"Βόμβα" Προβόπουλου: Τα ήξεραν όλα- Δεν πήραν μέτρα!

15/03/2012 

|

"Καταπέλτης" για τους Γ. Παπανδρέου και Γ. Παπακωνσταντίνου, και όχι μόνο, ήταν η κατάθεση...
Βόμβα Προβόπουλου: Τα ήξεραν όλα- Δεν πήραν μέτρα!
του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργου Προβόπουλου, ενώπιον των μελών της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που ερευνούν την υπόθεση του ελλείμματος του 2009.

Ο κ. Προβόπουλος δήλωσε ότι τα στοιχεία από τους πρώτους μήνες του 2009 έδειχναν πως οι αριθμοί ήταν μεγαλύτεροι από τους αντίστοιχους μήνες του προηγούμενου χρόνου και οι δείκτες του α' εξαμήνου αποτελούσαν καμπανάκι ότι θα δυσκολέψει ο δανεισμός.
Είπε ακόμα ότι τα μέτρα που πάρθηκαν δεν ήταν τα κατάλληλα, η Τράπεζα της Ελλάδος επανειλημμένα επισήμανε τον κίνδυνο εκτροχιασμού του ελλείμματος, αλλά οι ηγεσίες των δύο μεγαλύτερων κομμάτων, δεν είναι βέβαιο ότι πείστηκαν. 
Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Προβόπουλος επέμεινε πως ο πολιτικός κόσμος ήταν επαρκέστατα ενημερωμένος προεκλογικά για τους κινδύνους που απειλούν την ελληνική οικονομία και για το ενδεχόμενο εκτροχιασμού του ελλείμματος σε διψήφιο αριθμό, ενώ είχε ενημερώσει προσωπικά και τους αρχηγούς των δύο μεγαλυτέρων κομμάτων.
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος έδωσε συγκεκριμένες ημερομηνίες για την ενημέρωση που είχε κάνει τόσο στον Κώστα Καραμανλή όσο και στον Γιώργο Παπανδρέου για το έλλειμμα. 
«Είχα ενημερώσει τον πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή στις 9 Ιανουαρίου του 2009, στις 2 Σεπτεμβρίου 2009, η οποία είναι ίσως η πιο κρίσιμη ημερομηνία. Στις 8 Σεπτεμβρίου του 2009 ενημέρωσα λεπτομερώς τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μετέπειτα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, παρουσία της Λούκας Κατσέλη και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ότι το έλλειμμα θα κινηθεί το 2009 προς διψήφιο ποσοστό, πιθανότερα υψηλότερο και του 10%. Την ίδια ενημέρωση έκανα στον κ. Παπανδρέου, πάλι με την ίδια σύνθεση, με τα στοιχεία βέβαια τα νεώτερα, γιατί είχε προστεθεί ένας μήνας» είπε ο κ. Προβόπουλος. 
«Η 8η Σεπτεμβρίου ήταν μετά την ομιλία του Αρχηγού τότε της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που είχε πει «λεφτά υπάρχουν»» παρενέβη αργότερα ο Η. Θεοδωρίδης (ΠΑΣΟΚ). 
«Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα εξουσίας. Κυβέρνησε τη χώρα επί σειρά ετών. Έχει ανθρώπους σε κρίσιμες καρέκλες, όπως στην Τράπεζα της Ελλάδος, τους οποίους και σέβομαι και υπολήπτομαι, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στην ΕΣΥΕ, στα υπουργεία, στις τράπεζες. Δεν θέλω να πιστέψω ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι δεν μετέφεραν έναν προβληματισμό για το ότι τα πράγματα πάνε άσχημα» σημείωσε ο κ. Προβόπουλος. 
