ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ;ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟ «ΔΡΟΜΟ» ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΑΝ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΚΑΙ ΙΤΑΛΟΙ!....



Αλήθεια τι περιμένουμε;....


Οι γείτονές μας Βούλγαροι ξεσηκώθηκαν και με παρατεταμένες, ενωτικές, ιδιαίτερα εντυπωσιακές και επίμονες εργατικές λαϊκές διαδηλώσεις, απ’ άκρου εις άκρον της Βουλγαρίας, ανέτρεψαν την αμερικανόδουλη, ακραία νεοφιλελεύθερη και τυφλά «μεταρρυθμιστική» και προσηλωμένη στην ΕΕ κάστα του Μπόικο Μπορίσοφ.
Αφορμή και μόνο για τις γιγάντιες διαδηλώσεις στη Βουλγαρία, οι οποίες συνεχίζονται κάθε Κυριακή, υπήρξε η αντίδραση στις ιδιωτικοποιήσεις στην γείτονα και ειδικότερα η ιδιωτικοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία επέφερε νέες ιλιγγιώδεις αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος!
Από την άλλη μεριά, οι εκλογές στη διπλανή Ιταλία προκάλεσαν έναν πολιτικό σεισμό, που μετέτρεψε σε θρύψαλα τον παλαιό, ακραιφνώς φιλο-ΕΕ και δραματικά νεοφιλελεύθερο και αντεργατικό, ιταλικό δικομματισμό.
Ο Ιταλικός λαός στην πλειοψηφία του καταδίκασε με τον τρόπο του τη λιτότητα, το ευρώ, τη Γερμανική ΕΕ, τη νεοφιλελεύθερη ορθοδοξία της δημοσιονομικής προσαρμογής και τις επιλογές «διαρθρωτικής ορθοδοξίας» των αγορών και έναν άθλιο «ευρωπαϊσμό» που υποβαθμίζει και πετάει στο περιθώριο ακόμα και έθνη-κράτη όπως αυτό της Ιταλίας, τα οποία ισοπεδώνει ο Γερμανικός «νομισματικός» οδοστρωτήρας!
Αυτή η «ανταρσία» του Ιταλικού λαού μέσα από τις κάλπες εκφράστηκε με έναν ιδιόμορφο και ρευστό τρόπο από το κίνημα των 5 αστέρων του Μπέπε Γκρίλο αλλά περιέργως και μέσα από την ψήφο στο Μπερλουσκόνι, που επιχείρησε, με τις πολιτικές του μεταμορφώσεις, να εκφράσει μαζί με μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, τα οποία πλήττονται από τη Γερμανική «φυλακή» της ευρωζώνης και πηγαίες λαϊκές διαθέσεις.
Αυτή τη στιγμή δεν είναι εύκολο να πούμε ποιες θα είναι οι εξελίξεις στη Βουλγαρία και την Ιταλία μετά τις αλλαγές. Το βέβαιον είναι ότι ανοίγονται καινούριες σελίδες.
Η πρόκληση για την Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό από τις ιταλικές και τις βουλγαρικές εξελίξεις είναι πελώρια και ιστορική!
Ο Ελληνικός λαός μπορεί να ανατρέψει το ελληνικό πολιτικό σκηνικό μέχρι και την ανατροπή του άθλιου τρικομματικού κυβερνητικού συνεταιρισμού που συντρίβει τη χώρα.
Ο Ελληνικός λαός, με το δικό πολύ πιο αυθεντικό, πιο συνεκτικό και πολύ πιο ριζοσπαστικό τρόπο, μπορεί να ακολουθήσει προς τα αριστερά το δρόμο του Βουλγάρικου και Ιταλικού λαού.
Ο Ελληνικός λαός στο πλαίσιο μιας ενωτικής ριζοσπαστικής προσπάθειας καλείται, όπως οι γείτονές μας Βούλγαροι, να εναντιωθεί άμεσα στο κύμα των ιδιωτικοποιήσεων και τις ανατιμήσεις που προκαλούν. Να κλιμακώσει την αγωνιστική αντίθεσή του, όπως στην Ιταλία και τη Βουλγαρία, στη λιτότητα, η οποία στα ελληνικά δεδομένα έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις. Να αναδείξει την αμφισβήτηση και εναντίωσή του στη Γερμανική ΕΕ, στην «ευρωζωνική φυλακή», στη νεοφιλελεύθερη «ευρωπαϊκή» ορθοδοξία, στην επέλαση των τραπεζών και του μεγάλου κεφαλαίου, στην περιθωριοποίηση της χώρας και των εργαζομένων.
Θέλουν να κάνουν την Ελλάδα, Βουλγαρία από άποψη μισθών. Να κάνουμε την Ελλάδα, Βουλγαρία από άποψη κινητοποιήσεων και ανατροπής της κυβέρνησης.
Θέλουν, από την άλλη, να μας υποβάλλουν ως πρότυπο τον ευρωπαϊκό δρόμο της ευρωζωνικής ορθοδοξίας. Ας αντιπαραθέσουμε το δρόμο του Ιταλικού λαού, ο οποίος από την παραδοσιακή προσκόλληση στον «ευρωπαϊσμό», μετατοπίσθηκε στην αυθάδεια απέναντι στη Γερμανική ηγεμονία και το νομισματικό της έκτρωμα!
Η Ελλάδα έχει άλλο δρόμο!
Από πειραματόζωο κατεδάφισης της νεοφιλελεύθερης Ευρώπης, να γίνει πείραμα ελπίδας για το λαό της και «επανάστασης» στην περιοχή μας, τη Μεσόγειο, την Ευρώπη!

Το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Βενιζέλος φυλακή



Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το Συντακτικό Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, αφού ήταν το πρώτο συνέδριο στο οποίο ήταν παρόντες όλοι οι ψηφοφόροι του κόμματος που σχεδόν γέμισαν το Ειρήνης και Φιλίας. Το επόμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ μάλλον θα γίνει στη φυλακή ή στην κόλαση.

