικοπές στις συντάξεις πείνας».

Εξαπολύοντας οξύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης ο κ.Τσίπρας είπε ότι «στη πραγματικότητα δε κυβερνά, παριστάνει ότι κυβερνά» καθώς ακολουθεί πιστά την γραμμή «ό,τι πουν οι δανειστές».

Ο κ. Σαμαράς , είπε ο κ. Τσίπρας, «παριστάνει τον πρωθυπουργό, έχοντας παραδώσει τα κλειδιά στην τρόικα και οι υπουργοί, όπως και οι ίδιοι ομολογούν, απλά καλούνται να υπογράψουν διατάγματα και νόμους που άλλοι ετοιμάζουν».

Η ΜΕΓΑΛΗ ΦΥΓΗ>Γνωστές επιχειρηματικές οικογένειες εγκαταλείπουν την Ελλάδα-ζόμπι!

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Ένα από τα πιο συναρπαστικά κείμενα που έχουν γραφτεί τελευταία για την Ελλάδα που αλλάζει είναι το κείμενο του Πέτρου Λεωτσάκου που φιλοξενούμε στο “Κουρδιστό Πορτοκάλι”.


Πράγματι μια νέα διαπλοκή γεννιέται από τις στάχτες της παλαιάς με την Τρόικα να υποδεικνύει τους
νέους παίκτες. Η άποψη του Λεωτσάκου ότι η Χρυσή Αυγή είναι δημιούργημα των μυστικών υπηρεσιών, δεν ακούγεται εξωπραγματική αν δει κανείς την θαλπωρή με την οποία αντιμετωπίζουν τα όργανα της τάξης τις παραβατικές συμπεριφορές του συγκεκριμένου κόμματος.

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές τουλάχιστο 30 οικογένειες που για δεκαετίες πρωταγωνιστούν στο ελληνικό επιχειρείν και στην κοινωνικοπολιτική ζωή της χώρας, ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν την Ελλάδα για άλλες πιο φιλόξενες πολιτείες.

-Δεν είμαστε διατεθειμμένοι, εμείς και οι οικογένειές μας, να γίνουμε πειραματόζωα της Τρόικας σε μια χώρα που σβήνει από τον ευρωπαικό χάρτη.

Η Αγγλία, η Αμερική, η Ρωσία ακόμη και οι σκανδιναυικές χώρες αποτελούν κάποιους από τους προορισμούς των επιχειρηματικών οικογενειών που εγκαταλείπουν την Ελλάδα.

-Αυτά που θα βλέπεις να εξελίσσονται εδώ τα επόμενα χρόνια θα ξεπερνούν και τα πιο σκληρά ντοκιμαντέρ, τα πιο ωμά που έχεις δει με θέμα την βίαιη αλλαγή του τρόπου ζωής μιας κοινωνίας…,

θα μας πει ένας από τους ισχυρούς οικονομικά συμπολίτες μας που εγκαταλείπουν την Ελλάδα.

Για κάποιους από αυτούς όπως μας εξομολογούνται οι ίδιοι, η φυγή από την χώρα δεν είναι μόνο επιχειρηματική επιλογή αλλά έχει να κάνει με την ασφάλεια των μελών της οικογένειάς τους.

-Η Ελλάδα θα παραδοθεί στον έλεγχο συμμοριών του πολιτικού παρακράτους. Η οικονομική εξαθλίωση σε συνδυασμό με τον έλεγχο της χώρας από την τρόικα θα αποτελέσουν ένα εκρηκτικό κοκτέηλ. Οι δανειστές θα σακατέψουν την χώρα για να μπορούν να την ελέγχουν. Αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη. Η απόγνωση του λαού δεν θάχει όρια αλλά στο τέλος οι πολίτες θα υποκύπτουν από φόβο.

Ε, όλα αυτά δεν θα θέλαμε να τα βιώσουμε. Λυπούμαι που το λέω αλλά η Ελλάδα τέλειωσε. Θα είναι το πρώτο ευρωπαικό σκλαβοπάζαρο του 21ου αιώνα, θυμήσου το…,συνεχίζει ο συνομιλητής μας.

Όταν κάποια στιγμή θα αρχίσει να γίνεται γνωστό ποιοι είναι αυτοί που εγκταλείπουν την Ελλάδα το σοκ που θα προκληθεί στην κοινή γνώμη θα είναι τεράστιο. Κι αυτό γιατί για τις συγκεκριμένες οικογένειες οι πολίτες έχουν την εντύπωση ότι είναι ισχυρές και μπορούν να τα βγάλουν πέρα κάτω από όλες τις συνθήκες. Κι όμως δεν είναι έτσι. Όσα πρόκειται να συμβούν θα αλλάξουν πρωτόγνωρα, βίαια, ολοκληρωτικά την Ελλάδα. Μια Ελλάδα της οποίας κανείς δεν εγγυάται την ακεραιότητά της σαν κράτος. Οι δηλώσεις του Μπερίσα για την Αλβανία, που φθάνει ως την Πρέβεζα, είναι χαρακτηριστικές και καθόλου τυχαίες σ΄αυτή εδώ την συγκυρία.