Περιθώριο λήψης σκληρών μέτρων που θα μετρίαζαν την εκτροπή, το τελευταίο τρίμηνο του 2009 από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, υπήρχε και ήταν επιβεβλημένο.
«Η έγκαιρη λήψη πολύ γενναίων μέτρων, ασφαλώς μπορούσε να ανακόψει και να ελέγξει την κατάσταση. Διότι όσο αφήνει κανείς τα θέματα να εκτυλίσσονται, τόσο πιο δραστική πρέπει να είναι η παρέμβαση για να κρατήσει την κατάσταση» υποστήριξε ο κ. Προβόπουλος και συνέχισε: 
«Αν λαμβάνονταν πολύ αυστηρά μέτρα, που θα έπρεπε φυσικά να ληφθούν, θα ανέκοπταν τη δυναμική του χρέους, αλλά το σημαντικότερο, όμως, όλων θα ήταν ότι θα περνούσαν το μήνυμα στις αγορές, οι οποίες μας τιμώρησαν μεταγενέστερα, ότι γνωρίζουμε τι κάνουμε και πώς το κάνουμε και ότι είμαστε διατεθειμένοι να δουλέψουμε, να πάρουμε τα αναγκαία σκληρά μέτρα να ανακόψουμε τη δυναμική. Αυτό θα εφησύχαζε τις αγορές». 
Υπενθυμίζεται ότι τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ όχι μονό δεν ελήφθησαν δημοσιονομικά μέτρα –τα οποία θα κάλμαραν τις αγορές– αλλά εξαγγέλθηκαν παροχές. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τις συνεχείς αναθεωρήσεις του ελλείμματος προς τα πάνω είχε ως συνέπεια η χώρα να μπει στο μικροσκόπιο των αγορών.
Ο Γ.Προβόπουλος υπογράμμισε πως με τη λήψη μέτρων το έλλειμμα θα μπορούσε να ήταν στο 10% ή στο 11% όχι όμως στο 13% και πρόσθεσε ότι τα μέτρα «θα είχαν μια τεράστια θετική επίπτωση από πλευράς ψυχολογίας στις αγορές, γιατί θα έβλεπαν ότι λαμβάνονται τέτοια μέτρα τα οποία ανακόπτουν τη δυναμική, επομένως προλαμβάνουμε τα χειρότερα».
Τέλος, ο κ. Προβόπουλος, κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Γ. Παπακωνσταντίνου περί «Τιτανικού», εκτίμησε πως οι αγορές και οι θεσμικοί επενδυτές, δεν περιμένουν μια υπουργική δήλωση, «έστω και ατυχή» για να κρίνουν εάν η χώρα είναι σε αρνητική κατάσταση. 
Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «επειδή γνωρίζω ότι αγορές και επενδυτές είναι προσεκτικοί και βλέπουν δίκην ακτινογραφίας την οικονομική κατάσταση μιας χώρας δεν νομίζω ότι περιμένουν μια δήλωση, έστω και ατυχή, ενός Υπουργού περί τιτανικού για να κρίνουν αν η χωρά είναι σε κατάσταση αρνητική. Ξέρουν πολύ καλά ποια είναι η χώρα γιατί αυτή είναι η δουλειά τους.  Κάνουν σοβαρή δουλειά και δεν παίζουν με αυτόν τον τρόπο.  Ανεξάρτητα αν η δήλωση είναι ατυχής, και θα ήθελα να αποφύγω την κρίση, απαντώντας στην ουσία δεν νομίζω ότι καθοδηγεί θετικά ή αρνητικά τους επενδυτές οι οποίοι γνωρίζουν καλά ποια είναι η κατάσταση». 
Πάντως, ο κ. Προβόπουλος άφησε αιχμές και για τους τελευταίους μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ εξηγώντας ότι «ο εκτροχιασμός του ελλείμματος ξεκίνησε από τους πρώτους μήνες του 2009. Αν είχαν ληφθεί από τότε μέρα η κατάσταση θα είχε ελεγχθεί εγκαίρως».