Οι τελευταίοι πελάτες του ΠΑΣΟΚ αποθέωσαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ κοιτούσαν συνέχεια με αγωνία προς την είσοδο, με την ελπίδα να μπει ο Ανδρέας Παπανδρέου και να φέρει την Αλλαγή, τον Γιασέρ Αραφάτ και τις σακούλες με τα λεφτά.


Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε επίθεση στην Τρόικα και τον ΣΥΡΙΖΑ που συνεργάστηκαν άψογα επί δεκαετίες και οδήγησαν τη χώρα στην χρεοκοπία.

Παράλληλα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος απηύθυνε νέα πρόσκληση στη ΔΗΜΑΡ για σύμπραξη στις εκλογές, ώστε να μην πάει μόνο αυτός στον Κορυδαλλό αλλά και ο Φώτης Κουβέλης.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κάλεσε τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ να επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ γιατί είναι όλοι διεφθαρμένοι και είναι κρίμα να κάνουν τον ΣΥΡΙΖΑ σαν τα μούτρα τους.

Σε πολύ έντονους τόνους, ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε
πως όσοι προτείνουν να πάρει το ΠΑΣΟΚ αποστάσεις από την κυβέρνηση ξεχνούν πως αυτό θα μετέτρεπε το ΠΑΣΟΚ σε ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, οπότε είναι προτιμότερο να είναι ουρά της Νέας Δημοκρατίας, γιατί ο Αντώνης Σαμαράς του έχει υποσχεθεί πως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να μην πάει στη φυλακή.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξήγησε στους συμμορίτες του ΠΑΣΟΚ πως έφτιαξε πολύ ωραία τον νόμο περί μη ευθύνης υπουργών και Βενιζέλου –ώστε να την βγάζει πάντα καθαρή- αλλά ένιωσε έκπληξη από τη σύλληψη Λαυρεντιάδη τον οποίο είχε φροντίσει να χρηματοδοτήσει με δικά μας χρήματα και ευτυχώς που είχε φροντίσει να προσθέσει ένα άρθρο που πάλι βγάζει αθώο τον ίδιο.

Σε συνέντευξή του στο Βηmagazino, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε πως, αν είχε κερδίσει αυτός τις εσωκομματικές εκλογές του 2007, θα είχε αλλάξει την Ιστορία της χώρας αλλά και ολόκληρης της ανθρωπότητας.

(Αυτοί οι ανόητοι που ακόμα χειροκροτούν και αγκαλιάζουν τον Βενιζέλο και τον Παπανδρέου δεν ξέρουν πως υπάρχουν κάμερες που τους καταγράφουν;)

pitsirikos 

Φέρτε μας δούλους για να... «επενδύσουμε»!

Γράφει: Ο Νίκος Μπογιόπουλος 
 
«Μειώστε τους μισθούς για να επενδύσουμε - Κατώτατο όριο στα 300 ευρώ για ανέργους νέους ζήτησαν 11 πολυεθνικές από τον Κ. Χατζηδάκη», ήταν ο τίτλος σχετικού ρεπορτάζ του προχτεσινού «Βήματος».

   
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στη συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης οι πολυεθνικές ζήτησαν να πάει ο κατώτατος μισθός των εργαζομένων στα 300 ευρώ ή ακόμα και στα 250 ευρώ. 

Κατ' αυτόν τον τρόπο, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, οι πολυεθνικές θεωρούν ότι η Ελλάδα θα γίνει «φιλικότερη προς τις επενδύσεις». Και τότε, όταν ο μισθός πάει στα 250 - 300 ευρώ, οι πολυεθνικές, όπως διαβεβαίωσαν την κυβέρνηση, θα είναι έτοιμες να συμβάλουν τόσο στη... σωτηρία της χώρας όσο και στην... καταπολέμηση της ανεργίας. 

Πώς θα το κάνουν αυτό; Μα σπεύδοντας να προσλάβουν στη δούλεψή τους δούλους (συγγνώμη: εργαζόμενους εννοούσαμε)... 

 

Μια από τις εταιρείες που εκπροσωπήθηκαν στη συνάντηση με τον υπουργό εξέδωσε ανακοίνωση (η «Barilla») διατυπώνοντας τον ισχυρισμό ότι ο δικός της εκπρόσωπος δεν έθεσε θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού. 

Σε κάθε περίπτωση, αυτά που δεν μπορούν να διαψεύσουν οι συγκεκριμένες πολυεθνικές, που σύμφωνα με το «Βήμα» ζητούν κατώτατο μισθό στην Ελλάδα στα επίπεδα της Βουλγαρίας, είναι τα στοιχεία που ακολουθούν. 

Στοιχεία που πιστοποιούν ότι η κρίση για το λαό που την πληρώνει ισοδυναμεί με εξαθλίωση, ενώ γι' αυτούς που την προκαλούν σημαίνει «ευκαιρία» για... «επενδύσεις». Στοιχεία βγαλμένα, τελικά, από τον ιερό κανόνα του καπιταλισμού: Τον κανόνα που λέει ότι το κεφάλαιο αναπαράγει τα κέρδη του πατώντας επί πτωμάτων. 

Ιδού, λοιπόν, ποια είναι τα... «αναξιοπαθούντα» μονοπώλια που ζητούν να πέσει ο κατώτατος μισθός κάτω κι από τα 300 ευρώ: 

«Αθηναϊκή Ζυθοποιία»: Τα καθαρά της κέρδη την περίοδο 2008 - 2011 ανήλθαν στα 232 εκατ. ευρώ. Μόνο το 2011 τα κέρδη της ήταν 49 εκατ. ευρώ. 

«Barilla»: Τα καθαρά κέρδη της στην Ελλάδα την περίοδο 2009 - 2012 έφτασαν στα 15 εκατ. ευρώ. 

«Bic»: Τα καθαρά της κέρδη την περίοδο 2009 - 2011 ξεπέρασαν τα 36 εκατ. ευρώ. 