Φυσικά σ΄αυτό το τοπίο διαγκωνίζονται τα κοράκια της νέας μηντιακής διαπλοκής. Όλοι αυτοί που σπεύδουν ήδη να αποκτήσουν πρόσβαση στη Τρόικα, να δώσουν τα διαπιστευτήριά τους στα νέα αφεντικά της χώρας και να δηλώσουν πρόθυμοι διαχειριστές.

Τα πρώτα σημάδια του μηντιακού τοπίου που αλλάζει, όχι απαραίτητα προς το καλύτερο, είναι ορατά. Γι αυτό και τα παλαιά τζάκια έχουν βγει στα κάγκελα λίγο πριν εγκαταλείψουν την Ελλάδα. Η νέα εξουσία επιλέγει τώρα τους δικούς της μηντιάρχες σε μια αποτεφρωμένη και πλήρως ελεγχόμενη χώρα…

Συμβιβασμός με τον βιασμό;

Στάθης στον eniko
Σίμος Κεδίκογλου: «Δεν υπάρχει περίπτωση για νέα μέτρα. Δεν μίλησε κανένας για νέα μέτρα στις Βρυξέλλες». Δεν μπορεί να είναι τόσο βλαξ! κάτι άλλο συμβαίνει.
Ούτε μπορεί να θεωρεί τόσο βλάκες τους Ελληνες (εκτός κι αν είναι τελείως βλαξ), ώστε να τους απευθύνεται με τέτοιον ιταμό για τη λογική, την πολιτική και την ηθική τρόπο. Κάτι άλλο
συμβαίνει! Κι αυτό που συμβαίνει είναι ότι ο κ. Κεδίκογλου απλώς κυβερνά. Διότι έτσι κυβερνάται η Ελλάδα, με ανακολουθίες,ψέματααπατεωνιές και δοκησισοφίες.
Ενθυμούμαι τον κ. Σαμαρά να υπόσχεται ότι οι πολιτικές (κι όποιες άλλες) ευθύνες για την υποταγή της χώρας μας σε καθεστώςΜνημονίου θα διερευνηθούν και θα αποδοθούν. Τώρα λέειτρίχες. Και ας μη μας σοκάρει η λέξη.
Θα έπρεπε να μας σοκάρει η υπαναχώρηση, η ανακολουθία, η μετάλλαξη, η εξαπάτηση.
Αν όμως ο κ. Σαμαράς, ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Κουβέλης δεν έχουνκόστος για τέτοιες συμπεριφορές, τότε το κόστος είναι όλο δικόμας.
Οχι μόνον για όσα παθαίνουμε, αλλά και για τον τρόπο πουεκπίπτουμε, όταν ανεχόμαστε να μας εξαπατούν, όταν τηνανακολουθία, την υπαναχώρηση και την εξαπάτηση >>>





τις αποδεχόμαστε ως αναπόφευκτα στοιχεία της πολιτικής και του κυβερνάν.
Οταν ο μιθριδατισμός μας οδηγεί στον παχυδερμισμό μας, γιατί να μην πετσοκόβει η κυβέρνηση Σαμαρά τις αναπηρικές συντάξεις; Μάλιστα με τον εξής ενδεικτικό της παρακμής μας τρόπο: υπαναχωρώντας πάνω στηνυπαναχώρησή της.
Διότι, ενώ είχε ανακαλέσει την αρχική εξαγγελία της περικοπής αυτών των συντάξεων μπροστά στη γενική κατακραυγή, όταν κατακάθισε ο κουρνιαχτός επανήλθε στις περικοπές, βέβαιη
ότι κι αυτό θα το καταπιούμε, όπως και τόσα άλλα κατάπιαμε.
Και μάλλον είχε δίκιο η κυβέρνηση. Οι αντιδράσεις αυτήν τη φορά ήταν ισχνότερες και βαίνουν αναλόγως. Ετσι όμως το κόστος που δεν έχει η κυβέρνηση, το έχω εγώ ο ραγιάς που σκύβω το κεφάλι.
Κι όσον πιο ραγιάς νοιώθω με το ένα και το άλλο, τόσο πιο πολύ χάνω τον αυτοσεβασμό μου κι αφήνω γύρω μου τη συμφορά να φουντώνειΠεινάνε
τα παιδιά; - ραγιάς εγώ.
Δεν έχουν φάρμακα οι γέροντες; - ραγιάς εγώ.
Δεν μπορώ να πάω φαΐ στο σπίτι; - ραγιάς εγώ, μου φταίει, φερ’ ειπείν, ο δημόσιος υπάλληλος κι όχι όσα του κάνουν κι εκείνου, ίδια ή χειρότερα με τα δικά μου.
Για «πατριωτικό καθήκον» -το ξεπούλημα της πατρίδας- μιλά ο κ. Στουρνάρας, κιχ εγώ! Ανήμπορος απ’ τον ίδιον τον ηθικό μου ξεπεσμό, χώνομαι πιο βαθιά στον καναπέ να μην ακούω, αλλά
ακούω τους τεχνοκράτες γύρω απ’ τον κ. Στουρνάρα, τους ανθρώπους της αγοράς (λύκοι οι άνθρωποι στους ανθρώπους), να γρυλίζουν κάτι απάνθρωπα και άκρως ηλίθια, ατελέσφορα, αμήχανα και της πλάκας, απ’ αυτά
που μόνον ένα υβρίδιο γραφειοκράτη - τεχνοκράτη - γκόλντεν μπόυ θα μπορούσε να ξεστομίζει, και χάσκω.
Ακούω τον κ. Σαμαρά μετά από άπειρα ψέματα (για το Μνημόνιο, την επαναδιαπραγμάτευση, το μείγμα - ου μην και το κοκτέιλ, την κατάργηση των χαρατσιών και τόσα άλλα) να δηλώνει ότι «βρισκόμαστε στο ζενίθ της αξιοπιστίας μας» και δεν πιστεύω στα αυτιά μου.
Ομως για αυτό κυβερνούν.
Διότι εγώ δεν πιστεύω στα αυτιά μου. Και σιγά σιγά αρχίζω να μην πιστεύω σε τίποτα.
Αν λοιπόν θέλω να αλλάξουν τα πράγματα, πρέπει να πιστέψω (όχι με τη μεταφυσική έννοια, αλλά με την καλογερική -καθ’ ότι δύσκολη- της επιλογής) σε κάτι. Δεν θα πω σε τι, αυτό είναι δουλειά του κάθε σκεπτόμενου πολίτη.
Θα σας πω όμως, διότι αυτό είναι το καθήκον μου ως πολίτη, για την προσωπική μου επιλογή (άλλωστε σε αυτή τη βάση επικοινωνούμε κάθε μέρα).
  