ΛΑΟΣ: Εγείρονται ποινικές ευθύνες

Ποινικές ευθύνες για τους Κ.Καραμανλή και Γ.Παπανδρεόυ «βλέπει» ο ΛΑΟΣ, καλώντας Κοινοβούλιο και Δικαιοσύνη να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και των κοινωνικών απαιτήσεων για την αναζήτησής τους. 
«Ιδίως στην περίπτωση Παπανδρέου, υπάρχει κάτι περισσότερο από τις λεγόμενες αποχρώσες ενδείξεις. Εάν δεν υπάρξει η ανάλογη πρωτοβουλία θα αναγκαστούμε να πάρουμε εμείς» ξεκαθαρίζει.


ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ - ΛΥΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ !‏


 

Παρά το γεγονός της οικονομικής κρίσης, η μόδα είναι μόδα.....
Θα φορεθούν πολύ φέτος το συνολάκια "ΣΥΓΓΝΩΜΗ" και μ' αυτά θα  ανοίξουν οι ανοιξιάτικες collection .....αλλά, μου φαίνονται πολύ προκλητικά, πολύ sexy και διάφανα αυτά τα "ενδύματα".....
Θα μπορούσαν βέβαια να τα φορέσουν κάποιες "κορμάρες" και να κάνουν βόλτα στις παραλίες τώρα που ανοίγει κι ο καιρός, να ανοίξει λίγο και το μάτι μας ρε αδερφέ.
Κι όμως, αυτά τα σέξυ τα διάφανα τα ρούχα τα έχουν φορέσει κάποιες κακοφτιαγμένες σερνικές και θηλυκές "μέγαιρες", για να με πείσουν να ..... φάω όλο το δηλητηριασμένο φαγητό μου......
Ο Ελληνικός λαός τα τελευταία 2,5 χρόνια είδε στο πρόσωπο κάποιων πολιτικών τον τύρρανο, το βάρβαρο, τον αδίστακτο,τον απολίτιστο, τον απάνθρωπο, τον άρπαγα, τον ανελέητο, το φαφλατά, τον ψεύτη, τον υποκριτή, τον εκδικητή, τον τιμωρό, τον υστερόβουλο, τον τρομοκράτη.........
Απέδειξαν ότι, μας βλέπουν σαν αριθμούς , σαν ποσοστά, όχι σαν ανθρώπους.
Μας το είπαν με 1002 τρόπους , ακόμη δεν το κατάλαβαν κάποιοι ;
Μας κλέβουν τη ζωή , το σπίτι, το μέλλον ...... τα πάντα !
Σήμερα, τα κόμματα συγκυβέρνησης δηλώνουν ότι, πάσχουμε από ανίατη ασθένεια, μας λένε ότι ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ.
Κι αν πεθάνουμε, μας έχουν πείσει ότι, είμαστε για ΚΟΛΑΣΗ......όχι για λύπηση.
ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ; Πως το βλέπετε ;
Το πολιτικό προσωπικό κάποιων παλαιών και νέων κομμάτων είναι οι ίδιοι ναισεόλοι και ναισεόλες που μας ΤΥΡΡΑΝΗΣΑΝ επί 2,5 χρόνια.
Κάποιοι μάλιστα τώρα στα στερνά έδωσαν και ψήφο εμπιστοσύνης, τρομάρα τους, στον George.....που δεν είχε άλλο να μου λέει 2 χρόνια, από το πόσο πολύ  χρειάζομαι μια ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ....
Διερωτώμαι, αφού τον εμπιστεύονται τόσο πολύ , γιατί τον άφησαν να φύγει ;
Κάποια νέα κόμματα δεν είναι η κοκκινοσκουφίτσα με τα γλυκά στο χέρι αλλά, ο κακός ο λύκος που έχει κάνει μπότοξ.....
Για τα παλιά κόμματα της συγκυβέρνησης....ο σώζων εαυτόν σωθήτω.... οι οπλαρχηγοί υπέβαλλαν τα σέβη τους και δήλωσαν εγγράφως την υποταγή τους στους αφέντες....
Κάποια άλλα νέα κόμματα φαίνονται πιο καθαρά και ορισμένα τα συμπαθώ.
Θα ήθελα μάλιστα κάποια να συνενωθούν . ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ !
Προσοχή όμως! Ένας νταλικέρης στο επάγγελμα , έντιμος και μέγας πατριώτης δεν είναι σε θέση να σου κάνει "εγχείρηση ανοικτής καρδιάς"......
Θα τον εμπιστευθείς ; Πότε ; Πριν ή μετά τη συνάντηση με τον Άγιο Πέτρο ;
Ούτε ο ιερέας μπορεί , ούτε ο μαραγκός , ούτε ο πυρηνικός φυσικός.....θέλεις γιατρό να σε χειρουργήσει.
Προσωπικά θα επέλεγα τον Καμμένο........
Ο Καμμένος έλεγε αλήθειες και δεν πάλευε για πάρτη του εδώ και 2,5 χρόνια αφού, πολύ απλά δεν το είχε σχεδιάσει να φύγει από τη ΝΔ.
Αναγκάστηκε όμως, όταν η ΝΔ "το γύρισε" αλλιώς....
Δεν είχε καν σχεδιάσει να φτιάξει κόμμα. Η κατάσταση της Χώρας τον ανάγκασε !
"Ντιντήδες" δεν υπάρχουν στο κόμμα Καμμένου , ούτε θα υπάρξουν !
Τις μάχες του εδώ και 2,5 χρόνια τις γνωρίζουν μόνον όσοι τον άκουγαν και τον έβλεπαν στη Βουλή.
Όσοι όμως έβλεπαν ειδήσεις σ' ένα κανάλι που είχαν συνηθίσει ή, έπαιρναν την από 20ετίας εφημερίδα τους, προφανώς γνωρίζουν από πολύ λίγα έως τίποτε για τον αγώνα Καμμένου εναντίον της Νέας Τάξης.
Ο Καμμένος καταλογίζει ανικανότητα σε πολλούς πολιτικούς και ΔΟΛΟ σε ορισμένους ενώ, δηλώνει επίσημα ότι, ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ !
Έχει τις γνώσεις και την εμπειρία και προχωρά σταθερά χωρίς παλινωδίες και κολοτούμπες.
ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΑΙ ΕΠΤΑΣΦΡΑΓΙΣΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ.