«Unilever»: Τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν παγκοσμίως την περίοδο 2010 - 2011 στα 8,5 δισ. ευρώ. Στην Ελλάδα τα μεικτά της κέρδη το διάστημα 2008 - 2011 έφτασαν στα 1,1 δισ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη της τη διετία 2010 - 2011 ανήλθαν στα 17 εκατ. ευρώ. 

«Nestle»: Τα καθαρά της κέρδη στην Ελλάδα το 2011 υπερτριπλασιάστηκαν συγκριτικά με το 2010. Συνολικά τη διετία αυτή ανήλθαν στα 24 εκατ. ευρώ. Παγκοσμίως και μόνο το 2010 τα κέρδη της εταιρείας έφτασαν στα 32 δισ. ελβετικά φράγκα. 

«Kraft»: Σε διεθνές επίπεδο τα κέρδη της εταιρείας την περίοδο 2009 - 2010 ξεπέρασαν τα 87 δισ. δολάρια. Στην Ελλάδα τα καθαρά της κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 12 εκατ. ευρώ. 

«Friesland Campina - NOYNOY»:
 Είναι η πρώτη στην κατάταξη του κλάδου εμπορίας τροφίμων εταιρεία στην Ελλάδα με βάση τον κύκλο εργασιών. Οι πωλήσεις της το 2011 ανήλθαν στα 318 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 7,66% έναντι του 2010. 

«Henkel»: Τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν παγκοσμίως τη διετία 2010 - 2011 στα 2,5 δισ. ευρώ. Μόνο στο τρίτο τρίμηνο του 2012 αύξησε τα καθαρά κέρδη της κατά 30,3% (από 314 εκατ. ευρώ σε 409 εκατ. ευρώ), ενώ οι πωλήσεις της ανήλθαν στα 4,294 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 6,6% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011. 

«Philip Morris»: Η μεγαλύτερη καπνοβιομηχανία του κόσμου. Τα καθαρά της κέρδη το διάστηκα 2009 - 2011 ξεπέρασαν τα 20 δισ. δολάρια. 

«SCA Hygiene Products»: Τα μεικτά κέρδη της εταιρείας τη διετία 2010 - 2011 ανήλθαν στα 33 εκατ. ευρώ. 

ΠΗΓΗ: 

Θα συνεχίσουμε να ανεχόμαστε τα πουλητάρια της συγκυβέρνησης Τσολάκογλου;

«Tο ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό» - στο πέντε τοις εκατό! (



Αυτοκριτική; Μην την είδατε! Ξέρει από βέσπα κι έφυγε γιαΕλευσίνα, όπου μάλλον θα πρέπει να αναβιώσουν τα Μυστήρια! Μπας κι έτσι εξηγηθεί, γιατί στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ δεν ελέχθη λέξις -έστω μία κι έστω αμφίσημη- για τις αιτίες, τους λόγους και τον τρόπο που το κόμμα αυτό υπήγαγε την Ελλάδα σε Καθεστώς Εντολής. Αν όχι πραγματική αυτοκριτική -έστω μια φορμαλιστική αυτοκριτική για τα μάτια του κόσμου- μια κάποια συζήτηση, μια διερεύνηση, τίποτα! Παρά μια νέα αρχή! Περί τις 638νέες αρχές είχε κάνει ο Γιωργάκης, ώσπου να αναγγείλει απ’ το Καστελόριζο (το οποίον τώρα ο κ. Σαμαράς αφήνει «αιχμάλωτο» στα τουρκικά κόλπα περί τις ΑΟΖ) στο Πανελλήνιο «τα νέα, πατέρα!» - νέα σαν εκείνα που έφερε στους Αθηναίους η «Σαλαμινία» μετά τον αφανισμό των παιδιών τους στη Σικελία.

Κι όμως! Δεκάδες, εκατοντάδες πράσινοι σύνεδροι ζητωκραύγαζαν και αποθέωναν τον Γιωργάκη όταν εμφανίστηκε στο γκαλά του Μπενύτο ωρυόμενοι το νουνεχές εκείνο: «να τος, να τος ο πρωθυπουργός» και το απίθανο: «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώενωμένο δυνατό» - στο πέντε τοις εκατό! (που κάνει και ρίμα) θα προσέθετε...
η θεία Φωτούλα, αλλά δεν ασχολείται πλέον, έχει γίνει ΔΗΜΑΡ! «Αυτοί χρειάζονται περισσότεροι περίθαλψη, παιδί μου», μου λέει! κι εγώ δεν αντιμιλάω ποτέ στη θεία.

Το ωραίον ανάμεσα σε άπειρα απείρου κάλλους είναι ότι ο Γιωργάκης μόλις είχε επιστρέψει από διάλεξη που είχε δώσει στο Κολούμπια μαζί με τον κ. Σόρος!!! Αυτόν τον ίδιον Σόρος που με ιερή φρίκη εμφάνιζε στη Βουλή ο κ. Βενιζέλος ως χρηματοδότη «του ταξιδιού Τσίπρα»! Εις ό,τι αφορά τον κ. Τσίπρα,συκοφάντης ο Μπενύτο, εις ότι αφορά τον Γιωργάκη, μούγγα ο λαλίστατος.

Δεν αλλάζουν αυτοί οι άνθρωποι. Δεν αλλάζει το ΠΑΣΟΚ. Ο μόνος τρόπος να αλλάξει αυτό το κόμμα είναι να εξαφανισθεί. Οπως εξαφανίστηκαν όλα τα κόμματα, ομόλογα του ΠΑΣΟΚ ή όχι, που άνοιξαν στις χώρες τους τις πόρτες για να περάσει το ΔΝΤ.