Θεωρώ λοιπόν, πάντα κατά την ταπεινή μου γνώμη, αναγκαία μια νέα Εθνική Στρατηγική, που στηντρέχουσα συγκυρία καλείται να προτείνει στον λαό η Αριστερά. Πρόκειται για εγχείρημα τιτάνιο
διότι αφορά στον ταξικό πυρήνα του πολιτικού προβλήματος που έχει σήμερα η κοινωνία των εργαζομένων με την οικονομία της φρίκης, η εργασία με το κεφάλαιο. Επ’ αυτού του θεμελιώδους
προβλήματος οι προσεγγίσεις των κομμάτων και των σχημάτων της Αριστεράς είναι διαφορετικές μεταξύ τους και ενίοτε στο εσωτερικό τους (όπως στον ΣΥΡΙΖΑ - τουλάχιστον για την ώρα).
Για την ώρα, επίσης, η ντόπια άρχουσα τάξη (υποτελής πάντα στους ξένους) τρίβει τα χέρια της για την αδυναμία της Αριστεράς να δράσει ενωτικά. Οχι να ενωθεί, αυτό θα ήταν ίσως καταστροφικό και για την ίδια  την Αριστερά, αλλά να «επεξεργαστεί ένα πρόγραμμα άμεσων μέτρων και με ανοιχτό διάλογο (σ.σ.: μπροστά στον λαό), να επεξεργαστεί ένα μεταβατικό πρόγραμμα και μια κοινή βάση για τον σοσιαλισμό» - όπως έγραφε χθες στην «Εφημερίδα των Συντακτών»  ο καθηγητής Ευτύχης Μπιτσάκης. «Αυτό είναι το καθήκον της Αριστεράς σήμερα. Θα μπορέσει να ανταποκριθεί;».
Αλλά, ακόμα και αν η Αριστερά βρει έναν τρόπο να συγκλίνουν οι δυνάμεις της, ούτε αυτό σήμερα είναιαρκετό. «Σήμερα χρειάζεται ένα πλατύ, λαϊκό μέτωπο σωτηρίας, το οποίον δεν θα περιλαμβάνει μόνον τις δυνάμεις της Αριστεράς», όπως καταλήγει ο καθηγητής κ. Ε. Μπιτσάκης, κι όπως
πολλοί αριστεροί έλεγαν ήδη πριν από την κρίση και τα Μνημόνια, όταν μιλούσαν για ένα νέο ΕΑΜ, που αυτήν τη φορά θα μπορούσε να ανατρέψει την ολοκληρωτική κατίσχυση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας όχι μόνον στην Ελλάδα, αλλά σε σειρά ευρωπαϊκών χωρών.
Αυτό ακριβώς το ενδεχόμενο, που συνιστά τον εσώτερο τρόμο για το σύστημα, έχουν ενωθεί για να αντιμετωπίσουν Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Διαπλοκή, Μέρκελ, Φασισμός και λοιπές ανίερες δυνάμεις της Ιεράς Συμμαχίας.
Δεν σας κρύβω ότι (πάντα προσωπικά μιλώντας) με ανησυχεί... κάπως η (αυτονόητη) ικανότητά τους, όχι μόνον να δρουν ενωτικά, αλλά να ενώνονται κατά του κοινού Εχθρού Λαού, ενώ
οι λαϊκές δυνάμεις, κατά μέρος τουλάχιστον, ούτε καν ενωτικά μπορούν να δράσουν. Δεν σου ζητώ νααλλάξεις αυτό που είσαι, που είναι ο καθένας μας - μάλλον το αντίθετο. Σου ζητώ απλώς να σταθούμε πλάι πλάι, διαφορετικοί μεν, αλλά στην ίδια  όχθη. Δεν χρειάζεται να μου λες σε τι διαφωνούμε, ούτε ότι δεν με εμπιστεύεσαι - αυτά θα κριθούν στην πράξη.
Διότι πράξη θα υπάρξει, θέλεις δεν θέλω...