Κάποιοι επιμένουν βέβαια να ρωτάνε για το χρέος, εντός - εκτός του Ευρώ και τα λοιπά γνωστά ευρω-διλήμματα.
Πήξαμε στις ευρω-απορίες και τις ευρω-στατιστικές......ενώ παράλληλα, αντί για χαρτί υγείας χρησιμοποιούμε εφημερίδες.......κι αντί να βρίσκουμε τα αγαθά στα Market, τα ψάχνουμε στα σκουπίδια.....
Φοβερή ευρω-τραγωδία....

Τι ψάχνουμε επιτέλους να βρούμε αγαπητοί φίλοι ;
ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ, είπε ο Καμμένος και το στοιχειοθέτησε χωρίς power point και άλλες μεγαλο-σαχλαμάρες και φαμφάρες.
Ανησυχούν κάποιοι φίλοι μήπως χρειασθούμε και φυσιοθεραπεία, γιατί θα είμαστε "πιασμένοι", αφού αναστηθούμε και σηκωθούμε από το φέρετρο που μας έχουν χώσει οι προσκυνημένοι......
Αφείστε το μωρέ, Πείτε ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ μέρες που είναι.....και βλέπουμε.
Κάποιοι άλλοι ρωτάνε αν θα έχει και ΣΠΑ δώρο στον Καμμένο,  γιατί στους άλλους έχει ήδη εξαγγελθεί !!!!!!!!
Τι να το κάνεις μωρέ το ΣΠΑ αφού θα βλέπεις τα ραδίκια ανάποδα ;

Θα ζήσουμε επειδή, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ.
Θα ζήσουμε επειδή, αν ήμασταν για τα θυμαράκια, ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕ το ηρωϊκό εγχείρημα ο έμπειρος Καμμένος.
Μήπως νομίζετε ότι, θα φορέσει κι αυτός ένα "ΣΥΓΓΝΩΜΗ" αργότερα και θα καθαρίσει , όπως κάτι άλλοι ; Δεν το νομίζω.
Το βασικότερο που μας ενδιαφέρει τώρα, το είπε ήδη ο Καμμένος.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ - ΛΥΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ !
Αν κάποιοι θέλουν περισσότερες λεπτομέρειες, μπορούν να παραμείνουν στο ακουστικό τους. Όλα στην ώρα τους....


Μάκης Π.


Μειώνεται η αποχή. Οι πολίτες αποφάσισαν να διαλύσουν το πολιτικό σύστημα.


Σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις και ειδικά στις δύο τελευταίες, τόσο της Pulse, όσο και της Public Issue, παρατηρείται το εξής αξιοπρόσεκτο φαινόμενο. Αφενός έχουμε δραστική μείωση της αποχής και του λευκού και του άκυρου, αφετέρου έχουμε μείωση (αντί αύξησης) των δυνάμεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και ταυτόχρονα έχουμε περισσότερα κόμματα, που δείχνουν....
τάσεις να μπουν στη Βουλή.
Αυτό μόνο ένα πράγμα σημαίνει. Ότι οι πολίτες και κυρίως εκείνοι που ήταν αηδιασμένοι και απομακρυσμένοι από το πολιτικό σύστημα, αποφάσισαν να επανακάμψουν μαζικά και να το διαλύσουν με τους ίδιους τους όρους του συστήματος. Δηλαδή αποφάσισαν να επιστρέψουν και με την ψήφο τους να συντρίψουν τον θεατρικό δικομματισμό, στέλνοντας στην τεφροδόχο τους υπεύθυνους της καταστροφής, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία.

Μακάρι αυτή η λογική να επικρατήσει μέχρι το τέλος και να μην παρασυρθεί ο κόσμος από τα καθεστωτικά ΜΜΕ ή από ψεύτικα διλήμματα του τύπου «ευρώ ή δραχμή», καθώς και από τα δίκτυα κομματικής πατρωνίας, μήπως τελικά και μπορέσουμε  να απελευθερωθούμε από τα δεσμά ενός σάπιου και διεφθαρμένου συστήματος.