Ομως ο τρόπος που το ΠΑΣΟΚ έμαθε, δίδαξε, τα κόμματα του αστικού χώρου να πολιτεύονται, με πρώτη και καλύτερη τη Ν.Δ., «ζει και βασιλεύει» και, μέσω των διαπλεκόμενων ΜΜΕ, «την Ελλάδα κυριεύει» - τρόπος του λέγειν, διότι η κυριαρχία της χώρας έχει εκχωρηθεί, ενώ η ίδια ήδη φυτοζωεί ως ΦόρουΥποτελής (σε πολλούς εκ των Φράγκων μηδέ των Νεοοθωμανών εξαιρουμένων).

Η κυβέρνηση Σαμαρά εξακολουθεί να ακολουθεί απέναντι στην Τουρκία πολιτική Κατευνασμού. Αυτή η πολιτική μάς φέρνει, κάθε μέρα που περνάει, πιο κοντά στον πόλεμο.

Ή, σε ένα καθεστώς ως να έχουμε χάσει πόλεμο. Οπως έγινε με το Μνημόνιο. Ηδη ο κ. Σαμαράς μίλησε για συνεκμετάλλευση. Ηδη η αργοπορημένη ελληνική αντίδραση στη διακηρυγμένη πρόθεση της Τουρκίας να αρχίσει έρευνες (τώρα την άνοιξη) για κοιτάσματα σε περιοχές που θέτουν υπό αμφισβήτηση την ελληνική κυριαρχία (όπως στην περιοχή ανατολικώς της Ρόδου και νοτίως του Κατσελόριζου) αφήνει περιθώρια στη γείτονα να θέτει όλο και νέα προβλήματα στο τραπέζι των (εν τέλει αναγκαστικών) διαπραγματεύσεων.

Η Τουρκία δουλεύει συστηματικώς και διευρύνει συνεχώς τα προς συζήτησιν θέματα. Η ελληνική πλευρά καταφεύγει συνήθως σε βερμπαλισμούς (ήτοι κεκοσμημένη κενών λέξεων σιωπή), ευχολόγια και φρούδες προσδοκίες, όπως ότι η ενδυνάμωση των οικονομικών σχέσεων μπορεί να λύσει πολιτικά προβλήματα. (Ομως επ’ αυτών θα επανέλθουμε μετά την ολοκλήρωση του ταξιδιού Σαμαρά στην Πόλη.)

Για την ώρα ας μείνουμε στις επιτυχίες που εξακολουθεί να σημειώνει η ιδεολογική τρομοκρατία (καθώς και τα στερεότυπα που καλλιεργεί η προπαγάνδα) στη χώρα μας. Οπως το κλισέ ότι ο θάνατος των παιδιών στη Λάρισα (τώρα) και στην Καβάλα (παλιότερα) δεν είναι «θέμα για πολιτική εκμετάλλευση». Ετσι, ένα άκρως πολιτικό θέμα ευνουχίζεται. Κάθε προβληματισμόςοργή ή καταγγελία βαφτίζεται«πολιτική εκμετάλλευση» και μούγγα στη στρούγκα.

Και έτσι, θέτοντας «εκτός νόμου» οι υποκριτές την αναζήτηση των ευθυνών, επιτρέπουν στα αφεντικά τους να ετοιμάσουν το επόμενο έγκλημα.

Δεν είναι η φτώχεια στην οποίαν οδηγήθηκαν αυτά τα παιδιά πολιτικό έγκλημα; Τι είναι τότε; Δεν είναιπολιτική η κατάσταση που οδηγεί στις αυτοκτονίες, στην ανεργία, στην υποτέλεια; Τι είναι; ζατρίκιον ή τρίλιζα;

Λένε ορισμένοι, εκλαμβάνοντας τη λογική «ως ράβδον εν γωνία, άρα βρέχει», ότι δεν φταίει ο κ.Στουρνάρας (ή ο κ. Σαμαράς) για τις συνέπειες της πολιτικής τους, διότι θα ήταν σαν να φταίει ο υπουργός Ναυτιλίας για όσους χάνουν τη ζωή τους σε ένα ναυάγιο. Ατράνταχτη λογική. Δεν έφταιγε η Αντουανέτα για τους πεινασμένους, ας έτρωγαν παντεσπάνι.

Ομως ας μη μωρολογούμε. Δεν καταλαβαίνει μόνον όποιος δεν θέλει να καταλάβει...

Εκτός κι αν είναι υπουργός, μάλιστα από εκείνους που θα μπορούσαν να λαμβάνουν κι ένα επιμίσθιο ρεπόρτερ απ’ τον ΣΚΑΪ...


Του Στάθη από enikos

Αυτές είναι οι δέκα φορολογικές υποσχέσεις του Αλέξη Τσίπρα


Τους τρεις βασικούς άξονες της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος ανέλυσε ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας προτείνοντας την ίδρυση περιουσιολογίου, την οργάνωση ενός κοινωνικά δίκαιου φορολογικού συστήματος και την
αναδιάρθρωση των εισπρακτικών μηχανισμών.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την ομιλία του στην ημερίδα που διοργάνωσε το τμήμα οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, υποστήριξε ότι «η μεταρρύθμιση αυτή πρέπει να οδηγεί σε κάθετη ρήξη με ένα σύστημα που αναπαράγει και διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες και σε τελική ανάλυση αποδιαρθρώνει την κοινωνική συνοχή».

Τόνισε ότι το φορολογικό σύστημα πρέπει να είναι εστιασμένο στην ανάπτυξη, στην αναδιανομή του πλούτου και την εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών και να λειτουργήσει ως εργαλείο για την έξοδο από την οικονομική κρίση.

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους έφτασε η χώρα σε αυτή την κατάσταση επιχειρηματολόγησε κατά της αναφοράς στο «δημοσιονομικό πρόβλημα» ως βασική αιτία της κρίσης χαρακτηρίζοντάς το ως «ισχυρισμό του σκληρού πυρήνα της χρεοκοπημένης νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας» και ότι «οδηγεί στη δικαιολόγηση των σκληρών οικονομικών μέτρων που επιβάλλονται από το Μνημόνιο».