Με αφορμή την εξέλιξη της χθεσινής ψηφοφορίας στην ολομέλεια της Βουλής για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής με αντικείμενο τη διερεύνηση των συνθηκών που οδήγησαν τη Χώρα στην προσφυγή στο ΔΝΤ, στο καθεστώς των Μνημονίων και της επιτήρησης, ο Βουλευτής Β΄Αθηνών κ. Στάθης Παναγούλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όσοι φοβούνται τη φυλακή επειδή το κόμμα τους είπε ΝΑΙ στα Μνημόνια, ψήφισαν χθες ΟΧΙ στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το πώς καταντήσαμε έτσι.
Μ’ αυτό τον τρόπο ελπίζουν ότι θα καλυφθούν οι λοβιτούρες της Μεταπολίτευσης.
Την ευθύνη τώρα έχει ο Λαός, ως προς την καταδίκη τους κατά την επόμενη εκλογική αναμέτρηση, όποτε αυτή κι αν γίνει».

http://olympia.gr/

Μπράβο Σταύρο Λυγερέ
Δεν ξέρουμε εάν η Πόπη Τσαπανίδου παίζει κάποιο… σκοτεινό αντισημιτικό σχέδιο, τώρα που το σύστημα Σημίτη επανήλθε δριμύτερο στα πράγματα. Ιστορική έχει μείνει η εμφάνιση του βουλευτή Μαγκούφη στην εκπομπή της, όπου αποκάλυψε την μεγάλη ληστεία του εκγσυγχρονισμού με το χρηματιστήριο.

Πριν από λίγο, η Πόπη είχε καλεσμένο τον Σταύρο Λυγερό που επιτέλους, είπε τα πράγματα με το όνομα τους. Αντιπαρερχόμενος τις παρόλες τύπου “τελείωσε το πάρτι”, κατονόμασε το σύστημα Σημίτη ως βασικό υπεύθυνο του ολέθρου: “Εγώ και τις εποχές του μεγάλου πάρτυ όπως λέτε, μαχόμουν τους εμπνευστές του εκσυγχρονισμού και της ισχυρής Ελλάδας. Οι ίδιοι σήμερα κυβερνούν (!!) και μας εγκαλούν για το δικό τους πάρτι!!”

Αυτή είναι η μεγάλη αλήθεια που είπε ο Σταύρος Λυγερός. Γι’ αυτό και το ΟΧΙ χθες στην πρόταση για εξεταστική, αφού το “ΝΑΙ” θα ήταν χαστούκι στο ίδιο σύστημα. Που τώρα παίζει τα ρέστα του.

http://olympia.gr/

Η μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά, έχει τις ίδιες και μεγαλύτερες ίσως, ευθύνες για την σημερινή οικονομική εξαθλίωση του λαού μας και της διαφαινόμενης παραχώρησης κυριαρχικών μας δικαιωμάτων...

Παναγιώτης Αποστόλου
aegeantimes.gr
Στις αρχές του Νοεμβρίου διεξήχθησαν στην Ελληνική Βουλή δυο πολύ σπουδαίες συνεδρίες για την τύχη του λαού μας και του Έθνους μας. Πιο συγκεκριμένα:

α) την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012 συζητήθηκε από την ολομέλειά της, σε μια επεισοδιακή συνεδρίαση και εγκρίθηκε με ισχνή πλειοψηφία 153 βουλευτών (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) το πολυνομοσχέδιο των οικονομικών και εργασιακών μέτρων της σκληρής λιτότητας, του οποίου η εφαρμογή από τη μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά, επιβάλλει έναν εργασιακό μεσαίωνα, ο οποίος διαλύει όλες τις Ελληνικές οικογένειες και ταυτόχρονα παραχωρεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στη Γερμανία και την κ. Μέρκελ.

β) την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012, ολοκληρώθηκε η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2013 με ονομαστική ψηφοφορία των βουλευτών. Η τρικομματική-προδοτική κυβέρνηση Σαμαρά (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) υπερασπίστηκε και ψήφισε τις μνημονιακές επιλογές της μέσω ενός «εθνοκτόνου» προϋπολογισμού, του οποίου η υλοποίηση φαντάζει αδύνατη και πολύ σύντομα νέα μέτρα θα βαρύνουν τις πλάτες των μισθωτών και συνταξιούχων. Έτσι, με την εφαρμογή του μνημονίου, της δανειακής σύμβασης και αυτών των οικονομικών μέτρων, των οποίων η εφαρμογή ξεκινάει από την 1η Ιανουαρίου 2013, η τρικομματική-μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά δημιουργεί συνειδητή γενοκτονία του λαού μας, αλλά και τις προϋποθέσεις παραχώρησης εδαφών της πατρίδας μας στους άσπονδους «φίλους» γείτονές μας!

Από τον Μάιο του 2010, βιώνουμε την πιο σκληρή δημοσιονομική προσαρμογή που όμοιά της δεν έχει γίνει σε καμία χώρα του πλανήτη μέχρι σήμερα. Οι κυβερνήσεις των Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά, υποτάχθηκαν πλήρως στις ορέξεις των κερδοσκόπων-τοκογλύφων δανειστών μας και ούτε μια φορά δε σήκωσαν το πολιτικό τους ανάστημα προκειμένου να βάλουν τέλος στις αποτυχημένες πολιτικές συνταγές της τρόικα, οι οποίες σκοπό έχουν την εξαθλίωση του λαού μας και της πολεμικής αμυντικής ανεπάρκειας των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας.

Κατ΄ αυτόν τον τρόπο ανοίγει διάπλατα, στους τροϊκανούς, ο δρόμος υφαρπαγής του αποδεδειγμένου τεράστιου ορυκτού μας πλούτου, που σήμερα όλοι αναγνωρίζουν την ύπαρξή του, ενώ μέχρι πρότινος οι προδοτικές Ελληνικές κυβερνήσεις τον απέκρυπταν από τον Ελληνικό λαό και όποιος αδαής τολμούσε να κάνει την ελάχιστη αναφορά, εθεωρείτο γραφικός.

Αποτέλεσμα αυτών των πολιτικών είναι σήμερα πολλοί από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, με τη δραστική μείωση των μισθών, των συντάξεων αλλά και την ολοσχερή κατάργηση των δώρων, να αδυνατούν να καλύψουν τα βιοποριστικά τους έξοδα, με αποτέλεσμα πολλά νοικοκυριά να μην έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, από τη στιγμή που η αδυναμία πληρωμής των λογαριασμών της ΔΕΗ, επιφέρει από την επιχείρηση τη διακοπή του ρεύματος, που ως γνωστόν είναι από τα υπέρτατα καταναλωτικά αγαθά.

Να αδυνατούν, να στείλουν τα παιδιά τους στα σχολεία για να μορφωθούν, υπέρτατο μέλημα μιας ευνομούμενης πολιτείας, γιατί δεν έχουν τη δυνατότητα να παράσχουν στα παιδιά τους το αντίτιμο της αξίας ενός κουλουριού.

Και πολλοί εξ αυτών που τα στέλνουν, τα παιδιά τους λιποθυμούν από υποσιτισμό και αναμένουμε από κάποιους όπως, η εκκλησία και άλλοι οργανισμοί να συνεισφέρουν στο κατοχικό φαινόμενο που ενέσκηψε στην πατρίδα μας, από την αλητεία των πολιτικών προσώπων που μας κυβερνούν και οι οποίοι επιχαίρονται πολλές φορές γι΄ αυτά τους τα κατορθώματα, τάχατες σώζοντάς μας από τα χειρότερα!

Στις αποφάσεις που προήλθαν από τις ψηφοφορίες 7/11/2012 και 11/11/2012 η κυβέρνηση Σαμαρά καταργεί το επίδομα γάμου, στα νέα ζευγάρια και επίσης, καταργεί τις φοροαπαλλαγές για τα παιδιά των Ελλήνων, δημιουργώντας τεκμήριο στις γεννήσεις. Αυτές οι αποφάσεις σκοτώνουν την πατρίδα μας και δημιουργούν γενοκτονία κατά του γένους των Ελλήνων, συνάμα με την ανεξέλεγκτη ανεργία που χειμάζει τη χώρα μας και με τους διαμορφωμένους πλέον, μισθούς πείνας, για όσους έχουν ακόμη εργασία.

Η προδοσία όμως, κατά του λαού και της πατρίδος από την τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά δεν σταματά εδώ. Οι τραγικές περικοπές προς χάριν των ορέξεων των τροϊκανών, διαλύουν το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων. Περικόπτουν δραστικά χρήματα από τους μισθούς των ένστολών των τριών όπλων και κατ΄ αυτό τον τρόπο τους καταρρακώνουν την ψυχολογία, από τη στιγμή που δεν μπορούν να ζήσουν τις οικογένειές τους.