Παραθέτοντας στοιχεία και πίνακες επισήμανε ότι το επιχείρημα του αναποτελεσματικού αντιπαραγωγικού και διεφθαρμένου δημόσιου τομέα είναι «ψευδές και αντιεπιστημονικό» .

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι δαπάνες κατά τη διάρκεια 2001-2008 είναι χαμηλότερες σε σχέση με τις αντίστοιχες στην Ευρωζώνη, αλλά άσχημα κατανεμημένες και «επιβαρυμένες από σκάνδαλα όπως αυτά της Siemens, των εξοπλιστικών δαπανών, των Ολυμπιακών Αγώνων, και δεκάδες άλλα, οργανωμένα συστηματικά γύρω από τη λεηλασία του δημοσίου συμφέροντος από τους μεγάλους προμηθευτές και ανάδοχους του δημοσίου».

«Το πρόβλημά μας δεν ήταν ένα ακριβό δημόσιο, αλλά ένα δημόσιο άσχημα οργανωμένο, ανοχύρωτο απέναντι στη διαπλοκή και αναντίστοιχο με τις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες» ήταν τα λόγια του κ. Τσίπρα.

Από την άλλη πλευρά, υποστήριξε ότι τα έσοδα του ελληνικού δημοσίου ήταν πάντα χαμηλότερα από τον μέσο όρο της ευρωζώνης, ενώ πρόσθεσε ότι η σύγκλιση των εσόδων που παρουσιάζεται τα τελευταία χρόνια «οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στη φορολογική επιδρομή του Μνημονίου επί μισθωτών και συνταξιούχων, καθώς και στα χαράτσια».

«Είναι προφανές ότι η υστέρηση εσόδων εμφανίζεται κυρίως στους άμεσους φόρους, καθώς και στους φόρους εισοδήματος και περιουσίας» σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι «ο μεγάλος ωφελημένος είναι ένα οργανωμένο σύστημα φοροδιαφυγής του πλούτου. Οι μέθοδοι του συστήματος αυτού είναι πολύπλευρες».

Διαπιστώνει, ακόμη, ότι η Ελλάδα έχει τα χαμηλότερα έσοδα στην Ευρώπη από φορολόγηση επιχειρήσεων, ενώ, μέσω ενός συστήματος φοροαπαλλαγών off shore εταιρειών, ενδοομιλικών συναλλαγών και άλλων δυνατοτήτων το φορολογικό σύστημα στερείται εσόδων σε επίπεδο πραγματικής φορολογίας του κεφαλαίου.

«Η εφαρμογή ενός κοινωνικά δίκαιου και αποτελεσματικού φορολογικού συστήματος, είναι για τη χώρα μας μια μεγάλη εκκρεμότητα δεκαετιών. Σήμερα, με δεδομένη την κοινωνική καταστροφή που συντελείται από την κρίση και το Μνημόνιο, η απαίτηση αυτή είναι περισσότερο επιτακτική από κάθε άλλη φορά» καταλήγει ο κ. Τσίπρας.

Τι προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Οι βασικοί πυλώνες μιας ριζοσπαστικής μεταρρύθμισης για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι οι εξής:

Η δημιουργία Περιουσιολογίου
Η οργάνωση ενός κοινωνικά δίκαιου φορολογικού συστήματος
Η επανασύσταση του συστήματος ελέγχου και διοίκησης, των φοροεισπρακτικών μηχανισμών.
Με το περιουσιολόγιο θα καταγράφεται η αξία της ακίνητης και κινητής περιουσίας των φορολογουμένων σε εσωτερικό και εξωτερικό θεσπίζοντας στη συνέχεια έναν ενιαίο βασικό φόρο επί του οποίου θα θεσπίζονται εκπτώσεις ή πρόσθετες επιβαρύνσεις, με πρόνοια για αποτροπή, σε κάθε περίπτωση, της διπλής φορολογίας.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα «η αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης, στο πρόγραμμά μας, οργανώνεται πάνω στους εξής άξονες:

Φορολόγηση όλων των εισοδημάτων των φυσικών προσώπων με την ίδια κλίμακα (με εξαίρεση τόκους από καταθέσεις) με περισσότερα κλιμάκια και αλλαγή των συντελεστών φορολογίας ώστε να ελαφρύνονται τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.
Αύξηση των φορολογικών εσόδων από την επιχειρηματική δραστηριότητα.
Στόχος είναι η πραγματική φορολόγηση του κεφαλαίου και του πλούτου να ανέλθει στο μέσο όρο της ευρωζώνης, αντί στα πολύ χαμηλά επίπεδα που είναι σήμερα.
Αλλαγή της σχέσης έμμεσων και άμεσων φόρων μέσω αύξησης των εσόδων από άμεσους φόρους και μείωσης των έμμεσων φόρων. Εδώ περιλαμβάνονται μέτρα όπως η μείωση του ΦΠΑ από το ανώτατο 23%, η ειδική φορολόγηση των ειδών πολυτελούς διαβίωσης, η πάταξη της λαθρεμπορίας καυσίμων, αντί για την εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης.
Φόρος μεγάλης και πολύ μεγάλης περιουσίας με προοδευτική κλίμακα.
Κατάργηση των ειδικών φορολογικών καθεστώτων και των προκλητικών φοροαπαλλαγών, που έχουν αποτέλεσμα την απώλεια τεράστιων ποσών φόρου.
Τέλος, κεντρικός στόχος προς την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής θα πρέπει να είναι η αναδιάρθρωση των ελεγκτικών μηχανισμών και η στελέχωσή τους με περισσότερα άτομα που θα διεξάγουν αυτούς τους ελέγχους.

«Απαιτείται λοιπόν μία μεγάλη μεταρρύθμιση της οργάνωσης, από την είσπραξη, μέχρι τον έλεγχο και την επιβολή ή διευθέτηση προστίμων» υποστηρίζει ο Αλέξης Τσίπρας και συνεχίζει: «Να σημειωθεί εδώ ότι στην Ελλάδα, στο σύνολο των 9.700 εφοριακών υπαλλήλων οι ελεγκτές είναι περίπου 2.000 άτομα. Στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης οι υπάλληλοι των φορολογικών υπηρεσιών ασχολούνται κυρίως με τον έλεγχο και όχι με γραφειοκρατικές εργασίες».