Περικόπτουν, χρήματα από την εκπαίδευσή τους στην αναγκαία εκμάθηση και ενημέρωση της τεχνολογίας νέων οπλικών συστημάτων και τεχνολογιών. Περικόπτουν χρήματα από εξοπλιστικά προγράμματα, τα οποία εγγυώνται την εξασφάλιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και της ακεραιότητας του πληθυσμού της πατρίδας μας, από τη στιγμή που είμαστε ως χώρα περικυκλωμένοι από εχθρούς γείτονες που επιβουλεύονται καθημερινώς τα εδάφη μας.

Διαπιστώνουμε, λοιπόν, πως αυτή η κυβέρνηση οδηγεί την Ελλάδα σε πλήρη αφανισμό. Γιατί είναι διαπιστωμένο ιστορικά πως μεγάλες οικονομικές κρίσεις, οδηγούν σε απώλεια κυριαρχικών εδαφών, από τη στιγμή που της πατρίδος ηγούνται μικρόψυχοι, δειλοί και ανεπαρκείς άνθρωποι. Και αυτό στις ημέρες μας φαίνεται δυνατό περισσότερο από ποτέ, γιατί ως γνωστόν, «ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται»!

Επί παραδείγματι, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 10/10/2012, ημέρα επισκέψεως στην πατρίδα μας του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, κ. Νταβούτογλου, πρότεινε να αρχίσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Ε.Ε. με τη ΠΓΔΜ, τονίζοντας πως το θέμα της ονομασίας θα ληφθεί υπόψη στα πρώτα στάδια των διαπραγματεύσεων. Ο αρμόδιος επίτροπος δε, για θέματα διεύρυνσης, Στέφαν Φούλε, παρουσιάζοντας την έκθεση προόδου της ΠΓΔΜ για το 2012, είπε:

«Η επιτροπή θα παρουσιάσει πρόταση για το πλαίσιο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΠΓΔΜ με την ΕΕ, στην οποία θα λαμβάνεται υπόψη η ανάγκη επίλυσης του θέματος της ονομασίας, από τα πρώτα κιόλας στάδια της ενταξιακής διαπραγμάτευσης». Έτσι, αργά αλλά σταθερά η γείτονα χώρα δουλεύει παρασκηνιακά για το συμφέρον της στα διεθνή forum, όταν όλο το πολιτικό σύστημα της πατρίδας μας, «κοιμάται τον ύπνο του δικαίου». Θα ξημερώσει, λοιπόν, μια ημέρα που με τη «βούλα» της ΕΕ, η χώρα «Μακεδονία», θα είναι ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και θα εγείρει εδαφικές διεκδικήσεις.

Στην Αλβανία γιορτάζονται με εορταστικές εκδηλώσεις τα 100 χρόνια από την ανεξαρτησία της χώρας και με αυτή την αφορμή ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σάλι Μπερίσα, σε ομιλία του στον Αυλώνα, μίλησε για τη μεγάλη Αλβανία. Δήλωσε, λοιπόν, σε ένα παραλήρημα εθνικισμού και αλυτρωτισμού, μεταξύ των άλλων:

«Την πιο βαθιά ευγνωμοσύνη γι΄ αυτή την αδελφική υποδοχή. Θα διαβάσω εδώ, ενώπιον σας, τα λίγα αυτά λόγια που έγραψα σ΄ αυτή την περγαμηνή: Στην Αυλώνα, στους πολίτες της, στον Ισμαήλ Κεμάλι Βλόρα και τους άλλους άνδρες του έθνους, οι οποίοι ανακήρυξαν στην αιώνια αυτή πόλη, στις 28 Νοεμβρίου 1912, την ανεξαρτησία της Αλβανίας, την ανεξαρτησία της Εθνικής Αλβανίας, της Αλβανίας όλων των αλβανικών εδαφών από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο, από τα Σκόπια μέχρι την Ποντγκόριτσα…».

Και ενώ η κυβέρνησή μας κοιμάται και μένει ουραγός των εξελίξεων, έρχονται τα μηνύματα από ΗΠΑ τα οποία δημοσιεύονται στην εφημερίδα «Καλάμι»:

«Την ώρα που οι διπλωμάτες μας στις ΗΠΑ συνεχίζουν τον... τουρισμό τους και το Υπουργείο Εξωτερικών κοιμάται, από πλευράς Αλβανίας κορυφώνεται η προπαγάνδα περί Τσαμουριάς, των Αλβανόφωνων στις ΗΠΑ, οι οποίοι είναι οργανωμένοι, προπαγανδίζουν περί Τσαμουριάς και καταγγέλλουν την Ελλάδα για... ``γενοκτονία``. Οι περίπου 330.000 Αλβανόφωνοι (μεταξύ τους και Κοσσοβάροι) στις ΗΠΑ, συγκεντρωμένοι σε μεγάλες παροικίες (Νέα Υόρκη, Βόρεια Νέα Υερσέη, Σικάγο, Ντιτρόιτ, Φιλαδέλφεια, Βοστόνη, Κόλπος Τάμπα, Χάρτφορντ Κοννέτικατ, Ρίβερσάϊντ Καλιφόρνια), δικτυώνονται στο Κογκρέσο και συγκεντρώνουν χρήματα».