Θεωρεί, ακόμη, αναγκαία την ύπαρξη ενός καθολικού ηλεκτρονικού ελέγχου που να εξάγει, με βάση καθορισμένα κριτήρια, ένα δείγμα περιπτώσεων ύποπτο για φοροδιαφυγή. Το δείγμα αυτό, μαζί με δείγμα που θα επιλέγεται τυχαία, συγκροτεί το πλήθος περιπτώσεων που θα εξετάζονται κάθε χρόνο, προφανώς μέσα στις δυνατότητες που έχει το ανθρώπινο δυναμικό των ελεγκτικών μηχανισμών» και προσθέτει: «Μηχανισμοί όπως ο ΣΔΟΕ πρέπει να μετεξελιχθούν σε εξειδικευμένους θεσμούς που θα στοχεύουν σε δύσκολα θέματα: ενδοομιλικές σχέσεις, λαθρεμπόριο καυσίμων κ.α.».

Καταλήγοντας, ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στην κυβέρνηση τονίζοντας ότι περιορίζεται στην οργάνωση μιας συστηματικής φοροεπιδρομής που στοχεύει κυρίως σε αυτούς που δεν έχουν και πρόσθεσε ότι «απειλεί με φυλακή το μισό ενεργό πληθυσμό, και οργανώνει μια οικονομική μεταρρύθμιση που καθηλώνει τις επόμενες γενιές στα 300 ευρώ, χωρίς κοινωνικό κράτος, χωρίς θεμελιωμένα ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς δημόσιο πλούτο».

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα και δείτε τους πίνακες εδώ

Φωτογραφία Eurokinissi

"Τα κομματόσκυλα του ΠΑΣΟΚ τραγουδάνε ακόμα"


Χειροκροτώντας τον Γιώργο Παπανδρέου ή αλλιώς μια εξήγηση για το πώς πέρασαν τρία μνημόνια και θα περάσουν άλλα τόσα αν χρειαστεί

Του Μάνου Χωριανόπουλου *
Η είσοδος του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, υπήρξε θριαμβευτική και η υποδοχή «θερμή» με συνθήματα, χειροκροτήματα και χαμόγελα κομματικά.

Για πολλούς ήταν μια χυδαία εικόνα που δεν την περίμεναν (κακώς), ειδικά όταν το αντικείμενο λατρείας είναι ένας από τους βασικούς υπεύθυνους για το ότι ζούμε σε μια χώρα που άνθρωποι πεθαίνουν επειδή...
προσπαθούν να ζεσταθούν.

Μια μικρή παρένθεση εδώ. Ο θάνατος των δύο φοιτητών είναι ένας ακόμα κρίκος σε μια μακάβρια αλυσίδα. Το να προσπαθούν κάποιοι να αποδώσουν τους θανάτους και τις αυτοκτονίες της τελευταίας 3ετίας, στο διοξείδιο του άνθρακα, στο πιστόλι που εκπυρσοκροτεί δίπλα σε ένα απελπισμένο κεφάλι ή στις δυσάρεστες συνέπειες μιας θηλιάς που σφίγγει γύρω από έναν λαιμό, είναι απλώς επίδειξη αναλγησίας και μνημονιακού κυνισμού.

Αλλά ας γυρίσουμε στους αγαπημένους μας χειροκροτητές, που υποδέχθηκαν τον κ. Παπανδρέου.

Κατ’ αρχάς θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι  καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή, ειδικά όταν το ποσοστό ανεργίας είναι στο 27%. Επίσης, θα πρέπει να συνυπολογίσουμε το αήττητο της βλακείας, αλλά και το ότι, όπως έχει γράψει ο Δ. Ιατρόπουλος, «το χειροκρότημα είναι δυο χαστούκια, που ερωτεύονται στον αέρα».

Να χαστουκίσουν ήθελαν οι άνθρωποι, αλλά κάτι ο έρωτας με το όνομα Παπανδρέου, κάτι η συνήθεια, κάτι η προσδοκία για μια θέση, ακόμα και στην Ελλάδα των μνημονίων, προέκυψε αποθέωση.

Πέρα από την  οργή και τη θυμηδία που προκάλεσε η υποδοχή στον Γ. Παπανδρέου, θα πρέπει να εστιάσουμε σε δύο πράγματα.

Πρώτον,  στον συμβολισμό της εικόνας. Η νοοτροπία «ζήσε και άσε τους άλλους να πεθάνουν»,  κυρίαρχη εδώ και 40 χρόνια στη χώρα, είναι ακόμα πιο ισχυρή τώρα, που με το πρόσχημα της κρίσης, οι εκπτώσεις στην ηθική διαρκούν όλο το χρόνο.

Δεν έχει σημασία αν η χώρα καταστρέφεται, αν ο γείτονάς σου λιμοκτονεί, αν καίγονται άνθρωποι ή αν παγώνουν.

«Να έχω τις άκρες μου και εσύ βρέχε όσο θες ουρανέ μου», ψιθυρίζει το καλό κομματόσκυλο.

Κυρίως όμως, όσοι  οργίζονται, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο χαμογελαστός κλακαδόρος του κάθε αποτυχημένου πρωθυπουργού, είναι στην πραγματικότητα ο τελευταίος τροχός της αμάξης.

Τα πιο επικίνδυνα μαντρόσκυλα των κομμάτων εξουσίας, δεν υποδέχονται κανέναν, ούτε κρατάνε σημαίες.

Ασκούσαν εξουσία πριν την κρίση, ετοιμάστηκαν γι’ αυτήν, ζώντας ως παράσιτα ανάμεσά μας και με την ανοχή μας και τώρα μιλούν καθ’ έδρας για την «ασυδοσία» των λαϊκών στρωμάτων και  το υψηλό βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων, που πρέπει να πέσει κ άλλο, μέχρι να φτυαρίζουμε πτώματα από τους δρόμους.

Τους βλέπουμε παντού, με κάπως μειωμένα τα προνόμιά τους, λόγω χρεοκοπίας, αλλά πάντα «υγιείς και αξιοπρεπείς».

Τους βλέπουμε σε εκπομπές, τους βλέπουμε να πηγαίνουν ο ένας στην παρουσίαση βιβλίου του άλλου, τους βλέπουμε να χειροκροτούν όταν ακούνε για την ανάγκη περαιτέρω λιτότητας, για ειδικές οικονομικές ζώνες και για τον κατώτατο μισθό, που εμποδίζει την ανταγωνιστικότητα.

Τους βλέπουμε όμως και  στο δρόμο και ίσως και στον κύκλο μας και στις παρέες μας, να παραδέχονται με στόμφο το δίκιο του Πάγκαλου ότι «μαζί τα φάγαμε» και αποφεύγουν επιμελώς να θυμούνται ότι κάποιοι δεν έφαγαν ποτέ και ας πλήρωσαν τα σπασμένα στο τέλος.

Αυτούς τους κάποιους, τους λένε «ηλίθιους», «λαϊκιστές» ή στην καλύτερη περίπτωση «παράπλευρες απώλειες», των μεταρρυθμίσεων, που πρέπει να γίνουν για το καλό μας.

Τα μνημόνια για να περάσουν και να επιβληθούν, χρειάζονται, πέρα από την προπαγάνδα και τα διάφορα κοινοβουλευτικά τερτίπια, την ένοχη σιωπή. Σε μια χώρα με υπερβολικά μεγάλο αριθμό κομματόσκυλων, αυτή η σιωπή ήταν εξασφαλισμένη.

Το χειροκρότημα στον Γ. Παπανδρέου, μοιάζει βγαλμένο από σατιρική εκπομπή, αλλά στην πραγματικότητα είναι μια πολύ καλή εξήγηση για το πώς μετά από τρία μνημόνια, τα κόμματα που στηρίζουν την πολιτική της οικονομικής γενοκτονίας, εξακολουθούν να κυβερνούν.

*Ο Μάνος Χωριανόπουλος είναι δημοσιογράφος. Σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από τον Μάιο του 2007 βρίσκεται στην 24 Μedia και είναι αρχισυντάκτης του News247.gr

Από news247

Στην Πορτογαλία διαδηλώνουν δυναμικά και μαζικά - Εμείς περιοριζόμαστε να ..μετράμε την εξαθλίωση μας (2 Βίντεο)

Κι ενώ στην χώρα μας η τρικομματική κυβέρνηση, εξολόθρευσης της ελληνικής κοινωνίας συζητάει με τους τροϊκανούς την μεθόδευση της παντελούς εξαθλίωσης του λαού μας χωρίς να «κουνιέται φύλλο», στην Πορτογαλία εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου, σε όλες τις μεγάλες πόλεις, κατέβηκαν στους δρόμους απαιτώντας να παραιτηθεί η κυβέρνηση και την άμεση αποχώρηση της τρόικας απ’ την χώρα.

Οι πολίτες που συμμετείχαν για μια από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις στην μεταδικτατορική ιστορία της χώρας –στο Mega ακούσαμε ότι ήταν ένα εκατομμύριο οι διαδηλωτές- εκδήλωσαν την οργή τους για την κυβερνητική πολιτική –δείτε το βίντεο- ενώ τραγούδησαν το "Grandola Vila Morena", τον "ύμνο" της "Επανάστασης των Γαρυφάλλων", που απελευθέρωσε την Πορτογαλία από τη Χούντα, στις 25 Απρίλη 1974


Κι ενώ αυτά συμβαίνουν στην Πορτογαλία εμείς περιοριζόμαστε να … μετράμε την εξαθλίωση μας

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


νεκρού με βάναυση ή κακόβουλη εξύβριση ή με συκοφαντική δυσφήμηση (Άρθρο 365).Επιτέλους η δικαιοσύνη ξυπνάει!Ταυτόχρονα η ΕΣΗΕΑ διέγραψε τους δύο κυρίους για τις δηλώσεις τους, με τις οποίες εμφάνισαν στην κοινή γνώμη τους δύο νεκρούς φοιτητές ως μπεκρήδες και επιπόλαιους.
ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: "Να μωρέ, φάγανε ήπιανε κρασάκι και έβαλαν τη ψησταριά στο δωμάτιο!"
Γ. ΠΟΛΙΤΗΣ: "Κρίμα να χάσουν τη ζωή τους από επιπολαιότητα μορφωμένα παιδιά!!!"
Αυτά σε...
 μια άλλη χώρα όχι στην "δικαιοσύνη" της κατεχόμενης Ελλάδας και την συγκυβέρνηση Τσολάκογλου! 
ΠΗΓΗ 

Ο ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΠΕΡΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ







 Ακούσαμε και διαβάσαμε προεκλογικά και μετεκλογικά υποσχέσεις επί υποσχέσεων για ανάπτυξη στην οικονομία. Ακούσαμε και διαβάσαμε και διάφορα γλαφυρά για τα «προβλήματα» ανταγωνιστικότητας τα όποια έχουν προκληθεί, από το «κακό» δημόσιο, την «κακή» εφαρμογή των μνημονίων, της «κακές» πολιτικές του παρελθόντος.

 Του Σταμάτη Στεφανάκου

 Είδαμε να ενοχοποιούνται οι «κακοί» συνδικαλιστές, και 
όσοι άνηκαν στο πραγματικό αντιμνημονιακό μπλοκ (ΑΝΕΛ, ΣΥΡΙΖΑ,ΚΚΕ,ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΠΑΜ, κλπ). Εδικά δε η αριστερά , που σημειωτέον δεν κυβέρνησε ποτέ , να κατηγορείται ότι έχει την ευθύνη για όλα... 
Για όλα έφταιγε «κάποιος», άλλος πολιτικός του παρελθόντος, οι «τεμπέληδες» έλληνες, οι «αντιπαραγωγικοί» εργαζόμενοι και άλλα πολλά και όμορφα, που με απλοχεριά τα ΜΜΕ μας έχουν σερβίρει και συνεχίζουν αδιάκοπα να σερβίρουν.