Οι Αλβανοί που τόσα έχουν ωφεληθεί από την Ελλάδα δεν παύουν να αναπαράγουν και να αναμοχλεύουν το ανύπαρκτο θέμα της «Τσαμουριάς», από τη στιγμή που τους δίνει το δικαίωμα αυτό, η παντελής ανυπαρξία υπερήφανης Εθνικής φωνής από τις πολιτικές ηγεσίες της πατρίδας μας.

Χρόνια τώρα δεν άκουγαν τις Εθνικές κραυγές αγωνίας του αείμνηστου Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, Σεβαστιανού, αλλά ούτε και του διαδόχου του, εξ ίσου δυναμικού, Μητροπολίτου Ανδρέα για το πολύ ευαίσθητο Εθνικό ζήτημα της Βορείου Ηπείρου.

Και αφού τα αυτιά και τα μάτια των κυβερνώντων είναι κλειστά σε τέτοιες κραυγές αγωνίας, οι Αλβανοί ζητούν και τα ρέστα, αξιώνοντας τα εδάφη μας μέχρι την Πρέβεζα.

Η ίδια και χειρότερη κατάσταση επικρατεί στην υπερευαίσθητη περιοχή της Θράκης μας, για την οποία θα κάνω εκτενέστερη αναφορά σε επόμενο άρθρο μου, όπως, επίσης, στις πύρινες ομιλίες του σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. Ανδρέα από την ακριτική Κόνιτσα.

Συμπερασματικά, αυτή η μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά, έχει τις ίδιες και μεγαλύτερες ίσως, ευθύνες για την σημερινή οικονομική εξαθλίωση του λαού μας και της διαφαινόμενης παραχώρησης κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Γιατί, κυρίως, την αποτελούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τα κόμματα δηλαδή που κυβερνούν την Ελλάδα από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα και έχουν ακέραια την ευθύνη που το Έθνος μας περνά μια από τις χειρότερες στιγμές της Ιστορίας του!

http://www.aegeantimes.gr/article.asp?id=58249&type=1&kata=0

ΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ
11/30/2012 - 08:36
H τρόϊκα πέρα από όλα τα δεινά που έχει προκαλέσει στη χώρα, τώρα κτυπά "στην καρδιά" και το ελληνικό Έθνος, οδηγώντας το σε πληθυσμιακή συρρίκνωση μέσω της φορολόγησης των παιδιών που θα κάνει η κάθε οικογέναια. Οταν σε όλες τις χώρες του κόσμου που αντιμετωπίζουν δημογραφικό πρόβλημα, υπάρχουn πρόσθετα κίνητρα και φοροαπαλλαγές για να τεκνοποιούν οι πολίτες τους, στην Ελλάδα, πλέον η γέννηση κάθε Ελληνόπουλου θα συνοδεύεται από βαριά φορολόγηση, βάσει του νομοσχεδίου που συνέταξαν οι τροϊκανοί (αυτοί συντάσσουν τα νομοσχέδια και οι υπάλληλοί τους στο υπουργείο Οικονομικών απλά τα "σφραγίζουν").
Ειδικά για τις πολύτιμες για την εθνική συνέχεια, οικογένειες των τριτέκνων και των πολυτέκνων, όχι απλά θα πληρώνουν βαρείς φόρους για κάθε επιπλέον παιδί, αλλά τίθενται και εισοδηματικά κριτήρια για την χορήγηση του πολυτεκνικού επιδόματος!
Δηλαδή ο ίδιο κράτος που πριν από επτά χρόνια είχε δώσει κίνητρο για να κάνουν τα ζευγάρια και τρίτο παιδί προκειμένου να αναχαιτιστεί η μείωση του ελληνικού πληθυσμού, τώρα το αφαιρούν και αυτό.
Τα παραπάνω σε συνδυασμό με την λοιπή "μαύρη" οικονομική κατάσταση εύκολα κάνουν αντιληπτό το πρόβλημα επιβίωσης του ίδιου του Έθνους απέναντι π.χ. σε πληθυσμούς όπως ο αλβανικός που σε όλα τα Βαλκνάνια ανέρχεται σήμερα σε περισσότερο από 10 εκατ. και σε δέκα χρόνια θα είναι 15 εκατ. βάσει του ρυθμού γεννήσεων ή ο πληθυσμός της Τουρκίας που από 80 εκατ. που είναι σήμερα θα φτάσει τα 100 εκατ.ψυχές το 2025!
Σε ορισμένες περιπτώσεις οι πρόσθετες επιβαρύνσεις για οικογένεια με 3 παιδιά και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα 21.000 ευρώ (δηλαδή 1.500 ευρώ το μήνα) θα ξεπεράσουν το 2013 τα 2.700 ευρώ! Δηλαδή, σχεδόν, δύο ολόκληρους μισθούς!
 