  Ζήσαμε απειλές του τύπου: «θα μας πετάξουν από το ευρώ», θα «χρεοκοπήσει η χώρα» και ακούσαμε κορωνίδες της μορφής περί πατριωτισμού και εθνικού καθήκοντος... 

Βιώσαμε την καταστολή στο πετσί μας, και από πρώτο χέρι γνωρίσαμε την απόγνωση μέσω της αύξησης των αυτοκτονιών συμπολιτών μας στην χώρα. 

Πέτυχαν να εφαρμόσουν στην πράξη τον κοινωνικό αυτοματισμό και η μια κοινωνική ομάδα να επιτίθεται στην άλλη. Κάθε έννοια αλληλεγγύης και ανθρωπισμού διαστρεβλώθηκε και κακοποιήθηκε οικτρά.

 Η παιδεία υποβαθμίστηκε, η δημόσια υγεία εξαθλιώθηκε και οι κοινωνικές παροχές έχουν υποβαθμιστεί σε σημείο που έχει χαθεί κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας. 

 Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το περιβάλλον και ο φυσικός πλούτος της χώρας ξεπουλιούνται αντί πινακίου φακής . 

 Μισθοί, συντάξεις και επιδόματα , έχουν μειωθεί κάτω από το επίπεδο που ορίζει το φράγμα μεταξύ αξιοπρεπούς διαβίωσης και φτώχειας, και έχουν γίνει καπνός διεκδικήσεις δεκαετιών. 

  Και όλα αυτά γιατί; 

Για να διαβάσουμε τα ακόλουθα στον Τύπο: 
  •  Ανεργία στο 27% για το Νοέμβριου του 2012, με πρόβλεψη να φτάσει στο 30,1 % το 2013.
  •  Μείωση του ΑΕΠ και ύφεση στο 4,1%. 
  • Φορολογία που στην ουσία διαλύει την αγορά. 
  • Στάση πληρωμών στην πράξη του δημοσίου προς τρίτους. Εκτροχιασμός των δημοσιονομικών εσόδων με το καλημέρα του 2013. 

Με δυο λόγια, μήπως θυμάστε κάτι υποσχέσεις και θεωρίες ότι το 2012 η χώρα θα βγει στις αγορές και θα έρθει η ανάπτυξη; 
Μήπως θυμάστε επίσης το περίφημο: «δεν θα πάρουμε και άλλα μέτρα»; 
 Μήπως το άλλο: « θα διαπραγματευτούμε με τους δανειστές μας»; Να μιλήσουμε για την αύξηση της πορνείας, του αλκοολισμού και της εξαθλίωσης; 

 Και θα μπορούσα ειλικρινά να γράψω πολλές γραμμές με κενού νοήματος υποσχέσεις και παραμύθια. Δεν νομίζω όμως ότι χρειάζεται. 

 Όταν διαβάζεις και ακούς ότι ο κατώτερος μισθός είναι υψηλός στην χώρα μας από ένα άνθρωπο (;) που έχει 6.000 € μηναίο εισόδημα... 
 Όταν η ίδια η Τρόικα μιλάει ήδη για καινούργια μέτρα... Όταν διάρα τσακιστή δεν δίνουν για τους άνεργους νέους – και όχι μόνο... 

Έχει κανείς ψευδαισθήσεις ότι δεν πάει παρακάτω; 
Τι άλλο περιμένουμε να γίνει; Τι; 
Και στο ερώτημα αν υπάρχει άλλος δρόμος, η απάντηση είναι μόνο μια: υπάρχει

Και ναι ούτε αλάθητος είναι , ούτε σίγουρος. 
Αλλά σίγουρα είναι ποιο ελπιδοφόρος από αυτόν που έχουμε πάρει έως τώρα. 
 Το μόνο που είναι βέβαιο, είναι ότι αν δεν μπει άμεσα ένα φρένο σε αυτή την κατρακύλα δεν θα υπάρχει Ελλάδα, και μάλιστα πολύ σύντομα. 
Επομένως ας αρχίσουμε να συσπειρωνόμαστε , να οργανωνόμαστε και κυρίως ας αρχίσουμε να αντιστεκόμαστε, για να μην καταλήξουμε κυριολεκτικά ως πρόβατα στο χασάπη. 
πηγη 

Ου συ μας λοιδορείς, αλλ' ο τόπος ...

«Αν είχα κερδίσει το 2007 τις εσωκομματικές εκλογές θα είχε γραφεί διαφορετικά η Iστορία, όχι του ΠΑΣΟΚ, η Iστορία της χώρας», τόνισε ο πρόεδρος του νεοφιλελεύθερου ΠΑΣΟΚ και της "Αριστερής Πρωτοβουλίας ΠΑΣΟΚ"...
1. Ο Ζαν Πωλ Σάρτρ,  ο νομπελίστας γάλλος φιλόσοφος, κρατούμενος στα στρατόπεδα του Χίτλερ στο Νταχάου είχε γράψει το έργο "Η κόλαση είναι οι άλλοι"
2. Ταιριάζει στον Ε. Βενιζέλο που είναι γνωστό ότι -μεταξύ των άλλων- τον καταδιώκει το σύνδρομο, οτι του...
φταίνε... οι άλλοι.
3. Στη δε προπέτεια του Ε. Βενιζέλου ταιριάζουν -μεταξύ των άλλων- και τα εξής:
- Όμοιος ομοίω αεί πελάζει ...
- Ου συ μας λοιδορείς, αλλ' ο τόπος ...
- Ή εκεί που μας οφείλουν, μας ζητάνε και τα ρέστα ...
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This