Ποιος θα κάνει παιδιά, όταν δεν θα έχει να τα ταϊσει και να τα ντύσει; Αντιλαμβάνεται κανείς από την κυβέρνηση Σαμαρά το έγκλημα στο οποίο συνεργούν σε βάρος του ίδιου του Έθνους, όχι απλά του κράτους;
 
Σύμφωνα με στοιχεία για τα δημογραφικά μεγέθη της χώρας, της στατιστικής υπηρεσίας το 2050 ο συνολικός πληθυσμός της Ελλάδας θα ανέρχεται σε περίπου 11.500.000 άτομα (από 11.213.785 άτομα στις 31/12/2007). Η δομή, όμως, του πληθυσμού θα είναι διαφορετική από αυτή του 2000, καθώς η αναλογία των παιδιών ηλικίας 0-14 ετών προβλέπεται να μειωθεί από 15,3% το 2000 σε 13% το 2050, ενώ η αναλογία της ομάδας ηλικιών 65 ετών και άνω προβλέπεται να αυξηθεί από 16,6% το 2000 σε 32,1% το 2050.
 
Το ποσοστό του οικονομικά ενεργού πληθυσμού ηλικίας 15-64 ετών προβλέπεται να μειωθεί κατά 13,2 ποσοστιαίες μονάδες και από 68,1% το 2000 θα γίνει 54,9% το 2050. Και το χειρότερο: Με τους ρυθμούς ενσωμάρωσης στην ελληνική κοινωνία των μεταναστών, το 20% του πληθυσμού θα είναι αλλόθρησκοι, πάσης άλλης θρησκείας και ένα επιπλέον 10% μπορεί να είναι Χριστιανοί, αλλά όχι ελληνικής καταγωγής! Δηλαδή οι Έλληνες, θα έχουν μειωθεί πληθυσμιακά στα 7,5 εκατ. ψυχές!
Από την έρευνα προκύπτει ότι το χρονικό διάστημα 1995-2007 η σύνθεση του πληθυσμού κατά ομάδες ηλικιών έχει εμφανίσει σημαντικές αλλαγές, οι οποίες εντοπίζονται σε τρεις μεγάλες ομάδες ηλικιών. Σε απόλυτους αριθμούς, η ηλικιακή ομάδα των παιδιών 0-14 ετών εμφανίζει το 2007 μείωση κατά 13,5%, σε σχέση με το 1995, ενώ ο οικονομικά ενεργός πληθυσμός ηλικίας 15-64 ετών εμφανίζει αύξηση κατά 4,6% και ο γεροντικός πληθυσμός ηλικίας 65 ετών και άνω αυξάνεται κατά 29,5%.
 
Σε απόλυτους αριθμούς επίσης, οι γάμοι από 76.000 που ήταν ετησίως στις αρχές της δεκαετίας του 1960, βρίσκονται τα τελευταία χρόνια στο επίπεδο των 57.000 ετησίως. Η μέση ηλικία των γυναικών κατά τον πρώτο γάμο αυξήθηκε βαθμιαία και από 24,1 έτη που ήταν το 1991, έφτασε τα 28,6 έτη το 2007. Από 2,09 γεννήσεις ανά μητέρα το 1981, ποσοστό που αγγίζει το όριο αντικατάστασης των γενεών (2,1), το ποσοστό μειώθηκε στο 1,41 το 2007, κάτω από το όριο αντικατάστασης.
Ο ακαθάριστος δείκτης θνησιμότητας, ξεκινώντας από τη δεκαετία του 1980, παρουσιάζει μικρή αλλά σταθερά ανοδική πορεία, που κυμαίνεται μεταξύ 8,9 θανάτων επί πληθυσμού 1.000 ατόμων το 1981 και 9,8 το 2007.
 
Να σημειώσουμε ότι τα στοιχεία αυτά είναι προ κρίσης (στοιχεία που συγκεντρώθηκαν μέχρι το 2009!
 
Υπάρχει κάποιος με εθνική συνείδηση στην κυβέρνηση να σταματήσει τον αφελληνισμό της Ελλάδας;
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

"Χιροσίμα" η Βουλή από τον Καμμένο-video -> Ο Βενιζέλος βρίσκεται στον προθάλαμο του Κορυδαλλού!

"Xιροσίμα" έκανε σήμερα την Βουλή ο Πάνος Καμμένος. Είπε ότι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται στο προθάλαμο του Κορυδαλλού για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ενώ φωτογράφισε την γυναίκα του Μανώλη Κεφαλογιάννη για τη λίστα Λαγκάρντ.

Για τον σύμβουλο του πρωθυπουργού Σταμάτη είπε ότι ανέλαβε να συγκαλύψει τον Γιώργο Παπανδρέου ενώ ήταν αυτός που του έδωσε το όνομα της εταιρείας, IJ Partners, ως σχετιζόμενη με το θέμα των CDS, ώστε να “ψάξει” τι τρέχει με αυτή την εταιρεία.

Ακούστε την ομιλία φωτιά...
Από το kourdistoportocali